Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Notebook hibák
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tranceplanet
addikt
válasz Vartanus #29661 üzenetére
ASROCK 990FX Extreme3
ASUS M5A99X EVOAMD vonalon mostanság csakis 970/990 csipszetben érdemes gondolkodni.
Mivel a keretedbe belefér, ezért a 990-et ajánlom.
Szerintem a giga lapokat és csodabioszait felejtsd el.
Mindkét lap UEFI biost használ (win8-nál alapfeltétel lesz, ha jól hallottam).
UEFI a legjobb bios jelenleg a tuningosok körében.[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
válasz Vartanus #29663 üzenetére
Csak az a poén, hogy az AM3+ lapok olcsóbbak!
Már régóta minden AMD lap támogatja a magfeloldást, ezek is!
Időtállóbb lapok ezek, ha lesz bele normális steppinges bull vagy Vishera, azokat is belerakhatod!
De ha nagyon kell, tudok ajánlani régi foglalatost is, bár mondom lebeszélnélek róla." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
-
volcano
tag
válasz Vartanus #29688 üzenetére
Mit értesz az alatt , hogy teljesítményben veri? Több extrával rendelkezik, vagy pedig hogy az, ami meg van mind 2 lapon, abban sabertooth jobb?
Kicsit facsart, de remélem érhető!
Köszönöm !
"Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztos, hogy botokkal és kövekkel." /Albert Einstein
-
BekkNekker
csendes tag
válasz Vartanus #29695 üzenetére
valamin spórolni kell, hogy a többi ilyen jó lehessen...
200 ezer az össz költségvetés, így is 240 felé járok... ezt még kipréselem valahogy, de több már nem megy. de persze az a +7 ezret még összekaparom a jobb lapért
ha azok a szemét árak nem mentek volna fel mostanság, akkor minden simán menne
de meggyőztetek, ASRock Z68 Extreme3 Gen3 lesz ebből...
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Vartanus #36431 üzenetére
A mai játékokat elnézve és az (adatlapodat) elsőképpen vga-ra gyúrj.A mostani vasad jól megrángatva szépen meghajt egy 7870-et ami szinte mindenre elég manapság.Én a helyedben várnék és nézelődnék,mert Bullt most már nem vennék.Intel oldalról az új i5 jó féle(sokszor fogja a 2600k-t játékik alatt),de én már megvárnám az AMD új prociait,hogy mit fognak tudni és főként mennyiért.Sata3 max ssd-nél jó,de tuti nem fogsz észrevenni szemmel különbséget ha Sata2-őre dugod.USB3 jó én is használom egy ASUS LAPON(m5a78m-lLX).Ezen nincs USB3,de egy 3 ropis bővítőkarival ezt megoldottam.
Összességében én most várnék a helyedben és vennék egy usb3-as bővítőt(ha nagyon kell)és egy komolyabb vgat.Ha ezt megléped simán elvagy még egy hosszabb időre -
bluyoo
nagyúr
válasz Vartanus #38261 üzenetére
Nem tudom hány felhasználó használja egyáltalán a "feszültségmérő chekpoints" -ot évek óta elvagyok nélküle de ha szükséged van rá nem kérdés melyik lap legyen. "és ilyesmi" Ezt részletezd mert nem tudom mire gondolsz. Szerintem jobban felszerelt mint az MSI ...
Extreme6 , GD65 .[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Vartanus #38263 üzenetére
Most erre soroljam fel az Asrock vagy az Asus vagy a Gigabyte reklámcuccait
"Click Bios II" mindegyik gy ártó UEFI -vel szállítja már a lapjait (egérrel navigálható) semmi extra nincs ebben. "OC Genie II" gombnyomásos tuning aki kicsit is foglalkozik a dologgal egyszer nem nyomja meg A Military Class III meg az egésznek a reklámneve ....
De ha az MSI-t akarod ...... én csak az én véleményemet írtam nem akarlak rábeszélni.
Amúgy is abban a kategóriában az ASUS P8Z77-V -venném ott is vannak király megnevezések mint a "Dual Intelligent Processors 3 with SMART DIGI+ Technology" "ASUS Exclusive Features " meg ilyenek ..... bár nincsennek rajta olyan gombok amiket a gép oldala felhelyezése után nem látsz de komoly kis lap.Vagy ha annyira kellenek akkor már MSI Z77 MPOWER .
(#38264) Norby86
Háát elindulni gondolom el fog de az IGP-től ne várj sokat .....Bazinga!
-
=HG=
addikt
válasz Vartanus #43934 üzenetére
Szia!
Ne haragudj, de én mindenképpen lebeszélnélek az "őskövületek" vásárlásáról ! Ha még nem vettél meg semmit, akkor javaslom, hogy nézzél át az FM2-es procik hírdetéséhez. Egy félkonfigot árulnak, ha jól emlékszem 27ezerért... Szerintem neked ilyesmi kellene. Gari 3 év procira, ill 2 év alaplapra....Ár jó, a grafikus teljesítmény jobb mint egy integrált alaplapi chip-é... Modernebb (usb3,sata3 ) stb..
-
miresz
veterán
válasz Vartanus #43939 üzenetére
Vegyél egy ilyet alá: Gigabyte 78LMT-S2P
Vagy netezni vegyél egy ilyet: Gigabyte GA-E350N ebbe már csak memória kell.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Vartanus #52550 üzenetére
Ok , ok nem is írtam hogy Paks kell a vasadhoz!
Miért kockáztatnád a lapod garanciáját a vizezés miatt? Szerintem érdemesebb az erősebb tápkör és probléma megoldva.
Ha szándékosan izomból csatlakoztatsz mindent akkor igen sérülhet a lap. De mivel már feltűnt neked gondolom figyelni fogsz az összeszerelésnél (simán alátámasztasz az egyik ujjaddal ...).Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Vartanus #52552 üzenetére
Nem védeni akarom márkát de nem csak az Asrock alkalmazza ezt a megoldást ...
(#52553) JOEPAPA
Nem a Dual Chanelt nem tudja a H81-as chipset , hanem a 4db RAM slot-ot nem tud kezelni csak a kettőt.
Szóval csatornánként egy slot. Tényleg elég sz.rul írtam le javítva lesz ...Bazinga!
-
Mahrenburg
őstag
válasz Vartanus #55991 üzenetére
Jut eszembe, a H87 Performance-on is Purity Sound van, Redingitell szerint: "Az integrált hangkártya nagyon jó minőségű, kiváltotta a xonar dx-et."
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
válasz Vartanus #56052 üzenetére
Persze ... csak gondoltam megpróbállak még egyszer jó irányba terelni!
(#56053) Carasc0
Esetleg ugyancsak B85-ös chipset-el a Gigabyte GA-B85M-D3H. Idáig nem érkezett rá panasz pedig itt is vagy 100X ajánlva lett.
Bár az említett ASRock-ot sem szidta senki.(#56057) BomiBoogie
Igen mivel a sima Bitfenix Prodigy-ben keresztben van lap [link]. Míg a mATX-es változatban a megszokott nódon [link].(#56060) Tomko78
Csalódtam benne! Hol van az FX-9000-es CPU-k támogatása [link]? Vagy nem merték beletenni? Ahhoz képest hogy a legfrissebb AM3+ -os lap ...... Mindenesetre szépek a színei, van benne arany , agresszív vörös/fekete és a "Killer" szó is a nevében van igazi jáccós lap.
De viccet félretéve van rajta minden ami kellhet Realtek ALC1150, Qualcomm Atheros KillerTM E2200 LAN, ......(#56065) taknyí
Szívesen![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Vartanus #56110 üzenetére
Most hogy egy dVGA mellett egy viszonylag erős(ebb) iGPU van a gépben kihasználatlanul, az szerintem teljesen felesleges elvárás/kikötés. Semmi értelme ha úgy sem használod ki. Az esetleges dVGA váltáskor meg bőven elég mindkét oldal megoldása. Játszani meg egyik megoldás sem igazán .... akár milyen combos az AMD APU az Intelhez képest, egy dVGA mellett inkább vicces.
Viszont én pl. tudom használni az iGPU-m is a dVGA mellet is (Virtu MVP) ....
Minden estre eszemben sincs lebeszélni az APU-ról ... csak megemlítettem a dolgot.
Mi az a "vsupadznak"?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Vartanus #56113 üzenetére
"Akkor ez általánosan igaz bármilyen új platform megjelenik Intel v AMD oldalon megéri kicsi várni a nagyobb kínálatra és az árak stabilizálódására." Nagyjából igaz! Bár az FM2+ -os lapk már egy jó ideje piacon vannak. Elég érdekes húzás volt hónapokkal a Kaveri előtt kiadni ezeket a lapokat (vagyis egy részüket). Az Intel oldalon ez nem annyira (volt) jellemző.
Mint írtam az MSI üdvöskéje szerintem még kanyarban sincs! Arra még várhatsz egy ideig. Bár pontos időt nem tudok írni.
"Nyilván nem HC gamer vagyok ..." Egyértelmű hogy kompromisszumokkal lehet vele játszani viszont így a HD Graphics is használható. Haver tolta is egy ideig egy I3-assal. Állítása szerint teljesen jó bár azt elismerte hogy az "új" GTX560 oc-val azért más az élet![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Vartanus #59222 üzenetére
Hát ha órákat szeretnél az UEFI-ben tölteni, és úgy bogos a deszkád, akkor nincs mese cserélned kell.
Már úgy is megjelent a pár hónapja említett MSI A88X-G45 is (bár a PCX-ben nincs ...).
De már az Asus A88X-Pro is, szóval van merre mozdulnod.
"mint az sem hogy a bios egyes reklámozott szolgáltatásai hol működnek hol nem." Mire gondolsz? Csak azért hogy tudjunk az esetleges hibákról (az akkor említetteken felül).(#59223) Norbika88
Egyszerű a képlet írsz nekik egy mailt hogy mi a helyzet mert neked csak 5évvel kell.
Néha tényleg van kavarás a garanciaidővel nem árt előre tisztázni.
De pl. [link]. Már ha be tudják szerezni ...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Vartanus #59231 üzenetére
Köszi! Bár érdekes hogy ezeket idáig senki nem említette. Vagy csak senki nem használja ...
Ez a "PCX-es hiba" már felmerült itt, véleményem szerint több köze van az APU-nak és a monitornak a hibához mint a lapnak. Mindenesetre olyan lappal még nem találkoztam amire ne lett volna egyáltalán panasz, vagy ne került volna hibás darab a polcokra. És még az esetleges "kétbalkezes" felhasználót nem is számoltuk hozzá.
A negatív vélemény mindig hangosabb .... szóval annyit tanácsolok hogy a pozitív hozzászólásokat is olvasd (az említett oldalon is egy felhasználó hú de rossz, kettő pedig meg van elégedve, ~200 meg nem ír semmit mert működik).
A ciripeléssel kapcsolatban sokszor nem a lap, hanem a dVGA, esetleg a táp okozza. Amit elég nehéz meghatározni hogy pontosan melyik hardver is csinálja. És azt is csak bizonyos hardverek együttesen bizonyos beállítások mellett.
Legtöbb esetben az energiatakarékossági funkciók, vagy az órajel állításával kiküszöbölhető (már ha van).
A kiválasztott lap topijában kérdezz rá! Biztos akad egy két tulajdonos aki nyúzza a kérdéses hardvereket és pontosan tud válaszolni az esetleges kérdéseidre.
Mindenesetre elég új lap a A88X-PRO, de mint Asus "csúcslap" nem hinném hogy komolyabb gondod lenne vele.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Vartanus #59233 üzenetére
De neked nem is oprendszer alól jelentkezik a hiba. Csak érdekes hogy másnál gond nélkül üzemelnek neked meg két lap is ... Bár az emberek 99.99% nem tölt folyamatosan annyi időt az UEFI-ben amennyit te szeretnél. Mindenesetre gőzöm sincs pontosan mi okozhatja a hibát az UEFI alatt.
Meg kellene kérni egy másik Extreme6+ tulajt hogy nála is hozza vagy nem ezt a hibát ha UEFI-be lépve úgy felejti a gépet.
Vannak topic-ok csak éppen nem igazán aktívak [link].Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Vartanus #59235 üzenetére
De most akkor is hozza ha a hibát amikor "dolgozol" az UEFI-ben? Nem csak akkor ha tétlenül hagyod?
"több ezer, százezer lapot gyártanak le de hogy hozzám egymásután 2 gyári hibás kerüljön kissé fura." Meglehet egy típushiba ami csak ritka felhasználói szokás alatt ütközik ki. Ezért is hoztam fel hogy keresni kellene egy másik tulajt is hogy nála fennáll vagy nem a gondod. Mert ha nem akkor szinte biztos nem a lap a ludas (vagyis nem miatta fagy ki).
Hát én mondhatni szinte tuningellenes lettem. Legalábbis nem űzöm a sportot.
Magam is az Asus-t márkát preferálom, egy két felülvizsgálat a lapról: [link], és egy az előzőleg kérdezett Giga lappal összemérve: [link].[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Vartanus #59237 üzenetére
Arzért az ASRock lapok sem az az alsó kategóriás kerülendő lap mint anno.
Pl. pont a mostani APU-dal és a lapod elődjével értek el: (FM2) AMD A10-5800K 7.93 GHz. Amit azóta megdöntöttek ugyancsak ASRock FM2A85X Extreme6-os lappal:7979.13MHz.
És azért a mostani deszkáddal is elértek igencsak szép eredményeket Pl.: A10-6800K 8520.22MHz mint ahogy a F2A85-V Pro-val is.
Mindenesetre mint írtam magam is Asus lapokat használok ...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Vartanus #67099 üzenetére
Az AMD APU alá készült lapok közül lassan az összes gyártóijáról halottam már feszültségszabályozási gondokat.
A cicergést nem csak a lap okozhatja, hanem pl. a tápegység, dVGA ha van (még ha esetleg a lap is adja ki a hangot). Mindenesetre (általában) ez nem márka és típusfüggő, hanem egyedi a konfighoz az adott termékhez köthető probléma.
Ezek sokszor megoldhatóak a beállítások módosításával. Esetedben ugye kikapcsolt állapotban cicereg, amit meglehet nem lehet így orvosolni. Nem ismerem pontosan a lapod UEFI-jét, de pl. az USB portok tápjának letiltásával (kikapcsolt állapotban), energiatakarékossági, esetleg a Wake On Lan beállítások megváltoztatásával meg lehet próbálkozni hátha segít.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Vartanus #67101 üzenetére
Sajnos elméletileg nem garanciás a dolog. Hiszen a működést egyáltalán nem befolyásolja, és valószínű (inkább úgy írnám, hogy meg van az esélye, hogy) más táppal nem csinálná. Persze ez nem biztos, csak a kikapcsolt állapotban való cicergés miatt gondolom/tippelem.
A tápellátó áramkörök „cicergése“, sípolása
Az FM2/FM2+ foglalattal alapból mókás a "gamer" jelző, hiszen nem éppen acélos platform! Csak a divatot követve, a jobban felszerelt lapokra gyorsan rászitálják, hogy "gamer" (emellett azért általában jobban felszereltek). Így máris +5-10% -al több kel el belőle.
Mindenesetre ha még időn belül vagy az elállás jogával kellene élni, mert valószínűleg a gariból ugyan ezt a deszkát kapod vissza, persze ezt nem írom 100%-ra, vannak csodák.
Isten ments, hogy egy multit védjek, de azért ezt a hangot egy beszállító, egyetlen egy, végül is nem hibás terméke okozza (és esélyes hogy más hardverkörnyezetben csendben lenne). Ami persze ettől kellemetlen de ezért egy gyártót sem írék le. Egy másik példány valószínűleg csendben lenne kikapcsolva is (másképp mindenkinél ciceregne).
Én azt hittem, hogy a múltkori kérdésed után a javasolt A88X Gamer-t vásároltad.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Tibroo
aktív tag
válasz Vartanus #79993 üzenetére
Egyet értek az előző hozzászolóval,
A "K"-s CPU-k (Pl.: i5 6600K vagy i7 6700K) szorzózármentesek,tuningképes processzorok, a sima CPU-k mint pl.:i7 6700 vagy i5 6600 szorzózáras!Persze a "Z"-s lapok támogatják a tuningot is,Pl,Intel Core i7 6700K CPU és hozzá egy Z170-es alaplap tuningképes konfiguráció![ Szerkesztve ]
Mindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!
-
Májkii
senior tag
válasz Vartanus #80020 üzenetére
Az Asrock&Asus páros már bizonyított, sok a felhasználói tapasztalat, és a pozitív visszajelzés. Az Asrock különösen jól eltalálta ezt a szériát, szerintem nem kell félned tőle. Ha kisebb tuning lesz, akkor elég a Pro4S is de ha nagyobb, akkor én a sima Pro4-gyet venném a jobb vrm hűtés miatt.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Vartanus #87915 üzenetére
Bátran nyomhatod a rendelés gombot és igen jó lesz egy komolyabb Ryzen+ alá akár oc-val is. Van is aktív felhasználója a proci topicjában,jó véleményel volt a deszkáról (ha jól rémlik 2700@4.1ghz-vel csapatja)
Talán 3200-as GSkill FlareX-et használ, de nézd meg az alaplap memory qvl-jét és a Ryzen 2-es topicban az összefoglalóban is van egy ajánlási lista.
A kettő összevetéséből simán tudsz majd választani. -
Milka 78
nagyúr
válasz Vartanus #88564 üzenetére
Az szó szerint kamu 6 fázis, csak rádobtak plusz 2 tekercset, se duplázás se semmi csak látvány...az egy sima 4 fázisos lap és nincs benne normális llc illetve fix fesz csak offset.
Már nem emlékszem mire/mi alá kell neked a lap, de oc-ra kevésbé alkalmas mint egy MSI deszka. Mondjuk ha xfr-t akarsz csak használni akkor mehet. A Titanium helyett sima Mortar is jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest