-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTU
addikt
válasz
kimi02 #26898 üzenetére
nagyon sokat dilemmáztam én is ezen, nézegettem az FZ45-t és FZ38-at
nagyon jó gépek.
1 nagyon kicsivel talán az FZ38-nak jobb képminősége, megrendeltem ezt
aztán átgondoltam (mivel annyira nem értek a fényképezéshez talán ki se jönne ez a plusz nálam)
és FZ45-re módosítottam, nagyobb zoom pár apróság ami talán nem is számít
Szerintem: Megéri az árát.ekkor jöttem rá hogy kellene lencsevédő, ND és polár szűrő, nagyobb táska stb. .. és azért csak nagy gép, a többi "szappantartóhoz" képest, ezt is lemondtam
és rendeltem 1 "szappantartót" amit én 80-90eFt-ig a legjobbnak tartok
de még ekkor is dilemmáztam:Panasonic TZ10, jól eltalált CCD-s, jó képminőség (és nem TZ18 ill. TZ20, rosszabb képminőség, rosszabb kijelző, stb.) na nem itt vettem
Canon PowerShot SX 230 HS, CHDK, BSI-CMOS, jó képminőség, a 220 pár ezresel volt olcsóbb
Sony DSC-HX9V, faja Exmor R CMOS, jó képminőség, jó videó, nagy zoom,
de nálam a Sony hendikeppel indult W350 miattCanon vettem.
csütörtökön rendeltem, pénteken nálam volt a gép 65890Ft Canon gari (Camera kft)
pár képet csináltam már vele bent mesterséges-fénynél, csak LED lámpák vannak a lakásba, CCD-s gépekkel különösen rossz képeket lehet készíteni (aki ért hozzá lehet tud jót, én nem) evvel egész jó képeket csináltam, ha találok publikusat rakok felszubjektív vélemény, olyantól aki nem ért a fényképezéshez
-
Mariann294
őstag
Erről mi a véleményetek?
Egy normális tesztet sem találtam róla. -
kimi02
őstag
Esetleg a PANASONIC Lumix DMC-FZ45-ös gépről véleményetek ?
Megéri az árát ? -
Csury
csendes tag
Köszönöm,nagyon hasznos oldal..
-
Csury
csendes tag
Sziasztok,nekem egy Olympus SP-600 uz felhasználói kézikönyv kellene-természetesen pdf is jó-vagy egy link ahol el tudom érni a magyar nyelvű részt is.Köszönöm
-
m3ss
veterán
finepix av150?
-
m3ss
veterán
milyen kompakt kamerat ajanlotok 10k huf alatt? ebay-en nezegettem ilyen ixus sd1xxx/powershot 5xx/6xx gepeket. vagy mennyit fejlodtek a kompakt gepek elmult evekben, nem erdemes hasznaltban gondolkodni, vagy ilyen aron vasarolni?
-
jozsi252
veterán
Üdv
Terveztem vételét egy DSLR gépnek de pár hónapig lekell mondanom róla, így most addig egy kompaktot szeretnék venni.
Samsungok terén nézegettem hogy milyenek vannak, a weboldalon láttam hogy vannak ultrazoomosak, ezekről kinek mi a véleménye? ha van benne stabilizátor mennyire csinál jó képet mondjuk egy 20x-os zoomnál? jó időjárás mellett
Illetve néztem a sima kompaktokat de nemtudtam választani hogy melyik lenne a legjobb, a következő dolgokat kell tudni
1; Néha járogatok auto motorshow szóval bel és kültérre is kell, illetve jóljön a nagy zoom is.
2; Manuális beállításokat annyira nemszeretném piszkálni így nemfontos hogy tudjam állítani a zársebességet pl.
3; Max 70-80 at szánnék ráIlletve mindenképp beépített akkuja legyen, és sokat bírjon, bár ez nem lényeg annyira úgyis veszek pótakkut hozzá.
-
benvolio
őstag
Úgy látom a Pana nem hagyott fel az LS szériával. [link] Ha hozza az elődei szintjét, jó képű, belépő, olcsó modell lesz.
-
G@ß!
őstag
A Ti tanácsotokra vettem egy Canon A3300IS fényképezőgépet.
Ehhez milyen sebességű memóriakártyát ajánlanátok? -
Toobee
veterán
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy mennyit ér most egy Sony DSC-H9-es típusú fényképezőgép? Sajnos teljesen vakon vagyok az árakkal kapcsolatban, mivel már talán vagy 1,5 éve nem árulják már ezt a típust. A válaszokat előre is köszönöm!
-Toobee-
-
woodpaul
őstag
Szerintetek megéri a Nikon Coolpix S9100 azt a plusz 15-17 ezret a S8100-hoz képest? Nagyobb optikai zoomja van (18 vs 10) illetve kicsit nagyobb az objektív látószöge.
-
Viper26
nagyúr
Ez elég jó vételnek tűnik.
-
Miki85
tag
válasz
PRO-peller #26876 üzenetére
Nekem egy Nikon E4600 gépem van, már kb. 6 éve és a mai napig meg vagyok vele elégedve. Annak idején jó vétel volt. Nagyon szép képeket csinál. Gondolkodtam már új gép vételén, de félek ilyen jó fényképezőt nehezen fogok megint ki....
-
rongaucho
tag
válasz
rongaucho #26852 üzenetére
Erre írjatok légyszi valamit, nagyon kiváncsi lennék a véleményetekre. Nagy hülyeség bevállalni egy szürkeimportos olympus zx-1-et 80 ezerért? Gondolom, annak nem túl sok az esélye, hogy ilyen szintű gép végül garanciális cserére kényszerül. Viszont ez mégis csak a piaci ár 2/3-a.
-
Nex3
csendes tag
Köszönöm szépen a lehetőséget
A Canon sx130 új gazdára lelt. -
PRO-peller
senior tag
Nekem a Nikon E5400 képei mintha alapból túl lennének élesítve. Bár igencsak használható fgép-nek tűnik. Az 1/1.8" -as szenzor számomra mindig is láthatóan jobb végeredményt adott a kisebb érzékelős kompaktoknál. Kár, h nem gyártanak ma is ilyeneket. E5400 Érdemes a E4300-al összehasonlítani. Utóbbi 38 mm-ről kezd, de az én szememnek kellemesebb a végeredmény. Csoda egy masina állíthatom.
-
Melyik ad szebb képet? Panasonic FZ20, vagy Nikon 5400? Kijön a 1/2.5 kontra 1/1,8-as érzékelőméret közti difi? Pana 12x-esen zoomol, lehet rátenni polárszűrőt (utazás közban ablakon át fotózni), de a Nikonnak van B zárideje, tud timelapse felvételt. Lehet mindkettőt meg kéne vennem/tartanom? (FZ20-at Panasonic vakuval már megvettem.) És akkor kellene még egy 720p-s kamera is?!
-
Tegnap végre volt idő tesztelgetni a Sony HX9V-t.
Mint azzal tisztában is voltam, nem DSLR szintű képeket csinál, ez természetes.
A képek természetes fénynél szépek, részletgazdagok, de ez "megy a legjobban" minden gépnek ugye.
Este házibulit tartottam, nem kevés mennyiségű pálinka és saját készitésű hamburger fogyott. Az elején féltettem a kis gépet, hogy valami baja lesz, de az alkohol fogyásával ez az aggodalom elég hamar nullára csökkent.
Mesterséges fénynél is jó képeket csinált a gép, meg voltam elégedve. Van rajta "űberhülyebiztos' mód, abban kattingattam. 1-2 képet elrontott, homályos lett, de a a többi meglepően jó. Amit felrónák hibának, hogy a kép feldolgozása bosszantóan hosszú, elég sokat kell várni két kép elkészitése között. Persze, ez betudható a fent emlitett módnak, hisz össze kell állitani a végleges képet, majd elmenteni. Az SDHC gyors, szóval nem emiatt volt hosszú a két kép eklészitése között idő.
A videója egyszerűen brutálisan jó, amit a tesztekből, és youtubeos próbafelvételekből sejtettem is, de akkor is meglepődtem, hogy egy sima fényképező ilyet tud. Eddig nem volta a videózás hive, de azt hiszem, egyre több felvételt fogok késziteni.Persze, ennek meg is van az ára, egy perc videó kb. 100 mega.
Bocs a hibákért, laptopom angol billes, nincs hosszú i
-
Fame
csendes tag
Sziasztok!
Bruttó kb 100k körüli fényképezőgépet keresek.
Jelenleg 1 Casio Exilim ex-Z85t koptatok, ami nem is lenne 1 rossz gép ,csak bizonyos helyzetekben( lásd éjszakai tengerpart, kevesebb fényforrás esetén) nem készít megfelelő minőségű képeket. Szóval ami fontos, erősebb Af-lámpa, jó képminőség és javarészt auto mode-ban használat. Ismerős Canon Ixus 1000 HS -t ajánlotta... Vélemények?
-
joco73
csendes tag
válasz
themebuilder #26870 üzenetére
Kedves themebuilder!
Már értem miért írtad azt,hogy erről lehetne sokat beszélni.Semmi nem egyértelmű ebben a témában,hogy melyik jobb és miért,mindenütt ellentmondásba ütközik az ember,de szerintem a CCD jobb mint a CMOS,csak azt nem értem,akkor miért kerül mégis többe a CMOS érzékelős gép,holott azt írták az előállítási költsége kevesebb,tehát elvileg olcsóbb.Szerintem maradok a Canon Powershot SX130 IS -nél,hacsak valaki nem tud jobbat nála ilyen áron vagy egy kicsivel olcsóbban.Arra még mindig kíváncsi lennék van -e valami minőségi sorrend a gépek között,ill. gyenge fényviszonyok között melyik amelyik elfogadható képet produkál.Az a lista amit írtál elég sokat mond arról,hogy nem látni benne Panasonicot,Fujit stb.
-
themebuilder
senior tag
válasz
joco73 #26869 üzenetére
Igen vannak különbségek, de erről rengeteget lehetne beszélni.
Kezdetnek ezeket az írásokat javaslom nézd át ha érdekel a téma:
-
joco73
csendes tag
válasz
themebuilder #26853 üzenetére
Kedves themebuilder!
Köszönöm kimerítő válaszaidat.Tehát szerinted a Canon Powershot SX130 IS a legjobb.
Akkor már csak egy kérdés: linkjeid között olvastam,hogy nem a megapixel szám a lényeg hanem a képérzékelő milyensége.Ezek szerint a fent említett gépektől (mindegyik CCD érzékelős) jobbak a CMOS érzékelősök?Remélem nem írtam nagy hülységet..... -
válasz
kimi02 #26867 üzenetére
Ki is használod azt a 20x-os zoom-ot, vagy csak azért kell, mert most az a menő?
Nikon S8100-al sokkal jobban jársz, Csak akkor fog beválni az L120, ha kukkert akarsz, és nem akarsz később kézzel állítgatni ezt-azt (fullautomata, nincs a A,S,M üzemmód)tünde77
Jelzi mikor feltöltődött. Csak használni kell és nem babusgatni (semmi formázás meg csiribir)
Inkább soxor tölts rá mintsem lemerüljön teljesen, viszont 1-2 havonta érdemes lemeríteni (nem fullra, csak hogy a gép kérje a töltést), és ezután teljesen feltölteni. -
kimi02
őstag
Nikon Coolpix L120-as gépről vélemény ?
60-70k között mit ajánlanátok ami a legjobb vétel ?
20x-os optikai zoom körüli legyen. -
tünde77
csendes tag
Sziasztok!Remélem valaki tud segíteni! Ma vettem egy gépet nikon s3100 és azt szeretném megtudni mennyi ideig kell tölteni az aksit első alkalommal,Mert a könyvébe nem volt leírva.köszönöm
-
válasz
Freddy76 #26842 üzenetére
Mennyi a keret? Egy pici milc nem fér bele? Úgy árban mint fizikailag. pl. NEX3k 100k alatt 18-55-ös obival, szóval maradna a 3x-os zoom, de a képminőség ... No és persze tud 720p-s videót is. (Mondanám a samsung NX100-at, is, dehát nem sony ;-)
+ ha nem akarjátok magatokat kiköltekezni, Fontoljátok meg a Sony HX5V-t, ill. Nikon S8100-at.
-
Nex3
csendes tag
Elnézést az off ért, de láttam ,hogy keresnek itt ilyen gépet.
Eladó egy egy hónapos Saturn-ban vásárolt fekete Canon sx130 ultrazoom fényképezőgép,dobozában minden gyári tartozékával együtt.
A készülék párszor volt csak használva, túlzás nélkül állítható,hogy újszerű,karc és sérülésmentes,garanciális, a vásárlásról a garanciafüzetet,számlát természetesen adom.
Érdeklődni a velosolex@freemail.hu címen lehet. -
matykooo
aktív tag
válasz
themebuilder #26859 üzenetére
Nem az a fontos, hogy olcsó legyen... csak mivel még nincs semmilyen tapasztalatom (normál kompakt gépekkel családi fotók készítésén kívűl) így rengeteg pénzt nem akarok kiadni! Ez azt hiszem érthető nem? Szóval, magyarán nem fogok 50-60ezres vagy drágább gépet venni, mivel úgysem használnám ki, mert nem is tudnám! Sőt még lehet egy s5600 is, feladná a leckét!
Real_Gabe: átgondolom még, köszönöm az ajánlatod
-
Czibor10
tag
válasz
Freddy76 #26850 üzenetére
A canon sx220 előnyei:
-jóval olcsóbb, mint a hx9 (a hx7-nél is, de azzal nem sok értelme van összehasonlítani)
-szebb képekA sony hx9v előnyei:
-jobb a fogása, viszont vastagabb
-2-vel nagyobb zoom (bár ez szinte semmi)
-valamivel jobb videó, de a canon is bőven jó (főleg ahhoz képest, hogy a tv csatornák is max hd felbontásban mennek, de az is nézhető)
-jobb felbontású kijelző, de ez többet is fogyaszt
-nagyobb látószögÉn a canon-t venném, olcsóbban (a hx7v-nél főleg), de a sony-k se rosszak. Ha az tetszik, vedd meg azt.
Van egy összehasonlító teszt, melyben ez a két gép és a panasonic tz20 szerepel, de nem tudom a címét, talán valaki más igen. -
Freddy76
addikt
Két utolsó kérdés:
Átlagfelhasználó számára, vegyes használatraSony DSC-HX7V vagy Canon PowerShot SX 230 HS?Érdemes rátenni 20.000 Ft-ot a Sony DSC-HX9V-ért? Tud annyival többet, amennyivel drágább?
Köszi,
Fred -
fireman
tag
http://www.technet.hu/megapixel/20110721/panasonic_fz48_24x-es_zoom_full_hd_video/
Szerintetek milyen lesz?
-
Real_Gabe
tag
válasz
Czibor10 #26848 üzenetére
Szia!
Igen, főleg a méret miatt cserélnék, mert egy olyan gép kéne amit bármikor magammal vihetek és bármikor előkaphatom, anélkül, hogy zavarna.
Mert elég érdekes lenne állandóan a nyakamban lógna egy nagy gép, hogy hátha lefényképeznék valamit. Meg nyaraláskor is vannak helyzetek amikor zavaró egy nagy géppel mászkálni.Meg hát öregecske is kicsit már szegény, de azért szeretem!
Köszönöm a tippet!
-
matykooo
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni! Szeretnék amatőr, alap szinten megtanulni fotózni, szóval egy valamilyen használt belépő kategóriás gépre gondoltam, ami lehet hogy már régebbi, de nekem tud újat mutatni
20 max 25ezer forintot szánnék rá!
Ezeket néztem ki:
Panasonic Lumix FZ7 ~ 20K
Fuji S5500 / S5600 ~ 15-20K
Canon S2 IS ~ 25-tőlEzek közül talán az S5600 a legszimpatikusabb, a kommentek és vélemények alapján, illetve ára miatt is
Vélemények?
Előre is köszönöm!
-
themebuilder
senior tag
válasz
joco73 #26851 üzenetére
Ezeket nézd át és ezt.
Tipp: Canon Powershot SX130 IS Mert egész jó videókat lehet vele készíteni és nem túl drága gép.
-
rongaucho
tag
válasz
rumos14 #26822 üzenetére
Képtesztek alapján nektek egyértelmű, hogy az olympus xz-1 képminősége jobb, mint a canon g sorozaté?
Másik kérésem: bevállalható szerintetek egy szürkeimportos oly xz-1 80 ezerért? Jár hozzá olympus garancia, dez csak javításra , alkatrészcserére jó, komplett gép csere esetén bukta a dolog. Bár vsz.kicsi az esélye egy ilyen gépnél, hogy az egész készüléket cserélni kelljen.
A 80 ezer Ft azért lényegesen eltér 120-140 ezres "piaci ártól."
-
joco73
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
Hát akkor mégegyszer,mert nem sok véleményt olvastam a hsz-emhez.Le szeretném cserélni az 5 éves Panasonic LS60-as gépemet (6MP) egy jobbra,mert eléggé kiábrándultam belőle mostanság.Szürkületben elég torz ill. homályos képeket csinál.Szóval jó lenne egy olyan gép amelyik gyenge fényviszonyoknál is viszonylag jó képeket csinál.Adjatok légyszi valami ötletet.Egyébként létezik valamiféle minőségi sorrend a fényképező márkák között?Persze ez elég szubjektív dolog,de lehet van hogy bizonyos típus több embernél a No. 1.
Az ár max. 40 ezer legyen de ha ebbe nem fér bele akkor lehet több is.Nem baj ha tud jó HD videót készíteni ,de nem létfontosságú.Inkább a képélesség ami fontos.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Freddy76
addikt
válasz
Czibor10 #26845 üzenetére
A feleségem imád zoomolgatni, vagyis ez viszonylag fontos. Amúgy most egy Sony DSC-T9 gépünk van, amely koros, de jó. Ennek háronszoros optikai zoom-ja van, vagyis ha az új gép ehhez képest mutat előre lépést, az már bőven jó nem kell "ezerszeres" zoom. Az fontosabb, hogy belső körülmények között is tudjon normális képeket csinálni, és legyen jó a videó is.
Kissé márkafüggő vagyok abban az értelemben, hogy ha egy márka egyszer nagyon bejött, ahhoz hajlamos vagyok ragaszkodni. Ezért hajlok a Sony felé, de ez inkább érzelmi alapú. Nekem a HX7V tetszeme, a HX9V kissé drága. Bár nem nagyságrendi a különbség, ez tény.
Nekem a tesztek alapján úgy tűnik, hogy a Sony videó szempontból erősebb a Canon gépeknél. Ezt jól látom?
-
themebuilder
senior tag
válasz
Czibor10 #26848 üzenetére
Canon PowerShot SX230 HS csak 1000Ft-al kerül többe a Canon PowerShot SX220 HS-hez képest. A drágábban van GPS is.
-
Real_Gabe
tag
Sziasztok!
Tanácsotokat kérném!
Ezeket néztem ki:
- Panasonic Lumix DMC-TZ8
- Sony Cyber-shot DSC-HX5V
- Olympus SZ-20
- Olympus SZ-10
- Canon PowerShot SX210 IS
- Canon PowerShot SX220 HSElvárások:
HD videó, minimum 10x optikai zoom, optikai képstabilizátor, szép kép, nagy látószög, könnyen zsebre vágható kis masina legyen. Univerzális felhasználásra.
Max 70 000Ft-os ár.Természetesen ha van ebben a kategóriában a fentebb felsoroltaknál jobb, akkor nyugodtan ajánljatok másikat.
GPS-re nincs szükség.
Köszönöm a segítséget!
-
themebuilder
senior tag
Canon PowerShot S95 90200Ft
Canon PowerShot SX220 HS 65800Ft
Canon PowerShot SX230 HS 66800Ft
Canon Ixus 310 HS 69000FtCanon PowerShot S95 – a kis „g”
Canon PowerShot S95 teszt
Canon PowerShot SX220 teszt: vége a megapixel háborúnak
Canon PowerShot SX230 HS – hmm, nem is rossz!
Canon Powershot SX230 HS tesztDesign 4.5
Features 4.5
Ease-of-use 4.5
Image Quality 4.5
Value for money 4Canon PowerShot SX220 HS Review
Design 4
Features 4.5
Ease-of-use 4
Image Quality 4.5
Value for money 4Design 4
Features 4
Ease-of-use 4
Image Quality 4
Value for money 4 -
Czibor10
tag
válasz
Szerintem ezt mindenképp döntsd el:
Jó képminőséget szeretnél, jó fényerős optikával (sötétben kevesebb eséllyel kell vakuzni), vagy nagy zoom-ot, ráadásul drágábban?
Ha fontos a zoom, akkor a legjobb választás a canon sx220 lesz, de ehelyett olcsóbban egy canon ixus 300 többet nyújt (igaz, ,,csak'' hd videót tud, de szerintem az bőven elég, ha mégse, ott a 310-es). Ha úgy érzed ez kevés, akkor a csúcskompaktok között kell nézelődni (canon s95, samsung ex1)
SZ-20-at nem érdemes venni. -
themebuilder
senior tag
válasz
Nem írtad, hogy pontosan milyen géped volt eddig, így nehéz válaszolni a kérdésidre. Amiket kinéztél annál valószínűleg kapható jobb gép is a célra (akár olcsóbban is). Az igazán minőségi képek nem automata módban születnek, de ahhoz tudás sem árt és megfelelő gép + körülmények is számítanak.
Sony Cyber-shot DSC-HX7V 72600Ft
Sony Cyber-shot DSC-HX9V 85200FtRöviden: Sony DSC-HX7V (teszt)
Kipróbáltuk: Sony DSC-HX7V
Sony DSC-HX9V - ezt vedd meg nyárraSony Cyber-shot DSC-HX9V Review
Design 5
Features 5
Ease-of-use 5
Image Quality 4.5
Value for money 4.5 -
Freddy76
addikt
Lemaradt egy mondat vége: A videó minősége is fontos, mert külön kamerát nem akarok venni.
-
Freddy76
addikt
Tisztelt Hozzáértők,
Előadom a helyzetem: műszaki dolgokban buta jogász vagyok, egy hét éves Sony cybershot géppel. Anno ez a gép csúcskategória volt (100e körül), és nagyon szerettem, szeretem most is. Amiért gépet szeretnék venni: heteken belül apuka leszek, és szeretnék a gyerkőcről jó képeket készíteni. Meg persze utazáshoz is használnánk.
Vagyis olyan gép kellene, amely viszonylag kicsi (hogy utazásnál se legyen vele gond), jó képeket készít belső térben, akár vaku nélkül (nem feltétlenül akarom szemenvillantani a gyereket), könnyen kezelhető, jók az automata beállításai is. Ja, és a videó minősége is fontos, mert külön kamerát
És jó lenne újra olyan gépet venni, amit - a korábbihoz hasonlóan - nem akarok évekig lecserélni. Nézegettem a Sony HX7V, HX9V gépeket, de ezeknek a vége (tartalék akksival, memóriakártyával) 100.000 felé közelít. Tetszik az Olympus SZ-20 is, ez ugye lényegesen olcsóbb.
Megéri a Sony az egyszeri nagyobb beruházást, vagy a céljaimnak megfelel az olcsóbb kategória is? Esetleg más tipp?
Előre is köszönet,
Fred -
fako
csendes tag
Sziasztok!
Erről a fényképezőről mi a véleményetek:
Interneten nem találok semmilyen tesztet vagy review-t. Úgy tudom, mostanában jelent meg.
Samsung EC-PL210 -
-
mfan
csendes tag
válasz
themebuilder #26833 üzenetére
Sziasztok,
köszi szépen themebuilder a gyors és jó tippet. Megnéztem a specifikációját, egyben nem vagyok biztos... vagyis nem nagyon tetszik, hogy elemes. Amik eddig voltak nekem gépeim, azok közül egy kivételével mind elemesek voltak, és mind csapnivaló volt. Kb. 2-3 órát bírták fényképezéssel... és most meg végig szeretnék filmezni, így... gondolom max. csak a feléig jutnék két elemmel. :S Pluszba vinni tartalék elemet... , cserélgetni... :S Esetleg nincs hasonló tulajdonságokkal akksis változata?
Egy pár videót megnézve, felvetődött bennem az is, hogy ha ennyire befolyásolja a szél a hangját, mi lesz a nagyon hangos beltéri koncerten? Nemcsak főleg a basszus fog kihallatszódni? :SKöszi szépen ezt a választ is!
-
Mariann294
őstag
válasz
themebuilder #26830 üzenetére
Rendben,köszönöm!
-
joco73
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
Le szeretném cserélni az 5 éves Panasonic LS60-as gépemet (6MP) egy jobbra,mert eléggé kiábrándultam belőle mostanság.Szürkületben elég torz ill. homályos képeket csinál.Szóval jó lenne egy olyan gép amelyik gyenge fényviszonyoknál is viszonylag jó képeket csinál.Adjatok légyszi valami ötletet.Egyébként létezik valamiféle minőségi sorrend a fényképező márkák között?Persze ez elég szubjektív dolog,de lehet van hogy bizonyos típus több embernél a No. 1.
Az ár max. 40 ezer legyen de ha ebbe nem fér bele akkor lehet több is.Nem baj ha tud jó HD videót készíteni ,de nem létfontosságú.Inkább a képélesség ami fontos.Előre is köszönöm a segítséget!
-
fattyu
veterán
válasz
themebuilder #26835 üzenetére
köszi a pontosítást.
ja valóban. Érdekes. A kompaktom fél órát tud. A SLR meg 12 percet
-
themebuilder
senior tag
válasz
fattyu #26834 üzenetére
A videó hossza elsősorban a memóriakártya méretétől függ (amennyi szabad hely van rajta) másodsorban az adott fényképezőgépnél mennyire van limitálva a felvétel ideje (általában az olcsóbb gépeken ez 10 perc szokott lenni).
Canon PowerShot SX130 IS
Videó hossza (HD) Max. 4 GB vagy 10 perc 00 mp¹
(L és M) Max. 4 GB vagy 1 óra²¹ A maximális rögzítési idő eléréséhez a következő gyorsasági osztályú memóriakártyák szükségesek: 1280 x 720, 30 kép/mp, 4. vagy annál feljebbi gyorsasági osztály. 1920 x 1080, 30 kép/mp, 6. gyorsasági osztály.
² A memóriakártya sebességétől és tárolókapacitásától / tömörítési beállításoktól függően. -
themebuilder
senior tag
Canon Powershot SX130 IS, de az akkumulátor üzemidővel kis gond lehet.
Viszont egész jó videókat lehet vele készíteni és nem túl drága gép.
-
mfan
csendes tag
Sziasztok,
fényképezőgépet szeretnék venni, de igazából a videó funkcióját szeretném használni. És azért nem videokamerát veszek, mert koncertre csak "sima" fényképezőgépet engednek be... :S
Ezért az lenne a kérdésem, hogy melyik géppel tudnék nagyon jó kép és hangminőségű koncertfelvételt produkálni? Zoom nem fontos benne, mert nem nagy távolságból lesz a felvétel. Az akksi viszont annál inkább, mert 1,5 órás a koncert!
Ja, és árban egy középkategória kellene, márka meg teljesen mindegy.
Remélem tudtok nekem segíteni!!!
Előre is köszi mindenkinek! -
themebuilder
senior tag
válasz
Mariann294 #26829 üzenetére
Az A1200 és az A2200 gazdaságos kategória. HD 720p-vel akarja eladni a gyártó másban annyira nem jeleskedik. Canon-ból inkább minimum A3000 IS vagy A3200 IS javasolt.
Canon PowerShot A2200 teszt: kicsi a bors
Ezek közül szerintem a legjobb vételek:
Nikon Coolpix S2550 22700Ft
Nikon Coolpix S5100 30000FtHa a VGA felvétel is megfelelne, ezekkel lehet a legszebb képeket csinálni ebben az árkategóriában:
Canon PowerShot A3000 IS 25800Ft
Canon PowerShot A3150 IS 24700Ft -
Mariann294
őstag
válasz
themebuilder #26828 üzenetére
Rendben átnézem.
Ezek közül, melyiket ajánlanád / ajánlanátok és miért?
(Max 30-ért ugye)
-
themebuilder
senior tag
válasz
Mariann294 #26827 üzenetére
Canon PowerShot-ot inkább csak A3000 IS-t vagy felette végy!
-
Mariann294
őstag
Üdv mindenkinek!
Max 28 000 Ft-ért szeretnék valami jó kis gépet venni, (vagy végső esetben 30-ért, ha meg tudtok győzni hogy az a gép bizony megéri) ami egy Pentax Optio V10-et váltana fel.Eddig őt szemeltem ki, de igen részletes teszteket nemigen találok.Az igényeim:
-Nagyon szép, éles képet készitsen, és lehessen nagyítani is, minőségromlás nélkül, vagy legalábbis kicsi minőségromlással.
(Ebben az ártartományban ezt lehet?)
-HD-ba tudjon videót felvenni,hanggal.Minnél élesebb a kép annál jobb. -
themebuilder
senior tag
válasz
zümzümm #26814 üzenetére
Nem véletlen a HP C200A-ra gondolsz, mert a HP C200 az nagyon régi gép?
Előnyei:
HD 720p videó készítés a legolcsóbban (úgy-ahogy minőség)
kedvező árMinden másban egy átlag alatti gép. Nem javaslom a megvételét.
Minimum amit meg szabad vásárolni a Nikon Coolpix S2550-es gép aminek az ára 22700Ft most. Ennél jobb vétel összességében nincs, olcsóbban nem éri meg rosszabb tulajdonságú gépet venni.
Esetleg ajánlható még a Nikon Coolpix L23, de szigorúan csak akkor ha 15000Ft alatt hozzá tudsz jutni. Viszont ez csak VGA módban csinál videót.
-
KTU
addikt
válasz
Al Capone #26823 üzenetére
Én biztos küldeném a Camera Kft-hez
itt a fórumban hozzáértő nem mondja hogy, ott az a csavar azt vedd ki és akkor majd.....
-
-
rumos14
nagyúr
válasz
rongaucho #26799 üzenetére
ezek közül a legjobb sztem az Oly XZ1. nemcsak a legjobb képminőséget adja, de az optika átfogása és fényereje alapján is a legjobb. ezzel már lehet hátteret elmosni és kevés fényen sem kell annyira emelni az iso-t.
a forgatható-kihajtható kijelzőnek szem van előnye, ez a G-k mellett szól, a kereső viszont vicc szintű.
nézd meg a dpreview-n az XZ1 tesztet. -
rongaucho
tag
Igazad van, de hordozhatóságban (méretben) megint ott vagyok, hogy nem egy zsebre tehető (ha nem is ing-, de kabátzsebbe) eltehető gépem van, hanem egy közepes táskába férő. Persze valamit valamiért. De ha már nem kompakt, inkább egy belépő dslr-t vennék.
De most kompaktban gondolkodom, elsősorban a hordozhatóság miatt.Czibor10: Az xz-1 jpeg motorjáról nem sok jót olvastam. Azt nem tudom még, hogy a g11/g12 kihajtható képernyője mennyire hasznos tulajdonság. Az optikai kereső gondolom nem sokat és a maga kb75%-os lefedettségével.
Az ilyen összehasonlítások gondolom nem sokat érnek, ahol kihozzák, hogy a g12 40%-kal jobb minőségű kéoet csinál, mint az xz-1.
-
sdd2
veterán
válasz
themebuilder #26777 üzenetére
A Tescoban is 13.990 ft lesz.
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok!
Sajnos nem találtam semit a HP C200asról... Tudnátok benne segíteni, ajánlanátok? Nem a specifikációk érdekelnek, hanem hogy tényleg szép képeket csinál vagy sem...? VAn-e valami hiányossága, stb...? Esetleg tesztképek valahol a neten? Én nem találtam...
Köszi
z -
Czibor10
tag
válasz
rongaucho #26802 üzenetére
Igazából én nem tudom mitől jobb, minta többi, de mindenki az xz1-et ajánlja a csúcskompaktok közül, de nem tudom mitől és mennyivel ér többet, mint a g11. Az biztos, hogy a kezdőfényereje sokkal jobb, és hogy kisebb is. Én ennyit tudok mondani, más, tájékozottabb fórumozó talán többet tud segíteni.
(#26806) albert8:
Szerintem a használtak között nézegesd a nikon coolpix 4xxx, és 5xxx sorozatát. Pár ezrekért dobálják ezeket a csúcsgépeket. Nem tudjákaz emberek, mit adnak el.
Pl.:
fémbű van, egész jól néz ki és sokkal szebb képeket készít, mint a mai pixelvadász kompaktok 90%-a, a többi pedig 5-10x ennyibe kerül.
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Pécsről hazafele jövet beugrottunk a körmendi Tescoba. Gondoltam megnézem, hogy talán még van az olcsó zx1-es Panából. Sajnos ez nem volt, viszont ha valakit érdekel, akkor egy nagyon alapgép, a Nikon L21-es ha jól láttam, akkor 11k-ba kerül.
-
Miért jó az, ha videózás közben rángatod a zoom-ot? Nem attól lesz jó egy videó ha rángatod a látószöget.(kit akarsz epilepsziás rohamba kergetni, remeg a kép anélkül is hogy zoomolnál
) Sokkal inkább feldobja ha álványról statikus beállítással veszed a képet, esetleg nagyon nagyon lassan svenkelsz
-
-
albert8
veterán
Üdv nektek
Szeretnék venni egy fényképezőgépet
olyan 15 -s 20k között
Tudnátok segiteni hogy jót válasszak? -
válasz
rongaucho #26802 üzenetére
Azért mert a lehetőség adott, attól még nem kötelező obit csereberélni.
Mivel a felsorolt gépek között akad amelyik 3,8x-os zoommal rendelkezik, nem feltétlen kerülsz hátrányba egy "alap" 14-42-es (3x-os) zoommal rendelkező Olympus E-PL1 vagy Panasonic DMC-G10 kittel. Vagy ott a Samsung NX100 20-50-es obival. Ugyanakkor képminőségben egy nagyságrend a difi. -
rongaucho
tag
válasz
Czibor10 #26801 üzenetére
Köszönöm!
A milc-ek nem igazán jönnek be nekem, a dslr-től is az objektívcsere meg a méret rettent el, a milc-ek csak kicsit jobbak ebből a szempontból. 2 objektíves kittel meg határozottan drágábbak ezeknél a csúcskompaktoknál is.
Az xz1-et ennyivel jobbnak találod, hogy megér pl. a g11-hez képest plusz 15 ezer ft-ot? Sokkal szebb képey csinál vagy a hasznosítható tudása ennyivel több?
-
Czibor10
tag
válasz
rongaucho #26799 üzenetére
Ha a felsoroltak közül kéne választani, egyértelműen xz1, de szerintem a milc-ek között is nézelődj (pl.[link]).
Dslr szintű képek kis méretben, de az objektívet ugyanúgy vinned kell magaddal.A mélységélességet egyébként nem a fényerő határozza meg, hanem a képérzékelő mérete (minél nagyobb, annál kisebb a mélységélesség). Az általad sorolt gépeknek mind 1/1,7" körüli, de a milceknél a 4/3" a legkisebb, ami több, mint 4x akkora területet jelent, de sok aps-c méretű is van, ami annál is nagyobb (nem tudom mennyivel, kb 21x14 mm a területe, ha kedvet kapsz rá, számolgasd ennek az átmérőjét, de én nem fogom, ha nem baj
).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Projektor topic
- Path of Exile (ARPG)
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Milyen TV-t vegyek?
- Fogyjunk le!
- További aktív témák...
- 250db DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest