- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Melyik ezek közül a halkabb, ajánlottabb?
Be quiet! System Power 7 400W
FSP Hexa+ 400W
XFX TS 430W
XFX TS 450W
Super Flower 450W
Hangról sajnos nem találok adatot.Köszi.
...
-
general
addikt
válasz DR|FTK|NG #88397 üzenetére
és Grave444
nem nekem lesz, cimbi kérdezi, megvegye-e, asszem 11-13ért. nem igazán ismerem, ezért kérdeztem itt, én annyit mondtam, de szerintem is találni jobbat. mondjuk az FSP belső azért nem rossz. játszani lesz, közepes vga, 3 hdd, max i5 cpu. nincsenek komoly elvárások, ne ciripeljen, működjön normálisan.
-
general
addikt
srácok, ez a táp milyen? ajánlott kategória? milyen belső? CoolerMaster RS 500 PSAP J3
köszi -
CsonkaImo
addikt
Köszönöm a gyors válaszokat!
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
650-es XFX XTR tápra rá lehet bízni egy Fury X-et, esetleg 980Ti-it?
Így nézne ki a konfig:
i7 6700k @ 4,5Ghz
16GB DDR4-es RAM
1db WD Red HDD
1db Kingston SSD
meg a két kártya valamelyikeA kártyák órajelét is emelném.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
vhw
addikt
válasz DR|FTK|NG #88385 üzenetére
Jelenleg egy GTX 750 van, kicsit több kéne de válójában 45-46k és mégsem egy kategória a 750Ti-vel.
Ami az átalakítót illeti; a két molex ugye egy kábelen van, jelent bármi előnyt, hogy mind a kettő molex a 6 pinesbe megy, vagy a másik átalakítóval csak egy db?
Vegyes molex-sata-> 6pin átalakító meg bizonyára nem létezik, hogy mindkét ágról menjen... :/"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
vhw
addikt
Egy FSP350-60HHN mit szólna egy R7 370 vagy R9 270 videókártáyhoz (i3 proci mellett)?
Másrészt; egy 6 pines csati biztos kellene, de a csatlakozók számával van egy kis probléma; 6 pines nincs a tápon. Molexből/sataból is csak 2/3 db van... (a 2 molex és a 3 sata külön kábeleken van)
Molex to 6 pin átalakítóm van két fajta is;
- 1 molex -> 6 pin
- 2 molex -> 6 pinMelyik lenne előnyösebb?
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
speeedyyy
tag
Sziasztok!
Lecseréljem a 4-5 éves FSP Bluestorm II 500W tápom egy FSP HEXA 500W-ra?
A mostaniban nemrég lett venti cserélve, tehát halkan teszi a dolgát. -
ló úr
őstag
válasz Belladella #88378 üzenetére
Mihez kell neked ekkora táp? Fogadok egy jófajta 450-es is elég lenne a gépedhez. Korszar nem a legjobb tápokban. Ez nem egy rossz fajta de ennyi pénzért kapsz jobbat sokkal
Írd le mi a géped és ajánlunk tápot.
Egyébként visszafele kompatibilisek ezek a dolgok. Szóval tuti menne a gépeddel ez a tápegység."Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Belladella
újonc
Üdv, nézegettem az új tápokat és ez tetszett meg: [link]
A kérdésem a következő, van egy Asrock Z77 Extreme4 alaplapom. Ha jól olvastam a használat útmutatót azt írja ATX 12V Power Connector (ATX12V1) na már most a táp pedig ezt írja ATX12V v2.4 and EPS 2.92 standards and is backward compatible with ATX12V 2.2, 2.31 and ATX12V 2.01 systems.
Értelmezésem szerint nem fog menni a kettő együtt. Valaki eltudná magyarázni, hogyan is működik ez pontosan? Illetve még ezt is írja It’s your choice – run it in the default multi-rail +12V mode, or toggle single-rail operation. Mi a különbség a single vagy double között? Gondolom ahhoz olyan lap kell ami viszi a double-t.
Köszi a válaszokat előre is.[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
Egy jó ~500W-os táp elég lesz:
-Thermaltake Hamburg 530
-Super Flower 550W > FX Bronze 1 ágas, Amazon több ágas, de ez is elbírja
-Seasonic S12II 520 > Az osztott ágasságáról vita volt mostanában a fórumon(csak papíron osztott ágas).
-Seasonic M12II 520 EVOÉn VGA-ból GTX 970-et vennék, emellé a SF 450W-ot, és a Seasonic ECO 430-at is nyugodt szívvel ajánlanám.
[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
Üdv!
Ugyan nagyjából tisztában vagyok vele hogy melyik tápok jók, van viszont egy olyan gondom hogy nem tudom melyikek halkak.
Jelenleg egy öregedő Corsair CX400-am van (elvileg Seasonic beles), ami nagyon megbízhatóan teszi a dolgát, viszont elég sokat ment már, ráadásul messze övé a leghangosabb venti az egész gépből, már terhelés alatt. (nem csapágyas vagy ilyesmi, csak nagyon pörög). Valószínűleg a mostani 3570K + R9 270 kombináció amit visz már túl közel van a táp maximális teljesítményéhez ahhoz hogy csendben tudja végezni a dolgát.
Az új tápnak méretben eggyel nagyobb kategória kellene hogy legyen (tippre olyan 600 W körüli, vagy ami szerintetek jó), mert jó esély van rá hogy a videokártyát egy R9 390 fogja váltani, aminek a fogyasztása kb. egy amerikai autóéval vetekszik.
A lényeg hogy megbízható legyen és főleg hogy halkan el tudjon látni krafttal egy ilyen szörnyeteget is. Ezenkívül nagyon örülnék ha nem lenne szétbontva a táp 12V-os ága - hülyeségnek ill .gyártói spórolásnak tartom és nincs kedvem arra figyelgetni hogy vajh' melyik csatlakozóval melyik ágat terhelem...Keret 20k.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Fricu
tag
Hali
passzív tápot nem tud valaki (300W elég, netezős gépbe, szobába)?
kösziFricu
-
pixel06
csendes tag
Szaisztok
asrock 980de3/u3s3
AMD x8 bulldozer 8350
16 gb kingston ddr3 1866mhz hyperx ram
msi r9 280x gaming 3g
hkc 650 táp
ssdehhez a konfighoz keresnék tápot.
a jelenelegi hkc 650
Privátra illik válaszolni....
-
dqdb
nagyúr
válasz Nokia735 #88367 üzenetére
ha vennél: hiába a minőségi belső, inkább valami fiatalabbat keressél
ha van: hiába a minőségi belső, előbb-utóbb érdemes lesz elgondolkodni az utódlás kérdésén (nem azt mondom, hogy most venni kell másikat, hanem azt, hogy idővel ne érjen meglepetésként)szacsee: szép
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
szacsee
nagyúr
Ismerős szólt, hogy a gépe szarakszik. Villámkár után a biztosító csináltatta meg. Az általam beszerelt fsp tápot szerintetek mire cserélték? ... Mercuryra. H81- es netezős gépben. Remélem ebben az évtizedben kihullanak a kereskedelemből ezek a fosok.
-
CsonkaImo
addikt
Na, a fórum javaslatára megvettem az XFX XTR 650-es tápot. Brutál jó! Nagyon jó minőségűek a kábelek, és elég hosszúak is. A ventilátor az esetek többségében nem is megy! Elég komoly terhelés kell, hogy elinduljon, és így is teljesen csendben van. Nem cicereg szerencsére, csak egy nagyon halk búgás hallható kb 10 cm-ről. Szerintem ebben az árkategóriában, 5 év garanciával nagyon jó vétel.
Köszöm a segítséget!
-
UXEBAeneas
csendes tag
Üdv, kérlek javasoljatok egy optimális (értsd: minimálisan szükséges műszaki tartalom, arányos minimális ár) szünetmentes tápot.
HP ProOne 600 (180W) és Wacom Cintiq12W (30W)Legyen időm menteni az éppen aktuális rajzomat Photoshopban, ez kb 2-3 perc egy maximálisan 1-1,2 gigás fájl esetében.
Előre is köszönöm
-
jatszo
aktív tag
Sziasztok! Melyik a legolcsóbb minőségi moduláris táp? Köszi
-
Nokia735
csendes tag
Hali
Létezik szerintetek,hogy ennek a tápnak Corsair CMPSU-620HX Seasonic a belseje van?
-
ló úr
őstag
válasz Feriboy2 #88356 üzenetére
7-8ért ha elfogy nézz máshol mert jobbat szerintem nem fogsz találni ennyiért. Hardverkerbe vettem szüleimnek FSP 400W-os tápot, pontos típusszám nincs meg fejben. Bontott volt de adtak rá 2 év garit 4990ftért nem rossz. Tényleg nincs agyonhasználva, a venti is halk volt
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Feriboy2
aktív tag
Szevasztok!
Az alábbi konfighoz tudnátok nekem ajánlani tápot? maximum 7-8 ezerért szállítással vidékre.
ház: Modecom A10 (tudom tróger de a célnak megfelel)
cpu: Intel Core i3 4170
alaplap: MSI H81M-E34
vga: integrált (ha esetleg veszek is bele akkor is csak egy tizenpárezres geforce-ot)
ram: 1x4gb Crucial DDR3 1600 MHz (talán később még 1*4gb megy majd bele)
ssd: samsung 840 evo 250 GB
dvd író
HDD: talán 2-3 db régebbi cuccot tárolniÉn ezt néztem ki. Ha esetleg elfogyna, drágulna akkor mi lenne még jó?
-
ló úr
őstag
válasz KAMELOT #88345 üzenetére
Meg is vagyok vele elégedve. Hangja nincs neki, félmoduláris,gold hatásfokú. Ez a 450w szerintem kb bármire elég lesz amit egy kártyás "gamer" gépnek hívnak Nem bántam meg h a Raideremet elpasszoltam, annak volt egy idegesítő mormogó hangja. Ennek semmi egyelőre
-
KAMELOT
titán
válasz Balathruin #88353 üzenetére
Még jó, hogy ezeket a tápokat nem ismerem. Én mindig jó minőséget vásároltam. Innét már nincs váltás jobbra!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
crysis88
tag
[ Szerkesztve ]
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
crysis88
tag
Itt kertem segítséget hogy milyen tápot vegyek. Egyagast akartam és végül ezt a tápot választottam nyugodt szívvel , de ledöbbentem amikor átvételkor megláttam a címkén hogy 2 12V ág van.
Nem gondoltam hogy egy olyan gyártó mint a Seasonic nem tudja hogy mit is csinálnak...Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
crysis88
tag
Kérem mindenki figyeljen oda aki Seasonic S12II-520 tápot akar venni , mert nem egyágas hanem kettő , áganként 20A tud , hiába állítják itt váltig hogy egyágas.
Bocsi a rossz minőségű képért [link]
(#88346) Grave444 Mostmar semmit sem értek...Akkor rossz címkét raktak rá ,vagy mi?
[ Szerkesztve ]
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
-
arny14
tag
válasz Graphics #88310 üzenetére
Egyenlőre sajnos nem fogok tudni tápot venni...
Tápom tulajdonságai ugye:3.3vV24A
5V-24A
12V(1)-16A
12V(2)-16A
12V(3)-16A
12V(4)-16AKitaláltam addig valamit:
Kell egy 1db 8 pin meg egy 1db 6 pin a r9 290 kártya stabil meghajtására
->8 pin előáll 2db 6 pinből
Ergó 3 db 6 pin kell a kártyához , darabonként 75 w teljesítményel.
->6 pin elő áll 2 db molexbőlNa most van 2 ágam/ 2 db+ molex nincs rájuk kötve semmi, ezeket át tuddnám alakítani 6 pinessé.
És van az alap pci ág , ami a szűk keresztmetszetem szerintem, hiszen ezen van 2 db 6 pin. ez kb 130 w teljesítmények felel meg és névlegesen kéne rajta lenni 192 w teljesítmények , mégsem tudja.Így 3 ágról vennék le egyenként 75 w ot , ez működhet átmeneti megoldásként? Kijönnék két átalakitóval kb 800 ft ból.
Vagy több ágból nem jó ötlet összehozni?
Visszaírni luxus?
-
marco0007
aktív tag
Sziasztok! Az érdekelne, hogy ez a táp elbírna e egy R9 390 NITRO-val? A többi info a nevem alatt.
Üdv!
-
ló úr
őstag
válasz BUZZLGHTYR #88331 üzenetére
Vegyél egy Super Flower 450W-os tápot
-
Grózi
veterán
Vegyél inkább 14K-ért újonnan egy ilyet:[link]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
DR|FTK|NG
veterán
Annyit nem ér.
-
Grave_444
nagyúr
válasz BUZZLGHTYR #88329 üzenetére
Nem lenne elég a táp.
-
ló úr
őstag
válasz BUZZLGHTYR #88327 üzenetére
A gtx 460 nak 2* 6pin kell.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
csá.
van egy fsp 350-60mdn tápom.
asrock g31m-s + q6600 + 2gb + gtx460 + 160gb.
elbírja a táp?
tudom, hogy nincs rajta pci-e csati, de a molex átalakító megoldás lenne?
ill. ha nem bírja el, akkor mit vegyek a helyére? -
-
KAMELOT
titán
Most nézem már nem is kapható október 1-e óta a V1200 táp. AKkor még pont időben vettem meg az legjobb tápok egyikét!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Shaza
senior tag
Kevés a 8350?hmm..
Te mit ajánlasz? -
Shaza
senior tag
Mit ajánlotok?Amd fx 8350
gtx 660 (később gtx 980) -
Shaza
senior tag
Egy ATX 2.2 szabványú táp helyére be tudok tenni egy 2.3-t?
-
marton.m
tag
válasz marton.m #88316 üzenetére
Elnézést a dupláért,
este vankésőn vettem észre, hogy a 500, 600 ill. 700 Wattos Hyper M között minimális az árbeli eltérés. Közülük melyiket lenne érdemes választanom?
Bár még fennáll a másik kérdés is, hogy ha elvetjük a modularitást, milyen tápok jönnek képbe.[ Szerkesztve ]
-
marton.m
tag
válasz Graphics #88315 üzenetére
Köszönöm! Bár ez esetben, hogy 3, vagy 5 év a garancia nekem teljesen mindegy, de ha jól értem nem csak ez az érv ellene. Amennyiben az 500 Wattos Hyper M elég lenne a konfigomhoz, lehet, hogy azt választom, de ettől többet nem nem költenék rá.
Esetleg, ha eltekintünk a modulárisaktól, miket ajánlanál?[ Szerkesztve ]
-
marton.m
tag
válasz Graphics #88313 üzenetére
Pl. ez a Thermaltake nem ugorja meg a lécet?
-
marton.m
tag
Szép napot!
Phenom II 945 - helyette egy i5 2400 lesz a közeljövőben
Gigabyte MA770T ES3
4GB 1333 - ez valószínűleg le lesz cserélve 8GB 1600, vagy 1866-osra
A napokban pedig beszerzek egy R9 380 4GB-ot. Ő fogja váltani a HD5770-est. Eddig egy ilyen Gigabyte táppal használtam, de ha jól számolgattam, ez már nem lesz elég.Minél olcsóbban (10-20k) szeretnék beruházni egy másik tápra.
Ha ilyen árban lehetnek elvárásaim, akkor azok a következők lennének:
- fekete burkolat, hogy ne kelljen átfestenem
- modularitásElőre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
arny14
tag
Ezer köszönet a gyors,,szakszerű válaszokért!
Bár minden ilyen gördülékenyen menne!
További szép napokat!Visszaírni luxus?
-
arny14
tag
-
arny14
tag
Üdv!
Kérdésem az lenne , hogy :
Gépem:
-x4 975be
-870a-usb3
-corsair h60 hűtés
-8 gb ram 1600mhz
és most váltottam videókarit(procit is akartam a közeljövőbe)
5850 ről r9290 ra.Na most minden játéknál kikapcsol a gép , ahogy betöltenek ,csak teljes áramtalanításal lehet újraindítani.Tápom:Hipro HP-w700wc3
Gondolom a közelébe sincs már , vagy sose volt a 700 w névleges teljesítmények, és mikor a kártya elkéri a plusz ampereket inkább kilövi magát.
Jól gondolom?Milyen táp kéne a helyére?
Az új proci 4690 lesz vagy a k verzió.Köszi szépen előre is a válaszokat!
Tisztelettel,
AVisszaírni luxus?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Gitáros topic
- AliExpress tapasztalatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest