- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- TCL LCD és LED TV-k
- MSI notebookok
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Milyen tápot ajánlanátok az alábbi konfighoz?
- i7 2600 (nincs húzva)
- 4*4 GB DDR3 RAM (ezek sem)
- 2db 3,5"-ös 1db notebook hdd, 1db ssd
- Intel DQ67SW mATX alaplap
- (még nem döntöttem) GF 950, vagy 960 VGA.
- játék nem lesz, tehát a VGA nem lesz rommá hajtva. 4k miatt kell, munkára, ami sok 2d, némi 3d.Jó lenne, ha minél halkabb lenne, nem túl nagy kábelsalátával, mert egy mATX házban lenne.
Erős a gyanúm, hogy moduláris az általam elképzelt árért nem lesz , olyan 10k körül, de rábeszélhető vagyok jobbra, többért.Köszönöm!
-
bcl
senior tag
válasz Graphics #92004 üzenetére
Igen, sejtem, ezért írtam, hogy rábeszélhető vagyok más (=drágább ) megoldásra.
Akkor fordítsuk meg: az adott konfighoz, figyelembe véve, hogy egy darabig nem valószínű, hogy bővítek (esetleg hdd-t, de a házba max 1 fér még). milyen tápot ajánlanátok?
Köszi a segítséget!
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy csendesség és minőség alapján melyiket ajánlanátok inkább:
- NZXT Hale 82 V2 550W
- FSP 500W Hyper MNézegettem tápokat. Jelen pillanatban az új konfigba nem fog kelleni ekkora, de később jó eséllyel egy combosabb vga is belekerül, viszont mindenképpen szeretnék moduláris tápot, a keretbe belefér majd. Amit először kinéztem, az a Super Flower SF-350P14HE, de ugyebár ez nem moduláris, és mATX házat akarok, minden felesleges kábelt mellőzve belőle.
Előre is köszönöm a segítő válaszokat.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
chester91
senior tag
válasz chester91 #92006 üzenetére
Annyit még hozzá tennék, hogy közben nézelődtem tovább, és Full moduláris tápok között a következőket találtam még nem túl nagy teljesítménnyel, és korrekt, megfizethető áron. A kérdés továbbra is, hogy melyiket tudnátok leginkább ajánlani, adott esetben egy sorrendet is felállítva, fő szempont a halkság, minél halkabb, annál jobb (az eddigiek mindegyike úgy tudom megbízható, minőségi darab):
- XFX XTR Series 550W
- Seasonic M12II Evo 520W
- EVGA SuperNOVA 550 GS[ Szerkesztve ]
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
chester91
senior tag
Ár-érték arányban nekem is az FSP a legmeggyőzőbb, csak a fél moduláris kiviteltől tartok, Xigmatek Aquila Window-ban nem tudom, mennyire lenne gond a ki nem vett, fel nem használt kábelek elraktározása a fő ágáról. Talán ezek közül az NZXT a legkevésbé ajánlott, és tápok között a legkevésbé ismert megbízhatóság alapján, de jókat hallottam eddig róla, ezért is merült fel lehetséges választásként. Köszönöm a válaszod.
-
Algol
senior tag
válasz chester91 #92007 üzenetére
Ha van rá keret, akkor ezek közül válassz. Mindegyik Seasonic gyártmány, csak Seasonic M12II Evo 520W csak 80+ bronze (és itt még arra is ügyelni kell, hogy nehogy a régebbi, már nem gyártott 2 ágas verziót ( 3 év gyári garancia) adják a helyébe lépő egy ágas (5 év garancia) helyett. A zajukról nincs információm. Szóval:
XFX XTR Series 550W vagy EVGA SuperNOVA 550 GS legyen.Üdv: Algol
-
chester91
senior tag
Rendben, köszönöm!
Igen, arra figyeltem, hogy a hirdetés ez alapján szóljon, stimm arra az 5 év gari. Így akkor Evga, ugyanazt a teljesítményt és szolgáltatást kínálja, mint az XFX csak 5 e-rel olcsóbban. Így bár 4,5e-rel túl futok a kereten, de azt hiszem a befektetés megéri, ez bőven elvisel egy falánk VGA-t később, sőt, egy K-s procit is, ha szükség lesz az i3 helyett. Ha valakinek zajszint kapcsán esetleg van tapasztalata bármelyikkel, nyugodtan írja, mert érdekel, mire számíthatok, bár öcsém 4 éves minőségi CTG-je az egyik leghallkabb alkatrésze még mindig. Örök hálám!
-
Songo
senior tag
Sziasztok
A következő konfighoz:
giga b85m d3h-A
i3-4170
2x4GB ddr3 kingston fury ram
120GB kingston fury ssd
gtx 950 2GB
3tb WD RedŐt választottam: FSP Aurum S 400,
Jól döntöttem-e?köszönöm
-
MMIX
addikt
Thermaltake Smart DPS G 80+Bronze verzió (van 80+Gold is)
700W teszt, elchapuzasinformatico.com
CWT GPK
+
MCUA 80+Gold-ban CWT GPS+MCU van.
Smart DPS G
Bronze 500/600/700W
Gold 650/750W[ Szerkesztve ]
-
powerray
tag
Sziasztok!
Egy ilyen gépet néztem ki magamnak, milyen tápot ajánlotok hozzá? max. 18k-t szánnék rá, ha lehet, de meghallgatok bármit.
Ház: COUGAR GAMING MX310
SSD: SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E250B/EU
HDD: SEAGATE Barracuda 2TB 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001
VGA: GIGABYTE GV-N960WF2OC-4GD GTX960
RAM: HyperX 16GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT HX421C14FBK2/16
CPU: INTEL Core i5-6500 3.20GHz
Alaplap: ASUS H170M-PLUSKöszönöm!
-
Sage83
aktív tag
Helló!!
Melyik táp ajánlott mostanában? 550-650w között? ár max 30 ezer!!
A gépem az adatlapomon megtalálható!!
Thermaltake Berlin 630W mennyire ajánlott?
Evga,XFX,Seasonic amivel eddig szemezgettem!!
Válaszokat előre is köszönöm!!
[ Szerkesztve ]
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Cooler Master 600W RS600-ACABM4-WB tápom van i5 3570 proci, 1 HDD, 1 SSD és egy Asus HD7790-et működtet. Ha váltok i5 6500-ra, +1 SSD és R9 390 vga akkor a tápot is cserélnem kell vagy bírni fogja?“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Jelenleg egy ilyen konfigom van:
Cpu: i5-4590,
alaplap: Asus H97M-E,
VGA: Sapphire R9 380 Nitro 4 Gb.A gépben ezen felül van 1 db 1 Tb-os Hdd, 1 db DVD író és 1 db SSD. A házban van jelenleg 1 db 8 cm-es ventilátor van még, ha ez számít (nemsokára lesz benne még egy). A tápegység egy Corsair VX-450-es.
Az ok amiért írok az az, hogy kicsit elbizonytalanodtam, hogy elég-e ennek a rendszernek ez a tápegység. Az egyik játék, amivel szoktam játszani időnként kifagy err_gfx_d3d_init hibával, van, hogy 2 perc után, van, hogy 2 óra után. Semmi más nem (viszont a többi, közel sem ennyire erőforrás igényes). Oprendszer/driverek cserélgetése, frissítése megvolt, már csak valami hardveres gondra tudok gondolni. Szerintetek ilyen alkalmazás hibát produkálhat tápegység elégtelenség? Vagy az kékhalál lenne inkább?
Ha kevés a tápegység, akkor szerintetek mekkora méretűeket kellene néznem egy ilyen rendszerhez?
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
chester91
senior tag
válasz CactuS #92022 üzenetére
Nem vagyok akkora tápszakértő, de ugyebár közel 9 éve mutatkozott be, hiába a jó Seasonic belső, az alkatrészek idővel használódnak. Jó eséllyel az lesz a ludas. 450W körüli 80+ tápot érdemes nézni.
Pl.:
- Super Flower FX Bronze (SF-450P14HE) 450W
- FSP Hexa+ 500W„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
trufa12
addikt
Sziasztok
SEASONIC Platinum Series Fanless 460 egy ilyen táp elég lenne? egy i5 6600k , gtx 980 ti alá, 1 hdd, 1 ssd társaságában[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Humbucker #92002 üzenetére
BQT! S7/L8 300W/350W/400W, ezek csendesek. A némaság csendesebb, de ennek ára van.
powerray(#92017)
Szia.Be Quiet! Pure Power L8 400W
Be Quiet! System Power S7 400W/450W
FSP Hyper (S) 500Ezek csatlakozók terén is elegendőek.
ZrogNV(#92021)
Szia.Nem fogja, de pl az FSP Hyper (S) 500 megbírkózna vele.
trufa12(#92024)
Szia.Elbírja.
Ha érdekel, félpasszív táppal(csak akkor jár a ventije, amikor kell, amúgy áll) olcsóbban megúsznád. Pl:
-EVGA Supernova GS 550
-EVGA Supernova G2 550W
-Super Flower Leadex Gold 550W > Van belőle fekete és fehér is, a grafitszürke(Gun metal) verzió érkezőben van. A moduláris tápcsatlakozóknál enyhén világít.
-XFX XTR 550 -
trufa12
addikt
válasz DR|FTK|NG #92025 üzenetére
Köszönöm a kielégítő választ, de minthogy ablak nélküli lesz a gépezet, így teljesen felesleges, szóval ha valóban elbírja akkor maradok a platinás seasonic-nál .
Csend legyen, lehet még hdd-sem lesz a gépben .
procira veszek dark rock pro 3ast azt vagy behajlik a cpu v nem az nem érdekel mert nem az én hibám lesz . Lehet ventit se fogok rátenni, házban lesz 3 venti 2 14 1 12-cm es aztán annyi . meg a vga 2 ventije de minthogy csak terhelés alatt fog menni és alig hallani akkor is így nem lesz gond vele.[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz chester91 #92023 üzenetére
Oké, köszönöm. Hát igen, semmi nem tart örökké.
Az ajánlottak között már nem látom a Hexa-t. Esetleg helyette egy Hyper 500 (ez az ajánló szerinti?)? Vagy jobb lenne egy 80+ bronze/silver-t keresnem?
Egy ilyen 500W körüli tápegység gondolom később nagyobb vasakat is ki tud majd szolgálni, ha esetleg a jövőben úgy alakulna, ugye? Bár elég kevés esélyt látok a hardverfejlesztésre, de hátha (se tuning, se crossfire, se semmi).
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
chester91
senior tag
válasz CactuS #92029 üzenetére
Ez a pénztárcától függ. jobban megéri, főleg, ha sokat megy, kevesebb áramot vesz fel, névleges teljesítménybe is kisebb elég, de érdemes megnézi, hogy a 12V-os ág mit bír. Hyper-ből az 550M-et szokták sokat ajánlgatni, az moduláris is. Nem feltétlen kell 500W-os, minőségi 450-es, 80+ az bőven elégséges lesz úgy gondolom. A sima Hyper-t annyira nem ismerem, de ha van valaki, aki tudja, biztos vagyok benne ír itt, hogy az eddig írtak közül melyik a legcélravezetőbb.
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz DR|FTK|NG #92031 üzenetére
Mármint egyszerre egy Furmark-ot és egy Prime 95-öt? Elindítottam, szépen megindultak a ventik, most így néz ki: [link] Hol kéne látni, ha hiba van a rendszerben?
Ezeket sajna mind próbáltam, napokat öltem bele, szoftver + driver + beállítás trükkökkel. De ha ezek a tesztek nem dobnak hibát, akkor az valószínűleg applikáció (program) vagy driver hiba lesz, nem pedig táp, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Giot
addikt
Üdv!
Help. Egy táp gyári ventilátora 0.24 Amperes, ha kicserélem 0.38 amperesre hangosabb lesz az erősebb motor miatt? Egyáltalán érdemes e az ennyivel erősebb ventilátort bele rakni? Vagy fordítva beletehetem e gyengébbet abba amelyikben az erősebb volt?
Nem vagyok komolyabban járatos a témában! -
AndrewBlase
senior tag
Üdv!
Adott egy
ASUS M4N68T-M LE v2 alaplap
AMD Athlon II X2 250 3.00GHz-es processzor
6 GB 1600MHz-es DDR3 RAM (4+2)
ASUS Geforce GT 610 (GT610-SL-1GD3-L) videókártya.Valamint egy
LG DVD író
egy 500 GB-os belső (Hitachi HDS721050CLA360, S-ATA II), plusz 1 500 GB-os külső (MQ01ABD050) HDD, Xerox Phaser 3140 lézernyomtató,
BenQ GL 2250 M monitor és egy Canon Canoscan Lide 110 lapszkenner.A tápot nem tudom milyen, még a múlt évezredből való, hangos, és IDE -> S-ATA átalakítóval van csatlakoztatva a belső HDD-hez.
Ehhez keresnék egy lehetőleg csendes működésű tápot (nagyon) max. 20e Huf-ért. A felhasználási terület leginkább internet és videónézés.
Sajna fogalmam sincs, hogy melyik mit tud, mit jelentenek a különböző rövidítések. Egyszóval Láma vagyok hozzá.Mit tudnátok ajánlani? Mekkora, és milyen tápegységet kell/lehet beletenni a gépbe? A ház mérete (gondolom a kábelezés hosszúsága végett fontos lehet) 34 cm mély, 35 cm magas és 19 cm széles.
Köszönöm előre is a segítséget!
Miért mindig én???
-
jim bcs
nagyúr
Szerintem hamarosan bővül az ajánlott tápok listája egy pár egyénnel -->
Antec
- EarthWatts Platinum series 350-650W-ig (DELTA electronics, Bronz)Corsair
- SF450, SF600 (SFX, Gold, Enhance Electronics)Enermax
- Platimax DS 550W, 650W, 750W, 850W (ha minden igaz akkor CWT)Seasonic
- Lighting Cube 750W, 850W (egyértelműen Seasonic belső)
- Prime (Titanium) négyféle érkezik 650 wattól 1 kW-ig, lesz két passzív is 400-550W-ig
- Prime (Platinum) 550-1200W-ig
- Focus (Platinum-Gold) G-sorozatot váltó, két 80 Plus Platinum 550-650W-ig és 4db Gold 450-750W-igSilverStone
- SX700-LPT (SFX-L, Platinum)[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz AndrewBlase #92039 üzenetére
Szia.
Be Quiet! Pure Power L8 300W
Be Quiet! System Power S7 300W/350W
Seasonic Eco 430W
Seasonic S12II-350 -
Graphics
Jómunkásember
-
jim bcs
nagyúr
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
Már rég volt PC-m notebookot használok jó ideje.Most a konfig a következő: i7 975 (130w)
6X2GB
VGA még nem tisztázott de 5870, GTX 570 teljesítményű és fogyasztású VGA-t keresek.
2hddRégebben ha nem csal az emlékezetem corsair vx450 volt quaddal és 8800GTX-el
A kérdés hogy a mostani konfighoz is elég egy minőségi 450-550w-os tápegység?
-
Syberian
csendes tag
Üdv!
Alaplap: Asrock B150M PRO4S
CPU: Intel Pentium G4400 (gyári hűtővel menne)
HDD: Merevlemez 3,5": Western Digital 1TB 64MB
RAM: Kingston 4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury BlackAjánlanátok ezekhez megfelelő tápegységet, amely olcsó és megbízható, illetve megoldható-é ,hogy bővítés esetén ne keljen új tápot vennem. (bővítés vga lenne későbbiekben+ram+ssd)
Köszi előre is
-
tatu9
tag
Sziasztok!
Milyen halk, megbízható tápot ajánlotok erre a konfigra max 15.000 HUF körüli összegben? Elég-e a 350W vagy kell a 400W?
cpu: i5 4570
mobo: Gigabyte H81M HD3
ram: 2*4gb corsair vengeance
vga : gtx 750 (később, esetleg gtx 950)
1 ssd
1 hddKöszi!
“TRUST. PRAY. OBEY”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LED világítás a lakásban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest