- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Milyen notebookot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Pókemberes, fantáziálós az új AMD Software
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hobby elektronika
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crabface
senior tag
Már megint keveredik a dolog indokolatlanul. Magyar kiosztás nem egyenlő a gombokon lévő felirattal. Pls. Bármilyen ISO billentyűzet magyar, ha arra van állítva a windows/linux/osx akármi.
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
PixAlan
aktív tag
válasz Venemo #41395 üzenetére
alapjáraton azt, hogy mondj le a magyar kiosztásról, ahogy látod ez nagyon beszűkíti a lehetőségeidet.
Amúgy meg CM masterkeys S vagy M ISO + CM magyarító szett, 30 alatt megvagy és jó minőségű, a rapoo illetve aszem zalman is árul tkl mechát magyar kupakokkal de sokkal rosszabb a QC.
-
Venemo
tag
Sziasztok!
Keresek egy jó mechanikus billentyűzetet számbillentyűk nélkül, magyar kiosztással, és (ha lehet) háttérvilágítással. Körülnéztem a neten, de csak ilyen ultradrága gémer cuccokat találtam ezekkel a paraméterekkel. Úgy néztem, hogy rengeteg jó modell lenne, amiket viszont nem árulnak magyar kiosztással.
Ti mit javasolnátok?
-
Mr.Csizmás
titán
HP Omen Keyboard SteelSeries X7Z97AA 22.090 ft 2000FTNEKED kuponnal.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Domonkos
Ármester
válasz q13579 #41389 üzenetére
Szerintem is egy hasznalt, beleposzintu mechaval jarnal a legjobban, ha sokat gepelsz. Ha nem annyira surgos, akkor en azert par napig figyelnem az apros oldalakat, hatha akad valami jo deal.
Masik: nem tudom mi a preferenciad, de hosszabb hasznalathoz szerintem a lapos/rovid uton jaro billentyuk nem alkalmasak. Ha te tudsz rajtuk huzamosabb ideig gepelni, akkor OK; en nagyon nem szeretem oket.
Neha HA-n szokott lenne lenevo preferred pro bill olcsoert. Ha azt sikerul kifognod, akkor annak nagyon jo ar/ertek aranya van!BTW melyik az a "hagyomanyos 108-as" elrendezes?
[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Kizárólag irodai használatra milyen billentyűzetet ajánlanátok? (Office, file-kezelés, SQL programozás). Sok feladatot, parancsot oldok meg billentyűzettel, ahol lehet szeretem az egér szerepét minimalizálni a gyorsaság miatt.
- halk legyen
- nagyon jó visszajelzése legyen lenyomáskor
- hagyományos, 108 gombos elrendezéssel, ahol a navigációs gombok, a numerikus billentyűzet és az egyéb navigációs gombegyüttesek (pgup, pgdown, home, end) jól el vannak különítve
- jó lenne 10.000 Ft alatt maradni, feltételezem ennyiért esélytelen mechanikus billentyűzetet kapni...Erre gondoltam első körben, nem tudom, hogy ez teljesíti-e a mechanikuson kívül a többi kritériumot:
[link]Előre is köszönöm a tippeket.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz nyunyu #41386 üzenetére
most rákerestem a g81-esekre, hát akadnak érdekes darabok [link]
nem tudom hogy ez diy-e, de elég brutálEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nyunyu
félisten
Csak nem bírtam ki, hogy ne upgradeljem a FrankenCherrymet 2.0-ra:
Nem tudom, minek nevezzem, talán G80-3043HXX-nek?
Érdekes ez a kupakszett, alapvetően egy nemzetközi angol doubleshot, amibe belevésték a magyar kiosztást a jobb felső sarokba, és kitöltötték fekete festékkel.
Stílusilag nem teljesen tudom értelmezni, mert az ISO Cherry billzeteken jellemzően nincs felirat a Shift/Tab/BackSpace gombokon, az általában csak az ANSI kiosztásúakon szokott lenni.
(Enter változó: francia és olasz ISOn van felirat, briten+németen nincs.)Szerencsére a régi 3000 ház összes felfogatási pontja ugyanott van, mint az MX 1000 elektronikáé, így ezt a házat csak össze kellett pattintani, nem kellett szétfaragni, mint az 1.0 modern 3000-es házát.
Persze amilyen a formám, tuti holnap jön meg az 1 hónapja rendelt o-ring készlet, úgyhogy megint szedhetem szét, ha klakk mentes billzetet szeretnék.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
atee
őstag
válasz Domonkos #41382 üzenetére
Nem nagyon vagyok billentyűzet fetisiszta Csak időnként beugrik, hogy kellene egy "komoly" belőle.
Most éppen kipróbáltam valami razer terméket mechanikus kapcsolókkal és körbenéztem a piacon.
Mivel ez a periféria nálam elég elhanyagolt.
Ez megtetszett és tudom ez egyáltalán nem számít a többségnek. Viszont nekem az a hangerő szabályzó kell!
Árban már ez is a kellemetlen szinten van, de ha lett volna magyar akkor már raktam is volna a kosárba.D-day 2002-01-04 01:54
-
Ringman
nagyúr
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #41368 üzenetére
de tudjak , mondjuk a program kell hozza. viszont program nelkul beallithato a fenyero.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Domonkos
Ármester
-
chopin42
addikt
Üdv! Még az is elképzelhető, hogy cserélnem kell a Fnatic Gear rush silent-et. Egyszerűen sehogy nem tudom megoldani egyelőre hogy cseppállóvá tegyem (sztori itt).
Mik a lehetőségeim, ha:
Cseppálló
Csendes
100% iso
Mechanikus (silent red-tudom, álmodni lehet)
lehetőleg 25-30k körüli billentyűzetet szeretnék? A silent red nagyon bejött. Csak sajna nem bírja a kezemet.
Köszönöm!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
atee
őstag
Sziasztok!
Ez a billentyűzet Corsair K70 Rapidfire RGB
Létezik magyar kiosztással?D-day 2002-01-04 01:54
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Domonkos engedélyével szeretném megosztani veletek a rövid bemutató/teszt videómat az Asus új billentyűzetéről amit a CES 2018-on mutattak be:
Mivel a billentyűzet eléggé friss, nincs róla túl sok teszt ezért gondoltam hasznos lehet olyanok számára akikben felmerült ez a billentyűzet is egyfajta lehetőségként az ~50 ezres árkategóriában.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Skullwipe
senior tag
-
S. Szabi
őstag
válasz Mr.Csizmás #41368 üzenetére
Nagyszerű... Nem is értem. Amúgy itt szét szedték, de nem sok minden látszik, nem tudom a felső kettő fehér csatlakozó mi csoda, ha az egyik a LED-é lenne, és le lehetne húzni, az teljesen jó megoldás volna nekem
Sehol nem olvastam, hogy ez ilyen, eszembe nem jutott volna, hogy ez nem alap dolog... Amúgy a space miatt kicseréltetem, nem akarok máiskat, mert a LED-es hülyeségen kívül nagyon bejön, régóta nézegettem a billentyűzeteket, ilyen lapos, laptoposat keresve, ami jól is néz ki, tetszik is, stb...
-
S. Szabi
őstag
Cougar 200K
Most tényleg nem jegyzi meg gép ki-be kapcsoláskor, hogy le lett véve a világítás fényereje, vagyis ki lett kapcsolva rajt? Vagy csak nálam nem jegyzi meg?
Újraindításkor megjegyzi, szóval áram megszüntetéskor elfelejti? Ez így nem frankó... Nagyon nem. Meg egyébként az utoljára beálított szín sem érdekli, mindig az alap narancsal kezd.
-
nyunyu
félisten
válasz Mr.Csizmás #41359 üzenetére
Ezt a hülye, semmivel sem kompatibilis kupakkiosztást
-
Mr.Csizmás
titán
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Kvelstadt
veterán
válasz Skullwipe #41355 üzenetére
Tudom. Volt étterembe ahol dolgoztam. A monitor is meg vokt csinálva fából meg az egér és rohadtjól nezett ki.
Switchekre visszatérve, holnap elmegyek valahova és megnyomkodom pirosat és feketét meg a többi szint is, és majd meglátom melyik adja.
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Domonkos
Ármester
Ezaz! Legyen meg egy ujfajta, ami megint csak korlatozottan lesz hasznalhato vegyesen a tobbivel!
Ahelyett, hogy ivelt pcb-re probalnanak meg ertelmes modon kapcsolokat applikalni minden sorban ugyanolyan profilu capekkel... na majd sokara...Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #41352 üzenetére
És ugyebár olcsóbb a gyártóknak az ABS mellett maradni, mint az UV-re nem érzékeny PBT-t használni, és mivel a vevők elenyésző töredéke tudatos csak ezen a téren, ezért nagyon hátrányként sem csapódik le a választásuk.
Ha nem hófehér a kupak, hanem csontszínű vagy enyhe bézs, akkor sem a koszolódás, sem az elszíneződés nem igazán tetten érhető probléma.
----
Érdekességként újabb profil, a szövegek helyett választott szimbólumok szerintem rettenetesen néznek ki, és valahogyan az egész projektben van valami, amitől a nehogy szó azonnal nekiállt villogni a szemeim előtt.[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-
nyunyu
félisten
-
Ringman
nagyúr
válasz KismAji #41346 üzenetére
elvileg igen, de a helyedben rá is kérdeznék.
itt a gyártói kódszám is fel van tüntetve: [link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
S. Szabi
őstag
Megérkezett a Cougar 200K. Eddig tetszik, első gondolatom az volt, hogy ennek van súlya, nem spóroltak az anyagon
A gombjai nagyon tetszenek, nagyon jó írni vele, nem teljesen halk, de eléggé, kellemes, mély hangja van, puha tapintásúak.
Játékot még szokni kell rajt, igaz gépelést is, előző billentyűzetemen messzebb voltak a gombok egymástól, emiatt. Far Cry 4 és 5-t, valamint DiRT3-t próbáltam vele, eddig tetszik!
A space nyomás pontja is teljesen jó, bárhol nyomom egyformán működik.
A korábban többek által írt minőségi problémákból nálam is akad, a space meg van görbülve, nem tudom hogy lehet ez, tettem fel képet is. Ezen kívül pár gombon található pár folt, olyasmi, mintha zsíros kézzel lett volna hozzá nyúlva, de ez egáyltalán nem zavaró, alig látszik igazából. A kereten nem látok semmilyen hibát.
A kinézete élőben is nagyon jó, nekem nagyon bejön, pont ilyesmit kerestem "laposságigal"
(Kapott társaságnak egy Cougar Minos X5-t, arról is írok pár szót az egeres topikban.)
-
Gregorg
tag
válasz Domonkos #41304 üzenetére
nem rossz, de numpados billentyut keresnek. es ahogy larom magyar nyelven mechanikust nem fogok csak xsillagaszati aron talalni. Iso-s a magyar kiosztasnak megfelelo, rgb-s mechanikusok kozul melyek a legolcsobbak 15-20k alatt?
max magyar matricat radobok a billre ha nagyo nem talalom a billentyut
Arukereson csak us kipsztasut talaltam.[ Szerkesztve ]
Honor 8, Chuwi Hi10 Plus , Ryzen 2600, 16 GB 2666 Mhz DDR4, 1060 6Gb - PUBG nick: ColdGreg
-
Kvelstadt
veterán
válasz Domonkos #41339 üzenetére
Akkor itt most álljunk meg picit és okosíts ki.
Mi az a bpt és abs?
Meg linkelj már légyszi pár ilyen nem világítós bilkt amire gondolsz.Bajnokpityu
En nekem már kicsit ilyen transformers.
A CM-ek egyszerű formája nekem pont megfelel.[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz Kvelstadt #41337 üzenetére
Nem a kapcsolok miatt, hanem a kupak miatt. A PBT kupakok vastagabbak, kevesbe kopnak, nem szinezodnek el stb. Majdnem minden szempontbol szuperiorok az ABS-sel szemben. Van vilagitos PBT kupak is, de dragan.
Vilagitos ABS es sima PBT kupakok kozul en a PBT-t valasztanam/valasztom mindig. Bar engen nem nagyon erdekel sem a vilagitas, sem a felirat...Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Kvelstadt
veterán
válasz Domonkos #41332 üzenetére
Ezt a világítás lemondást a black switch miatt mondod?
Mert akkor inkább megszokok más switchet de a világítás elég fontos lenne.Bajnokpityu
Tudnál teljes nevet írni?
Nem vágom ennyire a tipusokat márkákat.Egyébként uk-ban venném a billt, ha ez segít abban hogy segítsetek.
-
nyunyu
félisten
válasz bajnokpityu #41335 üzenetére
MX Blacket elég nehéz véletlenül lenyomni, azzal tuti nem lesz olyan, hogy ráteszed a kezedet, és már kapcsol, mint a Gateron Clearnél, esetleg a Gateron Rednél.
Más kérdés, hogy hosszú távon kényelmetlen gépelni rajta, mert hamar elfárad az ember tőle.
-
nyunyu
félisten
Na ja, fehér magyar dyesub PBTből még mindig egyelemű a lista, ráadásul nem mérik olcsón azt a ronda kupakszettet. (28k csak a kupak?)
Angol disztribútoruknál 99GBP egy TKL billzet, németnél nincsenek kint a custom árak, de akkor sem hiszem, hogy 40k alatt meg lehetne úszni egy fehér magyar TKLt MX Brownnal.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz Kvelstadt #41331 üzenetére
A vilagitasrol kellene lemondani.
Vilagitos kupakokat gyartani nem olcso, sem PBT-t; a kettot egyben meg foleg nem - nem meglepo modon nincs is sok, nem lenne nagy piaca.
De ez megint az "itt van 3 tulajdonsag - valassz 2-t" egyik esete...Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
vlevi
nagyúr
válasz Kvelstadt #41325 üzenetére
Igazán rakhatának bele zöld switched, ha már Nvidia Edition
Domonkos: Az, hogy véletlenül lenyomtam, nálam is megvolt, nem is egyszer. Mivel teljesen lineáris, nem veszed észre, hogy rajta van a kezed, és, mivel nem esik be, mint a gumis, vagy a brown, vagy a blue, ezért az sem tűnik fel, hogy szép lassan nyomod, és egyszercsak érzékel. Ugyanez igaz fordítva is, mert, vagyis, hogy szép lassan felengeded. Persze, megszokja az ember, hogy nem matat arra az ujjával, amit nem akar véletlenül megnyomni, de akkor is hiányzik belőle a visszajelzés.
-
Kvelstadt
veterán
válasz Domonkos #41326 üzenetére
Valahol megnyomkodok egy ilyen pirosat majd.
Most ezen elgondolkodtam hogy rajta pihentetem az újaim mert ugye wasd-n folyamat rajta lesz.
Tudsz mondani olyat ami ez a cm masterkey és nem retek gémerpirosat világit?
Egyébként fekete kapcsolóst nem nagyon láttam."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Domonkos
Ármester
válasz Kvelstadt #41325 üzenetére
Jo a red switch jatekhoz? Igen. Szeretni is fogod? Nem tudom. Ha bejonnek a linearis kapcsolok, akkor igen.
Annyit erdemes rola tudni, hogy a cherry red egy kicsit puhabb, mint az atlagos gumidomos billentyuzet. Ha szeretened a kezed a billentyuk tetejen pihentetni, akkor lehet hogy veletlenul le fogsz nyomni par billentyut es jobb valasztas lehetne egy black, ami kemenyebb, mint egy atlag gumidomos; ott viszont az a "veszely" hogy akaratlanul is felengedheted, ha nem nyomod elegge erosen.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Kvelstadt
veterán
Srácok. Cerry red switch mennyire jó játékhoz?
Olvasgattam a kapcsolókról de érdekelne személyes tapasztalat.
Ezt néztem ki magamnak.
Ezen kívül meg hsonlókat néztem brown switchel de ott még barátkoznom kéne azzal a fehét világítással.
Persze nem az a lényeg de nem szeretem a fehéret semmibeb a zöld meg nagyon adja.
A többi para hogy van e num meg iso vagy ansi nem lényeg."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
KismAji
tag
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni, az ipon oldalról rendelném meg a corsair rapidfire k70-et és a leírásban EU szerepel. A kérdésemre, hogy milyen kiosztással kapom csak ezt írták: "A kiosztás EU (CH-9101014-EU)".
Az ipon oldalon ugyanazok a képek vannak az NA és az EU kiosztásos K70-nél.
Találtam viszont olyan képeket is a billentyűről, ahol full magyar kiosztással van, persze ékezet nélkül.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy az EU-s K70 az iponról a kettő közül melyik.
A válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
MadKet
tag
válasz ribizly #41315 üzenetére
@vlevi: WestEnd MediaMarkt-ban jártam,de ott elég silány volt a felhozatal, majd benézek még valamelyik másikba, hátha ott jobb a helyzet
@ribizly: ránézésre (megnéztem egy pár youtube review-t) nekem is nagyon úgy festett hogy a Brown lenne a legjobb, de nyilván az lenne az igazi ha ki tudnám próbálni. Ami teccetős is, low profile, HAVIT HV-KB395L -ből talán tudnék is hozatni egyet amcsiból (ebből viszont csak blue van ahogy nézem), de kipróbálás nélkül azért rizikós. Magyar kiosztás meg jó lenne ha lenne, de túlélem nélküle
[ Szerkesztve ]
-
bancsi62
csendes tag
Hali!
Corsair RGB billentyűzetet szeretnék, a könyöktámasz nem fontos és nem igazán tudom, hogy kell-e nekem a mechanikus. Sokat írok de játék is játszik, a lényeg, hogy csendes legyen. A keretem maxx 50e, de 30e még jobban tetszene Legyetek szívesek tanácsot adni! -
ribizly
veterán
válasz MadKet #41313 üzenetére
Én már megpróbáltam sokféle switch-et (Cherry MX Brown, Cherry MX Blue, Cherry MX silent Red, Rapoo Brown, Gateron Red, Topre (CM Novatouch), Roamer-G (G413)), de a vége megint az, hogy a Cherry MX Brown mellett kötök ki. Egészen egyszerűen az adja.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
vlevi
nagyúr
válasz MadKet #41313 üzenetére
"hol tudnám megnyomkodni a Kailh switch-eket?"'
Mediamarkt, Tesoro Excalibur Spectrum.
Nekem szerencsém volt, mert Nyíregyházán egy Excalibur rá volt kötve egy működő gépre, lehetett tesztelni.
Akkor derült ki számomra, hogy az én igényeimnek a pirosnál jobb a barna. Az, hogy a Cherry mennyiben másabb, mint a Kaihl, azt nem tudom.
Egyébként a Tesoro Gram Spectrum red sem rossz, szerintem annyi idő alatt, amennyi ideje az excalibur nálam van, szerintem megszoktam volna azt a piros kapcsolót is. A billentyűk alakja, jobban bejött, és az se rossz benne, hogy laposabb az átlagnál. Ami viszont ízlés kérdése, hogy az alapból kiálló gombok megvilágítása tetszik-e jobban, vagy a házból nem kiálló gombok?
A Gram Spectrumban viszont nem Kaihl, és nem is Cherry kapcsolók vannak, azthiszem. A Tesoro elnevezése szerint Agile RED, gyors utánaolvasás alapján Kaihua kapcsolók.
A legnagyobb különbség természetesen a kapcsolók karakterisztikájában van. A barna, kb 45gramm súlynál beesik, és szinte teljesen lenyomódik. A piros ezzel teljesen lináris, ezért az a 45g csak arra elég, hogy kb az érzékelési pontig lenyomd. Utána tovább kell növelni a súlyt, hogy tövig lenyomódjon. És, utána, egy kevés súly levétele után felenged annyira, hogy már nem érzékel.[ Szerkesztve ]
-
MadKet
tag
válasz Ringman #41307 üzenetére
Én kérestem, ez nem is tünik rossznak, a piros switch-es teljes méretű akár bele is férhetne 20 ezerbe (nem tudom mennyi a szállítás). A kérdés hogy Kailh switch-ből a piros jobb-e game + általános felhasználásra. Amiket olvastam az alapján én Cherry Brown-ra gondoltam (csak utánaolvasás alapján, de lehet hogy rosszul gondoltam)
Esetleg valami tipp hogy hol tudnám megnyomkodni a Kailh switch-eket? Illetve a hang sem utolsó szempont, nem legyen azért brutál hangos.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Domonkos #41311 üzenetére
a mecha billek elonye leginkabb akkor jon elo, ha az ember tud touchtype-olni. Nem szabad pufolni oket.
vagy olyan könnyű kapcsolót kell választani, hogy nem probléma a bottomout
vagy én vagyok alkalmatlan rá, vagy csak a gat clear nem jó az ilyesmihez, mert túl könnyű.
mondjuk az anne pron megy, ha odafigyelek rá, a taktilis/clicky meg nem jó a csuklómnak.
gyűrűzve egyik sincs - mondjuk lustaságból is.ja és szerintem cherry profilon jobb gépelni, mint oem-en. jövő hét utáni héten meg nálam lesz a dsa pbt blank szett, az anne pron fogom kipróbálni.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Domonkos
Ármester
válasz fabri07 #41309 üzenetére
Ezekre nincs egyertelmu valasz.
Szerintem a blue nem jo jatekhoz, mert ez az egyetlen "hagyomanyos" cherry-szeru kapcsolo aminek van hiszterezise. Mivel jatekban viszonylag sokszor elofordulhat hogy egy billentyut gyorsan kell duplazni, ezert szerintem nem a legjobb valasztas hozza. Ez nem vegtelenul nagy hatrany - en is jatszottam blue switchen huzamosabb ideig, bar elegge casual modon - de semmikepp sem elony.
Masik meg a zaj. Ha kozben szeretnel mondjuk beszelni a csapattal, akkor mindenkepp olyan mikrofonbeallitas kell ami jol kiszuri a billentyuzet hangjat, mert nagyon konnyen kepes atszurodni.Membranhoz kepest jo-e? Szerintem igen; szinte az osszes mechanikus billentyuzet jobb, mint akarmelyik membranos. Ismetlem: szerintem. Ismerek olyat akinek teljesen mindegy, sot olyat is aki meg a membranosokat kedveli. Raadasul mindkettojuknek szamitogephez kotott a munkajuk. En meg mindig azzal a feltetelezessel vagyok, hogy latatlanba biztos mindenkinek jobban tetszik majd egy mechanikus billentyuzet - persze ha nem kifejezetten ergonomia nelkuli billentyuzetet keres... - de ugy tudsz biztosra menni ha elotte kiprobalod! Vagy elhetsz a 14 napos elallassal is...
Amiben viszont elegge nagy az egyetertes: a mecha billek elonye leginkabb akkor jon elo, ha az ember tud touchtype-olni. Nem szabad pufolni oket.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Ringman
nagyúr
válasz fabri07 #41309 üzenetére
a hiszterézis miatt nem épp a legjobb választás a blue kapcsoló. de 15k-ig modecom hammerből van outemu brown vagy red:
linken mindkettő van vegyesenEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
valaki keresett lowprofile mechát: [link]
Sharkoon Purewriter Low Profile Keyboard - elvileg RED!Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
fabri07
aktív tag
1.Mekkora összeget szánsz rá?
10-15k max,(tudom kevés)
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
(B)Membrános logitech k120(/B)
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Legtöbbet játszok, de sokat gépelek is.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Redragon Vara, ami az árkategoriajaban jónak tűnik.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Mivel magyar nem is nagyon van + ilyen árba még inkább nincs, ezért bármilyet megtudok szokni.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Semmilyen igényem nincs ezzel kapcsolatban.
9.Extra igények
Semmi -
pohár
félisten
-
ribizly
veterán
+@(#41300) Ringman +1
Én nem találtam...
Ugye itt a szűk keresztmetszet a Brown switch - US layout - Non-costar stab.Ezek a típusok jöttek szóba:
PBT: SGK-4035-KKCM1-US (cm eu store)
White LED: SGK-4070-KKCM1-US (amazon.com)
RGB: SGK-6020-KKCM1-US (több helyről)A sima (PBT-s) lenne ~130€ a gyártótól szállítással.
Amazon.co.uk-ről lenne az RGB-s £154.79 +szállítás.
Amazon.com-ről az RGB-s jó árban lenne, de nem akarok annyit már rákölteni.
Amazon.de-ről lenne a White LED-es €130.03.Ehhez képest a White LED-es 124$ mindenestül. Ráadásul én úgyis felpakolom rá a cherry profile-os PBT kupakjaimat, szóval a LED-nek nem sok értelme volna...
Persze lehet mondani, hogy akkor már miért nem megyek rá mondjuk egy Ducky-ra vagy az RGB-sre (ezek olyan ~15-20.000,-el dobnák meg a költségvetést), de annyit már nem ér ez a buli.
Az az érdekes, hogy bezzeg a Masterkeys M meg S-ből volna ilyen kombó nagyon is jó áron. De az most nem játszik.
[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen notebookot vegyek?
- Parfüm topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Az európai gyógyszerügynökség otthagyta az X-et
- Eredeti játékok OFF topik
- SSD kibeszélő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Pókemberes, fantáziálós az új AMD Software
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
Állásajánlatok