- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deer76
aktív tag
-
Deer76
aktív tag
válasz diegho #66862 üzenetére
Hát ez pont nem állva/fekve is használható ház, mint amit szeretne...
Ez ilyen még:
[link][ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
veterán
válasz diegho #66857 üzenetére
Hm akkor csak en vagyok ilyen szerencsetlen , hogy az utobbi evekben minden VGAm whineolt ? Vagy tul jo a hallasom ?!
( ezek jottek sorba nalam : Sapphire DualX 7950 , giga R9 290 ,msi gamingX R9 390 , Inno3d Ichill x4 GTX1070 , MSI GamingX 1080TI . Tapegysegek : FSP Bluestorm II 400W / FSP Raider 550W/Fractal Design Integra 550W / CM G750M )
De ami gepet munkatarsamnak nem reg raktam ossze abban is ciripelt a VGA ( Asus Strix GTX1070 + Seasonic Focus Plus Platinum 750W -
fogtunder
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
válasz diegho #60719 üzenetére
pont most láttam Zalman Z9 Neot 12-ért HA-n, új bontatlan.
(#60723) makoss: a gyártó honlapján nincs fent, a google meg nekünk is ugyanazt dobja ki, mint neked. ha megvan már a ház, akkor le lehet mérni, ha nincs, akkor én amúgy se javaslom a megvételét.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
PainKiller13
őstag
válasz diegho #43942 üzenetére
Hagyd, vannak ilyen emberek, ő dolga, neki ez a hobbija, hadd csinálja... Aki mást állít mint ő az úgyis buta, ez triviális számára.
Beszereltem ma egy Sharkoon Vibe Fixer Pro-t az Alphába, HDD hangja totál eltűnt, a felpörgés meg a zúgás is. Fentre beraktam két Arctic F12 Pro TC-t (itthon találtam őket ) Előre a gyári ventit meg egy Swif2-1200at, hátul most egyenlőre nincs, szumma szummárum nagyon halk lett és jól is szellőzik.
GTX680on van egy Arctic Twin Turbo II-es, aminek 30% a mimimum fordulata, ez már alig megy fentebb játék alatt is, pedig battlefield azért terheli rendesen. Előző házban (Vaya) ez szinte mindig 50-60%on pörgött, pedig ugyanígy volt beállítva (40 foknál kezd el emelkedni a fordulatszám)
-
törölt tag
válasz diegho #43935 üzenetére
Igazam lett a Ds2, define r4, 40 ezres silent tap, ps07 ugyeben is. A merc alpha evek ota koztudottan 4 mm-es menedzsment utanzatttal bir. Ez teny, szamadat, mindamellett te pedig nem vagy partatlan, mert egy.. ilyent dedelgetsz.
Az pedig hogy ki nevet butan esetleg rajtam, soha eletemben nem erdekelt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz diegho #43928 üzenetére
Hát elnézést, valóban, 110 db ház után rosszul emlékeztem rá fejből, van, 4 mm:
Ezt a 4 mm-et én inkább a hajamra kenem, mert bullshit.
Természetesen lehet hogy vki oda erőltet egy 8 pines kábelt is,
ha rányomja a hátlapot és ráfekszik a teljes testével, én nem fogom és főleg
továbbra sem nevezem ezt kábel menedzsmentnek... -
bluyoo
nagyúr
válasz diegho #43863 üzenetére
Nem tehetek róla hogy másnál nem volt olyan überjó mint nálad. Örülök hogy elégedett vagy.
De pl. az én (Asus) lapom az összes 4pin-es csatin képes az összes 3 és 4pin-es ventit szabályozni .... most akkor .....
De ne offoljuk szét teljesen a topic-ot ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz diegho #43860 üzenetére
Valahogy nekem is ugyan ez az érzésem. Vajon véletlen? Vagy csak a technika fejlődik!
Amikor a mostani lapom IDLE teljesen leállította a ventiket és csak terhelés alatt kezdte visszakapcsolgatni őket, ott azért már elgondolkodtam hogy mit tudnak ezek után még majd kitalálni.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz diegho #43700 üzenetére
Pedig elhiheted nem egy lap esetében ennyi van .... Főleg az olcsóbb lapoknál, ahol számítani lehet rá hogy nem 4-5 ventit fog a lapra aggatni a vásárló.
Én arukereso.hu-n néztem az árát, mindenesetre nem egy belépőszintű mATX-es lap.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
menledge
senior tag
válasz diegho #43694 üzenetére
Egy Asus A8XM-A-ról van szó!
Sajnos ShellKretornak nincs részletes tesztje a Z5 plusról, mert pl a Gigabyte GZ-G1ben volt egy rész: "Az első 2 db venti molex-en kapja a cuflát, de ez nem számít, mert ahogy már említettem, saját venti szabályzóval rendelkeznek."
Ebből (mivel nem értek hozzá) józan paraszti ésszel azt veszem ki, h ugye nem kell alaplapi 4pines csatlakozó!
Ugyan ez volna a kérdés a Z5 Plusnál is, mivel a választásom erősen e felé a ház felé húzódik!
De ha ennél a háznál a szabályozáshoz kell több 4pines csatlakozó, akkor tulajdonképpen buktam(Xigmatek Alfarnál is hiába van alapból két 3 pines venti, ha az alaplapba nem tudom bedugni), így akkor inkább választok egy olcsóbb házat! -
menledge
senior tag
válasz diegho #43692 üzenetére
Nem Z9ről, hanem Z5 Plusról van szó (Z9/Merc Alpha is az usb3 miatt esik ki)! Abban is van szabályzó, csak nem tudom, h működik!
Sajnos nem értek hozzá, amit kinéztem alaplapon, csak egy 4pines hely van, ezért kérdeztem, h így is működik e a ventikre a szabályozás vagy nem!?
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz diegho #43683 üzenetére
Kivettem egyben a lapot meg a hűtőt, és kinn húztam meg a hűtő lefogató anyákat.
Ennyit tudok tenni az ügy érdekében, mert a hátfalat nem akarom elgyengíteni azzal hogy kivágom a megfelelő helyen.
(#43684) h1mpi
Nem azért fizetek ennyit, hogy utána még lakatos munkát kelljen végezni rajta.(#43685) ShellKretor
Én vesztettem, mert itt a lap kivétele nélkül nem fogok tudni normálisan hűtőt szerelni, pedig ez is az elvárt dolgok között lett volna. A hűtőt lefogató hátsó lemez is nekifeszül az alaplap tálcájának, szóval ha abból szedek le, a csavarokhoz még mindig nem fogok tudni normálisan hozzáférni. Mondjuk van villáskulcsom, és ennél komolyabb művelet sem esne nehezemre, de akkor is már milyen dolog ez?Szerintem írd be a Midgard2-es cikkedbe hogy az újabb lapokkal némi kényelmetlenség adódhat.
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
stickermajom
addikt
-
törölt tag
válasz diegho #43376 üzenetére
A hátsó molex-es kissé hangos, a kék LED-esek halkak, bár nem túl hatékonyak.
Ennek ellenére a Z9-ek jól hűtenek, komplett venti cserével szerintem még jobban.162 mm a CPU nagyság a K280-ban, mi nem fért bele?
Nektek is 3. vagyok a google-ban a CM és az ipon után?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz diegho #43272 üzenetére
Konkrét megoldással nem tudok szolgálni, kísérletezz a venti pozíciókkal.
Ráengedsz egy AIDA-t full terheléssel 20 percre és megnézed hogyan változott az alaplap, cpu, vga és HDD hőfoka.
A Merc Alpha hűtését szerintem nem nagyon lehet elrontani, alapban már jó.Örülök hogy alátámasztod a SWIF ventiket, méréseim is ezt igazolták.
Az utóbbi időben rendszeresen SWIF-ekkel tesztelem a házakat is.
Néha Xilence RED harmadiknak, mert nekem van 2 db belőle -
pigmeus
tag
válasz diegho #43231 üzenetére
Lehetőleg olyat ami szellőzik, nem rezonál be, olyan ventit tudok bele rakni amitől továbbra is csendes marad és a jelenlegi hardverek szellőzését megoldja. Ezt a gépet csak filmre, netre, szöveg szerkesztésre használom. De jelenleg nincs benne semmilyen venti. Arra gondoltam, hogy az hardverek épségének megőrzése érdekében új házat vennék. Amelyet a jövőben is tudok használni. Jelenlegi elképzeléseim alapján, ugyanilyen felhasználással, csak modernebb hardverekkel.
A méretek adottak, hiszen 195 mm-nél szélesebb ház nem fér be a helyére. De oldalról a szellőzést nem tudom megoldani. -
őstag
válasz diegho #43023 üzenetére
Csak a hűtő van meg,a házat most venném.Gondoltam hátha valaki használ ilyen házat, és tud pontosat mondani.Megnéztem 19cm széles a ház a cpu hűtő 15.5cm,de ugye ebből még jönnek le az alaplap vastagsága stb.Szóval ezért kérdeztem.Bocs a kérdésért,próbálok máshol választ találni
-
cascada
senior tag
válasz diegho #43008 üzenetére
Rendben. Köszi! A FRACTAL DESIGN Define R4 házat ajánlották nekem másik topicban. Ebbe belefér ha jól látom: 232mm. De félek tőle, hogy hangos lesz ez a ház. Olyan házat szeretnék, ami jó zárt, nem szűrődik ki belőle hang és az alap házhoz adott ventiket lehet használni. Tudnátok ilyet javasolni?
-
diegho
nagyúr
válasz diegho #43004 üzenetére
Közben találtam tesztet, ahol látszik, hogy elfér. Rendeltem bele 2 swif2-t és 2 xilence tr120-at, a swif2-k lehet a procihűtőre mennek majd, így összesen 20k szállítással együtt, remélem a hőfokokban jelentős javulást hoz. Jelenleg a procim játékok alatt 4ghz-en alulfeszelve is 61fokra megy 23 fokos szobában.
-
törölt tag
-
nyunyu
félisten
Ha tudtam volna, hogy ez lesz, akkor mult heten hozathattam volna magamnak Tajpejbol gombokert, fonokom gyarlatogatni volt az egyik tajvani partnerunknel.
Meselte, hogy volt ott valami 2x Westend meretu piac, ahol csak elektronikus kutyuket arulnak.
Alkudni meg kotelezo.Anyjanak keresett valami hordozhato radiot, de ilyen elavult kutyuket ott mar nem tartanak, igy vegul egy CF kartya meretu 1GB-s Ipod Nano klont hozott el kemeny 3ezer Forintert.
Radiot is tud...[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
BullZeye
veterán
Nem tom, nekem CM690m van elég régóta, és most nem a szerelhetőség volt a lényeg mert 20 perc alatt összedobom nekik a gépet, aztán évekikg hozzáse kell nyúlni. És éppezért kérdeztem hátha van valami ultra olcsó, gagyin szerelhető de nagy lyukakkal rendelkező gépház szellőzés miatt csodák már pedig vannak ! de valószínü egy CM elite 331-334 lesz.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
engusz
veterán
Szereltem néhány 590-est, de annál több 690-est, de a HDD-k rezonálásával még nem találkoztam. Otthon 80 Gb-os Seagate-Maxtor-ok vannak RAID0-ban, azok kifejezetten csendesek a 690-esben.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
pcmatyi
tag
Ezzel meg épp az a baj,hogy ami kijön a vinyóból vezeték,megtörik!
Nomeg az is,hogy ha elölröl jön a hűtés,csak a lyukakon kapja a levegőt,de ha nem elfordított lenne,akkor meg épp telibe kapja a hűtést!
én épp ezért nem komálom a chifetecet!
....bár igaz hogy oldalt van neki a légbeömlője,de az nekem nem jó,mert ott az asztal van és szinte telített a tér,nincs ahonnan levegőt tudna beszívni,így marad az elől beszív,hátul kifúj elv![ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez kemény, ilyen topic is van? Hát ez aztán a lényeges topic egy számítástechnikai fórumon... Csoda, hogy nem zárták le. Persze igaz, ilyen téma gondolom nem sűrűn fordul elő a topicok között...
RexpecT megjegyzését meg nem minősíteném. Fölösleges. Egyébként nem hiszem, hogy nagy erőfeszítésébe került volna még egyszer ránézni a hsz.-ére, és elolvasni azt az egy sort az önsajnáltatás helyett. (Képes ezt még egy topicba is beírni, istenem, hogy egyes embereknek mennyi felesleges idejük van... )
Sk8erPeter
-
Nyiscsák
aktív tag
Én tudom miről beszélsz! Én is fősulin vagyok és nekem is van csaj ismerősöm aki ha megszólal akkor....
Pedig nekem volt szakközepes irodalom tanárom azt mondta hogy a tájszólásokat meg kell őrizni mert a kultúránkhoz tartozikNa de meg tudja nekem mondani valaki hogy hogy lehet gyorskötegelőt venni? A házamhoz csak 1 db-ot adtak
[ Szerkesztve ]
-
engusz
veterán
-
TazLeacher
nagyúr
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
mondjuk sérült terméket többnyire máshol sem szokás visszavenni...
ha még "szürkeimportálnak" is (jó szó ), gondolom más boltok sem teljesen tisztán csinálják... (egyébként is: manapság ki az, aki mindent teljesen makulátlanul csinál? nem hiszem, hogy bárki is tudna mondani ilyen példát.) Na, ennyit az OFF-ról!
Ja, amúgy köszi, hogy megosztottad az ellenvéleményed, így talán sikerült egy kicsit enyhíteni a fölösleges hírnévrontást.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na, végre egy megnyugtató válasz... Egyébként nagyon tudom szeretni, amikor egyesek megbízhatatlan forrásból, csak a pletyka és a közfelháborodás kedvéért, vagy szimplán rosszindulatúságból képesek elterjeszteni sületlen baromságokat, ezzel népszerűbbnek érezve saját magukat... Ezek pszichiátriai esetek. És ha ilyenkor azt mondod nekik, hogy támasszák alá valamivel azt, amit mondanak, akkor azzal jönnek, hogy az ismerősömnek az ismerősének mesélte egy ismerőse, hogy...
Sk8erPeter
-
Rossi
addikt
Fater error... Hihetetlen reflexekkel tud rákattintani az "Ön a 999.999.999. látogató a honlapon, nyert egy telket a Holdon.." vagy "az Ön számítógépe hihetetlen veszélynek van kitéve, azonnal telepítse ezt meg ezt a programot...".
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszönöm a tapasztalat-megosztást , egyre jobban hajlok efelé, de tényleg lehetne olcsóbb...
Egyébként a Power LED-et le lehetne húzni az alaplapról, ha ennyire zavar, nem? Végül is nincs szoros összefüggésben a LED működése a gépével..."és miért baj ha nincs reset gomb?" Szerintem se túl jó dolog, ha nincs, elég hasznos tud lenni sokszor az a Reset...
Sk8erPeter
-
Rossi
addikt
Mivel akkor még a szüleimmel laktam, és a faterom is hozzáfért a géphez, sokszor fagyott le a Windows. Olyankor jól jött volna. Mióta elköltöztem, csak fateromék használják a gépet, kéthavonta reinstall...
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ha már összegyűjtötted a tapasztalatokat a Centurion 534-ről, mi a véleményed az elforgatott vinyóhelyről és a szellőzési tulajdonságokról?
Nem túl szűkös a vinyónak szánt hely? Ha már két HDD-t tennék be, nem lennének túlságosan közel egymáshoz, ezzel melegítve egymást? Bár tudom, ott van a venti... de akkor is ott van még a zajosság - nem rezonál?
A levegő végül is eljut a videokarihoz? Az, hogy közvetlenül a HDD-k előtt van a 12 cm-es venti elöl, nem teszi zajossá a levegőáramlást?nyunyu: lehetséges... a második kérdésre nincs válasz?
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest