Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- Autóhifi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpongyaBob
veterán
Estleg még ezt néztem ki:
JVC Everio GZ-MS120. Igaz nem FHD-s (ez nem is mérvadó), de nagyon dícsérik az optikát főleg sötétes környezetben, számomra fontosabb a képminőség. Ami esetleg zavar az a 4:3-as rögzítési képarány. Valakinek esetleg van róla véleménye? Köszönöm. -
SpongyaBob
veterán
Sziasztok! Valaki tudna nekem linkelni vagy inkább küldeni a Toshiba Camileo H30/X100-as kamera valamelyike által készített nyers videót? Mert a Youtube-os videók engem nagyon nem győznek meg..Hiába töltöm le onnan de a minőség már eleve romlik. Köszönöm!
-
Apollyon
Korrektor
Sziasztok! Nem tudtam hova írjak, ezért ide.
A bátyámnak egy ilyen videokamerája van és szeretne hozzá SD kártyát venni. Nah most a linkelt oldalon Class 4-es, Sandisk VideoHD-s SD kártyát ajánlanak hozzá. Most ez a "VideoHD" szöveg csak ilyen parasztvakítás és a Class 4 ami számít és jó lenne bele egy máshol beszerzett, olcsóbb Class 6-os Kingmax SD kártya is, vagy ezt kellene hozzá venni?
Előre is köszi.
-
Gatya
senior tag
Üdv.
Tud abba segíteni valaki, hogy egy Panasonic nv-gs300-as kamerára van-e olyan kiegészítő, hogy ne csak akksiról, hanem tápról is lehessen hajtani?
-
ISZOLE
senior tag
válasz
bélanéni #5292 üzenetére
Szerintem előbb olvasgatni, tájékozódni, aztán kérdezni...
(Némi hozzáértés nélkül már a kapott válaszok megértése is problémás lehet.)Néhány válasz, szigorúan magánvélemény:
- csak kártyás, mozgó alkatrésznek a mai világban semmi értelme (szerintem a beépített memóriának se)
- a jövőnek szánod akkor természetesen HD bár mostanság még a tárolás/feldolgozás/megnézés kicsit problémás
- aduász soha nincs, mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai, csak a saját igényeid/szempontjaid/fontossági listád alapján dönthető el melyik neked az igazi. Az összeg amit írtál elég lehet HD kamerára is (pl. a Canon mostanában fog kihozni egy rakás újat) -
bélanéni
őstag
Sziasztok.
Később vissza fogok kicsit olvasgatni, de most csak kérdezni van időm, jó lenne, ha segítenétek. Digitális videokamerát szeretnék venni, elsősorban családi felvételekre.
A kérdéseim:- milyet érdemes venni, SD, HDD vagy DVD?
- HD, full HD vagy sima felbontásút érdemes? Jelenleg képcsöves TV-m van, de a jövő számára rögzítem a filmeket.
- van-e olyan készülék, legfeljebb 130.000-150.000-es kategóriában, ami "aduász", amit nyugodt szívvel ajánlotok?
- tudnátok-e linkelni 1-2 oldalt, ahol össze van (röviden) foglalva, mire érdemes figyelni digitális kameráknál?Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Sziasztok
Nem tudná valaki megmondani..
Vettem egy JVC GZ HD300 videókamerát.
Na most a hozzá kapott everio media browser proginál lehet olyat csinálni( miután kéri tedd fel az ITunes progit) hogy egy adott könyvtárba ki konvertálja a videótNa most nekem ki ir a konvertálás megkezdése előtt egy iylen hibaüzenetet:
"Failed converting movie"MI lehet a baj??
Próbáltam ezt a AVHCHD (mts kiterjesztésü fájlt) átkonvertálni gépen simán játszahtó valamibe avi mpeg vagy valami.. de belassul a kép 18fps re kb.
Abban reménykedem ezzel a gyári progival jó lenne a kép de nem inditja el a konvertálást:S
valaki plsss
köszönöm -
gyorik
csendes tag
No megjött a Camileo P30-asom tegnap este. Felvételeket szerintem csak a hét vége felé tudok csinálni. Az első benyomások:
+: sok tartozék, igényes csomagolás
-: kicsit igénytelen anyaghasználat, nem egyértelmű kezelhetőség(ha valaki megszokja biztos nem gond neki, de elsőre kiakaszthatja az embert)A többit majd később.
-
-
scream
veterán
Sziasztok!
~50ezer forintig milyen normális SD-s kamerát ajánlotok?
-
camalot
tag
Hi! Extrémsortokhoz kellene kamerát vennem, eddig sisakkamerát használtam de nem vagyok megelégedve a kép minőségével. Arra gondoltam hogy inkább egy jobb géphez száloptikával (vagy valami hasonlóval) csatlakozva oldanám meg a dolgot. A cél hogy a lehetőségekhez mérten könnyű legyen a kamera. Tudnátok tanácsot adni?
-
piadex2
senior tag
Kedves ISZOLE és gyorik!
Úgy döntöttem, hogy nem mpeg2-be rakom egyből a felvételt (a Hi8-asról), hanem avi-ba, és azon belül is DV-be. És láss csodát eltűnt a rece. (Amúgy PAL-ra volt beállítva a gép, és a kamera is ilyen rendszerű volt - szóval azzal nem volt gond.)
Most jön a dvd-vé alakítás (mpeg2 stb), de az már más tészta.
Köszönöm a segítséget, és hogy nem anyáztatok.
Üdv,piadex2
-
piadex2
senior tag
Kedves ISZOLE,
Oké, akkor máshogy kérdem:
szeretnék egy filmet digizni, úgy, hogy lcd monitoron is jó legyen meg crt TV-n is.
Mit kell tennem, hogy megszűnjön a rece? (pinnacle studio 12 ult. progim van)
Kösz:piadex2
[ Szerkesztve ]
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Végül beruháztam egy rca szál elosztóba - csináltam sztereo-t.
De: miért van az alábbi képen látható rece a video-ban, amikor visszajátszom hdd-ről?van szó
előre is kösz a segítséget:
piadex2
-
piadex2
senior tag
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Most egy másik géppel csinálom a felvételt, itt már nincs baj (pedig az előzőből szedtem ki a tunerkártyát).
Viszont: amikor a pinnacle studio 12-vel veszem fel a video-t, akkor a füles mind két oldala szól, amikor viszont visszahallgatom a felvett video-t, akkor csak a bal oldali rész szól.
A kamera csak egy audio csatlakozóval rendelkezik, eddig érthető, csak az nem, hogy akkor felvétel alatt miért szól mind a két oldal (left, right).
Segítség.
Előre is kösz:piadex2
-
gyorik
csendes tag
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Miért van az, hogyha egy kazettát lejátszok egy számítógépen (kamera rákötve a gépre, és úgy), akkor a kép nagyon durván recés? Ha ugyanezt a kamerát tv-re kötöm ugyan ezzel a kazettával, akkor ott hibátlan a lejátszás.
Kösz:piadex2
-
Romvr
őstag
No megvettem a Camileo H30-at. Az első tapasztalatok jók, csináltam tesztvideókat is youtube-ra
Lehúzott redőnynél
Enyhén felhúzott redőnynél
Viszonyítási alapnak az S10-essel csinált videó otthon jó fényviszonyok mellettBár nincs rajta segédfény csak vaku, még így is jó képeket csinál sötétben (világosabb kép, kevesebb zajjal), bár van rajta egy "lámpa" mod (mittomianeve) ami rányom némi fényerőt a felvételre, sajnos ezzel együtt a képzaj is a 3x-osára növekszik, így értelmét nem látom, ha minőséget veszem figyelembe. Testszik hogy "normális" kamera külseje van mégis kicsi, elfér a pulóverem zsebébe. Szép nagy kijelzője van így lehet látni ha esetleg eltéved a fókusz (gyors mozgásokat nem szereti /rángatás/, idegbetegeknek nem ajánlom) Tetszik a makro mód amivel 1 centire is tud "tökéles" képet adni, de ha onnan átviszem valami távolabbi cuccra akkor is megtalálja (bár kicsit lassabban) az élességét.
Ez már végre tudja az 1920x1080p30-at ami végre Full HD. A kép minősége is zongorázható az S10-hez képest (lásd fenti videók). A képstabilizálás is jó, bár ha 5x-ös zúúmmal nézem akkor apró remegések tapasztalhatók. Érintőképernyős vezérlés és ötletes, könnyű átlátni, csak ha működés közben akarod tisztítani akkor elprogramozhatod(rezisztív érzékelés, nem kapacitív).
A hangról egyenlőre nem tudok nyilatkozni, mert nem volt alkalmam visszahalgatni a felvételeket, csak nézni tudtam.
Szóval egyenlőre csak jókat tudok róla mondani. Majd este, és holnap nappal (talán hóesésben) is csinálok felvételeket (vagy talán még ma) és feltöltöm jútyúbra (a fenti első kéttőt is röpke 3 óra alatt megcsinálta)
-
snipr
aktív tag
Canon Fs200-rol erdeklodnek...
- egyik tesztben nagyon leszolták, hogy keveset bir az aksija (40perc) és nem is lehet bele szerezni olyat ami tovabb birná... ezt mennyire vehetem készpénznek?! (meglep, mert regebben irta valaki az fs100-rol hogy milyen sokáig birja, az utod meg csak 40percet tudna?!)
- mekkora felbontásban rogzit, és milyen formátumba?!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Sziasztok
Némi segítséget szeretnék kérni tőletek.
Videókamerát szeretnék vásárolni de nem tudom eldönteni meilyket lenne érdemesebb megvásárolni a kettő közzül.
JVC MG GZ630 vs JVC MG GZ530 vs Panasonic SDR-H80csináltam egy összehasonlító linket ami itt megtekinthető: (JVC 630vs530)
http://www.jvc.hu/compare.php?ids%5B%5D=GZ-MG630REZ&ids%5B%5D=GZ-MG530EZAmi nekem elsőre szembeötlött hogy a 630 as valószínüleg újabb fejlesztés, bár az 530 nagyobb felbontással bír(nagyobb is a lencséje). Nem tudom sajna így vaktában hogy a kamerák által készített videó minősége(természetesen mind2 esetben a "legnagyobb" beállítás mellett) mennyire szembeötlő egymáshoz képest.Sok különbség lenne e, zajok stb... (például ha számítógépen nézem vissza).
Köszönöm előre is a segítségetek.
üdv[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Nah Hétfőn megyek a Camileo H30-asomért. Ezüst színben rendeltem mert itthon már mindenem fekete (Monitor, gép, laptop, hangfalak, bill/egér, szék...) szóval kell egy kis színfolt az életembe
. Remélem hogy ez kalsszisokkal jobb lesz mint az S10-es volt, ennyi pénzért (53,000.-) azért elvárható lenne. Majd ha rájöttem hogy lehet a youtube-ra feltölteni videókat (a héten valamiért nem tudtam), akkor töltök fel 1-2-t. Bár jövő hétre havas, borús időt mondanak, de azért meglássuk.
-
Romvr
őstag
Aha. Na így már világos, hogy minél kisebb az érték, annál jobb a kamera a sötétben, mert annál több fény jut be. Most már megértettem, köszönöm!
Az azonban továbbra is rejtély számomra hogy a 3,5-3,7-es érték az mennyit ér. Bár a nemrég linkelt videón látszik hogy gyenge fényben is "tisztább" képet ad mint az S10. Gondolom akkor az X100-as f/2.0-2.8 -as értéke nála is jobb. (biztos ezért is kerül egy 20-assal többe) -
ISZOLE
senior tag
A rekeszt úgy mérik, hogy elosztják az átmérőjét a fókusztávolsággal, az eredmény egy tört, a szabványos értékek 1/1 1/1,4 1/2 1/2,8 ..... mert mindegyik felezi a bejutó fénymennyiséget. Az egyszerűség kedvéért ezeknek a számoknak csak a nevezőjét tüntetik fel ezért van az, hogy a nagyobb szám kisebb apertúra. Pont ugyanez van a zársebességnél is, minden szabványos lépés felezi-kétszerezi a bejutó fény mennyiséget és időnként itt is csak a nevezőt írják le.
-
Romvr
őstag
Utána olvastam, köszi a linkeket, de attól még nem tudom hogy az általam leírtak most jó értékek, vagy rosszak. Mivel pl a rekeszérték nekem úgy tűnik hogy minél több annál jobb, hiszen akkor sötétben is világosabb képet ad. De ennek ellenére azt mondják hogy a kameránál a kicsi rekeszérték a jobb. Szóval akkor most mi van?
Toshiba Camileo H30 sötétben Nekem ez klasszisokkal szebbnek és zajmentesebbnek tűnik mint az S10-esem volt. Vélemények?
-
ISZOLE
senior tag
Azért az alapfogalmaknak utána nézni talán nem lenne olyan nehéz....
Csak példának: fókusztávolság, Fényképezőgép[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz
mazsi70 #5247 üzenetére
Hát az X100 jól hangzik meg minden, de 70k magasságában dobálják, ami már meghaladja a pénztárcámat. 60k az az összeg amit még elviselek. Egyenlőre a H30 látszik esélyesnek.
Van néhány dolog amit viszont jó lenne ha elmagyarázna valaki:
Focal Lenght = 6.8 - 34 mm
Aperture = f3.5 - 3.7Pontosan mik rejteznek ezek mögött a kifejezések és számok mögöt? Milyen érték a jó? Illetve hogy honnan lehet megtudni mekkora egy kamera látószöge? (Az S10-esé nagyon kicsi volt.)
Illetve most olvastam valahol, hogy ezek a HD kamerák mind elvéreznek a rossz fényviszoknál, és csak 300k magasságában van olyan ami már talán nem... Hát kössz, aki írta igazán kipótolhatná a pénzemet hogy vegyek is egyet
Indokolta azzal hogy a minél nagyobb a megapixelek száma és "kis érzékelőnél" annál nagyobb a zajosodás. Tehát nagy méretű érzékelővel rendelkező kütyüt kell venni, ami meg nem 2 fillér. Meg persze hogy ne műanyag optikás legyen, meg az F érétke legyen 2.8 alatt (de azt nem mondta hogy mi az), illetve hogy tudjon 98734561x-os Optikai zoomot mert csak... -
Romvr
őstag
No számadtam-számvettem, és arra jutottam hogy 60k a legfelső határ amiért veszek kamerát.
Vélemények a Toshiba Camileo H30 / H20-ról?
-
Romvr
őstag
Tiszta jó a Youtube. Nem tudom egyből feltölteni rá a cuccot a kameráról, mert nem szereti sem a formátumot, sem a felbontást. Majd este ha eszembe van teszek fel néhány általam készített felvételt (amit előtte át kell majd konvertálnom (doh).).
-
Romvr
őstag
Gratulálok!
Majd tudsz lőni néhány felvételt arról hogy milyen alacson megvilágításban? Esetleg youtubra is fel tudnál majd tölteni néhány HD képsort négy féle megvilágítás mellett?
- Kültéri nappal
- Kültéri este (utcai lámpák, neonok...stb..)
- Beltéri nappal (ablakból jön a fény)
- Beltéri este (lámpák, félhomány...stb...)Esetleg majd te is írhatnál valami szösszenetet arról hogy mik az első / második tapasztalataid a cuccal kapcsolatban.
Csak mert ha nem jobb annyival mint gondolom akkor inkább mást veszek... bár hogy mit?
Feldobom a kérdést:
- Max 50k-ig valami olyan HD képes, Auto Focus-os, Zoom-os masina létezik ami beltéren gyenge (értsd: 80-100W-os izzó) megvilágításban is job felvételt csinál mint egy mobiltelefon? Kis méret előnyben (mint a Toshiba P30), mivel napi szinten hordoznám magammal mindenfele, főleg majd nyáron.
-
Dorka1
csendes tag
Sziasztok!
Cyrin es Bogingrol koszonom a valaszokat!
Szerkeszteni nem szeretnem a felvett anyagot, csak tarolni, illetve DVD (nem asztali) lejatszon visszanezni. Most nezem a Pricescan oldalat, hatha okosabb leszek...
Meg1x koszi es udv Mindenkinek! -
Romvr
őstag
No ma döntésre jutottam. Volt alkalmam kézzel tapintani egy Camileo P30-ast és mégsem olyan hatalmas darab mint a képeken tűnik. Ezért szépen eladom az S10-est (már van rá vevő is.) és befizetek jövő hónapban egy P30-asra.
Ha esetleg van valakinek tapasztalata vele működés közben (amit én tapiztam abban nem volt aksi
), az írja le nekem legyen oly kedves. Ami érdekelne hogy sötétben, illetve rosszul világított helyeken hogy muzsikál? (apropó. Ma majd töltök fel 1-2 skrínsátot az S10 által készített videókból.)
-
gyorik
csendes tag
Még annyi, hogy a P10/P30-hoz milyen SDHC kártyát ajánlotok? 8GB-osat szeretnék és gondolom legalább class6-os(6MB/s írási sebesség) kell hozzá. Konkrét tapasztalatok a HD felbontás és SDHC kártya vonulatában valakinek?
-
-
mazsi70
senior tag
Ahol megnézheted : www.toshiba-multimedia.com/hu
A miniDV felvételeimet is átszoktam konvertálni : Ulead-Pinnacle ,de az minőség romlással
jár,mert az AVI formátum kb. 13Gb-t(1óra) foglal a vinyón és mpeg2 dvd formátumra átírva 4,3Gb-t.Most szereztem meg a Pinnacle 12 progit és ott,ha az avi-t át akarom konvertálni
mpeg2 dvd formátumra, felajánlja a HD ready felbontást!Ebből az következik,hogy sima dvd lejátszón is meg tudom nézni az anyagot 720-as felbontásban?????
(Persze LCD tv-n) -
Romvr
őstag
válasz
mazsi70 #5226 üzenetére
Sima DVD-n nem, csak olyanon ami tud AVI-t lejátszani (bár szerintem manapság mindegyik ilyen). Amúgy hol tudom megnézni hogy milyen kodekkel dolgozik a készülék?
De vannak olyan írók hogy ha ráhúzol 2-3 AVI-t és kéred akkor átgyúrja DVD formátumra. Akkor meg már gond nélkül viszi minden. -
mazsi70
senior tag
Most néztem a Toshiba Camileo X100-ast .Full Hd felbontásu videókat készít ,de
AVI-ban a H.264 helyett .Kérdésem : Ha,kimásolom az avi videót egy dvd lemezre,
akkor meg tudom nézni sima dvd lejátszón??? -
Romvr
őstag
Én szerintem a P30-at válaszd akkor. A P10 lényegében egy újra kiadott S10-es csak van benne 1-2 apróság, meg zömökebb. A P30-ban meg van optikai képstabilizátor, ami azért enyhíti a remegő kéz effektust. Sajnos e miatt viszont ducibb (3,8 centi, míg az S10 csak 1,8 centi) Néztem hogy ha most P30-ast vettem volna, akkor az pont nem tudnám kényelmesen a farmerom zsebébe dugni.
-
gyorik
csendes tag
Szia,
Jó kis tesz volt, sokat segítettél vele. Én is egy kis kamerát szeretnék, a P10 vagy a P30 között vacillálok. Nem tudod, az optikai zoom-on kívül van valami különbség a 2 kamera között? Ja és ennek a 60fps-es felbontásnak én is örülnék ám! Vajon a P10/P30 is tudja?
SZERK: A P10/P30 is tudja megnéztem a manualban.
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Délelőtt van és tartottam egy újabb tesztelést. Most ilyen borongós idő van nálunk, és 10 centi hó, ami azért kicsivel magasabb fényerőt biztosít. Így ilyen fényviszonyok mellett az 1080p már tényleg 1080p. Minden kis részlet kivehető, éles, világos, színes képet ad. Nyáron majd tűző napfényben, biztosan jobb lesz ennél is.
-
Romvr
őstag
Nah megjött a Toshiba Camileo S10-es csodagépem. Szóval ahogy ígértem írnék egy rövid kis szösszenetet az első benyomásról meg az első probálgatásról.
Kibontottam és az első ami feltűnik benne hogy "öcsém, ez de kicsi!" a második meg hogy milyen elegáns kinézete van. Rögtön 100 felé is téptem a dobozát és kicsomagoltam mindent amit adtak hozzá. Mivel kaptam egy tetemes mennyíségű kábelt (TV, HDMI, USB, Töltő) pár köbméter papírt (Users Manual 7 nyelven, valami figyelmeztető cetli, garancia jegy), meg pár darab kiegészítőt (Mini álvány, csuklópánt, tépőzáras-övre-akasztható tok). Szóval a gyártó ellátott minden jóval. Kivéve persze a memóriát. A 128 megás belső tár alig elég valamire, de én már eleve 4 gigányi SD kártyát is hozzászereztem, szóval ucu neki. Az irodában kaptam készhez ami bazierős neonhegyekkel operál (kiégeti a szemed ha belenézel
), szóval az első tesztet ott ejtettem meg. Néhány adat mire elég a 4 giga memória:
- 1440x1080 = 01:06:35 (tehát kicsivel több mint 1 óra)
- 1280x720 = 02:13:10 (dupla annyi)
- 848x480@60 = 01:46:32 (60FPS-el vesz fel, ami marha jól mutat ha utána 50%-os sebességgel játszod le)
A VGA és a QVGA opciókat meg se nézem, mert nem azért vesz az ember HD kamerát hogy gyér felbontásban járassa. A WVGA 60-at is csak azért használom mert 60 fps-el vesz.
Tehát egy bazi fényes irodában a képminőség jónak mondható. A kép éles, a fehér egyensúly teszi a dolgát, a színek is a legtöbb helyen színhűek, csak a csillogó felületeken csúszik el néha. A probléma a félhomályban, illetve a rosszul megvilágított helyeken kezdődik. Példának a 3-as metró Dózsa Gy. u. megállójában a kép már élvezhetetlenűl zajosodik, az élességről is csak elmarasztalóan tudok beszélni. Itthon egyszerű 100W-os izzók mellett némileg jobb a helyzet. Szóval a kamera igazán csak jól kivilágított, illetve napfényes helyen ajánlott. Majd ha süt a nap akkor is nyomok egy tesztet, de bizakodó vagyok (van itthon egy b******ott erős halogénes lámpám, nah a mellett már jó a kép.). Illetve most legalább alkalmam nyílt játszadozni a beállításokkal. Rájöttem hogy a sötétbeni rossz minőséget is lehet javítani 1-2 kapcsoló átkattintásával. Pl ha Night módra állítom, a WB-t pedig daylight-ra (kis ellentmondás?
) akkor a zajosodás is csökken, valamint világosabb képet kapok. Sajnos az élesség ilyenkor, messzire, továbbra is rossz, de ha makro módban közeli cuccokra még rányomom a ketyere lámpáját is, akkor már jó a helyzet. Apropó lámpa: Vakít mint az istennyila!!!
szóval használata ajánlott.
Kipróbáltam vaksötétben is, Led-lámpa a kütyün bekapcs, night mod, wb=daylight. Mit ne mondjak kb ha 50 centire lát el ilyenkor a készülék akkor lehet már sokat is mondtam. Azonban olyan 30-20 centinél már "szép" képet ad. Persze makrora állítva.
Apróbb hibák/engem zavaró dolgok: 720p-nél a stabilizálást minden egyes bekapcsolásnál ON-ra kell állítani. Ezt csak a menüből éri el az ember, igaz 4 kattintás, de akkor is. Valamint a Scene, Exposure, WB beállításokat is reseteli a készülék. Minden más beállítást megjegyez viszont. HDTV-re rádugva HDMI-vel a felbontás csak a kijelző felbontásával megy át, nem pedig a ténylegesen felvettel (1080p, 720p).Szóval a készülék nem a legtökéletesebb, bizonyos helyeken jobbra számítottam, de ettől függetlenül jó "kis" masina. A hangsúly pedig a "kis" szón van. Viszonyítási alapnak egy iPhone-nál kisebb, bár vastagabb kicsit. Szóval igazi zsebbmasina amit bármikor magadall vihetsz, majd előkapva megörökíthetsz bármit! Nekem meg ez volt a fő szempont! Majd ha gazdagabb leszek okvetlenül beszerzek egy olyan gépet ami 720p-ben tudja a 60 fps-t mert az lenne a tuti. Illetve egy olyat ami e mellett még az esti/alacsony megvilágítású felvételeket is szépen, kevés zajjal és jó képélességgel tudja.
-
bogingrol
aktív tag
nem utik verik az emberek itt agyon egymast azert hogy segitsenek, biztos mindenki meg az ujev faradalmait piheni ki, es nekem is keves idom van, ajanlani nem tok en se semmit, nezz meg egy par arosszehasonlito oldalt, aztan ezt a par alap dolgot esetleg tartsd szem elott [link] es aztan keresgelj par tesztet, (en is ezt csinaltam) majd meglatjuk mi lesz belole. Amibol szvsz valassz : Sony,Panasonic,Canon
-
bogingrol
aktív tag
Lementeni le lehet, kerdes az hogy ezt utana asztali dvd-n akarjatok e nezni vagy csak tarolni akarod a videokat dvd lemezen. Igazsag szerint nem tom a dvd-s kamerak milyen formatumba rogzitik a videot, de arra sem vennek merget hogy csak annyi az egesz hogy folveszem, aztan beteszem az aztali dvd lejatszoba "oszt jo van", mellesleg az eleje fele amikor meg erdeklodtem egy picit is a dvd-s kamerak utan nem kimondottan dobaltak az agyukat tole az emberek, ha huzamosabb ideig szeretned hasznalni en inkabb mem kartyast vagy hdd-st ajanlanek, de persze ez csak az en velemenyem...
-
more
tag
Sziasztok!
150.000 alatt keresek memória kártyás kamerát. A zomm és a hd nem fontos. Az a lényeg, hogy szép képe legyen, gyors mozgásokhoz\sporthoz is tudjam használni.
Tudtok ajánlani valamit?Köszi!
-
Dorka1
csendes tag
...megint en...
lehet, h hulye kerdes, de a beepitett merevlemezrol egy egyszeru laptopocskaval le lehet menteni a felvetelt, vagy asztali DVD iro kell hozza?
akkor megiscsak marad a DVD-re valo rogzites...
meg1x koszi, ha valaki valaszol! -
Dorka1
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnem megkerdezni, milyen viedokamerat javasoltok az alabbi reszletekkel?:-Sony
-Csaladi felvetelek keszitesehez
-DVD-n tarolhato legyen
-USA-bol lenne megrendelve (nem nagyon tudom, milyen weboldalon nezzem)
-Max. 500 USD / 100.000.-Ft arhatarJa, es a Sony honlapjan most ezek akciosak:
DCR-SR300
HDR-UX5
HDR-SR7
DCR-DVD610Otlet?
Nem olvastam teljesen vegig a hozzaszolasokat, szoval elore is bocs, ha mar volt erre valasz korabban!
Koszonom szepen!
Udv,
Dorka -
bogingrol
aktív tag
...hja, szep is lenne egy normalis kamer de hat ez nem egy olyan kezdetu dolog ami elejen megjelenik a bombolo oroszlan, meg a felirat hogy "metró goldvin májer" és az a vége hogy a fohos belelovagol a neplementebe egy fasza kameraval mert masfel ora alatt megoldotta az osszes problemajat es meg a vilag megmentese is belefert....
Amugy a "vegyem meg mind a kettot" nekem is eszembe jutott, de akkor mar vennek inkabb egy rendeset es azt minden fele keppen megtartanam. (Azert a zasszony orcajara kivancsi lennek ha hazaallitanek ket kameraval, szerintem csak csondbe elbujna az agy moge es sirdogalna kicsit)
-
bogingrol
aktív tag
Hja, csak attol felek, mivel *amator szinten foglalkozok videozassal megveszem az egyiket aztan ket nap mulva kiderul hogy pont arra amire nekem kellene a masik jobb lett volna, aztan jon az idegbaj, es azert hat nekem sincs evente 1000 euro koruli osszegem hogy hol ilyen, hol olyan kamerat vegyek. Ez az amit szeretnek elkerulni, de mar pattognak az erek a szememben a guglizastol es nagyon almos vagyok.Neha ugy tunik mar halucinalok is. Az elmult negy napban napi 3,5 ora volt a maximum amit aludtam
(gondolom az etiopiai ehezok is meghatodnanak szomoru tortenetemen
)
* amator videozas alatt ertendo : sajnos millio forintos berendezesekre nincs penzem, de komolyan gondolom (elhivatottsag 100%) tervek: klippek forgatasa, esetleg nehany palyazat, ne adj isten kisebb reklamfilmek a helyi kabeltevenek stb.
-
Cyrin
addikt
válasz
bogingrol #5210 üzenetére
sokszor eltér az usa és az európai modellek megnevezése, mivel külön rögzítési szabvány van, nem hinném, hogy ennél nagyobb lehet a különbség..
egyébként meg az a kis érzékelő méretbeli különbség nem javít. gyenge fényviszonyok a közt a canon se jó.
mindenesetre bármelyiket is veszed, nem jársz rosszul, de nyilván a canonra egyszerre többet tudsz rögzíteni, mint a sonyra, persze ez is nézőpont kérdése, mert a kazetták meg olcsóbban cserélhetők mint a memory cardok.
[ Szerkesztve ]
-
bogingrol
aktív tag
Koszi, kozben kulturalodok en is nagyerokkel, meg rajottem hogy a canon erzekeloje a nagyobb nem a sony-e
na de mindegy. Most arra probalok rajonni hogy a canon vixia hfs11 kozott meg a canon legria hfs11 kozott mi a francos fene a kulombseg, mert otthon este neztem a youtube-on valami komercijal prezentejson videot a vixia hfs11-rol es mar majdnem meggyozott, de en a legriat neztem ki eredetileg magamnak....ahhh de komplikalt ez ha nincs az embernek par millio forintja egy ilyenre "oszt jol van" [link]
...szepseg
-
Cyrin
addikt
válasz
bogingrol #5208 üzenetére
A HDV is tömörített formátum, igaz az AVC nagyobb mértékben tömörít, de időközben a technika is fejlődött, és mióta átlépték a 15 Mbps-os rögzítési rátát, azóta a minőségük is jó.
Igaz, hogy van a Sony-ba memóriakártya, de arra csak képeket rögzít, videot nem.
Szerkesztésre elég a géped.Itt találsz teszteket.
-
bogingrol
aktív tag
..ez miatt szemezgetek kitartoan a Sony-val. Az igazsag az az hogy annak idejen elegge belem vertek hogy a tomorites adatvesztessel jar, az adat vesztes minosegromlast jelent. Ez egy ok ami miatt a sony-t valasztanam, a masik az az hogy a sony-ba is van memoriakartya, gondolom arra is lehet vetelezni, gyanitom hogy valamilyen tomoritett videot vesz ra, tehat ilyen ertelembe a sony "hybrid".
Viszont erdemi informaciom arrol nincs pl hogy a dv szalagrol atvett anyag es az AVC kozott minosegileg mi a kulombseg. A video szerkesztesere egyelore van masfel terra-m, egy quad-om meg 4 giga ram+ egy 8600 gt extreme, nem mondom hogy egy kraftwerk, de talan elboldogul valamennyire a szerkesztessel.
A canon helyel kozzel ugyanazt tudja mint a sony, azzal hogy ahogy utana neztem a sony-nak nagyobb az erzekeloje es mas parameterei kozt is van olyan ami jobb mint a canon-e, na nem szamottevoen. A canon viszont meg (tudom okor vagyok) de SZEP -
Cyrin
addikt
-
bogingrol
aktív tag
válasz
salesboy #5205 üzenetére
Koszonom a hozzaszolasokat, esetleg annyit megjegyeznek, hogy a sony nekem a HDV rogzites miatt kicsit jobban tetszik, az anyagot amit rogzitek vele tovabb kell editalnom minden fele keppen, szal a szalagos rogzites bejovosebb lenne. De meg mindig tanacstalan vagyok.
Ami pedig a HDR-HC9 erzekelojet illet tudomasom szerint ezt colban adják meg, tehat a nagyobb nevezőjű tört kisebb CCD-t taka ebbol kifojolag a HDR-HC 1/2.9 erzekeloje minden fele keppen nagyobb mint a HDR-CX11 1/3.1 erzekeloje
Varom a tovabbi tanacsokat.
Canon-os tapasztalata esetleg valakinek?ui
kossz a biztatast[ Szerkesztve ]
-
salesboy
tag
válasz
bogingrol #5203 üzenetére
Üdv
Én nem vagyok igazán szakértő, de a két gép közül amit választottál, én egy harmadikat javasolnék.
HDR-CX11 vagy HDR-CX11e
Ez olcsóbb is, nagyobb a CMOS érzékelő benne, könnyebb, 12x-es Optikai zoomja van, 5.1-es digitális hangot tud és az állókép funkció is 11MP.
Nekem HDR-CX7-em van, az ennek az elődje. Nem tudok rá igazán rosszat mondani.
Persze nem professzionális, de amiket Te néztél azok ugyan ezen a szinten vannak, csak más rögzítési módokat használnak. Ráadásul a HDV és a vinyó is zabálja az aksit.
A memória kártyának minimális a fogyastása.Gyönyörű felvételeket csináltam vele eddig alap felszereltséggel.
Kapható hozzá minden féle egyéb kiegészítő.Hajrá
-
Cyrin
addikt
válasz
bogingrol #5203 üzenetére
Nekem Sony HC7 van, a HC9 elődje, mivel én családi videózásra használom, nekem egyrészt fontos volt, hogy szalagos legyen, másrészt akkor még nem érték el ezt a minőséget az AVCHD cuccok. Szerkeszteni is jóval könnyebb volt a HDV-t.
Viszont a HDV-nek firewire bemenetes gép kell... -
bogingrol
aktív tag
Segitseg kellene.A tema a regi, (kameravalasztas) azzal hogy nagy nehezen megszuletett ket "jelolt"
egyik
[link]
masik
[link]ha valaki erre jar, erdekelne melyiket valasztana. Nem csak csaladi videokban gondolkodom, tehat enyhe tulzasokkal "amator filmek, videoklippek" felvevesehez lenne leginkabb alkalmazva.
elore is koszonom[ Szerkesztve ]