Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Asztrofotózás
- SONY LCD és LED TV-k
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz
#71562240 #49292 üzenetére
Itt a topicban erről még kb. szó nem esett, csak kérdés.
Itt eléggé dicsérik: [link]
Legjobban a kényelem van kiemelve, ami nagyon fontos. Azt írták még, hogy kicsit kiengedi a hangokat, de remélem nem túlzottan, mert buszon jobb lenne, ha csak egy kis pöc-pöc menne ki, tehát ne zavarja a körülöttem lévőket. Az Audio Wild pl. nagyon jól zár, de emiatt ugyebár rendkívül kényelmetlen is.
A mélyéről mi a véleményed? Gondolom nem egy Wild, de azért odateszi magát elektronikus zenénél? (Főleg keményebb stílusúakat hallgatok: Hard Trance, Acid Trance, Hardstyle és ezeknek a keverékei...kb. 10évvel ezelőtti időkben ragadtam... Nagyon ritkán becsúszik néhány Downtempo és Deep House is, esetleg komolyabb mélyekkel rendelkező Progressive Trance.)(#49297) Bodz: Nem utca, hanem busz. Gyaloglás közben nem hallgatok zenét.
-
guppy
őstag
válasz
adammkaa #49293 üzenetére
maradj ennél a stílusnál és nyilván sok segítséget fogsz kapni
de h ne csak értelmetlen kotyogás legyen a hszomban sztem sennheiser HD600, én elektronikusokhoz is használom, mivel viszonylag nyugodtabb hangvételűeket hallgatok, de ha te a pörgősebbet szereted akkor nem a legjobb választás.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
dudika10 #49265 üzenetére
"Szóval szerintem messze nem jár mindenki, minden körülmény közt (pl hurcolás) jobban a fejhallgatóval a fülhallgató helyett."
Ezt sarkosan fogalmaztam, a hangminőségre gondoltam, a kapott zenei élményre. A hordozhatóság az a rész, ahol a fülhallgatók elhúznak
, és a meleg időben való használhatóság, nyáron én is fülhallgatóztam. Nálam ennyi az össz pozitívum. A felsorolt kritériumoknak elég jól megfelel egy K518. Szerintem.
Az általad megjelölt fülesek már 20k+ kategória, árban messze az általában igényelt ~10k-tól, amiben ott a K518, a DT235, SHP6000, K512 MKII, vagy amit még ajánlani szoktunk, akár Superlux 661. 10k körül kiegyensúlyozottabb, tisztességes fülhallgatóról sem tudok (értsd van magasa, közepe, mélye, de nem szexuálja szét a dobhártyámat), ami kiszolgálna mondjuk ~ 10+ évig (jelenleg nem látok opciót a Beyer megsemmisülésére normál használat mellett). Ugyanakkor meg kell hagyni, a Senn MX500-asom is meglehetősen régi darab, és még nem ment tönkre edzőtermezés során való nyúzástól sem. Ave
Mindenkinek minden körülmények között természetesen nem jobb a fejhallgató, hiszen akkor nem is gyártanának mást -ahogy írtam nyáron én is leálltam vele-.
Itt be is rekesztem a témát (válaszolni ér természetesen), de azt hiszem kezdem túlragozni a dolgot.Szummázva tehát szerintem ugyanannyi pénzért jobb hangú fejhallgatót lehet kapni, mint fülhallgatót.
szerk.: + fogadjuk el, hogy ebben az árkategóriában számomra kényelmesebbek is. -
Bodz
nagyúr
válasz
vzsryl #49291 üzenetére
Nem hallottam még. Mondjuk én utcára biztos nem választanám a hosszú kábele és a kialakítása miatt.
-
fattyu
veterán
te meg el vagy ájulva betű és számsoroktól amiket ráírtak a dobozára, holott értelmes alternatívát még nem hallottál.
gépházon belül van. innentől nagy ájulat már eleve kizárt.
Mondtam. Ha örömöd leled benne hallgassad. Azt sem kétlem jól megválasztott füleshez lehet elég. Csak ne akard bebizonygatni hogy ez ám van olyan jó mint egy igazi füleserősítő, dac páros.
50 ért veszel használtan k701et bőven ( de majdnem hd650 et is ) amik alá garantálom hogy harmatgyenge lesz.
ugyanakkor 50 környékén már vannak kifejezetten kellemes és könnyen hajtható megoldások is.
-
Deadzone41
őstag
válasz
adammkaa #49283 üzenetére
ha nem vagy jártas a témában muszáj lesz egy kicsit körbehallgatóznod mielőtt vásárolnál valamit. esetleg nézegesd a használd cuccokat, akkor nem buksz, ha el kell adnod, mert nem tetszik. szempont az is, hogy mennyire bírod a virgonc magasakat. szóba jöhet a beyer dt880-is akg k701-is, shure-ok is, és az általam előbb említett senik is. a denon d1100 mélye az emberek többsége szerint rámászik a középtartományra, krammer szerint nem, de ő más koordináta rendszerben dolgozik
.
krx21: javaslom hallgass meg egy komolyabb dac/amp-ot, vesd össze a hangkártyáddal, és döntsd el van-e jobbra szükséged. bkercso termékeit pl. letét ellenében elviheted 3 napra kipróbálni, de ott a nomono, és a hangbarlang is ahol meg lehet ilyen cuccokat hallgatni.
-
törölt tag
válasz
vzsryl #49291 üzenetére
Szerintem korrekt, de nem best buy. Úgy értem, hogy a hangja amolyan "korrekt", de nem több.
Egyébként pedig úgy általánosságban jegyzem meg, tehát nem (vagy nem elsősorban) vzsryl-nek szól: akik konkrét típusokkal kapcsolatban kérdezik, hogy "hát az X-ről és a ZS-ről mi a véleményetek", azok rákereshetnének előbb a keresőben, mert néha elég egyhangú, hogy bizonyos típusokat óránként, naponta megkérdeznek, mintha nem hangzottak volna már ezerszer a vélemények.
-
vzsryl
nagyúr
Nem rossz.
Az AKG K512MKII-ről nincs semmi infód? Külsőre jól néz ki, és tudomásom szerint egész jól adja a mély hangot, továbbá az alap verzió állítólag nagyon kényelmes is.
Azért szemezek ezzel, mert pick-pack pontra is tudnám rendelni, ami nagyon jól jönne, mert van egy a munkahelyemtől 100m-re, és olcsóbb is, mint házhoz szállítással. Továbbá 2év garanciával tudnám megvásárolni.
Egyébként az alap verziót itt ph-n is dicsérték páran. -
krx21
nagyúr
válasz
fattyu #49286 üzenetére
Ha megvizsgálod az egyéb paramétereit akkor látható, hogy elég minőségi cucc...(Nem SoundBlaster)
A kondenzátorokat és egyéb alkatrészeket is...
De ha konkrétan ismered, netán hallottad is, akkor szívesen vennék komolyabb alternatívát, tanácsot!Azt tudom, hogy "hifis" berkekben hajlamosak az ilyen megoldásokra rögtön legyinteni...
Az biztos, hogy van sokkal jobb ennél a megoldásnál, csak az a kérdés, hogy a 50e-es fejhallgató kategóriában érdemes e további pénz költenem külön DAC-ra és erősítőre...
Olyan valaki véleményére lennék kiváncsi, akinek van rálátása, tapasztalata és ismeri a kártyán lévő alkatrészeket (PCM1796 DAC, TPA6120A2 AMP.) -
szakibá...
senior tag
válasz
adammkaa #49283 üzenetére
Már értem, nem csak egy vessző volt a difi, a második osztályt is értem.
Idézlek: "de segítséget még nem kaptam, milyen fülhallgatók között érdemes szétnézni 60.000FT-ig" , nyilván ez is sajtóhiba.
Miért nem jó ajánlat a D1100? Egy mélyorientált zenénél miért kell még jobban kiemelni a mélyet? Ha erre vágysz, Sony XB500-tól felfelé. -
törölt tag
válasz
szakibá... #49276 üzenetére
Egyébként éppen azt a fajta Thomson-t még nem hallottam, tehát nem is konkrétan annak szólt a vigyor, hanem a Thomsonnak általánosságban. Hallgattam már vagy négy-ötféle Thomson fejhallgatót és egy-két fülest is, és mindegyik alapján az volt az érzésem, hogy ezeknek megdöbbentően nagyon nincs elképzelésük, hogyan kellene a zenét megszólaltatni. Az olcsóbb és drágább cuccaik is nulla ár/értékűek voltak számomra, annyira fogalmatlanok voltak.
Mindazonáltal, ha komolyan reagáltam volna az adott típus kapcsán, neked elhittem volna, hogy annak "a hangja nem is volt olyan rossz, mint amennyire olcsó" - bár te is csak annyit mertél írni, hogy az emlékeid szerint, így aztán már meg is van az esetleges kibúvód, miszerint rosszul emlékeztél.
Az a Fatphones típus pedig orr-fül-gégészeti kínzóeszközöket juttat az eszembe...
-
krx21
nagyúr
válasz
fattyu #49281 üzenetére
Nekem érdemes külső DAC és Erősítő beszerzése? Mert a hangkártya nem alap, és kifejezetten fejhallgató erősítője is van...Xonar Phoebus (meghajt 600ohm-ot is...)
De csak ha tényleg érdemes, akkor vennék! (kb.50.000Ft-os fejhallgatóhoz...) -
adammkaa
senior tag
válasz
szakibá... #49282 üzenetére
[moderalva] Néha hallgatott zenék, jazz, titanic stílusú zenék (nem tudom a pontos műfaját behatárolni). [moderalva]
[moderalva] segítséget még nem kaptam, milyen fülhallgatók között érdemes szétnézni 60.000FT-ig, amiben esetleg kicsit ki van emelve a mély, mélyorientált zenéknél pedig nagyon jelen van, de mellette nem nyomja el a közepet. Denon d1100, Shure srh 440, audio technica m50, sennheiser 598/650 (tudom ezek kiegyenlítettek). Más variáció? Az általam felsorolt fejhallgatók közül melyik van közelebb a leírásomhoz?
[ Módosította: 7 ]
-
adammkaa
senior tag
válasz
Deadzone41 #49273 üzenetére
Szeretem a kiegyenlítettséget, balanced, ami főképp idegesítene az az hogy ki lenne emelve a közép. Viszont sokszor hallgatok mély orientált zenét is. Hip Hop, techno stb, szóval szeretem a szép és ütősebb mélyet ha van. De közben ne vesszen el a részletesség a közepén. Aztán van a másik felem is mikor jazz titcanic szerű (nem tudom a pontos stílusát) zenéket hallgatok. (bár azt legtöbbször Vsonic GR07 el teszem, a nagy tere, balanced miatt. Közben dac/erősítő párost is keresek, egy Fiio E17 lesz szerintem a befutó, de egyenlőre nincs még.
-
törölt tag
válasz
szakibá... #49270 üzenetére
Nem az a baj, hogy a két Sony-t nem lehet már kapni, az a baj, hogy nem ilyen formájúak a többiek!
(Azért ezt a Thomson-t mégse kellett volna...
)
-
Deadzone41
őstag
válasz
adammkaa #49272 üzenetére
az 598 nagyon túl van árazva, és nagy a szakadék közte és a 650 között. a 650 nem igazán kiegyenlített, inkább mélyebb tónusú, kissé sötét hangképű, de nagyon élvezetes és hosszan hallgatható előadás módja van. írd le pontosan milyen hangzást szeretnél, milyen zenékhez, és miről hajtanád. senik közül a hd 580, a 600 és a 650 lehet opció használtan ennyi pénzből.
-
adammkaa
senior tag
Sziasztok, tervezem komolyabb fejhallgató beszerzését, 60000FT ig, elsőnek Sennheiser HD 598 néztem ki magamnak, esetleg más ajánlat? Ez a fejhallgató nagy térrel színpaddal, szép kiegyenlített hangzást biztosít gondolom. A másik kérdésem pedig az lenne hogy mennyivel marad el a HD650től.
-
fattyu
veterán
válasz
Deadzone41 #49268 üzenetére
nem kényelmetlen volt. valahogy az idegenség érzése. fejfájás szédülés hányinger... egyszerűen rosszul éreztem magam tőle. ennyi.
amugyis befejeztem
Meg van mindenem a zenehalgatáshoz legyek bárhol
tudom ahányan azt mondták hogy kész vannak. de nem lesz itten upgradeitisz.
-
törölt tag
válasz
DBAtti #49263 üzenetére
Az agybadugós fülhallgatók szerintem se embernek valók, a nem agybadugós fülhallgatók pedig szükségszerűen ványadt, játék hangúak. A két típus előnyeit egyesíti és hátrányait küszöböli ki a Sony ED21 és ED31 fülhallgatók formája. Pofonegyszerű megoldás, csodálkozom, hogy nem ilyen formájú az összes fülhallgató. Azzal neked se lenne bajod kényelmileg.
-
fattyu
veterán
válasz
dudika10 #49265 üzenetére
ez nem is vita, de nem szempont ebből mindegyik mindenkinek, és pláne nem azonos mértékben fontosak.
Kényelmes jól szigetel bicajos zakózás közben is maradt fejen ( 2ből egyszer ), remekül megy clip+ról és bőven nem kell csutkán hallgatni még metrón sem.
Viszont:
Nem pici, nem lehet összehajtani, de nekem ezek nem szempontok.
Szóval köszönöm én jól elvagyok a leia hercegnős fülesemmel
-
dudika10
veterán
válasz
DBAtti #49263 üzenetére
Hát akkor mondj egy normális hangú, hordozható (legyen összecsukható legalább, hogy ne foglaljon 10litert, ha az ember a táskájába teszi), kényelmes és jól szigetelő, valamint a fejen stabilan ülő fejhallgatót.
És természetesen gond nélkül szóljon egy hordozható készülékről is.SRH440 az első, ami eszembe jut, de az is több sebből vérzik.
A rosszabb szigetelés miatti magasabb hangerőigényt pedig károsnak számoljuk.
Szóval szerintem messze nem jár mindenki, minden körülmény közt (pl hurcolás) jobban a fejhallgatóval a fülhallgató helyett.
-
DBAtti
aktív tag
Nem, nem próbáltam mindegyiket, sőt eléggé keveset próbáltam, de:
"Ha arról van szó, hogy furcsa az érzés, hogy beteszel valamit a füledbe az más kérdés"Szerintem nem így van, és hozzá tartozik a kényelmi faktorhoz. Én így érzem. Ellenszenvesek, nem tehetek róla. A fülem tisztulni akar tőle, beindul mindenféle termelés, befülled, stb.
Dudika: valamilyen szinten biztosan meg tudnám szokni, de nem is szeretném. Csak azért írtam, hogy legyen egy ellenvélemény, az én álláspontom az, hogy azonos árban jobban jár (mindenki) a fejhallgatóval. Az élettartam és javíthatóság szintén fontosak.
-
válasz
krichd1 #49213 üzenetére
Hú hát nem is tudom mi legyen.
Első lehetőség: veszek egy Lindy-t
Második lehetőség: veszek egy M50-et
Harmadik lehetőség: hagyom az egészet a búsba, veszek 10k alatt egy Superluxot, és ha majd fizetésemelést kapok akkor veszek egy M50-et ÉS egy Lindy-t, aztán majd a jobbat megtartom, a másikat meg odaadom barátnőmnek a Superlux helyett -
vzsryl
nagyúr
válasz
fattyu #49246 üzenetére
Lehet kompromisszumos a dolog. Nem baj ha nem szigetel tökéletesen, csak annyi kell, hogy lehetőleg ne hallgassa a fél busz azt, amit én.
Kényelemben pedig egyszerű az elvárás. Ölelje körül valami puha párna a fülemet, és ne feszüljön rá valami kemény hideghab, mint a Wild esetében, ennyi.(#49247) Bodz: Köszönöm a tippet, de sajnos ez 27k.
(#49249) dudika10: Azt használok publikusan kb. 15éve. Eddig mindegyiket utáltam, és kényelmetlenek voltak. Alig várom már, hogy a legújabb agybadugósomat lecseréljem valami kényelmes fejesre, ami ráadásul nem egyből a dobhártyámra pumpálja a hangerőt.
(#49253) DBAtti: +1.
-
dudika10
veterán
válasz
DBAtti #49253 üzenetére
Egyébként ha 2 hétig rákényszerítenéd magad, és megtalálnád a füledbe passzoló harangot az aktuális fülhallgatóhoz, akkor szerintem megszoknád Te is, és egy idő után észre se vennéd.
Van egy-két ismerősöm, aki úgy állt hozzá, hogy "IEM-et soha", aztán csak rákényszerültek, és gond nélkül megszokták.
(#49259) fattyu: van jópár különböző kialakítás, millió haranggal.
De ha vannak is olyanok, akik nem képesek megszokni, akkor is nagyon pici csoportot takarhatnak (de nem végeztem felmérést a témában, lehet nincs igazam, az ismerősi körömben viszont nem nagyon tudok ilyen emberről).Egyébként megértem azokat, akik "E.T.-znek". De csak akkor, ha jó hangú normális fejhallgatót használnak és/vagy ráköltenek egy valag pénzt (DT1350 pl). Akik olcsó vackokkal rohangálnak, azokat nem fogom megérteni soha szerintem.
-
Dave™
nagyúr
válasz
DBAtti #49253 üzenetére
Egyiket sem.
Mindet próbáltad? Na ugye. Nagyon sok múlik a formán, súlyon, kialakításon, adapteren (szilikon, szivacs stb.). Ha arról van szó, hogy furcsa az érzés, hogy beteszel valamit a füledbe az más kérdés, ellenben gyorsan megszokható a többség számára. Zajszigetelésben pedig általában jobbak is, mint a fejesek.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
szakibá... #49254 üzenetére
Ennek örülök, de az ára
- 90USD eBay-en is. Elsőre soknak tűnik.
Jobb lenne, mint az SRH440? -
Findzs
addikt
hogy a fenébe lehet ekkora különbség a denon 1100 árában itthon és külföldön ?
itthon 50 e környéke külföldről kijön egy 20 -asból
hamis lenne ? -
szakibá...
senior tag
Ha valaki TAKSTAR Pro 80-at akar venni és nem akar külföldről rendelni, az itthon is megteheti, Gemini HSR 1000 néven.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
dudika10 #49249 üzenetére
-1
Én például egyáltalán nem tartom kényelmesnek az agybadugós fülhallgatókat. Egyiket sem. Emellett szerintem nem igazán van olyan darab, ami 10k-ért megközelíti a DT235-öt hangélményben. Másrészt a fülhallgatók java tönkremegy max 3-4 éven belül, de inkább hamarabb, javítani pedig nem lehet őket. -
dudika10
veterán
De akár normális fülhallgatót is vehetne egyből...
(#49253) DBAtti: mondj egy fejhallgatót akkor ami szigetel, nem E.T. feeling, és kényelmes.
Szigeteléshez bőr párna kell, ami izzasztó. Nagyobbacska nyomóerő kell supraaural kialakításhoz, ami kényelmetlen (a supraaural sok esetben már önmagában az), circumauralhoz nem kell akkora nyomóerő, de az meg bumszli.
Egy HF5-ös vagy egy SE215 hangja teljesen vállalható. Utóbbi kifejezetten strapabíró is, előbbi meg olyan pici, hogy észre se venni. Hurcoláshoz mind a kettő klasszisokkal kényelmesebb szerintem mint egy fejhallgató, gondolva például arra, hogy nem táncol a fejeden és nem kell táskát vinni hozzá, hogy legyen hova rakni (bár ez utóbbi inkább már praktikum). -
dudika10
veterán
válasz
vzsryl #49244 üzenetére
Nézz egy fülhallgatót. Azt a készüléket, ami pici (utcán is viselhető), jól szigetel és kényelmes is (persze ott sem mindegyik mindenkinek)... na azt úgy hívják.
A kényelemmel pont az a baj, hogy teljes mértékben személyfüggő, így ebben a legnehezebb tanácsot adni. Úgy is mondhatnám, hogy lehetetlen.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
krichd1 #49242 üzenetére
Még én sem szakértettem meg őket, de azt hiszem volt már róla szó korábban. A nagyobb impedanciás modelleknek erősebb a csillapítása -> hamarabb lecsengő tranziensek -> gyorsabb, pontosabb kellene legyen.
Hogy ez mennyire érzékelhető, arról talán contaxg tudna nyilatkozni (?).Kerestem kicsit, és (#21709) contaxg hozzászólásában olvasható egy teszter összefoglalója az eltérő impedanciájú Beyer 880-akról, gondolom megállja a helyét a 770 vonalon is.
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Megvan az Audio Wild másfél hete, és bebizonyosodott, hogy ez nekem nagyon kényelmetlen. Előfordulhat, hogy itthon még próbálgatom egy ideig, de publikusan nem viselném, ahhoz túl "különleges" a külleme... Viszont buszozáshoz is szükségem lenne egy fejesre.
20k-ig kellene hasonló hangzással megáldott fejes. Kitételek:
1. minél kényelmesebb!
2. minimum ilyen erejű mély (nekem teljesen megfelel a wild hangminősége, és szükségem van a basszusára, csak elektronikus zenét hallgatok, pop, hip-hop és egyéb divat zenék is kizárva)
3. visszafogottabb külső, utcára is alkalmas
4. természetesen zárt (buszozáshoz)
5. viszonylag masszív legyen, jó anyagminőséggel, mivel könnyen érhetik sérülések az utazás során... cserélhető kábel jó lenne, ha belefér a keretbe ilyesmi
6. az első kitétel miatt gondolom fület körbeölelő típus a szerencsés választásEddig az AKG K512 MKII és a Sennheiser HD 419 tűnik megfelelőnek, de ebben abszolút nem vagyok biztos. Még egyszer hangsúlyozom, hogy a kényelem a legfontosabb!
Gondolkoztam az XB-500-ason, de beláttam, hogy a mérete miatt majd csak itthonra fog kelleni (nagyobb fejem lenne vele, mint E.T-nek, buszon fel nem venném), ha az Audio Wild tényleg nem válik be -
-
DBAtti
aktív tag
Sajnos ezeket a modelleket tekintve nincs tapasztalatom. Én is szeretem, ha van mély, ugyanakkor nem telepszik másokra.
Csak meghallgatás után vennék, a Denon gyanúm szerint nem az én zsánerem, de ettől még lehet teljesen szerethető. Az árak és a nem megosztó vélemények okán meghallgatás nélkül én az M50-el tennék egy próbát, de érezd, hogy ez már a szubjektív gondolatok mélységes bugyraiban vagyon. -
Satyricon
addikt
válasz
SOAD19 #49234 üzenetére
A nem találás szót helyettesíteném azzal, hogy nem találkoztam(Ezer boccsánat) !Ami annyit jelent, hogy nem feltétlenül kerestem... Ha időm engedi és olyanom van, benézek ide a topicba, és olvasgatom a hsz-eket, melyik fejesről miket írtok.De amikor benéztem a topicba és olvasgattam a hsz-eket, ez idő alatt soha nem találtam erről a fejesről/márkáról semmiféle info-t, véleményt. Most már tudom miért...
Szerk.: Kösz a linket, megpróbálom lefordítani magyarra... Bár a fordítók is baromi értelmesen tudnak fordítani... És rájuk még azt se lehet mondani, hogy kva álmosak
-
Satyricon
addikt
válasz
fattyu #49232 üzenetére
Igen, átlagemberek vannak itt is, akik kenik-vágják a fejhallgatóval kapcsolatos dolgokat! Emiatt is írtam ide. Átlagember alatt azt értettem, hogy nem nézném ki némelyik ember öltözködéséből, hogy pont 50-70k-t költ egy fejhallgatóra(bár nem azt mondom hogy nincs ilyen), Mert ahogy elnézem, sok ember megelégszik egy 2000 ft-os sonyval, vagy sanyoval... De baromira nem ez a lényeg...
Am Pesten elég sok fejhallgatós emberkét látok nap mint nap, de soha nem találkoztam olyannal, aki Shure-t vagy Beyert, Audio Techn.-t, esetleg Superluxot használt volna... Inkább csak Sony-t, Panasonic-ot, és ilyesmi márkékat... Jah, meg skullxandy-t (nem megkövezni emiatt!
)
Köszönöm véleményeteket, most már tudom, miért nem találtam hsz-t ezzel a fejessel kapcs-ban...
Szerk.: Én se piros színűt akartam, csak az volt az árgépen kitéve képnek...
-
Satyricon
addikt
válasz
Bdanyy #49229 üzenetére
Igen igen, én is többnyire a metron láttam ilyet 1-2 emberkén...
Aztán hazajöttem és utánajártam, mi a fejes neve(szoktam ilyet csinálni
) aztán amikor megláttam, hogy mennyibe kerül a fejes, elgondolkoztam azon, hogy basszus.. nem hiszem el, hogy egy átlag ember megvenné az 50-70 k-s fejest... Én még csak most fedeztem fel, hogy van olcsóbbik változat...
-
Satyricon
addikt
válasz
fattyu #49225 üzenetére
Pontosan ez érdekelt, rátapintottál a lényegre, grat!!!
Találtam egy oldalt, ahol pofátlanul olcsón adják(3k) és szerettem volna megtudni Tőletek, hogy az eredeti hogy szól... És ezt összehasonlítottam volna az olcsóbbik változattal... Csak ideiglenesen használnám
Am ha lenne 50 k-m, nem ilyen ismeretlen fos fejesre cseszném el azt a pénzt, hanem mondjuk egy Beyer-re, vagy Au Technicára, vagy egy Shure-ra...
Szerk.: Bdanyy: Fúúú basszus de rühellitek ezt a fejest... Még szerencse, hogy csak("csak") fórumon írkálunk, ha személyesen tettem volna fel Nektek ezt a kérdést a fejessel kapcs.ban, azt hiszem már nem élnék...
-
Bdanyy
addikt
Megláttam a kommenteket, és tudtam hogy beats lesz a link mögött
-
Macisajt3
tag
Elektroszalon.hu-nál merjek venni fülest? Van esetleg valamilyen tapasztalat a boltról?
-
Satyricon
addikt
Üdv Mindenkinek!
Ismeri valaki ezt a fejhallgatót? Érdekelne a véleményetek!
-
Cola111
aktív tag
Sziasztok! Fejhallgatok keresek, a keret 30k.
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Csak otthon, viszont zárt legyen.Milyen célra szeretnéd használni?
Otthoni zenehallgatásra, skypeMennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
30kVezetékes vagy vezeték nélküli?
Mindenképp vezetékes.Circumaural vagy supraaural?
A lényeg a kényelem, eddig nem voltak kényelmes fülhallgatóim, szorítottak egy idő után. Tehát akkor circumaural?Zárt vagy nyitott?
Zárt.Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofon nélküli, nincs szükségem mikrofonra.Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Igazából az egyetlen elképzelés, hogy otthon jó minőségben - erőteljesen szóljon - tudjam hallgatni a zenéimet és kényelmes legyen a fülesKöszi előre is.
-
krichd1
addikt
válasz
Audison #49214 üzenetére
SRH440-et nem hallottam, ehhez nem tudok hasonlítani. Kipróbáltam én is többféle erősítővel, DAC-al az M50-et, változik a hangja valóban, kimutatja az előtte lévő lánc karakterét, de az FA-003 jobb alap szerintem ( most épp HRT MSII-ről és Szimampról hallgatom).
"Presenterrel tényleg durr bele bumm, klausztrofóbia és sötétség"
Hallottad volna a DacMagic Plus-ról
. Presenterről 3 napig használtam, az tényleg nem hozzá való.
-
Audison
senior tag
válasz
krichd1 #49213 üzenetére
Ebbe egy kicsit beleduma.
Véleményem szerint nagyon érzékeny, hogy mi van előtte. A Yaqin-nal nekem több a közepe mint az SRH440-nek. Ezen magam is meglepődöm, a mélyei visszább húzódtak, egyáltalán nincs már túlsúlyban. Mindemellett levegős lett az egész.
Még annyit, hogy a pl. Presenterrel tényleg durr bele bumm, klausztrofóbia és sötétség, erre igazak az állítások.
-
krichd1
addikt
válasz
HThomas #49210 üzenetére
Kiegyenlítettebb a hangja. Mélyben egy kicsit ez is emel, de kevesebbet, mint az M50. Továbbá gyorsabb, jobban textúrázott mélyei vannak. Középhangoknál veri meg nagyon az M50-et. Élethűbb énekhangok, hangszerhangok, a tér szélessége, mélysége is jobb, a hangszerek jobban elkülönülnek egymástól, az énekes nem kerül túlságosan előtérbe. A magasai visszafogottak, nem szúrnak, ízlés szerint lehet olyan akinek kevés, ebben hasonló az M50-hez. Kényelemben egyértelmű az FA-003 fölényem, szigetelésben hasonlóak.
Összességében egy kellemes, nyugodt hangú fejes, kevésbé sötét mint az M50.Itt egy másik vélemény is.
-
krx21
nagyúr
válasz
DBAtti #49202 üzenetére
Hát már megvan... Nem rossz holmi, de nincs összehasonlítási alapom... Papiron tudja azt amit sok külső fejhallgató erősítő...
Meghallgattam a Denon D1100-et... Nagyon nyomulós mélyei vannak! Sok esetben agyon nyomja a zenét és fárasztó lehet... Nem tudom, hogy szeressem-e... 45.000-re alkudtam a MM-ban, ha veszem...
A K550 milyennek számít mélyben? Azt tudom, hogy nem emel ki annyira, de szegényes ne legyen...
Általános minőségben az jobban tetszett, mikor hallgattam... (sajnos egymás után nem tudtam meghallgatni őket...) -
-
válasz
Audison #49204 üzenetére
Köszi, én is néztem... igazából még így is sokallom kicsit. Árgép grafikon szerint nemrég volt 37 körül is... kíváncsi vagyok hogy alakul majd az ára.
Igazából nem tudom megéri-e nekem ennyiért. Megtetszett, főleg mióta hallottam, viszont sokat tűnődtem rajta, hogy van-e értelme megvennem (eredetileg egy olcsó superluxot akartam magamnak otthonra). Persze attól is félek, hogyha vennék olcsóbban valamit akkor ugyanúgy nem nyugodnék meg, és továbbra is az upgrade-en járna az eszem
akela91, #49205: nos igen, ettől annyira nem félek, inkább csak először volt furcsa érzés.
-
Kipróbáltam Alan[HUN] jóvoltából az M50-et... tényleg klassz cucc, nagyon bejött, tetszik a hangja!
Először kicsit kényelmetlennek tűnt, valahogy túl kicsi a kagyló... de aztán már nem zavart, nem tudom hosszabb távon milyen lenne.
Nagyon erősen gondolkodom rajta, jelenleg az ára tart kicsit vissza... milyen alternatívái vannak még, hasonló hangzással, amik ajánlottak? Max 40K, de inkább olcsóbban...
-
DBAtti
aktív tag
Szia!
Mint az látható is a termékspecifikációban:
van külön három állásba kapcsolható fejhallgató erősítés.Ebből a hozzászólásból számomra nem derül ki mit is szeretnél rákötni, de egy darabon biztosan kiszolgál.szerk: visszaolvasva megtaláltam a jelölteket.
A többit fenntartom.
Ha jobban megfertőződsz HiFi-vel akkor már nem hangkártyáról hallgatsz zenét, eddig a szintig szerintem tökéletes lesz.
és +1 (#49199) bajnokpityu válaszára.
szerk: +1 (#49201) Bodz-ra is: ha még nem vetted meg, és nem fontos a sok effektes miskulancia és ROG felirat, akkor más megoldást keresnék.
Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest