- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bluetooth hangszórók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakdzsó
tag
Köszi az infót nektek
-
-
csakdzsó
tag
Sziasztok.
Új pc házat vennék ezek közül:
-Phanteks Eclipse P600S Silent Black
-Fractal Design Define 7
-Be Quiet Silent Base 802Fekete plexi nélkülieket választanék,min 4 hdd,nagy torony léghűtés,nagy méretű vga.rtx 4080 vagy amd rx 7900 xt.
Szerintetek melyik a legjobb,pénz mindegy.
-
parandroid
félisten
válasz
Tyler Durden #85895 üzenetére
Amit a kolléga kettővel alattad ajánlott, kivéve a Be Quiet! Pure Base 501, ami rövid lenne ahhoz a VGA-hoz, és a 360-as AIO-hoz is, helyette inkább Dark Base 701. Ezeken kívül még hozzátenném, hogy NZXT H7 Flow.
p
-
Sziasztok,
Szeretném lecserélni a jelenlegi házamat /Cooler Master MasterCase H500 Mesh ARGB/. Nem feltétlen gondolkozom a mostani akváriumos megoldásban, bár pazar a design, de mivel a gép a lábamnál van, nem sokat látnék belőle.
Olyat szeretnék ami alapból tartalmazza a ventillátorokat és nem kell ezek miatt még pluszban rohangálni.
Méretben olyasmi, mint a mostani tökéletesen megfelelne, annyi pluszt szeretnék, hogy 360as aio-t top el lehessen helyezni /sajnos ez a jelenlegiben nem megoldható, csak front panelen/, valamint a gpu elférjen benne /Asus tuf 7900 xtx, 352.9 x 158.2 x 72.6 mm/Előre is köszönöm a segítségetek
-
Yodamest
veterán
válasz
estusShard #85892 üzenetére
Még bedobnám azért a Montech XR Wood-ot vagy a sima Montech XR-t. Kiváló házak 25K-ért, világítós ventikkel szerelve.
-
-
estusShard
csendes tag
Sziasztok,
az alábbi 2 ház között dilemmázok, akinek van tapasztalata valamelyikkel
az ne tartsa magában.
https://www.chieftec.eu/products-detail/624/GS-03B-BLK-OP
https://endorfy.com/en/product/ventum-200-air/
vagy ha tudtok hasonlót ajánlani nyitott vagyok.
köszi -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Yodamest #85888 üzenetére
Említett NZXT 245 széles és 627 magas volt. És akkor az egy egykamrás ház volt. Kétkamrások közül a CM HAF 700 291 széles, igaz ott 4 HDD elfér az alaplap mögött. Magasságra 626. Hosszra a HAF kb 7 centivel hosszabb (666 vs 600), de az kb a túldíszítettebb elő és a hátlap
Akinek kell a HDD, jellemzően olyan házat vesz. Magasságra jellemzően az AIOnak el kell férnie, az magában 55mm. ATX 305mm, táp 80, tehát nulla ráhagyással is 440mmtől beszélünk, amire jön a talp meg egy centi szellőzni, fél centi a dobozra és mondjuk egy centi ráhagyás: 480 iszonyatosan szűk.
Egy időben egyébként elég sok gyártónál volt 3.5ös HDD hely az alaplap mögött is. Amiatt szoktak le róla, mert jellemzően iszonyatosan melegedtek a diskek. Jelenleg meg nem érdekes, mert van 4TBs M2 is elérhető áron, kombinált NAS célra meg jellemzően vannak megfelelő házak, bár nem feltétlenül miditorony méretben.
-
Yodamest
veterán
válasz
proci985 #85887 üzenetére
Egyébként ezt valahogy sose értettem, hogy hátul miért spórolják le ennyire hevesen a helyet. Általában 230cm szélesek az alsó-felső tápas házak, nem értem mit számítana, hogy mondjuk 235 vagy 240mm viszont sokkal több hely lenne hátul. Bezzeg felfelé sokszor indokolatlanul is terjeszkednek, bármilyen full towert ki kellene, hogy lehessen hozni okos helymanagementtel 480mm alatt, ehelyett sokszor 500 és afelett vannak, csak széltébe sajnálják a helyet valamiért..
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
CriticalHit #85884 üzenetére
Tesztelhető, mérhető és segít. Csak meglepően keveset. Passzív / HTPC konfigoknál van értelme.
Nagyobb házaknál csendes, épített víznél pl hiába a kéményhatás és a házszellőzés, adott esetben direktben kell fújatni a memóriát és a déli hidat / M2t. Mert paradox módon a CPU és a GPU package hidegebb lesz, mint a memóriák vagy az M2.
Gyakorlatban pure alul-> felül kéményt eleve nagyon kevés ház támogatja, mert elfordított bővítőkártyák kellenének hozzá. HTPC méretben elterjedt, pl Fractal Mood Black, (E)ATX méretben meg ott a Silverstone Alta F2 és az (egyébként szörnyű helykihasználású) CM Cosmos 700 széria.
Yodamest: NZXT és Fractal között elég sok volt az alsótápos az említett kategóriában, 10 éve is.
Annyira nem terjedt el részben a szellőzés miatt, részben meg mert hátul 3-4 centi kellett kábelvezetésnek, ami meg szinte csak a prémium kategóriában volt mindig is meg.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Valaki tudja esetleg, hogy ki hirdetett itt nemrég Hardveraprón Lian Li DK05 vagy DK07 asztal gépházat? Már nem találom a hirdetést, de nem hiszem, hogy bárki elvitte volna.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
CriticalHit #85879 üzenetére
Kéményhatás a gyakorlatban elhanyagolható.
Yodamest: oldalsó HDD nem új. NZXT 630ban 10+ éve ott voltak a helyek kialakítva SSDknek. Fractaloknál szintén ez van.
Ami miatt HDDket nem szokás odarakni, mert nagyon melegedhetnek az alaplap mögött ha nincs légmozgás.
Viszont pár ház eddig is tudott ilyet, pl kétkamrás LianLik vagy a Cooler Master HAF 700.
-
Phobion
őstag
válasz
CriticalHit #85879 üzenetére
így lesz, köszi!
-
Yodamest
veterán
válasz
sixpak #85880 üzenetére
Igen de látod az is Havn termék, csak ők gondolnak erre. Illetve az egy hatalmas ház, ez meg egy mid tower.
Egyébként most azon is elgondolkoztam, hogy mi lenne ha kisebb méretre mennék, mindig is tetszettek a letisztult, könnyen mozgatható microatx házak.
A Lian Li A3 meg most frissen megjelent Phanteks XT M3 nem is tűnnek rossznak. A phanteks 40l ugyan, de még mindig viszonylag kompakt és cserébe még 3 slotos vga-val is elfér benne alul 3 befújó venti, meg elöl 2. Lehet légáramlás szempontjából az jobban megéri.
Egyébként az A3 nagyon melegedős? nekem a Zotac 5080 miatt alulra ott már tuti nem férne be ventilátor, de a vga jóformán az alsó perforáción szívna be olyan közel lenne az aljához. Egy ilyen nagy kártya jól hűthető abban a házban?
-
Phobion
őstag
válasz
parandroid #85876 üzenetére
Pont ez az, hogy nem akarok hülyeséget csinálni, ezért kérdezek. Köszi!
#85877 - jogos, köszi!
-
parandroid
félisten
válasz
Phobion #85875 üzenetére
De miért kevernél be bármilyen módon az oldalsó befúvóknak?
Végre egy showcase ház, ahol van értelme az oldalsó ventiknek a döntés miatt, és nem a szemben lévő üveget csapkodja a beáramló levegő, hanem a VGA-t hűti. Pont emiatt nem tesznek még harmadik szívó ventit sem felülre, nemhogy egy befújót harmadiknak..:
p
-
Phobion
őstag
Sziasztok
Ennek az airflow elrendezésnek így van értelme?
Ház: NZXT H6 Flow
CPU hűtő: Thermalright Phantom Spirit 120 EVO -
Busterftw
Topikgazda
válasz
Dark_Spirit #85871 üzenetére
Mindenkeppen irj nekik, szerintem kuldenek uj ventillatort.
Ird meg hogy kesz a build, nem szivesen kuldened vissza, persze ezt a bolttal intezned ugy is.Ha azzal is bug, akkor max veszel par olcsobb Arctic ventit
-
Dark_Spirit
csendes tag
Köszi az infókat. Akkor így jártam, pedig az M25-140 Gen2 elvileg nem egy rossz venti (mondjuk a review-ok szerint a ház is csendes
) Már csak a kérdés, hogy ilyenkor az egész ház megy vissza, vagy küldenek pár új ventillátort?
-
CriticalHit
addikt
válasz
Dark_Spirit #85867 üzenetére
Sajnos nem az első eset, ezért is vettem ki a Phanteks G400A házat az ajánlási listámból.
-
Megjött a ház a múlthéten BQ LIGHT BASE 900 + BQ Light Loop 360 került a gépbe.
Ház hatalmas, de legalább elférek benne bőségesen. Nem kell reszketni a hely miatt.
Szellős, airflow nagyon tetszik benne. Nincs melege semminek. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Dark_Spirit #85867 üzenetére
Felső venti kicsit furán is jár. Garanciáztatni kell őket. Csak kérdés amit kapsz jobb lesz-e.
Én ilyet megreklamáltam és küldtek egyet de ha többel van bajod akkor célszerű úgy jelezni.
-
Dark_Spirit
csendes tag
Sziasztok, ugyan a ház már megvan, de jobb topic híján ide írok, hátha valaki tud segíteni
Nemrég vettem egy Phanteks g400a házat.
Össze is szereltem a gépet, alapvetően minden problémamentes volt, viszont az elülső ventillátorok furcsa, zúgó, berregő hangot adnak ki, RPM-től függetlenül;
https://youtube.com/shorts/InrBA-JnBgU?feature=shareMint az látszik, leszedtem a ház elejét, mivel azt hittem, hogy azzal rezonálnak a ventillátorok, de nem ez a helyzet.
Őszintén szólva nem szeretném visszaküldeni a házat, ha nem muszáj, szóval a kérdésem az lenne, hogy van-e esetleg erre valamilyen megoldás, tudok-e valamit tenni a hang megszüntetésének érdekében vagy egyszerűen csak rosszak a ventik (mind a 3 zúg) és így jártam?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Automata kávégépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest