Hirdetés
Aktív témák
-
Audison
senior tag
Megjött a limitált kiadású m50.
A feketéhez képest, sokkal igényesebb kinézetre. Szép.
Még erősen járatós, remélem még kicsit csiszolódik, nem mintha nem tetszene amit produkál. Első hallásra kicsit tolakodóak a mélyek az SRH440 után, de már kezdem megszokni. Egyedül a közepe nem tetszik, a shure után nagyon szokatlan, mert abban nagyon imádtam. Kényelemre az m50 a nyerő, a párnák nagyon kényelmesek illetve a fejpánt sem nyom a shure-val ellentétben. Az anyaghasználat szintén jobb, nincsenek recsegő-ropogó alkatrészek, szemüvegben is sokkal kényelmesebb a viselet. A magas hangok tisztábbak, nagyobb hangerőn nem cseng, nem visít. Persze azt sem felejtem el, hogy teljesen más árkategóriájú a két fejes. Véleményem szerint a shure jobban zár, pedig az m50 jobban illeszkedik a fülemre, fene se érti. Eddig úgy vagyok a dologgal, hogy a 2 fejesből számomra egy tökéleteset össze lehetne hozni, de valószínű, hogy az srh440-nek kell mennie. -
DBAtti
aktív tag
válasz
rozso3 #46985 üzenetére
Ahogy fi:zi'k is írja, a 660-as sajnos egy nehezen hajtható fejhallgató, igényli tehát az erősített kimenetet. Ezzel kapcsolatban a milyen hangkáryát vegyek topicban, vagy itt a keresővel tájékozódhatsz, úgy tudom a legolcsóbb ilyen darab az Asus Xonar DG ~ 8k-ért. Felfelé persze nincs határ.
-
donpe
aktív tag
Ezek szerint senki nem találkozott még ezzel: AKG Hearo 787?
Filmezéshez megteszi? Vagy totál felejtős. Van egy eladó telóm kb. 25k értékben és ezt ajánl cserébe a srác. Igazából ódzkodom a wireless megoldásoktól... -
ntomka
nagyúr
Ma a Marshallt hoztam magammal. Nagyon nem szigetel szegény a DT 1350-hez képest.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
baluka26 #46987 üzenetére
Ugy gondolom masok az elvarasok, es meg benne van a szerencses illesztes is.
Kabeleket mindig komolyan vettem az asztaliban, de fulesben draga kabel utan a gac3 elvezetes maradt.
Az asztalinal csak egy kategoriaval kisebbet teszek be, inkabb kikapcsolom, zavar,h nem a megszokott.
-
rozso3
csendes tag
válasz
DBAtti #46927 üzenetére
Kedves DBAtti!
Köszönöm a választ. Megnéztem az 1. HSZ-t az ajánlott típusokkal.
És a tesztek alapján megtetszett a Superlux HD-660, de nem tudom, hogy ezt a típust ki tudja e hajtani egy sima alaplapi integrált hangkártya vagy csak egy erősített kimenettel rendelkező külön hangkártya volna elég hozzá. -
Flashback
addikt
Sziasztok
Tudnátok valami jó fejhallgatót ajánlani? A szempontjaim:
- Kis helyen is elférjen (összecsukhatós?)
- Ne legyen óriási.
- Lehetőleg szövet kábeles legyen!
- Egy oldali kábelkialakítás tetszik, de nem elsődleges!Főleg elektronikus zenét hallgatok, sok vokállal és méllyel. Felső keret 10K
Ki mit mond?
-
Seep
senior tag
válasz
oliverkiss32 #46949 üzenetére
En a Shure 840 esem hasznalom 940 es pluss parnaval, szerintem sokkal kenyelmesebb mint a mubor. Fiziktol vettem.
-
Az új összeállításom, apogee -> (valami drága ic kölcsönben) -> champ -> t70 teljesen lemossa az hifi láncomat. Egyszerűen szörnyű azt hallgatni a füles után. Transzparenciában, dinamikában, sávszéleken egy másik világ. Pont akkora különbség, olyan érzés, mint egy 20k alatti fos asztali zajkeltőt hallgatni a hifim után.
Valószínűleg a hifi erősítőmön megy el a hangminőségem...
-
contaxg
veterán
válasz
DBAtti #46973 üzenetére
Hogy tovább kutyuljam a dolgokat, az Editionből, tehát az otthoni verzióból is létezik 250Ohm-os kivitel. Ez már az 5.-ik vagy 6.ik DT770 verzió?
-
DBAtti
aktív tag
válasz
contaxg #46970 üzenetére
Amikor a D2-vel kipróbáltam a 32 Ohmos 770-et, valahogy nem nyűgözött le -gyorsan hozzátenném azért rossznak nem mondanám
Lehet a D2, de szerintem bármilyen (konzumer - Sony, Cowon, Apple, Samsung, stb) lejátszóra is köti az ember nagyon sok tartalék marad benne. Tehát igazából a lejátszó vékonyságát és hibáit hallom rajta. Ha viszek magammal mobil erősítőt, akkor meg már játszhat a 250-es is.
Nem próbáltam még soha össze a kettőt (32Ohm vs 250Ohm), de mondták már itt is, hogy "jobban" szólnak a nagyobb impedanciások (mérés képek alapján ugye jobb a csillapítása, ami részben magyarázhatja ezt)...
Csak azt akartam kihozni, én a 250-est vinném kezdőként, arany középút, és már igényel egy normálisabb forrást, amivel a kedves user nagyobbat lép a vájtfülűek világába. -
contaxg
veterán
válasz
<MZ/X> #46967 üzenetére
Már nem emlékszem a Portára, mert a papám lenyúlta.
Az Edition 32Ohm.os és egy iPoddal összekötve meglepő, hogy mire képesek együtt. A PRO-t nem hallottam még, de van belőle 4 különböző. A pro cuccok általában szorosabb fejpánttal készülnek, mint az otthoniak
(#46968) DEJVID
-
-
<MZ/X>
őstag
válasz
Deadzone41 #46961 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Bár amikor az audipontban hasonlítgattam a HD558-cat az 598-cal, akkor feltűnt, hogy az 598-nak mintha csúnyább lett volna a magasa. Élesebb, harsányabb. A fickó erre azt mondta, merthogy MP3-ban van a zene, és a HD558 egyszerűn levágja.
A DT770 elvileg zárt. Ezért is kérdezem, mert azoknak a sajátosásága az izzadás meg fülledés, hogy erről valakinek van-e tapasztalata?
-
DEJVID
őstag
válasz
Dupla.
-
DEJVID
őstag
válasz
Nem kötelező ám LAN-ra járni.
-
-
<MZ/X>
őstag
Most látom csak, hogy a kiszemelt DT770 zárt fejes. Lehet azt sokáig, akár szinte egész nap is hordani belepállás nélkül mint a HD555-t.
Na meg, ha veszek egy Zero DAC-ot, és majd hozzá a DT770-et, akkor minden zenémt (azt is amit ma már lehetetlen beszerezni) FLAC-be kell legyen, különben bénábban fog szólni mint a HD555? Ugye az levágja a hangtartományok végét, a DT770 meg nem, de ha ott csak üresség van, akkor elvileg kellemetlenebb lesz...meg akkor mindent Blu-rayen kell megvenni, mert a DVD minőség már nem elég jó?
Amúgy ti ilyen fejesekben játszotok is? Mert én arra is használnám.
-
zenwalk
senior tag
válasz
oliverkiss32 #46953 üzenetére
Köszönöm szépen a segítségeteket!
Maradok a jó öreg nomono.hu-nál, még ha ott drágább is -
contaxg
veterán
válasz
Jó az 22900-nak is!
-
akela91
addikt
válasz
22900Ft
-
zenwalk
senior tag
sziasztok
20k körül keresek fejhallgatót. Főleg rap, hiphopot hallgatnék, de néha filmet is nézek. Otthon használnám. Az, hogy zárt vagy nyitott nem számít, lényeg, hogy jól szóljonMikrofon sem kell, veszek külön
Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm! -
akela91
addikt
válasz
oliverkiss32 #46949 üzenetére
annyira egyszerű cserélni, hogy amikor ezt meglátod, nevetni fogsz a kérdéseden. Ezt eljátszottam én is az üzletben.
Fogod és lejön a párna a perem mögül. 10mp a cseréje.
-
oliverkiss32
aktív tag
válasz
blackmajesty #46948 üzenetére
Megtaláltam ezt a 840-es párnázást ebben a topikban keresgélve.
Ez hogy működik? Mennyibe kerül? Boltban lecserélik neked? Garancia megmarad, vagy vissza kell tenni a régit garanciális ügyintézés előtt?Köszi hogy írtál.
-
blackmajesty
aktív tag
válasz
oliverkiss32 #46941 üzenetére
Nekem még most is, ha 3-4 órát rajtam van, és leveszem, akkor azért kicsit nedves a párna, de én izzadósabb vagyok az átlagnál. Egyébként nyáron napközben enm tudtam volna hordani, de éjszakánként simán rajtam volt, és nem zavart. A kényelem miatt 840-es párnával használom, és úgy nagyon jó. A hangja meg nekem tökéletesen megfelel, imádom, még filmekre is nagyon.
-
krichd1
addikt
válasz
oliverkiss32 #46946 üzenetére
-
válasz
oliverkiss32 #46942 üzenetére
Nagyon forró nyári napokon huzamosabb használat mellett izzadhat benne a füled. Most hogy vége a nyárnak, ezzel 9 hónapig nem lesz gondod.
-
krichd1
addikt
válasz
oliverkiss32 #46941 üzenetére
"fül izzad benne?"
Igen, mint minden műbőr párnás zárt fejhallgatóban. Minőségre még nem voltak panaszok tudtommal, de keress vissza a topicban.
-
oliverkiss32
aktív tag
Jaaaaj gyerekek!!
Nagyon szimpatikus nekem ez az SRH440.Lehet hogy újonnan megveszem és nem vacakolok a használtakkal szerintem megéri a 25 ezer forintot is. Eddig úgy voltam vele hogy nem akarok sokat költeni fejesre, de igazából a gagyibb fejeseket évente cserélni kell valamilyen probléma miatt.... ez meg szerintem több évig hű társam lenne! Megajándékozom magam szülinapomra!És hogy erősítsem magam és bíztassam azokat akik sajnálják a pénzt egy jó fejhallgatóra: a számítógépekre és ki tudja még hány hülyeségre sokkal több pénzt költünk el...
-
krichd1
addikt
válasz
matyi012345 #46937 üzenetére
-
krichd1
addikt
-
matyi012345
őstag
sziasztok! ismét én vagyok.
találtam egy olyan erositot ami akksirol megy és telefonokhoz meg ilyesmikhez ajánlott. fiio e5 a neve. van vele tapasztalatotok?
-
donpe
aktív tag
Valakinek van tapasztalata AKG Hearo 787-es wireless szettel?
-
krichd1
addikt
-
krichd1
addikt
-
xxxbmx
tag
sziasztok tudtok nekem ajánlani a jelenlegi fülesem helyett vmi másikat?most egy akg k44 fülesem van de nagyon nem vagyok megelegedve vele!15k-t szánnék rá
-
Findzs
addikt
válasz
rozso3 #46925 üzenetére
[link] panasonic
[link] philips (ez félig nyitott)
[link] maxel
[link] sennheiser
[link] renkforceén ezekről olvasgattam jókat és olcsók is viszonylag, de ha teheted menj el egy olyan helyre ahol meg is tudod hallgatni a fejeseket vásárlás előtt
no meg vegyél egy normális hangkártyát abba a gépbe, pl. egy audigy value -t olcsó és jó -
DBAtti
aktív tag
válasz
rozso3 #46925 üzenetére
No Offense, de:
"alaplapi (ASRock) integrált hangkártyával.
Kb. 5-10 ezret szeretnék max. költeni rá."<-->
"Kiegyensúlyozott, tiszta és torzításmentes hangzást szeretnék megfelelő sztereó térrel."
Ez így kicsit összerúgja a port egymással... Persze értem a dolgot, én is hallgattam FLAC-ot Logitech X140-ről, és örültem neki, hogy lossless
Ha a CD forrás alatt CD lejátszót értesz (HiFi deck), az már persze más tészta.Alaplapihoz könnyen hajthatót kell keresni.
AKG K512-514MKII - ezek szerintem eléggé kényelmesek is, könnyen hajthatókAKG K518 (inkább utcai, hordozható kategóriában)Beyer DT235 - de ez (jóval) érzéketlenebb-szerk: onEar, nem Circum.
Philipsek találomra tesztelés utánEgyelőre ezek jutottak eszembe, és ha még nem olvastad volna, fusd át az első HSZ-t, vannak típusok is mellékelve az ajánlott kategóriában.
-
rozso3
csendes tag
Sziasztok!
Fejhallgató vásárlásához szeretném a tanácsotokat kérni.
Munkahelyi és otthoni zenehallgatáshoz (PC-ről), alaplapi (ASRock) integrált hangkártyával.
Kb. 5-10 ezret szeretnék max. költeni rá.
Vezetékes és circumaural.
A munkahelyi használat miatt zárt vagy félnyitott, hogy a kollégákat ne zavarjam (bár elsősorban komolyzenét hallgatok és azt is halkan)
FLAC vagy CD a forrás.
Kiegyensúlyozott, tiszta és torzításmentes hangzást szeretnék megfelelő sztereó térrel.Előre is köszi a válaszokat!
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
zsolesz010 #46923 üzenetére
HD660: sajnos nem.
-
zsolesz010
senior tag
válasz
zsolesz010 #46907 üzenetére
No, berendeltem egy Maxell Retro DJ példányt feketében, komoly 5.100 ft szállítással együtt.
schawo, köszönöm a márka, típus ajánlást, eléggé el voltam veszve a nagy kínálatban, nem két perc lett volna mindennek utánaolvasni.A Retro DJ-ről még Logouton is írtak egy dícsérő bemutatót, teszek vele egy próbát, kb. biztos, hogy semmi bajom nem lesz vele.
schawo, (#46911) krichd1 Már csak kíváncsiság miatt: Superlux HD660-nak csak a teljesítményét/minőségét/valamijét nem lehetne kihasználni az erősítést mellőző megoldásokkal, vagy mindenképp rossz minőség lenne a végeredménye egy ilyen párosításnak?
-
matyi012345
őstag
válasz
fi:zi'k #46920 üzenetére
Amúgy még valami nem tiszta.
Végülis Superlux HD662 mellett döntöttem, és a hangja állatira tetszik, de az van ráírva hogy 2*32 ohm. Ezt úgy gondolják hogy a hangszórók egy tekercsesek és 32 ohmosak vagy 2*2 tekercsesek és tekercsenként 32ohm? fura hogy mindkét oldalára ez van írva, ennek ellenére nem tartom valószínűleg hogy 2 tekercses hangszórói lennének. De akkor miért emelik ki így? és hány Ohmba van kötve? 16 vagy 64? nem találok semmi infot.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
matyi012345 #46919 üzenetére
Ha nagyon akarsz, szöszölhetsz vele 20-30 órát, de használat közben is ugyanúgy megtörténik aminek meg kell.
-
matyi012345
őstag
Sziasztok!
Ha új fejhallgatót vettem akkor mennyi ideig érdemes járatni és hogyan? mélynyomókat tudom hogy kell olyan 15-20 órát kis hangerőn, ezeket is ugyanúgy kell?
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #46916 üzenetére
Akinek még nem világos: katt a képre.
-
zsolesz010
senior tag
válasz
schawo #46893 üzenetére
PC-ről Realtek alaplapi hangkártyáról, Mac miniről alaplapi nemtudommilyen hangkártyáról, esetenként PSP-ről. Semmi erősítés, és nem is várható, hogy lesz a jövőben.
Csak netrádió alacsony bitrátával, MP3 magas bitrátával, FLAC ritkán, sorozatok és filmek a ma népszerű kódolással, és nagyon ritkán valami játék megy.
-
fattyu
veterán
válasz
Audison #46904 üzenetére
ha a telefonban JÓ a cucc ( értsd wolfsonos ) akkor hihető. 440 is alig javult dacampról mp3 lejátszóhoz képest. A k550 is ilyen amugy. Tiszta fasza mp3ról is, meg a kis dacampomról is. Alig van különbség.
Telefont én nem keverem ide mert az enyém oltári fos lejátszónak. Azzal semmi sem szól sehogy.
-
krichd1
addikt
válasz
oliverkiss32 #46894 üzenetére
Használt SRH440-el járnál legjobban, de ezt sem árt felpróbálni, mert vannak akik panaszkodnak a kényelem miatt. Ez megoldható azzal, hogy rá utólag SRH840 párnát, és még így is van egy nagyszerű ár/érték arányú zárt fejhallgatód.
(#46902) oliverkiss32: "A könnyen hajthatóság nálam azzal függ össze hogy több helyen tud eltörni valami"
Ezt rosszul értelmezed, a könnyen hajthatóság azt jelenti (ebben az esetben), hogy a telefonod is megfelelő hangerőre tudja hangosítani. Hangminőségileg nem tudom hány %-át tudja a telefonoddal megmutatni.
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Logitech G513 - 5.000Ft (apró hibás)
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest