Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amazonas
senior tag
válasz
trunsell #111947 üzenetére
Szia,
ha már összeraktál egy ilyen decens konfig-ot, ne a tápon spórold el, hiszen - mint te is tudod - ez az alkatrész, ami ellátja árammal az egészet, és nagyon nem mindegy, hogy milyen minőségű és tisztaságú delej jön ki belőle.
A HEXA+ is jó tápegység, de egy alaptáp: a ventilátora idővel felhangosodhat, illetve hatásfok terén sem a legerősebb.
Ha fontos a csendesség, akkor a kollégák által ajánlottakon felül nézd meg a be quiet! Pure Power 10 CM 500W-t, ez szintén FSP-belsős, viszont a németek által újragondolva (halk venti, félmoduláris kivitel), illeve a sima, fix kábeles (CM-jelölés nélküli) verzió valamivel olcsóbb. -
syberia
veterán
válasz
chopin42 #111945 üzenetére
Nehéz ilyen jó tápegységre rálicitálni, de azért megpróbálom:
EVGA SuperNOVA 550 G3 550W Gold szintén csúcsminőség, SuperFlower belsővel pariban van a Seasonic-al. Ezekkel az erőművekkel hosszú évekig nem kell majd tápcserén gondolkodjon a kérdező. -
syberia
veterán
válasz
trunsell #111941 üzenetére
Márkánál maradva ár/érték bajnoknak mondanám az FSP Hydro X 450W Gold-ot, szuper hatásfok, kiváló minőségű belső, viszont fix kábeles.
-
trunsell
csendes tag
Sziasztok! Milyen tápot vegyek ehhez a konfighoz?
Ryzen 5 1600
gigabyte gtx 1060 3gb
ASUS PRIME X370-PRO alaplap
16gb 2666 MHZ ddr4 memória400 W FSP hexa+ 400 W elég neki? vagy az 500 w kellene
Várok még márka javaslatokat
Köszi
-
MMIX
addikt
válasz
Tamás9x #111933 üzenetére
Volt áprilisig pl az Aqua boltban és az Iponban is.
Caseking.de. 419,90 €*1600-as Superflower van a boltban itt is.
-
-
Tamás9x
őstag
Sziasztok megragadtam a 2KW körüli tápegység vásárlásban hazai forgalmazóknál nem nagyon van, ha be is tudnál szerezni akkor 200K felett mondanak árat ami kicsit irreleváns. Van valakinek jól bejáratott külföldi Webshop-ja ahol lehet normálisan vásárolni, baj esetén él is a garancia?
-
mamusz11
tag
Üdv!
Ez a konfigot:i3 4160, 4gb Ram, gtx 750ti(6pin),1 HDD, dvd iro, szeretném beépíteni egy delta gps-300ab 1 tápegység mellé?
Elbírja-e ? Vagy ne kockáztassak?! -
szzimo53
tag
Esetleg lehet-e az probléma hogy a teljes konfigot cseréltem csak a psu és ssd maradt, és emiatt nem tudja betölteni a windows és kellene neki egy tiszta telepítés.? De a lényeg hogy próbáltam ezt is pendriveről de amint betölti a telepítőt a nyelvválasztásnál megint leáll és újaindul....
-
szzimo53
tag
Üdv, tápegység problémám lenne.
Lehetséges hogy a Corsair TX750 tápom nem jó? Windows 7 képernyő betöltésnél kifagy, újra indul, és így tovább. Az ipari hulladék Spire 350W táppal indul a rendszer.
Biosba a túlfeszültség elleni védelmet is kikapcsoltam 1 próbára de ugyan ez.
Túlmelegedésről írnak még forumokon de a cpu hűtő jól rögzített. Kábeleket ellenőriztem.Lap: asus p8z77 v lx
Cpu:i3-3240
Ram:2gb elpida 1333mhz
Ssd: hyperx fury -
varmi2, Hunork, MMIX, syberia, gbors: Köszi mindenkinek a választ!
Nekem is úgy rémlett, hogy egy ágas tápot vettem, de a cimke láttán már nem voltam benne biztos.
Megnyugodtam, maradhat a gép akkor igy, ahogy van.Mégegyszer kössz!
-
Hát akkor az nagyon valószínű, hogy egyágas táp, ahogy MMIX is írja - a Seasonicnál nem újdonság, hogy a marketing nem tudja, mit ad el
szerk. a hivatalos oldalon már egyágasnak hozzák... no comment...
A TPU-nál a Peak grafikont érdemes nézni, a Maximum az Furmark vagy valami hasonló csoda.
-
syberia
veterán
Konkrét példát tudok a saját tápjaim (2x18A) közül, a te kártyádnál többet kajáló kártyával, Q9400 tuningolt procival bizony benézett az áramfelvétel 300 watt fölé nem egyszer. Sosem volt instabilitás, de 2 év után 2 teapo kondi beadta a kulcsot a szekunder oldalon, kezdett nehezen indulni a gép. Seasonic tápokban minőségibb kondérok figyelnek, ráadásul az FSP PAF tápoknak csak 80mm hűtésük volt, sima felső tápos házban hiába van hátul egy 12-es ventilátor, emlékszem télen a kezemet a ház tetejére tettem játék közben melegedni.
Szóval szerintem nem lesz gondod hosszú távon, ha nem engeded a tápegységet magas hőmérsékleten üzemelni.
-
MMIX
addikt
Azt is berakhatod a kombinálásba, hogy a címkétől függetlenül (hiába írja hogy osztott) ez egyágas táp. (nincs benne a +12V-nak osztott OCP). Seasopnicnál nem lenne újdonság (S12II, M12)
Az OCP olyan, mint a biztosíték a lakásban. Egyébként majdnem minden táp egyágas, az OCP-től lesz osztott. (volt régen a dupla belsős CWT 1000-1200W talán a CWT PUC, nem mostani belső)
-
Köszi a válaszokat!
Kizárólag a techpowerup tesztje miatt kérdeztem. "Card power consumption - Maximum"
A működés hibátlan eddig (2 éve).Megnéztem, nincs sárga-fekete vegyes kábel, csak sima sárga. A procihoz vezető 8pin csati is tiszta sárga és a VGA-hoz vezető is. Winyók dettó.
Direkt összehasonlitottam a munka gépemmel, ott egyértelműen látszik a fekete-sárga vezeték, ami a procihoz megy. Csak ki akartam zárni, hogy "rosszul nézem".
-
Két dolog:
- Nem mindegy, hogy a 240W csak pillanatnyi csúcsokat jelent, vagy néha felmegy addig a kártya, és ott ücsörög másodpercekig, vagy tovább. Előbbi esetben különösebben ne foglalkozz vele, utóbbiban szerintem is érdemes.
- Nézd meg a 12V-os kábeleket (sárga) a tápon - hová mennek tiszta sárgák, és hol van "vegyes" sárga (sárga-fekete, sárga-zöld, sárga-kék, stb.). -
Hunork
veterán
Szia!
Az igaz, hogy osztott 12V ágas, 17-17A-el. De az nem, hogy 240W a fogyasztás. Szerintem a teszt arról szólt, hogy az adott konfigurációval milyen értékek születtek full load-on, és átlagosan. Ez a táp, mivel Bronze, és Seasonic
, 360W maximális terhelést bír el, ami csupán a korosodással fog csökkenni, hiszen az alkatrészek idővel "elfáradnak". És nem kell aggódni. Ha a táp úgy érzi, hogy nem bír már el a feladattal, akkor a védelem lekapcsolja. Ha ez eddig nem történt meg, csak a teszt miatt aggódsz, akkor ne foglalkozz a kérdéssel nagyon.
-
Sziasztok!
Seasonic SS400-ET tápom van ASUS 7870 GE DirectCU II V2 társaságában.
Minden hibátlan, de az imént láttam egy tesztet, ahol a kártya maximum fogyasztását 240W körül mérték, átlagban meg 150-170W között.
A tápom elvileg 2x17A-t tud a 12V-os ágakon.
Ennél a tápnál összeadódik a 2db 12V-os ág árama, vagy kőbe van vésve a külön-külön 17A?Gondolom, hosszú távon nem egészséges az egyik 17A-es ágat ~20A-rel terhelni, mégha a maximum fogyasztást csak rövid időre produkjálja is a kártya.
-
SkyForcer
tag
Azt hiszem EVGA-ban láttam ilyen, meg Seasonicban, de lehet sok 20k feletti tudja ma már.
-
Csabi1984
addikt
Azért nem lenne rossz ha már egy tápegységért kiadunk "többet" akkor annak a ventilátorát cserélni lehessen anélkül,hogy módosítani kelljen a kábeleken.
-
tpeter77
addikt
válasz
tpeter77 #111901 üzenetére
Ezt a 6+2 pines csatlakozót nézve nem tudok rájönni, hogy ezt a 8pines VGA kártyára rá lehet-e dugni,
mert a +2 pin egyik fele négyzetes, a másik meg lecsapott szélű,
az alábbi kép alapján a PCI-E utolsó kép csatijának lecsapottnak kell lennie. -
Omateee
tag
válasz
Hunork #111895 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippet, már megrendeltem az FSP Hydro X 550W-ot, kicsit utána olvasva nagyon jó értékeléseket kapott és mindenhol ajánlják. Az én céljaimnak megfelel, egy kis kábelrendezéssel tökéletes a nem moduláris táp is, amúgy se látszik a gép belseje, a szellőzés pedig elég jól meg van oldva.
-
Hunork
veterán
válasz
Jimy83 #111897 üzenetére
Amazonas kolléga teljesen jól írta. Filmezés közben különösen fontos, hogy a PC halk legyen. Az FSP tápok pedig közepesen halk kategóriába tartoznak, főleg a Hexa, Hyper sorozat. BQ táp ajánlott. Igaz, kicsit több, de a minőség, csend megéri: BE QUIET! Pure Power 10 350W Bronze 16k körül a két NV kártyához. Vagy ennek 400W verziója, esetleg a COOLERMASTER G450M 450W Bronze, félmoduláris. Ez is kellően halk.
Anolulu: Perfect!
-
Anolulu
kezdő
válasz
Hunork #111902 üzenetére
oké akkor ez lett a vége.
Alaplap : MSI B350 Gaming plus
CPU : AMD Ryzen 5 1600X
Hűtő : be-quiet-pure-rock-bk009-processzor-huto
VGA : gigabyte-gtx1060-6gb-gddr5-gv-n1060g1-gaming-6gd-videokartya
HÁZ : Deepcool Kendomen RD
TÁP : be-quiet-pure-power-10-cm-500w-bn277-tapegyseg
RAM : Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz - CMK16GX4M2B3200C16R samsung chip!!!!Perfect ?
-
tpeter77
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
- EVGA SuperNOVA P2 1200W 80+ Platinum
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Tápegység vásár!! Evga 1000GS 1000W GOLD G5 moduláris tápegység, félpasszív - Garancia/Számla van!
- Enermax Revolution DF 2 - 850W Gold Moduláris Tápegység
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Intel Core i7-13700K Processzor
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest