Hirdetés
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS notebook topic
- ZIDOO médialejátszók
- HP notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
válasz
gulyasa #6299 üzenetére
Valamit fétlreértettél, és lehet mások is.
Amikor a Samsung kamerát vettem annó, akkor a youtube és társai miatt döntöttem a kamera mellett, de öltem volna egy maximális minőségben feldobott mindegy milyen sample-nak. 2x vittem vissza a Samsungomat csereként a Média Markt-ba, mert azt hittem hogy a széleken miniálisan előforduló torzítás garis probléma. Mostanra kiderült hogy sajátossága ennek a modellnek. Imádom, de ha látok egy raw sample-t a vásárlás elött akkor mérlegelek(talán).
Tehát itt ne a művészi értéket nézzétek, és nem hiszem hogy 10 percnél többet vesz el az életünkből ha a kameránkról kiválasztunk 2 percet amin nincs a család, de nem is álványról készült, és semmi belenyúlás\effekt nincs. pl. A Canon feltöltés pont elég volt hogy levonjam a következtetést, és kiprbáljam pár konvertáló progival, és megnézzem a média lejátszómmal hogy miként fut.
Egyeseknek segít a választásban hidd el.
Ne veszekedjetek, peace.
[ Szerkesztve ]
-
Acor
aktív tag
válasz
gulyasa #6299 üzenetére
Szeretem az ilyen lelkes ujoncokat
1. kb 10 perc volt az egesz, a feltoltest meg magara hagytam... Es van csaladom!
2. Bekapcsolni a kamerat, beallitani a maxi tudast, megnyomni a rec gombot ehhez nem kell nagy tudomany ez meg a hulyenek is sikerul gondolom itt senki sem profi videos, mert akkor nem kerdezne, csak valaszolna egy ilyen forumon
3. A szomszed lova eljen bekeben es nyugalomban, akkor mar egy masik mondast tennek ide:Az OKOS mas karabol tanul, a BUTA a sajatjabol! es ez nem vicc
Es vegezetul, a tesztoldalak neminemuleg befolyasoltak a kameragyartok altal ezert ott nem biztos hogy a teljese valosag tarul eled... erre egy szo letezik a Marketing! Ha tanultal fiam
En mindentol fuggetlenul szivesen segitek barkinek barmiben kerdezzetek nyugodtan!
Hamarosan ujabb videok jonnek mar toltom fel oket...
[ Szerkesztve ]
-
inkubator
aktív tag
válasz
gulyasa #6287 üzenetére
Tudom hogy google a barátom, de esetleg te vagy más topikos nem tudtok olyan oldalt ahol a valódi tesztvideót lehet letölteni? Egyébként köszi hogy felvilágosítottál a youtub-bal kapcsolatban, magamtól hülyén haltam volna meg. Átlagos felhasználókánt ha meglátom a felbontások között hogy 1080p akkor egyből azt hiszem hogy az eredeti képe a kamerának!
Mégegyszer köszi a hasznos infót!
-
inkubator
aktív tag
válasz
gulyasa #6285 üzenetére
Feltevésemet több mint 10 youtubos videó összehasonlítására alapoztam. Ezek szerint aki sd60-at vesz az rendszerint nem találja ezt a képjavító funkciót, aki tm60-at vesz azok az egyének meg mindannyian alkalmazzák. Esetleg azt tudom elképzelni hogy gyárilag a tm-ben be van kapcsolva. De mintha valami tezstben is írták volna hogy a tm színtelítettebb. De én nem tudom, csak ezt tapasztaltam, láttam. Aki nem hiszi nézze meg youtubon.
-
air
nagyúr
-
Tomix24
addikt
válasz
gulyasa #6210 üzenetére
"Hát ha neked elég a digitális adatfolyam kiírása helyett az RCA-s butítás és minőségromlás, akkor hajrá.." - Nekem nem jó, csak nincs más lehetőség, kimenet a kamerámon. Ezért írtam mint lehetőséget, illetve, nem sokban marad el a Firewire minőségtől(láthatóan rosszabb képet csak közelről nézve veszel észre).
-
Tomix24
addikt
válasz
gulyasa #6176 üzenetére
Air-t kiegészítve(és teljesen egyetértve), a Samsung tud úgy is fókuszálni(az automatikuson kívül), hogy az érintőképernyő bizonyos részére élesít csak, amit az érintőképernyőjén keresztül mi magunk állítgathatunk a felvétel alatt, a kívánt rész megérintésével. Tud a Samsung is DVD, 720p, 1080i funkciókba felvenni, és ezeken belül a minőséget is 3 fokozatban állíthatjuk. Ami kiemelheti a másik két hasonló kategóriájú kamera közül, az a kamerán az összeillesztés, vágás funkciója. Úgy tudom a "rivális" 2 márka nem tud ilyet. Helyette persze tudnak mást, vagy jobb kicsit a képük éjszaka.
Véleményem szerint minimális külömbség lehet 120.000FT-ig a Samsung-Sony-Panasonic kamerák között az eddig látott samplek alapján. Aki a Sony-t kedveli vegye azt, aki a Pana-t, az azt vegye,stb.
-
-
Dr.OG
tag
válasz
gulyasa #6129 üzenetére
Slashcam szerint ott is győz a Pana...
Én a Sony új modelljeit nem ismerem, de ha csak a technikai speckókat és a plusz tudást nézzük, akkor is jobb a Pana (nagylátószög, optikai képstabilizátor...) a 100.000 körüli árfekvésű modellek között. Sonynál ebben a kategóriában az Exmor inkább csak parasztvakítás, a 3-szenzoros kameráknál már nem ez a helyzet. A 24Mbps meg a Leica objektív előnye nem jön ki a tesztek során, gondolom mindennapi használat esetén sincs szembetűnő különbség.
-
Noobszi
csendes tag
válasz
gulyasa #6122 üzenetére
Köszi, még most eszembe jutott egy kérdés, hogy 16 gb belső memória van benne. Erre kb mennyi videót tudok felvenni? Illetve az akkumulátor mennyit bír normális használattal? Tervezek hozzá venni egy 8 gigás SDHC kártyát, de nem tudom hogy megéri-e azért kérdezem, hogy mennyit tud felvenni időtartamban és akkumulátor teljesítményileg.
-
air
nagyúr
válasz
gulyasa #6083 üzenetére
Ez sem pontosan így van.
Ugyanis te sem formátumot tudsz választani, hanem felbontást. Normál SD felbontás esetén (ezt hívod dvd-nek) értelemszerűen mpeg2 konténerben kerül tömörítésre az anyag.
HD felbontás esetén pedig AVCHD konténerben. Vagyis a felbontás predesztinálja a formátumot és nem fordítva.
Egyébként a HMX sorozatú Samsungok is tudnak PAL-ban(!) rögzíteni, egyedül az olcsó Panasonic-ok képesek kizárólag HD felbontásban rögzíteni. -
Dr.OG
tag
válasz
gulyasa #6058 üzenetére
Igen, konkrétan ezzel a géppel: Canon EOS 5D MarkII HD.
Ennek csak a "váza" félmillió forint fölött van, egy teljesen felszerelt gépért viszont közel egymillát fizethet, akinek erre van igénye, nem számítva még a kiegészítőket.
Szóval nem a fentebb jelzett 20.000 Ft-os kategória...
Szerintem vigyél magaddal memóriakártyát valamelyik multiba, ahol lehet taperolni ezeket a gépeket (pl. MM.), és csinálj velük felvételt, majd otthon nézd meg az eredményt monitoron/TV-n.
-
haarmaan
tag
válasz
gulyasa #5930 üzenetére
Igazad van a Sony-nak is van lencsevédője, rosszul fogalmaztam.
Ellenben a SONY HDR-CX305 alapcsomagjában nincs lencsevédő üveg, míg a Panasonic-hoz tartozék.
Ezen kívül a SONY HDR-CX305 alapcsomagjában nincs töltő, csak a kamerán keresztül tudod az aksit tölteni. Kapsz hozzá egy hálózati tápegységet, aminek az egyik zsinórját be tudod dugni a konnektorba, a másik oldalán lévő zsinórt meg a kamerába.A PANASONIC HDC-SD600- nál a hálózati tápegységen ki van alakítva az aksi töltője is. Tehát ha csak az aksit akarod tölteni, akkor csak bedugod a konnektorba, és a tápegységre csatlakoztatod az aksit. Így a másik kábelt, ami a tápegységből megy a aksiba, csak akkor kell használnod, amikor hálózatról akarod működtetni a kamerát.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xbox tulajok OFF topicja
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Delta Force (2024)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...