Hirdetés
- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rongaucho
tag
Sziasztok! Csúcskompaktot keresek, miután néhány simerősömnek nagyjából sikerült lebeszélnie arról, hogy belépő dslsr-t vegyek...
Nme volt nehéz a net végigböngészése után ezt a 6 típust megtalálnom:1. Panasonic lumix dmc-lx5 115.000 Ft
2. canon powershot s95 90.000 Ft
3. samsung ex1 (tl500) 90.000 Ft
4. canon g11 (elvileg még lehet kapni, 101.000 Ft-ért találtam.)
5. canon g12 123.000 Ft
6. olympus xz-1 115.000 FtA keret nagyjából megvan (100-120 e Ft), persze ez nam azt jelenti, hogy mindenáron a legdrágább gép kell ezek közül, az ex1 is szóba jöhet, ha az ár-érték arányban az lesz a nyerő. A szokásos családi, nyaralásos, túrázós célokra kellen, de úgy gondolom, hogy mondjuk egy g11-gyel vagy g12-vel fényképezni is meg lehetne tanulni normálisan, ilyen géppel nehéz kibírni, hogy csak auto módban puffogtassunk.
A lényeg lenne a képminőség, a videó nem hiszem, hogy sokszor lenne használatban (ezért pl. a g11 is szóba jöhet).
Kérdésem, hogy mennyire fontos/használható pl. a kiforgatható LCD vagy az optikai kereső, ami mondjuk a g szériában megvan? Hajlanék a G-k felé, de az lx5-nek, xz 1-nek, de még az s95-nek is fényerősebb az optikája paíron.
Végigolvastam már pár tesztet, de eléggé laikus vagyok a témában, mindig az a gép tetszik, amelyikről éppen olvasok... És minél több tesztet, összehasonlítást olvasok, annál jobban összezavarodom.Most jelenelg ár-érték arány miatt a g 11 teszik (ha tényleg beszerzi a webshop, ahol láttam 101 ezerért.)
Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Asus Rog Strix G814J Gaming
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest