- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Egyelőre jegeli az Intel felvásárlását a Qualcomm
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- A CES-en érkezik a Strix Point nyúzott verziója
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz Salvador20 #15154 üzenetére
Szia!
"Maga a táp egy thermaltake element q-ban lévő 220W-os,ami ha 80%-os hasznosság mellett bírnia kell ~176W-ot."
Mennyit tud leadni 12V-on? Nem hasznosság, hanem hatásfok a szó, amire gondolsz. A tápra ráírt teljesítmény a max. leadható teljesítményt jelenti, aminek semmi köze a hatásfokhoz. Ha 220W van ráírva, akkor annyit biztonságosan le kell adjon, tehát annyit kérhet tőle a gép.
A hatásfokról az 1. hsz-ban olvahatsz, de kimásolom neked:
"Beszéljünk kicsit a hatásfokról. A táp, miközben átalakítja az áramot (230 V) a PC számára emészthetővé (pl. 12 V), hőt termel, ez pedig veszteség. A hatásfok megmutatja mennyi is ez a veszteség.Nagyon lesarkítva:
felvett energia = leadott hasznos energia + veszteség
hatásfok = leadott hasznos energia/felvett energia
hatásfok = 1-veszteségEsetünkben: 350 W-os táp max.-ra terhelve 437,5 W-ot vesz fel konnektorból.
De ha csak 220 W-ot kér tőle a géped, akkor ő is csak 275 W-ot kér a konnektortól. Feltéve, ha 0,8 (80%) a hatásfoka.
Az egyes tápok hatásfoka viszont a terheléstől függően változik (kb. 5-20%-ot, tápfüggő, hogy mennyit).
Elmondható, hogy alacsony, nem kellő terhelésnél, rosszabb a hatásfok, mint optimális kihasználtságnál, tehát feleslegesen nagy, túlméretezett, 500+ wattos tápoknál fajlagosan többet fizetsz ugyanannyi energia előállításáért, mintha optimálisan kihasználnál egy kisebb (de minőségi!!!) tápot.Egy 350 wattos táp nem attól 350 wattos, hogy annyit vesz fel a hálózatról, hanem attól, hogy igény esetén annyit képes folyamatosan leadni a számítógépnek!"
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
deathcrow42
aktív tag
válasz Salvador20 #15156 üzenetére
Nyugodt lélekkel vágj bele, a táp elég erős ahhoz, hogy elvigye az egész konfigot.A minimum 400 wattos azért van odaírva, mert a dzsunkabalra tápok odaírt 400-500 wattal is alig tudják azt adni, amit ez a Thermaltake bír.[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
vzsryl
nagyúr
válasz Salvador20 #15156 üzenetére
Na, itt egy teljesen más probléma forog fent. Mégpedig az, hogy Az Ul szám alapján Solytech belesnek tűnik a táp, szóval nagy eséllyel veszélyes darab. Inkább beneveznék a helyedben egy 3k-s, 200-300W-os FSP, Delta, Sirtec vagy valami hasonlóan jó minőségű használt tápba.
(#15157) deathcrow42: Ez a TT sem különb azoknál. Solytech bél van pl. a Deer tápokban.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Salvador20
őstag
válasz Salvador20 #15161 üzenetére
méretei: 64.07mm H x 125.53mm W x 100.29mm L
Be Faster, be Smarter, or Cheat!
-
Salvador20
őstag
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Salvador20 #15154 üzenetére
Ott nem a "videokártya" lesz a gyönge pont szerintem, hanem maga a processzor. Úgy gondolom, hogy teljesen fölösleges pénzkidobáson gondolkodsz.
#15170 tarti19: FSP HEXA 500 nem jöhet számításba? Elég erős, csöndes jószág, belefér a keretedbe és a legtöbb normális helyen kapható is...
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
vzsryl
nagyúr
válasz Salvador20 #15165 üzenetére
Igen, és a 300W-os is bőven megteszi. FSP beles egyébként.
(#15171) peti_s: A gyártók is kimérik, és általában 4-5W-os max. fogyasztás jön ki. Az egytányéros változatok átlag 20-30%-al kevesebbet fogyasztanak, mint a kéttányérosok.
(#15176) butafej: Szia!
Sokkal jobban jártál. Esetleg tudnál fotót készíteni úgy, hogy a rácsán belüli dolgok látszódjanak valamennyire? Vakus géppel ez a dolog kivitelezhető.
(#15179) Hospitaller: ADATA HM-550, de ezen kevés a csatlakozó. Ha nem akarsz komolyabban bővíteni, akkor elég lesz az is, amit adnak hozzá. Emiatt jobb választásnak tartom a Sharkoon Rush Power M 500W-ot. Ennek a 12V-os ága inkább egy 400W-os tápnak felel meg, de még ez is bőven elég lenne az említett konfighoz. Ha ez zavar, akkor van 600W-os verzió is belőle. A silentStorm CM változat is jó, de annak rövidek a kábelei, szóval mindenképp a Rush Power M-ben gondolkodj.
A 25k-ba még épp belefér a Be Quiet Straight Power E8-480W CM. Ez extrém halk és 80+ Silver a hatásfoka.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Salvador20 #15173 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy az E-350 egy harmatgyönge processzor, és egy egészen jó GPU házassága. Ez a kombó tökéletes multimédiás célokra, netezni, stb., erre is találták ki.
Minden egyéb alkalmazásnál egyértelmű procilimitet ad. Magyarul a processzor "kevés" a vele összeépített GPU-hoz. Ezen nem fogsz tudni segíteni egy még erősebb VGA-val....Sajnos, a processzort meg nem cserélheted...
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
bandi0000
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz Salvador20 #33388 üzenetére
Simán vinni fogja a 350W-os táp.
-
04ahgy
nagyúr
válasz Salvador20 #33388 üzenetére
Sinán fogja vinni!
(#33386) kisfiu87: Én is csak a tuningolt esetre vonatkozóan mondtam, hogy csíkos lesz.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Salvador20 #33670 üzenetére
Fogalmazd át a kérdést kérlek, mert akárhányszor linkeled újra, én annyiszor nem tudom értelmezni. Bővített magyar mondatokban, érthetően fejtsd ki, hogy mi van, mi lenne elég a gépednek, és mit szeretnél...
(#33672) margithid: Felső táposban nem lesz gond!
(#33671) petike2014: Jók a GPS-ek, csak öregek már, 12V-on relatíve gyengék, hangosak és alacsony a hatásfokuk. De a kábeleik tényleg jó hosszúak. Elnyűhetetlen, kiváló tápok amúgy.
(#33663) petike2014: A CX attól még jó táp, tény, hogy van pár ciripelős darab. Az FSP ár-értékben, normál minőség mellett nagyon elöl van. Szóval FSP-vel nehéz mellé lőni.
(#33660) petike2014: Ha a keretbe belefér, akkor Aurum. Nekem üzemel egy idehaza, nagyon jó táp! Még az APN-nél is nagyobb mértékben leszel vele megelégedve.
(#33659) G@be22: Ment válasz a másik topikban, de a jövőben a több topikra kiterjedő copy-paste kérdésfeltevést mellőzd...
(#33655) modern: Az Elite Power nem ajánlott a CoolerMastertől. Ősrégi, és már akkor is voltak nála jobbak.
(#33652) XharX: AX1200 for president! Én ilyennel extrém tuningolok. Bivalyerős jószág.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest