Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple notebookok
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomiee85
senior tag
Szisztok! Már futottam pár kört a fényképező kereséssel, de talán az idei modellek megjelenésével lesz olyan ami nekem való
SZóval amit keresek:
720p videó sztereó hanggal
Nem lenne rossz 7,8x zoom, de minimum 5
opt képstabi
24-26 közti nagylátó
2cm-körüli vastagság
Jó vaku
Jó beltéri és rossz fényviszonyok közti képek.Ha van valakinek tippje ossza meg velem léci. Árat nem írok mert az megfontolás tárgyát képezi.
Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
Fotózik valaki Fujifilm AX300-al?
Edigitalon optikai stabilizátort írnak hozzá, de a gyártó honlapján digitális van.
Mi az igaz? -
Czibor10
tag
válasz tjb007 #24293 üzenetére
Talán a kodak M580 jó választás, csak a nevében levő első szó elbizonytalanít, és, hogy arra a kis érzékelőre belezsúfoltak 14 mp-t, de a statisztikái nem rosszak.
Ebben az árban vannak jó fujik is: jx200, ax200(majd ugyanolyan, mint jx, csak nem fém és elemes, de 10e-rel olcsóbb), ax250, ax300.Jani: A canon a490 pár százassal drágább, de ebben a kategóriában az készíti a legszebb képeket, bár nem hiszem, hogy olyan látványos a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
McBJani
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Tesómnak a ballagására szeretnék venni egy fényképezőgépet 16.000Ft körül és ezen a kettőn gondolkodom:
Samsung ES28
Sony DSC-S2000Szerintetek melyiket válasszam?
Általában bent használná és nemigazán foglalkozna a beállításokkal, tehát automatán minél jobb legyen
Személy szerint nekem márkára a Sony jön be, de tulajdonságaiban lehet gyengébb...
Legyetek szivesek segítsetek!
Üdv.:Jani[ Szerkesztve ]
-
blueye
veterán
-
tjb007
nagyúr
30.000 forintig milyen gépet tudnátok ajánlani ? (lehetőleg olyat ami az Ext. Digital -nál is kapható)
Unokatestvéremnek szánnám, lényeg, hogy ne legyen gagyi és a kompakt mivoltához képest jó képeket készítsen. -
blueye
veterán
válasz Czibor10 #24289 üzenetére
Szóval azt akartam írni hogy egyáltalán nem biztos hogy rosszabb képminőséggel mert valószínű az újban újabb technológia lesz.
Nekem volt Sony H1-esem (ezt lopták el, e helyett vettem a WB600-at), amit te is írtál potenciális befutónak, nagyon szerettem, de a 7 éves technológia nem tudott annyit mint az 1 éves hiába volt sokkal nagyobb az optikája. -
-
Czibor10
tag
Kodak EasyShare M580
Erről mi a vélemény? Jónak tűnnek a képei, schneider lencse, 8x zoom, és occó, csak az a baj, hogy kodak . Nagyon tetszik, de nem bízom a kodakban, sok rosszat mondanak róla. -
-
addikt
utazáshoz nyilván jobb a zsebrevághatós verzió, de - lehet, hogy alaptalan - félelmem van azzal kapcsolatban, hogy ezek a kicsi gépek kicsi optikával mennyire képesek jó végeredményt produkálni. olcsó gépet keresek, de nem szart.
megnéztem a samsungot (36800 HUF) és az SX130-at is(41000 HUF) az utóbbi szimpatikusabb, de a kiindulási 25 ezres kerettől már messze esik. (már ide mondjuk úgy jöttem, hogy 30 a keret, de az ugy nagyon max-max. keretnek gondoltam, erre jöttök ti, hogy legyen mégiscsak inkább 40 ezer )“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
_stick_
őstag
válasz f4lcon #24277 üzenetére
Ha bridge gép kell, akkor szvsz hagyd a használtat: ismerősöm vett egyet vaterán egy sokcsillagos eladótól, szinte gyári állapotában, annyi volt a probléma, hogy ha ki tudott jönni az optika, akkor is homályos képeket csinált. Irány a szervíz, ahol közölték, hogy elmozdultak a lencsék, ami egy kisebb ütődés miatt is bekövetkezhetett. Olyan áron javították volna, ami nem érte volna meg.
Én azt tanácsolom, mivel fényképezőt nem 3 évente vesz az ember, hogy spórolj még egy kicsit hozzá és akkor már tudsz venni egy Canon SX130-at ami a bridge-ek között egy elég jó vétel szvsz.
-
addikt
válasz blueye #24276 üzenetére
nem zsebrevághatót keresek, hanem "bridge" gépet, ezt is most tanultam meg
bár ha ilyen szuperkompaktokból vannak jobbak, akkor nem állok ellen semminek.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
beamen
tag
Sziasztok!
Anyukámék az óvodának szeretnének gépet venni. Max 20eFt a keret. Használnák kint, bent, kirándulásokon. Talán az éjszakai mód ami a számukra lényegtelen. Mit ajánlanátok?
http://bookline.hu/product/home.action?id=99461&type=5000&_v=Samsung_Samsung_ES28_digitalis_fenykepezogep_fekete_tok_2GB_SD_memoriakartya
Ez eddig a legszimpatikusabb számomra.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
vennék egy használt gépet 30e alatt.
tud valaki olyan tippet adni, hogy mi felé kezdjek nézelődni?
alkalmi fényképezéshez kell, megörökíteni az utazásokat, stb emiatt nem hátrány, ha nem nagy és nehéz. eddig a telefonommal is elfényképezgettem, szóval túl nagy igényeim nincsenek, de ettől függetlenül szeretném kihozni a legjobbat az egészből.
vatera, ph! apróhirdető, express, ebay, minden játszik
ebben az árkategóriában Pana DMC-FZxx gépek, Fuji S1000FD meg S5600/5700, van egy Sony DSC-H1 is...
nem fogom A4-re nyomtatni a képeket, max a tévén nézem meg még egyszer. de ne legyen hozzá drága a memóriakártya, kiszolgáljon az elkövetkező 3-4 évben, stb.
minden ötletet, véleményt előre is köszi“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Czibor10
tag
válasz PRO-peller #24267 üzenetére
Nagy a fényérzékenysége és az exr technológia azt hiszem valamit még csinál, hogy ne mosódjon annyira a kép, de annyira nem értek hozzá.
65-ért már van fz38-as vagy wb5500 as 58-ért. -
Stitch
őstag
Rákerestem ebben a témában, de nem találtam Nikon P300-zal kapcsolatban hozzászólást.
Ennek ellenére használ valaki Nikon P300-at?
-
cOxeR
Ármester
válasz PRO-peller #24267 üzenetére
Az tényleg egy eszeveszett badarság, hogy tudja a nagy iso-t...
Viszont az EX1 drága lesz, ha 60-at szán rá, de tény, hogy talán azzal járna jól a fényerő miatt, vagy olcsóbban a WB2000-el esetleg? -
kovsol
titán
60 ezer forint körüli kompakt gép, aminél fő szempont az éjszakai képek minősége
mit ajánlotok ?May the Force be with you!
-
Czibor10
tag
Samsung wb5500 Nekem ez beszt bálytnak tűnik, 23 lepedővel olcsóbb, mint bármelyik webáruházban.
[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
Az elő AF egy nagyon okos dolog.
Sokszor használtam már mozgó témáknál, pl repülő madarak, autók stb... A pana fz38-nál 3 féle beállítás van, folyamatos, gyors és kikapcs. Én utóbbin használom, de 3 hónap alatt sokat használtam bekapcsolva is. Az, hogy hangos, meg rezeg gépfüggő, az enyém ugyanis nagyon minimális rezgést és hangot kelt (csak halk szobában hallani), de volt már "olcsóbb" gép is a kezembe a fenti funkciók és az IAUTO alatt mintha egy rezgős mobilt fognék a kezembe. A finomabb mozgatás finomabb szerkezetet igényel, annak meg megvan az ára. -
csakb
őstag
válasz Czibor10 #24255 üzenetére
SX120-at kerüld szerintem. Nincs nagylátószöge (36 mm ekv.), és az optika színihibája elég jelentős minden helyzetben. A 130-as sokkal-sokkal jobb, habár ugyanolyan borzalmas, plasztik szappantartó fílingje van. A Canonnál valamiért ez dívik, de az olcsó hatású külső igen jó és kiforrott belsőt takar.
A Samunál ez a folytonos AF elég vadul hangzik, ha tényleg igaz. Érdemes kikapcsolni ezt a funkciót, ha lehet, mert a folytonos fókuszálás egyrészt eszi akkut, másrészt eléggé megnehezítheti a képkomponálást szerintem.
Nem lehet, hogy inkább a stabilizátor röcög ennyire? -
Czibor10
tag
válasz Carlo009 #24254 üzenetére
Szerintem az sokat számít, hogy neked tetszen amit veszel, de szerintem a barna, fekete és szürke is mind jól néz ki.
MM-ben nézelődtem, kicsit fura a samu, folyton rezgett, vagy nem tudom, valamit csinált, amit a többi nem, lehet az volt az amit mondtál, hogy folyamatos az AF?
Képeket tetszett (nagyon) az sx120-as, de élőben . Az s1600-as pedig sokkal kisebb, mint képeken tűnt, de wb600 a befutó . -
-
blueye
veterán
válasz Czibor10 #24241 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni de az a három webáruház az egy három néven.
És jelen pillanatban akciós náluk.WB600. Próbálgattam. Nagyon jó képeket lehet vele csinálni, de szokni kell az érzékeny exponáló gombot. Vártam az estét, néha kicsit bizonytalan az AF, de ha eltalálja nagyon super képet lehet vele csinálni. Direkt max. zoom-mal lőttem,vaku nélkül vagy nagyon távol természetesen zajos (még intelligens automatán próbálom), de nagyon jó képeket (is) lehet vele csinálni. Eddig bejön.
-
Czibor10
tag
-
_stick_
őstag
válasz ketele69 #24239 üzenetére
Hali!
Nekem pana fz38 van, de egy percig sem gondolkoztam azon, hogy 45-öt vegyek, ami nekem hasznos lett volna talán, az a 3"-os kijelző, de azért meg nem adtam volna ki 15-20 ezer forintot. Manapság már ~65ezerért meg lehet venni az újonnan ~120ezerbe kerülő gépet.
Nem tudom, hogy a canon videó terén mit tud, de a pana HD-s videója felér egy alap HD-s videó kameráéval.
Ami a pana ellen szól, a méret és a plusz 20ezer Ft (FZ38).A pótaksiról annyit, hogy nekem karácsony óta van meg a gép, párszor megfordult a fejemben, hogy jó lenne, ha lenne egy plusz aksi, ami mindig fel van töltve. Mert ugye e lithiumos aksik rátölthetők, de a hosszú élettartam megkívánja a lemerítés utáni töltést.
-
ketele69
tag
Sziasztok!
Már szinte döntöttem a Canon SX130 mellett, mikor egy ismerősem a Pana FZ45-t ajánlotta inkább.
Szerintetek van kb. 45 eFt különbség a két gép között? Különösen a képminőség érdekel, illetve az kell-e pótakut venni a Panához.
-
blueye
veterán
Már hogyne lenne:
pl. [Sanyo_Eneloop_MQN04_tolto_+_4db_2000mAh_AA_akkumulator]
-
csakb
őstag
válasz Intruder A 6 #24231 üzenetére
Szia!
Mondjuk Canon SX130. ISO 80-on, és lerekeszelve egész tűrhető a képe, sok megapixeles kompakt létére. A CA-t is szépen korrigálják.
Ez 45-ért van, de érdemes venni hozzá 1-2 garnitúra kis belső ellenállású AA akkut (Sanyo Eneloop v. Panasonic Infinium a leginkább ajánlott), és egy jó töltőt (ez nincs az edigitalban).
-
Czibor10
tag
válasz blueye #24230 üzenetére
Statisztikái nagyon jók (15x-es zoom csak a majd 2x akkora s1600-ban van).
Képei milyenek, és milyen tartozékokat adnak hozzá alapból töltőn, aksin és adatkábelen kívül?
Azt hiszem ez lesz az 1. normális gépem, bár s5100-on gondolkodok még, de ezzel szemben csak a kisebb méret (gondolom ez is elfér zsebben) szól és, hogy nem samsung (nem vagyok az ellen sem elfogult, sőt.. csak f.gépnek kicsit fura).[ Szerkesztve ]
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősöm gépet szeretne venni,
főleg tájképeket szeretne fotózni vele,
mit tudtok ajánlani extreme digital oldaláról 50000-60000ft között? -
-
maláj
addikt
mik a vélemények a köv. gépekről :
Samsung ES65
Canon A800 -
Carlo009
tag
válasz picur220 #24225 üzenetére
Lehet, hogy így van, de ez a megállapítás igaz az s1800-asra is. Vagy általában az összes kompakt gépre is, amelyikkel HD felvételeket lehet készíteni huzamosabb ideig.
Tehát pár feltöltött AA elem vagy akku és töltő nem árt, ha ott lapul a zsebedben vagy a kameratáskában.
-
Carlo009
tag
válasz HwAdokVeszek #24183 üzenetére
Jó az az SX230, de nagyon drága. Annyi pénzért kapsz egy Fuji Finepix HS10-est az jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Carlo009
tag
Melyik a jobb?
Fuji Finepix s2800HD vagy Fuji Finepix s1800 ??
-
GrG1210
aktív tag
válasz ketele69 #24217 üzenetére
Én is e két gép között vaciláltam , de végülis a Canonra beszéltek rá itt a fórumban, hétfőő óta nálam van n nagyon jó kis gép. egyszerű kezelni szép képeket csinál , a videók is rendben vannak , és kisseb is, és gyakorlatilag ugyanaz a kettő tudásban .
Szerintem a Canon. -
ketele69
tag
Sziasztok!
A két gép közül melyik a jobb választás? Általános célú felhasználásra kellene (kirándulás,család stb.)
Canon sx130 is
Fuji Finepix S1600Milyen a stabilizátor ezekben?
-
picur220
veterán
válasz janinitez45 #24214 üzenetére
Szerintem inább SX210, az elég jó kis gép...
-
Carlo009
tag
válasz janinitez45 #24214 üzenetére
Egyértelmű a Fujira szavazok. Indoklást most hagy ne írjak, elég ennyi: Baromi jó!
Mindörökre Fuji Finepix sorozat!!!
-
janinitez45
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy fényképezőt venni mert a régi gép - canon_a_520-as kimúlt .
Nézegetem a gépeket de nem tudok választani köztük .Jó állókép, hd videó-zoommal.nagy látószög.FUJI FinePix S2950HD
Canon PowerShot SX210 IS
Sony Cyber-shot DSC-H70A YouTube-on a Canonna nagyon meggyőző a videója .A Fujik-ról több rosszat mondtak mint
jót. A Sony-t nem ismerem . Még esetleg a Nikon Coolpix S8000.Talán tudtok segíteni !
.
-
-
-
lip06
csendes tag
válasz blueye #24207 üzenetére
Hátja, hülye fejjel jó hosszú ideig keresgéltem jó fotós mobilokat, mire eszembe jutott, hogy talán egy kisebb kompakt gép is köröket ver a legdrágább mobilra... Most próbálom bepótolni az elmaradást, és információkat gyűjteni a fényképezőgépekről.
http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/
-
blueye
veterán
Felejtsd el az N8-at ilyen célra.
A mobilokban található "fényképezőgép" még most sem említhető egy napon azokkal a gépekkel amikről itt beszélgetünk. Nézd meg csak az optikák méretét. Mondom ezt egy Galaxy S mobillal, ami egész jó képet tud néha összehozni, FBra tökéletes, de arra amire te akarod használni nem alkalmas. -
lip06
csendes tag
válasz blueye #24202 üzenetére
Jogos a kérdés. Igazából fontos a méret. Sőt, eredetileg olyan mobilt szerettem volna, ami tisztességes fényképeket csinál, de N8-ra nincs pénzem. És még ha volna is, akkor is hol az optikai zoom (legalábbis gondolom nincs benne). Ezért gondoltam egy viszonylag olcsóbb fényképezőgépre. Remélem beválik Neked a Samsung, én is utánanézek alaposabban.
http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/
-
csakb
őstag
A korábban említett Canon SX130 jöhet még szóba ennyiért. Ez egy igazi plasztik szappantartó, mint általában a Canonok. Valamivel vaskosabb, mint a Samu,
belbecsre viszont elég jó, ISO 400-ig tűrhető képminőséggel.
Viszont AA akkuk kellenek bele (lehetőleg Sanyo Eneloop, vagy Panasonic Infinium), amit sokan tragédiaként élnek meg.
Az tény, hogy plusz kiadást jelent, ha nincs kéznél amúgy AA akku. -
blueye
veterán
Az a kérdés hogy akarsz-e nagyobb méretűt. Mert a fizikát nehéz átlépni és egy nagyobb objektív nyilván többet tud. Na én ezt nem akartam már, a Sony H1-em nagy és nehéz volt már néha, de imádtam a zoom-ját és ezért lesz nekem WB600-am. Beleírtam a megrendelésbe hogy csak hivatalos magyarországi Samsung garanciával veszem át, akkor gondolom nagy kár nem érhet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ásványbotrány: Kongó választ és bizonyítékot vár az Apple-től
- Milyen videókártyát?
- Gitáros topic
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Filmvilág
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Egy korszak vége
- Automata kávégépek