- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBear
senior tag
-
sztiviii
tag
válasz
HEAHEA #84995 üzenetére
Persze, pwm-es az összes venti. Nálam a váltás legfőbb oka, hogy nagyon monstrum ez H500M (Sz: 248 mm, Ma: 546 mm, Mé: 544 mm), szeretnék valami kompaktabbat. Most 3 ház közt gondolkodom, de lehet élőben kéne látni őket. Most a sorrend:
Fractal Design North (sima, nem XL) (Sz: 215 mm, Ma: 469 mm, Mé: 447 mm)
be quiet! Pure Base 501 Airflow Window (Sz: 231 mm, Ma: 450 mm, Mé: 463 mm)
Lian Li LANCOOL 216 (Sz: 235 mm, Ma: 492 mm, Mé: 481 mm)Méretre, designra a Fractal ház tetszik a legjobban. 355 mm hosszú gpu mehet bele, 320 ami nekem van. Nem tudom mennyi hely marad a front radiatornak. Ha minden kötél szakad elengedem a vízhűtést, és váltok léghűtésre. M2 ssd-ket használok, egy hdd van bent a házban de azt egy külső tárolóba ki tudom rakni mert backup-nak használom csak.
De egyelőre nem tudok dönteni
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
szasanyi #84988 üzenetére
[lRaijintek Ophion EVO Mini-ITX] találtam egy ilyet, nem tudom mi lenne a legkisebb itx, de azt feltételezem drágább lenne.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
vizibolha #84976 üzenetére
Szerintem nem csak azon az egy ventin múlik. Nem tudom mennyi a két ház ára, amiért megvehető. A gyártói oldalas linkemnél a specifikációs összehasonlításnál több különbség van a két kiszemelt ház között. Neked kell eldöntened mi az ami fontos számodra közülük.
#84977sztiviii: a ventik szabályozásával lehet " játszani" a zajszinttel? Amennyiben mégis új ház lenne: [link] a listból valamelyik?
Most raktam össze az új konfigot, alapból itt is hallhatóak voltak a házventik APNX C1-emnél, de szabályozva sokkal jobbak. Még kísérletezgetek.
#84983fatpingvin: milyen csatlakozók miatt fontos, illetve miért fontos/szempont, hogy az alaplapi IO elől legyen? -
szasanyi
félisten
Helló Srácok!
Szükségem lenne ITX laphoz a lehető legkisebb méretű házra, amibe még az ATX táp befér. Egyelőre más kritérium, igény nincs.
Lenne jó ház jó áron, de csak SFX vagy SFX-L táphoz amik olyan brutál drágák, hogy olyanra tuti nem váltok. -
Ferink
aktív tag
Sziasztok!
Egyszerű, jó minőségű, tágas házat keresénk.
Jellegre valami hasonlót:
Cooler Master Force 500 (FOR-500-KKN1)
30k-val bezárólag.
Plexi oldal nem szükséges, a hűtés sem kritkus kérdés mivel nem gamer gép lesz.
/Első körben egy Asus B250M lap költözne át egy i5 7500-al, gyári hűtővel./
Jó lenne, ha könnyen tudnék kábelt rendszerezni + szerelni benne.
pl.: Egy winchester kivétel miatt ne kelljen előre 5 tőle független kábelt kihúzni és eligazgatni az útból.
Előre is köszööm a segítséget. -
bambano
titán
válasz
fatpingvin #84983 üzenetére
-
sztiviii
tag
válasz
CriticalHit #84978 üzenetére
Hmmm, hát a vízhűtést nem szívesen cserélném, szóval inkább elengedtem a Torrent házat. Amit linkeltél bequiet viszont elég szimpatikus, ahogy nézem frontra elférne a 360-as radiátor. Bár amit utánam kommentben sylex mutat képen is elég tetszetős. Ez a sima north vagy az XL változat?
-
fatpingvin
addikt
Sziasztok!
Lenne egy elég szokatlan felhasználói igény, mégpedig az, hogy az alaplap rear IO a gépház elején legyen hozzáférhető. Triviális megoldása nyilván a "fordítsd meg a gépházat", viszont hozzá kéne férni az 5.25"-ös bay-ekhez is, a táp meg nem baj ha ugyanúgy a gépház seggében lenne.
mATX alaplapot kéne fogadni, half height PCI elég bár ez nem lényeges szempont, legalább egy 5.25" bay legyen, ezen kívül nagyon más elvárás nincs, álló vagy fekvő gépház kb mindegy.
Létezik ilyen, vagy nem úszom meg a bádogosmunkát? -
F_Zolee
nagyúr
Közben elszántam magam következő hónapba ház vásárlásra.
- 40.000-ig max.
Asus Z690 TUF ATX, ID-COOLING FROZN A620 BLACK - 154mm magas
Nem kell rgb palota, viszonylag hosszabb vga-kat is befogadja(330mm felett), ne engedjen sok port be a házba, üveg oldallap lehet, esetleg későbbiekben vertikális vga plusz 360as radiátor rögzíthetőség opcionálisan. És az se baj ha van benne elegendő venti gyárilag amit nem kell instant cserélni.Csak úgy kicsit utána túrva pár jelölt amit el tudnék képzelni de lehet nem mind teljesíti ezeket a kritériumokat:
- CHIEFTEC APEX AIR
- Zalman Z10 Mesh
- neadjisten Phanteks Eclipse G400A -
Köszi a tippet mindenkinek a Vertical GPU holderhez. Így marad a ház és nem kell cserélni semmit.
-
CriticalHit
addikt
válasz
sztiviii #84977 üzenetére
FD Torrent kifejezetten léghűtésre tervezett és optimalizált ház. A Compact ráadásul komoly kábelrendezési válsággal küzd, mert nem elég széles a ház. Ez nem probléma amennyiben kizárólag M.2 tárolókat használsz.
Pazarlás kivenni a 2db180mm-es ventit a radiátor miatt. A Thermalright Phantom Spirit 120 csendesen képes hűvösen tartani a 7900X-et.
Hangszigetelt de macska ellen nem véd: [link] -
sztiviii
tag
Sziasztok!
KB 20 év laptop/konzolozás után térek vissza a PC világba így van bőven pótolni valóm. Vettem egy félkonfigot kiindulópontnak, de idővel rá jöttem, hogy sokkal jobb lehetőségeim vannak, így szeretnék tanácsot kérni. Amit vettem:
Ház: Cooler Master H500M
Táp: FSP Hydro G Pro 1000W
Alaplap: Gigabyte B650 Gaming X AX
CPU: AMD 7900X
Hűtő: Deepcool LE720Volt még sallang ez már lényegtelen, mert azóta már az alábbi dolgokkal bővült:
Sapphire Nitro+ Radeon 7800 XT
G.SKILL 32GB RGB DDR5
Plusz a Deepcool hűtő kapott Arctic P12 PWM ARGB ventiketIgazából tetszik a setup, csak a ház nem. Túl nagy. A hőmérséklet minden körülmény között tökéletes, de elég fontos a hang amit a gép kiad. Szeretném a mostani komponenseket új helyre költöztetni, és ha lehet lefelé csavarni még a decibel számokat. Mivel a mostani ház elején két CM MF200R venti van és elég szűkös a csere lehetőségek száma(ha egyáltalán van?), így szeretnék valami olyan házat amibe standardeknek megfelelő és kapható ventik kerülnek. Ki néztem a Fractal Design Torrent Compact házat. ARGB másodlagos szempont mivel az eddigi alkatrészek amúgy is karácsonyi hangulatot tudnak varázsolni az egész szobában. Ha jól végig néztem elviekben mindenem belefér. Annyiban kéne variálnom, hogy az eddigi felső elhelyezésű radiátor a ház frontjára kerülne, illetve a táp felülre. Egyéb alternatíva is szóba jöhet, van két macska a háznál, így az se baj ha minél jobban szűri a port. A ház asztalon lenne elhelyezve. Szívesen fogadok alternatívákat, a büdzsé nagyjából az említett FD ház kategóriája, ha olcsóbb nem baj! Köszi, ha végig olvastad és tudsz segíteni!
-
vizibolha
tag
Sziasztok!
Két ház között vacilálok:
Lian Li Lancool 205M Mesh
Lian Li Lancool 205C Mesh
Elég a kisebb, a két első ventivel, hátsó nélkül, vagy fontos a hátsó, ami a nagyobbnál adott?Alap configról van szó, egy Rtx 2060 és egy 10es Core i3...léghűtéssel. -
boogie84
veterán
Persze h nem, hisz a vga bordarol vertikal pozicioban az also ventikkel szemben megy a levego egy resze. Csak csicsanak van kitalalva.
Nyilvan ha az alaplapban van a vga akkor meg kozvetlen el sem tud tavozni a bordarol a meleg levego egy resze, illetve azzal direktben futod a lapot. De igy legalabb a vga bordain keresztul halado, es az uveglap felol tud eltavozni meleg levego ami alapbol is felfele aramlik + ott vannak az also ventik. -
Pete55555
addikt
válasz
HEAHEA #84965 üzenetére
Köszi, az első videó kifejezetten hasznos, ott látszik is amit írtam, hogy 2 venti is mehet alulra (érdekes, hogy a honlap nem írja...).
Az is látszik, amit viszont a specifikáció ír, hogy 140mm hossú táp mehet bele, különben útban lesz a VGA. Ezt amúgy nem is értem... lehetett volna 1-2 cm-el magasabb a ház, az már tényleg nem sokat változtat. Nekem SFX-L tápom van, 125mm hoszú (SFX tápnál csak a normál 100mm hosszút "engedi") plusz mivel full moduláris így lefele elég jól kilógnak a csatlakozók, az egy hosszabb VGA-nak útban leszSzóval nagyon tetszik a kis kuckó, de végül is a Fractal mellett döntöttem, remélem nem bánom meg. Majd írok, ha sikerül belakni.
Ami miatt emellett döntöttem:
Rezgéscsillapítás kb mindenhol, rezgéscsillapítás a 3,5 HDD-nek!
Porszűrő mindenhol
Méret (gondolok itt arra, hogy igaz, éppenhogy elfér a polcomon, de legalább akkor már ebben kényelmesen elfér bármilyen VGA, táp CPU hűtő....stb)
Tesztek alapján jó szellőzés /igen, állítólag a front panelen meglepően jól szívja magába a levegőt/
Összességében minőségi kivitelezés /fix velcro kábelmenedzsmenthez, gumírozott kábelátvezetések.../
5 db PCI slot - Ez a hűtés miatt fontos, van elég hely a VGA alatt a jó levegőáramláshoz.#84966 HEAHEA
Ezt is köszi azértA javát már javasolták / néztem én is amúgy.
Sőt, Q300L házam volt is régen. Az a baj vele amúgy, hogy hiába full lyuk az egész, a perforáció nem jól van megcsinálva, túl sok a "lemez" a lyukak közt, így hiába rakod tele ventivel, nem képes elég levegőt befújni, de legalább nagy a szélzaj -
HEAHEA
aktív tag
válasz
Pete55555 #84964 üzenetére
"azért az előlap oldalán van végig egy-egy 2 cm-es rács" számomra kevés lenne, most jobban megnézve kevés, de ott van az LC-Power is, annyira lent van a "hasa", hogy az alsó ventik honnan szívják a levegőt olyan lent van?
Ha még egy "fehér csíkot" akarna szívni, annak azt mondom oké, annyira lent van, de találtam róla szerelős bemutatós videót: [link] [link]
-
Pete55555
addikt
válasz
HEAHEA #84963 üzenetére
Igen, azok már használtan is 35 felett mennek.
A define-nál azért az előlap oldalán van végig egy-egy 2 cm-es rács.
Előre menne 3x12cm venti, azért az csak visz be elég levegőt.
Vagy jobban átszellőzik az Lc-power ház? Amúgy azzal is az a bajom, hogy nem találok egy értelmes tesztet rólaViszont ha jól nezegettem az Lc-powerről a képeket, akkor alulra nem csak 1 hanem 2 12-es ventit is be lehet rakni cserébe a 3,5-ös hdd hely feláldozásával (a hdd-t meg lehet odaraknám az előlapra, vagy a fedlapi 12-es helyhez...)
-
HEAHEA
aktív tag
Az már fentebb lenne a 30e keretnél, de ő tudja, akkor már szóba jöhetne még pár versenyző.
Néztem a mostani házáról korábban felrakott képet, meg ezt a 15 ezres Define-t. Számomra az nem tetszik bennük, hogy fullra zárt az előlapjuk. Ami nem lenne baj egy htpc-nél, de egy melegedősebb konfigot nem raknék bele. A többiek hogy látják ezt? -
válasz
Ace Ventura #84953 üzenetére
Ekkora méretben, még az is lehet.
-
-
válasz
Ace Ventura #84953 üzenetére
Még az official oldalukon sincs feltüntetve a súly....mindenesetre gyanús.
-
HEAHEA
aktív tag
A mostani konfigomba egy [be quiet! - power zone 2 850w] tápot választottam amihez mellékeltek egy 90 fokos kábelt VGA-hoz, gondolom ez az újabb szabányú kártyák miatt is. Neked a tápodhoz beszerezhető ilyen kábel, amennyiben moduláris , kompatibilis?
#84947MaddeNNNN: nem ígérem, jelenleg itt van kibelezve, kócosan, "kéktelenül" csupaszon, csak megnéztem be tudom-e indítani a rendszert. Még várok pár alkatrészt, aztán megfésülöm és összerakom. Csak gondoltam, addig is ha lenne gyors kérdés akkor megválaszolom. -
Sziasztok!
5090-et tervezek venni (Astral vagy Suprim lenne a cél) így 360mm kellene a kártyának hosszban és nem szeretnék tápot cserélni viszont ez esetben nem megoldható a 90 fokos eredeti kábel csak a "sima" végű.
El kezdtem nézegetni a házakat, de a sajátom sokkal jobban tetszik, mint az árában lévőek.
240 mm a szélessége szóval kicsinek ezt sem mondanám, de az üveg oldallapot már most sem tudom rá tenni az 5080-ra úgy, hogy ne nyomja a csatlakozót a kártyán......
Anno a 4090-re nem eredeti, de 90 fokos kábellel kötöttem be viszont most azt nem mernék alkalmazni.
A kérdésem az lenne, hogy 100 ezer körül milyen házat ajánlanátok amiben kényelmesen elfér a kártya és abból kilógó vezeték úgy, hogy nem ér az üveghez? -
HEAHEA
aktív tag
válasz
Pete55555 #84941 üzenetére
Ismerős érzés, amikor sok féle pc ház tetszik, néztem én is, mielőtt még döntésre jutottam milyen kofigurációm lesz. Néztem én is ezt a házat. Még találtam ezt is, nem tudom mennyire lenne jó de pici, elülső usb-s olcsóbb: [link] Méreteket nem néztem, mennyire kompatibils az alkatrészeiddel. Ellenőrizd!
#84943kzkz:
Lian Li ODYSSEY X (TR-01A/TR-01X) ezt reklámozza az árukereső, 45% akcióban, már napok óta.A hétvégén raktam össze az új konfigot a nem tervezett házba, de aki kuckót építene és unja már a fekete-fehér kínálatot és többek között szemezgetne az [APNX C1] házikóval is, amennyiben lenne kérdése jelezzen, megpróbálok rá válaszolni.
-
kzkz
őstag
Asus TUF Gaming GT502 fehér akció 49990, Ipon: [link]
-
Erről a házról van vkinek személyes véleménye, tapasztalata?
-
Pete55555
addikt
válasz
HEAHEA #84940 üzenetére
PFFFFFFFFFF
Hát ez az LC-Power
Baromira tetszik. És még gyári SFX táp helye is van.
+ 3 venti gyárilag, ami fent van átrakom a VGA alá, és meg is vagyok.
Nézek 1-2 tesztet, buildet. De a végén lehet ez lesz. Annyi, hogy úgy látom sok kábelmenedszment nincs benne. De SFX táp esetén ott van egy kis hely betuszkolni a kábeleket.Köszi
-
Pete55555
addikt
Nekem is szimpatikus. Kicsit az is hosszú, de épp elfér.
Van a HA-n egy jó állapotú Define mini C 15.000-ért. Annyiért szerintem inkább a Fractal, az FSP 26.000.
Írtam a tulajnak ha sikerül akkor a Fractal lesz#84937 HEAHEA
395 és 430 lehet a ház magassága. A felső elemet meg lehet emelni, hogy jobban beférjen pl egy vízhűtés, nekem jó lenne az alap, 395mm-en, nem rakok bele vízhűtést.
Mélység az fix 410, és igen, az még elfér. -
HEAHEA
aktív tag
válasz
Pete55555 #84926 üzenetére
"viszont ami nagyon fontos: kb 40x40 cm mély/magas ház fér el ott ahova megy. "
"Megmondom őszintén, hogy továbbra is húzok egy kicsit a Geometric Future házhoz."
Ennél a házikónál hogy érthető a magasság ?(395~430mm, a mélység így is 410mm a minimum fölött nem sokkal.
-
Pete55555
addikt
Igazából nem - nem feltétlen. Az a helyzet - de gondolom látszik is
- hogy képes vagyok baromi sokat variálni dolgokon...
Viszont nekm tetszik az a ház + az elrendezése is, nekem pont megfelelne az, hogy a táp az alaplap előtt van /kicsit szeretem is az ilyen különlegesebb dolgokat/
Néztem többek között:
FSP CST360
Jonsbo D31
Lian Li DAN A3
ASUS AP201
-ezeket is, mindnek az alaplap előtt, a front panelen van a tápegység elhelyezve, viszont nálam a hely szűke miatt kiesnek, 410-420 mm-nél hosszabb ház már lelógna a polcról, ahova kerülMég van egy változat, bár ez is feszegeti a méretet.
Fractal desing Define mini C. Ez is ~410x410 de épp beférne. Ha azt mondod ez sokkal minőségibb, akkor hajlok rá.
(Jó persze ezt magam is eldönthetném... 3x120mm venti elől. Mindenhol porszűrő, rezgéscsillappítás, gumírozott 3,5HDD felfogatás...)
-
Pete55555
addikt
válasz
MaddeNNNN #84931 üzenetére
Jogos amit írsz, épp ezért a dilemma, bár azt írja, 3 venti jár hozzá.
De elbizonytalanodtam pl a Darkflash FT350-ben. Beszéltem egy fórumtárssal, aki pár hónapja adta el az övét.
Pl ha jól megnézzük az MATX lap felfogatásai közül 3 csavar hiányzik azon az oldalon ahol a RAM-ok vannak a lapon. Így az a rész a levegőben lóg. Nem teljes méretű mATX alaplapnál nem feltétlenül gond, mert pl egy 244x225mm-es alaplapon nincsenek is rajta ezek a felfogatások, de így is rálóg az alaplap az oldallapi ventikre, ez kicsit igénytelen megoldás szerintem.#84933 BigBear
Megmondom őszintén, hogy továbbra is húzok egy kicsit a Geometric Future házhoz.
Az a baj a többivel, hogy mivel SFX tápot vettem kényszerből, mert mATX lapot használok jelenleg egy ITX házban, így a kábelek hossza limitált. Egy normál alsó tápos házban nem biztos, vagy inkább biztosan nem ér el az EPS 8 pin és/vagy a 24 pin csati
Ja, és bocsi, hogy ezt most mondom
A Geometric future háznál ezzel nincs gond, közel van a táp a csatikhoz.
Igazából PH teszt is van róla, ahol az a végkövetkeztetés, hogy 35.000-ért ventik nélkül drága, de amúgy nem rossz ház. Ma viszont ez 21.000-be kerül, még kb 10.000 Ft-ból lehet bele rakni 3-4 ventit, és a szellőzése jó.
A porszűrőt meg megoldom, az alsó részébe veszek ilyen szűrőt, és készPlusz pont a háznak, hogy az előlapán van a bakapcsológomb + USB csatik /ez nekem előnyösabb/ + van Type C port is.
Tudom sokat variálok, de köszönöm azért a segítségeteket, mert segít nekem képbe kerülni a dolgokkal
-
BigBear
senior tag
válasz
Pete55555 #84932 üzenetére
A Citadel Mesh RGB-ben van gyárilag egy vezérlő és állítható a tetején levő gombbal a világítás. A jelzett házak közül ez fogja a legjobb hőfokokat hozni. AZ akvárium és a jó hűtés nem annyira barátok. (Nagy hodály házaknál jobb a helyzet, de kis méretű akváriumoknál a légáramlás nem a legjobb.)
Én egy RGB nélküli Citadel Meshbe építettem a gyereknek gépet, de rgb ventiket kapott aztán, meg egy olcsó vezérlőt és simán állítható így a világítás.
Porszűrő sajnos nincs, de a mesh előlap viszonylag jól összeszedi a port egyébként, látod amikor szürkül. Letöröl és kész. Időnként meg ki kell fújni a gépet. -
Pete55555
addikt
válasz
MaddeNNNN #84931 üzenetére
Igen, láttam és köszönöm, tényleg mind megfelelne méretben.
Csak azért lenne még 1-2 dolog ami érdekelne a háznál, pl a porszűrő.. na erre már rájöttem böngészés közben, hogy nincs.
Ventik. ARGB ventit ír. Viszont az alaplapomon nincs vezérlő. Enélkül "fixen" RGB-n világítanak?
PWM vagy PWM nélküliek a ventik?
Venti sebességek?Na.. érted
Tényleg tök szimpatikus a ház, csak elbizonytalanít, hogy ami más gyártóknál egyértelmű, arról itt nincs adat, és tesztek sem nagyon vannak a neten. -
MaddeNNNN
addikt
-
Pete55555
addikt
válasz
Pete55555 #84929 üzenetére
Szerk:
Közben elvileg megtaláltam a 2. kérdésre a választ. A ház oldalán a "front panel" mögött van rácsozás, onnan tudnak az alsó ventik friss levegőt beszívni a házba. Csak ez nem minden képen szerepel, van amin a rács nincs rajta. Renderkép lenne, és lemaradt?...
Így már csak az a kérdés, hogy melyik legyenA DB330 is ajánlott? Kicsit kompromisszumosabb - kicsit talán gyengébb a hűtése + rövidebb VGA fér el.
-
Pete55555
addikt
válasz
MaddeNNNN #84928 üzenetére
Húha, hát most jól kib***tál velem
Baromira tetszik az "akvárium"
Így a többit el is vetettem.
Két kérdésem lenne:
1: Sehol nem találok gyári oldalt az FT-350-hez. Te tudsz esetleg ehhez egy gyári oldalt, vagy vmi megbízható review-t?
Jól találtam meg, 37,5x35x28 cm a ház? Amúgy ez egy kifejezetten jó méret, oldalra lehet "vastag" a ház, csak magasság/mélység legyen minél kisebb.
Ezen alul is van porszűrő?2: Nézelődtem, lenne ez a szintén Darkflash DB330 ház.
Ez még tán jobban elférne mint az FT-350 + jobban elérném a "front panelt" ami itt oldalt van /a fejem felett van egy polcon a gép/
Viszont jól látom-e, hogy az alsó 2 venti tulajdonképpen "sehonnan" nem szív? Így gyanítom nem olyan jó a hűtése, tehát inkább nem ajánlott. (vagy kivágom az alját?!)
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Pete55555 #84926 üzenetére
Kolink Citadel Mesh RGB 23k
Aerocool Trinity Mini 21k
Aerocool Hexform Mini 16kmindegyikben gyárilag szerelt ventik + blingbling, mesh előlap, hdd hely és a cpu hűtőd is elfér
+1 akvárium (én ezt választanám: legtöbb hely + 5 venti gyárilag)
darkFlash FT350 +5 ARGB fans White 28,5k -
bambano
titán
Egyrészt nem költséghatékony hűtőt keresek, hanem csendeset. Másrészt mi az a konkrét hűtő, ami csendes is és belefér a Grandiába? Mert az nh-d15 g2 az biztosan nem fér bele.
Harmadrészt a gd09 nem fér bele a rackbe. De hogy ne legyen vita, átfogalmazom: az én gd09-es házam, amit korábban vettem, nem fér bele a rackbe. a gd08 belefér.
-
Pete55555
addikt
Sziasztok,
Nemrég fejlesztettem gépet, és a gépajánlós topikban motiváltak rá, hogy le kéne cserélnem a gépházat
Jó lenne 20.000 körül maradni /de ha valami nagyon tuti van 30-ért, az elől sem zárkózom el./
B650M HDV/M2
Ryzen 5 8400f + ID-Cooling SE-214 XT
VGA jelenleg GTX1650 - ez mostanában lesz cserélve 6600/6700 vagy hasonlóra - épp ez triggereli a házcserét. A jelenlegi 1650-et le tudom hűteni a mostani Cubitek Mini cube házban /ami erősen meg van moddolva/ de egy 200W-os kártyát mér nehezebb lesz.
Nem baj ha van RGB és/vagy oldalablak de nem feltétel, viszont ami nagyon fontos: kb 40x40 cm mély/magas ház fér el ott ahova megy. Így ebben a mérettartományban kellene maradni.
Táp jelenleg SFX-L formátum, tehát nem gond ha ilyen kell a házba.
+ egy darab 3,5-ös HDD-nek kell elférnie, más háttértár nincs, nincs is tervben.Kis kereséssel a Geometric future King Arthurt nézem ki ami megfelel a fenti paramétereknek. Kérdés, mennyire megfelelő e, tudtok-e jobbat?
Köszönöm
-
válasz
bambano #84920 üzenetére
Fekvőből a Silverstone Grandia GD09 egy jó választás lehet, esetleg a SilverStone Grandia SST-GD08B jóval drágábban. Ezekbe nem biztos, hogy belefér a kinézett Noctua G2, bár annál jóval költséghatékonyabb hűtők is léteznek.
-
bambano
titán
válasz
HEAHEA #84922 üzenetére
"de 80+ ezret nem akartam kiadni érte.": akkor megérted, hogy a ház árától, ami minden tekintetben kompromisszum mentesen megfelel, sikítok, mint egyszeri horrorfilm főszereplő.
Magamtól nem terveznék nyitott házat, csak zárt házba nem tudom, hogy fér el olyan hűtés, ami csendben van. És úgy van csendben, hogy topiclakóknak *VAN*, és hallották, hogy nekik *KONKRÉTAN* mennyire zajos, nem úgy csendes, hogy láttak már valakit, akinek a haverja hallott már egy emberről, aki megnézett egy youtube videót.
Van itthon egy 2U rackelhető ház. A webjük szerint max. 67 mm-es cpu hűtő fér bele. Kétségeim vannak, hogy az működik-e rendesen. Viszont ha például nem tenném rá a tetejét, és beleraknék egy noctua d15-g2-t, azzal már lehetne esélyem, vs. MaddeNNNN fórumtárs gondolatai a koszról.
Szóval nekem jó lenne egy grandia is, amiben elfér egy rendes hűtő, vagy valami lian li o11-szerűség, amit ha felborítok, nem pont 5mm-rel szélesebb, mint a rack és befér, vagy bármi ilyesmi. Vagy egy rm51 harmadáron.
Vagy teljesen más úton fogom megkeresni a megoldást... csak ott is rendesen pörögnek a dollárjelek.
-
bambano
titán
válasz
MaddeNNNN #84921 üzenetére
" rengeteg ház van már fele ennyiért": amikor erre vonatkozó kérdésemet feltettem, a kapott válaszokból nem sikerült döntést hoznom. De ha van jobb válaszod, meghallgatom.
Álló midi házat nem szívesen vennék, viszont a legtöbb ház túl magas ahhoz, hogy fektetve elférjen a rackben, és nem elég széles, hogy befogadjon egy rendesebb hűtést.Kösz, a porról alkotott véleményedet átgondolom.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
bambano #84920 üzenetére
Még mindig nem kaptam választ a kérdéseimre.
Nekem van egy mini pc-m,elférhetne a fent említett Noctua "gyomrában". 4k-s filmet nézni, netezni bőven elég számomra.
2012 óta most raktam össze a gépem, játékra tervezve. Terveztem kisebb házba a konfigot, akár konzolos méretben, de számomra az jött le, ITX lapok felárasok, egy kisebb házban szűkösebben vannak az alkatrészek, jobban melegedhetnek, jobban felpörgnek a ventik, jól meg kell választani az alkatrészeket mi fér el, szerelhetőség például.
Néztem én is olyan házat, amibe elfér akár egy ATX lap, viszon még így is eléggé kompakt, de 80+ ezret nem akartam kiadni érte.
Tegnap raktam össze az új konfigot, jelenleg hasonló, mint ahogy kérdezted: egy szinte nyitott konfig tető és oldallapok nélkül. Nem akartam a kábeleket rögzíteni, amíg meg nem győződtem, minden működik-e. Viszont az előlapi hálón már most látszanak a felragadt szöszök.
Ha egy nyitott házat tervezel, akkor valószínűbb, hogy hamarabb megtelepedik rajta a szösz/por. Igaz jobban éri a levegő, mint egy zárt házban, ami nem lukacsos, na meg a sérülésveszély is jobban fennál szerintem egy nyitott konfignál.
A zaj sok mindentől függhet, nálam a régi házban a gyári venti lett egy idő után kerregős.Amúgy nem könnyű a ház választás, legalábbis számomra nem volt az. Amibe a mostani konfigot raktam, az sem tökéletes, de számomra fontos volt a külső is, már nem akartam fekete-fehér házat, szinte csak azt látni a piacon.
Tudnak itt is hangosak lenni a ventik, de beálltva "suttogó", pedig nem egy Noctua, ami hűti az R7-7700x-et, csak egy 16ezres APNX hűtő. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
bambano #84919 üzenetére
csak nem mindegy hogy egy 2 másodperc alatt kivehető porszűrőt kell-e takarítanod mondjuk 2 hetente és ez miatt a házadat csak félévente, vagy magát az egész gépet hetente vagy kéthetente mert az összes port behúzza
egy normális házban lesz kellő légáramlat ami tud hűteni vga-t, cpu-t és alaplapi vrm-et is.
és ehhez nem kell kiadni 100ezreket, rengeteg ház van már fele ennyiért, de még olcsóbban is. halk meg attól lesz, hogy a jó légáramlás miatt nem kell a ventiket nagy fordulaton járatni -
bambano
titán
válasz
HEAHEA #84917 üzenetére
Én nem feltétlenül akarok kisméretű gépet. Ha lehetne az a kívánságom, akkor fekvő házat vennék, ami 440 mm széles. Amellett az a mániám, hogy minél nagyobb bumszli a proci hűtő, annál kisebb zajt csap (ez most vagy igaz, vagy nem, de most abban a hitben vagyok, hogy igaz).
Ilyen házat eddig egyet találtam, csak az árcédulától sikítok.
Azon kívül, hogy nem akadály a ház beszerzése (mert nem kell), nem tudok konkrét előnyt. Azért kérdezem. Az tény, hogy az előző desktopom is annyira zajos, hogy nem akarom eltűrni, meg a mostani gépem is, egy nuc, annyira pörög, hogy elfogadhatatlan. Ennél *SOKKAL* csendesebb megoldást akarok úgy, hogy nem elmebeteg árcédulákat látok.
-
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
bambano #84914 üzenetére
Szervusz!
Mire hásználnád a gépet? Az említett alkatrészek megvannak? Milyen környzetben használnád, porosodásra/szöszre mennyire hajlamos? Most építettem gépet, szeretem én is a csendességet, na meg szintén kisméretű gépben gondolkoztam, de végül nem az lett.
AnonimInc épített egy ilyen házba gépet, van róla videó a YT-on.
Szerinted milyen előnyei/hátrányai vannak a ház nélküli gépeknek? -
bambano
titán
Két kérdésem lenne:
1. Mi van, ha ház nélkül rakok össze egy gépet? asrock z890 nova alaplapot dicsérték a szomszédban, ultra i7, noctua d15-g2 és nem rakom házba. Csendes gép a cél.2. Láttam deepcool ch160-as házat, a deepcool assassin 4 proc hűtő pont belefér. Lehet ebből csendes cuccot építeni?
-
SoulReaver
veterán
válasz
csibuka85 #84908 üzenetére
Hali.
Nekem az XL nélküli verzióm van. Eddig csak a hátsó kábelezésnél nyűglődtem, meg a vízhűtés pumpa felfogatójánál van egy kis akadás az alaplap tartó kivágásánál.
Az XL-nél gondolom nagyobb a hely valamivel...Pontosan melyik UniFanok ezek? Nekem SL120 V2 van, de a venti agy nem világít...
-
csibuka85
őstag
Sziasztok , átépítettem a gépet. Lin Li O11 Dynamic EVO XL+7X Lian Li Uni Fan 120 SL Infinity
Soha Többé C700P-t
Nagyon jó ház volt de az rtx 5080 nem ment bele -
-
HEAHEA
aktív tag
Nem akarok neki ajánlani, mert nincstapsztalatom velük, de pl. ha használná a fórum keresőjét találna pár matx ajánlást: [link] Lian Li Lancool 207, Phanteks Eclipse G400A, Asus Prime AP201,MONTECH AIR 903 Max, Fractal Design ....
Valami olyasmiket gondoltam én is kialakításban, mint amiket linkeltél. Mondjuk az Asus, ahogy nézem ventik nélkül kapható, a Montech-ben már van. A mATX vonalon maradna, vagy idővel lenne ATX lap és ezért csere.
A fish tank házak azok nem tudom mennyire jól szellőzőek, amennyiben opció. -
válasz
DeXHerO #84897 üzenetére
Részemről, amit ajánlani tudok:
ASUS A21 Black (90DC00H0-B09010) - 23k
MONTECH AIR 100 ARGB Black - 27kEzek mindketten kifejezetten mATX alaplapra gyártott házak.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
Silent77 #84900 üzenetére
Nem tartom magam hozzáértőnek, de nekem nem szimpatikus egy ilyen konfigurációhoz a használt ház. A gyártói oldalt megnézve: [link] nem egy jól szellőző háznak találom. Elől, lent van egy venti és kész? Legalább az a csóri szárnyas koponya besegíthetne neki, de még az sem.
Nem tudom mi az ízlése a megszabott árban, de valami ilyesmi kialakítású: [link] elől sok venti, a proci fölé is szerelhető több is.
Ahogy olvasom m-ATX lap... Ilyen ház kell, vagy későbbi ATX-es is mehet bele? Meghajtó mennyi kellene? Kevés infó szerintem így a szakiknak...
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Könyvajánló
- Battlefield 6
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- OpenWRT topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest