Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Nyomtató topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mephike
őstag
válasz
ViZion #102692 üzenetére
Szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy ez lesz az első olyan Ducky billentyűzet, ahol már nem tudják megoldani, hogy ne adjanak mellé szoftvert. Erre sikerült egy ilyet összetákolniuk (nem láttam a szoftvert, szóval nem minősíteném nagyon). A forgalmazók felé ezt jelezték (nem hallgatták el), és ezért döntött úgy a hazai forgalmazó, hogy köszi de nem.
Gondolom ha máshol is így járnak majd, akkor idővel írnak normális szoftvert a Duckynál. -
válasz
haxiboy #102693 üzenetére
de nem folyamatos felhő kapcsolattal. Roccat-omban 2 MCU van, egyik csak a világításra. Beállítod az SW-ben és csinálja, nem kell még a proginak sem futnia. Szal ha ezt 10 éve megoldották, akkor gyanúsan most is megoldható.
Mondanám, h nincs para, mert a win és a hálózati tűzfal megfog mindent is. De azok igazán a kintről jövő támadástól védenek, ha bentről megy ki kérés, akkor az "legit".
Persze első körben a win tűzfal megállítja, de gondolom ha nem engedném ki, akkor nem működne. -
haxiboy
veterán
válasz
nexwo #102690 üzenetére
Van egy tippem hogy RGB szoftver vagy valami ilyesmi jön amit fel "kell" telepítened hogy megfelelően menjen minden. Ha szoftveres a megoldás, akkor meg rá van hookolva a billentyű leütésekre hisz az effekteket amik pl. leütésre működnek triggerelni kell.
BTW, nem ugyanezt csinálja az összes nagyobb gyártó? (Logi, Corsair stb.)?
-
-
Speedy007
őstag
Befutott a Haimu Heartbeat Silent Linear kapcsolók, lövésem nincsen milyen méretű rugók vannak benne de így első blikkre kellemesebb nyomkdoni mint a Silent Peach V3-t. Ha hinni lehet ennek az oldanak 15mm-s rugó van benne (így feleslegesen rendeltem be még egy csomag 14mm/60g rugókat). Közben sikerült szert tennem Bluish Black White kupak szettre is egy topik lakónak köszönhetően (a kapcsolók is tőle érkeztek). Sokkal kellemesebb tapintású kissé "érdes" de még se az a fényes csúszós a kupak mint a gyárija volt. Viszont a stavot újra kell kennem a space-nél mert elkezdett csikorogó hangot hallatni mikor lenyomom. De a rugókkal együtt rendeltem Krytox 205G0-t is szerencsére gondolva hogy lesz ilyen is. A szombati szívás a billentyűzettel mikor szét bombáztam és a fóliát vissza hajtogattama "+" gombnál a numerikus részen úgy tűnik be vált mert most is kapcsolóstól jött a kupak de ugyanúgy normálisan működik a kapcsoló vissza helyezés után és nem kell megint szét bombázni a bill-t hozzá.
Már csak fehér vagy kék tekerő gombot kell majd vennem hozzá[ Szerkesztve ]
-
-
HThomas
őstag
válasz
Valkűr #102683 üzenetére
Igen, ez már egyre jobban látszik. Vagy egy Lemon erősségű taktilis kéne, de nem a szilikon pados csillapítással. Csak az is látszik, hogy sajnos ilyen nem igazán kapható. A rugócserére meg még nem szántam rá magam. De lassan kezd körvonalazódni a dolog, a WS Silent Linearba kéne tenni egy könnyebb progresszív rugót, illetve a WS Silent Tactile-ba egy olyasmit, mint ami a Lemonban van, és megnézni milyenek. Illetve a pre-travel távolság is lehetne 1-2 tizedmilliméterrel rövidebb, ezt a 2 mm-et soknak érzem.
-
eagleberg
tag
-
HThomas
őstag
válasz
Valkűr #102680 üzenetére
Én tegnap végül beraktam a WS Tactile-t és nyúztam munkában intenzíven pár órát. Egyfelől tényleg sokkal jobb érzés lenyomni, mint a Lemont, másfelől meg ez nekem nagyon nehéz. Azt nem mondom, hogy használhatatlan és egy nap alapján nem akarom leírni, de nem érzem, hogy ez lesz a befutó (azért örülök, hogy kipróbáltam).
-
Valkűr
addikt
válasz
RazoR #102679 üzenetére
Igy jártam én is a Wuquestudio WS Jade kapcsolóval, nekem picit keménynek tűnt és elég rövid úton mozog igy elsőre, de szokható. Amúgy szerintem szerethető kapcsoló!
De jön 3 másik kapcsoló és lehet ujra tesztelgetni.
Gateron Sea Salt Smoothie POM linear
KTT Matcha Switch Tactile
WS POM+ Switch[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz
nexwo #102676 üzenetére
Ali-n egyedül itt: [link]
Mindenesetre nem biztos, hogy ez a legolcsóbb beszerzési hely.
Ez mindenesetre még az "eredeti" U4. Az újabbat is megtalálod ugyanabban a store-ban Boba U4 néven (már nem fekete házas).
Amennyire emlékszem, az új "Boba" (tehát nem a régi "Bobagum") teljesen másik sorozat, más anyagokat is választottak hozzá.Amire mindenképpen figyelj, hogy a Gazzew-eket az Outemu gyártja, a korábbi verzióknál biztosan a vékony pin-eket kapták meg. Nekem pár Bobagum pinjét a sima Kailh hot swap socket csigavonalban feltekerte!
Synthwave is tudna mesélni arról, hogy a Gateron socketek hogyan zabálták fel az U4T pinjeit.Megígértem magamnak, hogy nem kontárkodom taktilis switchek témájába, de legyen...
Az U4T - amennyire tudom - ugyanolyan puha szilikon pados csillapítást kapott, mint a Bobagum. Emiatt ha kézzel megkened, nagyon halk lehet, de gyári állapotban szerintem hozza az ilyen megoldások tipikus susogós hangját. Viszont ez az egyik erősen taktilis Silent kapcsoló a nem túl sokból, ami létezik. A Durock Shrimp jó/jobb alternatíva lehet, ha mindenképpen nagyon drágán akarsz switchet venni. Keress vissza a topikban ezekre.M.
-
dbius
veterán
Ha valaki 75%-os, olcsóbb, VIA kompatibilis,
alumínium házasbillentyűzetet keres ÉS megelégszik a csak vezetékes móddal, akkor jó alternatíva lehet az Akko 5075S (van belőle ISO is!) 71$, amiből most kuponnal lejön 8$, ingyenes szállítással.Elvileg letölthető a forrás is hozzá a leírás szerint QMK firmware buildeléshez, de ezt nem ellenőriztem!
Szerk: elnéztem, nem alumínium a ház!
[ Szerkesztve ]
-
nexwo
őstag
Valaki próbálta már a Gazzew U4 Silent Tactile-et?
Merre van a hivatalos shop? -
Molydeus
őstag
válasz
RazoR #102671 üzenetére
U4T rugója 16.6mm 62 vagy 68gf bottom out-tal, a 62gf-os verzió 40 körül indul meg, ~59gf-nél van a bump teteje nagyjából 0.5mm-nél (ha jól mérték ki). Magyarán van egy szakasz a döccenésig, amig fokozatosan épül fel az erő (ahogy minden taktilisnél).
A RAW Zero 21mm/62gf bottom out, lineárás. Nem találtam hozzá görbét, de tippre nagyon lapos, induláskor is 50ff felett lesz.Ugyanakkor pl. HxG Silent Linear 20mm/65gf, mégis a RAW Zero érződik nehezebbnek. Geon figyelmeztet is a leírásban, hogy a zere wobble miatt érződik nehezebbnek.
Van olyan felhasználói komment, ahol az illető 50gf-re cserélt rugóval is nehéznek érzi.
Ehhez még szerintem a kenés is hozzájárul, ami érzésre nem minimalista.Személy szerint éppen ezért rakom magas profilú nehezebb kupakok alá, ahol eleve jobban lehetne érezni az imbolygást. A RAW Zero ezt eliminálja, a nehéz kupak meg a gravitáció révén segít legyőzni a nagyobb ellenállást.
M.
[ Szerkesztve ]
-
Alin most nagy tavaszi leárazás van. Epomaker boltja érdekes, még nem jöttem rá, h mi ez a rengeteg kód...
-
Komplikato
veterán
Nézem az új Lamzu Jet75 (HE) billentyűzet reklámot ... hát oké, de ne b*sszák mer el úgy, ahogy az Atlantist! Arról konkrét tesztben az jött le, hogy a legrosszabb HE a nem noname kategóriában. (Oké, oké. Utána jött a Logitech, ami hasonlóan "jóra" sikerűlt, de akkor is.)
-
RazoR
Topikgazda
Raw Zero-nál normális ez a takonyszerű érzés? Olyan tapadós/nyúlós vagy nem tudom hogy írjam körül.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
micafighter #102663 üzenetére
205g0 terén nem találkoztam szeparációval, de hallottam róla.
Ha legközelebb a kezembe akad a 3203 és 3204, akkor megnézem, hogyan néznek ki 5 évvel a szállítás után. Az előbbit utoljára 4-4,5 éve használtam, az utóbbit sosem nyitottam ki (205g0-t rendeltem, csak a Drop 3204-et küldött helyette). Bár ez Switchmod által kevert cucc, és Blacksimon éppen a tőlük vásárolt 205g0-ra szokta mondani, hogy nulla szeparációt lát, míg frissebb beszerzésnél már van.
-
micafighter
nagyúr
Kezdem én is így látni. + még hogy a helyén (rugón) maradjon az olaj. Majd keresek pár kapcsolót amit nem szeretek és teszek beléjük különböző olajokkal kent TX vagy Geon rugókat aztán megy a polc aljára. Ha a rugó egy pár hónap/év múlva is jó, akkor szerintem rugó kenésre alkalmasnak minősíthetjük az anyagot
(már csináltam egy ilyet csak nem tudom már hová tettem a doboznyi kapcsolót
)
Persze érdemes némi használatot is tenni a kapcsolókba az alapos teszteléshez.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Nagyjából, de ez igy leírás alapján nekem kézzel kevertnek tűnik, vagyis az olaj szeparálni fog idővel. Bár nálam a nagykerből vett 205g2-őn kívül akármelyik vendortol vásárolt 205g0/3203/3204 szeparált valamennyire, valamelyik előbb, valamelyik utóbb, úgyhogy lassan úgy vagyok vele, hogy ha hangon nem akarok változtatni, akkor 105el fogom kenni a kapcsolót is azt kész, az nem fog szeparálni
Kérdés, hogy hosszú távon mennyire marad a helyén.
-
nexwo
őstag
Vaj olyan kapcsoló ami “letörik”? szóval benyomáshoz kell egy nagyobb erő de aztán tovább nyomva már enyhül az érzékelő pontig. (az hogy utána megint keményedik az mindegy, azon lehet pihentetni az újakat és rövid úton kell nagyobb erőt kifejteni az elején)
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz
Synthwave #102272 üzenetére
Végül kínomban vettem egy HyperX-et mert az volt itthon raktáron, instant megszűnt a fájdalom, wpm is javult egy kicsit, bár lehet csak a sok koffein miatt
Mindenesetre így már nem nem kényelmetlen az SA profilos keycap, egy darabig el is vetettem hogy felrakjam a Temus OEM-et.
Az sem rossz, pláne hogy doubleshot, csak egy hideg fehér papírra kiterítve tűnt fel hogy az a fehér nem is fehér, átlátszik a feliratozás sárgája és azóta b@ssza a szemem, vissza is raktam a dobozába. -
Speedy007
őstag
Az elvileg nem oldja mert sima ásványi alapú olaj nem DOT mint a komolyabb fékekhez kell. Van kisebb kiszerelésben is kb. egy árban megy a Keychron Lube-val de ahhoz képest többet kapsz 1dl ami rugókenéshez ha be válik untig elég lesz de olcsóbb mint a külföldről berendelős cuccok nem büdös így a házban is lehet vele operálni vele. Ki is próbálom a Vata szét szedett outemu kapcsolóján ami itt van előttem szét szedve a hétvégéről hogy megnézzem milyen rugó van benne
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Speedy007 #102652 üzenetére
Rugónál tényleg csak annyi számít, hogy megfelelő legyen a viszkozitása, és ne oldja a műanyagokat (PA66 nylon, PON, PC, UHMWPE), a 105 azért ajánlott, mert az egy ezrek által tesztelt és garantáltan jó választás.
Bármi más kenésére már tényleg kell a speciális anyag, mert könnyen tanulópénz lehet a vége
-
dqdb
nagyúr
válasz
arnes #102649 üzenetére
Persze, hogy lehet, mert lényegében 205g0-t vettél, szóval stabilizátorra (kivéve a drót végét), kapcsolóra és rugóra is jó. Rugónál bukod az időhatékony bag lubingot, donut dipping módszerrel tudod kenni.
-
arnes
junior tag
válasz
micafighter #102638 üzenetére
Én a múltkor a wuque rendelés során ilyet vettem, csak mikor már itt volt vettem észre, hogy a blend-et raktam be a kosárba.
Igy olvasva ezt a sok mindent itt korábbról, nem tudom, lehet-e ezzel bármit kezdeni. Nem ezt akartam eredetileg.
Leírása:
MM Lubricant are authentic Krytox products sourced from an authorized Krytox distributor.
(MM Lube GPL105 + 205: A 1:1 blend of GPL205 and GPL105, to form a semi-fluid grease with the same fluidity as GPL205 G2 for easier lubrication.) -
-
Mephike
őstag
válasz
Mr.Csizmás #102644 üzenetére
Vót!
Ez az , amit a Keychronnal közösen fejlesztettek. Amikor megjelent kissé sokallottam az árát. Itt kicsit több infó van. Viszont amit Te linkeltél ott jobb az ára. Gyakorlatilag egy Q1 Plus, amit kicsit módosítottak. -
válasz
plehoczky #102546 üzenetére
Nem kell veszítened semmilyen gombot. A programozhatóságot és a testreszabást nem kalkulálod bele a képletbe. Én is Norton Commanderrel, majd később DOS Naviatorral kezdtem DOS alól.
------------------------------------------------------
(#102550) HThomas: +1. Meg a jobb oldali makróoszloptól is szívesen megválnék, hogy keskenyebb legyen az egész.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
[OnePlus Keyboard 81 Pro] 129€ - vótmá?
-
-
Ispy
veterán
válasz
micafighter #102638 üzenetére
Akkor szerintem nem most fogom kikisérletezni, pont a forrasztos plateless buildbe.
Marad a 105 és az üvegben rázogatás húszassával...
-
Speedy007
őstag
válasz
micafighter #102637 üzenetére
Az igen én még azt hittem hogy egyszerű a kapcsolók moddingja. Szerencse hogy nem kezdtem el megrendelni a cuccokat csak a az allis szerszámot.Gyanítom hogy kerékpár láncolaj esetén a száraz időre valót javasolják mert a másik az inkább zsír és tapad.
-
-
micafighter
nagyúr
válasz
RazoR #102629 üzenetére
Igen, valami mindenképp kell a rugóra. Ha nincs 105, akkor lehet próbálkozni váltó olajjal, koreaiak sokáig azt használtak erre a célra, csak az eléggé büdös. Ha az nincs, akkor lehet motor olaj vagy pl bicikli láncolaj is jó lehet a célra, ezeket nem teszteltem még. A rugó zacskójába teszel pár csepp olajat aztán rázod mint atom. Én egy nagyobb, kitisztított befőttes üvegben szoktam csinálni, és csak 10-20 rugót teszek max egyszerre bele, mert úgy kevésbé tapadnak össze az olajtól. A rugó aljára behelyezés előtt érdemes nagyon vékonyan még 205g0-át vagy 3203 vagy 3204-et tenni, a fentebb irtam a donut dipről. Alternativa ként vagy esetleg mellette megkenheted a kapcsoló alsó házának azt a részét, ahol a rugóval érintkezik.
-
Ispy
veterán
válasz
micafighter #102635 üzenetére
A kérdés, hogy vajon amit a gyógyszertárban lehet kapni parafin olaj az jó lehet-e? Mert akkor nem kell venni 1 litert, lehet van is itthon valahol....
Lehet letsztelem, mert az 55g rugó nem vált be az mx1a-ban, nem tudok rajta gépelni, kell nekem az erősebb rugó.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Jó cucc TX lube deckje rugóhoz, de én 105-el nem használnám, mert minden rugóra egy csepp ahhoz elég sok olaj kell, szerintem ahhoz az 105 drága. Van alatta gyüjtő tálca a felesleg olajnak, de nem fog az összes bele menni, marad a lube deckben is. TX árul amugy ilyet rugóval és paraffin-alapú rugó olajjal együtt pakkban, konkrétan a rugók úgy jönnek, hogy a lube deckbe bele vannak pakolva, ennek több előnye is van:
- szét vannak válógatva a rugók egyesével, azzal már nem kell pepecselned
- szállítás közben védettebbek a rugók - Geon papíron picivel jobb minőségű rugó, kisebb a szórás, viszont már csak zacskóban lehet rendelni a rugókat Geontól, és azért zacskós szállítás közben kapnak pár pofont a rugók, a szórást nem tudom mennyire érinti ez, lehet a lube deckben szállított TX rugók jobbra jönnek ki szállítás utánTX paraffin-alapú olaja egyébként úgy látom kicsit hígabb is, mint az 105, ennél a lube decknél az is fontos ugye, hogy rendesen végig menjen az olaj a rugón, majd az alján a felesleg lecsepegjen.
Én most ilyen TX rugókat raktam amúgy a kenetlen MX2A-kba, eddig nagyon jók. A hozzá adott, TX-féle paraffin-alapú olajjal kentem őket, annyira kellett figyelni, hogy ahogy kivettem a rugókat a lube deckből, megfordítva raktam őket a kapcsolóba, mert a rugó tetején kicsit több olaj maradt, és az jobb helyen van a kapcsoló alján - ha a rugó olajozottam részét raktam felülre, kicsit cuppogott
De megfordítva 35/35 kapcsoló rugójának a kenése tökéletes lett, donut dip se kellett a rugóra, tehát csak olaj van rajta.
105-el még nem sikerült megtalálni azt a technikát ami a donut-dipet nem igényli - vagy kevés olajat teszek rá, és akkor kell még a donut dip a rugó aljára pl 205g0-val, vagy ha több 105-öt teszek rá, akkor könnyü túlkenni, aminek megint kellemetlen hangja és érzése lesz. Lehet az a gond az 105-el, hogy a zacskóban vagy üvegben rázva a rugóra megy majd olaj, de nem tudod konzisztensen az összes rugó alját megkenni, míg lube decknél a tetjén cseppented rá az olajat, az az oldal biztos jól meg lesz kenve, aztán végigcsurog a rugón az olaj - konzisztensebb lesz az egész rugó kenése, főleg a rugó végének a kenése.
Egy hátránya van a lube decknek, váltó olajjal nem használnám, mert nem olyan zárt a rendszer mint egy zacskó vagy egy üveg, ugyhogy baromi büdös lesz a váltó olajtól. Esetleg ha kint csinálod, müködhet.
Paraffin-olajat amúgy gazda boltokban lehet kapni, egy literes üveg vagy egy ezres volt kb, de hosszabb távon nem teszteltem még a rugókkal.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
d-r polygon 7, 65% xt full alu, catch ball, pogo connector, 1360g in stock, kicsivel 80k alatt áll meg zusammen.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz
Archttila #102630 üzenetére
Tedd vissza a gyári keycap szettet és teszteld úgy egy kicsit a billentyűzetet. Ha nem jön elő a hiba, akkor legalább fixen tudhatod, hogy hol a hiba.
Ami azért kicsit furcsa nekem. Jól/stabilan ülnek ezek az Skyline Normcore keycapek? Kézre (ujjra) állnak neked? Stabilan nyomod le őket, vagy néha a szélén?
Elvileg a keycapnek a billentyűzet működésére (árnyékolás) nincs hatása. Egy műanyag, ami nagyobb felületet biztosít, mint a kapcsoló végén lévő szár, na meg kényelmesebb lenyomni.[ Szerkesztve ]
-
Esetleg erre valaki? [link]
-
zmilaner
tag
válasz
FireKeeper #102622 üzenetére
& ViZion: köszi mindkettőtöknek, alszom rá még egyet aztán magamat ismerve a végén megtetszik valami full más és azt veszem meg
-
-
RazoR
Topikgazda
Megvan az esti program.
Ezúton is köszi arnes-nak!
-
dqdb
nagyúr
A space kétesélyes, hogy mennyire lesz stabil, a támogatott kiosztásoktól függ. Ha csak egyféle space van támogatva, akkor nem lötyögő kapcsolóval rendben lesz. Ha van 6.25u és 7u támogatás is, akkor valószínűleg rendben lesz, azonban a két kapcsolóhelyen a két oldalsó műanyag láb lyuka kissé összeér, és ez határesetben elég lehet a stabilitás elvesztéséhez:
Az is megoldás lehet, hogy csak az egyik lábát forrasztod be a teszteléshez, így önszippantó használata nélkül ki tudod kapni a kapcsolót.
-
dqdb
nagyúr
Ez a kapcsoló-nyák párosától függ. Ha nyák stabilan megtartja a kapcsolót (azaz fejjel lefelé tartva sem esik ki a kapcsoló), akkor a dry build releváns lehet, ellenkező esetben pedig egyáltalán nem, mert a lötyögő kapcsolók a hangot és érzetet el fogják vinni teljesen. Ha a nyák többféle fizikai kiosztást is támogat, akkor azokon a helyeken a kapcsoló nem fog stabilan állni, valamint arra készülj fel, hogy minden kupak a kapcsolóval együtt fog kijönni a dry build szétszedésekor.
Azt érdemes hozzátenni, hogy a nyák minden belerakáskor kicsit tud csiszolni a műanyag lábakból, szóval könnyen előfordulhat, hogy az elsőre atomstabilan álló kapcsoló a nyákból kiszedve és újra beletéve már laza lesz, és a dry builddel oda a kényelmes forrasztás (szóval ha a nyák megtartja a kapcsolót, akkor egy kapcsolót többször húzz ki és tedd be újra, hogy változik-e ez, ha nem, akkor mehet a dry build).
[ Szerkesztve ]
-
zmilaner
tag
Erősen gondolkodom egy Akko 5075B Plus-on, kb csak játékra használnám de fogalmam sincs a Cream Yellow Pro switchekről - bár néztem több videót is - van esetleg valakinek személyes tapasztalata velük? Vagy vegyem meg és ha nem tetszik majd kicserélem valamire?
Az utóbbi 2 évben Cherry Brown switcheket használtam, de szívesen mennék linear irányba legtöbbször fps játékok mennek.
-
Ispy
veterán
Ha már plateless a téma, annak van értelme, hogy az ember először forrasztás nélkül csak belerak pár switchet, hogy hogyan muzsikál benne? Nem szeretnék 6x switchet kiforrasztani, ha nem tetszik.
-
dqdb
nagyúr
Van az úgy, velem is előfordult a múltban és szerintem elő fog fordulni a jövőben is
Én ezt várom, mint tényleg kicsi és wireless cuccot, ami mehet nappaliba tévé mellé vagy hordozásra. Lesz hozzá EC nyák is (kár, hogy az nem lesz wireless), ami a Nævy EC kapcsolókat fog fogadni.
Illetve azt sajnálom nagyon, hogy a 2021-es énem eladott egy türkiz ilyet, mert nem boldogult vele, a mostaninak valószínűleg menne már.
-
dqdb
nagyúr
Tegnap láttam egy build streamet réz alsó résszel (plateless, forrasztva természetesen, Geon Raw kapcsolókkal), nagyon rendben van az az ASCII-F. Ha nem lenne hasonló kialakítású és kiosztású billentyűzetem, akkor most nagyon keményen dolgozna a fomo, így megúsztam. Kár, hogy rézzel ennyire drága.
Úgy tűnik, hogy a Geon Raw kapcsoló is jó plateless építéshez, a ház alsó része követi a Cherry ajánlását, fel lehet venni a Cherry MX mellé a listára.
-
-
Mephike
őstag
Úgy néz ki, hogy az ATK Kínai újéves sorsolásán megnyertem egy ATK68 V2 S billentyűzetet
Már írtam a cégnek, remélem gond nélkül küldeni fogják a cuccot. -
Mephike
őstag
Csak a hír hozója voltam, amolyan postás
Amivel még kiegészíteném az általad írtakat:
1. A honlapon található képek minősége helyenként kritikán aluli. Homályos, pixeles, renderelt vacak. Nem értem, hogy a cég, aki az egyik legjobb csomagolást adja az egereihez, hogy a bánatba tud ilyen igénytelen weboldalt összerakni egy érkező terméknek.
2. A billentyűzetek dizájnja se az igazi. Amolyan jó Aliexpress-es tucattermék kinézetük van.
3. Komolyan meglepődnék ha ennek a billentyűzetnek bármiféle sikere lenne a jövőben. Várom az első teszteket és ne legyen igazam. -
dqdb
nagyúr
válasz
Mephike #102600 üzenetére
A Lamzu jó egereket gyárt, akkor az ökölszabály szerint ez egy rossz billentyűzet lesz
Nincsen túlárazva, de mocsok nagy az elülső magassága, ehhez kötelező a csuklótámasz. Ehhez képest nagyon könnyű, van egy olyan érzésem, hogy csak a ház felső része van fémből, az alja műanyag, és a kihajtható lábak is erre utalnak (bár a Twitter videó meg fémre, szóval majd meglátjuk). Az mindenesetre az első mondatomat támasztja alá, hogy dobálóznak értelmetlen számokkal, hogy mennyire übergamer, miközben a belső felépítéséről semmi információt nem adnak, holott egy billentyűzetnél az sokkal fontosabb, mint például a scanning rate.
A kiosztást nem értem, 75%-os, hogy minél keskenyebb legyen, de azért nem 60%-os, hogy pánikba essenek az emberek a dedikált kurzorok hiánya miatt, erre rátesznek még egy makró oszlopot, hogy mégse legyen keskeny. A kéttónusú kialakítás renderen jól tud mutatni, de a gyakorlatban megköveteli a jó gyártási minőséget és pontosságot, különben gagyin fog kinézni (helló Ducky Outlaw65), szóval majd meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- EAFC 25
- Trollok komolyan
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OTP Bank topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- További aktív témák...
- SteelSeries Apex Pro TKL WL 2023 US
- Keychron Q8 és Q0 Plus halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet és numpad
- Keychron Q6 Max Shell white (ANSI)
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Glorious Panda, Rain Forest Dye
- 110db Gateron Smoothie, 70db Gateron KS-3x47 Pro lineáris, gyárilag kent switch