Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Notebook hibák
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
válasz
ntomka #48396 üzenetére
Egy év alatt sem tudtam eldönteni, hogy a hd800, vagy a k1000 a jobb-e.
De végül csak a k1k maradt meg.
Az biztos, hogy az akg különlegesebb, a hd800 meg használhatóbb.Még csak azt sem tudnám megmondani, hogy technikailag melyik jobb.
Talán a hd800nak fejlettebb driverei vannak, sokkal részletesebbek a mélyei, a k1000-nek meg utánozhatatlan tere van és sokkal természetesebb, színezetlenebb(kicsit k500as) a hangja.(#48402) baluka26
és nem is hallottad igazán jó / hozzá passzoló rendszerről. (ill. miről hallottad?)
De kíváncsi lennék én is a hangjára egy még jobb erősítőről.
Csak a CEC-ről feljebb lépni az: $$$ -
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #48397 üzenetére
Azt hogy nem vagyunk egyformák.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #48389 üzenetére
A dinamikusok között elég jó esélyekkel pályázik rá pedig. Tyll is emlegette a best szót, ahogy a headroom is így reklámozza. Valszeg ők így is értik, csak épp az kevésbé járatosakat megvezeti.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
cskamacska #48392 üzenetére
Köszönöm itt is.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Cucuska2 #48388 üzenetére
Sajnos azt kell mondjam, hogy ez egyén függő. Én pl teljesen elégedett voltam a kényelmével, amíg azt használtam itthon. Viszont más fejeseket 2 perc után a "földhöz vágnék", pedig jóval drágábbak.
Nem tudom mennyire van kihúzva, de pl nyisd szét jobban. Esetleg tegyél rá plusz szivacs réteget, vagy cseréld le. Több ötletem nincs.
(#48391) dudika10
Bocs, te külön kategória vagy.(#48392) cskamacska
Biztos nem véletlenül ajánlják azt. -
cskamacska
addikt
válasz
krichd1 #48390 üzenetére
Tényleg ott van a gamer rész, hát ez még pár éve nem volt ott.
Természetesen nem tetted rosszul, sőt én is megköszönöm a jóember nevében.fi:zi'k: Mint említettem nincs ott sem igazán tapasztalat, ha valaki "gémerfülest" kér, de nem sokpontegyet, az automatikusan Superlux HMD-660E-re kap ajánlást.
-
krichd1
addikt
válasz
cskamacska #48386 üzenetére
"5.1-es és gamer fejhallgatók" Tudtommal nem minden "gamer" 5.1-es, vannak sztereók is. Mivel itt sem kapott tanácsot, ott sem, ezért ajánlottam neki. Ha ezt rosszul csináltam, akkor elnézést kérek.
(#48387) fi:zi'k: +1
-
bigmasterg
addikt
válasz
TheZukker #48385 üzenetére
HD800 nem a világ legjobb fejhallgatója, de már erősen felső kategória.
Sennheiser HE90 Orpheus-t és Stax SR-009-et még egy szinttel feljebb szokták rangsorolni.
Relatív, hogy kinek, mi éri meg az árát. Minél feljebb lépsz, annál többet kell egyre kisebb javulásért fizetned.
Retro Dj - Superlux - srh440- hd600/650 - hd800
Ezek és még számos fel nem sorolt fejes közül bármelyikre mondhatjuk, hogy megéri az árát és ugyanakkor azt is, hogy nem.
Van akinek a retro DJ a legjobb vétel 3-4 ezerét, számára egy hd800 a maga 2-300as árával nevetségesen drága és felesleges. Ugyan akkor könnyen megeshet, hogy a hd800 tulaj hallgathatatlannak találja a retro dj-t és neki egy fillért sem ér meg.
Mondom, relatív....és cáfolnám is a legelső mondatomat. Van aki számára a hd800 a legjobb fejhallgató és van akinek nem.
szerk.:
fi:zi'k gyorsabb volt és picit egyszerűbben írta le. -
nagyúr
válasz
TheZukker #48385 üzenetére
Ez úgy lenne helyes, hogy van aki szerint a legjobb.
Nekem pl nem az.(#48386) cskamacska
Ha esetleg olvasod is a topikot gyakrabban, akkor láthatod, hogy nincs elzavarva senki. Ugyanúgy megy javaslat 3000 Ft-os kérésre, mint 60000-esre.
Az viszont tény, hogy itt nem sokra tartják a gémerfejeseket és nem fogják azt mondani, hogy persze, az milyen, jó veheted. Másrészt tapasztalat se nagyon van velük. -
cskamacska
addikt
válasz
krichd1 #48353 üzenetére
Én ezzel az átirányítósdival nem értek egyet, az 5.1-es fülesek topikja ne szóljon már a sztereó fülesek ajánlgatásáról, már csak azért sem, mert egyes topik lakókat igen is zavar, másrészt kompetencia sincs ott sztereó füles ajánlásához.(térhangzást biztosítóhoz sem mindig, de az legyen az ottaniak gondja
) Azért milyen már, hogy átirányítod, majd oda jársz tanácsot adni.
De az még a jobbik eset, mert legtöbbször nem is kapnak.
-
idegbeteg18
tag
Sziasztok,
Pioneer HDJ-1500-ról van valami tapasztalatotok, megéri?
Előre is köszi a választ/válaszokat! -
krichd1
addikt
válasz
rookie8906 #48377 üzenetére
Mert tudásukhoz képest túl vannak árazva. Kényelemben valóban jók - mint a Sennheiserek általában - de a hangjuk, legalábbis amiket hallottam a 4-es szériából (legutóbb a HD465-öt), nagyon rossz. Ha teheted, próbáld ki a kiszemelteket vhol, és ha valamelyik nagyon megtetszett és a kényelem a legfontosabb, akkor válaszd azt a 4xxx-et. De én meghallgatnám a helyedben a topik által ajánlott SRH440-et is mellettük. Senki nem utálja a 4-es szériát, csak több gyártó is van, akik ezért az árért jobb minőséget adnak.
-
Ez a superlux hd 660 csak szerintem rettenetesen kényelmetlen? Rajta van a szivacs, de nyomja a kobakomat. Amúgy Xonar U1-gyel brutális.
-
krichd1
addikt
válasz
szalámi66 #48368 üzenetére
Olvass vissza pár oldalt, pont erről a kategóriáról van szó most (is), és olvasd el az első hozzászólast is.
(#48364) rookie8906: Shure SRH440, ezt a 4-es szériát felejtsd el. Ha az SRH440 nem lenne kényelmes - nem mindenkinek az - akkor veszel utólag rá SRH840 párnákat.
-
mcs
veterán
A Pionak valóban gyenge az anyagminősége a pánt és sugárzó összekötési pontjánál. Anyám sikeresen eltörte, és néztem is ki a fejemből, hogy mennyire vékony, pár miliméternyi vastagságú műanyag tartotta össze.
Hangzásban se mérhető össze az Audio Wildal. Ég és föld a különbség a Wild javára. -
szalámi66
csendes tag
Sziasztok! Olyan fejhallgatót szeretnék, amit az utcán használnék főleg.
Milyet érdemes venni 10 ezer alatt? -
rookie8906
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni.
Akarok venni fejhallgatót.
Itthon is utcán is használnám,így zárt lenne a célszerűbb.
Max 25k-ig.
Senn-eket néztem,bár látom,hogy szídjátok őket
De kényelem a legfontosabb szempont kb és amiket próbálgattam,a sennek voltak a legkényelmesebbek.
HD 419 és HD 439-449-ek között agyalok.
419 az 15k a 439 meg a 449,az 22-24k között.
Megért annyi +pénzt?
Vagy sok difi nincs köztük?
Esetleg milyen alternatívát ajánlotok helyettük?
Lényeg,hogy min legyen olyan kényelmes,mint a sennek,meg jó lenne,ha jól is szólna azért.
Köszi -
krichd1
addikt
válasz
TheZukker #48339 üzenetére
Járasd még, hátha visszahúzódik kicsit a magas hangja. Ha nem jön rendben, akkor vidd vissza, vegyél helyette Philips SHP6000-et, AKG K512MKII-t. Lehet hogy Neked is olyan érzékeny füled van a magas hangokra, mint nekem, ebben az esetben a Superlux felejtős.
(#48332) orichalcos: Ebben a kategóriában inkább zártak vannak az ajánlottak között, egyébként van "gamer" fejes topik is, ott lehet jobban tudnak segíteni.
(#48354) akela91: Akkor ne rendelj
. Én M50-et váltottam Fischer FA-003-ra, ezért merem ajánlani.
-
krichd1
addikt
Igen. Philips SHP5401, Maxell Retro DJ. Mindkettőt érdemes kipróbálnod. Retro DJ nem mindenkinek kényelmes.
(#48350) akela91: Fischer Audio FA-003, Brainwavz HM5, Lindy Premium Hi-Fi Headfone, Digitech Pro Monitor Headphone néven keresd. Itthon nem lehet kapni, csak külföldről rendelve.
-
rígel
őstag
válasz
krichd1 #48344 üzenetére
Ennyi pénzért nem is várok jót, de még ebben az árkategóriában is rossz?
Van a kollégámnak egy pio se- m390-e, na az nekem már a "túl jó" kategória . Ennyit nem szánok rá, de ha valami hasonlót vagy picit gyengébbet (a hp 200 és a se-m390 köztit) tudnátok ajánlani olcsóbban, az jó lenne.DBAtti:
Köszi, zártat szeretnék, de azért ez jól hangzik. Egyébként 4000-ért lenne sennheiser hd201, de ha 1-2 ezerrel többért a botfülemnek is érezhetően jobbat lehet kapni, akkor inkább azt választanám. -
TheZukker
tag
Superlux HD660. 11450 volt.
Hát. Még igazából nincs viszonyítási alapom, mint fentebb írtam, így hangkártya nélkül talán a HD201 jobb ( tényleg iszonyatosan sziszeg). Nekem a legnagyobb problémám vele az volt, hogy amikor ütni kellet volna, nem ütött.
A Philipsedről sajnos nem tudok nyilatkozni sajnos. Menj el egy MM-be, próbáld ki. -
DBAtti
aktív tag
Én a Philips 5401-est mondanám ismét. Csak most néztem, hogy nem szerepel az első HSZ-ben, de többen gondoljuk úgy, hogy ajánlott az áráért (5000 HUF, nem több!).
Nem írtad, hogy nyitottat, vagy zártat szeretnél, ez ugyanis félig nyitott, tehát a környezeted számára zavaró lehet. További hátrány, hogy mélyszegény, de amije van, azt szépen adja elő. Biztosra veszem, hogy a hp 200-ast elveri hangminőségben.szerk: az emlegetett Sennhesier 201-nél jobbnak tartom. Abban nagyon nincs mély egyébként. Úgy fél éve lehetett kapni 3500-4000-ért, annyit akár meg is ér... de ettől még az 5401 jobb
-
akela91
addikt
válasz
fi:zi'k #48338 üzenetére
Jó a Shure, tetszik, de nem ő az igazi.
De, velem van a baj.
Kicsit más irányba is szét akarok nézni.
Most egy kis böngészés után kedvet kaptam ezekhez: ATH-M50 illetve DT770 (régi 32OHM-s, Premium Edition, [nomono-nál van még])De ha az M50 nem lenne könnyen hajtható, mint a mostani SHURE, akkor beleférne egy fiio mert jóval olcsóbb mint a DT770.
Szerinted melyik passzolna jobban az igényeimhez? Mi a fő különbség köztük? Esetleg itt köztetek eladó darab?
-
TheZukker
tag
Na, megjött a HD660. Hangkari nélkül (holnap lesz) sziszeg a magas. Ez megfog változni?
Pedig FLACba tömörített zenét hallgatok.
-
rígel
őstag
Sziasztok!
Olcsó fejhallgatót keresek, mivel bot fülem van nem akarok sokat adni érte, az a lényeg hogy ebben a kategóriában jó legyen. Olyan 6 000 HUF-ig. MP3 hallgatáshoz kellene telefonhoz (HTC 1X), illetve asztali géphez (audigy 2zs hangkártyával) munka melletti zenehallgatásra, néha egy kis játékra, de semmi komoly, ezért sem szükséges drágább.
Nem vagyok vájt fülű, jelenleg egy régi philips hp 200-asom van, amit még nagyon ami széthullt, azt szeretném leváltani. Ha ettől egy picit jobb, akkor már tökélete nekem.köszönöm.
-
Findzs
addikt
válasz
Leonardo91 #48325 üzenetére
ha sokáig van a fejeden akkor is jó ? nem izzasztó az az új párna ?
én most csináltam magamnak pamutból az akg 512 -esemre mert meguntam a műbör izzasztó hatását ami már 10 perc után előjött
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
deathtania #48327 üzenetére
Vagy a max. árkereteden vagy az igényeken kell változtatni, de alapjába véve a bluetooth-os fejesek nem ajánlottak, mivel egy kalap szamócát sem érnek.
-
akela91
addikt
Mit ajánlanátok nekem erre az igényekre:
Zárt
Könnyen hajható legyen(mint Srh 440)
mély orientált (Shure SRH440-nél több mély kell nekem(közép-magasa tökéletes), kb annyi mély kell mint Sennheiser HD 418-ban, de az egy borzalmasan lassú és dinamikátlan fejes volt)
Gyors legyen, bírja a tempósabb metál dalokat.
Ár: 50-60K -
oriic
HÁZIGAZDA
Használtan 10k alatt milyen nyitott sztereó fülest tudnátok ajánlani? Csak játékra szeretném használni.
A lényeg hogy viszonylag jól szoljon és kényelmes legyen akár több órás használat után is.
-
lalimano
tag
Tudom kicsit régi hsz-ra válaszolok, de én is ilyen fejest akarok majd ezért olvasgattam vissza
Tehát a kérdésem, hogy egy Shure srh440-hez teljesen jó az a Audiotrak Maya MKII-POS hangkártya, vagy esetleg van hallható különbség ha mondjuk egy Asus onar DX-re kötöm rá?Egyébként használtan nemnagyon látni SRH440-et, nem nagyon akarnak szabadulni tőle
-
DEJVID
őstag
válasz
deathtania #48327 üzenetére
Örök élet, ingyen sör nem kell?
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
szeretnék venni egy bluetooth-os fejhallgatót, mivel már elegem van abból, hogy a füleseim (igen, füleseim voltak- eddig) kábelei folyamatosan megtörnek, és ahogy elnéztem bluetooth-os csak kb fejhallgató van, ezért kérdezem, hogy mit ajánlatok? max 7-8ezer forintot szeretnék rászánni, több nem áll rendelkezésemre.
metróra, sétáláshoz, futáshoz használnám. -
robesz87
tag
Sziasztok,
Próbáltam egyedül rájönni, melyik fülest vegyem, de a sok lehetőség között teljesen elkavarodtam.
Jelenleg a Superlux 668B tetszik.
Az elvárásaim univerzálisak: játék, film, mindenféle zene
20.000 Ft alatt mit ajánlotok?
-
vzsryl
nagyúr
Mivel nem vagyok vájt fülű, ezért integrálttal. Ha komolyabban venném a dolgot, akkor nem 6k-s fejest vennék, hanem mondjuk egy 0-t hozzátennék. Nekem megfelel még a telefonomhoz kapott alap Nokia "agybadugós" füles is, de az már tényleg elképesztően kényelmetlen hosszútávon, ráadásul egészségtelenebbnek is tartom... Viszont hangminőségben jobb, mint eddig bármilyen füles, amit hallgattam, és fejesek között is csak az SHP-8000-es überelte...
Egyébként véleményezni fogom majd itt a topicban. Valamikor a hét közepe felé remélhetőleg nálam lesz már. -
vzsryl
nagyúr
Na, megrendeltem. PCX-től lesz, és Ice Blue. Nekem ez tetszik legjobban. A zöld színt csak a természetben viselem el, ezért a Sound Bars nem jön be túlzottan, bár valóban elég vagány. Mondjuk nekem aztán mindegy, mert nem tervezem a mutogatását, max. ha elmegyek LAN-ra, akkor láthatja sok ember, de nekem teljesen mindegy, mit szólnak hozzá...
-
turbobusa
senior tag
Denon Ah-D1100 és D600 közt mekkora differencia van? Esetleg mi az ami ilyen árfekvésben jobb tőlük, két kategória bontható szerintem...
-
vzsryl
nagyúr
válasz
DBAtti #48293 üzenetére
Persze, nagy a különbség, de az 1900-as is megéri az árát, ami a tizede a 8000-esnek. Ezt azért nem árt figyelembe venni.
Én már egyébként eldöntöttem, hogy a mélyek miatt Maxell lesz, de a kényelem miatt még kérdéses, hogy melyik. A mély nagyon fontos, de az is, hogy ha EQ-val állítgatom, akkor normálisan be tudjam lőni játékhoz is, legalábbis hallhatóra, ne csak bumm-bumm legyen az egész zajtartomány. Az SHP-8000-es nagyon jó volt anno COD4-hez, pedig nem casual gamer vagyok, hanem egy-egy fps-re ráállok évekig esport szinten.Az Audio Wild sound bars a 6800-as árával és 2év garanciával nagyon csábító. Ha nem túl kényelmetlen, és elég tiszta a középtartománya jól beállítva, akkor mindenképp amellett döntök, de senki nem ír róla ilyesmit.
-
nagyúr
válasz
szakibá... #48310 üzenetére
Azért a nyirkosságvédő háló sem gyenge.
-
baluka26
veterán
válasz
szakibá... #48310 üzenetére
"Titanium/silver finish" - ez így szokott HD650-nél lenni.
-
szakibá...
senior tag
Úgy tűnik, valaki feljebb lépett HD650-ről 800-ra.
A leírás érdekes:
Hangerő szabályozó: van
Optimalizált mágneses rendszer, minimálisra csökkentve a harmónikus és intermodulációs disztorziót. Magas minőségű titánium/ezüst kialakítás. Speciális nyirkosságvédő háló.Lehet, hogy a 800-as leírásából is átvett dolgokat?
-
DBAtti
aktív tag
válasz
Leonardo91 #48307 üzenetére
Nagyon sokszor szóba került már ez a kategória, így a keresővel itt a topicon belül megtalálod. Az én favoritjaim:
- AKG K514MK II, vagy K512MK II
- Shure SRH 440, ha találsz használtan. Nekem kényelmetlen volt a pánt, egyénfüggő
- Beyerdynamic DT235, de ez hosszú távon kényelmetlen tud lenni, nem circumaural, hanem fülre ülő.
- Philipsek, nem hallottam még őket, de szimpatikus az SHP 6000, SHP 8000, illetve van még sok modell, nemrég írt valaki pár sort at O'Neil Stretch-ről. Jól is néznek ki (szerintem).A felsoroltak közül nagy valószínűséggel hangban a Shure 440 a legjobb, de újonnan 23k, illetve az AKG K512, 514 páros szerintem sokkal kényelmesebb. Ez csak az én véleményem. A Superluxokat például nem írtam, mert nem nőttek a szívemhez, de szokták szeretni őket, ár-értékben nagyon jók. Részletesebb ismertetőjük szintén a topicban és logout leírásokban megtalálható.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
Leonardo91 #48305 üzenetére
Az 540 pántja szériahibás, normál használat mellett széttörik.
Argep negatív értékelése is van, illetve amazon is tele van panaszokkal. A hangja amúgy lehet hogy jó lenne. -
Leonardo91
őstag
Sziasztok
Fejhallgatót készülök venni 10-15 ezer forint körül , használt is jó ami jobb minőségű ilyen árban
Amire használnám: -zene, játék , filmnézés
Vezetékes lenne jó, a basszus előny
(AKG K 540 szemezgettem eddig)
Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest