Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Particionálás
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- OLED monitor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyomtató topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
mik-oca #7093 üzenetére
Köszi! Az állatkertivel volt gond. Igaz ezt is viszi a Asus mini, előző WD, gondolom az új is fogja, megfelelő firmware-el.
-
salesboy
tag
válasz
Frank Morgan #7094 üzenetére
Hát akkor csak az SD-és verzió marad, ami szerintem nagyon jó.
Egy személyes vélemény.
Régen én is sokat kameráztam nyaralásokkor, de rájöttem, hogy semmi értelme. Még én magam sem nézem végig ezeket a hosszúra nyúlt felvételeket, hát még hogy mutatom azt meg a Családomnak vagy a Barátaimnak
Jelenleg 2 hét alatt max. 1 és fél órát veszek fel és még azt is elég visszanézni, sőt még azt is meg szoktam vágni szerkeszteni, alá teszek zenéket, átmosatom a felvételeket, hogy igazán élvezhető legyen. Nagyon rövid kis snittekből és részletgazdag állóképekből, sokkal élvezetesebb homevideót lehet rittyenteni, mint amikor bekapcsolom a kamerát és megyek vele hosszú perceken keresztül és mindent felveszek.
Nem tudom szoktad-e nézni a Vimeo-n a HD csatornákat. Olyan szuper kis 3-5 perces úti videók vannak, hogy élmény végig nézni. Szerintem erre törekedj Te is. (persze ne 3-5 percre)
Egyébként az én Sony-m az 8Gb-ra 1 óra felvételt tud, tehát 32 GB-al meg van a 4 óra (ami szerintem abszolút felesleges).
Amúgy meg én mindig viszem a laptopomat, sőt van hogy naponta még arra is rátöltöm, mert a kamerával is történhet valami és akkor legalább meg van a gépen az addig készített videó.
A lopástól félhetsz, de én elég sokat utaztam nagyon sok országban és csak jó tapasztaltaim vannak.
Sajnos az ilyen szállodai szobás történetek 50% biztosítási csalásról szól.
No de ebbe ne menjünk bele. -
Frank Morgan
csendes tag
válasz
salesboy #7092 üzenetére
Teljesen jogos érvelés, én arra gondoltam, hogy ha mondjuk elmegy az ember nyaralni, oda nyilván nem viszek egy a szállodai szobából remekül ellopható laptopot, de még csak külső HDD-t se csak azért, hogy letölthessek rá vmit (bár ez utóbbi a mérete és az ára miatt belegondolva nem hangzik annyira elvetéltnek..), hanem vagy két kártyát, vagy - ha már ennyire olcsó arányaiban - akár több kazettát is. 4 óránál többet két hét alatt se filmeztem eddig se, de annyi azért kell.
A mechanikai meghibásodás is jogos érv, de én inkább attól félek, mint most ami a VHS-C-s JVC-mmel van: a kamera még szépen muzsikál tekintélyes kora ellenére - jó nem FullHD, de szép képet ad, de kazettát konkrétan már nem lehet bele kapni. Nem szívesen vennék egy olyan kamerát, amibe ha kazettát keresek 2-3 év múlva, akkor kiröhögnek, el akarom kerülni ezt a mókuskereket.
-
salesboy
tag
válasz
Frank Morgan #7091 üzenetére
Lehet egy kérdésem?
A 800 Ft-os kazettát min fogod lejátszani, és hogy fogod szerkeszteni?
Persze tudom a választ is, le fogod tölteni a gépedre. Na már most ez azt jelenti, hogy egy kazettát fogsz használni mindig, mert a gépedről gondolom utána már MKV-ba vagy BluRay-ben fogod kiírni és onnantól a kazettát elfelejtheted, vagy újra írhatod.
Tehát valóban a kazi csak 800 Ft, de a kártyát is csak egyszer veszed meg.
Még egy dolog. Egy kazettás kamera bonyolult mechanikával rendelkezik és annak van egy többlet áram felvétele, plusz még nagyobb esély van a meghibásodásra.
Azért az egy dologért ne válaszd a Canon-t mert 800 Ft bele a kazetta. Az a kérdés melyik csinál jobb felvételeket minden körülmények között.
Én nem ismerem egyiket sem, de akkor már a Panasonic-ot válaszd vagy a Canon-ból egy memória kártyásat, vagy beépített memóriást.
Ez az én véleményem és persze nem kell vele egyet érteni
-
Frank Morgan
csendes tag
Az egész oldalt elolvastam esküszöm és pont azt az egy sort vhogy skippeltem felfogásban, nincs mentségem bíró úr. És köszi
szerk: a kisebb méretű pana felé húzott a szívem eddig a minidv-s canonnal szemben, de azért az anyagilag elgondolkodtató, hogy 800 FT-ért annyit tárolok egy kazin, mint 20ért egy kártyán.. :/
[ Szerkesztve ]
-
salesboy
tag
válasz
Frank Morgan #7088 üzenetére
Húúúúúúú Te azért nem vagy egy könnyű eset....................
-
Tomix24
addikt
válasz
Frank Morgan #7088 üzenetére
18 perc 4gb, akkor....... 144 perc 32GB esetén.
-
Frank Morgan
csendes tag
az ok, de mennyi lesz az SD90 max minőségével felvett videó mérete a natív beépített tömörítéssel, azaz hány óra fér rá a 32 gigás kártyára kb?
-
salesboy
tag
Tényleg.
Nem érdekel valakit egy JVC GR-D230 E típusú MiniDV-s videokamera egy 10-esért. Szuper állapotban van extrákkal, dobozában.
[ Szerkesztve ]
-
salesboy
tag
válasz
Frank Morgan #7078 üzenetére
A MiniDV-t azt felejtsd el.
Ha veszel egy 32 GB-os kártyát az bőven elég. A felvételeket úgy is rendszeresen le kell tölteni a gépedre.
Vagy például az a Sony kamera, amit írtam alapból 32 GB- os belső memóriával rendelkezik.
Később ha nem elég akkor tudsz bele venni, annyi memóriát amennyit a kamera még enged. -
pinnacle
nagyúr
Mégsem baj, hogy ezeréves w810i-m van.
-
pinnacle
nagyúr
Lehet, hogy sikerült távirányítót találnom.
-
Tomix24
addikt
válasz
Frank Morgan #7078 üzenetére
[link] - itt van több SD90-es felvételem is, és vannak komolyabb kamerák is.
4gb - 18 perc FullHD1080p módban.
Ha minőség kell, áldozni is kell rá. Kell erős gép, több vinyó a tároláshoz, kártyák, pótaksik. Ez van..
[ Szerkesztve ]
-
Frank Morgan
csendes tag
Megnéztem a Pana SD90-es vadasparki felvételt és a Canon HV40 kacsásat (SD800-as nem volt itt linkelve, pedig naggyon szívesen megnéztem volna
), és hát.. úgy milyen különbséget kellene látni, amitől jobb az NV40-esé, és nem fogható az eltérő fényviszonyokra/videóformátumra? Nemtom mit kell nézni.
Árgép dobott NV40-est kártyásra is, de gondolom az hiba, és mind MiniDVs. Gondolom az előbb utóbb ki fog halni, viszont így felmerül bennem, hogy FullHD-n mennyi fér egy 32 gigás kártyára? Csak mert az catg10-ben 20k, egy minidv kazi meg ha jól látom 800huf, azért az nem kis különbség, ha veszek két kártyát akkor sd90-nél a kamera összárának a harmadánál járok..
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tomix24 #7071 üzenetére
Nem tudom jól elmondani, de nekem valahogy a Panasonic felvétele, vibráló, darabos, természetellenes, de lehet, hogy ez csak a lejátszó hibája. A Canon HV30 felvételéről mi a véleményed?
Vállszíjat nem tudsz ajánlani? Gondolom ez rövid lenne.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tomix24 #7068 üzenetére
Persze én is nagyon kíváncsi vagyok.
Szerintem a Multiupload a jobb, mert ott az első linkről azonnal indul a letöltés.
-
pinnacle
nagyúr
Végül a Canon HV40-et választottam. Találtam egy régebbi felvételt, nekem ez valahogy "nyugodtabbnak" tűnik, mint a Tomix24 által berakott Panasonic. Kipróbáltam az új WD TV Live-ot a Pana felvétele 40 mp után már fagyott. Egyébként a képminőség is jobb PC-TV-n, csak nem találok távirányítót a Splash, PowerDVD-hez. A VLC-hez már van, de jó lenne valami univerzális.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.OG
tag
válasz
Frank Morgan #7059 üzenetére
A Pana HDC-SD800-nak nincs, de az eggyel nagyobb, és manuális beállítási lehetőségekkel jobban ellátott SD900-nak van két testvérmodellje, a TM900 és a HS900, előbbi 32 Giga flash memóriával, utóbbi 220 GB merevlemezzel kiegészítve. Más kérdés, hogy ezeket a drasztikus ártöbblet miatt nem valószínű, hogy érdemes megvenni.
Jobban jársz, ha az SD800-asba veszel egy jó gyors (minimum class6, de inkább class10), kellően nagy kapacitású (16/32GB) SDHC-kártyát! Van, aki a márkásra esküszik, mások szerint jó a Noname is, azt Neked kell eldöntenet, hogy melyikre mered rábízni pótolhatatlan családi videóidat!
Az SD800 kamera több helyen is 160.000 Ft-ba kerül Árgép szerint, ehhez jön még a kártya, és ha vidéki vagy, a szállítás. Egyéb opcionális kiegészítők, ha akarsz ilyet (pótakku, tok, állvány, külső mikrofon)... plusz kiadást jelenthetnek, de ezeket nem biztos, hogy érdemes rögtön megvenni, lehet rá spórolni tovább...
-
Tomix24
addikt
válasz
dede555 #7060 üzenetére
Hát, nemtudom mi lesz az új modell, de hogy azt nyár elött nem dobják piacra az tuti.
Az új modell 120K körül kezdhet majd,, és lenyomja az SD90 árát. De ki tud várni?update [link]
Ja, úgy nézem kicsit benézted. 2011 Március körül dobták piacra, tehát jövő tavasz lesz, ha lesz új modell.PanaSD90 - Van két válogatott felvételem - Nézd meg és biztos vagyok benne hogy megveszed.
[link]
[link]
Kameráról kimásolt felvételeim.PC-n lejátszás: Szedd le ezt a pakkomat: [link] tomix a jelszó ha lejött. És a Splash Playert tedd fel belőle. Az elvben viszi, ha elég erős a géped.
[ Szerkesztve ]
-
dede555
csendes tag
Sziasztok!
Hallott valaki arról, hogy mikor jön ki a Pana sd90 utóda? Érdemes mostanság venni? 2010 januárjában dobták piacra esedékes lenne már az utód.
http://www.decide.com oldalán az sd90-re azt írják, hogy érdemes venni, a memóriakártyával tuningolt modellre tm90re pedig azt, hogy jön az új modell, már nem érdemes most venni. -
Frank Morgan
csendes tag
Nagyon köszi a válaszokat.
Fényképezőgépet nem kifejezetten akarnék kameraként használni, még ha tükörreflexes is amúgy. Ezek szerint a Pana SD90 és SD800 között arányaiban megérheti a plusz költség - nem sötétben akarok filmezni, csak nyaralásnál is sokszor vesz az ember árnyékban lévőt, vagy épp onnan kifele, és az előzőnél se tetszett a fókuszváltós egy másodpercre megvakul majd mákostészta végeredmény..
A "160-tól indul" alatt mit kell érteni? Ha nem akarom objektívvel meg hasonlókkal feltweakelni, gondolom csak kártya kell bele, mert ha jól látom ez nem HDD-s/SSD-s (van egyáltalán olyan?) Kártyából mi az amire figyelni kell?
[ Szerkesztve ]
-
salesboy
tag
válasz
mik-oca #7056 üzenetére
Köszi a hozzászólásokat.
Mivel mint azt említettem én is csak felhasználóként írtam, akinek van némi tapasztalata ebben témában, ezért nagyon jó hogy kiegészítettétek az írásom és elnézést ha még is valami butaságot írtam.
Egy dolgot azért hozzátennék még. Soha életemben nem csináltam 12 percig tartó snitett, és szerintem kevesen csinálnak ilyen felvételt.
Ne értsetek félre én senkit sem akartam egy DSLR fényképezőre rábeszélni, csak mint lehetőségről beszéltem.Abszolút egyet értek azzal, hogy kamerát kell venni és el kell fogadni ha kevés fénynél kicsit zajos lesz a felvétel.
-
mik-oca
tag
A leírtakkal alapvetően egyetértek,de én is tennék egy kis kiegészítést az előttem szólókhoz!
A fényképező és a videókamera is egy célszerszám!
Igaz hogy a DSLR fényképezők már képesek videót felvenni, de ennek azért vannak korlátai, pl. a Canon D60 max.4 GB-ot tud (ca.12 perc FullHD) egy snittben felvenni, ill. ez a szenzor nem arra van kitalálva, hogy órákig így működjön.
Előnye viszont a jó képminőség (erre a Canon 5DMarkII-es sokan használják, aminek a szenzora 24x36mm (FullFrame)). Viszont kell rá egy megfelelő optika is, és akkor már simán a 500e Ft-nál tartasz! (D60 esetén is)A videó kamerák viszont a folyamatos, hosszú idejű felvételre vannak kitalálva, még ha kisebb a szenzoruk is és ez által zajosabb is. Erre a célra építődnek. Itt egy kb. 250e Ft-os kategóriában lévő készülék felvételét, szerintem simán el lehet fogadni!
Szerintem minden célra a céleszközt kell használni!
Üdv.
oca -
Dr.OG
tag
válasz
Frank Morgan #7049 üzenetére
Az előző 2 hozzászólással egyetértve, azokat kicsit kiegészítve:
Videokameránál az sem mindegy, hogy hány érzékelő van a gépben. Eredetileg a 3-szenzoros kamerák előnye a jobb színvisszaadás volt, de tagadhatatlanul kevésbé zajos a kevés fényben készült felvétel is ezekkel a modellekkel. Hogy ezt az összességében nagyobb érzékelőfelület (háromszoros), vagy valami plusz hardveres/szoftveres megoldás okozza, azt nem tudom, de gyanítom, hogy részint átlagolják is a 3 szenzor képét, így azokon a zaj valamelyest kiolthatja saját magát.
Érdemes szerintme az esetedben kipróbálni a Pana HDC-SD800-asát, az már 3-szenzoros, és 160.000 körül indul az ára. Sötétben biztosan jobb az SD90-nél, már csak az optika miatt is (F=1,5 vs. 1,8). Tudtommal beépített kameralámpa is van rajta (igaz, elég kicsi), induló fényerő 1,4 lux.
Veszteségmentes konverzió TV-barát formátumba:
[link] -
salesboy
tag
válasz
Szia!
Az előző hozzászólásomban inkább az érzékelő nagyságát hangsúlyoztam ki, de azért az optikai rész is nagyon fontos tényező.
Nem véletlen, hogy a professzionális kamerák olyan nagyok. Nem az elektronika növeli a méretüket, hanem az optikai rész nagysága.
Minél szabadabb utat hagyunk a fénynek, annál könnyebben jut el az érzékelőhöz, tehát már kevesebb fényből is több jut oda, ahova kell.
Ezért nem lesz zajos a felvétel.Ezt egy alsó középkategóriás kameránál nem lehet megoldani, hiába írják rá hogy milyen szuper lencserendszer van rajta, lesz zaj a felvételeken.
Itt jön be megint a félprofi tükörreflexes gép, hisz azon rendes nagy optika van és a kamerákhoz képest, jóval nagyobb érzékelő.
-
salesboy
tag
válasz
Szia!
Sajnos el kell szomorítsalak, mert fényhiányos felvételre egyik kamera sem alkalmas, ebben a kategóriában
.
Sokkal magasabbra kell tenned a mércét, ha sötétben jó minőségű felvételt akarsz csinálni.
Ahhoz hogy kevés fénynél ne legyen zajos a felvétel, elsődlegesen a legfontosabb dolog a kamerában található CCD vagy CMOS érzékelő nagyság. Ez minél nagyobb annál kevésbé zajos a kép kevés fénynél is.
Mivel írtad hogy nem értesz hozzá, ezért nagyjából felvázolnám.
Az optika a képet amit a kijelzőn is látsz egy kis felületre vetíti. Ez a felület a CCD vagy CMOS érzékelő, amely az analóg képet digitálissá alakítja. (na ebbe ne menjünk bele hogy hogyan
)
Ha ez a felület nagyon kicsi, akkor érthetően nehezebb lesz a dolga az érzékelőnek, mivel a pixelek sokkal kisebb helyre vannak összezsúfolva. Ha ugyan ez egy nagyobb felület, akkor más a helyzet.
Tulajdonképen ez okozza a zajt a felvételeken. Persze ez ennél egy sokkal összetettebb dolog. Én is csak felhasználó vagyok, de ennyire, azért értek hozzá.Tehát ha neked ez nagyon fontos, akkor az legyen a legfontosabb hogy a jó nagy CCD vagy CMOS érzékelő legyen benne. Persze kell még más is hozzá,(pl. egy jó optika), amitől csak nö az ára a gépnek.
Mivel az érzékelő minél nagyobb, annál drágább egy kamera, ezért van az hogy egy komolyabb "szerkezeten" kell gondolkodnod, vagy megelégszel egy kis zajosodással kevés fénynél.Van még egy megoldás: Veszel egy félprofi fényképezőt (pl. Canon EOS 60D), amin már van videó funkció is. Ezekben a gépekben kötelezően nagy az érzékelő, hiszen, attól lesz professzionális egy gép.
Na ezzel már tudsz kevés fénynél is gyönyörű felvételeket csinálni. Egy baj van vele, ez már egy más műfaj, érteni kell nagyon ahhoz, hogy ki tudd használni, és akinek ez nem megy, annak elmegy a kedve az egésztől.Nekem egy Sony Hdr-cx7-es kamerám van.
Ez egy régebbi típus kb. 4-5 éves és a közép kategóriás Sony kamerák környékén van.
Ennek az utódja most pl. a Hdr-CX360VE, ami180 000 Ft-ba kerül, 32 GB memóriája van, de ebben is csak 1/4-es CMOS található. Persze ennél jóval drágábbakban is csak 1/4-est építenek. Ott az optika és az elektronika miatt lesz kevesebb a zaj.A Fiamnak van egy Canon EOS 60D-je, ebben egy APS-C CMOS érzékelő van.
Na annak a pontos méretét most nem tudom neked megmondani, de szerintem kétszer akkorra, mint bármelyik kameráé.
Na hát az egy csoda!!!!................. Már mint a fényképező.
Ha úgy vesszük az ára sem vészes, ha már a felvételek minőségéhez nézzük, mert ilyen képet egy nagyon drága kamerával lehet csak elérni ez pedig 260 000 Ft körül van most.Hát ennyi röviden arról, ha fényhiányos helyen akarsz jó minőségű FULL HD felvételt csinálni.
-
tiszavirág
tag
válasz
Szia !
Én Sony Hx9v-t használok, meg vagyok elégedve vele. Jó szívvel ajánlom figyelmedbe.
75-80e környékén kapható.
Üdv
-
p2p
csendes tag
Hmx 300 vagy Sd 80?
-
Frank Morgan
csendes tag
Sziasztok!
Házi használatra, de többnyire várhatóan némileg fényhiányos filmezéshez kellene FullHD kamera. Látom közmegegyezéssel a Panasonic HDC-SD90 van említve mint optimális választás, tippre ehhez még kell venni vmi kártyát is (nem értek hozzá, a jelenlegi őskövületünk VHS-C
), mert a várható rezgetés miatt gondolom nem mechanikus HDD-kkel dolgoznak ezek.
Ez mennyire jó sötétben (nem infra kell, csak ha alig van esetleg világítás)? Más jó alternatíva? Ha indokolt - azaz ki tudnám használni még az alkalmi filmezésnél kezdőként is -, kiadnék rá 180-200 körül is akár, pl. említve volt a 3 lencsés, az mennyivel jobb, és melyiket érdemes?
(+ Samsung 650-es DNLA ha lejátszaná az optimális generált kimenetét az zseniális lenne, de az már csak hab lenne a tortán ugye)
Előre is ezer köszönet, nem értek hozzá sajnos.
-
Tomix24
addikt
Sajna nincs
Samsung 1080i - kamerák kb ilyenek [link]
Panasonic kamerák - [link]Butított videó: Samsung HMX300 család [link] Vimeo
De ezt a videót megnézve a PAnasonicSD80-ról, és a fenti Pana pack-ban amim van SD40,
nagyon gáz a hasonlóság, és akkor azt már nem ajánlom... [link]
1080i-s kamerák:
Samsung q10 ha 55K pénzed van
Samsung HMX200 Ha 60K pénzed van és szerencséd, hogy találsz.
Samsung HMX300 Ha 75K körül van pénzed
-----
1080p
PanasonicSD90 ha 100 feletti pénzmagot szánsz rá(sample fentebb) -
p2p
csendes tag
Panasonic HDC-SD80 Tesztvideó, tesztkép esetleg?
-
dede555
csendes tag
Sziasztok!
Panasonic Sd90-el szemezgetek, a külföldi leírásokban az szerepel, hogy van egy 16GB belső memóriája, a magyar boltok honlapján ennek semmi nyoma. Megerősíteni nekem valaki, hogy van belső memóriája? -
tkakas
csendes tag
tv-m vagy7-8 éves dobozos 55cm keskeny majdnem mint a képátlója felbontásról fogalmam sincs
a sürgősebb a pc csere az is 7-8- éves ott szerkesztgetem és nézni is inkább ott szoktam
amúgy a vásárlással meg vagyok elégedve minél többet forgatom annál jobban tetszik a q10. a kezelhetősége is nagyon logikus és egyszerű. Nekem ez is fontos nem vagyok egy hekker. -
Tomix24
addikt
Panasonic HDC-SD80 - egyértelmüen a hibrid kézremegésgátló miatt. Sony kezelhetetlen 10x zoom felett. Pana nálam 1000x-nél kezd érdemlegesen remegni
De én szóba hoznám a helyedben a HMX300-at is. Ott van 720p is, így van választásod, ha neked nem jön be az 1080i :
HMX-200 pl ilyen[link] a 300 kicsit jobb.[ Szerkesztve ]
-
tkakas
csendes tag
Auchan-ban 53-ért megvettem a q10-et
a sony cx 115 is volt 90-ért az eladó szerint kézremegés gátló is van benne.
pana sd90 is volt 130-ért.
A kamera nagyon kézreáll vettem hozzá egy 8 gb-os karit. 1080i-n 1 órát enged
720p-n 80 percet. ott azt mondták 2 órát bír max felbontáson. Ha ezt tudom inkább 16g-at veszek. otthon a gépre feltöltve kiderült, hogy kuka a videókártyám sőt az egész gépem uh most vehetek új pc-t is. Ezután jöhet hd tv mivel az is régi. Beindult a domino. Arra gondoltam már a feleségem sem mai csibe........ -
p2p
csendes tag
Panasonic HDC-SD80 vagy SONY HDR-CX115?
-
gyiku
nagyúr
eddig az m2ts-eket vegassal fuztem ossze, viszont barmivel konvertaltam at avi-ba, mindig elcsuszott a hang. ha mkv-t csinalok, akkor jo lesz?
-
Tomix24
addikt
válasz
mobile076 #7034 üzenetére
A kártyavásárlás:
Másodszor meg, akkor ezt használd videólejátszáshoz: XMBC
[link] - Sokszor frissítik, és mindig ha új van, csak ráinstallálom.Ez kell neki plusszba mint driver: Directx (leszedni, felinstallálni) [link]
Elbánik minden film formátummal, és jó a menüje is. Ráadásként, szereti az 1080i-s kamerákat is. Használata röviden:
.
.
.[ Szerkesztve ]
-
mobile076
csendes tag
Wlac, Tomix24, köszönöm a hozzászólásotokat!
Igazatok volt, tegnap vettem egy 16GB-os CLASS 10-es kártyát és szuper minden. Csináltam úgy 2-3 órás felvételt, majd visszajátszottam, vágtam, összeillesztettem, tűéles kép, gyors zoom, hibaüzenetnek helye sincs! Úgy dolgozik a gép, hogy azt öröm nézni
Viszont a visszajátszást TV-re kötve kameráról csináltam, ugyanis PC-re másolva lejátszani még mindig nem sikerül akadásmentesen. Letöltöttem a Splash Player-t, de telepíteni valamiért nem engedi a gép. Telepítés indítása után hibaüzenet: "A futó programok egyike nem kompatibilis a Windows bizonyos képi elemeivel". Win 7-em van, DirectX 11 van a gépen, 128MB GeForce Go 6100 a videókártyám.
Szerintetek mi lehet a baj?
-
tkakas
csendes tag
értem
q 10 > hmx 300 > sd 90
anyagiaktól függően
sokat segítettél köszönöm
az sd 90 már kicsit erős nekem árban de mivel látom te ezt választottad elgondolkoztató -
tkakas
csendes tag
sony kilőve
h300 vs sd80????(kb egy árban vannak)
a t10 és m20 nem annyira népszerű???
-
tkakas
csendes tag
árak:
q10 és t10 ---------55-60 e Ft
h 300 ----------80 e Ft
m 20 ------------100 e Ftmég esetleg a sony legolcsóbb Hd-je
HDR cx 115 -----------80 e Ft
[ Szerkesztve ]
-
tkakas
csendes tag
hali!
a samsung q10 és h300 között vacilálok a fórum olvasgatása alapján de felmerült még két hasonló: t10 és m20 ezekről esetleg + - vélemény? hét elejéig döntenem kellene. igazából 60 e körül szeretnék vásárolni de indokolt esetben 100 ig el tudok menni -
Tomix24
addikt
Kb a lényeg:
A Panasonic legjobb minőségben 28.000 Kbps-el vesz fel másodpercenként. a kártyára.
1 Class = 8000 KbpsTehát hogy ne írjon hibaüzenetet, és folyamatosan tudjon a kártyára írni, minimum Class4-es kártya kell. 4x8000=32000Kbps
De. Sok kártya a ráírt értéket nem tudja, ráadásként minnél gyorsabb a kártya, annál gyorsabb letölteni róla PC-re is az adatokat. (16GB pl egy lassú karival örökkévalóság)
Class 10 javasolt, az már elég mindenre. és nem is drága. Márka végülis.. mindegy, bár én neves cégekre bízom a felvételeimet inkább. Csak ne microSD kártya legyen + egy adapter, hanem rendes SDHC káryta
Olcsó, de már jó: [link]
Jó áras és márkás: [link]
És ugyanezek persze 16GB/32GB -nál is jók.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
mobile076 #7020 üzenetére
Class6 a minimum ..
Az Adapteres használat a sebesség további 10-20%-át is elveheti...
MAx képekre elég így ... Normális sebességü karival etesd a kamerád!Miért a kártyán spórolsz?
PC-n Splash Player, és Legyen a PC-d is normálisan beállítva(DirectX, driverek,stb).
[ Szerkesztve ]
-
válasz
mobile076 #7020 üzenetére
Nincs gyenge gépem, mégis szaggat a legtöbb videó, ha nem Splash Playerrel játszom le őket. A második pontra a tippem egy közepesen erős talán, jó lenne kipróbálni egy gyorsabb SD /nem microSD!/ kártyával is a gépet, hogy úgy is produkálja-e a hibát.
[ Szerkesztve ]
-
mobile076
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap érkezett meg a H300-asom, és amikor délután próbálgattam, 3 dologra figyeltem fel.
1. Először egy 8GB CLASS 4-es micro SDHC-vel próbálkoztam, aminél a FULL HD felbontásnál csak 15-20 másodpercig bírta a kártya írási sebessége, majd figyelmeztet, hogy cseréljek gyorsabb kártyára, vagy váltsak kissebb felbontásra (HD vagy SD). Ez renben is van.
2. Kb. 1 óra nyüstölés után kártya írás hibát jelzett, miközben sem zoom, sem más funkció nem működött rajta. Ki-be kapcs nem segített, sd kártya megmozdítása helyrehozta a dolgot.
Szerintetek ez normális dolog? Lehet az hiba, hogy micro sd kártyát használok adapterrel?
(Fontos kérdés, ugyanis három napon belül elméletileg visszacserélik ha a kamera hibás!)3. Amikor a gépemre töltöttem a videókat, akkor lepődtem meg igazán. Képek rendben, tökéletesek. Viszont a videó felvételek akadozva játszódnak le (GOM PLAYER-rel). Hozzá kell tennem, hogy a számítógépem nem egy erőbajnok: 1800Mhz egymagos proci, 2GB RAM, 128Mb videókártya. Lehetséges, hogy a lejátszás ezért akadozik, vagy az SD kártya lassúsága a baj? Tudnátok valami olyan programot ajánlani, amivel lejátszhatóak ezek a videók, esetleg DVD-re kiírva asztali lejátszóval?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
st81
tag
Üdvözletem!
Videókamera vásárlását tervezik szüleim. Unokatesóim 40-50eFt-os kamerákat használnak és apám nagyon elégedett ezekkel a felvételekkel. Én már korántsem vagyok ennyire derűlátó. Mesterséges fénynél bűnrossz, kint alkonyattól már erősen "rizsás" a kép, sötétben totál használhatatlan. FullHD-nek írják (Samsung, de a típusát nem tudom), de még az LCD tv-n is kitűnik, hogy a színekkel nagy bajban van (az ég néha sárga(!)), pixelesedik, kis mozgásnál is elmosódás, a zoomolás lassú, stb. Nagynéném 15 éves Sony-ja ezerszer szebb videót készít. Nem hiszem el, hogy ennyi év alatt ennyi "fejlődés" volt. A jutubos felvételek alapján a kb. 200eFt-os ársávban lévő 3CMOS-os gépek, amik nálam megütik a megfelelő szintet. Nem tudom, hogy én vagyok-e túl érzékeny vagy túl nagyok az elvárásaim, de 50-60eFt sok pénz ahhoz képest, amit ezek a kamerák jelenleg nyújtanak. Meg is mondtam faternak, hogy nem javasolom ezeket az olcsó gépeket. Inkább beszállok én is egy kis pénzmaggal és vennénk egy jobbat.
Lenne javaslata valakinek, hogy a 150-200eFt-os ársávban milyen gépet lenne érdemes venni?
Eddig kettőt néztem: Panasonic hdc-sd800 és 900. -
Tibcee
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van-e valamilyen alternatívája a Samsung HMX-Q10-nek az 50-60k közötti árkategóriában?
Nézegettem róla tesztvideókat a Youtube-on, tetszik, főleg, hogy balkezes vagyok, viszont nem tudom, hogy mennyire elég pl. egy koncerten a 10X-es optikai zoom, illetve, hogy a 20X-os digitális zoom használatával mennyivel romlik a képminőség?
Örömmel fogadok minden tapasztalatot és esetleges alternatívát!
-
Coporno
aktív tag
válasz
tiszavirág #7010 üzenetére
Meggyőzőnek meggyőző, köszönöm is a tanácsot, viszont... hát ez kétszer annyiba fáj, mint amennyit én őszinte mosollyal az arcomon kiadnék egy gépért
Vagy akkor kezdjek barátkozni a gondolattal, hogy itt kezdődik a kamera?
-
törölt tag
Hali skacok
Nem tudna valaki feltenni nekem Samsung HMX-Q10 videóteszt pakkot valahova?
Fontos lenne.
Kösz -
Coporno
aktív tag
Sziasztok! Videofelvételre alkalmas eszköz vásárlásán töröm a fejem, leginkább kültéri, gyors mozgások felvétele lenne a cél, de teljesen tanácstalan vagyok, már az elején elakadtam. Jelenleg négy megoldás között vacillálok:
1. A legkézenfekvőbb: videokamera kell, ami SD-re vagy HDD-re rögzít, legalább 720p-ben, lehetőleg 40 ezer alatt.
2. Digitális fényképezőgépekből ezen a 40 ezres áron már egész jónak ígérkezőket látni, tudják a 720p-t is, viszont nem vagyok biztos benne, hogy a végeredmény jobb lenne egy kifejezetten videózásra kitalált eszköznél.
3. Veszek valami minőségibb webkamerát, ilyeneket már 15-20-25 ezrekért találni, igaz, ott már tényleg kéne kompromisszumokat kötni, az optikai zoomról is le kéne mondani, meg ugye a kábel végén mindig ott kéne lennie a laptopnak...
4. Valami épkézláb kamerás mobilra ruházok be, volt már Xperia Arcom, meg voltam elégedve a képminőségével, de végeredményben ez is egy 35-40 ezres beruházás lenne, és akkor már valószínűleg jobban megfelelne a célnak a fenti három lehetőség közül bármelyik...Ti mit mondtok? Tudom, ennyi pénzből nem fogok filmstúdiót berendezni, nem is ez a cél, elég, ha egy kellemes, vállalható, másoknak is mutogatható felvételeket készítő gépet sikerül szereznem. Nem baj, ha használt a cucc, sőt...
Vagy mindenképpen szánjak többet a dologra?
Válaszotokat előre is köszönöm -
Keksz30
csendes tag
Sziasztok
Én most tervezem egy samsung q10-es vásárlását és azt szeretném kérdezni hogy valaki nem-e tudja ennek az aksija mennyi ideig bírja illetve hogy ha veszek bele egy 16Gb-os kártyát az időben mennyire elég?? -
mobile076
csendes tag
Sziasztok!
Kameravásárlás előtt állok, és a SAMSUNG HMX-H300 -mellett döntöttem. Viszont egy kérdés még megválaszolatlan számomra, még pedig a menüje. Van bennük Magyar menü? Esetleg utólag frissíthető Magyarra? Valaki tud róla infót? És hol érdemes megvásárolni?
Előre is köszi.
-
trexxx
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek feltöltve valahová tömörítetlen rögzített fájl Panasonic HDC-SD900-tól?
Esetleg eddigi tapasztalatok a Panasonic HDC-SD900-ról?
kösz
-
agabe
addikt
válasz
Tomix24 #7001 üzenetére
Akkor asszem az 1080p - set fogom javasolni az ismerosnek, mert neki mindegy ha 20ezerrel tobb (pontosabban szan ra annyit) de a kesobbiekben megiscsak jobban fog kinezni....mondjuk 10 ev mulva a 4k-s tvken az 1080p mint a 720
ezek alapjan pana sd90, vagy canon hf m306.
Ezeknel azert dragabbat foloslegesnek tartok en is hazi hasznalatra venni, es ezek kozul majd eldonti az ismeros melyik szimpatikusabb neki.
Koszi a segitseget, es a remek tesztvideokat -
Tomix24
addikt
Még azért próbáld meg 1080i 50-re állítani, az auto beállítás nem mindig a legjobb a WD-nél.
És még ezt nézd meg: [link] - itt több 1080i-s felvétel van.1080i oldalirányú mozgásnál kicsit homályos, de azért nem borzalmas
Más kamerák képei is ilyenek amik 1080i-sek, ez amolyan sajátosság.. max a lencse kicsit jobb a széleken(pl HMx300) , de minőségben ne nagyon várj jobbat.
HD Plazmán WD-TV-vel a fenti videó kifejezetten marha jól mutatott.
1080p a következő lépcső, de az 100.000Ft feletti tartomány jelenleg.