-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DravenMoral
senior tag
Üdv!
Új tápegységnek bátran merem ajánlani ezt:
linkNem fogsz csalódni benne.
Ismerőseim körében is elterjedt, és eddig 1év alatt semelyiknek nem volt problémája.
Egyik helyen egy I7 7700k, Rtx 2060-at hajt.
És eddig még ott sem volt gond vele, bőven meghajtja mindkét komponenst.Másik tápnak pedig még ezt tudnám ajánlani:
linkŐ is szerepel a baráti körömben egy helyen egy i9 9900, 2080Ti konfigot futtat.
Nem volt még vele sem probléma.
Ennyi pénzért már ne is legyen.A feltételeidnek mindkettő megfelel.
[ Szerkesztve ]
-
DravenMoral
senior tag
válasz Fenn3gyer3k #136249 üzenetére
Ezt ajánlanám számodra:
[link]
Ez már elegendő lenne a gépedhez, ez alá semmiképp ne adj!Egy alternatíva:
[link]Mindegyikkel szépen elférsz a gépben, "minőségi"
Tápok.
Nyilván nem felsőkategóriásak ennyi pénzért, de ezekben már megbízhatsz.
750W alá viszont ne menj, mert túl kevés lesz a táp a gépednek. -
DravenMoral
senior tag
válasz Paxker315 #136254 üzenetére
550w.. folyamat 100%-on menne szerencsétlen táp, azzal a konfiggal.
Én mindig nagyobbat veszek.
A mostani gépemben egy 700w-os táp van.Paraméterek:
-i5 3470
-rx 570 4gb
-2x8gb ram
-1ssd
-1hdd
-3ház hűtés
-Be Quiet Pure rock slim cpu hűtésÉs habár tudom, hogy az enyémhez bőven elég lenne a 600w is, hogy halk, és konkrétan zajtalan legyen a táp, de ezt a 700w-os nzxt moduláris tápot szereztem be használtan 10.000ft-ban.
Ennek már 2éve, tökéletesen üzemel.
És olyan szinten halk, hogy nem is lehet hallani.+Ha erősebb komponens lesz a gépben, garantált lesz a tápellátása neki is.
(És fenegyereknek a gépében pedig elég új alkazrészek vannak, gamer gép. Van egy selytésem, hogy fogja fejleszteni.)
Az áramszámlát meg ne vedd alapul nálam, én is fejlesztek hamarosan.
[ Szerkesztve ]
-
DravenMoral
senior tag
válasz palfitom #136258 üzenetére
A későbbiekben bőven tud bővíteni, fejleszteni.
A mostani gépének alapvetően elég lenne 650w, de ettől függetlenül a 700-750w-os tápok sem lennének fölöslegek a gépébe.
Nem felületes tudásom van, csak javarészt azt osztom meg globálisan, amiket tapasztalok ismerősi körökben is.
És velem is megesett már.Mellesleg így legalább szépen elmuzsikál a táp, erőfeszítés nélkül.
Az életideje emiatt pedig nagyban nőhet, használattól függően. -
-
DravenMoral
senior tag
Kis off topic, abszolút nem tudom, hogy hol kéne megkérdeznem.
Adott egy Msi mpg 750w gold táp(moduláris), aminek van 3 vga kábele.
A 3 kábelból 2kábel 1x8pin-ből 2x6+2pin.Szeretnék 2olyan kábelt venni hozzá, ami csak 1x6+2pin-es. (A szebb elvezetés miatt.)
Lehetőség szerint vagy fehér, vagy fekete színű legyen.
Van ilyen bolt itt Mo-n, ahonnan tudok utángyártott vga táp kábelt venni egyáltalán?
A lian Li nem jöhet szóba, nekem az az rgb-s cucc túl drága.[ Szerkesztve ]
-
DravenMoral
senior tag
Sziasztok.
Kis off topic, bocsi.
Van egy Msi MPG A750GF 80+ Gold (full modular) tápegységem, amit ha rákötök (3x8pin külön-külön vga tápkábellel) egy Asus Rog Strix 3070Ti-ra, akkor a kártya betáp ledjei villognak gyors tempóban, folyamatosan. (Mindhárom led villog, még a gép kikapcsolása után is.)
Illetve 80%-os terhelés fölött olyan coil whine van a kártyán, hogy olyat még életemben nem hallottam.
Néha csak idle állapotban is fel szokott menni hirtelen 100%-os terhelésre a kártya.
A hőfok alapból jó, ~30fok.
Azt már megtudtam, hogy a kártyán lévő piros ledek villogása azt jelenti, hogy "instabil feszültséget ad le a táp a kártyának", de arra nem tudok rájönni, hogy miért..
A táp újszerű, még 2év garanciás. Most vettem egy egész sok pozitívval rendelkező (hardveraprós) boltból.És még mielőtt írnátok, hogy lehet nincs jól bedugva valamelyik vga kábel, de, azt már megnéztem, mindegyik a helyén van.
[ Szerkesztve ]
-
DravenMoral
senior tag
válasz _Atesz #145354 üzenetére
Igen, így van kötve.
A kábelek is jól vannak bedugva, nem fordítva..
Valakitől már ezt is megkaptam, hogy biztosan fordítva kötöttem be..
Csak egy Cooler master 650-es táppal tudtam kipróbálni, ahol csak 2x8pin vga kábel van, és még 2*8 pin, ami toldóval van megoldva a két külön álló ágról.
Szóval azzal nem az igazi, de még így is a coil whine már meg is szűnt.
Viszont a piros ledek mennek ugyan úgy, mivel ez a táp egy régi db, nem kapott sem uv-t, és nincs is olyan technológia benne, ami támogatná a 30xx kártyákat.
Egy szóval, viszi ez is, de nyilvánvalóan csak instabilan.[ Szerkesztve ]
-
DravenMoral
senior tag
válasz Puma K #145356 üzenetére
Félreérted, másik topikban írták nekem, hogy biztosan rosszul kötöttem be a kábelokat.
Bocsi a megfogalmazásért.
Rákérdeztem Asus-ra, és ott azt az emailt kaptam, hogy ha a kisker nem fogadja el a garanciát, már pedig kötelezik, mivel megvan a kis szakadt matrica darabja, úgy a nagyker vállal rá garanciát teljeskörűen.A kártyát újrapadozták elméletileg, igen. Mivel eredetileg bányászni terveztek volna vele, de a végén megbomlott az egész rig, így eladó lett a kártya. 1hetet bányászott összesen.
-
DravenMoral
senior tag
válasz Puma K #145356 üzenetére
Most beszélek a kártya tulajdonosával, de ő itt egy addikt rangú, majdnem 500pozitív értékeléses, nagyon korrekt eladó.
Biztosra állítja, hogy a kártyának nem lehet baja.
Beszélgetek is vele folyamatosan, és érdeklődik is még most is, hogy tetszik e nekem a kártya, illetve megfelel e a céljaimra.
Ráírtam arra az eladóra is, aki a tápot adta el nekem, ő pedig egyből írta, hogy lehetséges, hogy a táppal van gond, hiszen ez még nem új architektúrát használ, az új 30xx kártyákkal nem minden táp dolgozik szépen együtt.
Ő vissza is utalná a pénzt, ha visszaküldöm a tápot..
Csak ennél drágább tápot én már nem akarok venni, 55ezer ft.. -
DravenMoral
senior tag
válasz MaddeNNNN #145360 üzenetére
Itt nem a garancia/mennyi w-al van a probléma.
A 3070ti-nak bőven elég 650w táp, bőven..
Az Msi tápoknak a minősége is jó szokott lenni, sokkal de sokkal jobb, mint a cooler master és egyebek..
Szerintem szimplán ez még nem olyan szabványt használ, ami ki van képezve a 30xx kártyáknak, így nem is tudja jól kezelni azt.
Hiába erős, és elég bőven..
Persze ezt csak írom most, de lehet, hogy magával az egész táppal lehet gond..
Csak azt kérdezem, hogy miért villoghatnak a kártyán a betáp ledek folyamatosan, és miért van akkora nagy coil whine, ami gyakorlatilag nem lehet.
Pedig én már megszoktam az előző gépeimből a hangos coil whine-t, de ez.. Ez brutálisan magas feszültség hang, ami már nagyon zavarja a fülem. -
DravenMoral
senior tag
válasz Rowon #145363 üzenetére
Na, most jelenleg az én kártyám ennél sokkal de sokkal hangosabb, konkrétan ha felpörgetem direkt a kártya (asus rog strix 3070ti) ventijeit 100%-ra, még az az orbitálisan nagy szélzaj sem nyomja el a magas feszültség sípolását, tisztán hallatszik és kivehető.
És nem is hagyja abba, folyamatosan, ugyan olyan erősséggel sípol.. -
DravenMoral
senior tag
válasz DravenMoral #145364 üzenetére
Volt már nálam másik táppal 3070ti, msi és asus is, azokkal nem csinálta ezt.
Már bánom, hogy eladtam azt a tápot.
800w-os félmoduláris fsp táp.. 80+ silver. -
DravenMoral
senior tag
Visszaküldöm ezt az msi tápot, amit vettem..
(Msi mpg a750gf)
Tudtok valami olyan tápot ajánlani egy 3070ti-hoz, ami biztosan nem okoz akkora nagy coil whine-t, ami mellett meg lehet bolondulni?
Illetve nem villognak a betáp ledek a kártyán.. -
DravenMoral
senior tag
válasz Steve_Brown #145398 üzenetére
Untig elég ennek a konfignak 450w is.
De még 400w-al is menne, ha nem tuningolsz. -
DravenMoral
senior tag
válasz Steve_Brown #145401 üzenetére
Középkategóriás, 600w-os táp.
Elméletileg egyrészt untig elég ennek a gépnek, másrészt pedig a minősége sem elhanyagolható, nem rossz.
Hacsak nem lesz borzasztó hangos coil whine-od az "új" táppal, akkor rendben is vagy. -
DravenMoral
senior tag
Egy érdekes kérdés, kicsit off topic, de régóta foglalkoztat.
Van nekem rengeteg tápkábelom..
Régi, újabb, stb stb...
Létezik olyan, hogy egy régebbi tápkábel egy újabb, tételezzük fel 850w-os tápegységet nem bír kiszolgálni?
Feltételezem a hosszabbítók kábelvastagságáról is már, ami ugye átlag 3500w-ot tud hozni, hogy bőven elbírja azt a 850w-os tápot a régi tápkábel is, de azért megkérdezem.
Illetve, ha nem minőségi a kábel, az okozhat nagyobb feszültség ingadozásokat, vagy esetleg a gépben coil whine-t?[ Szerkesztve ]
-
DravenMoral
senior tag
válasz Rowon #145504 üzenetére
Normál használat mellett igen, elég.
Bírhatja a táp egy kis ideig még játékok alatt is, ha éppen nem jön egy nagyobb feszültség ingadozás, ami vagy egyből hazavágja a tápot, vagy csak megúszod egy kékhalállal.
550-es tápból én eddig csak 2 külön ágról szerelt 8pin-t láttam max, a harmadikat vagy az egyik ágról teszed rá pluszban, vagy egy molex átalakítóssal kötöd rá.
Hát nem tudom, én semelyiket nem hogy nem merném, legszívesebben fejbevágnám azt, aki ilyet elkövet még akár egy 30xx szériás kártyánál is.
Ahhoz, hogy stabilan tudj játszani hosszútávon egy 4090-el, főleg ha mellé van egy legalább 150w tdp-s procid is, ami zabál is rendesen játékok alatt, hogy ki tudja masszívan hajtani a kártyát, akkor is nagyon minimum egy nagyon minőségi 750w-os táp kell.
De a minimum nemhiába van 850w-nak írva a kártyánál..
Azért írták azt az eredményt oda, mert sok-sok tesztet lefuttatva kaptak olyan értékeket, ahol megugrott hirtelen 800w fölé a gép energiafelhasználása.[ Szerkesztve ]
-
DravenMoral
senior tag
válasz Rowon #145537 üzenetére
Van 2molex ~ 4pin cpu átalakító, de mint ahogyan a kártyáknál is erősen elkerülendő ez a megoldás, úgy itt sem ajánlott.
Azon az ágon instabil lesz a feszültség, illetve sokkal nagyobb mértékben fog ingadozni az érték, és melegebb is lesz a kábel.
Nemhiába lett eredetileg a cpu betápja kitalálva a tápokon, külön.. -
DravenMoral
senior tag
Sokat gondolkoztam azon, hogy valójában mit jelent az, hogy a tápok nagyrésze 50-80% között működnek optimálisan.
Azaz, ha nekem van egy 850w 80+gold tápom (90% hatásfok), akkor valójában ha van egy max 400w-ot fogyasztó gépem, a táp megsínyli ezt? Vagy hosszútávon mi lesz vele? Esetleg nem működik stabilan?
Sohasem fogom megérteni, hogy ez az 50-80% miért van így.. -
DravenMoral
senior tag
válasz _Atesz #145587 üzenetére
Nos, én most szereztem be egy Msi MPG A850GF 80+ Gold tápot, az előző az egy 750-es volt.
A 750-es nem túlzok, nagyon nagy coil whine-t csinált a kártyán. Most ez a 850-es baromi csendes, és nincs coil whine.
Használtan a 750-es kivitel 30-ban megy, 1 év garival.
Van újonnan 650-es is 5év garival, 38k-ban.
Szerintem amit tud, és amennyi védelem van benne, amilyen kábelok vannak hozzá, megéri a pénzét. Persze nem mondom, hogy ár/kategória bajnok, de azért egy próbát megér. Akinek pedig nem kötelező az 5év garancia, az használtan is be tudja szerezni sokkal olcsóbban. Csak egy ötlet.Próbáltam egy Ryzen 7 5800x, rtx 3080 gépben, semmi gondja nem volt.
Lehet el fogom kérni havertól az ő 3080 kártyáját, azt is beteszem sli-be a lapba, aztán kíváncsi vagyok, hogy úgy lesz e coil whine. -
DravenMoral
senior tag
válasz laychi #145592 üzenetére
Tudom, köszönöm. Kíváncsivá tesz, hogy ha ezt az üzenetet még egyszer ki írnám, akkor ki mit írna még nekem.
Valaki még?
Légyszi, tegyétek már ki mindig láthatóra a "3080 sli" megoldást, kérlek titeket! És a nevemet is fűzzétek hozzá.
Sőt, ha már itt járunk, akkor majd a 4090-et is kipróbálom "Sli"-ben.[ Szerkesztve ]
-
DravenMoral
senior tag
válasz ScomComputer #145591 üzenetére
Oh, köszönöm a bókot. Dícsértessék a neved! De leszállok erről a vonatról, mert így csak gyártom nektek az ingyen szakmai hozzászólásokat.
-
DravenMoral
senior tag
válasz laychi #145599 üzenetére
Sajnos tudok erről. És sajnos arról is tudok, hogy ahogyan a szűz verziónál, úgy a "Ti"-nál sem található meg.
De azért mégis a kedvemre tehetnétek, ha már ennyire jól megnevettettelek titeket.
Pont múltkor néztem egy videót, ahol bluetooth-os energiaellátása volt a kártyának. Miért ne lehetne megoldani akkor egy ilyen egyszerű dolgot, hogy sli-ben legyenek a kártyák?
"Erről is lecsúsztál,de én szurkolok"
Köszönöm! Reményeim szerint holnapra már készen is leszek az sli megoldásával.[ Szerkesztve ]
-
DravenMoral
senior tag
válasz KAMELOT #145601 üzenetére
Igen, pont múltkor néztem videót, hogy a 4090 egy kicsivel még erősebb is minden játék alatt, mint 2db 3090ti. És persze az sli megoldásoknál a második kártya csak max. 50% körül terhelődik le szinte minden esetben, szóval marha nagy pénzkidobás lenne második kártyának venni egy ilyen kaliberű, árú terméket.
-
DravenMoral
senior tag
Sziasztok. Van egy projekt gépem, amiben nem lesz videokártya, szimplán csak egy ryzen 5 5600g-s proci igpu-ja fog dolgozni, szóval abszolút nem fog sokat zabálni. De ha lesz is kártya benne a későbbiekben, akkor max egy rx 580 kategóriát szán bele a vevő.
Szeretné olcsón megoldani a dolgot, és véleményem szerint bőven elég lenne egy 450w-os, minőségi táp is. (Ez is sok, de nézzünk a jövőre, hátha kellene még.)
Semmi extra elvárása nincs, keret nincs, lehet használt és új táp is, de ha használt, akkor legyen rá garancia.
Szóval tudtok ajánlani minőségi 450-500w-os tápokat? 80+Silver/Gold kivitelekben.
Köszi! -
DravenMoral
senior tag
válasz _Atesz #145686 üzenetére
Ha már igpu-s proci kell, akkor sokkal jobb szerintem egy ryzen 5 5600g. Újonnan csak 64ezer ft, és 6mag 12szál. 65w tdp, gyári hűtővel simán boldogul.
A benne lévő igpu pedig sokkal erősebb benchmark tesztek alatt, mint a legújabb intel procikban. Az általad linkelt proci csak 4mag 8szál, gyengébb igpu-val, drágábban.
De nem akarok okoskodni. -
DravenMoral
senior tag
válasz _Atesz #145693 üzenetére
Ne a proci nyers erejét nézd, hanem a benne lévő igpu erejét. Ugye én alapból erről beszéltem.. Mivel a tag nem tervez videokártyát a gépébe, így ezért ajánlottam inkább az 5600G-t, mert az minden játékban legalább kétszer annyi fps-t hoz a vega 7-el, mint az i3 az uhd 730-al. Hozzávetőlegesen pedig a proci ugyan azt hozza, mint az i3 12100 nyers ereje, viszont az 5600g olcsóbb. Proci és alaplap vételnél is.
[ Szerkesztve ]
-
DravenMoral
senior tag
válasz _Atesz #145696 üzenetére
Újont is félreértesz. Te mondtad, hogy az Intelt jobban megéri megvenni. Erre szerettem volna rácáfolni, hogy ha prociba integrált videokártyáról van szó, illetve ha nézzük a proci nyers erejét is, és az árakat, akkor az 5600G abszolút bajnok ebben a kategóriában. De lezárom ezt a témát, nyilván értem, hogy mire akarsz kilyukadni.
-
DravenMoral
senior tag
válasz Erunosta #145727 üzenetére
Orbitálisan nagyon elég az az 550w.
Nyugodtan hagyhatod alatta.
Ha később váltanál nagyobb gépre, amiben lenne akár egy gtx 1080ti, abba is elég lenne ez a táp.Egyik gépemben egy 500w-os seasonic 80+bronz táppal ment csodaszépen, coil whine nélkül egy 1080ti illetve mellette egy ryzen 5 2600x.
Bármilyen stressz teszt lefutott, bármilyen játék ment szépen rajta 2évig. Utána eladtam a gépet.[ Szerkesztve ]
-
DravenMoral
senior tag
válasz superecneB #145729 üzenetére
Ha már cseréled a kártyát egy 1080-ra, akkor a procit is fejlesztened kell, mert az az i7 3770k már édes kevés lesz hozzá sajnos.
A tápot igen, cserélned kellene hozzá.
Emagon van most egy nagyon jó táp, ami abszolút best buy. [link] -
DravenMoral
senior tag
Valóban, nem egy ajánlott kártya.
De azt is nézd, hogy az én gépemben akkor csak egy 550w táp volt, 1080ti, r5 2600x, 9db rendszerhűtés, 1db m.2 ssd, egy két hűtéses procihűtő, illetve egy 4tb-os hdd.
Ha ezt elvitte az az 500w, akkor elvinné az az 550w azt az r9 290x-et.[ Szerkesztve ]
-
DravenMoral
senior tag
válasz gaben88 #145936 üzenetére
Szia. Teljességgel rendben van a hosszabbító is, csak 16AWG vastagságú tiszta réz kábel hosszabbítókat kell venned.
Ezt írják minden hosszabbítóhoz.
Nagyon csekély veszteséged lesz, és a cw sem emiatt fog kijönni, az biztos.
Nyugodtan vehetsz 45cm-es hosszabbítót is, ha az 16AWG.
Olcsóbban fogsz kijönni, és a kábeleket is értelmesebben el tudod vezetni.
Illetve tudsz külön akár 6+2 vagy csak sima 8pines kábelt venni, hogy ne kelljen kínlódni a bedugásoknál.[ Szerkesztve ]
-
DravenMoral
senior tag
válasz Khaosz55 #145938 üzenetére
Szia. Nagyon a határon vagy, annak a konfignak az 550w nagyon éppen lesz elég a kiugrásokat számolva.
650w már elég lenne, a fiúk/lányok majd ajánlanak neked valamit.
Lehet ugyan olyan árban kapsz akár 750w-os 80+Gold tápot is akár, a jövőbe tervezve inkább azt venném. -
DravenMoral
senior tag
válasz Khaosz55 #145941 üzenetére
Ha nem szoktál játszani AAA játékokkal, akkor valóban nem. De nem érdemes hosszútávon egy tápot 80% fölött járatni szerény véleményem szerint.
De ez egy szubjektív vélemény, én mindenből inkább nagyobbat veszek, hogy biztosan elég legyen, a jövőre is tervezve kissé, illetve hogy adott esetben csendes is legyen, ne hallgassam folyamatosan a venti légmozgatását. -
DravenMoral
senior tag
Sziasztok.
Szerintetek megérné megtartanom egy Msi Mpg A850GF 80+Gold tápot (850w) 1év garival, vagy inkább adjam el, és használjam inkább a Corsair Rm550x tápomat a géphez, és adjam el a 850-es Msi-t?
Az a gondom, hogy a Corsair tápot 25-ben vettem, az Msi tápomat pedig 38körül tudnám eladni..
Ha szerintetek sokkal többet nem fog fogyasztani fölöslegesen a 850-es Msi táp, akkor inkább meg kéne tartanom ennyi pénzért, nem?
Nem akarok fejleszteni egy jó ideig már, és ha akarnék is, bőven elég lenne szerintem az az 550-es Corsair táp is ahhoz, amiért én adnék még pénzt, de a 850-es táp mindenképpen jobb lenne a jövőre nézve, és gondolom csendesebb is lesz, mivel alig menne a ventije..A mostani gép alatta egy R5 2600, Rx 580.
Bőven elég az 550-es táp is ehhez, tudom..Az igazi kérdés itt az, hogy ha maradnék a 850-es tápomnál, sokkal többet fogyasztana fölöslegesen a táp, vagy elenyésző?
Mindkettő 80+Gold (~90% hatásfok) -
DravenMoral
senior tag
válasz Richvargas #148528 üzenetére
Az általad említett 650x bőven kiszolgálna téged a módosításaid után is, de ismerve a mostani hardverek adás-vételét, cserélgetését, felgyorsult a piac.
Mostanság nem vagyok nagyon benne ebben, de még így is 3havonta változnak a hardverjeim.
Van mikor nagyobb táp kell, van mikor nem.Időtállóbb a 750-es táp mindenképpen, főleg arra tekintve, hogy majd a procid akár egy 6600xt-nél is jóval erősebb kártyával megbírkózik.
Én inkább előre terveznék, és a biztosra mennék, főleg a tápnál.
Annál az egynél gondolkodom akár 6-8évben is.A sima 750, és a 750x is teljesen jó választás, amelyikre éppen akció van, azt vedd meg.
Bajod nem lesz semelyikkel.Az újabb tápokat azért ajánlják alsó tápos gépekbe, mert ott a táp friss, szobahőmérsékletű levegőt szív be, nem pedig a mostani, elég combosan melegedő processzorokról szívja magára a meleg levegőt.
Ez igazából akkor jelent gondot a tápnak, ha majd a teljes értékét kihasználod folyamatosan annak (~700w mondjuk jelen esetben), tehát ott már melegszik a táp, megy a hűtése, és magára szívja a házban lévő meleget is. Hosszútávon nem tesz jót a tekercseléseinek. Bár emiatt nem aggódnék, ha van a házadban más venti is, ami elszívja a meleg levegőt.
(Hátsó venti a gépházon mondjuk.)[ Szerkesztve ]
-
-
DravenMoral
senior tag
válasz SoulReaver #151923 üzenetére
Az biztos, hogy túl vannak árazva. Nyilván képviselik azok is a minőség tetejét, de hardverileg-/élettartamban/ nem jobbak, mint más gyártók zászlóshajói (olcsóbban).
A Rog Strix maradjon csak meg alaplapnál, videokártyánál, egyéb más perifériáknál, és kész is.. Ebben jók, de már itt is keményen érezhetőek az árkülönbségek, és nem hoznak annyival többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- PlayStation 5
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ukrajnai háború