- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- SSD kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
Igen. Sok mindenre elég a 400..
Nem olyan éhes ezPersze egy 450-500-as jobb lenne hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
-
Cs1csó
félisten
A táp minőségétől függ, hogy milyen terhelést bír el és mennyire hatékonyan, egy gagyi táp lehet nem bírja el azt ami rá van írva vagy annak a 90%-át sem, ha ezt eléri a konfig akkor egyszerűen lekapcsol a gép vagy rosszabb is történhet. Bevált minőségi tápoknál ettől nem kell tartani tudják ami rájuk van írva. Itt egy cikk a hatásfok és a teljesítmény arányáról:[link]
A tápvásárlásnál érdemes azt úgy méretezni, hogy a valós konnektorból felvett áram a tápot 50-80% között terhelje, ennél se nagyobb se kisebb ne legyen a táp terhelése amikor maximálishoz közeli a fogyasztása a konfignak pl. játék.
A 70% ideális, egy minőségi tápnál mindenképp.
Sokan túlméretezik és van hogy terhelés alatt sem éri el a táp az 50%-os kihasználtságot az sem jó, a 70% ideális.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
Egy minőségi tápegység 100% terhelésnél sem problémázik. Más kérdés, hogy folyamatosan ekkora igénybevételnél mennyire csökken az élettartama. Ezért is kell tartalékot hagyni bennük, hogy a magas hőterhelés miatt ne legyen idő előtt vége a "dalnak".
https://howbad.info/
-
Gyuszi83
tag
60-70 fok közt mozog, szóval nem mondanám... Több helyen is meg kérdeztem már a gondomat, de semmi érdemleges. Többféle win10, driver stb, de semmi....
A lényeg amit látok hogy benchmark elején pár mp-ig 60 fps körül van 120 watt fogyasztás 60 fok körüli a vga, és elkezd esni az fps kb 1 perc múlva már csak alig 20 fps és 80 watt fogyasztás kb 70 fok a vga.
Nem egyszer volt hogy fagyott is és csak áramtalanítással tudtam újra indítani.
Lenne egy FSP 350-es táp, próbára elég lenne, hogy kizárjam a táp hibát ?[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Miért ne? Hasonló megoldása van egy csomó eszközömnek pl. a STB, media lejátszó, külső HDD, de a monitoromnak is hasonló megoldás van csak ott a a villásdugó is rajta van és azt dugod be a konnektorba, de az elv ugyanaz.
A működési hőmérsékletre kell figyelni azt írja hogy 0-40 celsius fok között tehát fagyot ne kapjon és értelemszerűen vizet se, és mondjuk padlástérben vagy tűző napon se legyen mert simán lehet olyan helyen 40 celsius foknál melegebb is. -
BRABUS113
aktív tag
Huh, ez jó kis akció, így elgondolkodtatott. Köszi, hogy megosztottad.
Corsair TX850M
vagy
Corsair RM650xAnnyira pici az árkülönbség, hogy akkor már a 850-t venném.
Adatlapomba lévő gépbe lenne beszerelve, 3070-re újítok és rá pár hónap múlva Ryzen 5600.
Steam: BRABUS113 ||| Uplay: BRABUS_113 ||| EAplay: BRABUS113
-
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
Felhívtam őket, nekem tökéletes is, nem szeretnék bedugózni a városba így, hogy holnap már szerelném be a gépbe. (Érdről közelítek, Budaörs kiváló nekem). Aqua is kitette keletre a habokba az átvételi pontját, uh. Az úgy egy ötössel több, ha a benzint is rászámolom. Legalábbis az árakat érdemes így nézni Köszi mindenesetre. Jó lett volna a kis egyszerűbb ajánlott táp is, de végül meghoztam egy merész döntést a pénzt illetően, inkább ez. Amúgy nincsenek illúzióim, csájna itt minden.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Puma K
nagyúr
-
DravenMoral
senior tag
Valóban, nem egy ajánlott kártya.
De azt is nézd, hogy az én gépemben akkor csak egy 550w táp volt, 1080ti, r5 2600x, 9db rendszerhűtés, 1db m.2 ssd, egy két hűtéses procihűtő, illetve egy 4tb-os hdd.
Ha ezt elvitte az az 500w, akkor elvinné az az 550w azt az r9 290x-et.[ Szerkesztve ]
-
Még egy RX 580-on gondolkodom, nálam csak RADEON jöhet szóba.
Én játszok egy régi MMO játékkal a Rift-el és ott azt tapasztaltam hogy a mostani R9 280X-em max grafikán jobban teljesít mint az előtte volt R9 380X, pedig elvileg szinte ugyanaz a teljesítményük. Valahogy ahoz a játékhoz (rosszúl optimalizált motor) a nyers erő kell. Bár az RX 580 újabb, magasabb órajelen megy minden más statisztikája gyengébb mint az R9 290X. Viszont ellene szól hogy kb dupláját eszi wattban és melegebb emiatt. -
Viktor77
titán
Ez gyakorlatilag mindegyikről elmondható.
Persze, nyílván, pl. egy Emag biztos lesz.MOD: Látom, nálad is a 650-es van. Én is megvettem, de még nincs beszerelve. Amit láttam, hogy baromi merev az alaplapi tápkábel. Te hogy oldottad meg?
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
A CXm azért az olcsóbb tápok között egy jó széria, de 750-est nem vennék belőle, max az 550-est. DC-DC-s, primer oldalon japán kondival, alacsony ripple, 5 év gari, védelmek vannak benne, félmoduláris. A ventilátor viszont tényleg nem valami acélos, vagy elviseled a hangját vagy nem.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
MMIX
addikt
Ezek olcsó ventilátorok egy San Ace vagy jobb ventilátorral 10-15 ezerrel drágább lenne, az átlagvásárló nem veszi le a polcról, szerintem. Töbszörösen drágább mint a Yate Loon vagy Hong Hua.
Régen ezek voltak bennük, Seasonic X KM3 meg SnowSilent.Venti ugyanúgy lehet selejtes új korában.
Amikor elkezd dolgozni a gép, más is zöröghet.
[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
Itt van még nálam egy Prime Snowsilent ugyanezzel a ventivel, valamelyik nap megnézem a másik gépben, de amíg használtam nem emlékszem ilyen erőteljes hangra, valószínű a venti profilt jobban eltolták, 550W-re nem kellett nagyon járatni.
De persze lehet, hogy a "minőség" is alábbhagyott, itt egy hét éves teszt ugyanezzel a ventivel.
The cooling fan is provided by Hong Hua, and its model number is HA13525M12F-Z. This fan uses a fluid dynamic bearing for better longevity. Seasonic mentions that this fan will last 70,000 hours at 40 °C, so it should last a long time, especially if you consider the PSU's long-lasting passive mode. At high speeds, this fan is loud, there is no doubt about that. However, its profile is very loose, so you will barely hear it even if you deactivate semi-passive mode.
Seasonic PRIME Series 750 W Review - A Look Inside & Component Analysis | TechPowerUp"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest