- DUNE médialejátszók topicja
- Autóhifi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Gaming notebook topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Computex 2025: megfrissült a Cherry kapcsolókínálata
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
czaki
tag
válasz
Cs1csó #138849 üzenetére
Félmodulárisra gondoltam, ebben az árkategóriában szerintem nincs is teljesen moduláris, nem? Az ÁSZF-üket néztem, ott 24 hónap garanciát írnak minden webshopban forgalmazott termékre a kiszállítás napjától számítva. Otthon mennyi garancia jár utánuk?
Mi a különbség ami miatt óvakodni kell az elsőre linkelt táptól? Számít átlagos felhasználás esetén hogy gold vagy bronze? Csak szeretném érteni egy picit jobban hogy később alaposabban utána tudjak nézni a dolgoknak.
Köszi!
-
Cs1csó
titán
válasz
czaki #138848 üzenetére
Amit kinéztél az csak FÉL moduláris. 550 Watt CoolerMaster MasterWatt ATX 80 PLUS Bronze teilmodular
Tehát ha elég a fél moduláris kivitel akkor ezt raktáron van és 70 € alatti ár:
500 Watt SeaSonic Core GM 500W ATX 2.4 80 PLUS GoldVagy ha olcsóbban nem gold:
500 Watt be quiet! System Power 9 CM 80 PLUS Bronze teilmodular
60 €Garancia mennyi ezekre? Azt hol lehet megnézni? Mert én nem találtam.
-
czaki
tag
válasz
Cs1csó #138847 üzenetére
Sajnos a linkelt BitFenix nem rendelhető. Keretet illetően olyan 55-75 EUR környékében gondolkoztam, modularitás fontos mert kevés eszközöm lesz, nem akarok kábelekkel harcolni ha nem muszáj.
Sok helyen látom a Corsairt is ház és táp ajánlások között a Cooler Master mellett, az is akkor felejtős? A külföldi tesztek nem igen térnek ki a belső alkatrészek minőségére.
Nem kimondottan high end gépet szeretnék inkább olyat ami viszonylag időtálló, hosszabb távra tervezek vele.
-
Cs1csó
titán
válasz
czaki #138846 üzenetére
Fussunk neki még egyszer:
- modularitás fontos?
- mennyi a keret rá?Ha nem lesz dedikált VGA akkor egy 400W-os is bőven elegendő (RGB, vízhűtés stb. mellett)
Ha kell a modularitás akkor ez jobb lenne: 450 Watt BitFenix Whisper M
Ha félmoduláris:400 Watt be quiet! System Power 9 CM
fix kábeles:400 Watt be quiet! System Power 9
-
Cs1csó
titán
válasz
czaki #138844 üzenetére
Helyette: BitFenix Whisper M 450W Gold
Seasonic FOCUS GX-550W GoldEsetleg linkelhetnéd a bolt weboldalát ahonnan vennéd és megnéznénk hogy van e valami jó ár/érték arányú táp.
A magyar boltokban elég jól túlárazott ez a CM, ahhoz képest főleg, hogy csak bronz hatásfokú. -
czaki
tag
Sziasztok,
Gép építés okán táp csere előtt állok. A tervezett konfiguráció a következő: ASUS B550M-A alaplap, AMD Ryzen 5 Pro 4650G processzor, 2x8GB DDR4 RGB memória, AIO RGB vízhűtés, egy SATA HDD és egy M2 SSD, ODD még kérdőjeles illetve pár ház hűtő RGB ventilátor is lesz idővel. Külön VGA-t és tuningot nem tervezek.
Egy Cooler Master Masterwatt 550W moduláris táp [link] kiszolgálná ezt? Korábbi típusok szerepelnek az ajánlott tápegységek között de ezt nem találtam, gondoltam inkább rákérdezek. Külföldön élek és ár/érték arányban jó vételnek tűnik.
Köszönöm előre is a választ!
-
válasz
redingitell #138842 üzenetére
Nm
jól bírta 12 évig a corsair -
válasz
TaylorXIII #138839 üzenetére
A tapokat nem a súlyuk határozza meg, ez nagyon nagy tévedés
A régi azért votl nehezebb, mert passzív PFC vasmagos tekercsnek olyan súlya volt ...
-
TaylorXIII
őstag
válasz
BB9000 #138806 üzenetére
Na elhoztam ma a tápot és be is szereltem. Kissé csalódtam mikor megfogtam és kicsit nyöszörgött, gyengébb anyagból van mint az FSP 400 PNF, Chieftec CTG 500 80P, Chieftec GPS 400AA-101A de azok ugye régebbi tápok. De az FSP 400 PNF érzésre lényegesen nehezebb az biztos és a háza is sokkal erősebb. De végülis nem lesz a tápra rakva semmi szóval végülis mindegy, hogy gyengébb a háza. De amúgy üzemel szépen. Köszönöm az ájánlást😄😄
-
D4v3
őstag
válasz
killbull #138833 üzenetére
Hmm, lehet VGA dolog is végül is. Minden driverem volt már az elmúlt fél évben, de a hiba maradt. De van itthon egy másik gép, amiben Nvidia VGA van, megpróbálom azt használni egy ideig. Egy próbát megér.
Nálam tényleg csak heti egyszer jön ez a csontra fagyás (de az fixen hónapok óta) és volt, hogy csak pl. csak egy chrome volt nyitva, amúgy meg semmi teljesítménybeli probléma nem jön elő sosem hét közben. -
NomAAd5
csendes tag
Sziasztok!
450+ W körüli tápegységek között nézelődök és látom, hogy az alábbi kettő ajánlott:
Seasonic Core GC 500W Gold
Bitfenix Formula 450W 80+ Gold
A "hang" kiemelt szempont lenne, de nem sikerült kiderítenem, hogy nagyjából mekkora lehet a "hangja" a GC 500W-nak. A Formula 450W-nél legalább azt ki merte írni a gyártó, hogy 60% teljesítményig 25 °C -nál 18 dBA, ami teljesen jó nekem.
Viszont a Seasonic jobban tetszene, lehet bármit tudni vagy sejteni arról, hogy ennek a GC 500-nak mekkora lehet a hangja?Előre is kösz a segítséget!
-
LittleBoss67
aktív tag
Tyűű. Most mit nézzek? Vagy mit csináljak? Most ez táp, vagy HDD?
Még annyit hozzátennék, mert így teljes, hogy régi monitorom volt eddig (Acer 191 tudomén 14 év).
Azzal is csinálta. Cseréltem elosztót, vúláramvédett liddlis 8-as elosztóra.
Esküszöm, hogy 2 nap nem hallottam klattyanást.
Jött új monitor Acer Nitro VG270UB. Kezdődött minden. Deeee még valamelyik venti leálló hangja is kísérte. Kihúztam a monitort, de maradt a "katt" hang. Bár eltűnt az enyhe venti leállás hang. -
killbull
aktív tag
Szia!
Ez AMD driver hiba!
Nekem volt egy kínszenvedésem vele, bármit csináltál random lefagyott a gép, akármilyen feladat közben. Felraktam egy fél évesnél is öregebb AMD drivert, megszűnt. Most felraktam a legújabb előttit, stabil és komolyan féltem felrakni mert olyan komoly volt hogy már kínomba elvittem egy szerelőhöz a gépet, ő azt mondta nincs baja a gépnek, pedig folyamatosan kernel power hibája volt a gépnek. Nem tudtál egy youtube videót végignézni vagy 30 percnél többet játszani bármivel mert fixen 30 percen belül állóra fagyott a gép, csak reset gombbal javult!
Ha időd engedi cseréld a grafikus drivert: ami nekem stabil: 20.12.1 és a 21.3.2
-
válasz
LittleBoss67 #138831 üzenetére
Write only üzemmódba kerültél?
-
LittleBoss67
aktív tag
válasz
LittleBoss67 #138824 üzenetére
Létezik, hogy az FSP Hexa 85+ pro 450 táp a napi szokásos működés során óránként többször hallat olyan hangot mint amikor manuálisan kapcsolom ki a pc-t ? Én konkrétan leállási hangnak hivom. A pc nem áll le, egy erőteljes klatty hang hallatszik. Iszonyat bosszantó és még garis amúgy, de tudnom kell, hogy ez adja-e ezt a hangot, és ha igen (mi más adná ezt az egyébként áramtalanításkor jelentkező hangot) orvosolható-e ?
Köszönöm. -
-
MMIX
addikt
EVGA 500 BQ
be quiet! System Power 9 CM
Seasonic Core GM
Full moduláris nem nagyon fog menni, inkább 30+ ha gold.
Kicsivel 30k alatt
Chieftec Polaris 2év gar
FSP Hydro GS Lite 5évEVGA 650 B5 27 290 Ft talán ez, ha jó a 80+Bronze is.
550W 23 490 Ft
És még mindig lehet hogy, nem a táp a hibás és csak pénzt költesz. -
D4v3
őstag
Hello!
Egy új, moduláris vagy félmoduláris tápot szeretnék venni ehhez a konfighoz:
Asrock B450 Pro4 + AMD 2600 + RX 570 + 16Gb kit + 2db 120-as SSD + 1db 500-as SSD + 1db 700-as HDD.
Most egy nagyon régi XFX TS 450 tápom van, ami felett valószínűleg eljárt már az idő. Minden héten egyszer (és csak egyszer..) BSOD-t kapok, mindenféle log vagy event nélkül. Volt már Win10 újratelepítés is, az SSD, HDD-ket is lehuzigáltam, mindenféle driver-t feltettem már, de a hiba maradt, úgyhogy kb. csak a táp cseréje maradt még mint opció, plusz amúgy is benne van már a korban. 20k környékén mit tudnátok ajánlani? -
^Sunrise^
tag
válasz
syberia #138788 üzenetére
Köszi a tippeket, végülis egy ilyen Seasonic tápnál maradtam:
Utánaszámoltam a leendő konfig upgradenek, és akár AMD-t akár Intelt választok, az 500W-nak bőven elégnek kell lennie egy későbbi középkategóriás VGA cserével is.
Remélem azért nem választottam nagyon rosszul, ahogy olvastam sokan dícséritek a Seasonic tápokat.
-
LittleBoss67
aktív tag
-
dugo_
veterán
válasz
LittleBoss67 #138824 üzenetére
Merevlemez fejparkolás? Az klattyan.
-
LittleBoss67
aktív tag
Létezik, hogy az FSP Hexa 85+ pro 450 táp a napi szokásos működés során óránként többször hallat olyan hangot mint amikor manuálisan kapcsolom ki a pc-t ? Én konkrétan leállási hangnak hivom. A pc nem áll le, egy erőteljes klatty hang hallatszik. Iszonyat bosszantó és még garis amúgy, de tudnom kell, hogy ez adja-e ezt a hangot, és ha igen (mi más adná ezt az egyébként áramtalanításkor jelentkező hangot) orvosolható-e ?
Köszönöm. -
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
fractal ion 760 vagy RMX750 vásárlás javasolt az én igényeimnek?ryzen 5 5600X RTX3080 2db SSD. Jelenlegi FSP Hydro 700W fallout 4 menü alatt is 100% RPM mellett hangoskodik. Fractalnál olvastam itt, hogy nekem kézzel kell kapcsolgatni a Zeró RPM-et míg a corsair önszabályzós.
-
-
-
-
Srob
tag
Szép napot mindenkinek!
850W-os tápot keresek egy i9-10850K és egy GTX 1080 Ti Lightning Z párosnak (egyenlőre). Hosszas keresgélés után megakadt a szemem a FRACTAL DESIGN - ION+ PLATINUM - 860W-os tápon. Árban és garanciálisan is tökéletesnek tűnik. Csak nem tudok róla semmit.
Mi a véleményetek? Vagy van esetleg más ajánlat? -
MMIX
addikt
Lehet, hogy még a filctollas kartársnő is ugyanaz.
(REV:A REV: B)
SilverStone VIVA Bronze www.f14lab.org
Kolink Classic Power www.techPowerUp.com
-
BB9000
senior tag
Az áramfogyasztás számolását elvégeztem. Akit érdekel számoljon velem.
A kiinduló adatok: Egy év 365 nap. Napi használat: 10 óra. Igényelt teljesítmény: 250W. PSU névleges teljesítmény : 500 W. Áram ára: 40 Ft/KWh. A hatásfokokat a Wiki-ről vettem Link
(utolsó előtti oszlop)
80 Plus = 85%
80 Plus Bronze = 88%
80 Plus Gold = 92%Éves áram költség: Igényelt teljesítmény/hatásfok*működési idő* áram ára
80 Plus = 42 941 Ft
80 Plus Bronze = 41 477 Ft
80 Plus Gold =39 673 FtÉvente 3267 forint különbség van a sima 80 Plus és a 80 Plus Gold táppal üzemelő gépek áramfogyasztásában. A kérdező által használati szokásai és az általa használt gép esetén ! A Bronze és a Gold közt kisebb a különbség: 1804 Ft
Hozzá kell tenni, hogy a gép igényelt fogyasztása nem stagnál. Változik és zömmel az 50% alatt lesz a PSU kihasználtsága, ahol a felhasznált áram mennyiségek ugyan kisebbek lesznek, de a hatásfokkülönbség ott jóval nagyobb. -
-
BB9000
senior tag
válasz
TaylorXIII #138805 üzenetére
-
TaylorXIII
őstag
válasz
BB9000 #138804 üzenetére
Értem. Akkor csak olyan táp ajánlatokat szeretnék ami ajánlott és 15-20k közötti és jó alsó tápos házba két sata vinyóhoz és van rajta 8 tűs PCI-E és 8 tűs CPU csati. Tippem FSP Hydron meg valamilyen Chieftec, de csak tippelek. Szóval előre is köszönöm az ajánlatokat. Néztem az ajánlott tápok listáját de az ottani tápok elég régiek, pl. a Chieftec CPS tápot valamelyik webáruház 2017-ben árulta utoljára.
-
BB9000
senior tag
válasz
TaylorXIII #138800 üzenetére
Kérdésedre a válasz: Igen. Leírásod alapján bármely alkatrészt tönkretehetett a kimúló tápegység a gépedben. Ki kell próbálni az alkatrészeket és kiderül.
Új tápegység ajánlása témában:
". . . de olyat ami ha tönkremegy akkor nem veszélyezteti a többi alkatrészt" Ilyen tápot nem tudok neked ajánlani. ha valaki más ajánl neked, akkor nagyon bátor, vagy tudatlan.
A tápellátás meghibásodása okozta károk ellen az alaplapokon, a videokártyákon és a tápegységekben is van védelem. De ezek a védelmek sem képesek minden esetben megakadályozni azt, hogy nem megfelelő feszültség kerüljön az egyes alkatrészekre. -
BB9000
senior tag
válasz
csabikaV #138802 üzenetére
Ezt ajánlom: Cooler Master V550
Kicsit túllóg az eredetileg elképzelt kereteden, de a kiemelkedően jó energiafelhasználás miatt (Gold) a napi 8-10 órás működés mellett 2 év alatt megtérül az árkülönbözet az áramköltségeken. -
csabikaV
újonc
Sajnos a gépem tönkrement, így új gépet kellene össze raknom, amit kb.10 éve nem csináltam. Táp gondban elakadtam, de szerintem a következő összeállításra egy 500w körüli megfelel számára? Ki milyen tápot ajánlana?
1.: Mennyit szánnál rá?
Kb. 20-30 ezer Ft2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
Ház: Silentium PC Signum SG1V EVO TG ARGB
CPU: AMD Ryzen 5 3600
CPU Cooler:
Arctic Freezer 34 ESport DUO vagy SilentiumPC Fortis 3 EVO ARGB
MB: MSI Tomahawk Max B450
RAM: Cruical Ballistix Black DDR4 16GB/3200MHZ CL16 (2*8GB KIT)
GPU: ASUS Geforce GTX 1050 Ti
HDD: WD 4.0 TB 5400 rpm
SSD: SAMSUNG Evo 860 500 GB+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Félmodurális vagy moduláris tápot keresek. Igazából védelem lenne a fontosabb. Később talán a videokártyát cserélném, amint elfogadható ár kategóriában lesznek.
Tuningolasra nem használnám. Kb 8-10 órát menne napi szinten a gép. (Photoshop, torrent, netezés, nagyon ritkán játék)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest