- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Azonnali fotós kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mini PC
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaddeNNNN
addikt
fakk rossz topik
majd valaki törölje pls
-
Hiei555
aktív tag
Hali! Új ház vásárlásán gondolkodok mivel hamarosan lesz egy nagyobb csere(táp és vga) és úgy gondoltam hogy akkor ezt is kicserélem. Ami tetszene az ez a típus NZXT H6 FLOW ( [link] ) Ezzel azonban az a baj hogy 1 HDD fér csak bele nekem pedig olyan kéne amibe 2 nagy 3.5" HDD meg 2 darab 2.5"(vagy több az nembaj) ssd fér illetve a másik gond hogy jelenleg még toronyhűtő levegő hütés van és legalább 165mm helynek kéne lenni (de inkább több a vga csati miatt is talán). Ha cserélem akkor arctic 3 280mm re cserélném szerintem, fentre rakva szóval ott kellene hogy legyen asszem talán 80mm hely mivel az arctic radiátor vastagabb mint a többi. Ami fontos még alul a gpu-nak is szeretném ha lenne ventillátor végig az alján illetve ez a 45 fokos forma is az első ventiknélk is szeretném hogy maradjon a jelenlegi toronyhűtő miatt illetve a gpu ra is jobban megy úgy a levegő mivel nem az üvegnek ütközik. (Szóval ez a NZXT H6 amúgy majdnem, jó picivel nagyobb kellene a 2 hdd miatt meg a toronyhűtő miatt és az arctic vastagsága miatt felül de maga forma az bejön meg meshes is az egész tök jó lenne ha beleférne picit több minden)
Nézegettem neten de 1 erre hasonlító típust találtam ami ez APNX-V1 [link] .
Bocs hogy hosszú lett de tényleg nem nagyon találtam ilyen 45 fokban elfordult ventiset csak ami a fenti linken van abba egyébként talán elférne minden de kíváncsi vagyok miket ajánlotok illetve hogy az megfelelő lenne-e használ esetleg olyat valaki. Köszi! -
HEAHEA
aktív tag
válasz
Pete55555 #85090 üzenetére
Ahogy pár hsz.-szel korábban "NagyMedve" is leírta: "A kis méret mindenképpen kompromisszum." A Chieftec-be belemegy a normál táp, DE a VGA max. 380mm, de a 180mm-nél hosszabb táp esetén 300mm-t ír.
LC-Power:nem támogatja a 200mm-es tápot.
Amit linkeltem Kolink, ott a 360-as vízhűtés NOK.
A lian-Li-nél is komromisszumos a gyártói leírásban vízhűtés, táp, VGA kombóban. Az adatlapján fellelhető konfighoz. Vagy-vagy. Annál érdemesebb a fa előlaposat venni, a másik típus előlapja fullra zárt műanyag.
Ahogy elnéztem nem egy olcsó táp az az 1200W-os be quiet. -
Pete55555
addikt
válasz
HEAHEA #85089 üzenetére
Lian-li A3-joz hasonló még:
Chieftec BX 10 B OP / BX 10 B M OP /utóbbi olcsóbb, mesh oldallappal, előbbi drágább üveg oldallappal.
Lc-Power Gaming 716MB_Amplified X
Ez utóbbit még talán te találtad nekem
Az a helyzet, hogy vettem egy Fractal Design Define Mini C TG házat apróról, gyönyörű állapotban.
De mégis cserélni akarom valami kisebbre, úgyhogy most ebben a 2 házban gondolkozom.... -
HEAHEA
aktív tag
-
BigBear
senior tag
válasz
HEAHEA #85083 üzenetére
Horror áron... Valamikor rákérdeztem, ugyanis egyedi ajánlatot adnak külföldre szállításra, de inkább lemondtam róla. Változhatott, de tavaly egy ~100 eurós tetelre (táp) valami 40 Eur körül lett volna a szállítás.
Da Bestellungen über den deutschen Webshop an eine ausländische Anschrift nicht die korrekten Versandkosten erfassen, sind Sie lediglich als Angebotsanfrage zu verstehen. Unser Team wird Ihnen schnellstmöglich ein Angebot mit angepassten Kosten für eine Lieferung in Ihr gewünschtes Land per E-Mail zuschicken. -
BigBear
senior tag
Kicsi ház és hosszú táp általában nem barátok.
Most cseréltem le a Corsair 1000x-et emiatt egy standard 850-es holmira (telj. amúgy is felesleges volt) mert az is 160mm + hatul kiálló tekerentyű, amivel épp nem fér el normálisan a legtöbb pici házban. 150mm max, ha ATX. Gondolkodtam SFX-en de a normálisabbak horror áron mennek, illetve a kis méretű ventik miatt agresszívabb a venti profiljuk -> hangosabbak (nekem).
A CH260-on gondolkodtam én is, de egyrészt nem kapható még, másrészt nem is annyira kicsi (438mm*225mm*312.5).
Ezért először a Jonsbo D32 felé kacsintgattam, de mivel az se akar ideérni, egy Jonsbo Z20 lett. Talán hétvégén össze is rakom végre. Igen, korlátozottak a lehetőségek benne, de ahogy bogarásztam a piacot, az egyik legjobban sikerült mATX házikó. (Ok, ott az Ncase M2, de az aztán vegképp nem az én szintem árban...)
A kis méret mindenképpen kompromisszum. Táp, videokártya, hűtés stb. mind-mind odafigyelést igényel, sajnos nem a megveszek valamit és bedobom mert úgyis befér. -
Bossp
addikt
Sziasztok. Fractal Torrentem van. De egyedül lakom benne felesleges és könnyebben hordozható kompaktabb házba költöznék
. Már egy ideje tervben van és most elém ugrott ez a házikó ami tökéletes lenne de sajnos nem kapható (még??).
DeepCool CH260 erről lenne szó. Szerintetek mikor válik elérhetővé és esetleg tudtok jobb alternativát? Ami már most látszik hogy ebbe nem férne belle az a 200mm hosszú tápom ami szerintme minden kissebb házban necces. A hatalmas vizemet valszeg vissza cserélem légre de amúgy talán beférne ide az Arctic Freezer III 360.
Konfigom leirásomban. Előre is köszi! -
Pete55555
addikt
válasz
oroszLajos #85058 üzenetére
Páraelszívó szűrőt javaslom. Kb mindent megszűr, de jó a "légáteresztő" képessége.
Cserébe persze vastag, de ez ilyen. -
boogie84
veterán
válasz
oroszLajos #85074 üzenetére
egyik: számítógép ház porvédő szűrő
másik: nylon hálószűrő -
CriticalHit
addikt
válasz
Riverboy #85057 üzenetére
A CPU hűtéseded rendezi a Arctic Liquid Freezer III 360. A legmelegebb részegység a VGA vagy az alaplapi VRM. A FanControlban megtudod adni, hogy a VRM hőmérséklet érzékelője szabályozza a ház hűtő ventik fordulatszámát. Készítesz egy emelkedő görbét, amiben például VRM=30C= 20% ház hűtő venti fordulatszám, VRM=45C=35% venti fordulatszám, VRM=60C=50% venti fordulatszám, VRM=70C=60% venti fordulatszám. A FanControl kiválóan jelzi a hőmérsékleteket, így eldönheted, hogy elégedett vagy-e zajjal és a hőmérsékletekkel, vagy megváltoztatod a görbét. Állíthatod kézi vezérlésre is , hogy kipróbáld milyen fordulatszámon válnak számodra hangossá a ventik.
-
boogie84
veterán
válasz
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
oroszLajos #85071 üzenetére
B. terv: használat után letakarni a házat.
-
válasz
oroszLajos #85069 üzenetére
+1 a harisnyára. Ha van olyan, ami kilyukadt, akkor ráadásul nem szemétbe kerül, hanem újrahasznosítás.
Esetleg vághatsz bele méretre vetex-et is. Mondjuk az lehet, hogy nagyon felfogja a légáramlást.
-
Grózi
veterán
válasz
oroszLajos #85063 üzenetére
Régi trükk a jó öreg harisnya-csak ne az asszony kedvencét darabolt fel!!
-
oroszLajos
aktív tag
válasz
Hegyirabló #85064 üzenetére
Köszönöm, ennek utána nézek.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Esetleg a szobaba egy levegoszuro?
Nekem is H6 van de szuri szepen a port. Minimalis jut csak be a hazba.
-
válasz
oroszLajos #85063 üzenetére
Szerintem sincs. A helyedben valamilyen poliamid hálót néznék. Egy-két száz mikronosat. Esetleg megkereshetsz műanyagipari cégeket, például 3M vagy kisebbek, nekem volt, hogy adtak ingyen gyártási maradékot.
-
oroszLajos
aktív tag
válasz
Hegyirabló #85062 üzenetére
Ha jól tudom gyári megoldás nincs.
-
válasz
oroszLajos #85061 üzenetére
Kókányolni akarsz, vagy gyári megoldást?
-
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
Szia valami ilyesmi? [link]
-
oroszLajos
aktív tag
Sziasztok. Kicsit off téma, de azért megpróbálom.
Van egy NZXT H6 hazám, amiben ugye nincs plusz porszűrő.
Panelban lakom, ahol rohadtul sok a por (fogalmam nincs hogy honnan). Valami extra porszűrő praktikátok nincs esetleg? Szívesen fogadok minden ötletet
Már a ház cserén is gondolkodtam.. de ez lenne az utolsó lehetőség. -
Riverboy
tag
válasz
CriticalHit #85054 üzenetére
Köszi,
Engem csak az érdekelne ebben az esetben, hogy a 60% elég lenne mint hűtés?
Mármint, hogy ha meleg lenne akkor kapcsolna feljebb hogy jobban hűtsön de ha limitálom akkor = melegszik? -
CriticalHit
addikt
válasz
Hegyirabló #85055 üzenetére
-
válasz
CriticalHit #85054 üzenetére
Ez Fancontrol milyen? Én Argus licenszelő vagyok, de már nézegetem egy ideje ezt a Fancontrolt.
-
CriticalHit
addikt
válasz
Riverboy #85049 üzenetére
Semmi baj nincs a Montech AIR 903 Max minőségével. Valóban az egyik legjobb ár/érték arányú ház, akárcsak a Lian Li Lancool 207, a Chieftec Apex Air, a Phanteks G400A . A venti zaj pedig hőmérséklet/fordulatszám függő. Kiválóan állítható azonban kedved szerint a BIOS-ban vagy a FanControl progival egyéni görbe készítésével, hogy ne lépje túl a 60% fordulatszámot.
-
Riverboy
tag
válasz
Ace Ventura #85052 üzenetére
Inkább fentre szerintem, ott azért csak jobban működik
-
Riverboy
tag
válasz
Ace Ventura #85050 üzenetére
Mit ajánlanál a kb 40-60e ársávban?
Az asztal alatt van a gép, egyáltalán semmi fancy nem kell, csak a jó szellőzés és praktikusság fontos -
Riverboy
tag
Sziasztok,
Ez a pc épül nemsokára és ehhez kellene házat vennem.
Első körben az NZXT H7 Flow-t néztem de ajánlás alapján most a MONTECH AIR 903 Max-ot találtam elég jó ár/értékűnek.
A kettő ház közül melyiket választanátok, ér annyival többet az NZXT? Csak a venti zajt találtam negatívnak a Montechnál de nem tudom, hogy a valóságban mi a helyzet.
CPU: Intel i5-14600KF - 13600kf
Alaplap: MSI B760 Tomahawk WiFi
RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL30- CL32
VGA: RTX 4070
Hűtés: Arctic Liquid Freezer III 360
SSD: 2TB M2 kingstone NV3
Táp: Moduláris 850 -
válasz
CriticalHit #85046 üzenetére
Meg is rendeltem.
-
válasz
CriticalHit #85046 üzenetére
A fa berakásost láttam, de az a Shadow Base kimaradt, ráadásul ez nagyon jó háznak néz ki, el is férnék benne. Nagyon köszönöm!
Húú, lehet, hogy ez lesz!
-
CriticalHit
addikt
válasz
Hegyirabló #85045 üzenetére
-
Sziasztok!
Nem kizárt, hogy le kell cserélnem a Be Quiet Silent Base 802-t méret problémák miatt. Az összefoglalóban a Silent Base kategóriájában kettő is tetszik, méretre is jók, az a kérdés, hogy melyik a leginkább ajánlott?
- Corsair 6500D Airflow TG vagy
- Lian Li Lancool III
1.) Ennyit szánok rá, amennyibe ezek kerülnek, 70-75 ezer Ft
2.) Asus Rog Crosshair X870E Hero, Ryzen 7 9800X3D, Lian Li Galahad II 280 AIO
3.) Jól szellőző, de azért csendes házat szeretnék
Köszönöm! -
Angelland13
tag
válasz
CriticalHit #85043 üzenetére
3.500 forint 1 darab, a két ház közti különbség meg pont ennyi kb. Maradok a gyári ventiknél, köszi.
-
CriticalHit
addikt
válasz
Angelland13 #85041 üzenetére
[link]
Jettson18HRC
Asus P201, Lian Li Lancool 207, Montech AIR 100 -
Jettson18HRC
újonc
Sziasztok! Létezik olyan kompakt, M-ATX ház, mint amilyen a Darkflash A290, viszont nem ATX magas, hanem csak M-ATX magas? Teljes mértékben tökéletes annak a háznak a méretei számomra, csak feleslegesen magas az ATX szabvány miatt... Előre is köszi!
-
Angelland13
tag
Montech AIR 100 ARGB White ház mellett döntöttem ugyebár, ez 4 ARGB előre beépített ventivel érkezik. Van valakinek tapasztalata a ventikkel? Megfelelők lesznek? Van egy venti nélküli verziója is ennek a háznak, körülbelül 3.000 forinttal olcsóbb. Lehet 3-5k-ért jobbakat vásárolni ha nem érdekel az ARGB?
-
moven
tag
Udvozlet!
Ket gephaz kozott vacilalok.
Forum tarsak kozul, van valakinek pozitiv vagy negativ tapasztalata esetleg velemenye az alabbi termekekkel kapcsolatban?
Koszonom a segitseget! -
MaddeNNNN
addikt
-
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 20-40ezer Ft közötti ársávban valami normális minőségű, megfelelő szellőzésű, egyszerű, nem ablakos fekete számítógépházat?
Még nem tudom, hogy mATX, vagy ATX lap fog bele menni, de a CPU hűtő egy ID-COOLING SE-226-XT BLACK lesz.
Szeretném, ha a házban elöl hátul lenne gyárilag 1-1 db jó minőségű ventilátor.
NZXT H5 Flow-t és be quiet! Pure Base 500DX-et nézegettem, de sajnos mindkettő "ablakos"Köszönöm a segítséget
.
-
smiti
veterán
válasz
Angelland13 #85025 üzenetére
Szia!
Én agyalok a jelenlegi Lancool házam kicsire cserélésén, nekem ezt nem túnik rossznak:
ASUS Prime AP201 -
válasz
Angelland13 #85031 üzenetére
Ránézésre egy nagyon jó kis ház. Ha mATX configot építenék, akkor erős a gyanúm, hogy én is ezt a házat venném.
-
Angelland13
tag
Montech AIR 100 Lite - e mellett döntöttem, sok jót olvasok róla.
-
vizibolha
tag
válasz
CriticalHit #85028 üzenetére
Van egy sys_fan és egy cpu_fan, meg egy 3-pin argb header.A pwm most is megy ezzel a controllerel ami felettébb fura...az rgb a kérdés, hogy miért nem.
-
vizibolha
tag
válasz
CriticalHit #85026 üzenetére
Az lesz a mai program.Egy csatlakozó van a lapon, majd végigpróbálom őket.
-
CriticalHit
addikt
válasz
Angelland13 #85025 üzenetére
1.:Igen. Visszafogja a légáramlást.
2.: Lian Li Lancool 207.
vizibolha
Próbáltad a venti kábeleket közvetlenül az alaplapi venti csatlakozókra dugni? -
Angelland13
tag
válasz
Angelland13 #85017 üzenetére
Megpróbáltam az összes létező gépházat lecsekkolni ebben az árkategóriában, amiből van mATX kivitel és fehér színű. Szempont a jó légáramlat, porszűrő, könnyebb szerelhetőség/jobb vezeték elrendezési lehetőség és a kisebb méret.
Két kérdésem merült fel:
1.) Befolyásolja a ház elején lévő porszűrő a légáramlatot negatívan? Vannak ajánlott házak, amik elején nincs porszűrő. Nem bánom, ha hetente ki kell fújni a port belőle, de ha nem zavarja a légáramlatot, akkor előnyösebb lenne egy porszűrő az elejébe is.
2.) 4 között vacilálok, ebben kérem a segítségeteket. Esetleg pro-kontrákat megemlíthetnétek, amikre én nem gondoltam:
- Cooler Master Elite 301 Lite - 22.990 HUF az alzában jelenleg de kéne 3 venti hozzá még, ugyanakkor van USB-C, ami nem szempont de még jól jöhet. Ennek a design-ja tetszik a legkevésbé.
- LIAN LI LANCOOL 205M Mesh - 29.190 HUF a pixel.hu-n jelenleg de kell egy hátsó venti még hozzá. Úgy olvastam, hogy halk és megfelelő a két első venti, viszont a PSU kerete elég nagy, így a GPU alatt kevés hely van. Ez hűtés szempontjából kétlem, hogy megfelelő. Rendkívül zavaró - és lehet most, hogy nézegetem le is mondok erről az opcióról - hogy a ház eleje nem teljesen rácsos, furán néz ki számomra az a nem rácsos rész alul és felül.
- FRACTAL DESIGN Focus 2 White TG Clear Tint - 29.300 HUF az Oázisban. Kell egy venti hátulra, illetve nem tudom, hogy mennyire hangosak az első ventik. Design-ja ennek tetszik a legjobban, ez nagyobb, mint a másik kettő de megfelelő méretű.
- Montech AIR 100 ARGB White - 24.390 HUF Alzában, bontott de még újonnan is 29k és 4 ventivel érkezik. Design nagyon pofás, ventik halkan működnek, nincs szűrő az elején. Méretben ez a legjobb. Lehet meg is válaszoltam magamnak ezt az egészet és ez lesz a nyerő.
Ti mit gondoltok? Köszönöm!
-
vizibolha
tag
Sziasztok!
Vettem egy Lian Li Lancool 205C Mesh házat.Az alaplap egy Gigabyte B560M H.Szépen összeraktam a dolgokat, mindent bedugva mindenhova ahova kell....Első indítás, pár másodpercig égett szag a fan controller felől.Azóta a ventik fél gőzzel világítanak, állítani nem lehet rajtuk, se a házon lévő gombbal se programmal.Ami még furcsább, a pwm része a controllernek tökéletesen működik...Ötleteket, megoldásokat kérek, én tanácstalan vagyok. -
Orgi
addikt
válasz
CriticalHit #85022 üzenetére
Köszi
-
Orgi
addikt
válasz
CriticalHit #85020 üzenetére
Eszembe se jutott így, köszi a linket (kicsit durvának tűnik a szállítási ár), de megnéztem Aliexpressen és ez így olyasminek tűnik:
[link] -
Orgi
addikt
Sziasztok, nem jöttem rá a megfelelő topic-ra, ezért itt kérdezném meg, bocsi
Van egy ezer éves házam, amivel amúgy semmi bajom, bár lehet lassan illene cserélni, egy Antec Plusview 100 AMG ( [link] ). Ennek az elejében van egy kivehető műanyag keret, amin van egy porszűrő, a keretre ragasztva. Mivel a ház vagy 15 éves, elkezdett elválni egyik sarkánál a keretről ez a porszűrő. Lehet ilyen porszűrőt kapni valahol méretre vágható formában vagy ezek csak kompletten, adott házhoz cserélhetőek? Előre is köszi!
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
CriticalHit #85004 üzenetére
Közben már csak rendelésre van egy helyen kb a ház. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Ilyen hamar kifutott volna?
-
Angelland13
tag
Sziasztok!
1.) 20-25.000 HUF
2.) 7500f, ASRock B650M-HDV/M.2, 2x16gb ram, valamilyen új vagy akár használt GPU, ami 1080p 60fps-re megfelelő modern játékokban és ezekhez megfelelő PSU.
3.) fehér színűre van szükségem, RGB nem hátrány. Jó hűtés fontos és halk is legyen.Amit kinéztem laikusként és tetszik is: https://ipon.hu/shop/termek/darkflash-dlm21-mesh-feher/2148595 - ebbe kéne vegyek ventiket de azokkal együtt benne lennék a büdzsében. Nem ragaszkodom ehhez, csak mutatom, hogy milyen tetszik.
Köszönöm!
-
semetka
őstag
válasz
CriticalHit #85015 üzenetére
Azt tudom hogy jó hőmérséklet de most hűti a venti
Holnap lehúzom a ventiket megnézni úgy mennyi lesz es akkor tudom tippelni az uj gépházban hogyan alakulnak majd az értékek
-
semetka
őstag
válasz
CriticalHit #85013 üzenetére
Ránézek erre a házra is. Fogalmam sincs mennyivel lenne egyébként melegebb ha nem hűtené semmi, de lehet kipróbálom hogy milyen hőfokok vannak ha lehúzgálom a mostaniban a ventiket. Ugyanaz a típus lesz az uj gépbe is, 2db wd10ezex
Most 22fokos szobaban 29fokon mennek. -
CriticalHit
addikt
válasz
semetka #85012 üzenetére
A Lian Li Lancool 207 megoldotta, mert a HDD/SSD-rögzítő helyen át szívja a két alsó venti a friss levegőt az oldal/alsó meshen keresztül és fújja fel a VGA-ra. Amikor nem mennek az alsó ventik, akkor az SSD és a HDD szobahőmérsékletű, vagyis külön hűtés nélkül sem lenne melegedése gond.
-
semetka
őstag
válasz
CriticalHit #85011 üzenetére
Köszi az infót, akkor jól gondoltam így képek alapján hogy ez a helyzet.
Bár gondolom a mostani gépházakon nem ez az elsődleges szempont már, így valószínű hogy más gépházon is hasonlóan be van zárva. -
semetka
őstag
A Be Quiet Pure Base 500/501- t aki látta már élőben meg tudja mondani hogy kap-e valami hűtést az első ventiktől a HDD vagy full be van zárva oda alulra?
-
Pete55555
addikt
válasz
CriticalHit #85008 üzenetére
Az se rossz, de ami a previously részben van... hmmm.
Na az melyik ház, mert nem jöttem rá?
Megvan. Jonsbo TK-1. Varázslónál van is. 65k HUF -
CriticalHit
addikt
Megnyerő csöppség: [link]
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
CriticalHit #85004 üzenetére
Összességében nekem is ő lenne a befutó. BTF kompatibilis aztán ki tudja, hogy egyszer jól jön ha beütném a fejem később.
Kérdés, hogy az apex hozzá képest valamiben hátrányos lenne. Árban azért van difi.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
MaddeNNNN #84947 üzenetére
Akkor csapjunk a lecsóba, de azért nem akarok litániát írni.
Még 2012-ben raktam össze konfigot, úgy gondoltam itt az ideje újítani. A piacon fellelhető sok fekete, vagy fehér ház között megtetszett az [APNX C1] -ese ChromaFlair színben.
-külső, anyaghasználat: szerszámmentesen szétkapható, edzettüveg oldallap, a többi rész nagyja fémbből ki-bepattintós rögzítéssel. Összeszerelve nem nyeklik-nyaklik, de benyomható, nem az a nagyon vastag fajta. Az alaplap behelyezésekor vettem észre a jobb alsó csücskénél egy pici festékiányosságot, a kicsavarozható PCI slotok nem valami finom megmunkálásúak, sarokreszelőnek még jó lehetnek a kivett darabok.
- a házhoz mellékelt csavarok jól csomagoltak, felcímkézettek, egy tucatnyi tépőzáras kábelrögzítő, gyorskötöző egy kis dobozkában, kézikönyv, gumidugók. Szóval van minden.
-szerelhetőség: gyorsan szétkapható ház, szerszámmentesen. Ez tetszett. Szereléskor amikkel szembesültem: az alaplap melletti oldalsó takarólemezt leszedtem a csatlakozók (Type-c, sata, USB-3 előlapi ) könnyebb rögzítése miatt. A ház alján van bőven hely a kábeldzsungelnek lsd. tápkábelek, viszont az alaplap mögött már összegyűlhetnek a kábelek.Ott lógnak a házhoz tartozó 4db. rgb-s ventik kábelei, az alaplap mögé helyezhető 3 db. 2,5"-os SSD, vagy 3,5"-os HDD (ha lesznek) kábelei, vagy ventilátor, akár felülre is,... szóval, ha összegyűlnek a kábelek, akkor jól jönnek a leszorítók a kábel-káosz ellen. Azt ötletesnek találtam, hogy a háttértár tartóján külön meg voltak jelölve bevágással, hova kell rögzíteni az SSD-t, vagy pl. a HDD-t.
Az alaplap alsó részébe a "HD audio"-s kábelt a tápegység beszererése előtt kellett rögzítenem, máskülönben hiába van ott a kábelelvezető-nyílás, a tápom kitakarta, nem volt hely az átvezetéshez.
Az tetszett, hogy a tápot miután felcsavaroztam egy keretre könnyedén ki-be tudtam helyezni a házba, mindössze csak két csavarral rögzítette, kézzel betekerhető volt .
-ventillátor zaj, hűtési teljesítmény: nincs róla tapasztalatom, még csak most raktam össze a konfigot, de videókat nézve nem voltak rossz véleménnyel róla. Ugye alapból 4db. PWM-es, RGB-s ventivel adják, még szerelhető több is a hűtés növelése érdekében. Ez egy lyukacsos, nyitott fém ház elől, lent porszűrűvel, szóval nem zajszigetelt. A ventik alapból jobban felpörögtek, de állítva rajtuk az alaplapi programmal számomra csak halkan duruzsolnak. Majd még kísérletezem.
Köszönöm, hogy elolvastad, ha lenne valami kérdés, igyekszem megválaszolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- EAFC 26
- Battlefield 6
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- EAFC 25
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest