- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Bluetooth hangszórók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
marklorincz
kezdő
Sziasztok. Zalman z9 neo házba, i7 6700k processzor mellé, asus z170 pro gaming alaplapra szeretnék hűtőt választani. Hármat néztem ki, noctua nh u12s, cooler master hyper 212 evo és a be quiet dark rock pro 3. Maximum 20-22000 ft-ot szánnék rá. Ezek közül melyiket ajánlanátok? Válaszokat előre is köszönöm.
-
szasanyi
félisten
válasz
Klaus Duran #74696 üzenetére
Pure Rock-on gyárilag fel van hordva jó minőségű paszta, tehát ha csak amit veszed az MX4-et (most) tuti nem lesz rá szükséged.
-
slaci007
senior tag
válasz
Klaus Duran #74690 üzenetére
-
Hunork
veterán
válasz
Egyikkel sem lősz mellé!
Jó az Alpenföhn és a Be quiet is!
-
szasanyi
félisten
válasz
be quiet! Pure Rock ~10k a legjobb ebben a kategóriában.
-
Klaus Duran
senior tag
Üdv
Szerényke G550-t cserélem egy i5 2400-ra és szeretnék hozzá egy normálisabb hűtőt venni.
Amit kinéztem: ALPENFÖHN Brocken ECO
Van jobb ennél ilyen árban ami halk, vagy fölösleges egy ekkora valami?
Alaplap Asus P8B75-m LX
Házat nem tudom. De az oldala nincs is rajta az SSD-k cserélgetése miatt.Választ előre is köszönöm.
-
tonero
csendes tag
1. Mennyit szánsz a hűtőre? max 15e ft
2. Milyen házba kerül? MS Dragon
3. Milyen alaplapra lesz? GA-F2A88XM-DS2
4. Processzor típusa? AMD Athlon X4 Quad-Core 840,3.10GHz
5. Ramok típusa? Kingston HyperX FURY 2x4gb 1600mhzÉn ezt néztem ki de ha van jobb ennél akkor várom a javaslatokat!Thermaltake Frio Silent 12
Pc házba meg max 150mm magas hűtő fér el![Minden link törölve, köszönjük nem kérjük, tudjuk miről van szó link nélkül is.]
[ Módosította: jim bcs ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz
ventoos #74686 üzenetére
Ilyen feladatra azért nem ártana egy normális hűtő.
Összefoglaló, vagy jobb oldalt fent Téma tudnivalók ->
A pontos ajánláshoz ezeket szeretnénk kérni!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) -
ventoos
csendes tag
Sziasztok! Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy az i7 6700-nak milyen a stock hűtője? Használható játék és videovágás mellett? Vagy erősen javasolt egy jobb hűtőt venni? Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
-
jim bcs
nagyúr
válasz
tonero #74683 üzenetére
2. Milyen házba kerül?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)Mert nem mindegy a ház a méret miatt és nem mindegy a lap sem mert lehet belelóg a pci-e slotba!
-
tonero
csendes tag
Szevasztok!
Ez mennyire jó processzorhűtő Thermaltake Frio Silent 12?Gyári hütőt szeretném lecserélni AMD Athlon
X4 Quad-Core 840,3.10GHz lenne vele hűtve![Hűtő link törölve, köszönjük nem kérjük, tudjuk miről van szó link nélkül is.]
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Backer0326 #74675 üzenetére
(#74675) Backer0326
be quiet! Pure Rock
Thermalright Macho 120 SBM(#74679) misfine
Ha vízhűtés, vagy kompakt vízhűtés a terv arra nem itt fogunk választ adni, van saját topikja mindkettőnek, ez LÉGHŰTÉS topik! -
-
Sziasztok. Egy Alpenföhn Matterhorn Pure hűtőről szeretnék váltani valami komolyabbra, ilyen 20.000 Ft-os kategóriába. Egy 4790K-t akarok (még most veszem meg) 4.5-4.7 -en jó hőmérsékleten tartani. Kérlek ajánljatok CPU Coolereket. Jöhet slim, nagy, watercooling bármi ami ebbe az árkategóriába megtalálható. (hv-n most nem nagyon van semmi értelmes hűtő a noctua nh-d14-en kívül)
-
Backer0326
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos a kinézet CM V8 gts nem fog beférni a házba. Helyette Szeretnék kérni víz vagy léghűtéses megoldást.
A lenyeg h egy intel i7-6700k lesz tuningolva.
A ház phanteks ECLIPSE P400S (160mm magas hűtés megy be)
A válaszokat előre is köszönöm!Üdv.: Gábor
-
zsebalint
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek.
Thermaltake FiroOCK
http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001646Találtam egy ilyet 10000JMF-ért használtan. Közepes tuningra egy jól szellőző házban elég? (közepes tuning alatt i5-4690k max 5Ghz-ig tartó húzását értem.
-
vlaszti
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy ilyen régebbi Cooler Master Hyper TX3 processzorhűtöm.Kérdésem az lenne,hogy van értelme még egy plusz ventilátort rárakni?Egyáltalán van értelme 2 ventilátornak a proci hütön mennyivel lenne hűvössebb a procim játék alatt?AMD Athlon x4 860k![Hűtő link törölve, köszönjük nem kérjük, tudjuk miről van szó link nélkül is.]
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Redpuritan #74669 üzenetére
Minek? Van előzmény.
-
ventoos
csendes tag
Sziasztok! Egy PC építése előtt állok, még a komponensek válogatásánál tartok. Azt már tudom, hogy egy i7 6700K processzorra lesz szükségem, amit nem tervezek overclockolni.
Sajnos teljesen laikus vagyok a témában. Attól még nagyon messze vagyok, hogy pontos CPU hűtő típust kelljen választani, de abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy nagyjából milyen árral kalkuláljak? Szeretném olcsón megúszni a dolgot, de természetesen a processzornak is meg szeretném adni a biztonságos és megfelelő hűtést.
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
-
mpeti3
csendes tag
válasz
jim bcs #74661 üzenetére
Igen, de én úgy láttam a specifikációban, hogy kb ugyanakkora méretű a két hűtő. Amit Te linkeltél az 92mm, ez a másik meg 95mm.
Legalábbis a hivatalos oldalon ez van írva. Nyilván ez magasabb, de az nem számít nekem.
Vagy benéztem valamit? Vagy szerinted már ez a 3 tized is számít? (Francba!)Pedig még ezen a Thermalrighton is elgondolkoztam, mert ott meg úgy látom hogy a felfogatással egy vonalba esnek a hőcsövek, szóval akkor az nem zavarna be a PCI slotnak, elvileg, annyi hogy esetleg a ramoknak kavarhat be a cucc... De az meg végképp jobb lenne ugye? Vagy akkor 100% hogy az nem fér fel?
-
mpeti3
csendes tag
válasz
jim bcs #74645 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Még mindig nem döntöttem el melyik hűtő legyen... Amit ajánlottál attól egy fokkal ez a Noctua NH-L9x65 jobbnak tűnik.
Vagy ez a Thermalright AXP-100 Muscle, bár itt már nem vagyok biztos benne hogy elférnének-e a dolgok?
Pedig talán ez lenne a legjobb...Redpuritan: Meg lehetne oldani, hogy átpakolom a toronyhűtömön a ventit, de attól még a VGA nem férne be mellé sajna... Ez a fő problémám, nem a RAMok, ott max vennék valami low profile-t ezeket meg eladnám, az még belefér, de mindent nem szeretnék cserélni. A toronyhűtők tetszenek leginkább, de itt olyan kicsi a hely hogy szerintem nem létezik megfelelő, ezért gondolotam hogy hátha van valami topflow ami legalább olyan hatékony és halk.
-
MacTavish
tag
Sziasztok!
CPU hűtő kiválasztásában szeretnék segítséget kérni.
Az alaplap egy ASRock X99 Extreme 4/3.1 vagy 6/3.1 lesz, a CPU pedig egy Xeon E5-1620 v4.
Eredetileg egy TT Water 3.0 Riing 240 AIO volt a kiszemelt, de költséghatékonysági okokból sima levegős processzorhűtőhöz térnék vissza.
A kiszemelt a TT Riing 12 Silent (vagy a Silent Pro).
Kérdésem a következő lenne: elméletileg kompatibilis a foglalattal, de mi a gyakorlati helyzet? Van valakinek tapasztalata a kettő közül valamelyikkel? Vagy nagyon maximum 15000 Forintig tudtok megbízható, jól bevált darabot ajánlani?Szerk.: Én hülye lefelejtettem, hogy egy TT Core V51-es házba kerül bele, tehát 160 mm hely van. (A 160 mm hely mit jelent? Éppen csak befér a Silent Pro a maga 160 mm-ével, vagy erőlködés nélkül is rendesen?)
Előre is köszi mindent!
Üdv,
Mac -
jim bcs
nagyúr
válasz
Vismajor01 #74655 üzenetére
Szintén mehet.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Vismajor01 #74653 üzenetére
ID-Cooling IS-50
Alpenföhn Ben Nevis
Alpenföhn Brocken ECO
ID-Cooling SE-213V2 -
Vismajor01
addikt
Sziasztok
Fx-6300 gyari hutovel pruttyog nekem mar 1 eve es most meguntam es huzni is szeretnem a procit (semmi durva most 3.5 es mondjuk 4? Vagy 4.2? )
Ezert keresek proci hutot. Az alaplap egy Gigabyte 970A Ud3p, ramslot egy foglalt (1x8 giga), a haz egy bitfenix shinobi szal 160mm fer be. Viszont penz az nincs tehat az also kategoriat celzom meg. Melyik az a huto amivel huzni is lehetne a procit felfele de boven 10 alatt megall a vegosszeg? Igazabol minel olcsobb annal jobb de persze tudom hogy nem fogok ezer forintert vizhutest kapni ;D
En AHrol vennek epp ezert valamit hasznaltan. Egy xigmatek 14 centis ventim van nem tudom ez szamit e. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Redpuritan #74646 üzenetére
(#74646) Redpuritan
Azon átsiklottam.(#74651) Figlár
Fentről lefelé a friss levegőt. -
Figlár
csendes tag
válasz
Redpuritan #74649 üzenetére
Én tudom hogy működik, csak a megfogalmazás nem volt tiszta számomra. Mert hogy "fentről lefele tolja".
-
Redpuritan
csendes tag
válasz
Figlár #74648 üzenetére
A meleg levegő felfelé száll,ez a fizika törvénye...
1- A CPU toronyhűtő a felső ventik felé fújja a meleg levegőt,h menjen ki a házból egyenesen. (bár akkor a CPU venti,és a VGA között nem sok hely marad tudtommal)
2- A CPU toronyhűtő a hátoldalon lévő burkolatra felcsavarozott ventihez fújja vízszintesen a meleg levegőt,h arra menjen ki a házból.
3-Topflow hűtőnél alaplapra fújja a levegőt,a kondik között szétterítve,ekkor a hátsó venti,és a felső ventik viszik ki a házból a meleg levegőt.(tudtommal meleg levegőt soha nem tolunk lefelé,csak felfelé)
-
Redpuritan
csendes tag
válasz
mpeti3 #74642 üzenetére
Nem lehet megoldani,h a ventidet átrakod szépen a processzor hűtő hátoldalára,h szívja a levegőt,ne pedig fújja,így elöl felszabadul a hely a ram slotod felett?!
Ha minden C fok számít,akkor MX-4 -es hűtőpaszta (agyon dicsérték).
A topflow-oknál felülről szívja,és a processzor felé nyomja a levegőt,teríti szét az alaplapon hűtve a kondikat,mindent.
Remélem tudtam segíteni! -
zsebalint
csendes tag
Üdv!
a következő konfighoz keresnék hűtőt és ebben kérem a segítséget:
15-öt szánnék rá, max 20-at , DE használtak is szóba jöhetnek.
Ház: Thermaltake versa II
Alaplap: Asus Z97-P
Proc: i5 4690k, közepes tuningot szeretnék max 5Ghz-ig
RAM: 4 modul Kingston hx318c9t3k2/8 van neki egy kis bordája.
Egyéb: nem kell semmi csicsa rá ledek meg effélék, sima fekete tökéletes.Köszönöm a segítséget, ha linket tudtok dobni még jobb!
-
mpeti3
csendes tag
válasz
jim bcs #74641 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ!
Valóban minden feltételnek megfelel ahogy olvastam róla, csak én egy kicsit szkeptikusan állak hozzá, ezután a toronyhűtő után. Tényleg megfelelően hűtené a procit?
Mondjuk gondolom más lehetőségem nem nagyon van, toronyhűtő egyáltalán nem jöhet szóba ugye, meg semmilyen nagyobb topflow, még alacsony ramokkal sem? Vagy ez tényleg olyan jó kis cucc, elég ehhez a nem túl izmos procihoz?
Az ilyen topflow hűtőknél a venti fentről húzza be a levegőt, vagy fentre fújja ki?
-
jim bcs
nagyúr
válasz
NdrewSunix #74638 üzenetére
(#74638) NdrewSunix
Mindkettő hulladék, legalább egy ID-Cooling IS-50-et kellene megcélozni.(#74639) mpeti3
Noctua NH-L9a(#74640) mitisz
Ez nem ide tartozik, házhűtő topik és a proci saját topikjába érdeklődj. -
mitisz
tag
Sziasztok!
Egy Intel 6600k processzort próbálok hűteni 4200 mhz-s tuning mellett és 1.184 - 1.200 V Vcore mellett.
A procin CM Evo 212 hűtő van, a házban 2 venti van, egy hátul (kifele), egy elől (befele).
Azóta újabb tesztelések után azt tapasztaltam, hogy elég gyakran megáll 68 foknál a proci, amit én már egy kicsit magasnak találok. Most a BIOS-ban beállítottam egy custom cpu fan profile-t, azonban sokat nem változott a helyzet. Lehet, hogy a hátsó kifele fújó és az elülső befele fújó ventilátort is be kéne állítanom? Állítsam ugyanolyanra a ház ventik profilját, mint a CPU profilt? Hogyan érdemes beállítani a ventiket?
Köszönöm a segítséget előre is!!!
-
mpeti3
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám: Adott egy Gigabyte F2A88XN mini-itx alaplap, amelyen eszméletlenül kevés hely van. Erre kellene nekem a lehető leghatékonyabb és leghalkabb hűtő (A10 5700).
Jelenleg egy Alpenföhn Himalaya van rajta, de ennek olyan a felfogatása hogy kvázi letakarja az egyik RAM slotot... és szeretném használni mindkettőt.
A helyzetet bonyolítja, hogy videókártya is lenne, egy GTX 950 vagy valami hasonló, lényeg hogy lesz valami, és a PCI slot is eszméletlen közel van , tehát jelenleg a Himalaya full belelóg abba is, de szerintem lehet még egy 120mm széles cucc is belelógna... ezen felül magas ramok vannak, de ezt lecserélem ha ezen múlik...
(Elforgatni nem akarnám a hűtőt, hogy legyen valami légáramlat a házban, elölről szív hátra fúj...)Nézegettem már, és először a Scythe Kotetsu -ra gondoltam, de szerintem ettől se férne be a VGA.
Lehet valami topflow kéne vagy nem is tudom, már a kompakt víz is eszembe jutott, de maradnék inkább a léghűtésnél ha van valami alternatíva, ami tényleg halk és jól hűt, legalább hasonló a Himalaya-hoz, vagy egy Macho-hoz...Árban mondjuk olyan 20k-ból jó lenne, ha kijönne.
Előre is köszi a segítséget!
-
NdrewSunix
őstag
Sziasztok!
Intel E8500 procira milyen CPU hűtő? CoolerMaster X Dream i117 vagy LC Power Cosmo Cool LC-CC95? Esetleg árban hasonló jobb? A lényeg, hogy minél halkabb legyen. (Netre, film nézésre kell, max 5000Ft)
-
tempx
tag
Sziasztok!
A lehető leghalkabb CPU hűtőt keresem i7-6700K-hoz tuning nélkül.
be quiet! Dark Rock Advanced C1 vagy be quiet! Dark Rock 3 lenne.
Van közöttük különbség zaj tekintetében? A specifikáció szerint a C1 halkabb viszont az nem, vagy nem biztos hogy befér a kiszemelt házba (Bitfenix Phenom mATX max 160mm). Ha lényegesen halkabb akkor esetleg keresek másik házat, ha nincs érzékelhető különbség akkor maradnék a Dark Rock 3-nál.
thx
-
Solymi81
aktív tag
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Sidorovich #74630 üzenetére
Elég a be quiet! Dark Rock Advanced C1 is.
Skylake -> Jobb oldalt fent téma tudnivalók! -> A 700g-nál nehezebb modelleket szállításkor érdemes a biztonság kedvéért leszerelni. Tehát mindkettőt ajánlott leszerelni ha hurcolászod.
Ami ettől is könnyebb az a Thermalright Macho 120 SBM, ezt elbírja mert 690g ventilátorostól.
C. verzió: Phanteks PH-TC14S, Phanteks PH-TC12LS
-
Sziasztok!
Ebben a hónapban tervezek új asztali gépet építeni. A legtöbb alkatrész kiválasztása már megvan, a CPU hűtő még kérdéses.
A leendő gép háza: Be Quiet! Dark Base Pro 900 (black)
Alaplap: Asus Z170 Pro Gaming/Aura
Processzor: i5-6600K (enyhe tuning valószínűleg lesz)
RAM: HyperX Savage DDR4 2 x 8GBA kiszemelt CPU hűtő: Be Quiet! Dark Rock 3
Mivel a táp és a ház is tőlük származik, továbbá nagyon csendes gépet szeretnék összerakni, a CPU hűtésnél is őket preferálom. Ráadásul a gépben eddig minden alkatrész fekete vagy matt fekete, ebbe a képbe is jól illik ez a hűtő.Csupán néhány aggodalmam van: ez egy majdnem 1 kg-os hűtő 160 mm-es magassággal. Különböző fórumokon mindenki a "CPU elhajlós" mendemondákról ír, amit a még vékonyabb Skylake lapka súlyosbít. Egy ekkora hűtő a hátlapi felfogató ellenére kárt tud tenni egy ilyen processzorban vagy alaplapban? Nyilván nem terveztem dobálni a gépet, de azért előfordulhat, hogy évente pár alkalommal LAN partyra vinném, vagy csak a lakáson belül átpakolnám. Ilyen méretnél már érdemes mindig leszerelni a hűtőt mozgatás előtt? A kiválasztott alkatrészeknél okozhat gondot ez a méret szerintetek? Úgy számoltam, hogy a RAM-ok pont elférnek alatta. Videókártyát elérheti szerintetek ennél az alaplapnál?
Ha ezek egyike sem probléma, csak én gondoltam túl, akkor el is dőlt a dolog, de ha szerintetek is necces, akkor még tovább nézelődöm.
Mi az a CPU hűtő tömeg és magasság, ami szerintetek biztonságonan szállítható mondjuk kocsival is anélkül, hogy le kéne szerelni mindig a hűtőt előtte?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
jim bcs
nagyúr
válasz
kanjoe #74622 üzenetére
(#74622) kanjoe
Nem rossz hűtő, de mainstream-re felesleges mint minden dupla tornyos, a Macho 120 SBM doszt elég és olykor még ez is sok.(#74623) TibChee
be quiet! Dark Rock Advanced C1
be quiet! Dark Rock 3
Thermalright Macho 120 SBM
Thermalright SilverArrow ITX
ID-Cooling Hunter VC-3D -
TibChee
tag
Üdv!
A segítségeteket kérném hűtő vásárlás ügyében.
Mennyit szánsz a hűtőre?
max. 25-30kMilyen házba kerül?
Fractal Design Define SMilyen alaplapra lesz?
ASRock z77 Extreme 4Processzor típusa?
i5-3570kRamok típusa?
Corsair VegenceEgyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Fekete színIdeiglenes (ami az eddigi tapasztalatok szerint 1-2 év simán megvan...) megoldásnak szánom, mivel a későbbiekben egy i7-7700k és egy vízhűtéses kit vagy egy komolyabb compact vízhűtő lennea cél, szóval nem baj, ha nincs kimaxolva a keret.
Nekem már régóta a be quiet! Dark szériás léghűtők tetszenek, de ahogy nézem, a Pro semmi esetre sem férne el a RAM-októl. Viszont a Dark Rock 3 jó lehet, igaz?
Illetve milyen más, de hasonló megjelenésű hűtőt ajánlanátok, ami esetleg jobb hűtási teljesítménnyel vagy ár/érték aránnyal rendelkezik?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
kanjoe
csendes tag
Sziasztok
Mi a véleményetek a Scythe Fuma hűtőről,mondjuk egy Thermalright Macho 120 SBM-hez képest?(vagy úgy egyáltalán)Tesztoldalakon egészen szépen szerepel.
Köszi Kanjoe -
szasanyi
félisten
válasz
Czvik2.0 #74616 üzenetére
Mindenképpen jobb a Pure Rock! Egyrészt a hűtő minősége és hűtési teljesítménye is jobb, másrészt a Deepcool ventilátor minősége messze elmarad a be quiet ventitől.
És ezt azért mondom, mert a barátom már emiatt lecserélte a hűtőjét én meg 1 év után a ventit rajta. De ha ráteszel egy olyan ventit mint a be quiet, árban máris ott vagy mintha eleve a Pure Rock-ot veszed ahol a hűtő is jobb. De te tudod. -
szasanyi
félisten
válasz
Solymi81 #74614 üzenetére
IDLE nem kéne hallanod, de LOAD már hallható. Ha a vezetékhez hozzáér a lapát az jól hallható, de olyan jellegzetes hangja van amiből rögtön tudható miről van szó.
A legjobb hűtő amit 10k-ig vehetsz az a be quiet Pure Rock. Ez egy nálam az i7-et is hűvösen tartja hang nélkül, nemhogy egy nonK i5-öt. -
Solymi81
aktív tag
Sziasztok!
Az normális, hogy hallom az i5-6500-as procim gyári hűtőjének a hangját 1040-es rpm-en?
Ha felmegy 1400-ra, ami olyan 50-60%-os beállítás, akkor meg már szinte üvölt.Nekem ez azért fura, mert egy 2 generációval ezelőtti i3-as gyári hűtőjét meg se hallottam normál üzem mellett (egy CM Elite 310-es(?) házban volt). Játék mellett már lehetett vmennyire hallani, de kb. annyira mint a mostanit alapjáraton.
Elméletileg jól raktam fel, kábel se ér bele és mégis van hangja.
Ha le kell cserélnem, akkor mit ajánlotok olyan 10k-ig?
Gép adatok a profilomban. -
jim bcs
nagyúr
válasz
combonari #74602 üzenetére
(#74602) combonari
2. Milyen házba kerül?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)(#74606) (#74611) Plebi
Baba, nincs min aggódni. -
szasanyi
félisten
-
Plebi
senior tag
válasz
szasanyi #74607 üzenetére
A Machot a gyári helyére, bocsi, ha nem volt egyértelmű.
Szívóba van rakva a venti, így felfért, nem ér a memóriákhoz.
Így néz most ki. A gyári hűtőt megnéztem, megmozgattam, a felfogatások be voltak pattintva, jó irányba rögzítve, mx4 pasztával x-be kenve, ami érdekes volt, hogy 2000 fölé, mint indításkor, olyan hangosra nem pörög.
A macho 500-1400 ig vezérel.
-
combonari
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy jó minőségű hűtőt a Core i7 6700k-s procimhoz. Szeretném, ha szép hűvösen futna terhelés alatt is, 50-60 fokon max. (húzni egyenlőre nem fogom) Egy micro ATX-es LGA1151-es alaplapra kerül majd, micro ATX házba, szóval valami olyanra lenne szükségem, ami elfér ebben a szabványban. 15.000-20.000Ft között szánok rá maximum. Léghűtésben gondolkodom mindenképp, fő szempont az is, hogy legyen csendes, illetve még annyi, hogy lehetőleg iPonból, mivel az nekem a legkényelmesebb. (Az sem feltétlenül gond, ha más webshopból, csak házhozszállítás legyen)
A segítséget köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest