- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mans20
addikt
-
Mr President
senior tag
Sziasztok
Itt sok hozzáértő ember van. Az kérdésem a következő lenne. Van egy corsair vx450-es tápom. Vidkarit cserélnék és így a konfig a következő lenne.Egy E8400 3ghz-en, egy 4890 toxic, két vinyó valamint egy dvd író. Elég a 4890hez a tápom? Előre is köszönöm a segítéségeteket!iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
MMIX
addikt
Ezt a tápot is sújtja az olcsóbb group regulation átka, de a szabványos értékeken belül marad a legrosszabb esetben is.
Cooler Master GX450 450W (Enhance) teszt www.jonnyguru.com szintén group regulation-os.
Ehhez képest például az XFX Core Edition 450W jobb. Biztos lehetne jobbat is találni az XFX-nél is a group regulation-os tápok között.
A group regulation kimenetes olcsó tápok mind ilyenek.[ Szerkesztve ]
-
balagedebr
tag
Sziasztok
Gép vásárlásán gondolkozok, eddig a kinézett konfig:
lap: Asus P8H67-M Pro
proc: Intel i5-2500K
mem: Geil 2x2GB DDR3 1333Mhz CL7
vinyó : ezek maradnak, 3 db SataII (WD 1TB, Samu 500 és 120GB)Egyelőre videokártya nélkül tervezem a konfigot.
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen tápot ajánlotok hozzá?
A kritérium az lenne, hogy csendes legyen (meg nyilván minél olcsóbb, de azért ne menjen a minőség rovásárára Be Quiet Pure Power tápokat néztem eddig).
Valamint szerintetek, ha később veszek (tervek szerint télen) hozzá egy 5850 (vagy valami hasonló fogyasztású, teljesítményű) kártyát, akkor majd vegyek megint tápot, vagy most tervezzem bele ebbe a konfig-ba, úgy hogy nem használja ki azt a pluszt, amit tud a táp?Köszi a válaszokat!
-
14adam
addikt
válasz balagedebr #9007 üzenetére
nyugodtan kalkuláld bele. mennyit szánnál rá?
#9005) Mr President elég lesz hozzá
[ Szerkesztve ]
-
stm_
tag
Egyébként sok kritikát kapott a "jonnyguru" féle teszt. Igencsak különbözik a "kitguru" általitól.
Ezért is született ez az oldal.Lényegében itt elmondja ,hogy a terheléses vizsgálat néhol nem reális, nem életszerű Pc terhelést mutat be, viszont a CX 430-tól kezdve ő mindig ezekkel a módszerekkel tesztelt...így maradnak a pontszámok.
-
Steve(AMD)
tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani nekem, miben tér el egymástól 2 Corsair táp?
- TX650 (Seasonic belső) nem a CWT-s
- TX650v2 (Seasonic belső)
Köszönöm előre is! -
stm_
tag
válasz Steve(AMD) #9012 üzenetére
Ha jól tudom a V2 -nek 1 12V-os ága van. A hatásfoka 80+ bronze.. Lényegében mindenben jobb,fejlettebb egy kicsivel. Egyedül a ventije sikerült hangosabbra az elődnél.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Steve(AMD) #9012 üzenetére
A V2 az új változat, nemrég jelent meg.
-
stm_
tag
Valóban annak is egy 12V -os ága van. Azt gondoltam ,hogy az atx2.2-nél még 2 sín van és csak a 2.3-tól egy 12V-os sín..de ezek szerint tévedtem.
Keresztterhelésnél igen igen a határon van a 12V szabályozása, bár ez még mindig határon belül van. Ráadásul ilyen "extreme" terhelésnek normál körülmények között nincs kitéve. Szóval nem lehet baj...legalább is remélem ,mert ilyen tápot rendeltem.
-
BlackPriest
őstag
válasz BlackPriest #8989 üzenetére
nyah, CHICONY Hipro 630W ügyén orosz oldalról találtam adatokat:
+5V 20A
+3,3V 25A
+12V1 16A
+12V2 16A
+12V3 16A
+12V4 16A
-12V 0,5A
+5Vsb 2,5Amég mindig nem tudom hogy ezt, vagy Corsair CX600-at tegyek a 4870x2 mellé
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
labbi
tag
Hali!
Mennyire megbízható ez a táp?
Chieftech ATX-410-212 -
zuzu000
őstag
Szerintetek ez mi?
Chieftek GPS-500A
asd -
Bocizozz
csendes tag
Mekkora tápot ajánlotok 4850/4870 radeon alá? (persze minőségi tápról beszélünk)
Tuningolni is szeretnék.[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Bocizozz
-
14adam
addikt
válasz Bocizozz #9020 üzenetére
széria hibás? lemaradtam valamiről
#9011) SSSSsheef újabb ss bél. A többit meg leírták előttem
(#9010) balagedebr fsp aurum lenne 17k-ért. Nagyon jó csak sajnos nem fér bele a keretbe,pedig brutális kis táp. Bq vagy chieftec ctg-t vegyél. Be quietből is csak az újabb szériát. Írd meg,hogy mik közül lehet válogatni
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
A 410W-os Sirtec beles Chieftec tényleg széria hibás volt. De rémlik valami olyasmi, hogy kétféle 410-es volt. Ebben nem vagyok biztos, de addig is a lényeget leírtam. Tényleg széria hibás volt, és ez a Sirtec sara.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
balagedebr
tag
FSP Aurum tetszetős, de sajnos nem találtam árgépen értelmes boltot, ahol meglehetne venni (lehet csak én voltam béna a keresésben), még valahogy elviselném a 17-et.
Be Quite Pure Power 430W-at néztem (nemtom itt mit kell nézni, hogy új szériás legyen?), ha az elég lenne teljesítményben, vagy ugyanígy Pure Power 530, ha kell annyi. Erről vélemény?
-
Dyno
veterán
válasz zuzu000 #9022 üzenetére
Nem ugyan az ne írjál már hülyeséget, még meg is kérdezted, legalább olvasd el a váálaszt, amit kaptál.
SSSSsheef: Kétlem hogy hangosabbra sikerült, jobb hatásfok miatt, a másik lényeges dolog, ezeknek rendben van a venti vezérlés, tehát ha meleg van akkor is adnak plusz feszt a ventinek, nem csak terhelés hatására, ergo keveseb az esély az égésre.
Még ami lényeges, komolyabb szűrést kapott már az új széria,nem hiába újabb SS fejlesztés.[ Szerkesztve ]
-
Bocizozz
csendes tag
4850/4870 radeonhoz elvileg elégnek kéne lenni egy jó minőségű 400as tápnak is nem hiszem hogy kell annak 500W-os...
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Bocizozz
-
Sundesz
őstag
Sziasztok!
Van az adatlapomon lévő konfig, most vennék bele egy HD 5850-et és később majd egy i5-2500-at. Kérdésem, hogy a jelenlegi 450W-os Chieftec CTG elég lesz hozzá (tuningolni nem fogok)?
Hörcsög Powa'
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Ha már többször feltették és nagyon triviális, elnézést kérek.
Új asztali számítógép vásárlását tervezem (ha kell, mellékelek tervezett konfigurációt) és nem szereték olyan problémába ütközni, hogy a táp nem bírja, vagy nem megfelelően szolgálja ki a hardvereket.
Honnan tudnám kb megsaccolni, hogy mekkora tápra lenne szükségem egy adott konfigurációhoz?
A kérdésem onnan ered, hogy némelyik házhoz adnak egy 400 W-os tápot, így nem kellene külön vennem egyet, viszont biztosra szeretnék menni, hogy ez a táp el fogja bírni az általam összerakott konfigurációt.
Előre is nagyon szépen köszönöm!
Üdv
JRip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
Mans20
addikt
válasz lordjancso #9032 üzenetére
Leírhattad volna milyen géphez kell majd,amit meg házakhoz adnak az általába hulladék,
-
14adam
addikt
válasz lordjancso #9032 üzenetére
tisztázzuk az elején. a gagyi táp veszélyes és a ráírt értéket nem bírja leadni. A mostani gépek 12voltos ágról esznek,tehát ez a lényeges,vannak olyan tápok amik 550wattosak de mondjuk 360wattot bír leadni 12voltos ágon.
A cpu+vga +egyéb fogyasztást meg kell nézni az interneten. Az egyéb pl alaplap,memória, ventik.... erre lehet kb 40wattot saccolni. A cpu és a vga ami igazán számít + a tuning.
Ha a táp gagyi belsőre épül,akkor az veszélyes a gépre,főleg akkor ha még nagyon le is van terhelve. Irodai gépek ezért mennek hulladék táppal 5-6 évig mert épp,hogy le vannak terhelve,de akkor se ajánlott ha nagyon túlméretezed. Álltalába ami ház+táp kombó és 10k körül van az veszélyes.
Az első hsz-t is ajánlom figyelmedbe.[ Szerkesztve ]
-
lordjancso
senior tag
Mondjuk ez:
SAPPHIRE 11179-02-40G HD6870 1GB GDDR5 PCIE
INTEL Core i5-760 2.80GHz 1156 BOX
MSI P55-GD85
2x KINGMAX Hercules 2048MB DDR3 1600MHz
HITACHI 2000GB 7K3000 7200rpm 64MB SATA3 HDS723020BLA64214adam:
Nem hiszem hogy lesz tuningolva a gép.
Kb ehhez a konfighoz szeretnék egy optimális tápot találni (márkában és teljesítményben).
Elolvastam az első hozzászólást. A technikai része világos, de a jó-rossz márka/típus ajánlás már elég elavultnak tűnik a dátumozás alapján. Ezért bátorkodtam kérdezni.[ Szerkesztve ]
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
Gucunja
aktív tag
Yesico Fl-420ATX
erről mi a véleményetek? Ismeri valaki?
-
14adam
addikt
válasz Gucunja #9036 üzenetére
ez egy 7 éves passzív táp. Az akkori tápegységek még igencsak alacsony hatásfokkal dolgoztak és ezért melegedtek is rendesen. Nemtudom,hogy ki volt az a barom aki akkoriba kitalálta a passzív megoldást át kéne kondizni is már meg egyebek,tehát ha most vennél én nem venném meg a helyedbe. Helyette egy fsp zen-t ha passzívat akarsz "olcsón". 300-as zen lebír adni annyit amennyit ez 12voltos ágon. Mondjuk az első szériás Zen 2005-ös de jóval nagyobb a hatásfoka és alig melegszik (tapasztalat)
(#9035) lordjancso chieftec ctg 400-500-at ajánlom.Az 500-at akkor ha alsótápos ház lesz mert annak hosszabb a kábele mint a 400-nak.Fsp sagaII,ghn vagy chieftec gps A (egy A legyen benne és ne ab mert az a régi széria) ezekből elég a 400-450 körüli
[ Szerkesztve ]
-
RabloTapyr
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Chieftec 550W GPS-550AB-A használtan ( 3évet ment ) megér 9000HUF-t? Köszi! -
14adam
addikt
válasz Gucunja #9038 üzenetére
hát jah,ott már igencsak maxon menne. Nálam tesztek erejéig rávolt kötve egy 8800ultra meg 2900pro-t is használtam róla. Azokat vitte,hosszútávon,hogy vinné-e azt a gépet,hát inkább egy kicsit nagyobbat vennék. Fsp zen 400 (ne újonnan mert még mindig nagyon drágán adják) Írj egy összeget,hogy mennyit költenél tápra.
#9039) RabloTapyr +pár ezer ft és egy új gps-t kapsz az új szériából (gps A).Újabb belső, nagyobb hatásfok,halkabb,erősebb
[ Szerkesztve ]
-
Mans20
addikt
Akkor már a CTG-t
-
RabloTapyr
csendes tag
Sziasztok!
Egy másik kérdésem: FSP400-60THA Erről tudtok valamit? HD4870et + e73000 C2Dt kéne kihajtania. Feltettem FSP topicban is , de itt hátha gyorsabb a válasz Koszönöm. -
vzsryl
nagyúr
válasz RabloTapyr #9045 üzenetére
Szia!
12V-on 14 és 15A-t képes leadni. Jó táp, csak már nagyon régi, alacsony a hatásfoka és nem is túl halk. Tuningot mellőzd, főleg a VGA-t ne húzd.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
14adam
addikt
válasz lordjancso #9046 üzenetére
persze. De mivel 1k a differencia a 400 és 500 között ennyit simán megér. Pl halkabb lesz ugyan akkora terhelésnél. Meg az élettartalmat is lehet így növelni
#9044) BlackPriest vannak jobban sikerült és kevésbé jól sikerült tápok. Kb akkora a szórás mint a procinál. Mondjuk most az én zenem kicsit meglett pöccintve full japán elkó készlet,új és más diódák
[ Szerkesztve ]
-
zuzu000
őstag
GPS-500AB-t vettem,remélem annyira nincs sok különbség ez és az A között...
-
14adam
addikt
válasz zuzu000 #9049 üzenetére
áh,nincs sok különbség... csak 5-6év eltérés van közöttük... Sokkal újabb az A bele,halkabb nagyobb hatásfok,erősebb
Ráadásul kitudja,hogy az ab milyen környezetbe volt,a kondik mennyire vannak már elhasználódva benne.... lehet,hogy fél év múlva viheted átkondiztatni[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest