- SSD kibeszélő
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- Új Intel CPU-kkal jön a Surface Pro 12 és a Surface Laptop 8 for Business
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
3000 - 2901
3428 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
smc
addikt
Esetleg próbáld meg beállítani energiatakarékos módra az óra melletti akku ikonon, legalsó fokozatban kevesebb hőt termel. Amúgy nem lesz gondja tőle, de ha úgyis elviszi a játékot akkor ártani nem árthat ha hűvösebb.
-
MasterMark
titán
Igen-igen....ez nem magas....de a magas és tartós hőtermelés nincs kihatással a többi alkatrészre...pl. kijelző vagy alaplap... az állandó hőhatás nem okozhat deformálódást, stb.?
Azért 70 foknál még csak nem. De nem nagyon tudnál vele semmit csinálni amúgy sem.
-
Lalikirály73
csendes tag
Ezt nem mondanám olyan magas hőmérsékletnek azért.
Igen-igen....ez nem magas....de a magas és tartós hőtermelés nincs kihatással a többi alkatrészre...pl. kijelző vagy alaplap... az állandó hőhatás nem okozhat deformálódást, stb.?
-
MasterMark
titán
Sziasztok!
Nemrég vetten egy használt Surface Pro 4-et (használt gépekkel foglalkozó boltból).
Azt vettem észre, hogy ha firefox böngészőben Forge of Empire játékkal játszom és töltőn van, akkor a processzor hőmérséklete akár 65-70 fokra is felkúszik.
Ez normális? Hosszabb távon okozhat-e bármilyen károsodást ez a magas hőmérséklet a gép bármely részének?Ezt nem mondanám olyan magas hőmérsékletnek azért.
-
Lalikirály73
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vetten egy használt Surface Pro 4-et (használt gépekkel foglalkozó boltból).
Azt vettem észre, hogy ha firefox böngészőben Forge of Empire játékkal játszom és töltőn van, akkor a processzor hőmérséklete akár 65-70 fokra is felkúszik.
Ez normális? Hosszabb távon okozhat-e bármilyen károsodást ez a magas hőmérséklet a gép bármely részének? -
8
őstag
Találkoztatok már olyannal, hogy a suspend módból csak abban az esetben jön ki a surface ha töltőn van ? 4-5 nap suspend mód után azt csinálja a bekapcsoláskor, hogy megjelenítn ia win logot (mintha elejéről bootolna). Ha "hagyom" neki akkor force shut down és töltőre rakva kehet bekapcsolni. Ha (és itt jön a zérdekes rész) bekapcsolom , megjelenik a logo -kikapcsolom- ráteszem töltőre és úgy bekapcsolom bejön minden úgy ahogy hagytam. VBalami aku feszültség problémára gondolok, de ezzel a hibával hogyan tudom beadni szervízbe ? Nem fognak 3 4- 5 napot tesztelni ...
Nem próbáltad még a hibernálást kikapcsolni? Lehet hogy az kavar be.
-
ttt1
őstag
Találkoztatok már olyannal, hogy a suspend módból csak abban az esetben jön ki a surface ha töltőn van ? 4-5 nap suspend mód után azt csinálja a bekapcsoláskor, hogy megjelenítn ia win logot (mintha elejéről bootolna). Ha "hagyom" neki akkor force shut down és töltőre rakva kehet bekapcsolni. Ha (és itt jön a zérdekes rész) bekapcsolom , megjelenik a logo -kikapcsolom- ráteszem töltőre és úgy bekapcsolom bejön minden úgy ahogy hagytam. VBalami aku feszültség problémára gondolok, de ezzel a hibával hogyan tudom beadni szervízbe ? Nem fognak 3 4- 5 napot tesztelni ...
-
ttt1
őstag
"(hol 10 percet, hol 1 órát de volt 3 5 óra "késés" is)." Az nem lehetséges, hogy pont ennyi időre volt kikapcsolva?
Az enyém régen azt csinálta, hogy ha pl 10 órára kikapcsoltam akkor 10 órát késet
. Kvázi kikapcsolt állapotban az óra is megállt. Próbáltam mindent de nem volt eredmény, egyszer csak azt vettem észre, hogy megjavult.Sajna az alábbi hibaüzenet fogadott a "lefagyás" után:
Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-WHEA-Logger
Dátum: 2020.06.22. 1:16:58
Eseményazonosító:1
Feladatkategória
incs
Szint: Hiba
Kulcsszavak: WHEA Error Event Logs
Felhasználó: HELYI SZOLGÁLTATÁS
Számítógép: DESKTOP-KUGFPTC
Leírás:
Végzetes hardverhiba történt. Az esemény adatszakasza tartalmazza az állapotleíró rekordot.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-WHEA-Logger" Guid="{c26c4f3c-3f66-4e99-8f8a-39405cfed220}" />
<EventID>1</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2020-06-21T23:16:58.430666000Z" />
<EventRecordID>98991</EventRecordID>
<Correlation ActivityID="{d095cc2d-a680-4013-a62d-b6eb1688859b}" />
<Execution ProcessID="3312" ThreadID="6208" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>DESKTOP-KUGFPTC</Computer>
<Security UserID="S-1-5-19" />
</System>
<EventData>
<Data Name="Length">256</Data>
<Data Name="RawData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ata>
</EventData>
</Event> -
boost
veterán
Sokszor az árfoalyamkülönbség, az árfolyamtartalék. Hogy ne kelljen hetente árat változtatni, ahhoz viszonyítva, hogy mennyit ér éppen a forint, de ne is legyenek veszteségesek. Aztán a német disztirbutor is nagyobb kedvezményt kap a több eladott gép miatt. Apple is kb évi egy árat kitalál, forintban, árfolyamtartalékkal, és ahhoz tartja magát egész évben.
-
maci25
aktív tag
Sziasztok! Mi lehet a baja a surface 5 laptopomnak? Pár hete elkezdett az idő elmászni rajta (hol 10 percet, hol 1 órát de volt 3 5 óra "késés" is). A nap jó volt. Majd most már azt csinálja, hogy suspend módból nagyon nehezen 5-10 per vagy egyáltalán nem áll fel. Hard reset segít, de azt vagy nem jól tudom vagy azzal is küzdök vagy 15 percet mire el tudom indítani. Ha elindul onnantól működik minden hibátlanul. Volt most pár win update ne mtudom nem az zavart-e be?
"(hol 10 percet, hol 1 órát de volt 3 5 óra "késés" is)." Az nem lehetséges, hogy pont ennyi időre volt kikapcsolva?
Az enyém régen azt csinálta, hogy ha pl 10 órára kikapcsoltam akkor 10 órát késet
. Kvázi kikapcsolt állapotban az óra is megállt. Próbáltam mindent de nem volt eredmény, egyszer csak azt vettem észre, hogy megjavult. -
ttt1
őstag
Sziasztok! Mi lehet a baja a surface 5 laptopomnak? Pár hete elkezdett az idő elmászni rajta (hol 10 percet, hol 1 órát de volt 3 5 óra "késés" is). A nap jó volt. Majd most már azt csinálja, hogy suspend módból nagyon nehezen 5-10 per vagy egyáltalán nem áll fel. Hard reset segít, de azt vagy nem jól tudom vagy azzal is küzdök vagy 15 percet mire el tudom indítani. Ha elindul onnantól működik minden hibátlanul. Volt most pár win update ne mtudom nem az zavart-e be?
-
Gusztáv
addikt
-
ricsip
addikt
Tipp: a világklasszis 27% áfa-nak lehet benne egy kis szerepe.
-
Gusztáv
addikt
Azzal még nekem nem lenne bajom, hogy disztribútortól vásárlok. Persze jobb lenne egy szép, igényes MS Store-ban megvenni. Én azt nem értem, hogy a magyarországi árak hogy jönnek ki, mitől lesz sokkal drágább (az amúgy sem olcsó termék), mintha egy német disztribútortól venném?
-
pzstm
titán
-
ricsip
addikt
-
pzstm
titán
Minden partner a hivatalos Microsoft garanciat hasznalja, privat emberkent siman haztol-hazig megy a dolog online bejelentessel. Ingyen hozzak viszik a cuccot
-
ricsip
addikt
B2Bben kapható már jóideje több MS partnernél is. (konkrétan héten is adtunk el mi is....)
Új, erősebb és hatékonyabb Surface eszközök érkeznek
A Microsoft Surface eszközök hivatalos hazai viszonteladói:
Bechtle direct Kft. Magyarország, KingSol Zrt., SOFTLINE SERVICES Kft., Stark Solution Kft., SYSTEMFARMER Zrt.Alza-nál magánemberként is megveheted jóideje több modellt is, EU-n belül meg megrendeled és sok bolt ki is hozza. (Ismerősnek is így van)
Nagy szívfájdalmam 8 éve, h. nem tudod úgy megvenni direktben a gyártótól (MSFT), mint pl. egy osztrák store.microsoft.com-ból. Muszáj közbeiktatni 1 disztributort, köztes embert, bolti garancia vs. gyártói garancia és a többi nyűg, amiért csak egy 2.rangú fogyasztónak vagyok nézve.
-
pzstm
titán
B2Bben kapható már jóideje több MS partnernél is. (konkrétan héten is adtunk el mi is....)
Új, erősebb és hatékonyabb Surface eszközök érkeznek
A Microsoft Surface eszközök hivatalos hazai viszonteladói:
Bechtle direct Kft. Magyarország, KingSol Zrt., SOFTLINE SERVICES Kft., Stark Solution Kft., SYSTEMFARMER Zrt.Alza-nál magánemberként is megveheted jóideje több modellt is, EU-n belül meg megrendeled és sok bolt ki is hozza. (Ismerősnek is így van)
-
ricsip
addikt
Mielőtt pénzt adsz ki surface-re, érdemes volna valahogy kipróbálni, nehogy utána pofára esés legyen h. én nem ilyen lovat akartam...
-
MasterMark
titán
Miben akarsz lemenni?
Ott van a procija megnézed mit tud, és azt tudja. Szerintem érdemes a rendes Core i5/i7-et nézni.
A Go is teljes értékű, csak gyengébb processzorral.
-
kusztax
tag
Mindegyik Pro-ban teljes értékű laptop processzor van, teljes értékű Windowsra. Minden ugyanolyan, mint egy laptopon.
A 32 bitet nem tudom honnan vetted, minden Surface Pro 64 bites.
Erősségben egy ultrabookhoz passzolnak leginkább.
8 GB + ram ajánlott.
Egy kommentben olvsatam a 32 bit-et.
Meddig érdemes lemenni, hogy laptop értékű tabletet kapjak? Az ár miatt elsősorban. Go is olyan mint egy laptop?
-
MasterMark
titán
Helló!
Erősen gondolkozom egy (legalább) 8 GB RAM-os használt Surface bookon. Mivel nem vagyok tehetős, de inkább egy tabletszerű dologra van szükségem néha útközben, amin egy teljesértékű Windows 10 fut, ezért látom jó választásnak a Surface Pro-t.Némi információra van szükségem, mert nem egészen kerek, amit találok a neten. Megválaszolnátok a kérdéseimet, kérlek?
1. A Surface Pro termékek (amibe PC-be szánt CPU-k vannak), alkalmasak az amúgy Windows 10 eszközökre szánt programok futtatására (pl. egy Photoshop és GIMP egyszerűbb dolgokra, teljes értékű Microsoft Office, Magix videóvágó és ilyesmik, 1-1 nem új játék)?
2. Ha az 1-re igen a válasz, akkor tényleg csak 32 bit-es dolgok futnak rajta vagy 64 bit-es dolgok is?
3. Ha csak 32 bit-es programok futnak rajta, akkor hol találok infót arról, hogy hogyan lehetne 64 bit-es programokat is futtatni valami módon rajtuk?
4. Egy teljesértékű Windows 10-nek számítanak a Surface Pro-k vagy inkább valami gyengébb dolognak? Mennyire gyengébbnek, ha gyengébbnek számítanak?EDIT:
5. Jól gondolom, hogy 4GB RAM alá nem szabadna már menni? Tehát nem érdemes venni olyan Surface-t, aminek a RAM-ja kevesebb mint 8GB? (Mondjuk a Photoshop sem indul már el 8GB alatt.)Köszi!
Mindegyik Pro-ban teljes értékű laptop processzor van, teljes értékű Windowsra. Minden ugyanolyan, mint egy laptopon.
A 32 bitet nem tudom honnan vetted, minden Surface Pro 64 bites.
Erősségben egy ultrabookhoz passzolnak leginkább.
8 GB + ram ajánlott.
-
kusztax
tag
Helló!
Erősen gondolkozom egy (legalább) 8 GB RAM-os használt Surface bookon. Mivel nem vagyok tehetős, de inkább egy tabletszerű dologra van szükségem néha útközben, amin egy teljesértékű Windows 10 fut, ezért látom jó választásnak a Surface Pro-t.Némi információra van szükségem, mert nem egészen kerek, amit találok a neten. Megválaszolnátok a kérdéseimet, kérlek?
1. A Surface Pro termékek (amibe PC-be szánt CPU-k vannak), alkalmasak az amúgy Windows 10 eszközökre szánt programok futtatására (pl. egy Photoshop és GIMP egyszerűbb dolgokra, teljes értékű Microsoft Office, Magix videóvágó és ilyesmik, 1-1 nem új játék)?
2. Ha az 1-re igen a válasz, akkor tényleg csak 32 bit-es dolgok futnak rajta vagy 64 bit-es dolgok is?
3. Ha csak 32 bit-es programok futnak rajta, akkor hol találok infót arról, hogy hogyan lehetne 64 bit-es programokat is futtatni valami módon rajtuk?
4. Egy teljesértékű Windows 10-nek számítanak a Surface Pro-k vagy inkább valami gyengébb dolognak? Mennyire gyengébbnek, ha gyengébbnek számítanak?EDIT:
5. Jól gondolom, hogy 4GB RAM alá nem szabadna már menni? Tehát nem érdemes venni olyan Surface-t, aminek a RAM-ja kevesebb mint 8GB? (Mondjuk a Photoshop sem indul már el 8GB alatt.)Köszi!
-
smc
addikt
-
ricsip
addikt
-
smc
addikt
Surface Go 2
Surface Book 3
2 órája mutatták be. -
Fixmiki
tag
Sziasztok, van egy surface go-m , amin egy diagnosztikai programot szeretnék használni, de a hardverkulcsot nem sikerül feltelepiteni, elképzelhető, hogy az átalakitó kábel miatt? Lehet csak a saját microsoft usb-c usb3 átalakitóval működik megfelelően a gép? Köszönöm előre is ha tudtok segiteni.
-
ghost364
senior tag
Az én Surface Pro-mon magyar, és nem matricás. Persze lehet hogy újabbakból nem létezik, de ebből még biztos volt.
-
ricsip
addikt
-
pzstm
titán
-
ricsip
addikt
-
pzstm
titán
-
pzstm
titán
-
ricsip
addikt
-
MrPetya19
addikt
Lehet de pl a visszahívott töltővel hónapokig baszakodtam, aztán feladtam, mert a magyarok a németekhez irányítottak, a németek meg a magyarokhoz és vissza.
-
pzstm
titán
-
ricsip
addikt
Surface Type cover-ből soha nem létezett HU layout. Külső billentyűzetből USB-n eddig is olyat kötöttél rá amilyet akartál, de az kolosszális gányolás kategória egy ilyen eszköznél.
-
pzstm
titán
De ott nem a gyártótól tudod közvetlenül megvenni idehaza, hanem a disztributor megvette Németo.-ban vagy csehektől, és behozta neked. Ergó a garanciát is a disztributor intézi, így ülhetnek rajta hetekig is ügyintézés címen. Míg ha hivatalosan Mo. rajta lenne az Európa térképen, bevinnéd a MSFT store-ba, és jönnél ki 10 perccel később a cserélt kacatoddal.
Mellékesen meg lenne billentyűzet magyar kiosztással hozzá.
MS intézi a garanciát, Xboxhoz hasonlóan háztól házig futár hozza és viszi.
Billentyűből akár lehet magyar klavit is kérni, hála égnek nem kötelező
-
ricsip
addikt
De ott nem a gyártótól tudod közvetlenül megvenni idehaza, hanem a disztributor megvette Németo.-ban vagy csehektől, és behozta neked. Ergó a garanciát is a disztributor intézi, így ülhetnek rajta hetekig is ügyintézés címen. Míg ha hivatalosan Mo. rajta lenne az Európa térképen, bevinnéd a MSFT store-ba, és jönnél ki 10 perccel később a cserélt kacatoddal.
Mellékesen meg lenne billentyűzet magyar kiosztással hozzá.
-
pzstm
titán
Részletek:
Felújított prémium kategóriás laptop, 1 év teljes körű háztól-házig garanciával!--> lefordítom: valószínűleg már javítva volt eredetileg is, 1 év garancia meg a pofátlanság kategória mikor EU-ban 2 év garancia kötelező. Refurbished-re is elvárnám ugyanezt. Plussz ha a 366. napon beszarik, rohangálhatsz vele a francba szervizeltetni.
Mivel a Microsoft nem akarja, h. te Magyarországon hivatalosan be tudj ilyet szerezni, szerintem nem kell erőszakosan hozzájuk vágni a pénzedet, más gyártó szívesebben elveszi tőled.több partnernél és disztribútornál is van hivatalosan magyar forgalomban már Surface, de ez más téma
-
ricsip
addikt
Részletek:
Felújított prémium kategóriás laptop, 1 év teljes körű háztól-házig garanciával!--> lefordítom: valószínűleg már javítva volt eredetileg is, 1 év garancia meg a pofátlanság kategória mikor EU-ban 2 év garancia kötelező. Refurbished-re is elvárnám ugyanezt. Plussz ha a 366. napon beszarik, rohangálhatsz vele a francba szervizeltetni.
Mivel a Microsoft nem akarja, h. te Magyarországon hivatalosan be tudj ilyet szerezni, szerintem nem kell erőszakosan hozzájuk vágni a pénzedet, más gyártó szívesebben elveszi tőled. -
pzstm
titán
-
NGA
addikt
-
TromF
tag
Üdv,
megrepedt a kijelző üveg sarka és a touchscreen nem működik a Surface Pro 3 1631-emen.
Én úgy tudom a touchscreen ennél a modelnél ragasztva van az lcd-hez, tudtok olyan szakit ajánlani, aki tudja cserélni ezt külön?
Alternatívaként el is adnám ebben az állapotban, ha valakit érdekelne. -
ghost364
senior tag
-
smc
addikt
-
ghost364
senior tag
35 Wh Aida 64 szerint. Erre azért figyeltem. 3 órát elment Windows-frissítéssel a háttérben.
Amúgy nagyon jó kis gép, teljesen jó alap dolgokra. Elvileg LGC aksi van benne, azok elég tartósak szoktak lenni. -
MasterMark
titán
-
ricsip
addikt
A Pro1 2013 év elején jelent meg. Milyen állapotban lehet annak az akksija 7 év használat után?
-
ghost364
senior tag
Sziasztok! Sikerült nagyon jó áron hozzájutnom egy Surface Pro 1-hez, ami tökéletes, egyedül a toll hiányzik. Mi a legolcsóbb alternatíva, ami jó felhasználói élményt nyújt? Mivel a gép 30 ezer forint volt, nem szeretném az egész árát rákölteni.
-
MrPetya19
addikt
Közben kicsit olvasgattam, keresgéltem, és ezt találtam. Ezek szerint ez nem egyedi eset. Viszont 10mp javítani.
[link]
1. Ki kell kapcsolni.
2. Egyszerre nyomi a hangerő fel gombot, és a bekapcsolót 10mp-ig.
3. Be kell kapcsolni a gépet.
4. Újra jó a bill
Most jut eszembe, hogy nekem is volt hasonló is ott is ez oldotta meg.
-
Speeedfire
félisten
Közben kicsit olvasgattam, keresgéltem, és ezt találtam. Ezek szerint ez nem egyedi eset. Viszont 10mp javítani.
[link]
1. Ki kell kapcsolni.
2. Egyszerre nyomi a hangerő fel gombot, és a bekapcsolót 10mp-ig.
3. Be kell kapcsolni a gépet.
4. Újra jó a bill
-
Speeedfire
félisten
-
MrPetya19
addikt
Hát. Szomorú vagyok. Van valami bolt, hely ahol Pesten ki lehetne próbálni?
BestByte-ban már nem egyszer láttam. Esetleg megérhet egy próbát.
-
ricsip
addikt
Sajnos ilyenkor tanulják meg az emberek a leckét, hogy csak olyasmi elektronikai vacakokat érdemes bespájzolni otthonra, amit forgalmaznak is idehaza / van belőle készleten, kipróbálható megfogdosható fizikai valójában bármelyik boltban! Nos, a szúrfácse nem ilyen termék. :(
-
MrPetya19
addikt
Hát ez egy jó kérdés...
-
Speeedfire
félisten
-
MrPetya19
addikt
Újra lett indítva, ki lett takarítva. De egyik napról a másikra. Semmi előzménye nem volt.
Akko viszont csak egy másik coverrel tudod eldönteni, hogy melyik a rossz szerintem.
-
Speeedfire
félisten
-
MrPetya19
addikt
Sziasztok.
A surface 3-am billentyűzete tegnap óta nem reagál semmire. Mennyire gyakori hiba ez? Honnan tudom hogy a billentyűzet a rossz, vagy a gép?Újraindítás megvolt?
Néha megesik, hogy nem érzékeli. Illetve nem tudom, mennyit használod a gépet nélküle, de az érintkezők is koszosak lehetnek. -
Speeedfire
félisten
Sziasztok.
A surface 3-am billentyűzete tegnap óta nem reagál semmire. Mennyire gyakori hiba ez? Honnan tudom hogy a billentyűzet a rossz, vagy a gép? -
smc
addikt
LOL, te sem vagy akkor kicsit sem MSFT fan.
A MSFT-nak az volt régen a szerencséje, h. ilyen elvakult támogatói voltak mint Te, meg én. Az elmúlt pár évben aztán szép fokozatosan megutáltatták magukat még a leghűségesebb rajongóikkal is. Én a wp 8.x után számoltam le a cuccaikkal végleg. Mondom, egér bill. még okés, annál drágább hardvert én a büdös életben nem veszek tőlük.
Szíved joga, de miért ilyesmivel töltöd ezt a szép péntek délutánt?
-
ricsip
addikt
Nincs neki semmi baja, az akksi gyenge mar. Ez a kiadas mar parhuzamosan ment a Surface Pro 2-vel, annyira nem regi, de regi.
De hibaja nincs, nem sargul mint az ujak, meg rendes wacom tollas, minden tok jo.
Meg hat forro mint az allat, es nehez mint a dog, de ez nem hiba hanem by design.

LOL, te sem vagy akkor kicsit sem MSFT fan.
A MSFT-nak az volt régen a szerencséje, h. ilyen elvakult támogatói voltak mint Te, meg én. Az elmúlt pár évben aztán szép fokozatosan megutáltatták magukat még a leghűségesebb rajongóikkal is. Én a wp 8.x után számoltam le a cuccaikkal végleg. Mondom, egér bill. még okés, annál drágább hardvert én a büdös életben nem veszek tőlük.
-
MasterMark
titán
Nincs neki semmi baja, az akksi gyenge mar. Ez a kiadas mar parhuzamosan ment a Surface Pro 2-vel, annyira nem regi, de regi.
De hibaja nincs, nem sargul mint az ujak, meg rendes wacom tollas, minden tok jo.
Meg hat forro mint az allat, es nehez mint a dog, de ez nem hiba hanem by design.

-
ricsip
addikt
Annak a Pro1-nek is véres lehet már a torka így 6 -7 év után :)
-
MasterMark
titán
-
ricsip
addikt
Pont ezert mentene meg a Win10 ARM, persze mar nagyon elment a technologia is mellette sajna.
Neked surface1 rt vagy surface2 rt-d van?
-
MasterMark
titán
Ezt a Surface RT termékvonalat a MSFT 2013/2014-ben leírta a nagy bukta után. A normál support 2018 jan-ban már lejárt. Van még rá extended support keretében security update 2023 októberig a hivatalos írás szerint:
https://support.microsoft.com/en-us/lifecycle/search?alpha=%5C"windows%20rt%5C"
de bármi új OS fícsört 2015 óta nem kapott.
Mivel a Windows 10-et már nem kapta meg (ami nem is baj amúgy, botrányosan lassú lenne rajta, a 8.1 is homokórázik bármit csinál az ember, kevés a 2 giga ram és a hitvány kategóriás eMMC storage rajta).
Windows on ARM szintén nem lesz rajta. Ahhoz meg kell venni a 2020-as új ARM surface-eket. Én biztos nem adok 1 lyukas fillért se több MSFT hardverért, nem hogy 600 ezret! Egér meg billentyűzet sincs már olyanjuk ami kibírna 10 évet.
Ez a surface RT azért van halálra ítélve, mert semmi x86 program nem fut rajta, ARM-ból is csak store-only app-okat tudsz rá telepíteni. A win8 store már ezelőtt 5 évvel is kalapszar volt. A windows phone 8.1 store-t 3 nap múlva dec16-n lövik le végleg, a win8-ast meg 2023-ban.
Pont ezert mentene meg a Win10 ARM, persze mar nagyon elment a technologia is mellette sajna.
-
ricsip
addikt
Win 10 ARM nem lesz ra? Miert nem? Azzal siman jo lenne/lehetne.
Ezt a Surface RT termékvonalat a MSFT 2013/2014-ben leírta a nagy bukta után. A normál support 2018 jan-ban már lejárt. Van még rá extended support keretében security update 2023 októberig a hivatalos írás szerint:
https://support.microsoft.com/en-us/lifecycle/search?alpha=%5C"windows%20rt%5C"
de bármi új OS fícsört 2015 óta nem kapott.
Mivel a Windows 10-et már nem kapta meg (ami nem is baj amúgy, botrányosan lassú lenne rajta, a 8.1 is homokórázik bármit csinál az ember, kevés a 2 giga ram és a hitvány kategóriás eMMC storage rajta).
Windows on ARM szintén nem lesz rajta. Ahhoz meg kell venni a 2020-as új ARM surface-eket. Én biztos nem adok 1 lyukas fillért se több MSFT hardverért, nem hogy 600 ezret! Egér meg billentyűzet sincs már olyanjuk ami kibírna 10 évet.
Ez a surface RT azért van halálra ítélve, mert semmi x86 program nem fut rajta, ARM-ból is csak store-only app-okat tudsz rá telepíteni. A win8 store már ezelőtt 5 évvel is kalapszar volt. A windows phone 8.1 store-t 3 nap múlva dec16-n lövik le végleg, a win8-ast meg 2023-ban.
-
MasterMark
titán
-
ricsip
addikt
Sziasztok!
Van egy MICROSOFT Surface 1516 modellem, Windows 8.1 RT (aktivált!) rendszerrel. Kérdéseim a következők:
(1) A magyar nyelvet hogyan tudom elővarázsolni? Hiába állítottam be a magyar nyelvet már telepítésnél alapértéknek és nyelvkezelőben is, az update és market nem talál semmit, nem is tölti le. Csak keresi folyamatosan, majd nem talál semmit. (A billentyűzet nyelve magyar és az üdvözlőképernyő is)
(2) Hogyan lehet átállítani, hogy NE CSAK a Store-ból tudjak futtatni programot? Ugyanis nem tudok rá külső programot telepíteni! Vagy ez rá van erőszakolva a júzerre az RT esetében? Folyton erölteti az OS, hogy lépjek be a Microsoft fiókba
Köszönöm a segítséget!Remélem pénzt nem adtál érte, mert az egy lassan 7 éves termék, ami 6 éve már hivatalosan is halott (a MSFT utóbbi 10 évének pedig a legnagyobb bukása a windows phone-al karöltve).
-
MrPetya19
addikt
-
cerb
tag
-
cerb
tag
-
rushty
őstag
Jegyzetelni szöveget lehet úgy, hogy át is konvertálja egyből (?) betűvé?
-
Speeedfire
félisten
Surface pro 4 -es verzió meddig támogatja a micro sd kártyát?
Bújtam a netet de hivatalosan leírt támogatást nem találtam.Köszönöm!
Én 1tb-rol tudok.
-
anonymus89
addikt
Surface pro 4 -es verzió meddig támogatja a micro sd kártyát?
Bújtam a netet de hivatalosan leírt támogatást nem találtam.Köszönöm!
-
Speeedfire
félisten
Nem érdemes figyelni, de hasznos dolog amire tegnap este jöttem rá.
Az FN+del és backspace párossal lehet állítani a fényerőt.
Nekem van hozzá egy tokom, egy extra zsebbel, ahol a tollat tartom.
Programokból én átszoktam a dev Edge-re, ami chrome alapú és nagyon jól megy rajta.
Androidot már tervezek rá rakni egy ideje. Te melyiket raktad fől?Tok nekem is van hozzá.
Ezeket a billentyűzet kombinációkat megnezem majd.
Android x86 64bit 9.0 van rajta most. De ez csak másodlagos rendszernek van. -
MrPetya19
addikt
Sziasztok,
ma vettem egy surface pro 3-at. Eddig tetszik a gép.
Kérdés, hogy mikre érdemes figyelni? Mik az ajánlott kiegészítők/programok?
Jelenleg dual boot-ot csináltam win10/android 9. Eddig elvan, még a default boot order-t mondjuk nem sikerült megoldani.
Az üzemidő elég jó, szerintem vagy 5-6 órát bírt, 90%-os állapotú akksival.
Powerbanket néztem már hozzá, idővel szerintem beruházok egyre. Használ valaki itt ilyet?Nem érdemes figyelni, de hasznos dolog amire tegnap este jöttem rá.
Az FN+del és backspace párossal lehet állítani a fényerőt.
Nekem van hozzá egy tokom, egy extra zsebbel, ahol a tollat tartom.
Programokból én átszoktam a dev Edge-re, ami chrome alapú és nagyon jól megy rajta.
Androidot már tervezek rá rakni egy ideje. Te melyiket raktad fől? -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
ma vettem egy surface pro 3-at. Eddig tetszik a gép.
Kérdés, hogy mikre érdemes figyelni? Mik az ajánlott kiegészítők/programok?
Jelenleg dual boot-ot csináltam win10/android 9. Eddig elvan, még a default boot order-t mondjuk nem sikerült megoldani.
Az üzemidő elég jó, szerintem vagy 5-6 órát bírt, 90%-os állapotú akksival.
Powerbanket néztem már hozzá, idővel szerintem beruházok egyre. Használ valaki itt ilyet? -
Hullamos
tag
szeva Hullámos! Egyszer már csináltam ilyet. Azon a felületen amit screenshottoltál, van valahol egy support gomb.
Ott lehet jelezni a microsoft felé, hogy garis ügyintézést szeretnél csinálni. Ha kitölötted a felületen hogy mi a probléma, akkor kb másnap jön egy futár aki elviszi a gépéd. Kb egy hét alatt visszahozzák (németországból) a nagy valószínűséggel cserélt gépet.
Köszönöm..... Intezem
-
MrPetya19
addikt
szeva Hullámos! Egyszer már csináltam ilyet. Azon a felületen amit screenshottoltál, van valahol egy support gomb.
Ott lehet jelezni a microsoft felé, hogy garis ügyintézést szeretnél csinálni. Ha kitölötted a felületen hogy mi a probléma, akkor kb másnap jön egy futár aki elviszi a gépéd. Kb egy hét alatt visszahozzák (németországból) a nagy valószínűséggel cserélt gépet.
Nagyon random lesz, de egész véletlenül nem a BME-re jársz?
-
cerb
tag
-
mr.storm
csendes tag
Sziasztok,
Ismertek megbízható szervizt ahol egy surface pro 4 kijelzőt ki tudnak cserélni? A középső része a panelnak nem reagál érintésre.
Javíthatóak egyáltalán ezek a surfacek?
Sajnos gari mar nincsen.
Köszi előre is -
bendzso
senior tag
-
Hullamos
tag
-
sasa134
addikt
-
Hullamos
tag
-
sasa134
addikt
Sziasztok. Adott egy Surface book 2 8 gen i5 8gb ram 256 ssd. Gari 2020 júniusig. Használtan vettem nem voltam elég figyelmes, és miután hazahoztam láttam hogy nem mennek a kamerák. Minden probaltam(bois, dev ice menegerben sem találom a kamerát). Kérdésem....... Hol javítanak surface Budapesten, a gari érvényes vásárlási papírok nélkül?
Ugyanitt el is adom 270ezertet(hatha valaki jobban ért hozzá)
[kép] [kép] [kép] [kép]Ha garis 2020 júniusig, akkor gariztasd és kész....
-
Hullamos
tag
Sziasztok. Adott egy Surface book 2 8 gen i5 8gb ram 256 ssd. Gari 2020 júniusig. Használtan vettem nem voltam elég figyelmes, és miután hazahoztam láttam hogy nem mennek a kamerák. Minden probaltam(bois, dev ice menegerben sem találom a kamerát). Kérdésem....... Hol javítanak surface Budapesten, a gari érvényes vásárlási papírok nélkül?
Ugyanitt el is adom 270ezertet(hatha valaki jobban ért hozzá)
[kép] [kép] [kép] [kép] -
Nico Toscani
csendes tag
Sziasztok! Surface Book1 billenytűzet egységében nem műkődő akksi-t lehet cserélni? gari lejárta után van olyan cég az országban aki foglalkozik ezen gépek szervízelésével? vagy felejtős az ügy?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
boost
veterán
Surface reveals new holiday lineup and introduces a new category of dual-screen devices built for mobile productivity
Durván agyeldobós lett a mai keynote.
Évekkel ezelőtt ilyen szintű újításokat az Apple-től reméltünk, ma már teljesen más a helyzetAzzal a különbséggel, hogy ott kb lehet tudni, hogy mikortól lesz elérhető egy cucc.
-
pimpi001
tag
hey skacok. pro 3 -hoz melyik a legjobb pen? Microsoft illetve egyeb mas alternativ gyarto is erdekelne. termeszetesen a Bluetooth legyen benne. AZ uj 1776-ost lestem de az marha draga. koszi a valaszokat
-
konyi79
addikt
Surface reveals new holiday lineup and introduces a new category of dual-screen devices built for mobile productivity
Évekkel ezelőtt ilyen szintű újításokat az Apple-től reméltünk, ma már teljesen más a helyzetVagány az Surface Duo, szívesen kipróbálnám. Bár az eddigi tapasztalatok alapján ott is van zsákbamacska, szóval fizetős bétateszter biztos, hogy nem lennék.
-
pzstm
titán
Évekkel ezelőtt ilyen szintű újításokat az Apple-től reméltünk, ma már teljesen más a helyzet -
MasterMark
titán
Sziasztok!
Van egy MICROSOFT Surface 1516 modellem, Windows 8.1 RT (aktivált!) rendszerrel. Kérdéseim a következők:
(1) A magyar nyelvet hogyan tudom elővarázsolni? Hiába állítottam be a magyar nyelvet már telepítésnél alapértéknek és nyelvkezelőben is, az update és market nem talál semmit, nem is tölti le. Csak keresi folyamatosan, majd nem talál semmit. (A billentyűzet nyelve magyar és az üdvözlőképernyő is)
(2) Hogyan lehet átállítani, hogy NE CSAK a Store-ból tudjak futtatni programot? Ugyanis nem tudok rá külső programot telepíteni! Vagy ez rá van erőszakolva a júzerre az RT esetében? Folyton erölteti az OS, hogy lépjek be a Microsoft fiókba
Köszönöm a segítséget!Windows RT oprendszeren csak a storeból tudsz futtatni appokat, mivel ez egy ARM alapú rendszer. A rendes win32 alkalmazások nem mennek rajta.
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget! -
MrPetya19
addikt
Sziasztok.
Olvasgattam egy darabig a hozzászólásokat de nem találtam megfelelő választ a kérdésemre ezért írok most.Jelenleg egy régi Toshiba lapim van 8 éve kb megvan semmi baja,csak utazok is és valami kisebb modernebb gépre szeretnék cserélni notebook vagy tablett pc.A microsoft surface pro 6 ot néztem először a sima go verziót de a nagyobb kijelző miatt és erősebb belső miatt inkább a pro-n gondolkodom. Tetszik kis helyen elfér lehet könnyebben hordozni mint egy nagy laptopot.Az ok amiért sokat gondolkodom az az hogy nem tudom mennyit bír ki egy ilyen taplet pc 4-5 év? ÉS ha pl az akkumulátora megadja magát vagy bármilyen más alkatrésze egyáltalán lehet cserélni benne vagy komplett tablet csere?
ÉS ha az aksija megadja magát megy akkumulátor nélkül tehát ha az áramra dugom úgy is üzemel vagy csak aksival? Minen válasz köszönök előre is ! ÜDv nektekÉn már négy éve használok egy Pro 3-at és a kijelző sárgulástól eltekintve nagyon jól bírja. Az akksi is egész jó, de win 10 óta nagy az ingadozás az üzemidőben.
Nekem a billentyűzetem az amire már ráférne egy csere nagyon.
Új hozzászólás Aktív témák
-
3000 - 2901
3428 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen routert?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos lesz a következő szemüveged
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 11
- A Sony bemutatta eddigi legjobb és legdrágább zajszűrős fejhallgatóját
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 256GB Tüzes Ezüst gar:2028.02.09.
- Panasonic Toughpad FZ-G1 - i5 6300 -- Ütésálló tablet - 4Gb -128Gb ssd
- újszerű iPad Pro 12.9" (5. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 256GB space gray asztroszürke
- iPad 10.gen 10.9 2022 256GB WifI+CELLULAR Szürke szinben , Használt, garanciával, üzletből
- TÖKÉLETES ÁLLAPOTÚ IPAD 10 64GB Wifi , üzletből, garanciával
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen 5/// 2 év garancia
- Alienware Aurora R13 Gaming! i7-12700KF / RTX 3080 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1TB HDD! BeszámítOK
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia) - Akció
- Samsung Galaxy Tab S6 128GB Wi-Fi Mountain Gray Karcmentes állapotban
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Kvázi kikapcsolt állapotban az óra is megállt. Próbáltam mindent de nem volt eredmény, egyszer csak azt vettem észre, hogy megjavult.
incs

ÉS ha az aksija megadja magát megy akkumulátor nélkül tehát ha az áramra dugom úgy is üzemel vagy csak aksival? Minen válasz köszönök előre is ! ÜDv nektek