Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Steam Deck
- Fujifilm X
- Lazán legyint a hagyományra az In Win új háza
- PC-k milliói kerülhetnek veszélybe idén
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- AI okozta csődhullámra figyelmeztett a Phison vezetője
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Miért elszomorító? A Minoltából nőtte ki magát a Sony fényképezős üzletága, a Pentax pedig emlékeim szerint soha nem volt több rétegmárkánál -legalábbis a digitális érában. Persze lehet, hogy ezekre rosszul emlékszem, így a tévedés jogát fenntartom.
jaanoo89: Most kiragadtál egy példát, amiben sajnos hagyományosan gyenge az m43, de vannak olyanok, amiben pedig erős. Mondok én is egy példát: keresd meg FF-en a 40-150 pro legolcsóbb, legkisebb alternatíváját. Nekem elsőre a Sigma 120-300 ugrik be, ami 3.5kg!!! és több, mint egy millió forint. Ehhez képest a 40-150 szinte gombokért kapható és miniatűr darab. De megnézheted a premium fixeket, köztük pl a 60-as makrót, de még lehetne sorolni. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy sok terméknél az árazás reális (1,2-es fixeknél mondjuk pont nem, ahogy a 12-100-at is kissé drágállom, vagy a teljes uwa szortit). Én inkább a vázak terén látom mostanában, hogy mindkét gyártóval kissé elszaladt a ló, mivel egyes felső-középkategóriás vázaiknak komoly APS-C alternatívája van az árazás tekintetében.
Mondjuk szenzorban én is várnék valamit, bár nem pont a felbontás növekedését, sokkal inkább a jel/zaj arány javítását. Olynál a PDAF már leszivárgott az E-M5-be, így azt itt már megkaptuk, most a Panána sor, bár azok eléggé bekattantak mostanában.ROBOTER: az az objektív állítólag lényegében készen van, így szerintem azt mindenképpen kiadják. Sokkal érdekesebbnek találom, hogy az útitervben beharangozott, de még meg nem mutatott darabokkal mi lesz a helyzet, mert van ott pár érdekes darab (pl: 100-as makró).
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Új MSI 15 Cyborg FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest