- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- E-book olvasók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Runner_fxr
Ármester
Köszi az infót, nem vagyok nagy tuning mester. De most már világosabb, hogy mi a teendőm. Mindjárt megnézem.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Speed® #73556 üzenetére
És ez a feszültség érték károsíthatja a procit? Mert ha igen akkor inkább most kiszerelem a lapot és holnap veszek valami normálisat, későbbre terveztem, meg annyira nem is szándékoztam tuningolni, de ha ennyire gáz, akkor nem lesz más megoldás.
Mindjárt megnézem még egyszer a bios beállítást, mert az is fura, hogy ott a menüpont, csak valahogy mindig visszaugrik auto-ra. Nem próbáltam még oc szoftverrel, esetleg tudsz valamit ajánlani?[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz jim bcs #73543 üzenetére
Felszereltem, leteszteltem a Pure Rock-ot aida64-el, átlag 65 fokig ment fel 15 perc alatt. A maximum hőmérséklete 69 fok volt a 2-es magnak. A gyári hűtővel közel 90 volt 5 perc alatt, szóval lett változás. A biosba belépve kicsit megijedtem, mert ott 51-52 fokot mutatott. Valószínűleg a magas feszültség érték miatt. Windows betöltésekor már normális hőmérsékletet mutatott az aida. A feszültségem 1.325-ig ment fel. 6700K-nak ez nem sok? Az a baj, hogy a biosba ezt nem tudom állítani, valami miatt nem engedi az asrock b150m pro4-es lap. Pedig gondolom ha vissza tudnék venni a feszültségből, még lejjebb menne a hőmérséklete.
-
Runner_fxr
Ármester
Megvettem a bequiet pure rock hűtőt, elő van pasztázva egy fehér színű pasztával. Használhatom ezt, vagy célszerű valami másik fajtát rákenni? Illetve a dobozán nincs feltüntetve az 1151-es felfogatás. Pedig úgy olvastam, hogy ehhez is jó.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Az alábbi két hűtő közül melyiket vennétek?
Be Quiet! Pure Rock
Cooler Master Hyper 212X6700K-ra kéne.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz slick-adam #73188 üzenetére
Ha jól tudom a 6700K alapon 4Ghz. Azért a plusz 400mhz-ért drága, tuningos alaplapot, gyorsabb memóriát és drága hűtőt venni szerintem nem annyira éri meg. Ezt még átgondolom a későbbiekben, de azért egy normális minőségű hűtő mindenképpen kell.
olle:
1. 10k körül gondoltam
2. Cooler Master N300
3. Asrock B150M Pro4
4. i7 6700K
5. Kingston Fury 4 X 4GB DDR4 2400MhzNem igazán értek a hűtőkhöz, ezért is kérdezek itt.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
i7 6700k-ra szeretnék venni egy hűtőt. Egyelőre alapon használnám, mert nem támogatja a tuningot az alaplapom. Tervben van egy tuningos lap beszerzése, bár extrém tuning nem érdekel. Nagyon drágát sem akarok, inkább valami jó ár/érték arányút.
Ezt néztem: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest