Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fali konzol lapos tévékhez
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Új hozzászólás Aktív témák
-
b,gabor991
csendes tag
Sziasztok.
Olvasgattam egy darabig a hozzászólásokat de nem találtam megfelelő választ a kérdésemre ezért írok most.Jelenleg egy régi Toshiba lapim van 8 éve kb megvan semmi baja,csak utazok is és valami kisebb modernebb gépre szeretnék cserélni notebook vagy tablett pc.A microsoft surface pro 6 ot néztem először a sima go verziót de a nagyobb kijelző miatt és erősebb belső miatt inkább a pro-n gondolkodom. Tetszik kis helyen elfér lehet könnyebben hordozni mint egy nagy laptopot.Az ok amiért sokat gondolkodom az az hogy nem tudom mennyit bír ki egy ilyen taplet pc 4-5 év? ÉS ha pl az akkumulátora megadja magát vagy bármilyen más alkatrésze egyáltalán lehet cserélni benne vagy komplett tablet csere?
ÉS ha az aksija megadja magát megy akkumulátor nélkül tehát ha az áramra dugom úgy is üzemel vagy csak aksival? Minen válasz köszönök előre is ! ÜDv nektek -
konyi79
addikt
Van valakinek tapasztalata az eszközhöz csatlakoztatható powerbankról?
Egyszerűen egész napi jegyzetelésre használhatatlan, alig látható fényerőn is akár 3 óra altt megeszi a toll procihasználata az akkut. Ilyesmire gondoltam Pro 5 LTE mellé. Működhet? Esetleg valakinek vált be valamilyen?
A kijelzőmön van 3, vagyis most már inkább 5 fényes folt, ami már így 1 éves korára nagyon zavaró lett. Hova érdemes vinni/leadni gariba javíttatni?
Köszi -
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok!
A Minap vettem használtan egy surface pro 3 gépet.
2 nagy problémám van (adásvétel rendben volt,Nem ilyesmiről szól a poszt)
A kijelző majdnem egy harmada nem érzékel érintést. A neten keresgéltem,többén jelezték ,hogy hiba náluk is. Valamint egy sony kalibráló programot ajánlottak,ami többeknek megoldotta.
Nekem ezt a kalibrálót nem engedi feltelepíteni xb007 valami ilyesmi hibakóddal-ami vagy .NET vagy hasonló probléma,de mindenből a legfrissebb van...
A Type Cover is hektikus vagy érzékel vagy nem.Egy SURFACE ugyanúgy újra telepíthető ,mint bármely asztali gép?
Vajon az segít?
Vannak tapasztalatok itt a fórumban?
Köszi minden konstruktív hozzászólást. -
punterhun
csendes tag
Sziasztok,
Előző tabletem elhalálozása miatt tabletvásárlás előtt elött állok. Egy régi 4 éves Androidos masina volt szóval mindenképp lesz előrelépés. Két versenyző maradt ami belefér a budget-be sajnos használt/refurnished játszik. A versenyzők a következők:
Surface Pro 4 (i5/8GB/256GB)
iPad Pro 10.5 (4GB/64GB)
iPad-em még nem volt és semmilyen Apple eszközöm nincs. A Surface tökéletesen illeszkedne az Ecosystémámba. Windows + Samsung kooperáció. A következő dolgokra használnám:
Rajzolgatás
One note
PDF file-ok olvasása és rá való jegyzetelés
Youtube
Outlook
Scribed
Edge-el böngészés
Állásinterview-n munka bemutatás (Excel sheet-ek)
Szótárak futtatása
Social Media
Jegyzetelés IFRS képzésen
Anki szavak és fogalmak gyűjtése
Udemy
Skill share
Python
Android-os alkalmazások (Bluestacks)Igazából vonz nagyon a gondolat, hogy normálisan tudnék onenote-ba elmenteni minden info-t és mindig nálam lenne az összes file-m, szakmai, hobbi és így tovább a surface és onedirve-on keresztűl.
A tablet mód tényleg használhatatlan ?
Bluestacks mennyire jól működik ?
Refurnished gépeket meg szabad venni ?
E-book funkció otthoni körülmények között mennyire életképes, nem nehéz a masina nagyon? Freda alkalmazást szeretem
vagy készüljek fel, hogy egy kisebb gépet vennem kellen az ágyban olvasásához.Vannak széria hibái amire figyelni kell használt kütyü vásárlása esetén ?
Érdemes tokban taratani ?
Ti mit vennétek, nem tudok dönteni az iPad és a Pro 4 között ?
70% Otthon, 30% Munka/Suli/Business travel úton lenne használva.
Van mellette egy 12' laptopom, egy Dell 7240-es. (i7,8GB,256GB,Touch FHD)
Köszönöm segítségetek előre is!

Üdv.:
punterhun
-
cerb
tag
Van valakinek tippe, hogy ha ki szeretném cserélni a pro 4em aksiját, hol tudnám ezt megcsináltatni itthon, és k b mennyiért?
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Kapható magyar kiosztású + magyar feliratozású surface billentyűzet? Sima asztali géphez szeretném használni.
Köszönöm szépen

-
konyi79
addikt
Elhagytam a tollam.
Elvileg van a W10-ben funkció rá, hogy a toll megkeresése. Korábban bekapcsoltam, kipróbáltam, mutatta a toll helyét..
Most a sz@#kupac közli, hogy először használjam az eszközön
Van valakinek ötlete, a toll utolsó használati helyét hogy találhatnám meg?
Köszi -
ObieWan
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat!
Valószínű hogy a legújabb modell lenne a legjobb... mind akkumulátor mind teljesítmény terén.
Még várok egyenlőre nem akarom elkapkodni.
-
válasz
ObieWan
üzenetére
Szia!
Nekem Pro 3 van (i5, 4gb RAM, 128gb SSD) és eredetileg azért vettem, hogy majd jegyzetelek rá egyetemen, de erre alig van használva, mert olyankor nagyon gyorsan merül.
De sok másra viszont használtam. Beleértve CAD modellezést, számolásokat, szimulációk futtatását és egész jól megbírkozik velük.
Nekem a 4gb RAM kevés tud lenni, meg mint másik is írták elég hangos tud lenni.
Néha sajnos a windowsnak vannak megmagyarázhatatlan furcsaságai, meg nek m kb másfél év után lett egy sárgás csík a kijelző bal oldalán.Viszont multimédiás gépnek is nagyon jó, a horozhatóság szempontjából pedig verhetetlen kb. Illetve nekem előny volt még a DisplayPort kimenet is.
-
HUmenetke
tag
válasz
ObieWan
üzenetére
Szia!
Én egy ideig 4-est használtam (i5 8gb), alap szintű java fejlesztésre, ez Viusal Studiot jelent, mellette jó pár chrome ablak, elengedhetetlen spotify, miközben meghajtott egy külső monitort is.
A teljesítményre egyáltalán nem volt panaszom (használt 4. genes gép, ezt ne feledjük), egyedül talán kicsit hangos volt a ventillátora nagy igénybevételnél. Szerintem az új széria a 4 magos i5-tel, passzív hűtéssel több, mint megfelelő lehet bármilyen feladathoz, ami nem játék. -
nebancsa
senior tag
válasz
ObieWan
üzenetére
Szia!
Nekem van 1,5 éve egy pro-m i5-ös 8GB Ram 256 SSD
Külsős munkámhoz vettem, a lényeg az volt hogy érintő kijelző legyen, az ügyfél tudjon aláírni rajta.
Pozitívum minőségi az egész gép, nagyon nagy a készenléti ideje, semmi problémám nem volt vele.
Negatívum: Elég drágák hozzá a kiegészítők, toll, egér, billentyűzet, tok, táska. A bill,-be nincs magyar kiosztás.
Eleinte ritkán használtam, féltettem mindentől. Aztán egy meggondolatlan pillanatban odaadtam a lányomnak használhatja ő is. Na ez hiba volt
Most a két gyerekem napi szinten használják és időnként vita is van közöttük ez miatt. Ők youtube és film nézésre használják. Az üzemidő még mindig meg van 8 óra.
Raktam rá üvegfóliát is, viszont le kellett szednem, mert bizonytalan volt vele az érintés.
Szóval játékra, komoly munkára nincs használva, ez irányba nincs vele tapasztalatom. -
ObieWan
csendes tag
Üdvözletem.
Szeretnék a közel jövőben vásárolni egy Microsoft Surface Pro tabletet, viszont nem tudom melyik szériával járnék jobban (nyilván a legújabbal) mármint, én úgy néztem hogy a 4-es szériától lefelé elég sok probléma volt 1 év használat után. az 5. generációnál már jobb a helyzet. Tanácsokat, véleményeket, tapasztalatokat szívesen olvasnék róla, teljesítményről stb...
Előre is köszönöm..
-
HUmenetke
tag
Sziasztok!
Adott lenne egy használt surface pro4, ami elvileg usb driveon keresztül lett újratelepítve, win10 prora természetesen. Az usb port azonban egyáltalán nem működik, se töltést, se adatot nem szállít, ahogy én látom. Alaphelyzetbe állítottam a gépet, drivereket letöltöttem, mégis semmi. Eszközkezelőben nem jelez semmilyen problémát. Tudnátok segíteni?Köszönöm!
-
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Van egy Surface Go-m. Tudja-e vki, hogy Win10-ben hogy tudnám azt beállítani, hogy ha csatlakoztatom a billentyűzetet, akkor angol kiosztást használjon (elvégre angol a billentyűzet), de a virtuális billentyűzet meg legyen magyar? -
nebancsa
senior tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Sajnos mint minden, egy ssd -is el tud romlani
Esetleg az SD kártya is bekavarhat. Amikor Boot probléma van, nálam az az első hogy a pendriveokat eltávolítom a gépből. Surface val nem volt még boot problémám. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Edit: Az a 64GB az nem az SSD volt hanem az SD kártya.

szóval az SSD-t nem észlelte. Most viszont, kérte a BlitLocker helyreállítási kódot. jól van. Megmagyarázná valaki hogy miért nem tűnt fel a gépnek hogy van benne egy SSD?

-
Ganz-[HUN]
addikt
Helló srácok, lenne egy hatalmas gond.

Betegeskedő Pro 3-masom fogta magát, és feldobta a papucsot: nem bootolt eddig sem néha (esetek 0,001%-a), viszont az esetek jelentős részében "késleltetve", fél-5p elteltével kezdte az SSD-ről az operációs rendszert betölteni. Ezt követően a rendszer sebessége normális volt, semmit sem lehett rajta észre venni.
Tegnap előtt este alvóból felkeltve a gépet unexpected store exception bsodt kaptam, mondom biztos csak az SD kártya miatt, lehet kontaktos volt.
Ma reggel viszont arra ébredtem, Surface Pro UEFI setup. Remek mondom. Windows telepítő be, és az első dolog ami szemet szúrt, az hogy csak a pendrive GPT-s. Utána jött a szívroham: 58GB (vagy ilyesmi érték) az SSD mérete, amit ír a DISKPART.
Fene egye meg hogy nem telepítettem fel HDSentinelt.

Srácok mi lehet a baj? Segítsetek kérlek!
-
nebancsa
senior tag
Sziasztok!
Megelégedett használója vagyok egy Microsoft Surface Pro-nak, vettem hozzá egy Surface Pro Type Cover Platinum billentyűzetet. A billentyűzetnek német kiosztása van, szeretném magyarosítani. Nézegettem billentyűzet matricákat, de nem szeretném elcsúnyítani. Előbb érdeklődnék itt a fórumon, valaki talált már valami esztétikus megoldást a magyarosításra?
Előre is köszönöm a segítséget! -
boost
veterán
Sziasztok, Surface Book 2 mennyire hordozható eszköz? Lehet, érdemes simán csak a fej részét cipelni pl 2-3 napos utakra? Van hozzá ilyenkor tok? Azt nézem, hogy árban nincs nagy különbség egy Surface Book 2 és egy Surface Pro 6 között, és az előbbi mégiscsak tartalmaz már USB-C-t. Leginkább jegyzetelésre lenne, de lehet, hogy akkor kiváltaná a macbook + iPad pro kettős megoldást is, ha bevállik.
-
Gusztáv
addikt
válasz
bPatrik0521
üzenetére
Indexes fiúk még nem látták pl a HP Elite x2 1012 árát, ahhoz képest tök olcsó
. -
ricsip
addikt
válasz
Radványi
üzenetére
Amúgy pont ma van cikk indexen surface book 2-ről:
https://index.hu/techtud/2019/01/08/microsoft_surface_book_2/Amit nem értek: ma 2019 január 9.-én ugyanúgy nem árul a Microsoft Mo. kft surface-t, a szürkeimportos alzás, emagos, médiamarktos angol billentyűzetes cuccot meg eddig is tudtam volna venni, ha hajlandó lennék a MS-nak pénzt adni. Szóval mi változott a héten?
-
Radványi
aktív tag
-
ricsip
addikt
válasz
Radványi
üzenetére
Arra figyeljen oda, hogy ne látszódjon újnak (gyk. ne ordítson róla h. ott vette meg, pl. bedobozolva van, ott virít mellette a számla, bekapcsolva jó nagy betűkkel írja h. welcome az 1. használathoz stb.) mert akkor simán ráb@sszák a vámot meg áfát, oszt ott ette meg a fene az árelőnyt.
Csak mert GONDOLOM csempésztetni szeretnéd az asszonnyal... -
zsepii
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy Surface Pro 6-hoz létezik magyar kiosztású Type Cover vagy valami alternatív megoldás?
Továbbá az is érdekelne, hogy a Windows az eszközön többnyelvű, azaz állítható magyarra (display language)?Köszönöm!
-
konyi79
addikt
válasz
nbukta77
üzenetére
Nekem párszor volt a kezemben csak Ipad pro, az biztos, mérete és tömege miatt az mobilabb. Ha egyébként sincs W10 eszközöd más és nincs szükséged az asztali programokkal való kompatibilitásra, ne szívasd magad külön ökoszisztémával.
Bár a Surface pro-t táblagépnek mondjuk, de csupán azért, mert nincs billentyűzete. Mind a tömege, mint a mérete miatt én nem tartom olyan rettentő ultramobil dolognak egy laptophoz mérten. Sőt, ha nincs szükség a Penre, egy totál öntökönrúgás. -
konyi79
addikt
-
nbukta77
addikt
válasz
konyi79
üzenetére
Az az igazsag, hogy nekem tablet kivaltasra lenne. Most egy galaxy tab s3- at hasznalok, de a munkam miatt kell hordozhato eszkoz. A macbook- ot pedig nem szeretem cipelni. Viszont szuksegem van tablazat, szoveg es pdf kezelokre. Ezert gondoltam a surface pro 6- ra. Vagy az ipad pro 11- re.
-
konyi79
addikt
válasz
nbukta77
üzenetére
Skype videót szoktam használni, az problémamentes, Messengert sose próbáltam. Ha bármilyen W10 eszközön megy, ezen is fog.
Üzemidőnek én rossz példa vagyok, nekem LTE-s változat van. Órákat szoktam néha OneDrive-ra szinkronizálva Pennel jegyzetelni, ez eszi rendesen. Amennyire én látom, a Pen grafikus feldolgozása elég CPU igényes, kb 4-5 óra alatt lemerül 25% fényerőn.
A 6. generációs az új procival már takarékosabb lehet, meg azokban nincs LTE-s. -
konyi79
addikt
válasz
nbukta77
üzenetére
A Surface két legnagyobb erőssége a Pen és a sokoldalúság.
A Pennel jegyzetelni, dolgozni legalább olyan jó, mint az almáson, de üzemidőben azt messze nem tudja hozni (A 8. gen. procikkal lehet már jobban közelít) .
Cserébe bármilyen asztali alkalmazást elindíthatsz rajta.
Kezelhető tabletként is, de nem az erőssége, inkább szükségmegoldás. Nálam egy eszközként már a teljesítménye miatt sem tud kiváltani egy rendes gépet, de kiegészítő mobil eszközként egy fiókon szinkronizálva kiváló. Viszont az Ipad pronál mondják páran, hiába a teljesítmény, főleg az újnál, valójában nemigen lehet jól kihasználni, egyszerűen hiányoznak róla az asztali alkalmazások.
Bár hozzá tartozik kerek legyen a dolog harmadiknak ott egy 8'-os táblaép is ha helyszíni adatbevitel miatt kell valami, mert a Surface tömege is marha nagy egész nap lóbálni.Mire használnád? Egy Excelbe pötyögni számokat már egy androidos tábla is több, mint elég pl. Hosszú szöveget gépelni meg úgyis kell egy rendes billentyűzet, bármelyikhez. Egy 3D CAD-et pörgetni meg harmat gyenge bármelyik procival.
-
nbukta77
addikt
-
nbukta77
addikt
Gyors kerdes. Tervezek venni egy pro 6- ot. Kerdes melyik lehet a jobb valasztas. Pro 6 vagy ipad pro 11. Elore is koszonom.
-
Radványi
aktív tag
Sziasztok,
Feleségem utazik az USA-ba februárban és felmerült bennem, hogy ott vegyünk e Surface Pro-t.
Szeretném megkérdezni erről a véleményeteket, mert ha csak az árat nézem akkor úgy látom legalább 100.000 HUF-ot sporolnék.Surface Pro 6 -ot néztem kint és a CHS-ben kapható Surface Pro-val hasonlítottam össze (i5,256GB,8GB)
Ráadásul ha jól gondolom a CHS-ben Csak korábbi generáció van, bár ebben nem vagyok otthon.
Amit itthon láttam abban csak 7, generációs CPU van a kintiben 8. ebből gondoltam.Előre is köszönöm a választ.
-
MikeRenton
tag
Viszont az egyetlen aminél a rajzolás során 21 ms késleltetés és dőlésszög érzékelés is van. Mindeközben elfut rajta egy InDesign. Ja igen és még gyártják és árulják
Ez is szempont. Én örülnék a legjobban, ha ajánlanál valamit ami megfelel ezeknek a kritériumoknak és a színtér lefedettség miatt sem kell szégyenkezni, mint az Acer 2 in 1 gépeknél. -
konyi79
addikt
válasz
MikeRenton
üzenetére
Itt nem működik a mókolás, csinál UK PP fiókot, és küldesz rá pénzt a magyarról, utána azzal fizetsz?
-
ricsip
addikt
válasz
MikeRenton
üzenetére
Szerintem esélytelen, h. meg tudd venni közvetlenül a store-ból. Különben mindenki onnan rendelné, és az importőrök pofátlan árrésüket elfelejthetnék.
-
MikeRenton
tag
válasz
MikeRenton
üzenetére
Mondjuk még azóta is függőben lévő a vásárlás státusza és a pénzt sem vonta le.
-
MikeRenton
tag
Rendeltem egy Surface Pro 6 bundle-t és egy tollat a UK Microsoft Store-ból. Delivery address esetében elfogadta a magyarországi lakhelyem, azonban a Billing Addressnél nem. Ott egy kamu angol címet adtam meg a neten generáltatva. Ebből lehet gond a későbbiekben? Ti vásároltatok már a Storeban? Egyszerűen dühítő, hogy itthon a viszonteladóknál drágábban adják a régebbi szériákat... Szóval sok egyéb lehetőséget nem láttam.
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodok Surface Pro vásárlásán, de lenne néhány kérdésem, kérlek segítsetek!
- Az alapcsomag tartalmaz billentyűzetet?
- Milyen billenttyűzetet lehet hozzá csatlakoztatni? (USB, Bluetooth, esetleg konkrét példa)
- A memória és az SSD bővítés házilag kivitelezhető?
- Ez a dokkoló kompatibilis az surface pro 5 és 6-al is?Köszi előre is mindenkinek a segítséget!
-
hello28
aktív tag
És ha valami probléma van javíthatók vág kuka!?
-
konyi79
addikt
válasz
hello28
üzenetére
Nekem pont a tokos billentyűzet nem lényeg, és mivel nincs magyar lokalizációjú benne, így kihagytam. Ha nagyon gépelni akarok, arra van egy Wedge, azon legalább tudok rendesen ékezetest írni, meg rendes a nyomáspontja.
Viszont ha nem kell a Pen, akkor minek a Surface? Az az egész értelme. Lényegesen olcsóbban megkapsz egy sima érintős ultrabookot? -
konyi79
addikt
válasz
hello28
üzenetére
Nem hasonlíthatod egy laptop üzemidejéhez, azokban nagyobb az akku. Emellett ami még fontosabb, azokban nincs ilyen alacsony késleltetésű és pontosságú beviteli eszköz mint itt a pen. Ami feldolgozása azért emészti az energiát.
Simán böngészve, billentyűzettel dolgozva ennél jóval több is kijöhet.
És igen, teljes értékű pc, annak minden előnyével és hátrányával, egy valóban rendkívül sokoldalú eszköz. -
konyi79
addikt
válasz
hello28
üzenetére
Hogy mi a jó mindenkinek relatív, nekem a tollas bevitel mellett hozott 4-5 óra kevés. Nem vagyok okosabb árak tekintetében az árgépnél, szóval...
Más ehhez hasonló pc nemigen van, akkor mihez képest? Vagyis ott a Samsung tab pro vagy mi, de látott itthon valaki már olyat? -
hello28
aktív tag
Sziasztok
Egy kis segítség néztem a surface pro 2017 jó árban lenne..
A kérdés ha esetleg van vele valami tényleg nem javítható !?
Jó kis szerkezet!? -
gabor85
őstag
Üdv.

I lost my pen
Szóval látja a Surface app, kb minden nap szinkronizál vele, lehet látni az akku állapotból. Nincs valami Bluetooth jelerősség mérős varázslat hogy legalább szobára le tudjam szűrni merre van, vagy kezdjem korábban a karácsonyi nagytakarítást? 
A másik, SP4-em van, és laza 3 óra Half Life EP1 után alul a kijelzőn 3 csík jelent meg. Ez AZ? Miután lehűlt, eltűnt, tehát a terhelés a fő gond.
Köszönöm a válaszokat.

-
bon
őstag
válasz
bPatrik0521
üzenetére
Egyik sem. myservice.surface.com.
-
pzstm
titán
szerintetek vadiúj, garanciában cserélt Pro4 Pro3-hoz vett Type Coverrel és tollal eladható kishazánkban?
(core i5/8GB/256SSD) -
bon
őstag
válasz
MikeRenton
üzenetére
Németországba küldik, egy héten belül visszakaptam a kicserélt készüléket. Gari időn túl meg lehet fizetni a javítást ha igényled, én nem kértem.
-
MikeRenton
tag
Üdv!
Ha vásárolnék egy Surface-t és beüt valamiféle meghibásodás, akkor mi történik velem? Garanciális időn belül és garanciális időn kívül is érdekel a dolog. Van itthon egyáltalán Microsoft szervíz? Ha, nincs hová küldök ki a gépet? Mennyi idő a népszerűbb hibák esetében? Stb stb. -
joebacsi
csendes tag
válasz
konyi79
üzenetére
kóklerek az IT-said

Korábbi SAP GUI-nál az volt, hogy behazudta a win-nek, hogy majd ő megcsinálja a skálázást, de nemcsinált semmit, ezért maradtak picik a betűk. Ezt is lehetett orvosolni registry matatással (vagy lehet a GUI .exe-t is kellett hack-elni, már nem emlékszem pontosan).
De a legújabb (7.50) GUI ezt már megoldja rendesen. Gyanítom nem ezt rakták fel neked, hanem valamelyik régi 7.30-at vagy 7.40-et. -
válasz
konyi79
üzenetére
A 4-nek volt hibás a kijelzője, abból rengeteg kezdett el villogni és csíkozni.
Az 5-nek nem volt baja ha jól tudom, a korábbiaknál pedig csak sárgulás jelentkezett ha sok meleget kaptak (nálam az első volt sárga a töltő csatlakozó környékén)(#2803) pzstm: a Book-ból is megnéznék egy feketét, bár nem szeretnék magamnak, mert kiütést kapni ahányszor valami foltot vagy porszemet látnék rajta.

-
konyi79
addikt
válasz
joebacsi
üzenetére
Surface saját nyűgökre kell, nem megy rajta SAP. A Thinkpad fHD kijelzőjén meg hagyjuk is at SAP-t, leadom az IT supportra ugyan nagyítsanak már rajta valamit, aztán mindig visszakapom ugyanúgy, mert a W felskálázós beállításai arra nem hatnak. Hát vakulok a micro-betűmérettől, a kijelző felét használva

Jaja, Ondrive dokumappa 47Gb, 2 laptop + Surface(#2808) boost
Igen, ez várható volt. Reméljük tavasszal jön a 6gen egyből LTE-vel. A kijelző széria hibán mire gondolsz? Ennek nem jártam utána, de az enyémen a bal alsó saroktól nem messze látok homogén tartalomnál két kb 5mm-es jóval világosabb foltot. Ilyesmi?

Szerk:
A ph eléggé kinyírta a képet, a lényeg, ott 3 lényegesen világosabb folt van. -
joebacsi
csendes tag
válasz
konyi79
üzenetére
Ennek a flag-nek pont az a lényege, hogy "nem táblagép" módban nem jelenít meg virtuális billentyűzetet egyáltalán.
Valszeg nálam is a onenote gyilkolja, több 10 gigányi onedrive-on sync-elt notebook-al teker rendesen.
Egyébként itt is nagyrészt SAP folyamatokkal van telerajzolva
Valamint a SAP GUI is lehet ludas (ha használod surface-en)...bár 750-es GUI sokat javított, de még mindig szenved high-res képernyőkön, botránylassú a kirajzolása főleg a több terminal szimulációt tartalmazó enjoy képernyőkön...
Nálam annyira nem gond, mert relatíve sokat tudok töltőn lenni, mobilitás max 3-4 órákra kell, azt meg bőven tudja (még).
-
boost
veterán
válasz
joebacsi
üzenetére
Én nem vártam többet, mint egy 5.5, mert már pletykálták, hogy jövőre jön a teljesen újratervezett gép. Nem fogják azért áttervezni, hogy aztán jövőre megint újratervezzék. Az pozitív, hogy a használható modell olcsóbb lett. (nettó dollár árban)
A szériagondokat a kijelzővel remélem megoldották, és akkor jövőre jöhet egy Thunderbolt3-as, USB-C-s gép.
-
konyi79
addikt
válasz
joebacsi
üzenetére
Egyelőre együttélek vele, a táblagép módot nem kedvelem, azért köszi.
Igen, ugyanaz. Sima i5/8/256, az sd mellett van egy sim tok, meg van benne e-sim is, szóval elvileg kettőt egyszerre is képes lenne kezelni.
Bár a laptop amit írtam tényleg csak fHD, de valahogy az üzemidőben akkor is szűknek érzem. Ez a kijelző mellett is kevésnek érzem, direkt nem a céges Thinkpadot hoztam, az ugyanezzel az i5 procival a 70-80Wh-s akkuval 12-13 óra wifis SAP matatást kibír.
Próbáltam utánajárni a dolognak, gyanítom a Pen a ludas. Ugye OneNote-ban használom, ha nagyon belemerülök jegyzetelésbe, mellérakva a Feladatkezelőt elég merész processzorhasználatot mutatnak az érzékelő szolgáltatások. Ráadásul a bolond még energiatakarékos módban is 3,5GHz-en boostolja a procit. Mikor rájön, melegszik is rendesen. Így aktívan a Penre támaszkodva 4 órát ha kiad. De még emellett is saller az MS-nek, képes a Pen belagolni. Na szerencsére ritkán, de a radírozás előfordul a dolog után 2s-mal mutatja hatását
-
joebacsi
csendes tag
Pro5 érzésre azért előrelépés volt pro3-hoz (passziv hűtés, könnyebb, véknyabb, mágneses tolltartót végre eltalálták), de ez a 6 tényleg csak pro5.5
Nekem pro3 azért a vége felé már vacakolt (valami háttérjobb miatt mindig felmelegedett, felpörgetve a hűtést és ledarálva az akksit, melegen a képernyő jobbalsó harmadában szarakodott a touch, stb...).
Lehet javítható lett volna akár software-esen is, de szerencsére ezekkel a hibákkal is elvitték jó árban, ezért nem vacakoltam sokat a cserén.
"powercfg /batteryreport" alján mennyit ír neked most becsült üzemidőnek?
-
joebacsi
csendes tag
válasz
konyi79
üzenetére
Settings-->Typing-->Typing alatt van egy ilyen flag, ezt kapcsold ki:
"Show the touch keyboard when not in tablet mode and there's no keyboard attached."Ennek ugye az a hátránya, hogy csak tablet mode-ban fog működni a touch keyboard.
Valamiért nem veszi észre a BT keyboard-ot, nyilván ennek javítása lenne a jó, de addig ez workaround-nak talán elmegy....LTE egyébként egy teljesen pro5 "csak" sim-el, vagy van más difi is?
Akksi nekem pro5 (i5, 256) 1 év 2 hónaposan 5 órákat esztimál, de power saver-t ritkán látott
Ebbe azért fele (45Wh) akksi van, mint a 15colos gépedben, surface felbontása pedig feltételezem sokkal durvább.Pro6 egyébként nem győzött meg, sztem maradok a páratlan szériáknál, ezek eddig beváltak.
-
Surface Pro 6
Surface Laptop 2
Surface Studio 2
Ezeket jelentették be tegnap. Sajnos szinte csak annyi történt hogy kaptak egy újabb intel procit es egy új színt.
Illetve akkuban erősítettek hála a takarékosabb procinak.
Ez a Pro 6.
Ez is csak egy fél széria lett ahogy a mobiloknál csinálják mostanában.U.i. Jött egy okos fejhallgató is.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Mini 7 (2024) 128GB Garanciális
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
ÉS ha az aksija megadja magát megy akkumulátor nélkül tehát ha az áramra dugom úgy is üzemel vagy csak aksival? Minen válasz köszönök előre is ! ÜDv nektek
vagy készüljek fel, hogy egy kisebb gépet vennem kellen az ágyban olvasásához.

Esetleg az SD kártya is bekavarhat. Amikor Boot probléma van, nálam az az első hogy a pendriveokat eltávolítom a gépből. Surface val nem volt még boot problémám.
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)