Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
hardline
senior tag
-
chopin42
őstag
-
scott_free
senior tag
válasz
Gyuri27 #89811 üzenetére
A Ben Nevis Advanced-et néztem, de lehet, hogy az nem fér be a leendő házba.
AC Freezer Extreme jobb lehet esetleg? Mert az alacsonyabb. -
DeathAdder
veterán
válasz
Gyuri27 #89699 üzenetére
Erre gondoltam is, de nem bírom csavargatni, mert a hűtő csavarjai benne vannak a lefogatóban
Ahhoz hogy csavarni/forgatni tudjam ki kellene húzni, mert amíg a 4 csavar rajta van az anya menetében, addig nem lehet csavarni.
Redditen meg épp azt írta valaki, hogy túl gyorsan szedhette szét a leállítás után ezért ragadhatott
De nem tudom mit csinálok rosszul, viszont nagyon idegesít hogy állandóan ez történik
már fóbián van, ha le kell venni a cpu hűtőt, előtte 10 évig egyszer sem jártam így, csak amióta am4 és mx4-el nyomulok
-
RootRulez
félisten
válasz
Gyuri27 #89624 üzenetére
Most egy 10+ éves CM Hyper 212 van a gépemben (amit egyébkén nagyon szeretek), de sajna az újabb foglalatokat már nem támogatja. Azon is van 2 db 120-as venti, meg magában a házban is elől hátul 1-1. Szóval arról jönne át a pár venti, tehát a fordulat, típus, stb megegyezik
1 ventivel 8K
2 ventivel meg legolcsóbb helyen 14KAzér' az egy kicsit túlság...
mod: szóval lehet Hyper 212-őt veszek megint, csak az újat. Hátha azzal is elleszek 11-12 évig.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #88359 üzenetére
gyuri bácsi, há' eszembe is jutottál ( :
a kaze flexek járnak 300-on és még 400-on is némák átlag fülnek 20cm-nél messzebbről, nem ott a gond - egyébként dc-ben meg zero módban is mennek nyilván -
ha cserélem a ninját akkor nyilván ventikkel együtt, tudjam mire számítsak, brocken 3 fekete még esélyes is lehet
zen 3xxx-et halkan hűteni karcsúka egy freezer, még ha a design jó is lenne
és a legjobb mikor egymásnak ellentmondó infok jönnek ( :Speed(R)
fdb-ből is van szutyok, a seasonic tudna róla mesélni
tehát nálad nincs a brocken 3-nál búgó hang ha jól értem?
egyébként találtam pclandnál 21e ft-ért feketét, elvileg van is nekik, csak ák nem listáztaFeriboy2
mostani lapomon nincs is 3 pin, csak 4-es "univerzális", és "programozható" mind, de ez a 20e ft-os gb lapnál is úgy volt, kiválasztod melyik érzékelővel működjön, van zero rpm mód is
úh. sztem ez ventitől függ leginkább
gyurinál is a "sima" freezer tudja a zero rpm-et, de az esport verzión más a venti, az már nem tudja elvileg -
Soderes
senior tag
válasz
Gyuri27 #87605 üzenetére
Így van.
Nekem elporlatak azok a gumi bakok, ami a ventit tartotta. Azóta kábel kötegetővel van fenn a venti. 55 C load alatt a Temp egy 125W TDP-s procin.
Artic Accelero ugyanígy van fenn a HD 5870-esen 2db 12cm Coolink ventivel. Igaz 3 slotot elfoglal, de halkabb, alacsonyabb a Temp, mint a gyári hütővel.
Turbo Module? F+szom nem kénne. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Gyuri27 #87426 üzenetére
A mostanin is saját venti van, Swif2 120P, igazából a fő kérdés, hogy erősebb-e a borda annyival (azonos venti mellett) hogy megérje az a pár ezer forint ráfordítás amit tuti bukni fogok az üzleten ha lecserélem (szerencsére Brocken 2 aprón nem vészes árban van).
Jah azt nem írtam, ház Fractal Design Define mini C, elöl két másik Swif2 tolja be a levegőt, szóval a szellőzés szerintem nem gond.
-
arcitec
addikt
válasz
Gyuri27 #87000 üzenetére
Ezek csak bemutatók. Az hogy nálad ez van,attól még lehet,hogy csak a felén van rajta.
. De persze nem ragaszkodom semmihez,csak épp pont megnéztem a PCX-es videót, utána meg pont a kérdés feltevést. Akkor most lehet elmélkedni ki mit mond jót/vagy esetleg pontatlant.
-
chopin42
őstag
válasz
Gyuri27 #86958 üzenetére
1.35/4ghz ibt alatt 200w. Instant 90 °C, nem lekvár, mx-4, 2x kenve, ugyanazzal az eredménnyel, minden maxon. A brocken 2 150w-ig jó, ennyi. Mivel nincs multiméterem, infrakamerám, oszcilloszkópom, stb...ezért a hwinfora hagyatkozom. Eddig azt mutatta kb ami tényleg van, +-5%. Szóval nem hinném, hogy nagyon messze járnék.
-
Dinomano
őstag
válasz
Gyuri27 #86776 üzenetére
Sikerült ma este lemérnem a hűtő venti keretének méreteit, 10, 8 X 9,5 cm körül van, 4,3 cm a magassága (+/- 1-2 mm :-P ) . (Szóval téglalap, nem négyzet alakú a venti keret) Esetleg kb. ilyen méretben találok csak ventit? Ha igen, hol keressem? Lehet, hogy béna vagyok az utánanézésben, de csak kompletten találok, bordával.
-
Dinomano
őstag
válasz
Gyuri27 #86774 üzenetére
Köszönöm infót! Keret nélkül is fel lehet tenni szerintem (mivel gumibigyókkal leválasztható/csatlakoztatható kerethez venti).
Délután újra szétkapom gépet, és mérek pontosan mindent.
ARCTIC Freezer 7 PRO Rev.2-öt néztem, ami jónak tűnik, bár csak du.leszek okosabb. (Igaz, ebből csak komplett hűtőbordás hirdetést találtam. Bár lehet, hogy béna voltam keresésben.) -
Bodz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #86673 üzenetére
Nem beszéltem az Evoról. Csak a Freezerrel kapcsolatban írtam le a véleményem.
A második venti parasztvakítás az eSporton. Max extrém tuningnál lehet értelme magas fordulaton, de akkor se lesz 10 fok soha.
Még mielőtt megkérdezed, igen, van saját tapasztalatom velük.(#86671) zsida.kornel: És elégedett vagy vele?
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
Gyuri27 #86669 üzenetére
Lehet h meggyoztel. Alzan van most 10 korul espor one de 7 korul sima 34 is bar jobb lenne CO, mert az az arctic szerint is csendesebb. Kell meg ket p14 pwm a hazba + kupon es 11-bol meg is vagyok. Bar erdekelne h a bionix megeri-e a felarat vagy csak a ventibol a CO a simahoz kepest mennyivel jobb.
-
Paxker315
addikt
válasz
Gyuri27 #86669 üzenetére
a sima 33-t szerintem kicsit átdolgozták. Mert a korai iteraciok nem minden esetben reszesultek kedvezo fogadtatasban. [link]
Amugy a 212-bol a Black Edition jo vetel volt meg 8800-9000 Ft korul, de a mostani aran tegyek ki az ablakba..
Az ID SE-224-et varom, mikor lesz elerheto.. -
Bodz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #86669 üzenetére
Azért nem kell túlfényezni a Freezer 34-et sem.
Combos proci és/vagy komoly tuning esetén már kell rajta pörgetni a ventit, úgy meg minden csak nem halk. A hajszárító hang annyira nem kellemes, meg már nagyon vibrál is. De ilyen 1200 alatt tartva tök jó, 800 alatt meg szuper csendes.
A súly máshogy van megadva szerintem. A Freezernél összesen 605 g, az Evonál meg csak a borda 465 g + 104 a venti. -
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
Gyuri27 #86663 üzenetére
Azert ne vedd a szivedre! Szerencsere az EVO nem vilagit, de eleg jo hirnevre tett szert amiota megjelent. Cserebe az Arctic ventillatorait (nem az egesz huto csak a ventillator) nem szoktak agyon dicserni. Aannak, aki nem surun cserel, keves tapasztalata van ezekben az eszkozokben, konnyebben alakulnak ki prekoncepcioi az emlitett okok miatt.
Peace -
vis89
csendes tag
válasz
Gyuri27 #86496 üzenetére
Sziasztok,
A ház az maradni fog most már. Nekem kifejezetten tetszik és lehűteni szeretném.
Ha mondjuk 5 év múlva újra veszek házat akkor kicsit jobban átgondolom a dolgot.
Az merült fel bennem hogy 2 14es ventivel jobban járok-e elől ha pont a proci és a videokari elé helyezem ?
Még ami felmerült bennem, hogy vízhűtést rakjak a pricira és a hátsó részen kinyomná a meleget.
A Lepa bol.Quiet venti nem tűnik rossznak, csak nem lehet kapni már meg világít is , de mondjuk a házból nem sok fény jön ki, úgyhogy tudnék ezzel együtt élni. -
fogtunder
nagyúr
válasz
Gyuri27 #86493 üzenetére
most hirtelen nem találom a yt videót, kb két éve csinálták és pont a Fractal Define széria volt az, amire azt mondták, hogy ez már OK, mert elég hely van, ahol a ventik tudnak beszívni. ha ennél keskenyebb a rés oldalt, akkor az már limitálja a beáramló levegőt. meg volt ugye a CM hírhedt H500P-je, ahol ugyan volt oldalt kivágás, de a ventik mellett, na azzal tényleg nem lehet mit kezdeni.
a tápos teszt azért nem túl jó analógia, mert azokat a rácsokat direkt a venti arcába rakták be, itt tényleg van jó 2,5cm hely, nyilván nem ideális, hogy oldalról szívja be, de statikus nyomásra tervezett ventikkel nem egy komoly gond. -
fogtunder
nagyúr
válasz
Gyuri27 #86490 üzenetére
de ez a háza már megvan, eladni csak bukóval fogja tudni. a Meshify C-be is be kell juttatni valahogy a levegőt, ha azt akarod, hogy cserélődjön és a gyári ventik azért ott se a legjobbak, abba is érdemes legalább két 140-est rakni előre.
a teli előlappal kapcsolatban amúgy csak annyi, hogy a Gamersnexus, akik híresen hűtésbuzeránsok, kimérték, hogy ha van két oldalt legalább 2,5 centi rácsozás, ami a ventik frontja előtt van, azon már be lehet pumpálni elég levegőt, ami elégséges egy nem túl elszállt konfig hűtéséhez. -
chopin42
őstag
válasz
Gyuri27 #86036 üzenetére
Nos. A hűtők közül az ilyen 4 szögletű kerettel ellátott hűtők, pl brocken 2 rögzíthetők mind2 irányban. A beakasztós megoldások közül a beqiuiet termékek, pl pure rock, illetve a noctuák is, most többnek nem néztem utána, de innen el lehet indulni. De javasolnám, hogy egy árkeretet, igényeket adj meg, utána könnyebb lenne.
-
abdulka1
őstag
válasz
Gyuri27 #86036 üzenetére
be quiet pure rock
(a magasság, és a TDP sem releváns?) -
old gray
addikt
válasz
Gyuri27 #2056 üzenetére
Alphacool venti, elég jó cucc 1300RPM, a paszta pedig: ez
Viszont:
- A lap körül elhelyezkedő kondik hozzáérnek a hűtés heat-pipejaihoz, ez is lehet a probléma oka.....
- A Ninja procival érintkező részén van 1-2 karcolás, megnéztem. Nem tűnik túl vészesnek, de lehet befolyásolja a hűtő teljesítményét.Van még a fiókomban pár ilyen venti, ~4500RPM-et is tud (0.56A) nagyon brutális, ha lesz egy kis időm az ünnepek alatt felszerelem és megnézem mennyire hatásosabb mint a 120mm-es Akphacool cucc.
-
old gray
addikt
válasz
Gyuri27 #2044 üzenetére
A Scythe Ninja valóban nem rossz, de mégsem az igazi. Kipróbálom egy, a lapra merőlegesen néző cooler-el is a tuningot, a kérdés már csak az, hogy Silentmaxx vagy az eredetileg kinézett Big Typhoon.
Egy dolgot nem néztem meg: mivel használtan vettem, a cpu-val érintkező részt nem vettem jobban szemügyre.
Volt rajta 3 csík ezüstpaszta, gondoltam akkor hajrá, lehet szerelni és nagy lelkesedésemben elfelejtettem megvizsgálni, nincs-e v.mi nagyobb karcolás rajta.
-
old gray
addikt
válasz
Gyuri27 #2034 üzenetére
Az Auras durván néz ki, kérdés, hogy a big typhoon-hoz képest hogy remekel. A 2 OCZ cucc a ninja-ra hasonlít, azokat kizárnám.
Qru: A GeminII már régóta foglalkoztat, itt az a kérdés, hogyan viseli az extrém hőmennyiséget szintén a big typhoon-hoz viszonyítva. A helyfoglalás mellékes, a ninja is simán elfér, a GeminII is el fog.
Asszem megyek további teszteket olvasni.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Gyuri27 #1520 üzenetére
Hát nem nagyon szoktam követni az eseményeket. Ezért nekem könnyebb lett volna ha ugyanolyan procival tesztelik. Vagy esetleg valaki mond saját tapasztalatot. Szal a D820 melegebb mint az én procim, és akkor jó lenne a katana 2? Mennyibe van most egy ilyen katan2?
Köszönöm a segítséged, remélem nincs harag!
MOd: Nézem ezt a ninját, ez se rossz. Majdnem ugyanilyen procim van, sőt sztem ami a tesztbe van az melegebb mint az enyém, szal ha nekem terheléssel 47-52 fok között lenne az jó lenne! Szerinted? -
Atomgeszi
nagyúr
-
Alex123
senior tag
válasz
Gyuri27 #1476 üzenetére
Nem kö ám bepöccenni...
Tudok olvasni, és amint Te is olvashattad konkrét tapasztalatokra lett volna szükségem és nem tesztekre, plussz a szabványos felfogatás, stb...
Amúgy más fórumokon is jókat írnak erről a típusról, úgyhogy eddig ez vezet a vásárlást illetően...
- Alex -
-
Alex123
senior tag
válasz
Gyuri27 #1473 üzenetére
Igen ,ezt már olvastam de azért köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet...
Ebben a tesztben viszont azt írják, hogy:
"kimondottan átlagos felhasználóra figyelve, és nem tuningos szempontból"Mivel nekem oc-hez kellene azért is kértem javaslatokat az alsó tízezer kategóriában...
Amúgy újra átnézve a teszteket a Cooler Master Hyper TX jónak tünne ár/teljesítményben, csak megerősítést vártam volna valakitől, aki már használ ilyen hűtőt és oc-is alkalmaz, hogy milyen hőmérsékletet mér péld. az Everest Neki a CPU-n, stb...
Elég a "szabványos rögzítés az alaplaphoz?
- Alex -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest