-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enton
addikt
válasz
Speeedfire #56048 üzenetére
Egyes darabok meglepően jól bírják a kiképzést.
-
Speeedfire
félisten
Srácok a nyáknak nem lehet nagy baja egy billben, töltés is max kondiban maradhat ami zárlatot okozna, de ezekben tuti nincs nagy puffer, hamar kisül. Sok elektronika nincs benne, ami van az meg minimális. Nem egész este akarom ott hagyni. Átmosni, kicsit hagyni aztán kiszárítani.
De hogy on is legyek. Gyorsba vettem a teszkóban egyet tarcsiba.
Ha nem jön össze a mosás van esetleg valami ajánlott vezeték nélküli munkára 20, max 30k? Akár egérrel együtt? Hp, ms, logi stb -
dabadab
titán
válasz
Kempetlen #56046 üzenetére
Most vettem pl. egy HP gumiharangos, 900 forintos billt. Abszolúte semmi hangja nincs, nem zötyörög a kupak, legalábbis nem kiadott hang mellett
Ugye nem baj, ha ezt most nem hiszem el? Lehet, hogy nem vagy nagyon érzékeny a zajokra, de az teljesen tuti, hogy van hangja, hiszen mozgó alkatrészekről van szó, amik egymáshoz érnek, így aztán hangjuk is van.
Mindegy egyébként, elhiszem, hogy halkak, de a gyakorlatban nem érnek 70x annyit. 2x se.
Ez meg aztán végképp egyéni preferencia kérdése, hogy kinek mi éri meg.
-
Kempetlen
tag
válasz
dabadab #56023 üzenetére
Ó, dehogynem. Most vettem pl. egy HP gumiharangos, 900 forintos használt billt. Abszolúte semmi hangja nincs, nem zötyörög a kupak, legalábbis nem kiadott hang mellett. Persze, a nagy billentyűk már kicsit zajosabbak. Mindegy egyébként, elhiszem, hogy ugyanilyen halkak, de a gyakorlatban nem érnek 70x annyit. 2x se.
-
csubuka
addikt
válasz
Speeedfire #56029 üzenetére
Ilyen kancsós szűrt víz semmiképpen se érjen nyákot meg hasonlókat, főleg nem benne hagyni ázni. Még az ioncserélt sem okés. Egy kolléga Macbookjába ment az itóka. Gyorsan szétkaptuk - tekintve, hogy gari már nem volt rá és a kávé alapján kb menthetetlennek gondoltuk amúgy is -, de a boltban csak ioncserélt volt (a desztillált talán lehet jobb lett volna, nem tudom), abba a dzsuvás alaplapot beraktuk, de a srác benne hagyta egy éjszakára, lesz ami lesz alapon. Csúnyán megoxidált. Lehet, hogy desztillálttal jobb lehet volna az eredmény, lehet, hogy nem. Annyira nem ajánlott ez vizeskedés szerintem ezen tapasztalat alapján. Talán valami nagyon nagytisztaságú alkohol max, de arról sem tudok nyilatkozni. Ioncserélttel ne, ez a kancsós szűrt meg nagyon nem hangzik jól. Mondjuk ez nem egy Macbook alaplap, szóval nem akkora a tét, szerencsére ez is volt már vagy 3 éves... volt.
-
Domonkos
addikt
válasz
Blackhole13 #56043 üzenetére
Emiatt nem kell aggodj. A kabel, a vilagitas es a kontroller mind sokkal elobb szokott meghalni, mint a kapcsolok.
-
Blackhole13
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
Nem kapcsolók körüli sznobkodás miatt cserélném, hanem csak a hosszú élettartam biztosítása érdekében.
Így inkább csak arra figyelek, hogy a szétszedhetőséggel ne legyen probléma. Talán a Corsair K70-nél van, hogy sérülés nélkül nem lehet hozzáférni a nyákhoz. -
Domonkos
addikt
válasz
Blackhole13 #56039 üzenetére
Nem nagyon letezik a kapcsolok cserejenel egyszerubb/konnyebb forrasztasi feladat.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Készen kapható választék, a Glorious tényleg készletről jön, a többinél várakozás jön vásárlás után):
teljes méret: Glorious GMMK
96: Drop SHIFT (ANSI)
TKL: Glorious GMMK (ISO/ANSI), CU80 (ISO/ANSI), Drop CTRL (ANSI)
65%: CU65 (ISO/ANSI), Drop ALT (ANSI)
60%: Glorious GMMK (ISO/ANSI) és még egy rakás másik, ezt túl hosszú részletezniÉpítkezős műfajban akadnak még hotswap nyákok, ISO csak egyféle (HS60).
Szerintem túl van misztifikálva a hotswap, több hátrányát látom, mint előnyét. Ha nem cél a rendszeres cserélgetés, csak az összeszerelést szeretnéd kényelmesebbre venni, akkor tapasztalatom alapján
semmivel sem kevesebb idő és nyűg a hotswap, mint összeforrasztani egy billentyűzetet. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
hotswap a leírásban.
2. gyakorlat kérdése.
-
Blackhole13
senior tag
Mechanikus billentyuzeteknel van valami jeloles, kod, vagy gyarto, ami tipikusan cserelheto switch-vel szereli a termekeit? Vagy tulmisztifikalom a dolgot es ha forrasztani kell sem a vilag vege?
-
Frod
addikt
válasz
Mr.Csizmás #56036 üzenetére
Hmm, ez sajnos sem színben (fehér/szürke van mindenhol), sem kivitelben nem tetszik, túl lapos, mint egy laptopbill, ilyenhez nem vagyok szokva. Bár a kalapban marad, mert kétségtelenül dicsérik mindenhol + két év gari. Átgondolom, köszönöm a tippet!
(#56037) nyunyu
Köszi, én is erre fogadtam volna inkább, de a kurzor nyilak alatt más a felirat, és ezért nem voltam biztos benne. -
Frod
addikt
válasz
Mr.Csizmás #56034 üzenetére
Személy szerint nekem megfelelt, igazából nem is cserélném, de tegnap óta az alábbi dolgot csinálja: [link]
De akkor van más ajánlott/best-buy alternatíva 10k körül? Mert nem ragaszkodom pont ehhez a típushoz. De akkor kitöltöm a összefoglalós kérdőívet
(ettől függetlenül a kérdésem még áll, de akkor a válasz alapján ha jól sejtem 2 külön típus)1.Mekkora összeget szánsz rá? 10e +/- pár ezer
2.Használt szóba jöhet? nem
4.Mire használnád a billentyűzetet? szinte csak netezés/általános használat
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? mindegy
7.Milyen kiosztást szeretnél? magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? normál
9.Extra igények - ha átlépi a 10eFt-ot, akkor jó lenne 2év garancia -
Frod
addikt
Sziasztok!
Hama uRage Cyberboard és Cyberboard Premium között van bármi különbség, vagy csak át lett brandelve a termék? -
-
copass
veterán
válasz
Speeedfire #56009 üzenetére
2 mechámba borítottam bele tejeskávét...elég wtf de ez van!
eljárás: azonnal usb lehúz, szétkapod. elektronikát isopropyllal, műanyagot mosogatószerrel átmosod.
vízben mosást elektronikára elefelejteni krva nagy ívben.
korrózió,zárlat nem barát... -
vince
őstag
válasz
Speeedfire #56026 üzenetére
reverse osmosis, aka. szűrt, pontosabban tisztított víz.
-
válasz
Speeedfire #56026 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Williamgrant #56025 üzenetére
RO?
-
válasz
Speeedfire #56024 üzenetére
A szappanos víz helyett inkább RO vagy desztillált vizet próbálj. Kisebb esély lesz arra hogy többet ártasz mint használsz vele.
-
nyunyu
félisten
válasz
Radeon_5 #56019 üzenetére
4-5 éves laptopokban legalább cserélhető volt a billzet *, újabb, szigetes modellekben jellemzően a laptop fedlapjára van ragasztva, azzal együtt cserélendő.
Rosszabb esetben a billzet hátuljára ragasztott akkut is cserélni kell, aztán máris olcsóbb új MacBookot venni, mint a régit javíttatni...
*: Mittudomén, HP 840G2-mbe ~10-12k lenne egy magyar háttérvilágítású billzet, ha érdekelnének ezek a modern fícsörök.
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
Speeedfire #56011 üzenetére
Ja ja
Hasznos, vizallo, hordozhato, es teljesen hangtalan! A tokeletes bill. Bar a gepelesi erzet nem biztos, hogy a legjobb lesz.
Egyebkent ha a mostanit amugyis kidobnad vagy ilyesmi de amugy jo lenne meg, megerhet egy takaritasi probat.
A laptopnak azert ne teszteld a hatarait sokat szerintem, az dragabb mulatsagBar, a mostani arakkal es a normalisabb billek araval ez mar nem is teljesen igaz sajnos.
-
dqdb
nagyúr
válasz
#25954560 #56006 üzenetére
oltari baromsag silent red gumigyurukkel?
Az. Az O-gyűrűvel a bottom out hangját lehet úgy tompítani, hogy a gyűrű a billentyűút végén megakadályozza, hogy teljesen lenyomd a kapcsolót. A silent red kapcsolóban ugyanezt egy szilikonréteg oldja meg a stem alatt az utat csökkentve, hogy ne a műanyagon csattanjon a műanyag, hanem ugyanúgy puha felületen. Emellett a stem "vállán" is van ilyen bevonat, ami megakadályozza, hogy a felengedett billentyűnél a rugó a stemet kupakház tetejének lője. Ezt külsőleg nem megoldható, ezért halkabb egy silent red kapcsoló, mint egy gyűrűzött red.És ahogyan dabadab is írta, az összes ilyen hangteszt abszolút értelemben semmire sem jó. Ha összehasonlító tesztet végez, akkor relatív értelemben már jó lehet, de ott is kell nézni a környezetet.
-
nyunyu
félisten
válasz
#25954560 #56012 üzenetére
Random kínzó kérdés: vajon a Pixel is ad plüssmedvét a Pandás billzethez?
(Német forgalmazó weblapja szerint az is tartozék, mondjuk a 195€-s árba a szintén mellékelt pandás szőnyeg is belefér.)
-
törölt tag
válasz
dabadab #56007 üzenetére
igen, olyat neztem ahol kulonbozo kapcsolotipusokkal ugyanazt a billencset hasznaljak ugyanolyan korulmenyek kozott.
igaz, arrol nincs info h a felvett anyagban a hang beallitasavial mit csinaltak, volt-e valami normalizalas v ilyesmi bar az eleg amator hiba lenne.max nem otthonra lesz ejszakai melohoz, hanem a ceghez, ott meg rendben van boven.
mar nagyon ra vagyok cuppanva a temara. a varmilo va87m is tetszik pl moonlight white-ban es pl a mia pro panda is nagyon kivanatos -
Radeon_5
aktív tag
válasz
Speeedfire #56009 üzenetére
Bocs -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
van egy COUGAR 200K billentyűzetem. Viszont párszor beázott, pár gomb már oda van.
Szeretném cserélni. Nem láttam már ugyan ezt. Kérdés, hogy van-e hasonló bill még a piacon amit érdemes megvenni? -
nyunyu
félisten
Vegyél egy új membránosat, aztán azon is csattog ennyire a kupakok felfüggesztése, ha nem pont középen és függőlegesen ütöd.
-
dabadab
titán
válasz
#25954560 #56006 üzenetére
nezegettem en is videokat a billencsek hangjarol es a silent red-esek is eleg hangosnak tunnek
Az a baj, hogy referencia nélkül baromi nehéz ezt megítélni, hogy valójában milyen hangos is az a billentyűzet. Például a fenti két varmilós videóban, amiről a t. kolléga azt mondta, hogy "kurvaszar hangja van már a videókon keresztül is", valójában nagyon halkak - mármint nem "ahhoz képest, hogy mechanikus", hanem abszolútértékben, tulajdonképpen látatlanban lefogadnám, hogy halkabb, mint a mostani billentyűzeted (én is csak azért tudom, mert ilyesmim van, és tudom, hogy milyen hangot produkál élőben).
-
-
Kempetlen
tag
Viccnek is rossz 63 ezerért... Mellesleg kurvaszar hangja van már a videókon keresztül is. Ki az a balfasz, aki ennyit költ egy ilyen szarra?
Bocs, ezek voltak az első gondolatim, nem szépítek.
20 ezer max, ha van halk gumiharangos gamer billentyűzet rendes háttérvilágítással, és nem megy szét úgy 2 év alatt, mint az ASUS Cerberus (mint ahogy itt írjátok többen).
-
dqdb
nagyúr
válasz
Williamgrant #55999 üzenetére
Sok értelmét nem látom, hogy pár betűnél másik kapcsolóra váltsak és ugorjon ezzel a gépelési konzisztencia.
Többféle kapcsolót akkor szoktak a leggyakrabban alkalmazni, ha a Space-re valaki nehezebbet szeretne (de ekkor is típuson belül maradnak, azaz lineáris helyett nehezebb lineáris vagy taktilis helyett nehezebb taktilis). Ritkábban előfordul, hogy valaki a módosítókra mást típust szeretne, mint a betűkre, ilyenkor általában a betűk alá lineárisok kerülnek, a módosítók alá taktilisek (és ezt sokszor halfplate-tel vegyítik).
Én egyszer kevertem kapcsolókat egy billentyűzet belül, akkor az F-sor alá került más típus (erősen taktilis szinte mindenhol vs F-sorban gyengén taktilis). Ennek az a rém egyszerű oka volt, hogy 80-asával szoktam kapcsolókat venni, csak éppen egy 75%-os billentyűzet épült, amibe 85 darab kellett volna, csak nem volt, és így éreztem a végeredményt nem rettenetesen furcsának.
-
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Köszi a segítséget
Mekkora összeget szánsz rá?
Max 20 ezer
2.Használt szóba jöhet? Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
A4 games , túl szeles nem fér mellé egerpad
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Xbox one X fortnite, esetleg pc
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Talán mechanikus a legjobb , gamer legyen
6.Van konkrét modell ami tetszik?
GAMDIAS Hermes E2
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Ha lehet akkor magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Numbad nem kell,
Rövid legyen
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Csuklotamasz, gamer, Xbox one X kompatibilitás, gyors valaszido
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest