- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hardline
senior tag
-
chopin42
addikt
válasz Gyuri27 #90145 üzenetére
Pcx egy kalap...amúgy a proci annyit kap, amennyit a gyártó megad neki, igen, oc-val csökkenthető, meg egyéb dolgokkal, de az idle 50 load 75 teljesen oké. Nem a legjobb, de okés. De amúgy ahogy írtad, ventiprofilt kell beállítani, és megoldható a dolog (részben).
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
scott_free
senior tag
válasz Gyuri27 #89811 üzenetére
A Ben Nevis Advanced-et néztem, de lehet, hogy az nem fér be a leendő házba.
AC Freezer Extreme jobb lehet esetleg? Mert az alacsonyabb. -
DeathAdder
veterán
válasz Gyuri27 #89699 üzenetére
Erre gondoltam is, de nem bírom csavargatni, mert a hűtő csavarjai benne vannak a lefogatóban Ahhoz hogy csavarni/forgatni tudjam ki kellene húzni, mert amíg a 4 csavar rajta van az anya menetében, addig nem lehet csavarni.
Redditen meg épp azt írta valaki, hogy túl gyorsan szedhette szét a leállítás után ezért ragadhatott
De nem tudom mit csinálok rosszul, viszont nagyon idegesít hogy állandóan ez történik már fóbián van, ha le kell venni a cpu hűtőt, előtte 10 évig egyszer sem jártam így, csak amióta am4 és mx4-el nyomulok
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz Gyuri27 #89624 üzenetére
Most egy 10+ éves CM Hyper 212 van a gépemben (amit egyébkén nagyon szeretek), de sajna az újabb foglalatokat már nem támogatja. Azon is van 2 db 120-as venti, meg magában a házban is elől hátul 1-1. Szóval arról jönne át a pár venti, tehát a fordulat, típus, stb megegyezik
1 ventivel 8K
2 ventivel meg legolcsóbb helyen 14KAzér' az egy kicsit túlság...
mod: szóval lehet Hyper 212-őt veszek megint, csak az újat. Hátha azzal is elleszek 11-12 évig.
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
Chaser
legenda
válasz Gyuri27 #88359 üzenetére
gyuri bácsi, há' eszembe is jutottál ( :
a kaze flexek járnak 300-on és még 400-on is némák átlag fülnek 20cm-nél messzebbről, nem ott a gond - egyébként dc-ben meg zero módban is mennek nyilván -
ha cserélem a ninját akkor nyilván ventikkel együtt, tudjam mire számítsak, brocken 3 fekete még esélyes is lehet
zen 3xxx-et halkan hűteni karcsúka egy freezer, még ha a design jó is lenne
és a legjobb mikor egymásnak ellentmondó infok jönnek ( :Speed(R)
fdb-ből is van szutyok, a seasonic tudna róla mesélni
tehát nálad nincs a brocken 3-nál búgó hang ha jól értem?
egyébként találtam pclandnál 21e ft-ért feketét, elvileg van is nekik, csak ák nem listáztaFeriboy2
mostani lapomon nincs is 3 pin, csak 4-es "univerzális", és "programozható" mind, de ez a 20e ft-os gb lapnál is úgy volt, kiválasztod melyik érzékelővel működjön, van zero rpm mód is
úh. sztem ez ventitől függ leginkább
gyurinál is a "sima" freezer tudja a zero rpm-et, de az esport verzión más a venti, az már nem tudja elvileg_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
válasz Gyuri27 #87605 üzenetére
Így van.
Nekem elporlatak azok a gumi bakok, ami a ventit tartotta. Azóta kábel kötegetővel van fenn a venti. 55 C load alatt a Temp egy 125W TDP-s procin.
Artic Accelero ugyanígy van fenn a HD 5870-esen 2db 12cm Coolink ventivel. Igaz 3 slotot elfoglal, de halkabb, alacsonyabb a Temp, mint a gyári hütővel.
Turbo Module? F+szom nem kénne. -
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Gyuri27 #87431 üzenetére
a bajom az, hogy ha váltok a Brocken 2re, akkor nincs opció a forgatásra, tehát ha azt mondjátok, érdemesebb olyat keresnem, ami izmosabb mint a 212, de lentről felfelé fúj, mint a mostani, akkor kutatok tovább.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Gyuri27 #87426 üzenetére
A mostanin is saját venti van, Swif2 120P, igazából a fő kérdés, hogy erősebb-e a borda annyival (azonos venti mellett) hogy megérje az a pár ezer forint ráfordítás amit tuti bukni fogok az üzleten ha lecserélem (szerencsére Brocken 2 aprón nem vészes árban van).
Jah azt nem írtam, ház Fractal Design Define mini C, elöl két másik Swif2 tolja be a levegőt, szóval a szellőzés szerintem nem gond.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Stigma.HC
senior tag
-
arcitec
addikt
válasz Gyuri27 #87005 üzenetére
Én nem állítok semmit,nyilván mivel neked olyan van, az tehát nem lehet rossz. Miért nem lehet a realitások talaján kezelni a dolgokat, nem fikázni a másikat. Én csak konkrétumot közöltem ennyi. Kellemes Ünnepeket....
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz Gyuri27 #87000 üzenetére
Ezek csak bemutatók. Az hogy nálad ez van,attól még lehet,hogy csak a felén van rajta. . De persze nem ragaszkodom semmihez,csak épp pont megnéztem a PCX-es videót, utána meg pont a kérdés feltevést. Akkor most lehet elmélkedni ki mit mond jót/vagy esetleg pontatlant.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
chopin42
addikt
válasz Gyuri27 #86958 üzenetére
1.35/4ghz ibt alatt 200w. Instant 90 °C, nem lekvár, mx-4, 2x kenve, ugyanazzal az eredménnyel, minden maxon. A brocken 2 150w-ig jó, ennyi. Mivel nincs multiméterem, infrakamerám, oszcilloszkópom, stb...ezért a hwinfora hagyatkozom. Eddig azt mutatta kb ami tényleg van, +-5%. Szóval nem hinném, hogy nagyon messze járnék.
-
Dinomano
senior tag
válasz Gyuri27 #86776 üzenetére
Sikerült ma este lemérnem a hűtő venti keretének méreteit, 10, 8 X 9,5 cm körül van, 4,3 cm a magassága (+/- 1-2 mm :-P ) . (Szóval téglalap, nem négyzet alakú a venti keret) Esetleg kb. ilyen méretben találok csak ventit? Ha igen, hol keressem? Lehet, hogy béna vagyok az utánanézésben, de csak kompletten találok, bordával.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
-
Dinomano
senior tag
válasz Gyuri27 #86774 üzenetére
Köszönöm infót! Keret nélkül is fel lehet tenni szerintem (mivel gumibigyókkal leválasztható/csatlakoztatható kerethez venti).
Délután újra szétkapom gépet, és mérek pontosan mindent.
ARCTIC Freezer 7 PRO Rev.2-öt néztem, ami jónak tűnik, bár csak du.leszek okosabb. (Igaz, ebből csak komplett hűtőbordás hirdetést találtam. Bár lehet, hogy béna voltam keresésben.)/(^_^)____7=--- - - >|
-
Bodz
nagyúr
válasz Gyuri27 #86673 üzenetére
Nem beszéltem az Evoról. Csak a Freezerrel kapcsolatban írtam le a véleményem.
A második venti parasztvakítás az eSporton. Max extrém tuningnál lehet értelme magas fordulaton, de akkor se lesz 10 fok soha.
Még mielőtt megkérdezed, igen, van saját tapasztalatom velük.(#86671) zsida.kornel: És elégedett vagy vele?
[ Szerkesztve ]
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz Gyuri27 #86669 üzenetére
Lehet h meggyoztel. Alzan van most 10 korul espor one de 7 korul sima 34 is bar jobb lenne CO, mert az az arctic szerint is csendesebb. Kell meg ket p14 pwm a hazba + kupon es 11-bol meg is vagyok. Bar erdekelne h a bionix megeri-e a felarat vagy csak a ventibol a CO a simahoz kepest mennyivel jobb.
-
Paxker315
addikt
a sima 33-t szerintem kicsit átdolgozták. Mert a korai iteraciok nem minden esetben reszesultek kedvezo fogadtatasban. [link]
Amugy a 212-bol a Black Edition jo vetel volt meg 8800-9000 Ft korul, de a mostani aran tegyek ki az ablakba..
Az ID SE-224-et varom, mikor lesz elerheto.. -
Bodz
nagyúr
Azért nem kell túlfényezni a Freezer 34-et sem. Combos proci és/vagy komoly tuning esetén már kell rajta pörgetni a ventit, úgy meg minden csak nem halk. A hajszárító hang annyira nem kellemes, meg már nagyon vibrál is. De ilyen 1200 alatt tartva tök jó, 800 alatt meg szuper csendes.
A súly máshogy van megadva szerintem. A Freezernél összesen 605 g, az Evonál meg csak a borda 465 g + 104 a venti.[ Szerkesztve ]
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz Gyuri27 #86663 üzenetére
Azert ne vedd a szivedre! Szerencsere az EVO nem vilagit, de eleg jo hirnevre tett szert amiota megjelent. Cserebe az Arctic ventillatorait (nem az egesz huto csak a ventillator) nem szoktak agyon dicserni. Aannak, aki nem surun cserel, keves tapasztalata van ezekben az eszkozokben, konnyebben alakulnak ki prekoncepcioi az emlitett okok miatt.
Peace -
vis89
csendes tag
válasz Gyuri27 #86496 üzenetére
Sziasztok,
A ház az maradni fog most már. Nekem kifejezetten tetszik és lehűteni szeretném.
Ha mondjuk 5 év múlva újra veszek házat akkor kicsit jobban átgondolom a dolgot.
Az merült fel bennem hogy 2 14es ventivel jobban járok-e elől ha pont a proci és a videokari elé helyezem ?
Még ami felmerült bennem, hogy vízhűtést rakjak a pricira és a hátsó részen kinyomná a meleget.
A Lepa bol.Quiet venti nem tűnik rossznak, csak nem lehet kapni már meg világít is , de mondjuk a házból nem sok fény jön ki, úgyhogy tudnék ezzel együtt élni. -
fogtunder
nagyúr
válasz Gyuri27 #86493 üzenetére
most hirtelen nem találom a yt videót, kb két éve csinálták és pont a Fractal Define széria volt az, amire azt mondták, hogy ez már OK, mert elég hely van, ahol a ventik tudnak beszívni. ha ennél keskenyebb a rés oldalt, akkor az már limitálja a beáramló levegőt. meg volt ugye a CM hírhedt H500P-je, ahol ugyan volt oldalt kivágás, de a ventik mellett, na azzal tényleg nem lehet mit kezdeni.
a tápos teszt azért nem túl jó analógia, mert azokat a rácsokat direkt a venti arcába rakták be, itt tényleg van jó 2,5cm hely, nyilván nem ideális, hogy oldalról szívja be, de statikus nyomásra tervezett ventikkel nem egy komoly gond.I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Gyuri27 #86490 üzenetére
de ez a háza már megvan, eladni csak bukóval fogja tudni. a Meshify C-be is be kell juttatni valahogy a levegőt, ha azt akarod, hogy cserélődjön és a gyári ventik azért ott se a legjobbak, abba is érdemes legalább két 140-est rakni előre.
a teli előlappal kapcsolatban amúgy csak annyi, hogy a Gamersnexus, akik híresen hűtésbuzeránsok, kimérték, hogy ha van két oldalt legalább 2,5 centi rácsozás, ami a ventik frontja előtt van, azon már be lehet pumpálni elég levegőt, ami elégséges egy nem túl elszállt konfig hűtéséhez.I hate morning people. And mornings. And People.
-
chopin42
addikt
válasz Gyuri27 #86036 üzenetére
Nos. A hűtők közül az ilyen 4 szögletű kerettel ellátott hűtők, pl brocken 2 rögzíthetők mind2 irányban. A beakasztós megoldások közül a beqiuiet termékek, pl pure rock, illetve a noctuák is, most többnek nem néztem utána, de innen el lehet indulni. De javasolnám, hogy egy árkeretet, igényeket adj meg, utána könnyebb lenne.
-
abdulka1
őstag
válasz Gyuri27 #86036 üzenetére
be quiet pure rock
(a magasság, és a TDP sem releváns?)Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
-
old gray
addikt
válasz Gyuri27 #2056 üzenetére
Alphacool venti, elég jó cucc 1300RPM, a paszta pedig: ez
Viszont:
- A lap körül elhelyezkedő kondik hozzáérnek a hűtés heat-pipejaihoz, ez is lehet a probléma oka.....
- A Ninja procival érintkező részén van 1-2 karcolás, megnéztem. Nem tűnik túl vészesnek, de lehet befolyásolja a hűtő teljesítményét.Van még a fiókomban pár ilyen venti, ~4500RPM-et is tud (0.56A) nagyon brutális, ha lesz egy kis időm az ünnepek alatt felszerelem és megnézem mennyire hatásosabb mint a 120mm-es Akphacool cucc.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
old gray
addikt
válasz Gyuri27 #2044 üzenetére
A Scythe Ninja valóban nem rossz, de mégsem az igazi. Kipróbálom egy, a lapra merőlegesen néző cooler-el is a tuningot, a kérdés már csak az, hogy Silentmaxx vagy az eredetileg kinézett Big Typhoon.
Egy dolgot nem néztem meg: mivel használtan vettem, a cpu-val érintkező részt nem vettem jobban szemügyre. Volt rajta 3 csík ezüstpaszta, gondoltam akkor hajrá, lehet szerelni és nagy lelkesedésemben elfelejtettem megvizsgálni, nincs-e v.mi nagyobb karcolás rajta.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
old gray
addikt
válasz Gyuri27 #2034 üzenetére
Az Auras durván néz ki, kérdés, hogy a big typhoon-hoz képest hogy remekel. A 2 OCZ cucc a ninja-ra hasonlít, azokat kizárnám.
Qru: A GeminII már régóta foglalkoztat, itt az a kérdés, hogyan viseli az extrém hőmennyiséget szintén a big typhoon-hoz viszonyítva. A helyfoglalás mellékes, a ninja is simán elfér, a GeminII is el fog.
Asszem megyek további teszteket olvasni.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Gyuri27 #1855 üzenetére
Ez igen, elég durván néz ki. De ahogy néztem tesztet. Hyper TX felett teljesít, és kb kétszer annyiba kerül. Szal ez sztem kiesik. Pedig keményen néz ki.
Talán ha rézből lenne, több esélye lenne.[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Gyuri27 #1520 üzenetére
Hát nem nagyon szoktam követni az eseményeket. Ezért nekem könnyebb lett volna ha ugyanolyan procival tesztelik. Vagy esetleg valaki mond saját tapasztalatot. Szal a D820 melegebb mint az én procim, és akkor jó lenne a katana 2? Mennyibe van most egy ilyen katan2?
Köszönöm a segítséged, remélem nincs harag!
MOd: Nézem ezt a ninját, ez se rossz. Majdnem ugyanilyen procim van, sőt sztem ami a tesztbe van az melegebb mint az enyém, szal ha nekem terheléssel 47-52 fok között lenne az jó lenne! Szerinted?[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Gyuri27 #1518 üzenetére
Aha. Én is kerestem, kár , hogy egyetlen egy tesztet se találtam ami az én procimról lett volna.Mindenhol csak az volt, hogy támogatja azt a procit, de tesztet nem találtam.És akkor egy Q6600-hoz hogy viszonyítsak? Sajnálom,hogy ezzel fárasztottalak 3 nyavajgás közt!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Gyuri27 #1514 üzenetére
Erre esetleg tudnál adni egy tesztet? Vagy valami tapasztalat? Nekem csak annyi a lényeg, hogy 50 fok legyen terhelve, mert efelett már eléggé akad a gép!
-
Alex123
senior tag
válasz Gyuri27 #1476 üzenetére
Nem kö ám bepöccenni...
Tudok olvasni, és amint Te is olvashattad konkrét tapasztalatokra lett volna szükségem és nem tesztekre, plussz a szabványos felfogatás, stb...
Amúgy más fórumokon is jókat írnak erről a típusról, úgyhogy eddig ez vezet a vásárlást illetően...
- Alex -
[ Szerkesztve ]
-
Alex123
senior tag
válasz Gyuri27 #1473 üzenetére
Igen ,ezt már olvastam de azért köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet...
Ebben a tesztben viszont azt írják, hogy:
"kimondottan átlagos felhasználóra figyelve, és nem tuningos szempontból"Mivel nekem oc-hez kellene azért is kértem javaslatokat az alsó tízezer kategóriában...
Amúgy újra átnézve a teszteket a Cooler Master Hyper TX jónak tünne ár/teljesítményben, csak megerősítést vártam volna valakitől, aki már használ ilyen hűtőt és oc-is alkalmaz, hogy milyen hőmérsékletet mér péld. az Everest Neki a CPU-n, stb...
Elég a "szabványos rögzítés az alaplaphoz?
- Alex -
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- EA Sports WRC '23
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- Jonsbo CR-2000GT Dual Tower 2x120mm PWM ARGB processzor hűtés (új, bontatlan, garancia)
- Noctua NH-D14
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest