Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- OLED monitor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyomtató topik
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acor
aktív tag
válasz
gulyasa #6299 üzenetére
Szeretem az ilyen lelkes ujoncokat
1. kb 10 perc volt az egesz, a feltoltest meg magara hagytam... Es van csaladom!
2. Bekapcsolni a kamerat, beallitani a maxi tudast, megnyomni a rec gombot ehhez nem kell nagy tudomany ez meg a hulyenek is sikerul gondolom itt senki sem profi videos, mert akkor nem kerdezne, csak valaszolna egy ilyen forumon
3. A szomszed lova eljen bekeben es nyugalomban, akkor mar egy masik mondast tennek ide:Az OKOS mas karabol tanul, a BUTA a sajatjabol! es ez nem vicc
Es vegezetul, a tesztoldalak neminemuleg befolyasoltak a kameragyartok altal ezert ott nem biztos hogy a teljese valosag tarul eled... erre egy szo letezik a Marketing! Ha tanultal fiam
En mindentol fuggetlenul szivesen segitek barkinek barmiben kerdezzetek nyugodtan!
Hamarosan ujabb videok jonnek mar toltom fel oket...
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz
Tomix24 #6298 üzenetére
1. Kinek van erre ideje család, munka mellett...?
2. Mások által készített felvételekből még nem következik az, hogy te is ugyanolyan jó felvételeket fogsz tudni készíteni.
3. Idézhetném a szólást, hogy "Dögöljön meg a szomszéd lova is...". Nekünk sem állt rendelkezésünkre ilyen segítség.
Kínlódjon meg más is vele és tépkedje a haját hetekig-hónapokig, nehogy már könnyebb legyen a dolga, mint nekem.Na jó, a 3-ast csak viccnek szántam...
De tényleg, ott vannak azok a kamera tesztes oldalak, amelyekről számtalan helyen olvashatsz ebben a topikban. Nézegess szét rajtuk.
Ugyanígy a szerkesztésre ajánlott szoftvereket is megtalálod a topikban. -
Tomix24
addikt
Vegyetek példát
és Tegyétek fel a legjobb minőségü nappali(esetleg pluszba belső teres) felvételeiteket
Panasonic-Sony kamerák 100-150K-s érték körül előnyben. Hisz a képminőség relatív, és csak a vita megy a képről hangról, file feldolgozhatóságról. Így könnyebb eldönteni hogy mit vegyen az ember, és összehasonlításhoz is jó lehet.
Ajánlott oldal: [link] -
Acor
aktív tag
http://www.megaupload.com/?d=UOEY422J
Ez lenne a kinti video, bar most elneztem, ez spec nekem fura. a benti videok sokkal szebbek...
Ez 24Mbit tomoritessel 1080i/ kepfrekvencia 50i vel keszult
mts file-ok..
Itt talaltam egy magyar tesztet rola:
http://techline.hu/kiprobaltuk/20100325_canon_legria.aspx
Keszitek meg tobb felvetelt is szinekkel mozgasokkal.Megneztem a Samsung-ot nekem nagyon tetszik a kepe!
-
Tomix24
addikt
Bár nem veszek egy ideig új kamerát, de olyat ahol nem szerepel a család, olyat nem tudnátok feldobni a kameráitokkal? Tényleg csak 1-2 prceket a legjobb minőséggel. Kipróbálnám a szerkeszthetőségeket,illetve másoknak segítene a kameraválasztásban. Vimeo egy nagy kaki, elég hamar az oldal egyoldaluan a nyers fileokat mp4-be tömöríti tizedannyi bitrátájura
Bár már mindenki leszedte, de Samsung Hmx200 éjjeli-nappali raw felvétel:
[link][ Szerkesztve ]
-
Acor
aktív tag
válasz
andorra #6278 üzenetére
Koszi, ez megnyugtato hir
Amugy azota keszult egy jopar video.. nagyon szuperek lettek!!! Pl. uszodaban keszitettem egy videot a csaladrol es tenyleg nem talalok benne semmi kivetnivalot LCD Tv-n visszanezve.. szep eles es nem lett zajos a kep.
Ami biztos kell egy valto akku is hozza kb. 90perc a felvevo ideje es 110 a lejatszo.. amit az info-ban kiir. Ez csaladdal valo kirandulashoz mindenkepp szukseges[ Szerkesztve ]
-
inkubator
aktív tag
Valamit félre értettél, így utólag visszaolvasva tényleg hülyén jött ki a "hülyén halok meg" kifejezés.
Bocsi! Nem gúnyos megjegyzésnek szántam, hanem azt szerettem volna kifejezni vele hogy tényleg nem tudtam ezeket a egyébként fontos információkat. Miért torkolnék le valakit aki segítő szándékkal fordul felém? Tényleg még egyszer elnézést a rossz szó és/vagy kifejezés használatért, részemről nem volt benne negatív érzelem vagy gondolat!
-
camalot
tag
Az sd60 kontra cx115e-hez gyenge fényű összehasonlítás van valahol? (használható).
-
inkubator
aktív tag
válasz
gulyasa #6287 üzenetére
Tudom hogy google a barátom, de esetleg te vagy más topikos nem tudtok olyan oldalt ahol a valódi tesztvideót lehet letölteni? Egyébként köszi hogy felvilágosítottál a youtub-bal kapcsolatban, magamtól hülyén haltam volna meg. Átlagos felhasználókánt ha meglátom a felbontások között hogy 1080p akkor egyből azt hiszem hogy az eredeti képe a kamerának!
Mégegyszer köszi a hasznos infót!
-
inkubator
aktív tag
válasz
gulyasa #6285 üzenetére
Feltevésemet több mint 10 youtubos videó összehasonlítására alapoztam. Ezek szerint aki sd60-at vesz az rendszerint nem találja ezt a képjavító funkciót, aki tm60-at vesz azok az egyének meg mindannyian alkalmazzák. Esetleg azt tudom elképzelni hogy gyárilag a tm-ben be van kapcsolva. De mintha valami tezstben is írták volna hogy a tm színtelítettebb. De én nem tudom, csak ezt tapasztaltam, láttam. Aki nem hiszi nézze meg youtubon.
-
gulyasa
őstag
válasz
inkubator #6284 üzenetére
Az sd 60 hoz képest teszett hogy melegebbek, erőteljesebbek benne a színek, technikailag csak a sd kártya beépítettségével több a tm60
Ez elég furcsa kijelentés a részedről, mivel a két kamera tényleg ugyanaz, csak az egyikben van beépített 16 GB memória (TM60).
Ha a TM60-on "melegebbnek" láttad a színeket, akkor azon biztosan be volt kapcsolva valamelyik kép/szín javító funkció, az SD60-ason meg éppen ki volt kapcsolva... -
inkubator
aktív tag
Sziasztok! Full HD Videókamerát szeretnék venni, a Panasonic TM60-t néztem ki! Olyan 120.000 a plafon. Családi amatőr videózásra kellene. Tudtok e ebben az árban jobbat ajánlani? (Az sd 60 hoz képest teszett hogy melegebbek, erőteljesebbek benne a színek, technikailag csak a sd kártya beépítettségével több a tm60)
-
Maksifül
senior tag
Ha van valakinek Panasonic HDC-xx700- as kamerája, írja meg, legyen szíves, hogy milyen gyártó, mekkora kártyáját tudjátok eredményesen használni benne?
-
zolescu
csendes tag
Sziasztok!
Egyszerű videókamerát szeretnék vásárolni, de nem vagyok jártas a témában ezért kérem segítségeteket. A kamerát kirándulásoknál akarom használni, és családi videók készítésére. A következő típusok közül melyiket válasszam? :-JVC Everio GZ-MS110 videokamera
-Toshiba Camileo SX500 videokamera
-Canon LEGRIA FS306 videokamera
-Sony DCR-SX15E videokamera
Válaszotokat és segítségeteket köszönöm.
Zolescu -
Demolator
tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék vagy tippeket tőletek, hogy milyen videokamerát tudnék venni akár használtan sőt inkább régebbit 50K-ig de ha olcsóbb az csak előny persze!
Amit elvárnék :
- SD kártyára vagy belső vinyóra memóriára rögzítsen,
- tudja a 16:9-es képarányt nem kell HD mert ilyen áron abból csak gagyi van
- legyen szép képe, jó zoomja, képstabilizátora és a hang is legyen élvezhető
- számítógép barát formátumba rögzítsen videót
- este is lehessen vele nézhető képet rögzíteni (video)
- legyen akkubarát fogyasztásaAsszem kb ennyi, tudom nem kevés de valami ötletet adjatok pls...
THX
[ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
válasz
Attesz01 #6251 üzenetére
Végül egy Panasonic SD700 lett, és sajnos tényleg zúg a felvétel, ha egy teljesen csendes szobában kamerázok. Kipróbáltam úgy is, hogy a tenyeremmel letakartam a ventilátort. Úgy még zajosabb.
Ami nagyobb fájdalom, hogy a gyors zoom hangja nagyon durván behallatszik a felvételbe, úgyhogy ezeket lehetőleg kerülni kell. A ventilátor zajának kiküszöbölésére meg javasolt a külső csatlakozóra kötött mikrofon használata. -
Acor
aktív tag
válasz
andorra #6275 üzenetére
Teljesen igazad van!
A ket kamera kulonbsegre en is kivancsi lennek. Azert azt gondolom, hogy biztos van, tan a gyartok sem tehetik meg azt hogy a ket arfekvesben ugyanolyan minosegu felvetel keszuljon.... Csak egy pelda amit visszakuldtem Aiptek kamerat papiron az is tudta a fulHD 1080/50i felbontast, de megis a fenyfeldolgozo rendeszere miatt "pocsek" volt a kepe a Canon-hoz kepest... 170eu volt!
Nagyon szamit milyen hardware dolgozik benne es hogyan tomoriti a videot... ( a computernel ugyanez a helyzet, ha csak a processzor sebesseget nezzuk mar ott oriasi kulonbseg van akar a tomoritesi idoben is)Szerintem itt van az alapveto kulonbseg a ket technologia kozott.
Legutobb lattam aposom Sony full HD-s kamerajat ami 900eu volt egy fel eve, sajnos a pontos tipusat meg kell neznem, de egy biztos szep kepe volt nagyon annak, amit a szabadban vett fel! Mivel Fokvarosban keszult a video amit lattam nem sok zold volt rajta csak sziklak igy a szinvilagat nem tudtam megitelni...
Ja a venti: az a Tmh700-as illetve annak 3D valtozatara vonatkozik...
-
andorra
őstag
Aki viszont tenyleg kompromisszumok nelkul akar videozni az gyujtson profi kamerara...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ott is kellenek kompromisszumok. Pl.: jó megvilágítást pl. csak megfelelő stábbal és a hozzá tartozó eszközkkel lehet kivitelezni.Kérdés, hogy a két kamerával, amelyekről szó volt (és nem tudunk jobb érvet felhozni a köztük lévő különbségre mint hogy kicsit más kategória, ami az árából is látszik) készült felvétel között, van-e látványos különbség? Gyanítom, hogy nincs. Vagy ha mégis, az indokolhatna esetleg egy ennyivel nagyobb befektetést. Mellesleg rövid ideig volt nálam Pannasonic HD60, én zavaró ventillátor zajt nem észleltem.
-
Acor
aktív tag
Ja meg egy dolog jutott eszembe.
Hat ne akarjuk szembe szellel pisilni...(bocsanat a hasonlatert)Ne csodalkozzunk ha keves fenyben zajos a kep....tudjuk minden forgatason es fenykepezesnel hasznalnak megfelelo hatter vilagitast, vagy nincs ra mod bazi nagy objektivet...
Feny nelkul elet sincs![ Szerkesztve ]
-
Acor
aktív tag
válasz
andorra #6272 üzenetére
Hallo,
Szivesen osszehasonlitanam azzal is de ez egy kicsivel komolyabb kategoria mint a hd60!
Mas arkategoriaban is van a ketto....
Az hogy egy olcsobb videokameranal is ezt olvashatjuk az meg arra enged kovetkeztetni, hogy ez az egesz humbuksag es csak az atlagos felhasznalokat akarjak kielegiteni hogy full Hd-s kamerakat dobnak a piacra, nehogymar a FHD TV-n ne lehessen "jo" minosegu hazivideot elvezhetoen vegignezni.... A regi kamerammal is Csak! a felbontas a gaz... hagyomanyos televizion olyan mintha DVD-t neznek ! es ez komoly...
Es hol van az ingyenes HD adas....sorolhatnam, na mindegy csak felhuzom magam...A vacilalasom a Pana 3D, a TM700 es a HFS20, -21es kozott volt.
Pana-ra nagyon sokan panaszkodtak a nemet felhasznalok kozul, persze tudjuk minden szubjektiv... Hangos a venti, csunya a kijelzo...stb...
Azt is irtak a 3D nem er semmit ilyen kategoriaban nem lehet elvezheto filmet kesziteni vele, legalabbis nem olyan az elmeny mint a mozikban, sokan csalodtak benne..
( Ezt gondolhatjuk egyebkent is!)Ezzel csak azoknak szeretnek segiteni akik ebben az arkategoriaban is gondolkoznak.
Aki viszont tenyleg kompromisszumok nelkul akar videozni az gyujtson profi kamerara...
Lehet egyszer en is ezt fogom tenni....
Vegul is lehet ilyen is -
Acor
aktív tag
Most mar mindegy. Ma megjott a Canon HFS20-as.
Akarki akarmit mond ez egy nagyon jo kis kamera.
Igazan csak egy ket kivetnivalot talalok mint pl.:
A taviranyitojara gyengen reagal a gombokra...
Az akku 90percig amit tobb tesztben kevesnek talaltak a Pana 105percet tud... Viszont 1,5 ora alatt feltolti a toltoje... ez is szubjektiv hogy rosz vagy jo, nyilvan ha hosszu musort akarunk felvenni, akkor kell egy jobb akksi vagy egy konektor
Gyenge fenynel persze kuszkodik szegeny, de melyik kamera nem a profik...szoval ezt nem igazan lehet kifogasolni. A regi profi Sony DV kameram sem tud gyenge feny mellett normalis minosegu filmet kesziteni, pedig anno(7eve) azt 750000Ft vettem (bocsi ezt nem felvagasnak szantam, csak a minoseget akartam mutatni, nem egy "hetkoznapi" kamera..)A Picurt vettem fel es nagyon jo az arckovetoje es a mozgasokat is szuperul veszi fel.
A kijelzo minosege tenyleg kivalo!! es minden konnyen vezerelheto rola..
Lcd Tv-n nagyon jo a lejatszasi kepe. Persze nem Bluray,Folyamatosan tesztelem, ha valakit erdekel akkor privatban eler, de itt is szivesen megosztom
-
Acor
aktív tag
Sziasztok!
Canon HF S20-ast szeretnek. Van mar valakinek sajat tapasztalata? 21est is neztem de az annyival dragabb amennyivel nem adok ki tobbet 32GB-ert
Panat kizarnam...hangos es hamar meghibasodik benne a venti en meg nem akarom allandoan szervizbe kuldeni...
Vagy ellen javaslat?koszi:
Gabor -
andorra
őstag
Igen, erre tudok válaszolni. A Vegas alfórumban, ahol egyébként szintén nem kaptam semmi jól használható információt, valaki azt ajánlotta, hogy mentsem el projectet veszteségmentes avi-ba, majd egy külső programmal konvertáljam mp4-be. Mellékelt ehhez a programhoz egy képet, az ajánlott beállításról, itt be volt pipálva a deinterlace. Csupán ezért gondoltam, hogy kell.
Nehezen tudom elképzelni, hogy a Vegassal ne lehetne egy full HD anyagot kirendelni úgy, hogy ne kockásodjon a kép, de sajnos eddig csak a losless avi volt hibátlan, pedig sokféle beállítással kísérleteztem, mindíg a legjobb minőségre törekedve. A Windows media is jó lett, de az a media lejátszómmal nem teljes képernyőn jelenik meg a full HD TV-n.
Az avi esetén viszont egy hatperces videóból 100 gigás fájlt kapok.[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
-
gulyasa
őstag
Tudom.
De gyors kameramozgásoknál - vagy valami gyorsan mozgó felvételekor - az interlaced-nél lejátszáskor csíkozódás tapasztalható a képen.
Ezért írtam, hogy kellene a deinterlace.
Vagy ha interlaced-be van felvéve valami, akkor deinterlace-el a fenti jelenség nem tűnik el lejátszáskor? -
gulyasa
őstag
Ez nem csak TV-adásoknál van így?
Pontosabban ez nem a TV miatt van, hanem mert így sugározzák az adásokat.
Tudtommal egy film DVD vagy BR - és az abból készült "rip"-ek - nem "interlaced". Azoknál a "25fps" nem 50 váltottsoros félképet jelent, hanem ténylegesen 25 egész képet másodpercenként. -
air
nagyúr
válasz
andorra #6261 üzenetére
Ilyen mélységében nem ismerem a Vegas-t, de valószínűsítem, hogy van egyedi beállítási lehetőség ahol állítható a bitráta. Én Any Video Convertert használok, amivel a 720p-s videókat ~2000kbps-es avi-ba szoktam letömöríteni, ezeket teszem fel a youtube-ra.
Egyébként azt megkérdezném, hogy miért deinterlace-elsz?? -
andorra
őstag
Azt szeretném kérni, hogy a konkrétan legjobb beállítást add meg mp4-ben, ha egyáltalán ezt a formátumot ajánlod.
A main concept mp4-nél pl. a 256/kb/sec forrás hang ellenére, csak 128kbit/sec-et ajánl fel, ami már eleve nem szimpatikus. Bitrátát nem hagy állítani. A felbontás adott, 1920x1080.
A propritiesben beállítottam, hogy a minőség best legyen, Nem tudom, hogy a deinterlace metod melyik állásban kell legyen és melyik a jobb frame rate beállítás? HD60-al, a legjobb minőségben készült felvételről van szó.[ Szerkesztve ]
-
Dave46
tag
Üdv mindenkinek!
Egy új videokamera vásárlását tervezem, szeretnék egy kis tanácsot kérni, hogy melyiket lenne érdemes megvenni.
Fontosabb feltételek:
-full HD felbontás nem élet halál kérdése, ami lényeg lenne, hogy 720p felbontásban betonstabilan tudja a 60 fps-t.
-kiváló hangminőség (egyik másik korábbi digitális kamerám valahogy nem rögzítette normálisan a mély-tartományokat)
-memoriakártyára történő rögzítés, egyszerűen feldolgozható formátumban
-relatíve kis méret (bár ez másodlagos..)Előre is köszönök minden hasznos tanácsot!
-
andorra
őstag
BUÉK
MP4 konténer, AVC kép, AAC hang.
Ha ezzel a beállítással kockásodik a kép, mi lehet a baj a beállításokkal?
Vegas 10 main concepts - ben default beállítással konvertáltam. -
Attesz01
csendes tag
válasz
Maksifül #6249 üzenetére
Nekem SD707-es van, ami ugyanaz. Ebben is van ventillátor (mint a HS700-ban és a TM700-ban is), de szerintem nem zavaró a hangja. Csak feltekert hangerőnél lehet hallani egy kicsit, ha más hang vagy zaj nincs a felvételen. Becsukott lcd-vel kicsit hangosabb, mert változó a fordulatszáma.
Amúgy ismer valaki olyan progit amivel a videókból kiszűrhetők a torz hangok (egy adott frekvencia)? Koncerten auto módban kicsit hangos volt a zene, és van benne 1-2 torz zizegés...
-
IrsaiOlivér
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül mi lehet az oka, hogy a Pana HD Writer 2.0-ja nem látja a kamerán lévő mts fájlokat? A képeket látja a videókat nem. Már többször újratelepítettem és semmi. Lehet a gépem az oka, bár a leírás alapján megfelel.
Előre is köszi! -
Maksifül
senior tag
Van valakinek SD700-as Panasonic kamerája? Ebben is van hűtőventilátor vagy csak a merevlemezes változatban, vagy csak a helye van kialakítva? Valóban belehallatszik a felvételbe a ventilátor hangja?
-
Maksifül
senior tag
Érdeklődnék, hogy a Panasonic SD700-as árkategóriájában van-e olyan kamera, amin érdemes elgondolkozni, mint másik alternatíva? Max 220e forintig, plusz akku még belefér, de hálózati töltő nem árt hogy ha van az alapcsomagban.
Megér egyáltalán 125e forint körüli többlete az, amennyiben az SD700 többet tud az SD60-asnál?
Esetleg a használtpiacon mit érdemes keresgélni, ami tudásban megközelíti az SD700-at minőségben, felszereltségben, de többet tud már, mint az SD60? Mindenképpen olyan kellene, ami memóriakártyára /is/ rögzít.
Eddig nagyon az SD60 felé billent a mérleg, de ha van jobb alternatíva mondjuk használtban, ami esetleg már 3 szenzoros, minőségi lencsés, manuális élességállító gyűrűvel szerelt, netalán éjszakai mód is van benne, akkor lehet, hogy áldoznék rá egy kicsit több pénzt. Úgyis egyszer élünk.
Köszönöm a segítséget!
-
viktor82
őstag
Ma kinéztem egy pontos tipust!16gb-os ssd-tartalmaz én is azon vacilálok hátha kevés pontosan nem tudom mennyi idöt tudok kamerázni vele 1080ban![link]
Van 200-as is azt hiszem csak abban külömbözik ,hogy nem tartalmaz memóriát ,de annyival olcsóbb,hogy simán belefér egy 32gb-os sd kártya! -
truefx
aktív tag
Goodram SD kártyákkal kapcsolatban van vkinek jó/rossz tapasztalata?
-
Maksifül
senior tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy mi különbség van a Panasonic HDC-SD60 és a HDC-SD66 kamerák között?
-
viktor82
őstag
Sziasztok
Kamera vásárlása elött állok tanácsot szeretnék kérni mert nem nagyon vagyok jártas ebben a témában ,120-150ezerig gondoltam ,fullhd ?mennyi memória láttam olyant a neten,hogy 16ssd ez elég lenne -e és mennyi videó anyag fér ,mit kell figyelembe venni esetleg márka vagy pontos tipust is ajánlatot is elfogadok! -
gulyasa
őstag
Ha arról a "kicsi HDMI->szabvány HDMI" (HDMI Typ C->HDMI Typ A) kábelről van szó, mint amit a Sony-khoz is ajánlanak, lehet azt olcsóbban is kapni. Igaz, ehhez regisztrálnod kell az ebay-re és a paypal-ra, és eltart 3-4 hétig is, mire megjön.
Pl. a Sony-khoz a másfél méteres ilyen "átalakító" kábel, a VMC-15MHD az árgépben min. ~9400HUF. Rákerestem az ebay-en, és legolcsóbban Hong Kong-ból Anglián keresztül átszámítva ~1500HUF lenne - a mostani ingyenes szállítási díjjal együtt...
-
truefx
aktív tag
Pana SD60-hoz hol lehet HDMI kabelt venni? 7000 korul lattam a sajat tartozekat, az kicsit durva. Persze kerdes, mennyire szabvany az a csatlakozo, ami a kameran van
-
tothn
tag
Teszt videót karácsony után tudok csak feldobni, mert addig nem nagyon tudom elővenni a dugi helyről, ugyanis ajándék lesz, tegnap kipróbáltam szürke félhomályban, és elég ígéretesnek tünt, de mint említettem nekem már a 60as képe is nagyon tetszett igaz akkor világos napsütésben próbáltuk délben.
a neten rákeresve nagyon szép próbavideókat lehet találni,
egyébként ti beszéltetek le az olcsóbb panáról, mert először az hdc 1est, meg 10est néztem használtan, de elolvastam a véleményeiteket és letettem róla, ez gyakorlatilag az ölembe pottyant, így megvettem.
azt írták ennek már kevés fény üzemmódban is elfogadható a képe.
[ Szerkesztve ]
-
tothn
tag
ez így lenne, de mégsem, mert van több ismim aki ezt a részét megoldja, szóval a garancia is működik.másrészt van vagy 3 panasonic a családban, és évtizedek alatt egyikkel sem volt probléma sosem,
-
tothn
tag
PANASONIC HDC-TM700
végülis megvettem 150ezerért, vadiújan, és még garanciás is! egyenlőre nem látok a képe között különbséget a közkedvelt 60as gép és eközött, viszont a szolgáltatásai sztem minden igényt kielégítenek
-
air
nagyúr
válasz
Tomix24 #6218 üzenetére
Most lehet, hogy egy kicsit sarkos leszek, de az jutott eszembe, hogy: szeretnék vadonat új, full extrás mercit venni 2 milláért. Mit ajánlotok?
Naaa? Hülyeség, ugye?
Tudomásul kell venni, hogy az igényeket meg kell fizetni. Feljebb írta valaki, hogy még a 100 ezres kameráknál is kompromisszumot kell kötni. Sajnos egyet kell értsek vele. -
tothn
tag
PANASONIC HDC-TM700 full HD kamera 32 giga flash memóriával 150ezerét megéri-e? Egyetlen bibi, nincsen garancia.
-
rumos14
nagyúr
nem tudom, mennyit ér. vettem nemrég egy videó felvételre is alkalmas tükörreflexes gépet, és egyelőre nem tudom, van-e értelme a videókamerát is megtartani, de elkótyavetyélni sem akarom.
ugyanakkor ha 60k-ból akarnék HD kamerát venni, én bizony megvenném használtan az SD1-et. -
Tomix24
addikt
válasz
gulyasa #6210 üzenetére
"Hát ha neked elég a digitális adatfolyam kiírása helyett az RCA-s butítás és minőségromlás, akkor hajrá.." - Nekem nem jó, csak nincs más lehetőség, kimenet a kamerámon. Ezért írtam mint lehetőséget, illetve, nem sokban marad el a Firewire minőségtől(láthatóan rosszabb képet csak közelről nézve veszel észre).
-
gulyasa
őstag
válasz
Tomix24 #6209 üzenetére
Hát ha neked elég a digitális adatfolyam kiírása helyett az RCA-s butítás és minőségromlás, akkor hajrá...
Már a "régi" DV kamerák is (a kazettásak és volt közöttük eleve mini DVD-re író is) MPEG2-ben rögzítenek. Az adatfolyamként megy át firewire-en - ha van -, amit átkódolás nélkül már lehet is kiírni DVD lemezre.
Az RCA-s megoldással analógra "butítod" az anyagot, ahol már a vezeték, csatlakozó, stb. minősége is ronthatja a minőséget, amit aztán a felvevő az MPEG2-re újrakódolással továbbront. De ugyanígy romlik az anyag HD kameráknál is, ne csak a felbontást nézd, az nem egyenlő a minőséggel.Egyébként nem csak a digitális minőség megőrzése a cél a firewire csatlakozós megoldással, hanem azon keresztül vezérelhető a kamera a DVD felvevő rendszerével (vagy PC-ről). Az már rég elavult, hogy elindítom az egyik lejátszót (most a kamerát) és aztán valamikor elindítom a felvevőn a felvételt. VHS kazetták DVD-re kiírásánál ez még elment.
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz
fondorlatos #6200 üzenetére
"1. Nem gond-e a firewire hiánya az SD60 nál, mert DV kamerákkal szívtam miatta?"
A kazettás DV kamerák eltűnésével a firewire sem hiányzik senkinek.
A mostani memóriás/SD-s/HDD-s kamerák USB-vel vannak ellátva, és PC-hez kötve "mass storage"-ként funkcionálnak - mintha egy pendrive-ot vagy egy külső USB-s HDD-t kötnél a PC-dre.Abban az esetben hiányozhat a firewire, ha nem PC-n akarnád rendezgetni az anyagokat, hanem pl. egy asztali DVD-felvevő segítségével szeretnéd szerkeszteni és/vagy kiírni az anyagot lemezre, mivel azok közül sokban még mindig van firewire ilyen célból.
Amelyeken viszont van USB, azok közül némelyik márka/típusnál szintén lehetőség van mass storage-ként csatlakoztatni a kamerát a felvevőhöz. -
rumos14
nagyúr
és ha azt mondom, hogy én ilyet használok 2,5 éve, és sztem a 3db egyenként 1/4"-es érzékelőjének köszönhetően veri az őt közvetlenül követő kamerákat, és pariban van az 1 ével ezelőtti belépő gépekkel, sőt, az SDHC kártyákat gond nélkül kezeli, akkor elhiszed nekem? továbbá rendelkezik mikrofon bemenettel, de amúgy is nagyon szép hangot vesz fel az 5.1-es mikrofonja. számomra az is előny, hogy rendes fogása van, nem egy játékszer az egész, amit nem tudok rendesen, stabilan megtartani. illetve azt sem bánom, hogy nem a kijelzőt nyomkodva kell a menüben mozognom, hanem a kamerát tartó kezemnek kézre álló joystick-kal.
-
Dzsiforsz
tag
Ajánlana nekem valaki egy kamerát 60 ezerig? Kirándulásokra, családi alkalmakra. 60k a max.
-
peter_k
tag
az Sd-60 kizárólag 1920x1080 full hd-ben vesz fel. Csak a bitrátát tudod állítani 4 fokozatban.