Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sokaadik
csendes tag
sziasztok
max 15 ezerért milyen gamer bill.t ajánlotok?
lehetőleg háttérvilágítás is kéne.
http://ipon.hu/webshop/product/_thermaltake_chl002us/165901
ezt néztem ki de ennek van világítása?
-
kexksz
addikt
Genius i220at szeretnék venni, mennyire alkalmas ez a billentyűzet játékra? Mármint kényelmesen lehet vele játszani is, vagy inkább csak a halk írás lenne az erőssége?
-
gg72
veterán
válasz
Pörzsimester #5123 üzenetére
Ma vettem egy ilyen Gigabyte GK-K7100 billentyűzetet és valóban minőségi darab, kényelmes, lényegesen jobban tetszik, mint a Genius i220, ha valaki e kettő között vacillál, én egyértelműen a Gigabyte-ot javaslom, ráadásul árban is kb. egyformák (3ezer Ft).
-
Matekb
csendes tag
Igen, és ha lehet, akkor ne ilyen csillogós vacak legyen, hanem egy sima, visszafogott, ámde strapabíró billentyűzet.
-
Matekb
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy halk billentyűzetet+egeret (min.1600dpi-set), 10 ezer forint alatt? Nem muszáj szettben lennie, lehet külön-külön is...
Üdv, Bálint
-
zone
őstag
válasz
greenfairy #5584 üzenetére
Örülök, hogy valaki hasznát vette
-
Phvhun
őstag
Próbált már valaki ilyet ?
Revoltec RE106Vagy van valami hasonló, ami elérhető itt ?
-
Nforewer
tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne hogy van egy Logitech MX3200-as egerem és billentyűzetem és ugyebár ezek vezeték nélküliek, és az USB adapterem eltört!
Lehet ilyet szerezni külön vagy csak mindennel együtt lehet venni!
Vagy mit tegyek ilyenkor?
Segítségeteket előre is köszönöm szépen! -
greenfairy
tag
Nagyon vártam az írásodat, mivel érdekelt, hogy kiemelsz e bármi olyan negatívumot, ami eltántorít a megvételétől. Szerencsére nem, szóval mostmár én is egy K8100-as billentyűzetét püfölöm. Nem mondom, hogy jó, de azt sem, hogy rossz. Arra tökéletes amire kellett, nevezetesen, hogy éjszaka is megtaláljam a betűket. (Csak a billentyűzetet nézve "vakon" gépelek, ezért kellett valami éjszakára.)
Nagyjából megfelel a minőség. De olyan sarkos hatású az egész, kicsit kemény nehezen lenyomható gombok, nem lötyögős, de azért elég hangos (a szilikonnal nem jó érzés). A betűtávolságok egy kicsit nagyobbak, mert a billentyűk kisebbek. (Ebben olyan hatású, mint a teljes magasságú billentyűzetek.) Viszont cserébe tartósnak tűnik. A megvilágítás okés, a színe szép.
A programozható gombok lenyomásához nagy erőkifejtés szükséges. (Bár ez engem nem igazán érdekel.)Köszönöm a részletes értékelésedet!
-
RiGS
tag
Szia!
Persze! Amiről beszélsz az az Nkro (n-key roll over). Profi mechanikus billentyűzeteken akár az összes billentyűt lelehet nyomni egyszerre minden probléma nélkül, nem véletlen, hogy a legtöbb profi játékos ilyet használ.
Ráádásul sokkal tartósabbak mivel nem egy membrám dóm nyomogatása biztosítja az érintkezést, ami elég hamar kopni kezd, és egyre vadabbul kell nyomni utána, hogy meglegyen az érintkezés.A mechanikus billentyűzet aranyozott kapcsolókat használ külön egyet minden billentyűhöz, ezáltal biztosítja a tökéletes és azonnali érintkezést 10 év múltán is.
Jellemzően ezek a billentyűzetek felépítésre sokkal masszívabbak, és súlyra is vagy 3x nehezebbek.
Persze a minőség sajnos az árban is megmutatkozik, és jelenleg itthon alig van választék. -
swoody
senior tag
Sziasztok
Azt ki lehet valahogy küszöbőlni, hogyha egyszerre több gombot nyomok akkor mindet érzékelje.
Pl.: egy jétékba ha egyszerre 4 gombot nyomok akkor miért nem érzékeli mindet?Logitech a bill.
Köszi a választ.
-
zone
őstag
Megjött a Gigabyte K8100, óriási dobozba csomagolva, gombkiszedő csipesszel és gumis WSAD cseregombokkal. Kicsit szokatlan az 1000 Forintos Koolink billentyűzetem után
, hogy feleakkora magasak a billentyűk és különböző nyomásérzékeny zónákra van felosztva, egyedül csak a Power gombot hiányolom róla, bár talán makró gombra még azt is be lehet állítani. Teljes magyar kiosztású, nagy Enter gombbal és még az Ű betű is alul van, az Á mellett (néhány billentyűzeten felül van, a Backspace mellett).
A gombfeliratok ezüstös színűek, a háttérvilágítást bekapcsolva sötét narancssárga. A világítással csak annyi bajom van, hogy ha hátradőlök, kb. 40 fokban lenézve, nem tölti ki a fény teljesen a betűt, de normál testtartással (50-60 fok) szép egyenletesnek látszik.
A billentyűzet felső részén vannak a makró gombok, ezekre egyelőre nem volt időm, mellette az érintésérzékeny hangerőszabályzó sáv, ami kissé lassan változtatja a hangerőt, még nem tudom, hogy ezt lehet-e kalibrálni, e mellett a hangerőszabályzás led-es visszajelzője.Két oldalt egy-egy USB port is van, valószínűleg majd erre dugom az egerem, mert mindig vissza kell húzgálnom a kábelét, hogy legyen elég mozgástere. A K8100 kábele szövet borítású és a 2 USB kivezetés miatt elég vastag, masszív kinézetű. A csatlakozója aranyozott.
A csuklótámasz kicsit kopogós műanyag, lehetne valamivel puhább a felülete, de ettől függetlenül eddig kényelmesnek éreztem. Jár még hozzá egy szilikonos védő, ami olyan puha, hogy akár azzal együtt is nyugodtan használható a billentyűzet, sőt a hangokat is elnyeli. Gyorsabb gépelésnél viszont zavaró lehet.Mindent összevetve én elégedett vagyok vele, a "világítós gamer" kategóriában talán ez az egyik legolcsóbb darab, ráadásul teljes magyar kiosztású és a minőségre/felszereltségre se lehet panasz.
-
vlevi
nagyúr
Ha nem zavar az elforgatott 6-os (ins,home,...) blokk, akkor a Logitech Mk250 talán megfelel az igényeidnek. Igaz, egérrel együtt adják, de így is hozzá lehet jutni jobb helyeken 5-6 ezer ft-ért. Az "fn" gombbal pedig kapsz pár multimédia gombot is (altatás, hangerő, médiapléyer, böngésző, email, stb.)
Logitech Mk320 hasonló felépítés, kicsit drágább, de "dizájnosabb". Viszont az ahhoz adott egér nagyon gyerekméret
Microsoft Wireless dekstop 500-t is merném ajánlani, de az úgy tudom, nem 2.4Ghz-es, emiatt a hatótávolságára nem merek semmit mondani. A logi mk250 valóban tudja a 7-8métert. A többi MS vezetéknélkülire pedig szerintem kegyetlen gagyi matricákkal rakják rá a feliratokatJa, és a Microsoft rossz szokása, hogy némelyik billentyűzetük nem igazi magyar, csak át van rá van matricázva a magyar betű (is, az angol mellé). Viszont, mivel igazából 101 gombos, a hosszú í-vel gondban vagy. De persze van rendes magyar MS bill. is.
-
Draken
őstag
sziasztok!
szeretnék egy vezeték nélküli bill-t, a feltétel csak annyi lenne, hogy legyen kényelmes, ne legyen hangos a bill leütés és amennyire lehet, olcsó legyen. találok ilyet?
-
Bombata
csendes tag
Hölgyek, Urak!
Utolsókat rúgja a Cherry egyetlen magyar nyelvű konzumer billentyűzetének készlete. Ha elfogy, kérdéses hogy lesz-e még egyáltalán.
Ha valakinek kell még ebből a nagyon-nagyon csendes és hosszú élettartamú billentyűzetből, jelezzen mert nálam van a fennmaradt hazai készlet!http://www.secureworks.hu/2010/01/cherry-stream-billentyuzet-utolerhetetlen-aron/
Üdv mindenkinek
-
zone
őstag
válasz
greenfairy #5572 üzenetére
Nekem holnap jön meg 14,700-ért a K8100, ha lesz rá időm, beszámolok róla!
(hopp, vagyis ma, éjfél elmúlt)
-
greenfairy
tag
Szia!
A Sppedlinknek van a Darksky, Alterno és még egy szupergagyi magyar kiosztással.
14k környékén van a Gigabyte K8100, ami már gamer is, vezetékes is. Ez is van magyar kiosztással.
A Speedlinkeket nézegettem MM-ben, szerinetem zörgős gyenge minőségűek. A K8100-ast viszont nem ismerem. Jót és roszsat is lehet róla hallani.
Más magyar kiosztású világítós billentyűzet szinte biztosan nincs. -
Calogero
addikt
Olcsó, magyar kiosztás, világítós és tartós.....
Ilyen egyenlőre nincs.Nekem Alterno van, bár páran panaszkodtak rá, beragadó gombok és társai.
De ezek nálam másfél év intenzív használat mellett sem jöttek elő, max annyi hogy a csukló támasz egy sarka kicsit megkopott.Ha csak a piros szín a bajod az Alterno esetén át állíthatod kékre is, bár itt nem ajánlott billentyűzet.
-
@matthew@
őstag
Akkor már, ok. Am megmértem a feszültségeket és a bill-ben okés volt mind két elem, az egérben, 1,5 helyett 1,3 volt, gondolom ezért világított időnként. Am a vevő és a bill-egér között kb. 50cm van, mert a gépem hátuljából egy USB hosszabbítóval odalógattam szinte közvetlen az egér-bill tartóhoz, úgyhogy ez nem tudom miért állhat fönn, bár az tuti h amikro lemarad akkor nagyon gyorsan gépelek
Az lehet gond h szar az USB hosszabbító? -
MrCsiT
addikt
sziasztok!
speedlink-billentyuzet-darksky-led-fekete billentyűből MAGYAR kiosztásút tudtok, hogy létezne? (német nem gyerebe')
..esetleg más magyar(speedlink alterno csúnya pirosát kivéve), világítós, lehetőleg még halk és tartós billentyűzet , amit ajánlanátok , vagy olcsón, vagy egyáltalán ?!
szerk: vezetékes kellene szerintem, de ha van cordless, hát egye kutya, csak játékra is alkalmas legyen..
( ..olyan kellene, ahol a bill. világít, és nem a háttér.. )
-
vlevi
nagyúr
válasz
JHONNY 79 #5566 üzenetére
A vevővel semmi gond. Inkább az, hogy normál használat közben észre sem veszed, de játék közben azért néha be tud zavarni, hogy az egér az a "bealvós" fajta. Tehát, ha hosszabb ideig nem nyúlsz hozzá, elmegy aludni, és csak az egér ráncigálására tér magához. Bár, mondjuk játék közben csak babrálja az ember
Nem vagyok egy nagy gémer, de azért a megjelenő FPS-eket idővel csak-csak megnézem, és szerintem elfogadhatóan elboldogult a COD, Medal of Honor különböző változataival. Tegyük hozzá gyorsan, hogy nekem kimondottam gémer billentyűm, vagy egerem sosem volt, ezért fogalmazhatunk úgy is, hogy az én szavam ebben a tekintetben nem mérvadó.
Biztos vannak nála játékra sokkal jobb egerek, de szerintem nem rosszabb, mint egy átlagos drótos egér. Nekem annyi bajom van vele, hogy nincs rajta gomb. Csak az a 3, pedig a netezéshez jól jönne még kettő. De annyi pénzt nem adok egérért, amennyibe egy 5 gombos vezetéknélküli Logi, vagy MS egér kerül. -
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Billentyűzetet szeretnék vásárolni és kb. 3000-4000 szánnék rá max.
Néhány kritériumom van:
- USB-s legyen
- Játékra használnám leginkább: autós, lövöldözős stb...
- feketeA rendes játékos billentyűzetek tudom nem ezen az áron kezdődnek.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv.
-
vlevi
nagyúr
válasz
@matthew@ #5562 üzenetére
"csak az egéren lévő kis LED időnként világít és ez azt jelzi h vagy az egér vagy a bill merül,"
Az, hogy zölden világít, nem azt jelenti. Majd akkor, ha elkezd pirosan hunyorogni, akkor merül, de még onnantól számítva is több, mint 1 hét, mire beadja a kulcsot, szóval van időd tartalék elemet előszedni.Az az 1 év viszont "standby" módra értendő, tehát akkor, ha nem nyúlsz hozzá. Nem tudom, én november végén vettem, az egérben már kellett cserélni (masszív Call of Duty használat mellett
), de a bill. még tökéletes. A távolság (vagy útközben valami zavaró tényező) már inkább lehet a gond. Inkább ez utóbbi, mert kipróbáltam, 8-10 métert tényleg átvisz a vevő. Viszont, amikor próbáltam a tévé előtt ülve, akkor akadozott. Arrébb raktam 20 centit, és ott tökéletesen ment. Gondolom bezavarta, hogy a gép hátuljába dugott vevő és a bill. között ott volt a gép, a UPC-s elosztó, és egy WIFI-s router is.
-
válasz
@matthew@ #5562 üzenetére
Hali!
Pont most vettem ilyet én is, de nem tapasztaltam hasonlót. Milyen messze van az USB vevő a billentyűzettől?
Azért kérdezem, mert vettem egy M705-ös egeret is és ki kellett vezetnem USB hosszabbítóval a vevőjét a monitor alá, mert a gép hátsójába közvetlenül bedugva bizonytalanul működött. Az "akár 10 méter hatótávolság" erősen marketingszöveg. Akkor igaz, ha nincs semmilyen tereptárgy a vevő és az eszköz között.... -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Nemrég (karácsonykor) vettem egy Logitech MK250-es vezeték nélküli szettet (egér+bill). Minden faxa, jó kis cuccok, csak az egéren lévő kis LED időnként világít és ez azt jelzi h vagy az egér vagy a bill merül, viszont az egér az teljesen okésan működik, a bill viszont van h nem érzékel, pedig csak 1 hónapos benne a Duracel elem, amit alapból adtak hozzá és ha gépelek és közben a monitort nézem akkor látom h amit begépeltem az kis lemaradással íródik a kijelzőre, tehát le van maradva, ez eddig nem volt ilyen. A használatijában és a Logitech oldalán azt írják h a bill akár 1 évet is kibír használattól függően persze, na most én játszom is vele, kb. napi max. 1 órát (ha a heti leosztást napokra bontjuk). Ez mitől lehet, lehet h csak az alap elem a szar, mert gyengét adtak hozzá? -
Nitz
tag
sziasztok. segítsetek lécci.
billentyűzetet szeretnék venni de nem tudom hogy melyik lenne a legjobb. olvasgattam teszteket de nagyon sok van és nem tudok választani.
gamer billentyűzet kellene ,szóval játékra kell. COD7-el meg ilyen lövöldözős és fps játékokkal szoktam játszani. a keret rá 20-25 ezer forint lenne.
léccives több billentyűzetet is is írjatok ha lehetségesrazert azt kizárnám ,nem annyira teccik.
és még egy fontos szempont ha nem nagy gond hogy világítson is
köszi mindenkinek a segítséget előre is.
-
kexksz
addikt
Sziasztok,
egy olyan billentyűzetet keresnék ami halk, illetve jól néz ki. K120 van most, de a két jelző közül egyik se illik igazán rá... Razer dolgokat néztem, de azok meg már rohadt drágák. Magyar kiosztás is jó lenne. Köszi a segítséget előre is.
-
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem kontroller topik, de nem találtam megfelelőt, ami eléggé friss lenne.
A problémám a következő:
Volt egy vezetékes xbox360 kontrollerem (PC-s), amivel játszottam az Assassin's Creed-et. Alapból felismerte, a default beállítások teljesen jók voltak, minden működött (triggerek is).Vettem ma a fenti kontrollerből egy vezeték nélküli verziót és ért ám nagy meglepetés. Az Assassin's Creedben nem mentek a trigger billentyűk. Az irányítás beállítás menüben egyszerűen nem érzékelte.
Azt hittem, hogy csak annyiban különbözik a vezetékes és a wireless verzió, hogy nincs kábel, de ezek szerint más különbség is van köztük?
Más is találkozott már ilyennel?
A kontroller biztos, hogy jó, mert a kalibrálásnál érzékeli a triggereket (Z tengely), ráadásul a GRID nevű játékban is működik.
-
vlevi
nagyúr
Ezek közül a classic 200-al és a Logitech internet 350-el sokszor találkozom (melóhelyen ezek vannak). A classic 200 egy kicsit laposabb fajta, mármint a billentyűk magassága. Olyan félig laptop-félig rendes. De teljesen rendben van. Elég erősen kell ahhoz rácsapni, hogy a nekicsapódjon a billentyű az aljának, ilyenkor van csak hangja. De maga a billentyű lenyomása teljesen hangtalan, tehát nincs benne mikrokapcsoló, vagy mi a fene, és a mozgatómehcanika is csendben van. Erre hasonlít kialakításban a Logi K120 és a két Microsoft bill. is. Az internet 350 viszont teljesen hagyományosnak mondható kialakítású billentyűzet, de ebben sem klattyognak a billentyűk.
Jól látod, direkt az olcsóbb (3-4eFt), de azért nevesebb billentyűket írtam, mert a névetelenekkel sokszor csak szívni lehet. Engem pl. egy időben a cégnél az őrületbe kergetett egy olyan billentyűzet, ami jónak nézett ki, de csak messziről, mert csak akkor lehetett lenyomni egy gombot, ha 90°-ban függőlegesen nyomtad le, és pontosan középen. Ellenkező esetben kifordult a helyéből, és megakadt. -
nike_
addikt
megjött a K300 (már arról írok).
nekem teljesen hibátlan. puhák a billentyűk, teljesen hiba nélkül tudok gépelni rajta. nagyon jó, meg vagyok vele elégedve.
ps. ja, és nagyon kicsi.
-
ibax
csendes tag
helló,
köszi a linkeket. ezek egytől egyig halk billentyüzet kategóriába tartoznak? mert találtam köztük kb 3000 Ft-s billentyűzetet is, ráadásul a logitech márkanév is a témában...
a leírásnál sajnos nem emelik ki, hogy zajtalan lenne...esetleg erről vélemény?
Speedlink billentyûzet Silent Keystroke HUN USB ezüstde én elhiszem, ha ti mondjátok
-
vlevi
nagyúr
Logitech K120
Logitech Classic 200,
Logitech Deluxe 250,
Logitech Internet 350,
Microsoft Wired 500,
Microsoft Wired 600A Logitechekből tuti van teljes magyar, a microsoftokról nem tudom, mert abból láttam már olyat is, ami csak átmatricázva volt. Mindenképpen bontsd ki a dobozt, és nézd meg!
És persze van még mindenféle, de azokat inkább nem is említem, mert az itt berakott billentyűzetek is a 3-5ezer forint kategóriák, szerintem felesleges a trust, labtec és társai billentyűkkel bohóckodni. Elég sok olyan tesztet olvastam, ahol tetszett valakinek a trust, vagy hasonló billentyű, aztán 3-4 hónap múlva elkpott, nem működött, csattogott, satöbbi. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a legolcsóbb MS, Logi cuccok sem olyan tartósak, mint a 25ezerbe kerülő billentyűk. Bár, szerintem azok sem egyértelműen jobbak, a drágák között is van, ami miatt valaki vacaknak mondaná.
Ja, még amit nem értek. A fehér Logitech internet 350 bill.-re gravírozva van a magyar kiosztás, a fekete billentyűkre csak matricával. Könyörgöm, miért??????
-
ibax
csendes tag
sziasztok,
nem tudtam (időhiány miatt) végigolvasni minden kommentet, ezért bátorkodom feltenni a kérdésemet
szóval én keresek egy billentyűzetet, a következő paraméterekkel:
- magyar nyelvü
- nem szilikonos (vagy mi is annak a neve) kivitel, mert az állítólag nagyobb terjedelmű 10ujjas gépelésnél nem túl jó (ismerős mesélte saját tapasztalata alapján)
- halk
- nagyon halk!!!És persze olcsó legyen, vagy hát olcsóbb, nem kell semmi extra multimédiás gomb se semmi... csak halk legyen és magyar nyelvű...
Tudtok nekem segíteni?
-
///Krisz\\\
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék új billentyűzetet és egeret venni. Már nézegettem őket és arra jutottam, hogy vezeték nélkülit szeretnék mindkettőből, de még soha nem volt. És ezzel kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy mennyire gyorsan merülnek ezek le illetve mennyire alkalmasak játékhoz (viszonylag sokat játszom és nem szeretném, ha közbe esetleg késne az egér vagy ilyesmi)? Mik a tapasztalatok játék alatt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Eladó Ducky One 2 Mini Cherry MX Black billentyűzet
- Turtle Beach Vulcan II TKL Pro // Számla + Garancia //
- Redragon Draconic Compact RGB Wireless Red Mechanikus, Bluetooth gaming billentyűzet, magyar
- Keychron Q8 és Q0 Plus halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet és numpad
- Gamer billentyűzetek 1év garanciával!
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest