Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Throme

veterán

válasz trippla #11125 üzenetére

"Nikon d3100, Canon 550d"
    A d3100 iso-ban talán jobb. Nincs benne bracketing és infrás távkioldó.
    Ez utóbbi dolgokat szokták hiányolni akik d3100-at vettek.
    A canon 550d kicsit "okosabb", a fenti 2 dolgot is tudja. Videót szokták még dícsérni a canon-nál.

Gombkiosztásban is van eltérés. Most nem a fizikai elrendezésre gondolok. A canon kirakta gombokra a wb-t, az iso-t, stb. a nikon-nál pl az iso-t csak a programozható gombra rakhatod. Nikon-nál meg a fókuszpont kiválasztást tudod a négy-irányú gombbal vezérelni. Szerintem ezt is érdemes végiggondolni, melyik praktikusabb számodra.

Ami nekem nagyon tetszett hogy a d3100-nál a sorozat-önkioldó-stb módválasztó már kapott külső kapcsolót a vázon és nem a menüben kell vacakolni. (a d5100-on ez a gomb csak az LV-t kapcsolgatja...nem is értem 1 jó 5letet így elbaltázni).

Fogásra a d3100 kényelmes de szerintem kisebb a váz, mint a canon-é.

A d3000, d3100 vázakat nem nagyon szokták ajánlgatni a nikon fórumon. Jó gépek, csak a vásárlást követően páran nekiálltak lecserélgetni.
    Ugyan így a 18-55 kitobikat is hamar cserélgetik, mert átfogásban elég kevés lesz.
    Főleg ha van/volt előtte valamilyen zoom-os kompaktod/bridge-ed.

Az mm-es emberkének a mondandóját még én is megmosolyogtam, pedig csak hobbi szinten fotózgatok. Ha majd lesz géped - mind1 hogy canon vagy nikon - és belejössz a kezelésbe, a fotózgatásba, akkor Te is így teszel majd :K .

DJ Reinhardt
    Na, megtört a jég! Azért ez jó hír, ha nem is ez a legfontosabb egy gépben...

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák