- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
válasz sepsi0 #137143 üzenetére
Tiszta sor, hogy teljesen változó, igazából olcsón kellene egy hozzá nem értőnek egy minőségi táp, ami lehetőleg nem nyírja ki a többi alkatrészt, és nem 1-2 év múlva kell megint belenyúlni. Persze ez a legutolsó a lutri kategória, de azért ha van egy épkézláb bele annak a szerencsétlen tápnak, akkor már nagy baj nem lehet.
#137144 csicso82: köszi, a Be quiet! jónak néz ki, árban is elfogadható számára!
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
Chaser
legenda
válasz sepsi0 #137146 üzenetére
neked pozitív tapasztalatod van, de ha értékeléseikbe beleolvaol hát izé
személy szerint én nem tartok tőlük, nem ez a kisker fogja elkezdeni hogy 'opat ( :
ennyi pénzért jobb nincs, a kisebb 450-es is drágábban megy
fractalnak van ion sfx-e, de drágább, és nem sokat tud passzívan
silverstone-nak van olcsóbban alzán, de bronz, 3 év gar, passzívat nem tud, és nem sokkal olcsóbbszerk:
a corsair 450-es platinumja van még talonban nálam, de az jóval drágább - 48-9e körül - , gar 7 év, és alig drágább a 750-es
ezek azért kisebbek is a ses-nél - nekem mondjuk előny lenne -[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz sepsi0 #137143 üzenetére
tekintettel az ottani árára és 10 év garra nincs különösebb vetélytársa
- bár az a bolt értékelések alapján tajgetosz pozitív :d, de mivel máshol 1 év gart akarnak megadni rá én is onnan rendeltem kivételesen -
150w-ig passzív, kötelezőt hozza
th teszt elég pozitív
kábeleken nincs kondi, így talán kevésbé hajlamos vga-val cw-re
engem maga a táp cw-je érdekel_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
boogiemano
tag
-
boogiemano
tag
válasz sepsi0 #111786 üzenetére
hat.. koszi a valaszokat, az en bajom is az h mindenkivel egyetertek az arban es markaval es nem teketoriaznek.
a "hogyan sporoljunk a tapon" cimu kategoriaban keptelen vagyok otthon lenni raadasul 2-3 ev alatt ami elotte jo volt most mar fos. ez vanvagy megprobalok meg 2k-t kikalkulalni - hatha lesz valami akcio hetfon - vagy az hogy januarig lesz valami benne aztan egy minosegibbre csereljuk de akkro mar az 20 korul lesz es nincs gondom
addig meg - mint mondtam ugyis szunetmentesen lesz szoval a fele riziko bevallalhato.[ Szerkesztve ]
Mate20Pro /stb/stb (de miert nem tesznek a mobilokra csuklopant rogzito lyukat??? hadd essen torjon a fergese..)
-
syberia
veterán
válasz sepsi0 #111784 üzenetére
Na ez a Seasonic 520-as szuper áron van most, nem mellesleg szinte minden 1 videó kártyás rendszer áramigényét kiszolgálja.
(#111785) boogiemano: Egyik sem jó tápegység, az evga sima 80 Plus hatásfokú, valószínűleg made in china belsővel, biztosan nem tudja a ráírt wattokat leadni.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
boogiemano
tag
válasz sepsi0 #111776 üzenetére
koszi szepen, igen a 4+4 az valoban a minosegibb tapoknal alap. ahogy nezem a vizvalaszto pont a 15...
szoval ez elsore jo lenne. a dilemma viszont az ár..(most jon a hulye szoveg - legabbis amire en ezt szoktam mondani de most en vagyok a veremben)
vegre talaltam egyekent egy zalman-t ahol a gyari oldalon is azt irjak VAN.a kerdes h mostansag a ZALMAN vagy Thermaltake az meg mindig megbizhatonak szamit e?
Mate20Pro /stb/stb (de miert nem tesznek a mobilokra csuklopant rogzito lyukat??? hadd essen torjon a fergese..)
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz sepsi0 #98504 üzenetére
Szia.
Nem nagyon kívül van azon kívül ellenérv, max az, hogy 2-3 éves. A Seasonic-ot 5 év garanciával adják, Te meg ennyi időre tervezel vele.
"SS-ben csak az evo jelzés zavar, általában olcsósított változatot takar de javíts ki ha nem így van."
Az nem az eco?A sima M12II és az M12II Evo abban különbözik, hogy utóbbi teljesen moduláris, és mindegyik kábele fekete.
csongi(#98505)
Persze.
Az általam ismert boltokban most nem találtam FSP Hyper (S) 500-at, de ezeknél a boltoknál lehet kapni: [link]. Nem ismerem ezeket, de az 1-3(220 volt, Compker, A4 Team) elvileg megbízható bolt.
Marci112233(#98506)
Külföldi boltokban se láttam még.
mrfire(#98510)
Szívesen.
Az EVGA GS 550 teljesen moduláris, félpasszív, mindegyik kábele fekete, jobb minőségű, több év garanciával árusítják, nagyjából ennyivel lennél előrébb.Az átalakítgatózás szerintem eléggé gányos - de üzemképes megoldás - ilyen értékű rendszernél elfelejteném.
2db GTX 670 helyett én inkább vennék egy GTX 970-et, GTX 1060-at, R9 290-et, R9 390-et, vagy egy RX 480-at.
bozsozso(#98513)
Szia.Igen, kétféle van.
Az újak 12V-on erősebbek, hosszabbak a kábeleik, több garancia van rájuk, illetve a csatlakozók száma is változott: [link][ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz sepsi0 #98493 üzenetére
Szia.
Én a Seasonic-ot választanám.
csongi(#98494)
Szia.Találsz nála jobbat kategória nálam. Más bolt nem játszik? Ha nem játszik, akkor drágább tápegység játszik esetleg? Pl FSP Hyper M 500, Cooler Master G450M
mrfire(#98501)
Szia.Én lecserélném ezek után.
Revoltek(#98502)
Szia.FSP 350-60APN, ezt 9-10k környékén adogatják.
Ha belefér a keretbe, akkor én inkább Skylake-re építenék. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz sepsi0 #97787 üzenetére
Szívesen.
Sirtec."De ha még "mindig" ajánlott tápok ezek akkor lehet maradnak. Nem látom őket az ajánlóban... nem lehet már venni, vagy kiderült valami hiba.... esetleg drágák lettek?"
CTG-500, CTG-550: Kifutott széria, az 500w-os és azalattiak nagy terhelés alatt néhány újraindulnak(azokkal a gépekkel, amiket írtál, nagy valószínűséggel nem lenne probléma, mert 200w alatt fogyasztanak). Részermől nem ajánlottak (megvételre) már emiatt.
XFX450: Ajánlott ez is, habár azért nem erőltetem, mert egy időben sok XFX táp ment tönkre(pár hetesek). Mondjuk ez egy éve volt, szóval el kéne gondolkoznom az újbóli ajánlásukon.
Super Flower 450W SF-450P14HE: Ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
Turbolada II
őstag
válasz sepsi0 #97779 üzenetére
Ha Deert, LC Powert, Codegen, Akygát stb.. cserélnél megérteném, de ezt nem tudom. Egy-két órás munkával és némi kötegelővel tízezreket spórolhatsz.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
pzolika9512
aktív tag
válasz sepsi0 #85295 üzenetére
ha jól tudom, tényleg nem lett rossz széria a Triathlortévedtem szerintem, cwt belsős, nem olyan rossz, de annyiért kapsz jobb tápot is használtan
[ Szerkesztve ]
|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
pzolika9512
aktív tag
válasz sepsi0 #85259 üzenetére
most nem értem vegyél akkor még egy chieftec-et, ugyanolyat, az okés, de azt a másikat inkább ne vedd meg, másrészt nem kell ahhoz 750 watt + nem is ad le annyit, mert nem minőségi
14 ezer 750 watt, eléggé elgondolkodtató, vajon mért ilyen olcsó ?
[ Szerkesztve ]
|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
pzolika9512
aktív tag
-
Ribi
nagyúr
válasz sepsi0 #64898 üzenetére
Nem rossz, nem azt mondom, de pl PCI-E castiból csak 1 6+2-es van benne. Csak írtam, hogy általában ezek a tesztek nem az általad megvásárolható típust tesztelték. Többen is vettek 450-es, nem volt velük gond általában. Gagyi kínai kondi azért valszeg túlzás. az, hogy 85 fokos, még nem lesz tőle gagyi. Mai házakban a táp 60 fok közelébe se megy.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest