Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz
TheZukker #49640 üzenetére
Nekem ez tetszik legjobban, de maga a fejes formája utcára kifejezetten nem ajánlott.
(#49641) r3dsnake: Fogalmam sincs, de Nokia Lumia 610-el is ugyanígy hallom. Az Iphone valami nagyon profi hanggép vagy mi fene? Távol áll tőlem minden Apple cucc, és nem is akarom közel engedni őket.
(#49643) TheZukker: Amúgy én lassan teljesen fehér párnát varázsolok belőle, mert mállik a fekete plüss, mint habos sütemény. Úgy jobban fog mutatni, de a formája még mindig rettenetes, bumfordi, gagyi összhatást keltő. A Retro DJ fényévekkel jobban néz ki.
-
szakibá...
senior tag
válasz
TheZukker #49625 üzenetére
A hangfoglaláson hallottam, nekem se tetszett. Csak az a baj, hogy teljesen elfelejtettem , hogy ennek állítható a mélyátvitele, van egy lineáris állása is, amit sajnos elmulasztottam kipróbálni. Akkor biztos, hogy a mélykiemelős állásban szólt.
Voltam ma a volt Saturnban, sokmindenbe belehallgattam. A legmegdöbbentőbb élményem az egyik sor végén kitett 3 Beats volt. A Studio borzalmasan szólt, volt ott egy kerek formájú, ami szorított, kényelmetlen volt, de nem volt olyan vacak, mint a Studio. A harmadik pedig egy Solo HD volt. Itt a meglepetés, egyáltalán nem volt borzasztó, sőt, a túlzott mélye ellenére jól szólt! Nem erre emlékszem, amikor először hallottam régebben, akkor majdnem olyan rossznak tűnt, mint most a Studio. Viszont teljesen le van harcolva, fejhallgatóból drivrflex-et nagyon ritkán hallani, ennek a membránja recsegett-ropogott, amikor feltettem, de legalább jól szigetel. A jobb oldala is csak akkor szólt, ha kézzel nyomtam a fülemhez, akkor került helyére a membrán. Persze a 60 rongy érte röhej, de egy kb.15 ezres ár ezért a hangért reális lenne. Lehet, hogy ez nem ugyanaz a Solo, mint régen. Nem hiszem, hogy én hülyülök ennyire.
-
Samtya
senior tag
válasz
TheZukker #49480 üzenetére
Nem egyszerre vettem. A Retro DJ már egy ideje megvan. Mindkettő be van járatva mert a 435-öst használtan vettem (nem látszik rajta a használat).
Alaplapi hangkártyáról, Sansa Fuze Plus-ról és asztali sztereó erősítőről hallgatom. Most mindenki felhördül, hogy áááhh, alaplapi hangkártya... Alig rosszabb mint a Fuze+. Nem tudom hogy lehet ez, de így van. Elektromos zajokat sem szed össze, semmit. Van olyan számítógépem amelyikben a hangkártya összeszed zajt, úgyhogy tudom miről beszélek.
Egyébként nem emlékezetből írtam az összehasonlítást. Direkt cserélgettem közvetlenül egymás után a fejhallgatókat. Egy zeneszámon belül volt úgy, hogy többször is cserélgettem a fejeseket illetve visszatekertem többször bizonyos általam kritikusnak tartott zenerészekhez és felváltva hallgattam. Aztán próbáltam hosszú távon is a 435-öt arra várva, hogy mikor jön el a pillanat amikor kényelmetlenné válik. Nem jött el. Legalábbis amennyi ídőm volt zenehallgatásra azalatt nem. -
fattyu
veterán
-
-
bigmasterg
addikt
válasz
TheZukker #48385 üzenetére
HD800 nem a világ legjobb fejhallgatója, de már erősen felső kategória.
Sennheiser HE90 Orpheus-t és Stax SR-009-et még egy szinttel feljebb szokták rangsorolni.
Relatív, hogy kinek, mi éri meg az árát. Minél feljebb lépsz, annál többet kell egyre kisebb javulásért fizetned.
Retro Dj - Superlux - srh440- hd600/650 - hd800
Ezek és még számos fel nem sorolt fejes közül bármelyikre mondhatjuk, hogy megéri az árát és ugyanakkor azt is, hogy nem.
Van akinek a retro DJ a legjobb vétel 3-4 ezerét, számára egy hd800 a maga 2-300as árával nevetségesen drága és felesleges. Ugyan akkor könnyen megeshet, hogy a hd800 tulaj hallgathatatlannak találja a retro dj-t és neki egy fillért sem ér meg.
Mondom, relatív....és cáfolnám is a legelső mondatomat. Van aki számára a hd800 a legjobb fejhallgató és van akinek nem.
szerk.:
fi:zi'k gyorsabb volt és picit egyszerűbben írta le. -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
TheZukker #48385 üzenetére
Ez úgy lenne helyes, hogy van aki szerint a legjobb.
Nekem pl nem az.(#48386) cskamacska
Ha esetleg olvasod is a topikot gyakrabban, akkor láthatod, hogy nincs elzavarva senki. Ugyanúgy megy javaslat 3000 Ft-os kérésre, mint 60000-esre.
Az viszont tény, hogy itt nem sokra tartják a gémerfejeseket és nem fogják azt mondani, hogy persze, az milyen, jó veheted. Másrészt tapasztalat se nagyon van velük. -
krichd1
addikt
válasz
TheZukker #48339 üzenetére
Járasd még, hátha visszahúzódik kicsit a magas hangja. Ha nem jön rendben, akkor vidd vissza, vegyél helyette Philips SHP6000-et, AKG K512MKII-t. Lehet hogy Neked is olyan érzékeny füled van a magas hangokra, mint nekem, ebben az esetben a Superlux felejtős.
(#48332) orichalcos: Ebben a kategóriában inkább zártak vannak az ajánlottak között, egyébként van "gamer" fejes topik is, ott lehet jobban tudnak segíteni.
(#48354) akela91: Akkor ne rendelj
. Én M50-et váltottam Fischer FA-003-ra, ezért merem ajánlani.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
TheZukker #47786 üzenetére
Bármilyen rendszer-diagnosztikai szoftverrel (pl Everest, vagy új formájában Aida 64), de leginkább megkeresed az alaplap leírását a neten, vagy a dobozban, és elolvasod...
Én még igazán jó alaplapi chippel sajnos nem találkoztam, új korukban jól működhetnek, de pár hónapon / egy éven belül zajosodni szoktak. Okát nem tudom, én ezt tapasztaltam/ hallottam másoktól.még egy kombónak nevezném a DG + Beyer DT235-öt, még ha nem is legkényelmesebb, hangban elég jó szintet képvisel, a kettő együtt nagyjából ki is meríti a keretet, és nem kell rajta cserélni semmit, még utcán is hordozható megszorításokkal.
-
válasz
TheZukker #47776 üzenetére
Sokféle alaplapi van, érdemes előbb a fülest megvenni és meghallgatni, hátha elég lesz. Az SRH440 könnyen hajtható, de önmagában kimeríti a keretet. A Retro DJ-re szavaznék én is, vagy Superlux. Viszont a jó forrást és erősítőt általában az olcsóbb fülesek is meghálálják, de találkoztam már olyan alaplapi hangkarival, ami igen jó volt, drágán lehetett volna fejleszteni ezen a téren.
raziel01: Nem zajos lesz. És egy idő után kontaktos is, mert a réz oxidálódik. Forrasztani kell és árnyékolni. A Tescos csati korrekt árú és műszakilag is korrekt. TV-antenna boltban talán még olcsóban is van ilyen, ha számít pár 100 Ft.
Aktív témák
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm fehér/ezüst + Spigen Modern Fit 316L fém szíj
- I7-7700K/32GB Ram/GTX1660 Super OC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest