- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Én arról mostanában nem hallottam túl jókat és nem is túl könnyű a szerelése.
Az 500DX 190 mm-ig enged léghűtést, amivel kb. bármi befér. Fehér hűtők is vannak szépen: [link] [link] [link] [link]
Ha nem számít, hogy fehér legyen, akkor [link] [link]
Ezek overkill hűtők, viszont, ha később bővítenél, akkor ezek azokra a procikra is jók lehetnek.
Használt piacon is érdemes szétnézni: [link] -
-
bombibmw
veterán
Egyszer már leírhatnád,hogy mennyi terhelésnél.
Kíváncsi leszek,nálam mennyi lesz ma.Topic gazda nincs itt,de ha mondani kéne,akkor a kismacskát,Potzee-t mondanám.
Szerintem Ő ajánlgat a legtöbbet itt és nem is ír hülyeségeket.
Az 1.HSZ-t én is támogatom,sőt,akár segítenék is megkomponálni,ha valaki rászánja magát. -
smiti
veterán
Azért írtam, hogy jó a használt is. NH-D14-em már volt, még a jó öreg 2500K-n. Egyébként nem lenne gond a 20k+ sem, de ha nincs értelme akkor nem költök feleslegesen.
Az Ashura-n még agyalok, de azt még a Scythe Infinitym idejéből nem komáltam a felfogatóját.Sőt a Ninja3-nak sem jött be a megoldása.Még agyalok innen az apróról a TR HR02-n is, de nem nagyon lehet az eladó srácot utol érni.
-
-
BenHans
addikt
Persze mindenkinek mások az igényei, ha kevés lenne a hely és nagy teljesítmény kell, meg ha az is számít hogy ne kelljen vele foglalkozni, akkor kompaktot vennék. Csendesebb soha nem lesz mint egy D14-15, Phanteks, vagy Potzee "PICO PSU - passzív hűtés - 0dB"-je
. A 110 a Phanteksnél kb 2-3 fokkal jobb talán. Ettől függetlenül elfogadnék egy Nepton 280L-t vagy egy Kraken X60-at, de ez már alsó hangon 40-45k.
De szerintem sokaknak a cooler a ház dísze és ha így nézzük a kompakt olyan snassz...
Longhandd: Csatlakozom Potzee-hoz. Légből ami még vele egy kategória az a Noctua NH-D14 és D15 (ejj mennyivel jobban néz ki az új, a kerek ventikeretekkel), a Thermalright silver arrow sb-e (extreme) vagy még Alpen K2 és a Cryorig R1. De ha választani kell továbbra is Phanteks vagy D15.
-
3.Aragorn
addikt
h1mpi: Igyekeztem.
Potzee: Valóban, a kanadai lazac autentikusabb.
BenHans: Nekem is úgy rémlett, hogy már láttam valahol, de a Milyen házas topicban nem találtam. Mi csak ajánlani tudunk illetve tanácsot adni, de ha valaki nem akarja, úgysem azt veszi, amit javasolunk neki. -
Fateys
tag
Köszi
Haladunk,akkor T4 kilőve. Lehet ezért megköveztek,mert csak 92mm-es a ventije,de sokkal gyengébb ezekhez képest egy kis COOLERMASTER HYPER 103?
a8-6600-as procira kéne,nem lesz húzva,stb (3900mhz-es). Jókat olvastam róla,hátrafelé fúj,lehet elég lenne,Ti tudjátok jobban
-
pipo112
őstag
Nekem semmi bajom a d14el még egy szer se vágta el a kezem és nem nagyobb mint bármelyik profi lég hűtő
és kiválóan teljesít .
Viszont nekem is bejönne egy kompakt víz csak a mi nekem tetszik az kb 35k + új házikó hozzá az kb 20kmajd ha lesz ennyi felesleges zsetonom akkor be ruházok egyre mert tetszene a litisztult ház belső most egy kicsit zsúfolt a d14-el(CM nepton L )na ez bejönne
-
Potzee
addikt
Scythe Orochi, az én kicsikém
-
Ezek szerint akkor kipróbáltad úgy is a ventiket,hogy azok kifelé - át a radiátoron - fújják a meleg levegőt?
Így akkor jobb hogy befelé fújnak a gépházba?
Anno én is kipróbáltam úgy,de nekem rosszabb volt a hűtés hatékonysága úgy,de ez lehet azért,mert nekem a gépház oldalán nincs venti! (sajnos zárt az oldal!) -
-
pd
tag
Ha kifele fúj, annak az előnye, hogy a meleget nem bent kavarja, hanem rögtön kiküldi a házból.
Ennek a felszerelésnek pedig megvan az az előnye, hogy van légáramlás az alaplap bordái körül is.Te döntsd el, melyik fontosabb. De ha a VGA nem melegszik, akkor annyira nem lényeges, hogy annyira hideg legyen a házban, szóval nyugodtan maradhat, ahogy van.
-
h1mpi
félisten
Azon gondolkoztam még, hogy majd, amikor szétszedem megint, akkor ne cseréljem-e meg a ventiket, hogy bent legyenek és kifelé fújják a meleget és ne befelé. Van ennek jelentős értelme, mert kintről csak hűsebb levegőt tud szívni a bordára?! A 780/7820Ti meg nem melegedős fajta VGA.
-
-
nVIPER
senior tag
Látom egyre többen vesznek Corsair H110-et. Én nem kicsit kockáztatva egy telepirányítási szerverbe raktam egy ilyen hűtést egy ASUS P9X79 WS alaplap és egy Core i7 4820 proci mellé. Fogok folyamatosan feltölteni képeket az üzemidőről, egyszerű a dolog, mivel az SSD SMART-jában úgyis látom a futott órák számát. Így egyszerűen tudom mérni az üzemidőt. Kérdése bárkinek van ezzel a hűtéssel kapcsolatban segítek!. A venti egy kicsit hangos amit hozzá adnak, de a pumpának 0 hangja van. Eddig 24/7-be olyan 500-órát ment, de majd képek később.
-
pipo112
őstag
-
pipo112
őstag
Nem ismerem de leírás alapján jó kis venti és biztos jó lesz ,
én is így tervezgetem a vizet csak majd ahoz kell vegyek egy új kéglit ahova befér egy normális radi fentről tolni ráa hideg levgőt házba beszívatva onnan meg egy előreől tolja hátra egy hátsó meg szívja ki és így még a lap s többi komponens is megfelelő huzatot kap. -
pipo112
őstag
Megértem jó is az a h110 most a legjobb , cm nepton 280l kb ugyan ez a szint +-1-2fok ide vagy oda attól függ ép melyik tesztet nézi az ember csak normális ventit kell tenni mind2re az sp performance edition-t dicsérik nagyon hogy jó ventik bár nekem a wingboost plus is bejön halk és teszi a dolgát bár 1300rpm-nél van motor hangja ,de addig meg nem megy fel
-
pipo112
őstag
Meg venném szívesen csak hely is kicsi meg zsetonom sincs játszani pedig kipróbálnám hogy mit tud .
tényleg gyengébb az elődnél vagy mi a tesztek nagy része amugy is fele igaz fele nem a személyes tapasztalat az meg tuti .
de ha bele gondolok a szerelésbe , hogy qrva nehéz fel rakni akkor inkább csak így messziről csodálom -
Glaz-dozfhut
őstag
Jó tudomásom szerint a ventinek 12-nek megfelelő a furattávolsága. Ennek az utódja, ami szintén olyan. A 150-es szélesség a merevítést szolgálja. A másik irányba 140 milliméter széles. A bordára azt gondolom nem biztos. Éppen a furattávolságai miatt. Én az elsőt kiadásút, Pwm nélkülit, felszereltem a házam tetejébe (nem bordára), és a 12 furattávok miatt eltolódott és nem tudok mellé másik 140-es ventilátort rakni, esetleg 120-sat, de azt nem próbáltam. Mondjuk nálam a házon a furatok kialakítása volt asszometrikus, úgyhoy nem ugyanaz. Lényeg, hogy okozhat meglepetést.Legfeljebb illeszd rá otthon egy 120-as ventire, hogy megbizonyosodj.
-
pipo112
őstag
Sajna ezekkel a brutál nagy tornyoknál ez a helyzet , ilyen szempontból a kompakt víz jó választás és ne felejtsük el hogy nem terheli meg a lapot annyira mint a torny hűtők.
mondjuk nekem tetszenek ezek a szörnyek főként a bequiet qrva jól néz ki és tekintélyt parancsoló mint egy igazi német Rotweiler -
bombibmw
veterán
Több tesztben viszont igen.
Ami mellette szólhat,az a későbbi bővíthetőség,ami nem mókolással érhető el,hanem egy másik radi,vagy esetleg tartály könnyed,csavarozós bekötésével.
Ellene az ára szól,de egyébként kétlem,hogy a H100i/H110 megverné.
A Phanteks-em 4-5 fokot vert a H100i-re.(#59260) pipo112 :
Tudod mit,legyen Neked igazad,volt már rá példa.
Azért nem hiszem,hogy annyira elrontották volna,hogy az Ashura megveri,nem is kicsit,nagyon.(#59271) h1mpi :
Szó nem esett arról,hogy vegyél toronyhűtőt.
Kompakt vizekről beszélünk. -
pipo112
őstag
Azért ennél a Cooler -nél alakítottak a borda méretein nem keveset lehet tényleg szarabb lett ennyivel sürűbb lett a lammelázása az biztos ,pl még spóroltak a hővezetőcsövek minőségén azt kiadtak jó márka névvel egy gyenge coolert úgy is megveszik címmel , nem az első ilyen eset lenne
-
pipo112
őstag
Igen adják
amúgy tesztek alapján én nem voltam elszálva a dr3-drp3-tól amit olvastam ott is írták. Jó meg minden de a noctua verte mind 2 bár ezek a tesztek se mindig mérvadóak de így magán embertől is ezt olvasni az bequietre nézve nem jó hogy a régebbi széria jobb mint az új
Szerk:mert nem tudom most pontossan melyik tesztet néztem de ott is azt írták hogy a top 3ba nem férnek be
és ár érték az gyenge de van dizájn -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- NOCTUA NH - D15 G2 ( Másfél hónapos )
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Thermalright Le GRAND MACHO RT extra nagy processzorhűtő 14 cm ventilátorral
- Cooler Master MasterAir MA824 Stealth CPU Hűtő!
- Cooler Master ma824 stealth . Kb fèl èves D15 killer :)
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged