-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz GoTReX #92999 üzenetére
Nincs a 30ezres alatt szarnak elkönyvelve csak ki tudtad választani azt ,ami nem ajánlott
@GoTReX: Alig tartanak valamit készleten.. Jobban jársz, ha összevárod
Alapból se értem miért innen veszed kb a pcx , ipon is olcsóbb... kompletten nézve is, proci, lap, stbstb..
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
nickjames
tag
Sziasztok!
Új rendszeremhez szükségem lesz egy új, megbízható és minőségi tápra is, mellyel szemben támasztott elvárás, hogy moduláris legyen, és halk. Budget max 30k (de jobb lenne a 20-25k)
A rendszer:
H97 alaplap
i5 4690
2x8 GB RAM
Gigabyte GTX 960 Gaming 4GB
2 SSD
2 HDD
2 venti a házra
1 USB DAC
egér, billentyűOlyan tápot keresek, amiben azért marad némi tartalék, csak akkor pörgeti jobban a ventijét, ha nagy "nyomás alatt" áll. Jelenlegi kiszemeltem egy Seasonic M12II 520 Evo, de nem tudom, kell-e ekkora táp, vagy elég lenne kisebb is (mondjuk 400W).
A segítséget előre köszönöm!
nj
-
GoTReX
őstag
válasz Graphics #93002 üzenetére
Amúgy miben különböznek? Szóval miben más egy Chieftec 450w és egy 350w-os égigmagasztalt FSP Hexa? Gyakorlatban értem a különbséget. Mert nem kötekedésből kérdezem ezeket,csak környezetemben vagy gagyi Codegen vagy jobb Chieftecet használnak,nem eszerint vesz senki gépet.
[ Szerkesztve ]
XBOX ID: GoTReX #4839
-
ló úr
őstag
válasz syberia #93000 üzenetére
Ez nincs raktáron a Dohány utcában. Ezzel kezdődött az egész nyűglődés. Én csak annyit nem értek, h i5-re meg drága VGA-ra van pénz, tápra meg annyit szán mint más egy vacsorára -.- Mondtam neki, h tolja meg 5 ezerrel és XFX, de neem. 12 ezer ft... Akkor átalakítózzon, kínlódjon vagy vegyen vmi sz@rt ami elviszi a konfigot egy hét múlva
A másik dolog meg az, h péntekig nemtudom mi nem ér rá? Rég megrendeltem volna a Hexa+ t és péntekig mogyoróznék ha ennyire spúr vagyok. De nem minden azonnal kell tegnapra. Akkor ottvannak az előbb említett lehetőségekEgyébként meg igen. Fentebb említették mások is, h iPonon, pcx-en 100* ennyi a választék, olcsóbban és ugyanúgy összerakják ha ezt kívánja a kedves vevő.
#GotRex Ha ilyen jól kened vágod a tmát meg az ismerőseid is akik codegennel hajtanak gépeket miért nem veezel egy keep outot vagy mittudomén Danubiust? 6 ezer ft, wattra megvan a címke, codegennél még jobb is talán. Hajrá
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Graphics
Jómunkásember
válasz GoTReX #93004 üzenetére
Hát pl abban, hogy 350-es égigmagasztalt Hexa nincs , 400-as van...
Nagyon nehéz megfogni ezt a témakört , laikusként, ezt tudom.
Te nem fogod elhinni úgysem, ha azt mondjuk az egyik jó a másik nem. Neked kézzel fogható bizonyíték kellene...
Meg valahogy úgy elmondanom, hogy talán elhidd
Egyszerűbben, vehetsz VW Polot, meg vehetsz Dacia Sanderot, mindkettőt arra használod, hogy eljuss A-B-be, de ha benne ülsz ,más a minősége a kapcsolóknak, az ülésnek, jobb a kidolgozás.
Na akkor kb itt is ez a helyzet
Én javasoltam más üzletet, amiben pl olcsóbban kijönnél, és a különbözetből vehetnél jobb tápot.
Nem azért, de ez a Hexa sincs égig magasztalva.. Ha 100 ezres tápról lenne, akkor azt mondom igen.
Ha van pénz, 50 ezres procira, meg 40 ezres VGA-ra, akkor nem a tápon kell elspórolni...
Amit összeállítottál garantáltan kihozom olcsóbbra más webshopban..És nem kötekedésből, de ha javaslunk, és nem rosszat akarunk neked se meg a gépnek se, mert nem érdekünk, akkor fogadd meg, és nézd össze a gépet a másik két webshopban is
Mára béke és jóéjt
@prime_adam: Menni fog minden gond nélkül, ez csak marketing dolog[ Szerkesztve ]
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
Seasonic M12II Evo 520W kompatibilis a Skylakes rendszerekkel? (gondolok itt a Haswellel érkező energiatakarékos szintekre)
Próbáltam kinyomozni a weboldalon, de mintha csak a nagyobb modelleknél lenne támogatva. -
ló úr
őstag
válasz Turbolada II #93008 üzenetére
Hagyjad. Hiába mondod neki. Már másik topicban is elmondták neki 8-an, ott ugyanezt művelte. Vegyen csak vmi ipari hulladékot, és majd mikor kuka a gép megtanulja
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Köszönöm a türelmet és a segítségeket,hallgatok a tapasztaltabbakra, és beszerzem az FSP Hexa 400W-t. Lehet visszaveszem a GTX750-re a 950-et ha szükséges,nem egy létkérdés. Nem akartam nagyon akadékoskodni,csak külsősként az ember nem látja úgy a teljesítmény közti különbséget mint pl egy CPU v. VGA-nál ezért kérdeztem ilyen másoknak alap dolgokat. Házzal is így voltam,sosem fektettem rá hangsúlyt, de elfogadom hogy minimum egy Zalman Z3 javallott,elfogadom.
-
MMIX
addikt
ENERMAX REVOLUTIN XT 2, 450/550/650/750W
Képek forrása.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz CptAdamica #93015 üzenetére
Nekem meg eleve sz@r tápot küldtek, vagyis ha a házat lefektettem, akkor jó volt, mert akkor nem kerepelt, de azért ennél többet várok egy 30k-s táptól.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz CptAdamica #93017 üzenetére
Silverstone SST-SX500
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
MMIX
addikt
Huntkey (MVPLAND)
SFX K350 350W 80+Gold teszt. power.zol.com.cn
és
K650 650W 80+Gold teszt. www.itocp.com
---------------------
FSPFSP400-60HCN teszt.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz CptAdamica #93021 üzenetére
Pont 3 hete vitte le a futár, most várok...
-
nickjames
tag
válasz nickjames #93003 üzenetére
Részletesebben megnéztem az új konfig. tápigényét, és 450 W elég lenne. Kisebb táp, alacsonyabb ár gondoltam, de elsőre úgy látom, hogy több javasolt márkájú és típusú 550-650es táp nem is készül 500W alatti verzióban. Itt mit ajánlotok, ami moduláris, csendes és megbízható darab 25-30 között?
Köszönettel:
Miklós[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz CptAdamica #93025 üzenetére
Igen, de mivel cégre vettem elállni nem tudok, 1 hét után vettem észre a hibát, a 3 napból kicsúsztam, a varázslóék meg visszaküldték a beszállítónak, majd szólnak, ha van valami. Nem nagyon van senki, akit b@szogatni lehetne...
-
CptAdamica
veterán
-
nickjames
tag
válasz syberia #93028 üzenetére
Köszönöm a javaslatot. Ezt néztem is, de eltérő információkat találtam arról, hogy halk-e vagy sem. Egyes tesztekben a "szinte nem is lehet hallani" minősítést kapja, más fórumokban pedig azt írják, hogy "köztudottan hangos tápok".
Van valakinek tapasztalata a mostani szériákkal?
Köszi
nj -
GoTReX
őstag
válasz Graphics #93012 üzenetére
Okés.Szétnézek máshol is,kicsit halasztom a dolgot akkor,kis időt még ki lehet ezzel a configgal bírni. Használt aprón is szétnéztem más alkatrészekkel kapcsolatban is. Vannak bontatlan/újként megjelölt termékek is akár CPU-ból, bár nem tudom mekkora rizikó ez így. Sosem vásároltam apróról még.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz GoTReX #93031 üzenetére
Akkor ne most kezdd el. Maradj azoknál ,amiket írtam, a hardveraprós vásárlás más téma / procit vennék max, meg VGA-t, de azokból papíros garisat, megbízható eladótól.
Rakd offba, a többiben segítek privátban, de igen, jók az árak.
[ Szerkesztve ]
-
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
Van egy FSP Aurum S Gold tápom, amit szeretnék egy félpasszív (fél)modulárisra cserélni.
Mit tudnátok ajánlani?
Legalább 550W-os, és Gold minősítésű legyen.Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz takacsbotond #93034 üzenetére
EVGA GS550-es, de biztos kell a félpasszív?
Aki ilyenre vált, általában utána kiderül, hogy a HDD motorja, és a VGA / CPU hűtés volt a leghangosabb
-
takacsbotond
őstag
válasz Graphics #93035 üzenetére
Köszi!
A terv egy erős, félpasszív, designer játékos gép építése, amiben csak SSD van (minden más mehet a nasra).Egyedül a cpu hűtő, és a házhűtő lesz aktív, egy hangszigetelt házban.
Ha kicsit drágábban van egy táp aminek jobb az elektronikája az is szóba jöhet, mert hosszú távra tervezem.
Amiket én kinéztem:
-Corsair HXi széria
-FSP Hydro G szériaEzekről mi a véleményed?
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz takacsbotond #93040 üzenetére
EVGA meg mindig, 10ev garival tokeletesen megfelel
-
MMIX
addikt
www.jagatreview.com kinyitotta az ENERMAX REVOLUTION XT II (2) 750W-os tápot.
CWT GPS-nek látszik.Ez meg a DeepCool DQ750 ST
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz Graphics #93043 üzenetére
A Deepcoolt lehet tudni biztosan, mert a 80+ plecsnije azonos a CWT GPS-sel. (ezért linkeltem be mintának)
A színe nem lényeg, csak segít a gyártó találgatásnál.
---------------
Tudok jobbat, még nem biztos, de lehet, hogy az XFX XT nem Seasonic.
forrás -jonnyguru.com/forum
Biztosat, ha lesz szétszedett táp kép róla.
Visszább azt írja valaki, hogy az ( #12), Seasonic. Meglátjuk.
A newegg képek ( #14) tényleg furcsa, ha Seasonic lenne.Annyit tudni, hogy lesz 115V 80+Bronze és 230V only verzió is EU 80+Bronze.
(tehát, 2X3db modell 400/500/600W)[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
balu-32
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Athlon II X2 270, 4GB DDR3 1333MHz és HD6450-es VGA-val szerelt gép. Jelenleg egy "400W"-os Codegen (300XX) táp hajtja, de a VGA ki lesz cserélve egy GTS 450-re és azt már nem merném rákötni.
Hirdetések közül 2 tápot néztem ki, ami árban megfelelne:
FSP 350-60THA-P
FSP 350-60MDN Rev.A
Mit gondoltok róluk? Nyugodt szívvel köthetném rá bármelyiket a kettő közül? -
MMIX
addikt
válasz Graphics #93046 üzenetére
A #12 egy német tesztoldalhoz (ha jól értem a TweakPC) tartozó személy, azt írja, hogy van náluk mind a háromból. Reméljük teszt is lesz hamarosan, belső képekkel.
A TS szerintem ugyan az, mint volt. Erről sehol sem olvastam, hogy változott volna.
Seasonic-ot könnyű felismerni, ha bele lehet nézni.Itt a newegg-es oldal, olcsóbb ventit írnak benne.
120mm Sleeve (csúszó/sikló csapágy) Fan (2000rpm, 74.48CFM, 29.28dBA)XFX oldalon nem találni XT sorozatot. Úgyhogy leellenőrizni még nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Formula-1
- World of Warships
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest