Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple MacBook
- Androidos tablet topic
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fury71
aktív tag
Logika sokszor azt diktálná, de sok kameránál jellemző, hogy csak full-hd-ban vesz fel.
Pl. ezek a Panasonic kamerák.A hozzáértőkhöz is lenne kérdésem, hogy megéri-e Panasonic HDC-SD90-t venni egy Pana HDC-SD80 helyett? Mivel az SD80 80e körül az SD90 pedig 120e körül van ujonnan.
A technikai adatokban persze jobb az SD90, de néztem pár videót és nem tűnik sokkal jobbnak az SD90 videói. Persze kérdés jobb-e az 50p mint 50i? Kell-e a jobb érzékelő?
Az SD90 max VBR 28Mbps, az SD80 max VBR 17Mbps. Szerkesztés egy AMD X2 6400+, 4GB memória, Radeon HD5850 tartalmazó géppel tudnám végezni.
Főleg hobbi, családi videózáshoz kellene, egy 46" Samu TV-n lenne lejátszva, jó lenne ha fotói is szépek lennének. Érdemes tényleg másfélszeres pénzt adni az SD90-ért? -
ocsua1
csendes tag
Sziasztok.
Elég amatőr vagyok a témában, ezért szeretném a segítségeteket kérni. Családi események és nyaralások megörökítésére szeretnék kamerát vásárolni. a kérdésem az lenne, hogy hd-s kamerával lehet e normál sd felvételt készíteni. (Ugyanis jelenleg még nem tudnám semmin nézni a hd-s videokat, de a későbbiekben szükségem lenne rá.) Ezt mindegyik kamera tudja, vagy csak egyes modellek. Esetleg tudnátok valamit ajánlani? kb 50000 ft-ot tudnék rászánni. (esetleg 60000, de az már nagyon a plafon)
Előre is millió köszönet a segítségért! -
pinnacle
nagyúr
válasz
maxika2004 #7691 üzenetére
Hihetetlen! Persze az is benne van, hogy nem működik, de lehet, hogy ennyiért érdemes kockáztatni. Csak ne a kamera károsodjon. Azért arra is kíváncsi lennék, hogy a Realpower miért adja ilyen drágán, miközben ő gyártatja.
-
hegti
aktív tag
Sziasztok!
Én szombat délután fogom felvenni húgom szalagavatóját egy Samsung HMX-H300 kamerával. 220volt -
pinnacle
nagyúr
Legjobb a Combo Deal, 2xVBK360 akku+BC10 töltő=60$ Ezt, hogy csinálják?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
bpmcwap #7686 üzenetére
Addig kell rajtahagyni, amíg nem jelzi, hogy fel van töltve. Nekem azt mondták, hogy lehetőleg ne hagyjuk 20% alá merülni. Megvan a Realpower VW-VBK360 akku. A töltőből nincs utángyártott, ára az van. Ilyen akkuja lesz a V700-nak is. Érdekes, hogy tudják ilyen olcsón adni.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
maxika2004 #7684 üzenetére
A 60, tíz képkockával többet vesz fel másodpercenként, de hogy látható-e ez szemmel?
Ez csak az Amcsik különcködése -
Tutu7030
veterán
-
Tomix24
addikt
válasz
bpmcwap #7676 üzenetére
Hmx200-as gépem volt, ez annak az utódja kicsit jobb lencsével, meg pár új funkcióval a H300. Ezért ajánlottam
De itt ezen a Forumon nem off a Samsung, minden márkát itt tárgyalunk.A manual beállítások majdnem 100% hogy ugyanazok mint a Samsung q10-nél pl, így itt fogsz találni Samsung tulajt bőven, csak lapozz vissza kicsit. veroi forumtag kolléga pedig veled egyidőben vett ugyanilyen kamerát, lehet vele is megtaláljátok a közös hangot.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Tomix24 #7675 üzenetére
ja bocsi, azt hittem azért preferálod ennyire a h300ast mert neked is olyanod van. Ellenben akkor innentől kezdve erősen OFF lenne a részletesebb téma. Talán ha lenne elég h300as tulajdonos aki aktív is lenne és leírná a tapasztalatait akkor érdemes lenne nyitni egy külön topikot.Ha valaki megnyitja akkor én igérem rendszeresen fogom olvasni
Meg gyakran kérdezni
és persze leírnám én is a tapasztalataimat
Hát akkor ezúton köszönöm újfent mindenkinek a segítségét a topikban. Sziasztok és kívánok nektek sok sok izgalmas újdonságokkal teli kamerákat -
bpmcwap
senior tag
válasz
Tomix24 #7671 üzenetére
Igen, tegnap éjjel az ágyban volt alkalmam belepiszkálni végre....
Piszok sok lehetőség van benne, bár erre már tegnap első találkozásra is rájöttem. Teljesen ugyan úgy lehet állítgatni mint egy jobb fajta fényképezőgépet, csak értékek helyett fantázia nevek vannak- amik mondjuk mezei felhasználóknak simán jó, de mondjuk engem érdekelnének a fantázia nevekhez csatolt értékek is(ha tudod hol találnék rá, megköszönném)-mert én ugyan nagyon amatőr vagyok de a HS10-es kezdi megtanítani mikor milyen isot állítsak milyen fehéregyensúlyt, expoziciót, stb... na most h300ban lehet mindent ami azért több mint szuper!!! NAgyon profi, egy bajom van hogy nincsen- vagy csak én nem találtam meg full manuál illetve saját profil mentése.Igy viszont ,majd minden egyes beállítást meg kell próbálnom, állítgatnom kell, ki kell ismerjem ami sok idő lesz.
-
Tomix24
addikt
Én csak annyit tudok segíteni, hogyha fix helyen állsz több percig, és kevés a fény akkor érdemes manuálban állítgatni a kamerát. De ezen értékeket neked kell kipróbálni minimumtól a maximumig, hisz két egyforma helyszín, bevilágítás nincs.
Egyéb esetekben a beltéri , vagy éjszakai profil-ra állítás javasolt, amit gyárilag előre definiáltak. Kint a napon, a hol elöttem, hol mögöttem nap miatt, az AI mód javasolt, de majd rájössz te is tavasszal/nyáron.
-
Tomix24
addikt
válasz
maxika2004 #7667 üzenetére
Akkor mégis igazam lett, kamerával te ilyet nem vettél fel mostanában, ilyen bitrátával.
A csak Canon beírásból kézi kamerára gondoltam, de ez egy fényképezőgép. Így értem már a magas bitrátát.MOV (Videó: H.264, hang: Lineáris PCM) - Ez egy igen régi, és rossz hatékonyságú tömörítés, mind kép és hang tekintetében. A WDTV viszont ezmiatt simán elbír vele, mert szinte Raw formátumba kapja, és nem kell vele dolgoznia. A nagyon fiatal AVCHD/50.60p-t ezért tudja csak nagyon kevés hardver akadás mentesen lejátszani.
-
Tomix24
addikt
válasz
bpmcwap #7668 üzenetére
Fontos, Samsung-nál is ha beltérben kameráztok, akkor lehetséges mozgás közben olyan jelenség mintha leesne az FPS, lassúlna , akadozna a kép. Ez azért van, mert AI módban nem tudja eldönteni hogy mennyi is az annyi sötétben, és javasolt erősen a módoknál a gyertát kiválasztani. Vagyis vannak előre elkészített profilok, és ott a beltérit. Teljesen megszűnik az akadozás, illetve az FPS vesztés.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
maxika2004 #7667 üzenetére
Ez MPEG-4 AVC/H.264, 330MB/perc. Gondolom a Sony, Pana ezt egyszerűsítette amikor létrehozta az AVCHD-t.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
maxika2004 #7666 üzenetére
van, de ilyen fényviszonyok között 100as isoval körülbelül nagy feketeséget kapsz fehér kis folttal- a gyertya... géptől függetlenül!Tudomásom szerint még nem találtak fel olyan optikát mely az iso feltolása nélkül értékelhető és a valósághoz közeli képet adna vissza- utóbbit az infrára és a hőkamerára való tekintettel írom.
-
veroi
csendes tag
-
veroi
csendes tag
válasz
bpmcwap #7656 üzenetére
üdv!
délután kaptam meg.hát mázlim volt.tényleg ez az egy darab volt.
16-os kártya is utolsó volt.
most kezdtem vele ismekedni.
én elég amatőr vagyok,de nagyon egyszerüen be lehet állítani amit szeretnék.bent a szobában az állólámpánál videoztam és fényképeztem.szerintem jó lett.
az meg tényleg jó,hogy a felvételeket egybe is kezeli.
nagyon canon párti vagyok.de ár érték és teljesítmény arányban nagyon jó vételnek tűnik a samu.holnap megpróbálom kint.
az a tyúkól a te felvételed volt?
nem gondolom,hogy a samuval vetted fel. -
bpmcwap
senior tag
elnézést hogy új hszt kezdek ami már a harmadik de kicsúsztam az időből...
Szóval egyébként brutális a kamera képe!Az hogy veszem az apróságom ahogy küzd a macijával a szőnyegen és meg tudom számolni a szőnyeg száljait az nem semmi.Arról már ne is beszéljek hogy ráközelítettem a gyerkőc kezére mikor a játékával játszott és a kezén lévő minden redőjét, szőrszálat erét...brutál
-
bpmcwap
senior tag
válasz
pinnacle #7651 üzenetére
na feltettem kettőt ugyan az minden csak a fehéregyensúly beállítása más.
gyertyás fürdőszobai gyerkőcök könyvével.
https://rapidshare.com/files/1533575668/Videos2.zipCsináltam beltérit gyerekekkel a nappaliban este de az túl személyes azt nem tenném fel, de el kell mondjam sokkal jobb mint vártam- de senki ne feledje előtörténetem!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
bpmcwap #7650 üzenetére
Sorry, az is IA-BP210R Lítium ion akkumulátor. Fel tudnál tölteni esti felvételt? Kíváncsi vagyok, hogy mit tud ez a BSI CMOS.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
bpmcwap #7642 üzenetére
Köszi! Hagyjad csak. Felraktam a Wuploadra. 1,28MB/s fel, 500KB/s le.
Lithium akkukat nem kell formázni. Nagyobbnak VW-VBK360 akku kell. A Panashop is forgalmazza a Realpower utángyártott akkukat, remélhetőleg van ebből is, én nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Tomix24 #7644 üzenetére
lehet valahol állítani a sebességen esetleg??? már hogy milyen gyorsan zoomoljon?
Kérdés: milyen típusú a kamera aksija? Sajna nincs ráírva. Ezt csak azért kérdezem hogy mit tesz jót neki? Kell formázni-teljesen lemerít majd 12-14órás töltés?Vagy új típusú, soha nem szabad hagyni lemerüljön?Köszönöm
-
Tutu7030
veterán
-
Tomix24
addikt
Ez a 3D a panasonic-nál felejtős.(Meg más 500K alatti kameráknál is
)
Megnéztem pár feltöltött videót, és annyira lebutítja a minőséget, cserébe hogy 2 HD felvételt készít egyidőben a spec felhelyezhető lencse. Na mindegy, azért persze valahol el kell kezdeni. -
bpmcwap
senior tag
válasz
pinnacle #7630 üzenetére
oda se lenne gyorsabb az én feltöltésem
na sikerült a HS10 az én kezem remegését hivatott megmutatni a 30X zoomnál, a h300as meg hogy mit tud ebből kihozni. mindkét video ablakon keresztül készült azért olyan "ködös", de a lényeg szerintem jól látszik- még az is hogy a samu mennyivel gyorsabban fókuszál. Pedig a HS10 egy igen csak felső kategóriás bridge gép szintén cmossal, de nem videózásra lett kitalálva.[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Nem tudom ki kérdezte, kérte, de találtam 1 felvételt ahol kevés fény volt. És a felvételből kiloptam egy 1:1 arányú képet az SD90-ből. SD900 annyival tud többet hogy a színek még élethűbbek
Asszem, jól döntöttem hogy az olcsóbb SD90-et vettem. Azóta sem volt 0 lux körüli családi esemény. SD90 vs Sd900 igazol:[link] Kicsit több fénynél viszont a széles látó lencse, nagyobb zoom visszahozza ezt a hátrányt.1. Eredeti[link]
2. Eredeti[link]
3. Eredeti[link]
[ Szerkesztve ]
-
panaZso
csendes tag
válasz
petike199600 #7612 üzenetére
Köszönjük a felvételt!
Valami tényleg monoton sistergő hangot ad, bármerre jársz a lakásban, bár ez még azt gondolom ingerküszöb alatti zavaró tényező. Vagy mégsem.
-
bpmcwap
senior tag
Megjött a kamera, klimatizálódott, pár percig volt időm nyomkodni. Szóval azért srácok ti itt egy dolgot elfeledtek... mezei júzer nem vesz félévente kamerát.... de még tán 3-4évente sem. Nektek akik nap mint nap az előző model az összehasonlítási alapotok, nem egy 5-8éves model más a kontraszt. Ez a h300as az én szememmel profi! Gyakorlatilag úgy lehet benne állítani elég sok mindent benne ahogy egy fényképezőgépben, SŐT... fehéregyensúly, expozició, van benne macró... ??? agyam eldobom
ja és kizummoltam 30Xosra egykézzel 25métert úgy hogy nem remeg a kép.... Ezek természetesen csak az első reakcióim 2perc tapizás után és úgy hogy egy 2003as azaz közel 10éves kamera volt előtte, szóval fenntartásokkal kezelendő a reakcióm, de ihaj, vagy hogy mondják, nem semmi. Nagyon jó vétel volt ez a kamera, köszönöm új fent a segítségeket!
-
Tomix24
addikt
válasz
pinnacle #7619 üzenetére
[link] - egy kis okosító.
4gb-nál, ha ne adj isten még mindig menne a kamera(ballagásnál elképzelhető) akkor új file-ba kezd, a Fat32-es határ miatt.Nekem 20-50 snitt is egy keresztelő, és 20 percnél nem több a teljes felvétel. Pont azért mert így nem unalmas, több nézőpont van, több helyre állok be, és persze csak a lényeget hagyom meg a végén, 1 file-ba összefűzve(ami pc-n az NTFS filerendszer miatt már 8-20Giga is lehet simán).
Tehát , mivel nem szakítja meg magát a felvételt 19 percnél(1080p-ben) illetve 38 percnél 1080i-ben, csak új file-ba kezd, így valós problémát nem jelent, illetve az SDXC nem jelent előnyt, csak méretileg nagyobb a kari,meg ha últra sok pénzed van , kicsivel gyorsabb róla a PC-re másolás.[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
maxika2004 #7617 üzenetére
Megnéztem, tényleg szar kicsit, a WDTV.. De csak úgy lehetett észrevenni 4 méterről, ha nagyon sasoltam. 28.000-es a bitráta és Spec AVCHD/60p. De mondjuk csoda is egyben hogy viszi, ennek is örülni kell. HTPC-n minden olyan mint a kés a vajban szerencsére.
Ahonnan jött neked ez a 23 mb-es benézés, onnan jön a Canon mégjobban benézett 40-50Mbit/s is? Az életben nem vettél még fel 28.000-es bitrátánál többel HD kamerával..
Jobb tisztázni ezeket, mielött itt valaki a forumon elhiszi ezeket.
Mediainfo progi [link] A Canon-nál mér meg vele légyszi.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
sunsunny #7621 üzenetére
FAT16, FAT32-nél SD, SDHC 4GB a max. fájl méret. Szerintem ennél hosszabbat nem tud rögzíteni. Arra kíváncsi lennék, hogy ilyenkor mit csinál, remélhetőleg majd valaki beírja. SDXC exFAT rendszerű, ott nincs ilyen korlát.
Az új V700-ra is 3 év garancia lesz, kicsit magas lett az ára.[ Szerkesztve ]
-
sunsunny
tag
válasz
pinnacle #7619 üzenetére
A 19 perces linked sima SD kártyára vonatkozik vagy rosszul értelmeztem?
Sajnos a beépített memóriáról semmit sem írnak a kamerákban,pedig jó lenne tudni.Jó a kérdés a 4GB korlátra
Sajnos,erről nincs tapasztalatom,de csak úgy van kitalálva,hogy folyamatosan lehessen rögzíteni,mert különben egy kalap "valamit" sem ér az egész technika
-
sunsunny
tag
válasz
Lejött
Az automata fehéregyensúlyt használtad gondolom,ami szépen el lett csúszva itt ott.
Lehetett volna kicsit jobban játszani a fényekkel(esti órákban,majd s úgy lámpa talán),mert csekély a fényerő ingadozás-különbség,azonban a "fátyolos"kép jól látható sokszor.Így érthető,hogy lámpát tennél a kamerára.
A hangban ott van az a zúgás,még ha a fűrész kicsit el is nyomja kint.Nekem a szavazatom még mindig az sd90-re esik,de remélem nem haragszol ezért
Köszi a feltöltést -
pinnacle
nagyúr
SDHC kártyára nem lehet 19 percnél többet rögzíteni folyamatosan, a FAT32, 4GB korlátja miatt? Lehet, hogy jobb választás az SDXC, ha nincs különösebb hátránya. Előfordulhat, hogy hosszabb folyamatos felvétel kellene. Régebben a Class 4, 4MB/s volt, most meg 15MB/s. Az SDXC-nél ezt másképp számolják?
[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
-
Frank Morgan
csendes tag
Sziasztok!
A Pana SD90 bevált, egyedül ami furcsa volt, hogy mindenképp külön fileokba ment, de a mellékelt HD Writer AE szépen egybefűzi. Kicsit el vagyok havazva, így sajnos nem tudok érdemben utánajárni, szal ha van ötletetek két apróságban:
1.) SD90-hez van e vállszíj (gondolom nincs értelmes, mert rögzítőhelyet azt nem látok rajta..), vagy ha táska a trend hozzá, akkor abból milyet érdemes, melyik passzol egyáltalán?
2.) ha youtube-ra felakarok rakni m2ts-ből, mivel lehet lekonvertálni célszerűen, hogy felmenjen reális méretben 720 vagy 1080-ban? Mert a HD Writer vidáman elkezdi felrakni a több gigás M2TS-t..
Köszi!
-
Tomix24
addikt
válasz
petike199600 #7611 üzenetére
Belassúlt a rapid
Na majd holnap. Bár nekem van elég hosszú Sd900-as felvételem nyersbe, úgyhogy nem lesz meglepetés.
"-Szobai ahol megy a számítógép(zúgás)
Szobai ahol rossz a fényviszony és csönd van.
-Konyhai rossz fényviszony és csönd.
-A végen pedig egy ablakból nézek ki a kamerával amit észre is lehet venni a szinből mert olyan kékes."Szobafogságban vagy?
Kinti felvételt is tolsz majd?
-
sunsunny
tag
válasz
Ajaj! 27,7KB/sec a letöltési sebesség,amelyre 4óra 59percet jósol!
Szerintem holnap osztom meg véleményem a felvételről,azért köszi a feltöltést
[ Szerkesztve ]
-
petike199600
csendes tag
Na feltettem : [link]
-
petike199600
csendes tag
Na ma teszek fel sd 900ról felvételt .Estére biztos meglesz mert nagyohn lassú a netem
Ezen van minden fajta remélem tetszeni fog.
Ez van benne:
-Szobai ahol megy a számítógép(zúgás)
Szobai ahol rossz a fényviszony és csönd van.
-Konyhai rossz fényviszony és csönd.
-A végen pedig egy ablakból nézek ki a kamerával amit észre is lehet venni a szinből mert olyan kékes. -
panaZso
csendes tag
válasz
maxika2004 #7606 üzenetére
No ez így nem igaz, hogy sz..r, mert a képalkotást tekintve igencsak agyondicsérik, bizony ám, és e tekintetben határozottan jobbnak mondják az elődhöz képest is. Ha nem láttam volna tesztfelvételeket, még azt hihetném hogy hihetetlen
!
Mindenkinek más a fontos, én biztos nem fogok parázni a hang miatt, mert ha élő és tényleg jó hangot akar valaki rögzíteni, akkor típustól függetlenül kötelező a külső mikrofon, egyéb esetekben pedig jobban tetszik ha valamilyen zene van "aláfestésnek", s ekkor megint mindegy, mennyire pöfög a ventilátor!
Amúgy mennyi esélye van, hogy tök csöndben rögzítesz valamit? -
Tomix24
addikt
válasz
maxika2004 #7607 üzenetére
"Lehet hogy te nem is látod olyan kicsit" De, sőt azonnal falhoz is vágnám a kamerát, ha ezek után még bármi hibája lenne a folyamatossággal
PC-n is nézd meg, a WDTV kicsit határon mozog az erejét tekintve(legalábbis amikor elindítja kicsit akad 1-2 másodpercig, majd folyamatos a lejátszás após WDTV live-ján pl).(Persze lejátsza, de lehet felugrott ott a bitráta, és belericcent a tiéd
-
-
panaZso
csendes tag
Kezdjünk el sírni
:
Első igazán részletes teszt, minden nagyon szép, minden NAGYON! jó ... de a ventilátor még hangosabb lett!!!???
"Der Lüfter tönte bei unserem Testmodell sogar noch etwas lauter als beim Vorgänger"
Ha ez nem egyedi hiba, akkor óriási blama lesz a panának!
-
bpmcwap
senior tag
válasz
maxika2004 #7600 üzenetére
na igy tegyen eleget neked az ember, hogy még kötekedésnek se veszed
-
Tomix24
addikt
válasz
maxika2004 #7600 üzenetére
Pedig 100K alatt nem tudsz normális Sony vagy Pana kamerát mondani, ami eléri a Samsung, főleg nem a HMX300 szintjét, és tudását.
-
Tomix24
addikt
válasz
maxika2004 #7599 üzenetére
Dehogy akadozik az SD90. Balfékosz vagy a lejátszásban...
Ma, talán lesz időm az ilyen összehasonlítgatásokra. Bár teljesen jól mutatja a töbször belinkelt SD90 vs Sd900 a különbséget. Mégpedig a sötétben kicsit eltérnek a színek. Ezen felül a zoom nagyobb csak, és szélesebb az induló állás az SD90-nél.
Persze szívesen látnék még felvételt az SD900-ról.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Viszlát, iPhone SE!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EA Sports WRC '23
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- További aktív témák...