- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
skippper
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok esetleg ajánlani a következő paraméterekkel megáldott billentyűzetet?
- Mechanikus
- Rövid járású
- Halk
- Teljes méretű
- <60kTöbbi paraméter nem igazán számít. Ideális esetben így veszem ki a dobozból, ha ilyen nem létezik, akkor van-e valami jó leírás arról miként lehet ilyet készíteni?
-
skippper
senior tag
válasz nyunyu #77385 üzenetére
És az alaplap mennyire fontos? Használtak közül rábökök valami szimpatikus alapra és szerzek rá friss switcheket meg keycapeket, akkor jó vagyok?
Előbb összeválogattam egy Keychron V6 + Gateron silent switch + keycap + palmrest kombinációt 60e ftért, az jó kombináció lenne?
[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
EVGA Z15-el szemeztem még. Jól értem még, hogy az egy nagyon jó alap, jó latencyvel (gaming fontos nálam), amiben tudok cserélni később switcheket és keycapeket kedvemre, jó minőségűre, ha nem válna be a Kalih Speed Silver (erről amúgy van tapasztalat)?
[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
válasz nyunyu #77385 üzenetére
Végül egy EVGA Z15-öt rendeltem és azt fogom moddolgatni kedvemre. Az általad ajánlott Outemu kapcsolók kompatibilisek vele? Gyárilag Kalih Speed Silver van benne, laikus meglátásom alapján Cherry klónokat rakhatok bele kedvemre.
Minőségben mit képvisel ez a Kalih kapcsoló?
-
skippper
senior tag
Több helyen olvastam az Outemu silent switchekről olyan jelzőket, hogy "mushy, scratchy", illethe, hogy csengenek a rugói. Ezeket miként kell elképzelnem? Javítható moddinggal, vagy ez a switch belső tulajdonsága és együtt jár a budget árszinttel?
[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
Megjött az EVGA Z15, az első benyomás nagyon jó róla, szép, tényleg eszméletlen gyors (minden szempontból) és tényleg brutál érzékenyek a legkisebb érintésre is a gombok. Amin meglepődtem, hogy igazából már alapból sem vállalhatatlanul hangosak ezek a Silver kapcsolók, de azért a próba kedvéért berendeltem az Outemu Silent Peach szettet hozzá. Ha megjön, akkor majd kap egy kis síkosítást is, addig meg hagyom, hogy bekopjon.
All in all, nagyon boldog vagyok a vásárlással, főleg ennyi pénzért
-
skippper
senior tag
Megjött a Silent Peach szett, így elvesztettem én is a csattogósbillentyűzetszerelési szüzességem. Az eredmény bőven felülmúlt mindent, amit vártam ettől a szettől. A Z15-öt nagyon könnyű volt szerelni, pillanatok alatt darabjaira tudtam szedni. Kibéleltem az alját szivaccsal, tettem pár ragtapaszt a platere és kicseréltem a Kalih Speed Silver switcheket. Sokkal jobb gépelni a Silent Peachen, még megszokás nélkül is pontosabban tudtam gépelni és gyakorlatilag hangtalan. Nem hallom csengeni a rugókat (a silvernél néha feltűnt), a karcosságból semmit nem érzek. A stabokon még lehetne javítani, de nem erőltettem most. Majd ha lesz rendes lubeom meg energiám hozzá, szétkapom újra. Kamatostul megérte azt a 40kt, amit szumma fizettem érte.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest