- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
windy
tag
válasz
liszi70 #73897 üzenetére
A trial gépnek (mint ahogy a többi multinak is) egyetlen előnye van a több monóval szemben : az egy kültéri egység, ami esztétikusabb, mint mondjuk három, és, ahol helyszűke van, ott ez lehet az egyetlen megoldás.. Labilisabb működés, bonyolultabb rendszer, könnyebb meghibásodás, magasabb ár, általában magasabb telepítési költség, visszaszabályozási problémák...Ha van hely a több kültéri egységnek,akkor semmi nem indokolja a multi gép választását.
-
Tigerclaw
nagyúr
3 fázisú Éjszakai mérés cseréje H tarifás mérésre mérőhely korszerűsítéssel jár?
-
"Nekem is így van, semmi hátrányát nem érezzük."
OK, köszönöm! Közös kültéri volt betervezve, csak elbizonytalanodtam, mert kétségtelen, hogy van előnye a külön rendszereknek. Például ha elromlik a közös kültéri, akkor 3 beltéri nem használható egyszerre.
Meg azt is írták, hogy lehet olcsóbban kijön a három kültérivel szerelt rendszer.
-
TeeJay
félisten
válasz
lajosnagyeu #73894 üzenetére
Kétlem hogy tudná azt mint egy Daikin Ururu Sarara hogy páratartalomra szabályzol...
Szimplán csak szárító mód és kész
Halknak már halk nem úgy mint a ComfortX -
lajosnagyeu
friss újonc
Sziasztok! Látom többeknek van Gree Smart R típusú készüléke. Arra lennék kíváncsi, hogy a páratartalomra való szabályozás funkcióval mik a tapasztalatok? Az applikáción keresztül távolól is látható az aktuális páratartalom és elindítható a párátlanító üzemmód távolról? Illetve az is érdekelne, hogy valóban extra csendes-e a készülék hűtési üzemmódban? Köszi!
-
zsolosz
tag
Biztos vagyok benne, hogy sokszor volt már:
melyik gumibak lehet jobb?
https://www.ceklima.hu/klima-kulteri-rezgescsillapito-gumibak-tecnosystemi-s4-85kg-ig-4dbcsomag-11100073
vagy
[link]
A kültéri kb. 30 kg. -
válasz
F-ECT$ #73869 üzenetére
Köszönöm! Igen, kétségtelenül lehet az előnye a külön kültériknek a közössel szemben. De három kültérit feltenni a tetőre a cserepek fölé, jóval nagyobb macera és költség lenne, mint egyet, és látványban sem lenne jó. Hát, nem tudom, elbizonytalanodtam, hogy mi legyen...
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Miklósbácsi #73879 üzenetére
Sajnos D-től kezdve inkább már költségcsökkentés meg anyagcsökkentés volt a "fejlesztés" szóval az járt jól aki még A vagy C végűt kapott de még a D végű is teljesen korrekt, raktunk párat.
E-ről nem tudok nyilatkozni ott csak beszéltem kollégával hogy új wifimodul kell beleAnnyira jól sikerült a Sensira sorozat hogy le kellett butítaniuk hogy Comfora-t meg Perferát vegyen a nép. Unokatesómnak egymás mellé raktam egy FTXP35 meg FTXF35D-t és biza a Comfora igencsak komolyabb gép, halkabb is volt meg a beltériben is több a lamella meg ugye jobbra balra is tud motorosan legyezni meg komolyabb távirányítót kapja
-
TeeJay
félisten
válasz
tudi13 #73880 üzenetére
FTXF35A biztos nincs, 5-6évet kétlem hogy bent maradt polcon
Tavaly már E végű jött még D végűt el tudok képzelni de az is 22-es klíma szóval 2éve adták ki
FTXC35-nél meg szintén az utolsó betű a verzió/évszámot adja
Kb. azonos áron mennek, eldöntöd hogy neked melyik kell
Leírtam mi a különbség, nálam a rendes Sensira a nyerő már csak a finomabb fokozat állítás és a normális wifimodul hely miatt is
Ha FTXC-t kapsz azzal sem jársz rosszul, halk kültéri beltéri és tökéletesen jó gép. Sokkal inkább ezek mint Midea... -
Miklósbácsi
tag
válasz
tudi13 #73859 üzenetére
Szia, amikor 2018- ban felszerelték nálunk az Daikin FTXF35A klímát, ebből a sorozatból még csak ez volt ( az A végű ) az emlékeim szerint. Azóta is tökéletesen dolgozik egy testvérével együtt.
A fejlesztők meg nyilván dolgoznak és a paramétereken is sikerül javítani valamennyit -
TeeJay
félisten
válasz
tudi13 #73877 üzenetére
Igen mert nem jól írják, fel van cserélve a Sensira és FTXC értéke mert előbbi 5 utóbbi 3 mert az auto+éjszakai+powerful az mindkettőben van
Én meg takarítottam már párat meg telepítettem is unokaöcsémnek és tudom mit tudJa igen már látom comfort gomb sincs rajta amivel éjszakai módra teszi magát és lehető legmagasabb állásba teszi a legyezőt
-
TeeJay
félisten
válasz
tudi13 #73875 üzenetére
FTXF módok : 1-2-3-4-5 + powerful + éjszakai + auto
FTXC módok : 1-2-3 + powerful + éjszakai + autoSzóval azt a tartományt amiben az FTXF 5 fokozatban állítható az FTXC csak 3 fokozatban tudja
Ráadásul a távirányító is lassabb, a parancsot majdnem 1 másodperc várakozás után veszi
Amúgy jó gép és hatékonyságban egy picit jobb is meg a kültéri mérete és tömege kisebb.
Ja és ugyanúgy halk mert az 5kW-os gép is meglepően hangtalan volt
De erre számítsatok hogy van 2-3 funkció ami nincs benne (econo, és wifi appban kültéri hőfok jelzés)Ja és a kis wifi modult is sokkal nehezebb a burkolat alá tenni mert kis nyomorult helye van, FTXF-nek meg saját kis kattanó helye így röhögve be lehet rakni a modult
-
TeeJay
félisten
válasz
Zolee897 #73863 üzenetére
Az első 4 betű mindig a típust jelzi utána két szám a teljesítményt a két szám utáni betű pedig a verzió/évjáratot
FTXF35A klímám 2018-as gyártás
28kg kültéri 0,7kg R32
FTXF35C klímám 2021-es gyártás
26kg kültéri 0,55kg R32
FTXF35D klíma amit 22-ben raktam unokatesómnak
24kg kültéri és 0,55kg R32 már más kompresszor amiben fél decivel több olaj van, ez a széria volt amire sokan panaszkodtak hogy szörcsög de én egynél sem hallottam
FTXF35E tavalyi széria már új Wifi modul kell bele ennyit tudokUgyanez FTXP meg FTXM esetén annyi hogy abból van FTXTP és FTXTM ami még jobb fűtős gép hosszabb bekötő réz csővel meg kültéri tálca ki van vágva igy egyből lefolyik az olvasztáskor a víz
-
TeeJay
félisten
válasz
karasz_att #73861 üzenetére
FTXC-nek nincs neve a Sensira FTXF a Comfora FTXP a Perfera FTXM
FTXC amúgy Gree Malajziai gyárban készül és jó gép csak 3 fokozatban állítható a ventilátor valamint ha jól emlékszem nem tud econo funkciót meg a wifi sem tud kültéri hőfokot jelezni. Unokaöcsémnek 5kW-os ilyet raktunk tavaly. Olyan hideget durrant hogy bámulatos
-
F-ECT$
titán
válasz
liszi70 #73862 üzenetére
A csövezés miatt valószínűleg olcsóbb a 3 kültéris megoldás. Arról nem is beszélve, hogy ha elromlik valami, akkor is jobb, ha 3 külön rendszered van. A karbantartás ára is beltérinként van, szóval azzal se nyersz. Illetve laktam olyan lakásban, ahol 3 beltéri volt 1 kültérire, és induláskor amikor mindhárom helyen egyszerre kellett volna a nagy hűtési teljesítmény, akkor azért nem volt túl acélos a dolog.
-
Zolee897
tag
válasz
karasz_att #73861 üzenetére
Nem a harmadik betűre, hanem a teljesítményt jelző szám utáni elsőre gondoltam.
Az FTXC és az FTXF között a különbséget jól mutatja a Daikin weboldaláról letölthető adatlap. De az utolsó betűt, azt nem magyarázzák sehol sem.
Bár a Daikin weboldalán is FTXC-ből csak a C-s végűekhez van adat, az FTXF-nél meg csak a D végűekhez.
Lehet, hogy az utolsó betű az valami évjáratot jelent?
-
Sziasztok!
Három szobába szeretnék klímát, a kültérit pedig tetőre tenném. Melyik az ár-érték arányban jobb megoldás, ha 3 külön kültéri van a 3 beltérihez vagy ha olyan a kültéri, ami 3 beltérit is elvisz? -
tudi13
aktív tag
válasz
Miklósbácsi #73856 üzenetére
Szia,
esetleg még ez a model jöhet szóba:
Daikin FTXF35ADe ahogy néztem az FTX-C jobb tulajdonságokkal rendelkezik.
-
Zolee897
tag
válasz
Miklósbácsi #73856 üzenetére
Miért van az, hogy pl a Daikin FTXF35E / RXF35E Sensira árai a neten 290 és 390 között változnak, mi indokol ekkora különbséget? A 290-es boltok valamiért nem megbízhatóak?
Merjek az olcsóbb helyeken vásárolni (felszereléssel együtt)?
-
tudi13
aktív tag
Sziasztok,
3 db klíma beszereltetése előtt állok.
Két típust néztem ki, most mindkettőt kb. hasonló áron tudnám venni.Daikin FTXC35B
Midea Xtreme Save 3.5kwTudásban a Midea jobban tűnik, viszont a Daikin, az Daikin.
Hűtésre szeretném elsősorban, esetleges fűtés rásegítésre.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
zsolosz
tag
válasz
lekorszke #73839 üzenetére
Köszönöm szépen a látványos bemutatót!
Sajnos elsőre sem kívül, sem belül nem szép...
Aztán pár hét alatt megszokja az ember szeme.
Én is inkább kívül vezetném, mert talán kevesebbet fogom látni, mint bent. Annál inkább, hogy a ház hátulsó oldalán lesz, a szomszéd felé.
Persze a kültérit azért nem teszem oda, hogy ne zavarja őt.@Lorden
@pjen
@mjani1172
@Atomgeszi köszönöm, nektek is! -
F-ECT$
titán
A nm mellé nem írnak semmit, ami így nem sokat jelent. Eleve inkább a légköbméter számít, de amellett meg az, hogy mennyire szigetelt az ingatlan. 2 ugyanakkora ingatlan esetén ha az egyik FF a másik meg AA besorolású, akkor nem ugyanakkora klíma kell a lehűtésükhöz.
De a legjobb ha a helyszínen méri fel egy olyan ember, aki érti is a dolgot és nem csak a boltjában lévő készüléket szeretné eladni. -
Rekro
aktív tag
válasz
Lorden #73849 üzenetére
Köszi a segítséget!
Igen ugyanaz a felállás és igen emlékszem és én nem is ragaszkodnék semmihez, de azóta 2 helyről is kértünk ajánlatot(egyiknél telefonon azt is elmondva amit itt leírtam) és mind a két helyen ilyen teljesítményű klímákat ajánlottak ki erre a szoba méretre.
Én meg mivel tapasztalatom nincs csak azt látom, hogy itt ezt írják, a forgalmazó azt mondja és van egy ajánlott nm szám a klímák adatlapján elég nehezen tudok dönteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Nintendo Switch 2
- Xbox tulajok OFF topicja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Eredeti játékok OFF topik
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fotók, videók mobillal
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest