Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Házimozi haladó szinten
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
aldebaran #6194 üzenetére
Bocs, hogy így darabokban írok
.
Szóval a dupla kit-es megoldást azért gondold át.
Előnye, hogy több lesz a zoom-od, viszont ennek kihasználásához cserélgetni kell őket...Én inkább beérem a majdnem 6x-os zoommal de az egy obiban van (18-105)
Vagy veszel kitobis gépet (18-55) és később egy 18-125 obit vagy e felett (135, 200...).
Így nem kell cserélgetned obikat, ha nem akarsz, csak előveszed a gépet és lősz. -
nesa
veterán
válasz
aldebaran #6194 üzenetére
Az a gaz vele hogy ez franciabol jon es nembiztos hogy a magyar szervizbe el a garid, meg voltak gondok.
A masik az 55-200 nem stabis eleg nehez kitartani szinte lehetetlen ,nikonon az 55-200 szite tok ugyanaz a gyutav mint olynal a 40-150 baris a vege mind 2 esetben 300mm kisfilmen.
En ha meg lehet kapni itthon vennem meg az oly duplat,de ezt neked kell eldonteni.
-
aldebaran
addikt
válasz
Szten Márs #6197 üzenetére
Rossz tapasztalat?
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #6183 üzenetére
azért tegyük hozzá h ez a tele végén készült. nem akarom védeni a Panát, de FZ18, FZ28-cal ennél jobb képeket is sikerült készítenem a tele végén. de az is biztos, amit forceberg ír, FZ5 ennél sokkal jobbat tudott.
-
TeeJay
félisten
válasz
aldebaran #6185 üzenetére
ha minden fícsör kell bele akkor sokba fog kerülni.
ha elég egy 10MP-es 11fókuszpontos kis belépőszintű gép akkor egy Nikon D3000 bőven elég neked. már csak az APS-C/DX méretű érzékelő miatt megéri megvenni.
gyakorlatilag ISO 800-ig szívbaj nélkül használhatod és még ISO 1600-on sem lesz vészes.
a VR-es kit objektív meg teljesen elég tanuláshoz, később spórolsz még és veszel rá valami jobbat vagy most spórolsz és 18-55 helyett 18-105VR-el veszed kicsit drágábban -
nesa
veterán
válasz
forceberg #6184 üzenetére
Peddig az FZ 7 igen szar volt
nekem is volt de izibe vissza is vittem...
Szten!
Ezt a tesztkepet nemis neztem, hat ez valami borzaszto ocsmany
,de szerintem az MM be megvezettek valami hulye dumaval .
Tegnap fotoztam sokat ISO 800 -1600 korul azok jobbak lettek.
aldebaran!
Szite biztos vagyok benne hogy jobb eredmenyt ersz el egy 3x os zoomot tudo kitobival ha kivagod ugy a kep kozepet mintha 6x vagy 10x zoom lenne
mint 1 ilyen fz 38 al .
-
aldebaran
addikt
válasz
Igen, láttam.
Szeretnék profi, szép képet megtanulni csinálni. De nem akarok egy vagyont rákölteni. -
válasz
Ehhez képest egy álom volt még az FZ-7 is...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
aldebaran #6175 üzenetére
Az FZ-38 ISO 80-on olyan szintű mosott moslék képet készít, hogy döbbenet.
[link] - ISO 80. Döbbenetesen részletszegény. a zajmosás foltjai uralják a képet. Nem tudom, hogy ez mi, de hogy nem fénykép, az tuti - biztos ezt akarod?
Ez ISO 80!! Akkor képzeld el milyen lehet az ISO 200, vagy 400... felette meg... -
Teemu
tag
válasz
Ööö még az elején ajánlottam neked ezt a gépet. (100k-ért már kapni.)
És szerintem egy jó darabig alap kit obival is bőven el lehet lenni. -
aldebaran
addikt
Ja és néztem a LV-t. Meg belenéztem a keresőbe. Hát mondanom se kell, tényleg nagyon ritka esetben használnám a LV-t. A fókuszálást is már a keresőben próbálgattam, nem is foglalkoztam a LV-val. Nem is gondoltam volna.
Nézegetek még, gyötröm magam.
Egyébként a D3000 tuti jó tipp egy jó obival, ami megfelelő zoomot ad. Mondjuk annak még utána kell olvasnom, hogy milyen obi mire való stb.
Hát lehet, marad a pénzgyűjtögetés... Még csinálni kell pár webáruházat. -
TeeJay
félisten
válasz
mondtam hogy gyűjts még pénzt és vegyél egy Nikon D3000 vagy D5000-t mert utána olyan fasza objektíveket vehetsz rá hogy magad sem hinnéd!
egy AF-S 35mm f/1.8 kijön 50ezerből és nagyon szépen rajzol
vagy ott vannak az 50mm-es fixek 1.8 meg 1.4 fényerővel, és a teszteket ezekkel szokták csinálnifogásra is jobb azért mint az A330...
egy normálisabb kitobjektív meg ott indul hogy Nikon 18-105VR ami még mindig nincs 6x zoom de azt már nem kell sűrűn cserélgetni, ezért szeretik sokan és a minősége is egész jó az árához képest
Canon fronton is találnál neked való vázat utána meg ott is csillió zoom meg fix objektívet vehetsz hozzá és azzal az általad elképzelt minőséget fogod kapni.
igen ez sajnos egy drága hobbi de ha 1x veszel egy rendszert az minimum 5 de akár több évig is maximálisan kiszolgál! -
nesa
veterán
válasz
Most ezt neharagudj de nemertem miert pocsek a zoom
18-55 es kesz ezt tudja nemertem mit vartal 600X-os zumot
kitobik altalaban 3x zoomot tudnak.
Azmeg a hogy a kitobi pocsek meg a regi 17-70 re se mondtam volna peddig az valoban eleg gyatra volt de talan meg mindig jobb mint barmelyik kompakt.
FZ 38 eleg brutalisan zajos hamar mindenkepp ez a kategoria akkor nezd meg a fuji S200EXR gepet.
-
aldebaran
addikt
Na, srácok rászántam időt az a330ra. Fogdostam, fényképeztem vele, zoomolgattam az MMban. Szóval ízlelgettem ez a dolgot és beszélgettem az eladóval.
A gép fogása kényelmetlen, az objektív zoomja pocsék. Ha vennék tükröset, tuti nem 18-55 obit vennék.
A tükrös világ arról szól, már tudom, és úgy látom, hogy veszel egy alapgépet, 2-3 obit, állványt, táskát... stb. Meg sem állsz 500e Ft.ig. A vázat megvásárlás után még állítgatni kell, hogy megfelelő minőséget produkáljon.
A tesztek nem kitobival vannak, ezért a kitobis gépek nem olyan minőséget adnak, amilyen ott van.
Úgy tűnik, marad nekem a bridge kategória. Első nézésre egy Lumix FZ-38, de ez még változhat.
Objektív: 27mm, f2,8-4,4
Optika: 18x optikai zoom, 27-486mm, képstabival
CCD: 1/2,33" 12,1MP.
Vajon ez mennyi lenne a tükrös világban?Remélem, jól látom a dolgot.
-
nesa
veterán
Peddig igen zavaro dolog tud lenni anno oly kompaton nekem is volt, zavart is
start pixel mapping es kesz eltunt nem 1 nagy dolog ez, viszont abba gondolj bele amibe sok pesti bunko nembir belegondolni (tisztelet a kivetelnek), nekem videkrol eljutattni a szervizbe a gepet nem 3Ft
-
-
TeeJay
félisten
-
Throme
veterán
válasz
Degeczi #6170 üzenetére
A #6162 hsz-ed alapján gondolom másként ezt a dolgot. Persze minden nézőpont kérdése.
Az se mindegy szvsz, hogy milyen kategóriába építik be a szűrést. Aki most ismerkedik a dslr világával 8pl én), annak nem biztos, hogy segítség ez a beállítás, pont a fent említett hsz-edben leírtak miatt.
Most egyszerű a képlet, irány a szerviz és ott tényleg gyorsan megcsinálják.
Ha be van építve és elkezdi állítgatni a felhasználó (kevés tapasztalattal) akkor is a szervizben köthet ki.
A szervizben ráadásul egy cél eszközt is használnak az ilyen pixelhibák felderítésére és eltüntetésére, speckó szoftverrel együtt.A gyártók biztos gondolkodtak már ezen. Akik nem építették be ezt a funkciót valszeg a szerviztapasztalatokra erősen támaszkodtak.
Én kérdeztem a szervizben milyen hibák vannak. Persze, hogy nem kötik az orromra a pontos statisztikát, de sok gép inkább leejtés miatt kerül oda. Ha nagyon el lennének havazva akkor az én gépem is kb 2 hétig ott figyelt volna ... -
Degeczi
nagyúr
talán pont költségcsökkentési szempontból kerülhet bele a vázakba: egyszer ki kell fejleszteni a funkciót, aminek van ugyan költsége, de nem hatalmas - utána viszont sokat tud spórolni azzal, h a felhasználók többsége már nem fogja ilyesmivel terhelni a szervizeket garanciában
(igaz, az már nem a gyártó nyűgje, hanem a helyi képviseleteké - de lehet, h van elszámolásuk az anyacéggel időnként, nem tudom) -
Throme
veterán
Ha egy gyártó plusz tulajdonságot/szolgáltatást épít egy fényképezőbe tuti, hogy beépíti az árba. Senki nem dolgozik ingyen. Azért hogy működjön megfelelően (kifejlesztés, tesztek, minőségbiztosítás, szerviz) sok munkát beleölnek.
Szerintem az oly árképzése is kitér erre csak a végfelhasználói árban ez nincs tételesen kimutatva. De vegyünk egy Canon 1000D-t. Ha hozzápasszítanák ezt a szürési funkciót akkor fogadni mernék, hogy x pénzzel többe kerülne. -
máyköl
veterán
válasz
Flashback #6161 üzenetére
Még mindig 1000D.
rumos14: Csütörtökön voltam a Duna Plaza Fukar-ban, és Pénteken (tegnap) a Pólus MM-ban. Nem számoltam meg a gépeket, de úgy rémlik, mintha a MM-ban több gép lenne kirakva. + a Fukarban rengeteg gépben nincs akku, a MM-ban szinte mindegyik gépet ki lehet próbálni. Több Pentax volt a MM-ban, ez tuti, de úgy rémlik több Sony is, Nikon mind a kettőben a D300-et, meg a D5000-et lehet kipróbálni, Canonból asszem a Fukar a nyerő, ott van 450D, meg 500D is, MM-ban 1000D meg 40D van talán, talán 450D
, Mindegy, nekem a MM szimpatikusabb volt.
Ez a lényeg.
-
Throme
veterán
válasz
Degeczi #6162 üzenetére
Írásod alapján tényleg praktikusabbnak látszik ha a felhasználót nem engedik, hogy ilyen dolgokat állítgasson....
Nem beszélve az árnövelő hatásáról, hisz ezt a "fícsőrt" ki kell fizetni és nem is lenne sűrűn szükség rá (remélhetőleg).
Szerviznek egyszerűbb - és pontosabb - azt a pár pixelhibát kezelni, mint az össze-vissza elállítgatott gépeket visszavarázsolni...
(Habár egy "backup" funkcióval ezt is ki lehetne küszöbölni) -
Degeczi
nagyúr
valószínűleg igen - de nem garantáltan
annak idején az Oly 8080-amban volt ilyen, menüpontból indítható automata hotpixelkeresés, ami magától meg tudta keresni a hotpixeleket, és bővíteni a kamera saját hibatáblázatát - de messze nem volt 100%-os, és egy automata megoldás nem is nagyon lehet az:
ha uis túl érzékenyre veszik a keresés küszöbszintjét, egy rakás olyan pixelt is bejelölne, amikkel semmi baj, csak zajosabbak picit az átlagnál
ezért inkább óvatosabb az automata keresés, kimappelés, viszonylag magasabb küszöbbel - így viszont előfordulhat, h nem mindet találja meg (ez volt az Oly 8080-al is: meleg állapotban futtatva sem minden hibát talált meg)
kézi lehetőséget (ahol közvetlenül pixelkoordinátát és színt lehetne megadni) pedig szerintem egyik gyártó sem ad a felhasználók kezébe
(egyébként a Bayer minta miatt nem is annyira egyértelmű, h melyik eredeti cella hibája okozza egy végső pixel fix színét) -
igazabol barmi johet. Megnezem. Most fogtam ugy meg dslr gepet hogy kimondottan a fogasra figyeltem. Az anyaghasznalatra annyira nem inkabbb a kenyelemre koncemtraltam. A D1000nek nagyobb volt a pupja kenyelmesebben elfert a kezem, a sonynal ralogott a huvelykujjam a hatlap gombjaira. Szoval belepo szinten mi az ami kenyelmes es szep a kepe, hasznalhato a kittobi es van benne stabi?
Amugy a westendben a media es a sony szalon kozott szaladgaltam. Majd bemegyek a mamutos edigitalba es vegigfogdosom. -
Throme
veterán
Szenzor téma törölve, rosszul tudtam...
-
Throme
veterán
Én nem állítom, hogy más márka jobb lenne, mert benne van ez a pixel szoftveres javítás.
Már csak azért sem gondolom így hiszen nekem is Nikon van
Max kényelmesebb. Főleg annak aki mondjuk nehezebben jut el egy szervizbe.Mostanában már a Nikon maga gyárt érzékelőt, és a Sony már nem szállít neki, ha jól tudom, de ebben egyáltalán nem vagyok biztos...
-
-
TeeJay
félisten
nehogy már attól legyen jobb egy gép mert kapásból tudja a 10-12millió pixelből azt az 1-2-3-at szoftveresen javítani? ez amúgy sem hiba ha az érzékelőn van egy halott pixel mert a gyártás velejárója. a Nikon amúgy sem gyárt érzékelőt, ő csak tervez és a Sony gyártja le neki
gondolom azért tesztelik mielőtt beépítik a vázba de előfordulhat hogy valaki olyan gépet fog ki amibe lesz 1-2 pixel hiba. na puff nem nagy dolog
-
Fogtam egy A350-et. Előtte egy D1000-et. D1000 nyert... Mi az aternatíva Sony helyett?
-
Throme
veterán
A héten voltam Nikon szervizben, beragadt/halott pixelek eltüntetése végett.
Telefonos érdeklődést követően személyesen vittem a gépet javíttatni.
Így volt a leggyorsabb. Kb 10-15 perc alatt, soron kívül megcsinálták. Addig lehet ott nézelődni (mármint az ügyfélváróban), vagy beszélgetni a munkafelvevővel.
Gari időn túl kb 3000 Ft egy ilyen akció.Gondoltam leírom, hátha szempont valakinél a jó szerviz, mikor kiválasztja milyen fényképezőt vegyen.
Persze hozzá kell tenni ez a pixel hiba nem annyira komoly - szerencsére - mint mondjuk egy esetleges zárszerkezet meghibásodás.... -
nesa
veterán
Most miert mondod van f- 2,8-3,5 os kit is.
Vagy PL E-520 Professzionális Riporter Kit:
ZUIKO DIGITAL 14-54mm 1:2.8-3.5 es meg vaku is van benne...
-
TeeJay
félisten
azt ugye láttad hogy egyik másik 2,8-as zoom objektív többe szokott kerülni mint egy belépőszintű vagy haladó tükrös váz?
pl egy 17-55 f/2.8 Nikon objektív 366ezer egy 24-70 f/2.8 pedig 456ezer körül mozog...
na ha fényerős kit objektívvel csomagolnák a vázakat melyiket vennéd meg? -
Szten Márs
nagyúr
A kitobi ezért kitobi. Akinek fényerősebb objektív kell, az vesz a váz mellé, akinek ez is megfelel, az meg miért fizetne egy kitobis kiszerelésért többet? - Márpedig többet kéne, ha a kitobik fényerősebbek lennének.
Ennek a rendszernek a lényege az, hogy a váz mellé gyakorlatilag jelképes árért kapsz egy alapobjektívet, aminek korlátozotak ugyan a képességei, mégis, igen sok helyzetben igen jól használhatóak. Akik újak a DSLR-ek világában, azoknak pont megfelelő kezdésre, arra, hogy kitapasztalják a korlátait a felszerelésüknek és saját magunkak is, arra, hogy később már tudják, hogy miben kéne nekik több és jobb. Ha egyáltalán kell.Ezen túl egyébként a legtöbb gyártó igen gyakorta ad kitben olyan objektívet is, ami nem a standard kitobjektív, hanem egy szinttel felsőbb kategóriás.
-
TeeJay
félisten
válasz
aldebaran #6135 üzenetére
fogj kézbe egy Nikon D300-at D90-et vagy Canon 50D-t és utána eszedbe sem fog többé jutni a Sony A330
nekem volt szerencsém mind a háromhoz és bár A330-at még nem fogtam de a képek alapján már látom hogy biztos nincs olyan fogása mint az említett 3-nak
aldebaran : minden olcsó kitobinak van torzítása, de a 18-55VR Nikon azért elég jó minőségű a belépőszintű kategóriában. és később tengernyi AF-S objektívet tudsz rá venni ugyanúgy mint Canon-ra plusz rendszervaku meg minden finomság
-
aldebaran
addikt
Újra forgalmazza az edigital az a300-at. De tényleg egy 20assal drágább.
Most akkor próbáljon meg választani az ember fia.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #6116 üzenetére
ezzel nem értek egyet teljesen. a Tami is kifejezetten nagyon jó portrézásra, a 90/2.8 is bőven megfelően kis DOF-ot eredményez, ennél nagyobb fényerő sztem már csak a fényviszonyok olyansága miatt kellhet.
-
rumos14
nagyúr
válasz
killerjohn #6099 üzenetére
az 500D a legtöbb, objektív szempont alapján jobb gép az A300-nál.
a videó kapcsán: azt remélni, hogy egy DSLR-rel ki tudod váltani a családi események megörökítésére szolgáló videókamerát, sztem naív elképzelés. a fényképező fogása nem ideális hosszas videózáshoz, a zoomolás az obi tekergetésével rángatja a felvételt, a fókuszálás pedig igencsak emberes feladat. -
-
tag
válasz
Szten Márs #6116 üzenetére
Igen azt tudom hogy masra valo.Akkor a canont nem is erdemes mas miatt megvenni,a kulonleges kepi vilaga fogott meg,kene valami jobb lencse azert gondoltam.De ha kimondottan portre obi "csak" akkor inkabb a makro obit veszem most.
-
tag
hello
Errol 2 obirol keresek infot,ha valaki hasznalta mar oket akkor az irjon par sort.
Tamron SP 90mm F/2.8 DI 1:1
Canon EF 85mm f/1.8 F1.8 USM
A tamronnnal arra lennek kivancsi jobb minosegu-e a makro modja mint egy dragabb kompkat gepen ami van.
A canonnal meg hogy tenyleg annyira jo mert mindenhol csak szpeket irnak rola. -
Degeczi
nagyúr
nem hiszem, h az időlimit komoly korlátozás lenne, mert ezeket úgyis csak rövid snittekre használják
a durva zoomolás (+élességkeresés) ronda, így inkább megéri leállítani, zoomolni, élességet állíttatni, majd felvételt folytatni, mintsem menet közben próbálkozni
folyamatos esemény megörökítésére tényleg videókamera való, nem fényképezőgép
-
Balinov
titán
-
Dorian
félisten
K-x videójáról (de ez vonatkozik az összes video-közben-nem-AF-es gépre):
Nagyon szép képe van, viszont a tükrösök kis mélységélességéből adódóan vagy kb. azonos távolságra levő dolgokat videózol, ami szűkíti a lehetőségeket, vagy manuálfókuszt használsz, amivel - főleg egy fényerős fix-szel - nagyon szép, filmes hatásokat lehet elérni, de nagyon nagy gyakorlatot igényel.Ha jól emlékszem, a K-x-nek nincs idő limit a videózásban, de ha van, biztos, hogy nem 5-10 perc.
(Eos500d 1080-as felbontása 20 fps miatt felejtős, mintha nem is lenne ez a felbontás.)
-
Balinov
titán
válasz
killerjohn #6095 üzenetére
szia, kollegam D500-at vett nemreg. az tudja a fullHD-t is, viszont azt nem nagyon reklamozzak, hogy csak 20FPS-szel. Nikon D5000-em igaz csak 720p-t tud ertelmes fps-szel, azt is csak max 5 percit, sd-t meg 20ig, de ugy olvastam a nikonos topikban, hogy ez nem bug, hanem feature.
-
Degeczi
nagyúr
több olyan lehetőséget adhat egy fényképezőgép videómódja, ami megfizethető videókamerával megoldhatatlan: egyrészt pl. a szelektív mélységélességet, másrészt a tetszés szerinti obi felhelyezését, legyen az ultranagylátó vagy akár halszem is
más kérdés, h az élességállítás napfényben reménytelen TFT-n, így az élességgel való játék inkább a jó EVF-el szerelt vázak lehetősége marad
-
máyköl
veterán
Így van. Szerintem aki szeretne fotózni és videózni is, az vegyen magának egy fényképezőt, meg egy videókamerát is. A kettő szvsz nem összeilleszthető. Pl. a D90-t is elsősorban fényképezésre gyártották, enm videózásra, így a videó lehetősége nem a legjobb. Viszont pl. nekünk az itthoni videókameránk is tud fotózni, de nem túl jól, mert elsősorban videózásra gyártották, tervezték, nem arra, hogy fotózzunk vele. Tehát ha szerintem ha valakinek egyaránt fontos a videózás, meg a fotózás, az vegye meg őket külön. Legalábbis én ezt tenném, de én nem szoktam videózni, csak néha, arra meg jó ez az itthoni videókamera.
-
TeeJay
félisten
válasz
killerjohn #6099 üzenetére
azt azért ne felejtsd el hogy ezek elsődlegesen fotózásra lettek tervezve!
a HD videó funkció inkább marketing szülemény. persze használható meg szép amit készít, meg lehet játszani a mélységélességgel csak hát a fotózási tudása 1000x jobb ezeknek a gépeknekaz én vázam is tud 720p HD videót mégsem használtam még 2-3perctől többet mióta megvan mert egyszerűen nem érdekel a videó, én fotózni vettem a gépet és arra tökéletesen megfelel a tudásával
(Nikon D90)
-
máyköl
veterán
válasz
killerjohn #6100 üzenetére
Pentax K-x -el mi volt a baj? HD videó felvétel hanggal, jó élőkép, nyugodtan lehet emelni az ISO-t, nem zajosodik egy ideig, és rendkívül sok hasznos dolog került bele, mint pl. a HDR funkció, a magyar menü, vagy a gépben léő szenzortisztító (bár nem tudom, nem próbáltam, foggalmam sincs mennyire hasznos).
Ráadásul a régi manuális obikat is támogatja, úgy-hogy a neten egyéb apró oldalakon rendkívül olcsón tudsz találni hozzá 50mm 1,2-es obikat, meg hasonló obikat, de hozzá kell tennem, ezekkel nem lesz autófókuszod.
De fontold meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest