- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2025 június
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBear
senior tag
Biztos, hogy kompromisszumosabb, mint egy nagyobb, tágas ház.
Építettem ITX, micro ATX gépeket már, azért hőfokban nem hozzák a nagyobb házakat, valahol, vagy a processzor, vagy a videokártya hűtésénél tapasztalatom szerint kompromisszumot kell kötni. Kisebb ház, szűkebb, kisebb légáram stb.
De amennyire nézegettem ezt a házat, nagyon vészesnek sehol nem írták a dolgot.
Egy csúcs kártyát nem feltétlenül pakolnék bele, de egy középszintű holmival szerintem nem lenne gond. Magamnak is gondolkodtam rajta régebben, de elvetettem, mert igazából nem látom értelmét. Mininek nem igazán mini, nekem nem szép, az ára meg magas. Ezen az áron messze jobb házak is vannak. Számomra végül az Air Mini lett a nagyjából elfogadható kompromisszum. -
cucka
addikt
válasz
BigBear #84197 üzenetére
A videókártyám egy asus dual, ez a gyártó szerint 2.56 slot.
Tehát ha berakom a meshify2 mini házba, akkor így marad kb. fél slotnyi hely a videókártya ventillátora és a táp takaró lemez között. A lemez perforált ugyan, de a túloldalán ott a tápegység, ami fedi a lyukakat.
Én úgy érzem, hogy ez kevés lesz a gpu-nak, még akkor is, ha a ház elejébe berakok 3 ventillátort. Rosszul látom? -
BigBear
senior tag
Ez így nem teljesen igaz.
Még ha 3 slotos is a kártya, ha a ház elejébe alulra is teszel ventilátort, az biztosít annyi levegőt, amennyi kell. Illetve a Meshify 2 Mini esetén alul rácsozott a táp feletti lemez, onnan is kaphat levegőt.
Persze, teljes ATX méretnél azért jobb a helyzet, de messze nem olyan vészes a helyzet mint gondolod.
Most egy Air Mini van, előtte egy Konink Citadel Mesh volt ahol a táp alul van, microATX 4 slotos és zárt az alsó lemez. Ennek ellenére nem akart megfulladni a videokártya. Elölről kapott szépen levegőt.
Egyébként ahogy említették, én nagyobb problémának tartom azt, amikor a processzorfoglalat mellett nincs hely, mert nagyobb méretű CPU hűtő esetén a hűtő könnyen belelóghat a videokártyába -
TomiLi
addikt
Ilyenkor "jobb" egy 5 slotos mATX ház.... Akkor meg már csak 2 sltonyira' (~40mm) van az ember az ATX-től...
Nehéz kérdések ezek, rengeteget szoktam agyalni amikor elkap az érzés, hogy nekem "nagy" ház (konfig) kell a mostani "kicsi" helyett. (ITX lapom van, de nem kifejezetten ITX méretű házban) -
cucka
addikt
Nem kifejezetten ontopik, csak tanulság azoknak, akik hozzám hasonlóan házat akarnak venni.
Szóval vannak alaplapok, ahol a gpu a második slotba kerül. Az első slotot elfoglalja az m2 hűtőborda.
Normál ATX méretben ez nyilván tök mindegy. Na de microatx-nél egyáltalán nem az. Ha egy ilyet beraksz egy alsó tápos microatx házba, akkor a gpu ventillátora közvetlenül a tápegység takaró lemezéről fogja beszívni a friss levegőt. Vagyis nem fogja.Már bizsergett az ujjam hogy megrendeljem a fractal meshify mini-t, amikor leesett, hogy ebben az airflow-ra kihegyezett házban konkrétan nulla lenne a videókártyám hűtése.
Szóval figyelem elvtársak, az ördög a részletekben rejlik.
-
chosa91
aktív tag
Néztem őket. Nagyon csinosak, viszont extrém módon túlmutatnak a budget-n, illetve mivel NAS-ról van szó, nem is lesznek szem előtt. Aprón az a gondom a régi házakkal, hogy nagy részüknél hiányoznak a tartozékok, vagyis még nekem kellene csavarok/tartók után futkorásznom. Szeretném egy egyszeri vásárlással letudni az egészet.
Egyelőre ezeket találtam:
- CHIEFTEC HC-10B-OP
- INTER-TECH IT-5905
- Zalman Z1Ezen opcióknál is szükséges lenne az 5.25" drive(ok)-ba egy-egy 5.25" to 3.5" konverter, amikoris bővítésre adom a fejem...
-
cucka
addikt
válasz
chosa91 #84188 üzenetére
Jonsbo gyárt kifejezetten NAS-ra tervezett házakat, N sorozat. Árban nem tudom, mennyire fér bele, de inkább ezt venném erre, mint egy szekrény méretű full tornyot.
(4 meg 6 hdd fiók nem túl gyakori manapság, esetleg aprón valami old school ház, 10-15 évvel ezelőttről, amikor ez még szempont volt?) -
wolfman
veterán
Van itt valaki, akinek van/volt már Kolink Void háza? Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
-
chosa91
aktív tag
( ᐛ )ゞ Sziasztok,
TL;DR legjobb HDD slot/ár-ban keresek új házat.
~20k, de minél kevesebb annál jobb.
NAS: alaplap + LP memory + 4xHDD (de nem tartom kizártnak 6-ra bővíteni a jövőben)
Méretét illetve a keskenyebb jobb, de nem deal-breaker. Magasságra nincs limitem.———
Jelenleg egy Sharkoon QB One-ban ül a config 2xHDD-vel, a minap újítottam be újabb 2-t, így megszületett az igény a költözésre. -
BigBear
senior tag
válasz
Yodamest #84182 üzenetére
Air Mini van nálam is. A gyári ventijeit úgy szexuálom ki a házból, hogy ihaj, mihelyt találok valami értelmeset nem drágán. Mindhárom venti nullára van állítva biosban és így 690, 700 és 800-as fordulaton pörögnek alapon. Simán hallom őket. Eddig ami halknak tűnik, a fiam gépébe berakott Thermalright TL-S12-S X3 csomag. De ugye azok csak 12 cm-es ventik.
-
Yodamest
veterán
válasz
BigBear #84181 üzenetére
De lehet nem ugyanolyan ventikről beszélünk akkor. Nálam az air miniben lévő gyári ventik pörögnek, 800-on tényleg nincs hangjuk, nálam is full kuss van elég sokszor szerencsére.
cucka Amúgy attól még jó házak azok persze, ez az egész ház hűtés dolog egyébként túl van lihegve. Ami 90%-ban számít az a közvetlen hűtés a komponenseken, ha azok rendben vannak, akkor minden más már csak extra. Épp néztem a híres neves fractal torrentről gamernexus tesztet, ez a legjobban szellőző házak között van nyilvántartva. Hát max fordulaton persze a 2db elülső 18cm-es lapát brutál hűtést ad, de amint hang normalizált tesztet mutattak kijött, hogy adott dB szinten már csak alig alig jobb, mint mondjuk az én air minim a gyári ventikkel. Csak arra akarok rámutatni ezzel, hogy nagy csodák nincsenek, a legjobban hűtő ház is épp csak pár fokkal jobb egy átlagosnál, ha azt akarjuk, hogy viszonylag tűrhető legyen a hangszint is. Én is most ezzel a 800rpm-es beállítással biztos minden pc ház hűtés charton utolsó lennék, de tök nem számít, mert néma a gép és minden hűvös benne ami számít.
-
BigBear
senior tag
válasz
Yodamest #84178 üzenetére
Na nálam a Lian-Li ventik 800-as fordulaton mindennek nevezhetők, de halknak nem. Legalábbis szerintem. Nagyon nem mindegy, mi a környezet és ki hallgatja. Én háklis vagyok bizonyos zajokra, nem szeretem a gépet hallgatni. Amikor ismerősnek (vagy asszonynak) megemlítem, hogy szerintem hangos a gépem, leköpnek, lehülyéznek, szeneslapáttal arconvágnak, kereszteket vetnek és a röhögéstől vinnyogva ugrálnak körbe. 12-es bármit is meghallok 600-as fordulatnál a félsüket füleimmel is.
Csakhogy nálam gyakorlatilag az őzek ugatásán / fasusogáson / madarakon és bogarakon kívül nincs környezeti zaj (kivéve mikor berregnek a fűkaszák vagy fűnyírók), az első aszfaltos út ~800m.
Viszont az sem jó, ha befülled a gép és sajnos ma egy közepes konfig is tud elég szép hőt termelni. Értem én, hogy az AM5 is így van tervezve, de terhelve még a 65W-os holmik is szépen tudnak izzadni, bármennyire is nem tetszik. Ezért marad a mesh ház, meg leszabályzott ventik, amik ha kell, pöröghetnek. -
cucka
addikt
válasz
Yodamest #84178 üzenetére
Ezek a hangszigetelt házak régen voltak menők, amikor mindenkinél ott figyelt 2-3 hdd, a ventik többsége sima feszültség szabályozós volt, és nem volt alap, hogy egy videókártyának két 8 pines tápcsatira van szüksége.
Igen, most 2024-ben én sem vennék már hangszigetelt házat, kivéve, ha a kinézet miatt kell ilyen, vagy ha valaki hdd-ket akar belepakolni.
Csak egy kicsit árnyalni akartam a képet, mert mindenki azt hiszi hogy ezek szemétre valók. Valójában ha odafigyelsz a komponensek fogyasztására, akkor teljesen alkalmasak arra, hogy egy korszerű, jó teljesítményű gépet belepakolj és csendesen működjön.
-
Yodamest
veterán
Alacsony zajszintű komponensekkel, gyakorlatilag a tésztaszűrő ház is full néma tud lenni, ehhez nem kell szigetelőanyag. Nálam U12s a procin, gyári lian li ventik fix 800 fordulaton, vga 0dB mert állnak a ventilátorok, kivéve AAA játékok alatt, de ott is nagyon halk. Full néma szobában, ahol a tv sem megy, szúnyog sincs már, kb 40cm-ről nagyon kell fülelnem, hogy halljak bármiféle szélzajt a gép irányából.
-
cucka
addikt
Nekem most hangszigetelt házam van, és szerintem nagyon sok a tévhit ezekkel kapcsolatban.
A hangszigetelt ház akkor adja ki, és eredményez valóban csendes rendszert, ha
- alacsony fogyasztású komponenseket raksz bele. A 400 wattos csúcs videókártyát meg a 200 wattos i9-es procit ne ilyenbe rakd.
- jellemzően részterhelésen használod a gépet. Tehát nem szimulációkat futtatsz órákon át csutkára hajtva a hűtést
- ha van hdd a gépben, annak a zaját hatékonyan tudja szigetelni
- elfogadod, hogy a komponensek pár fokkal melegebben fognak működni.Ezek miatt az ilyen házak minden benchmark-ban szarul szerepelnek, mert ott a hűtési teljesítményt mérik tud csúcs hardverrel csutkára terhelve. Emiatt kezdenek ezek kikopni, meg persze amiatt, hogy nem nagyon használ már senki hdd-t.
A másik, a benchmarkokban használt zajra normalizált mérésekről. Ezek is hasznosak, de érteni kell mire.
Autós példa. Egy kisautó 100 lóerő és 5 litert fogyaszt. A Ford Mustang 500 lóerő és 15 litert fogyaszt. Namost jön a youtube-ról a szakember benchmarkolni, akkor ki fogja neked hozni, hogy lóerőre normalizálva a Ford Mustang az egy kis fogyasztású autó.
Na ugyanígy jön ki az is, hogy a full mesh tésztaszűrő házak azok csendesebbek, mint a hangszigetelt házak. A számok kiadják, csak a számok nem feltétlenül a valóságot tükrözik.
-
Visormail
addikt
Üdv!
Ilyen vékony fekvő házhoz, állítva tárolás esetére való borulásgátló talpat, mint amit ehhez adnak gyárilag [AEROCOOL CS-101] külön nem lehet kapni? Az összes vékony gyári gépnek is ilyen a mérete, arra is rámegy. Jó lenne ilyeneket beszerezni magyar boltból (céges vásárlás miatt), de nem találok sehol.
-
blck2
csendes újonc
köszönöm, akkor megnyugodtam.
pont H7 vagy H5 lesz, még egyelőre gondolkodom, hogy kell-e a nagyobb hely nekem
de egyáltalán nem néztem még utána, hogy a H7-nek van-e hűtésben előnye, vagy csak annyi, hogy nagyobb hely + több pakolási lehetőség, esetleg 2db 360 radiátor (arra nekem nem lesz szükség)
+ még gondolkozom a FRACTAL DESIGN Pop Silent-en, de kicsit becsapós ez a silent duma, nem lehet silent, ha nem megy át rajta elég levegő, kicsit olyan fizika átbaszása nekem ez a marketing szöveg, de mérnök nem vagyok aki ezzel foglalkozik, tehát hülye még lehetek -
cucka
addikt
válasz
Bukullusz #84171 üzenetére
Alsó táposból Fractal "mini" házai tudják ezeket. A Meshify és Pop sorozatból is van ilyen, ezek microAtx-esek. Esetleg olcsóbb alternatívának Deepcool ch370.
Elülső táposból az említett Lian Li A3 mellett Jonsbo d31 vagy z20, Asus ap201.
Ha valami nagyon kicsire és dizájnosra vágysz, akkor ncase m2. Ez drágább, prémiumabb termék a többinél.Amiket írtál, a h210 és a tt core v1 azok itx házak, microATX nem fog beférni.
-
Bukullusz
csendes tag
Sziasztok!
1. Mennyit szánsz a házra - 50.000Ft
2. Mi megy bele - micro-ATX lap, GPU ~ 300mm, bequiet! Pure Rock 2
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb) - szerelhetőség, szellőzés, nem kell RGB, ha lehet akkor ne legyen vertical stand a videókártya, méreteit tekintve a kisebb jobbAmiket eddig nézegettem:
- Lian Li A3
- NZXT H210
- Thermaltake Core V1Köszönöm a segítséget!
-
blck2
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy asus prime b550m-k argb lapom
és ha egy NZXT RGB-s házzal akarnám összeházasítani, és állítgatni az RGB-t,
akkor tényleg szükségem lesz ilyesmire?
itthon nem lehet ilyet kapni véletlen?
https://www.moddiy.com/products/Motherboard-Standard-ARGB-3-Pin-5V-to-NZXT-HUE-2-AER-2-Adapter-Cable.html?srsltid=AfmBOookedyYEr11w8-yxnK3g6-9MPG9zmro4jQqysqQccu3BSQ5-cBP
vagy alapvetően amúgy azért kell az adapter, hogy egyátalán kapjon rendesen színt az NZXT ventije?
köszönöm! nagyon -
-
tomgabor
őstag
1. Mennyit szánsz a házra - 80.000Ft
2. Mi megy bele - ATX lap, 170mm cpu, 360mm vga hely
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb) - Nincs olyan ház ahol könnyű kivenni az első szűrőt és nem kell letépni az elejét mindig? Jó pár éve láttam házakat ahol felfelé kijött a szűrő. Hátul 140mm ventilátor. -
Icewloxy
tag
válasz
Jozefinovics #84163 üzenetére
én nzxt vennék de ez izlés kérdése igazából.
-
Jozefinovics
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfignak keresnék gépházat.
Az első elgondolásom egy NZXT H6 Flow Black volt, nagyon tetszik de nem igen van benne rendes porszűrő. Ma jött szembe az Antec C8 és ez is igazán megtetszett, viszont nem találom, hogy gyárilag mennyi ventilátor van benne, illetve szerintetek melyik a jobb választás, ha nem csak azt nézzük, hogy tetszik vagy nem ? Esetleg van más ami ilyen, de jobb ? Az ár pedig a 60 ezer teljes mértékben a plafon.Asrock B650E Steel Legend WiFi
Ryzen 7 7800X3D
ARCTIC Liquid Freezer III 360
Sapphire NITRO+ RX 7800 XT
FSP VITA GM 1000W -
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Van itt valakinek, Corsair iCUE 7000X RGB White, vagy Corsair 7000D AIRFLOW White számítógép háza?
-
Morris
veterán
Nincs mit tenni, marad az NZXT H7 Flow white 2024
-
Morris
veterán
Remek. Nézelődhetek tovább
-
boogie84
veterán
-
Morris
veterán
Szerintetek melyiket érdemes választani HA ezek közül választanék?
Nagyob bejön a forma. -
rodman73
aktív tag
Nem tudok dönteni két ház között, segítsetek légy szíves.
be queit! Silent Base 802 vagy Shadow Base 800 DX?
-
johnnyvsr
tag
Sziasztok!
kinéztem két házat szerintetek melyik a jobb választás hasonló árban mozognak.
phanteks g500a drgb
endorfy arx 700 rgbKoszi a választ!
-
sutyerák007
senior tag
Sziasztok!
Kollégám új gépet venne és emiatt kérnék egy kis segítséget. Sajnos az am5 és a 7800xt eléggé leszűkíti a lehetőségeket. 500k körül van a max ami 450k körül indult szóval
~30k
ASRock B650M-HDV/M.2 mondjuk + 7600(x) + Thermalright Peerless Assassin vagy hasonló magasságú hűtő + 7800xt + 2 ssd.
nincs ilyenaz rgb és az ablak is másodlagos
Ár érték arányban egy jó házat keresek első sorban ami megfelel egy ilyen gépnek.
Montech AIR X
MONTECH AIR 903
Fractal Design Focus 2
stb... és még van pár amit ajánlottak de nem tudom leszűkíteni hogy őszinte legyek
Ti mit vennétek ennyiből?
A focus 2 nem néz ki rosszul hogy őszinte legyek de... -
válasz
wrongduke #84143 üzenetére
Szia,
mATX confighoz valami kisebb, téglaszerű ház? Pl.JONSBO D31 STD BLACK - 27k
ASUS Prime AP201 Black TG (90DC00G0-B39010) - 27k
Lian Li A3 MATX Black - 34k
ASUS AP201 Mesh Black (90DC00G0-B39000) - 35k -
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Tudnátok légyszi ajánlani egy házat első sorban mATX, másodsorban ATX méretűt max 30K-ig?
Aminek bele kell férnie:
VGA: XFX SPEEDSTER QICK319 RADEON RX 7800 XT MAG (335 mm)
CPU hűtő: THERMALRIGHT Burst Assassin 120 (154 mm)Extra:
Az RGB nem érdekel, ha van nem baj, de inkább nélküle. A gép az asztalon lesz és előny ha portok és a gombok a gép bal elején lenne.Én a Cooler Master MasterBox Q300L házat néztem ki, de a hűtő magassága necces. Papíron belefér.
Jelenlegi gépem:
CPU: Intel Core i5 12600KF
MBR: Gigabyte B760M DS3H DDR4
VGA: MSI GTX 1060 Gaming X 6G
RAM: Kingston Fury Renegade CL16 2x8GB DDR4
PSU: Seasonic GC-550W
SSD: Samsung SSD 980 PRO 1TB
CAS: Cooler Master N300 -
imotep03
tag
Egy Asus Tuf LC II 240 ARGB elfér felül h7 flow azaz és egy Phantakes NV5 be?
-
válasz
Unsign #84137 üzenetére
Szia,
Én erre is ránéznék, igen jó kis házacska és oldalra nyíló mágneses ablaka van:
MONTECH AIR 100 ARGB White (CAMTA100ARGBWH) - 28k
Ventilátorok nélkül olcsóbb: -
Lipton
őstag
Sziasztok, a 3 ház között design kivételével van érdemi (minőségi) különbség? Esetleg ilyesmi más modell kb ilyen árban? MATX AMD 7600x levegős konfig megy bele, 1xSSD és 4060 körüli VGA. Köszönöm!
NZXT H5 Flow RGB
DeepCool MATREXX 55 V4 C
FSP CUT593A TG Black -
Unsign
tag
Sziasztok,
Tervezett konfig, amihez házat kellene választanom:
ASRock B550M PRO4
Ryzen 5600X
XFX AMD Radeon RX 6750 XT Core)
Be Quiet SYSTEM POWER 10 tápegység, 650W, 80 PLUS BronzeHáz: Fehér, RGB ventilátoros.
Árban, kinézetben Montech XR White tetszene. Van ellenérv esetleg vagy hasonló ajánlás 30e Ft alatt?Köszönöm előre is!
-
DarkByte
addikt
Egyelőre csak nagyon elméleti síkon érdekel, de mely házakban férne el 2db 4090 lég hűtve különösebb mókolás nélkül? (a riser kábelezés belefér)
Remélhetőleg az 5090 se lesz több slot-ot mint a 4090.
-
rodman73
aktív tag
válasz
Komplikato #84134 üzenetére
Köszi mindenkinek, maradok a hagyományos házaknál, arra jutottam. Jelenleg úgy használom a házat, hogy az eleje van a fal felé, hagytam kb 15 cm helyett neki hogy tudjon levegőt szívni. Túl sok kompromisszummal járna az eltolt alaplap. kicsit át rendezem majd inkább a szobát, úgyis itt az ideje.
Jelenleg egy be queit! Silent Base 802-vel szemezek, a gput szeretném vertikálisan elhelyezni, csak ez az egy kivánságom maradt. Illetve a hurka ujjaimmal tudjam szerelni is a gépet.
-
Komplikato
veterán
válasz
rodman73 #84128 üzenetére
Nem tudom milyen Wifi antennát adnak a laphoz, de ha felső kivezetésű házba teszed, akkor szükséged lehet hozzá kábeles Wifi antennára. Van amihez olyat adnak, de a legtöbb változatnál "csak" hátlapra csavarható antennát kapsz, ami itt ugye nem játszik bár lehet nincs elég fantáziám és megoldható.
-
kzkz
őstag
-
rodman73
aktív tag
Sziasztok,
olyan házat keresek amiben 90 fokkal el van tolva az alaplap, így a ház tetején vannak az alaplapi portok. "Rendes" méretű alaplapot szeretnék bele tenni, ami már meg is van, egy Z790 MSI Tomahawk wifi. 280 mm-es aio-t és egy 3070 ti-t is szeretnék beépíteni a házba. Létezik ilyen ház vagy csak valami egyedi építés lehet a megoldás? Már azon is gondolkodtam, hogy a jelenlegi NZXT h710i-t le rakom az elejére, sajnos csak így lenne kényelmes nekem.
Előre is köszi a válaszokat.
-
imotep03
tag
Sziasztok!
Mire gondoltok:
Phanteks NV5 MK2 (PH-NV523TG_DBK02) vagy
NZXT H7 Flow RGB All Black 2024 (CM-H72FB-01)
?
-
BigBear
senior tag
Őszintén szólva par hónapja nagyon remegett az ujjam, hogy berendelek egyet külföldiából. A fa előlapos iszonyat jól néz ki. Csakhogy mindent felrakva a mérlegre már nem annyira szép a kép. Jelenleg egy Air Mini van, hozzáteszem.
Az A3 egyrészt egész keskeny, ami egyrészt jó, másrészt erős kompromisszum. Hátul nem, vagy nagyon nehezen fél el kábel, normálisan a laphoz is felül lehet csak elvezetni. Relatív alacsony, ami bár tetszik, de akkor megint ott a probléma, hogy a táp kábelei elöl / alul hömbölögnek. Valamint mélyebb is ~5 centivel, mint a Mini, így meg valahogy aránytalan nekem. Vágytam rá mint a fene, de egyelőre győzött a józan ész. Mondjuk ha 40 centi alatti lenne a mélysége, biztos rácsapok. (igaz, azóta ATX-re váltottam, így ezzel is lebeszélve magam az irracionális beleszerettem->KELL dologtól.)
Egy biztos: szerintem nagyon szép ház, az említett problémák megoldhatók, ha valaki beleszeret, jó választás. A kisebb méret mindig kompromisszumokkal jár. -
forguet
Topikgazda
válasz
Yodamest #84109 üzenetére
Kérlek vegyünk egy picit vissza ezekből a megnyilvánulásokból...Nem minden fekete vagy fehér, és nem csak egy féle igényrendszer létezik hálistennek, mert akkor egy féle ház lenne a piacon. Mindenki azt veszi ami tetszik neki/igénye van rá, és ott tartja a házat ahol kedve tartja. Köszi.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Yodamest #84111 üzenetére
Uhum, senki.
Mondom, szélmalomharcot vívsz.
Oké ha objektív, tehát mi az a hivatalos szerv, amely definiálja nemzetközileg a "valamirevaló gamer" fogalmát?
Melyik szerv írja elő, hogy a PC háznak asztalon kell lenni?Semelyik. Szubjektív és el kell hogy keserítselek, ezt nem te döntöd el.
Egyetértek Rowonnal, sok a flame. -
cucka
addikt
Igen, de a képet látva ugyanaz a problémám - ha ide berakok egy böszme vga-t, akkor az atx táphoz adott összesen másfél-két méternyi kábelt azt hova rakom, hogy ne legyen útba és ne törjön meg nagyon?
(Illetve ahogy látom, a ventillátorok amikkel ki van tapétázva a ház azok slim noctuák. az megint kicsit szemöldök-felzúzós, ha csak azok férnek el)Amúgy tetszetős ház lenne, jól néz ki, jó áron is van. De engem ezek az elülső tápos dizájnok valahogy nem győztek meg.
-
Én annyit vettem észre ezeken a téglaszerű házakon, hogy a tornyokhoz képest a tápegység nem alulra került, hanem a gépház elejére, szóval magasságra alacsonyabb lett, de mélységre nagyobb.
Ez a lian li jó lenne, de ez hogy előre kerül a táp, szerintem zsákutca.
Ennél a háznál lehet moddolni. Van ilyen fa berakásos előlap, annál meg tudod fordítani a tápot, hogy a gépház elejéből szívjon levegőt a fa rácsok mögött. Úgy tud lélegezni. Ha befelé néz a gépházba a táp ventilátora, akkor pedig felfelé fúj ki a táp. Erre rá lehet segíteni úgy, hogy közvetlenül a tápegység fölé is szerelhető egy 120-as venti. Szerintem jól kitalálták. Ha passzív üzemű a táp, akkor pedig a procihűtő ventilátora is szív onnan el meleg levegőt kifelé.
Tényleg nem a megszokott dizájn, de amúgy nem olyan rossz ez. -
cucka
addikt
Épp matx háznézőben vagyok.
Ez a lian li jó lenne, de ez hogy előre kerül a táp, szerintem zsákutca. Az alapterülete ugyanakkora mint egy rendes atx háznak, akkor jó ez az elrendezés, ha fontos, hogy alacsony legyen a ház. Plusz üveg oldallappal a szellőzés sem annyira optimális, tápkábeleket is nehezebb elegánsan elvezetni.Vagy vehetsz sfx tápot, ami drágább cserébe hangosabb. Vagy méretre szabott custom kábeleket, heroin áron.
-
Nem csak az off, de a flém is sok. Szerintem is vissza kéne már térni a topik témájára egymás b*sztatása meg a szándékos hangulatkeltés helyett. Mindenki olyan házat használ, amilyet akar, mindenki oda rakja a számítógépet, ahová akarja. Téma lezárva.
Viszont ez most egy nagyon izgalmas kis ház, nem is hallottam nagyon róla korábban és elég jó áron van. Igazán kompakt mATX ház. Na nem egy SAMA IM-01 (és klónjai) méretben van, de az tuti, hogy ennek a szellőzése is jobb és nagyobb VGA is elfér benne.
Lian Li A3 MATX Black ~ 34k
Igen jól moddolható, sok kiegészítő kapható hozzá, illetve belül is jól lehet pakolgatni ide-oda az alkatrészeket. Én az árát sem találom veszélyesnek, ahhoz képest, amit kapsz cserébe. Élhető kis házacska.
-
Morris
veterán
Phanteks NV5-el valakinek tapasztalata?
Hirtelen nagyon megtetszett. -
MaddeNNNN
addikt
-
jimpo
senior tag
SOK AZ OFF!
Ideje lenne elengedni a témát. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Yodamest #84109 üzenetére
De nem az, meg a magara valamit ado gamer is ott tartja a gepet ahol akarja, a foldon is.
"Egy magára valamit is adó gamer"
Szubjektiv.
"Ezerszer jobban néz ki"
Szerinted."Ezek az érvelések teljesen olyan okafogyottak"
Igen, lasd fentebb, miert okafogyottak az erveleseid, felkoverrel kiemeltem.15 eve vannak gepeim, PC hazak kb 3-4-5 evig nalam vannak, se karc, semmi mas bajuk nem lett.
Ezert is tudtam makulatlanul tovabbadni oket, haz valtaskor. -
Yodamest
veterán
válasz
Busterftw #84108 üzenetére
A földön nem tartunk PC-t, szimplán egy jó ha megfogadod jellegű tanács, de akár aranyszabály is lehetne. Egy magára valamit is adó gamer, a drága gépét ne az asztal alatt, meg a lába mellett tartsa már. Ezerszer jobban néz ki magán az asztalon vagy ha ott nincs hely, akkor mellette egy külön erre kijelölt kis éjjeliszekrényen vagy dohányzón.
Objektív szempontból pedig ott az előnye, hogy koszolódást lehet vele megelőzni. Ez a "semmibe nem telik havonta kipucolni a gépet" érvelés megint az, hogy akkor már miért nem megyek még eggyel ez elé és teszem fel egy esztétikus asztalra és akkor nem havonta, hanem fél évente ráérne kifújni.
Ezek az érvelések teljesen olyan okafogyottak, mint amikor a telefonját valaki a kulcsos zsebében tartja és amikor megjegyzed ezt neki, hogy így tiszta karc lesz, az a válasz, hogy "miért, hisz a telefon van értem" vagy az, hogy "úgyis veszek másikat 3 évente". Ezek ilyen nem is tudom, számomra teljesen nem a kérdés tárgyát célzó válaszok. Miért legyen karcos a telefon, ha nem lenne muszáj neki? Miért legyen extrán poros a gépem, ha ez elkerülhető?
Amúgy van aki a kulcsos zsebben tartja a telót? -
Busterftw
nagyúr
válasz
deakzozo #84101 üzenetére
A gond mindket oldalon azzal van, hogy kinyilatkoztattok 1 uberalles velemenyt, mintha aranyszabaly lenne.
Lasd: "földön PC-t nem tartunk 2024-ben."
Minden tovabbi gond nelkul lehet foldon PC-t tartani, meg lehet a padlason is.
Te az asztalon akarod? Semmi problema, mas meg a foldon.Ezen megnyilvanulasokon kene elgondolkozni.
Az en gepem is foldon van, havi 1x semmibe kerul letorolni a front panelrol a port.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
NvidiaRTX #84097 üzenetére
Tehát akkor összefoglalva...
"Én meg biztos nem raknám az asztalra mert nekem a fülembe ne visítson a VGA meg a többi venti az RGB-ről nem is beszélve főleg éjjel."
Be is lehet azt állítani, hogy ne visítson, RGB-nek meg szerintem pont az a lényege, hogy mutassa magát, és ne a földön legyen.
"Nem panelbe lakok van helyem és a mehet a külső hangszóró is szobarengetően."
Ez hogy jött ide?
"Nem mellesleg nem minion házam van ami a zsebembe elfér hanem BIG ház ami a földön is jól néz ki."
Szuper, hogy az van neked.A mai gépek, mint földön jól néznek ki? Mikor a felét sem látod belőle? Ez érdekes szemszög. Én jobban félteném a földön, mint az asztalon. De mint inferior, nem szólok.
"Van rendes porszűrő alul nem kell óránként vagy naponta PC-t pucolni ez tévhit. Vegyetek normális házat amibe rendes szűrő van nem csak az a fém/műanyag mágneses lyukacsos izé aztán ennyi a történet."
Szerintem itt senki sem takarítja óránként, vagy naponta, hacsak nincs porallergiája, vagy Ágnes asszony szindrómája.
Arra nem gondolsz, hogy másnak nem olyan vastag a pénztárcája, mint ezek szerint neked? Ezt annyira utálom. Valaki olcsóbb cuccot engedhet meg csak magának, de mindig van x ember, aki a másik zsebében turkál, ezt vegyél, meg azt vegyél. Oké, veszünk. Hogyan oldjuk meg(én sem vagyok tele, nekem sincs mindig pénzem lóvéra)? Én baromira örülök neki, hogy neked van, de van akinek nincs, de azért legyen már egy emberséges szint.
"Az hogy ti 2024-ben milyen trendeket követtek az a ti egyéni történetetek, én nem trendeket követek hanem a saját ízlésemet.
Én nem akarok megfelelni követelményeknek nekem van egyéniségem.Gondolom TikTok-oztok is, nekem még az app sincsen felrakva pedig az is "trendi"."
Tehát nekem, és itt a többieknek nincs saját ízlése meg egyénisége? Na ne már bro! Ezt már te sem gondolod komolyan... És igen, Tiktokozok is, és akkor mi van?Egy kis empátia nem ártana, de ez csak javaslat, és más szemszögből is érdemes lenne megvizsgálnod a dolgokat. Sok embert amiket írsz, azért felbax.
Itt is písz, részemről a továbbiakban nincs harag.
-
blp85
senior tag
válasz
NvidiaRTX #84082 üzenetére
Az asztalon van a gépem (a ház is E-ATX méretű), a monitor (24", tehát kicsi) mellett és hangfalak helyett hangprojektorom van, és az Arctic LF360-as AIO-n Arctic ventilátorok vannak, ezek szerint a purgatóriumban fogok elégni, mint alávaló kukabúvár...
Ja, és a hangja sem zavar, és hiába takarítunk, azok a fránya ventik így is szívják a port...A topik nevéből adódóan pedig különböző igények alapján kellene számítógép házakat ajánlani, mivel mindenkinek más a preferenciája, amit nem értek, hogy miért kell megkérdőjelezni az egyedi igényeket. Ha mondjuk valakinek fontos, hogy legyen benne meghajtónak hely, akkor olyat kell ajánlani neki, amiben van, mivel neki az a fontos (mivel pl. fotós, és ki szeretné írni CD-re vagy DVD-re az anyagot, persze tudom, hogy vannak külső írók is, de azt az illető meg nem szereti).
-
válasz
deakzozo #84103 üzenetére
véleményem szerint mindenki oda rakja a gépházat ahova szeretné vagy tudja..
Tökéletesen egyetértek! Ha építek valaha egy fényárban úszó ITX gépet, akkor nekem is ott lesz! Vagy ha veszek egy hodály nagy számítógépasztalt, akkor is ott lesz fent.
ahogy levezette miért is vagyunk kukabúvárok!
Én azt hittem azoknak szól a kritika, akik nem az asztalon tartják a gépet, nem teljesen értettem, hogy miről van szó. Ezért is írtam be, azt amit írtam. Egyelőre nekem a földön van, mert ott tudom kihasználni az üres helyet, a számítógépasztalon a 2 monitor és a jegyzetek, papírok, stb. miatt már nincs hely.
Amúgy nincs harag
-
deakzozo
csendes tag
véleményem szerint mindenki oda rakja a gépházat ahova szeretné vagy tudja..
részemről teljesen mindegy! engem csak a "fickó" (AuraSync) arroganciája b@szott fel ahogy levezette miért is vagyunk kukabúvárok!...és Ő milyen pedáns mert takarít...hát baszki..
amúgy kevesen tudnak felbasznide gratulálok neki !
Amúgy nincs harag és PACSI AuraSync! -
Földön van a gép legalább 10+ éve, most laminált padló lett lerakva a padlószőnyeg helyett. Nem mondom, hogy nem porosodik, de azért annyira nem veszélyes. Még a padlószőnyeggel sem volt olyan, hogy félni kelljen bármitől is. Nagyon max ITX gépet raknék az asztalra, nekem feleslegesen ne foglalja a gép ott a helyet. Negyedévente, félévente kitakarítom az meg belefér.
Földön amúgy is ott a rengeteg kihasználatlan hely, ott elfér egy full tower ház.
-
deakzozo
csendes tag
válasz
NvidiaRTX #84097 üzenetére
Az hogy ti 2024-ben milyen trendeket követtek az a ti egyéni történetetek, én nem trendeket követek hanem a saját ízlésemet.
...akkor nekünk miért kellene téged követnünk???..és ez téged miért zavar ha mi máshogy gondoljuk???
Szerintem te ne kritizálj senkit!..azt se tudod kinek milyen lehetőségei vannak nem hardver (asztal,hely...stb) miért viselkedsz így ? más fórum társsal miért vagy ilyen tahó? részletezed nekünk itt NEKED milyen géped van mekkora lakásod és gépházad PONT leszarja mindenki!
ezt elfogadom :Én nem akarok megfelelni követelményeknek nekem van egyéniségem
az lehet de tahó vagy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest