- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- TCL LCD és LED TV-k
- MSI notebookok
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
encory
tag
Hello vettem egy asus gtx 960 strix 2gb-os kartyat, megtudnátok mondani milyen táp kéne hozzá hogy ne legyen probléma, mert most egy sharkoon wpm 400-as van csak, szeretném lecserélni..
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz ctrlaltdel13 #90003 üzenetére
Ok, ha ~5 éven belül van. A hangjáról megoszlanak a vélemények, amiket olvastam róla, azok alapján tűrhetőnek tűnik.
encory(#90004)
Nem egy csúcskategóriás táp, de ha már megvan, akkor maradhat. Ha nincsen túlságosan sokat fogyasztó alkatrész a gépedben, akkor el kell bírnia.Ha szeretnéd lecserélni:
-A VGA-n kívül még mik vannak a gépben?
-Mennyit szánnál rá? -
qpcm
újonc
Üdvözletem!
Gigabyte GTX 960 - Core i5 4460 - 16g memóriához mekkora teljesítményű tápra lesz szükségem?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
qpcm
újonc
válasz Grave_444 #90008 üzenetére
Köszönöm a választ.
Annyit hadd kérdezzek meg, hogy mi alapján számoljam ki a teljesítményt egyébként? Annyit tudtam, hogy a VGA 400W-os, de a proci az Intel szerint 86W-os, tehát valahova ötszáz környékére jött volna ki mindenestül, de a topik leírásban meg más van.
-
encory
tag
válasz DR|FTK|NG #90006 üzenetére
hát most veszek procit is s1155-nek kell lennie, e kettő között vacilálok:
Intel® Core™ i5-3330S Processor (6M Cache, up to 3.20 GHz)
vagy
INTEL CORE i5 2400 3.10@3.40GHz 6MBvan még két 1333Mhz-es corsair 4GB ram
meg egy ASrock B75GL alaplap
ezen kivül egy ssd azt csoki15K körül kéne
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
KAMELOT
titán
-
Tanatis
újonc
Sziasztok, az alábbi összeállításhoz szeretnék tápegységet venni, táblázatokból már sokat néztem, az itt fenti tápajánlót is, de nem tudom mi határozza meg, mi alapján kell (érdemes) választani. A gépbe ezek kerülnének:
alaplap - Gigabyte B85M-D3H (vagy Gigabyte GA-H81M-HD3, még vacilálok)
processzor - Intel Core i3-4170
videokártya - Gigabyte GTX750 Ti 2GB DDR5 (GV-N75TOC2-2GI)
memória - Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black (HX316C10FBK2/8)Hogy egy kicsit tanuljak is, mire kellene figyelnem, hogyan "adódik össze" az egyes kártyák fogyasztása? Háznak pedig egy DeepCool Smarter lett kinézve mert az alaplap mATX-es, bővítve/fejlesztve nem nagyon lesz, és mert bár alacsony ház, szélességre és mélységre még többnek is van írva a "normál" házaknál. Ha belefér az extra kérdés, ez szerintetek rossz döntés, lesz vele bajom? Videokártya elvileg kényelmesen elfér, hiába a "túlnyúló" hűtőventilátor.
Előre is köszönöm a segítő választ! :-)
-
varmi2
nagyúr
Mi a véleményetek erről a tápegységről: Enermax Modu 82+ 625W ?
PhenomII -t hajtana hd 6870-el, később fejlesztés lenne, vga és cpu terén is.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
szaszimi
tag
Sziasztok,
i5-6600k léghűtéses tuning (4.4 ghz)
z170 itx lap
2x8gb ram
gtx 970 melléez a táp megfelelne?
https://www.nzxt.com/product/detail/131-HALE82-v2-550w-power-supply.html
milyen belsővel készül? megbízható?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Tanatis #90015 üzenetére
Szia.
Az összefoglalóban levő táblázat meglehetősen régi, ennek a javításán dolgozom(új táblázat, ez egyenlőre még csak béta fázisban van).
Ezek egész olcsóak, van rajtuk elegendő csatlakozó, és el is bírják:
-Be Quiet! System Power S7 350W/400W
-Be Quiet! Pure Power L8 300W/400W
-Super Flower FX Bronze 350W(SF-350P14HE)/450W(SF-450P14HE)
-Seasonic Eco 430WA megfelelő méretű tápegységet nagyon durván így lehet meghatározni egy átlagos gép esetében(semmi többet fogyasztó extra alkatrész): (CPU max. fogyasztása+VGA max. fogyasztása)×~1,35(1,2-1,5)
De sok táp rendelkezik többfelé osztott 12V-os ággal, stb...Inkább nagyobb legyen, mint kisebb, de ha nem vagy benne biztos, akkor nyugodtan kérdezz.
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
Hali!
Enermax Pro82+ 625W és Modu82+ 625W között csak annyi a különbség, hogy az utóbbi moduláris?
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Fitzgerald #90023 üzenetére
Technikailag csak ez köztük a különbség, színügyileg a Modu82+ szürke színű, a Pro82+ fekete. PH! teszt
-
h.adam.92
őstag
Hali!
Corsair CX tápok megbízhatóak?
i5-4690 és gtx960 mellé lenne valamelyik fajta. Más ötletet is meghallgatok, ha van.
-
skyli
senior tag
válasz DR|FTK|NG #89965 üzenetére
Köszönöm szépen! Ez az EVGA Supernova GS nagyon megtetszett, de végül 650-eset vettem. Ez talán még 10 év múlva is jó lesz, talán emiatt egyáltalán nem fog bekapcsolni a venti se. De szerintem is elég lenne az 550-es, de végül ez lett, biztos ami biztos meg így biztos nem lesz maxon használva/túlterhelve.
-
Lajos8721
csendes tag
Sziasztok ha van egy fm2 Gigabyte alaplap amire egy 400w-os táp van dugva és a 8 pin helyett 4 van csatlakoztatva (mert ennyi van rajta) az kihathat valamire (teljesitmény,meghibásodás stb) ?
[ Szerkesztve ]
-
Lajos8721
csendes tag
-
Honzi
senior tag
Sziasztok!
Mi az a vga amit még elbír egy CTG-400?
Gép i5-3470 8GB ram 2 HDD 4 ventiRyzen 3600 & GTX 1080
-
Bocizozz83
tag
Sziasztok.Tudnátok ajánlani nekem egy korszerű minőségi moduláris minimum 500w-os tápegységet?
Szempont hogy fekete legyen lehetőleg és ne legyen túl drága.Komplett gép szabadulna nem komplett gazdájától!
-
Graphics
Jómunkásember
-
Sziasztok!
A következő konfighoz szeretnék új tápot:
ASROCK FM2A88M Extreme4 - Athlon X4 740, Intel SSD + 3 HDD (WD Red + WD Green + Samsung).
Most egy FSP350-60APN hajtja a rendszert immár öt éve, többek között a táp kora is ok a váltásra, illetve a kevés / nem praktikus kábelezés. A másik, hogy a mostani HD6670-t lecserélném egy GTX 750Ti-re (bár ahogy néztem, TDP-ben kb ugyanott vannak).
+a régi tápot szerintetek mekkora biztonsággal építhetném be anyósomék új gépébe, hogy pár évig még ott is duruzsoljon? Valami minimál alaplap+proci+1HDD netezős konfig lesz - de ha lefüstöl fél év múlva akkor kapok a fejemre
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
golf2gt
tag
Sziasztok. Szerintetek a profilomban található konfighoz elég az a 650-es táp?
-
Smiley
addikt
Hali,
Uj tuzfalam lesz az irodaban es ehhez egy uj tap is kelleni fog, tehat ez folyamatos 0-24/7. Egy APC Back-UPS Pro 1200 mogott lesz. (Szeretnem ha legalabb 5 evet lehuzna. Evente fel nap pihi jut neki, ez ido alatt normalisan ki lesz takaritva. (Az elozmenyek... az elmult 3 napban 2 chieftec purcant ki, mindegyik kb 5 evet ment folyamatos uzemben. Az egyik egy CFT-600-14CS a masik egy CTG-500-80P volt.)
A konfig valami ilyesmi lesz alatta:
GIGABYTE GA-B85M-DS3H
INTEL Pentium G3220 3.00GHz 1150 BOX
HyperX 4GB FURY DDR3 1600MHz CL10 HX316C10F/4
3db INTEL Gigabit CT Desktop Adapter
2db hdd, itt nem lenyeg a marka, mivel 2 evnel tobbet ugysem fog menni.Szoval nem tudom mennyit romlott a Chieftec minosege az evek alatt... Chieftec CTG-550-80P ezt neztem ki hozza... ha jol olvastem ennek a High Power adja a belet. Nyitott vagyok uj dolgokra, az ar realis keretek kozott nem fontos, tehat nem fogok 60e-ert tapot venni egy olyan gepbe ami kb 50-be kerul.
Elore is koszi a segitseget!
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Graphics
Jómunkásember
-
Smiley
addikt
válasz Graphics #90048 üzenetére
A story most hetfon reggel folytatodott, ez a szunetmentes mogott pukkant el... vagyis ebben a formaban nem igaz, mivel az apc lekapcsolt es nem kapcsolt vissza, addig amig rajta logott az a gep. Gyorsan kikaptam a gepbol a tapot ratoltam a 230-ra bekapcsoltam es pukkat Igazabol meg voltam elegedve veluk, tudom hogy folyamatos uzemre nehez talalni jo cuccot. A gari hosszusaga igazabol nem nagyon erdekel, Ami fontos ha pukkan a gep tobbi resze vedve legyen, aztan megy a kukaba, jon az uj es mehet tovabb, az idom sokkal tobbet er mint, hogy rohangaljak 10-20e cuccokat gariztatni.
Grave444: Koszi felirtam a listara, ha lesz egy kis idom utanaolvasok. Terheles tenyleg minimalis lesz, 1-2 havonta egy kernel forditas lesz a legnagyobb dolog.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
-=ZS=-
tag
Sziasztok!
Van egy Chieftec CTG-500-80P tápom, ami kellene, hogy meghajtson egy I7 860+R9 280X-et. Bár semmi sincs húzva, terhelés alatt előfordul, hogy újraindítja a gépet.
A kérdésem az, hogy valaki ismeri ezt a tápot? Elvileg a két 12V-os ágon 400W kombinált teljesítménye kellene hogy legyen. Hogyan tudom két ágból is táplálni a videokártyát (ha csak egy PCIe tápkábelem van), mert van egy olyan tippem, hogy nálam egy ágból próbál megélni a GPU, és ott már elérheti a maximális 240W-ot a fogyasztása, amitől resetel a táp.Itt láthatóak a kábelek
Itt pedig a technikai leírásAz lehet, hogy a 12V1+12V2 combined alatt azt értik, hogy az egyik ág a kiegészítő 12V amit a proci mellé dugok, a másik meg a PCIe táp? Így valójában csak maximum 240W juthat a videokártyának?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LED világítás a lakásban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest