Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Asztrofotózás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
-
-
-
-
78zolika
senior tag
Sziasztok ! Én is leteszteltem a vírusmintákat ( Plag )
Comodo internet security
Vizsgált elemek 142
Kartevők száma 81
Maradt 61 -
g.gergo
senior tag
ZoneAlarm Extreme Security: 13 maradt.
-
Edween
őstag
Hi!
A gézu által linkelt Trend Micro Internet Security-ről, mit lehet tudni, az AV része milyen szintet képvisel, más vírusvédelmekhez viszonyítva? Thx! -
g.gergo
senior tag
NIS2010: 36 maradt.
-
-
mazza
tag
MSE eredmény: 44 fájl maradt meg.
A-Squared Free eredmény: 12 megmaradt fájl, 7 alacsony kockázat eltávolítása nélkül.
Malwarebytes Free eredmény: 13 megmaradt fájl, itt kért újraindítást a teljes eltávolításhoz. -
Új tesztminta by Coronita21:
[link]jeleszó: infected
-
xgeri
csendes tag
válasz
HarryPotter #25574 üzenetére
Szia!
Valami gond lehet nálad, mert tegnap kétszer is frissített...
A legújabb adatbázis: 4901. -
zazenke
őstag
az általad belinkelt eladónak elég jó minősítése van ha nem is 100 % os , és nem hiszem hogy kockáztatna egy negatív feedbackot. Többet nem írok mert megint ki lesznek törölve a hozzászólásaim mivel nem tartoznak szorosan ezen topik témájához. ( a multkorit azóta sem értem és nem is emésztettem meg )
-
zazenke
őstag
én ebay-n vettem a windows 7 licence-t is és minden ok vele .
már csak azt bánom hogy én is nem kapcsoltam hamarabb mert amikor vettem az a-squared licencet az olcsóbban is meg lett volna az ebay-n akkor. Jó magyar szokás szerint volt hírdetve a vaterán is csak ott nem egész éves licencét adtak volna többért mint amennyiért akciósan hozzá lehet jutni a gyártó oldalán ( ha még él a féláras akció ). Nagyon utána kell nézni a dolgoknak mert ugyan valós a licence de pl ebbe az esetbe is drágábban jutottam volna hozzá -
78zolika
senior tag
Sziasztok ! nekem is ez a gondom hogy MSE már két napja nem frissít automatikusan
-
g.gergo
senior tag
válasz
MagLev #25567 üzenetére
Így van.
De nyilván egy ingyenes alkalmazástól nem lehet akkora támogatást elvárni, mint egy fizetőstől. Valamint valamiért. Ez azonban semmiben nem csökkenti az MSE használhatóságát. Véleményem szerint ha nagy gáz van, úgyis adnának ki soron kívüli update-ket. ESET/NOD32 termékeinél is előfordul, főleg a hétvégi napokon, h jön egy update pénteken, hétvégén meg mintha megszűntek volna, majd legközelebb csak hétfő hajnalban. De ott is adnának ki, ha gáz lenne, szóval nem kell ezen nagyon majrézni.
-
válasz
polonic #25565 üzenetére
Hali!
Az előző HSZ-om óta(kb 3 órával ezelőtt) minden 15 percben letöltöttem.
Csak most kb fél órája érkezett meg a 1961-es.Igaz nem telepítem sehova, de jó móka volt, bár az okát ne kérdezd, mert nem tom.
(Angol W7 x64 +Magyar MUI páros, ebben talált (talán) kivetni valót?)
Semmi tippem nincs, mi okozta ezt a jelenséget idáig nálam.Fire.
-
polonic
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #25555 üzenetére
Komolyan ez hogy lehet. És ami a legjobb, erről a direkt linkről is az új jön le nekem. 1961 van a verziószámban.
-
veber
tag
És akkor mikr hajlandó frissülni, mert nekem csak így frissült le ma két nap után?
-
veber
tag
Hi
tapasztalatokat várok az mse frissítéssel kapcsolatban, nem lehet hogy csak akkor frissít ha a ütemezett vírus keresés ba van állítva, mert nekem csak akkor huzza le a frissítést?
-
-
polonic
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #25550 üzenetére
Nem, a saját oldaláról töltöttem. Onnan, ahonnan te is. Most mégegyszer megnéztem, most is az újat tölti le.
Ez felettébb érdekes. -
nVIPER
senior tag
Kedves Fórumtagok. Újra kell húznom a Win7 X64-et. Jelenleg Avirát (free) használok. Ez nem is eszi meg a gépet... Van ettől jobb antivir?
-
-
zazenke
őstag
kijött az a-squared 5 verziója igaz még csak béta verzió , de pozitív tapasztalatom máris hogy már nem akad a prevx safeonline-vel. (lekopogom )
-
HZoli87
veterán
Frissült a Microsoft víruskeresője: Microsoft Security Essentials 1.0.1961.0
-egyenlőre még az előző verzió tölthető: 1.0.1959.0 -
Szavuskin
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Rögtön törlöm amint vége lesz a keresésnek.
-
Szavuskin
csendes tag
Sziasztok!
a-squared talált egy ilyet . Töröljem?
Comodo Dragonban találta ami (állítólag) most a legbiztonságosabb böngésző.
Előre is kösz a válaszokat. -
gézu
őstag
[link] Trend Micro Internet Security - 12month free trial
-
válasz
mokus1 #25530 üzenetére
Hali!
Avira Free, Avast 5 Free, MSE - Ingyenesek, nem tartalmaznak tűzfalat, de van fizetős változatuk is, ami igen
Comodo Internet Security - Ingyenes, teljes biztonsági csomag tűzfallal
Eset Smart Security 4 - Nem ingyenes, tűzfalasXP esetében mindenképp célszerű tűzfalat is telepíteni
Comodo IS(magyarítás a LOGOUT Blog-omban)
Online Armor Free, Outpost Free, PC Tools FreeFire.
-
mokus1
addikt
Szeretnék egy vírusírtót aminek nagyon kicsi a gépigénye.Sempron 3500+ ,2giga ram. XP van fent.
-
polonic
félisten
Ha már így szóba került az F-prot, akkor mi a vélemény róla?
Valaki használja mostanság? Én nagyon régen kipróbáltam, de nem igazán emlékszem rá milyen volt. -
Hali!
Így jobban belegondolva, ha összeszedném, amit a Panda levédhetett volna(mert először alkalmazta/fejlesztette), meg hozzáadom az F-Prot-ot, és nem utolsó sorban a másik "nagy öreget" a Kaspersky-t, akkor amit ez a 3 cég letett az asztalra és azt levédette volna még a 90-es években, akkor nem tudom, jelenleg lenne-e ekkora kínálat az antivírus szoftverek piacán.
Persze komolyra fordítva a szót, akkor is lenne kínálat, most is ez van, régen kitalált technológiákat alapul véve, csak más néven/más irányba fejlesztve találhatóak meg AV/IS-ekben.
Fire.
-
zed01
őstag
válasz
Szellem. #25525 üzenetére
Azt tudtad a világon az első teljesen automatizált víruslabor a Pandáé volt? Sok tekintetben a Panda az első volt, ezek között megemlíthetném az auto definíció frissítést is.
PS: Én azt nem értem miért nem szabadalmaztatták az eljárásukat, hogy más ne utánozhassa őket.
-
Küldtem pár mintát a ruszkinak. Erre mindegyikre ez a válasz jött:
Hello,
This message has been generated by the automated submission tracking system. If we already detect these files, the message below tells you how we identify this threat. Your submission will be passed to a virus analyst.
Ezek szerint ők is automatizáltak, tehát a legtöbb kód elemzését automata végzi.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Csak azért gondoltam, hogy valamelyik programtól meg kell vállnom, mert ha jól emlékszem a telepítésnél is jelezte, hogy "összeakadhat" más antivir programokkal. Nekem is sokszor ki-be kell lépnem, hogy "zöldre" váltson.
-
pinnacle
nagyúr
Ezt találta az MSE. A Comodo, Malwarebyte' észre sem vette. Szerintetek az MSE jó lesz az előző kettő helyet?
-
HarryPotter
őstag
Nem gyenge kis virusírtás zajlik itten kérem.....tiszta star wars. Más: hallott valaki a Comodo Time Machine-jéről? Itt van egy link róla. Tudom, ez nem teljesen ON, de egy kicsit talán mégis. Szóval én feltettem, egész szépen simán települt. Boot-nál még az indító képernyő előtt már megjelenik, és recovery boot lehetőséget kínál fel egy korábbi mentést használva. Hogy jó-e, azt még nem tudom, de talán Ti igen.
-
polonic
félisten
válasz
Gorneck #25510 üzenetére
Erről jut eszembe, hogy igenis jó dolog az UAC.
Miután leirtottam emesével, amit fertőzöttnek ítélt, megnéztem a maradékot a mappában és a görgetősáv helyett véletlenül az egyik fájlra kattintottam és ilyenkor jelzett az UAC. Ha nincs UAC, akkor valószínű beszopom.(#25514) sfdrakex
Pontosabban a Symantec vállalati cucca.
A norton egy terméknév, az nem cégnév.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
MagLev #25512 üzenetére
Symantec antivírust használok ami a norton vállalati cucca, nekem nem szokott mellette kártevők hada bejönni, átszktam nézetni a gépet mással is mellette, régen 2005 körül használtam Nortont baj azzal se volt de jobban lassította a gépet, naponta jönnek a frissitések, szépen dolgozik, ha valaki meg nem ésszel netezik mind1 mit használ. Egyébként sok vírust írtó ugrik olyna dolgokra is amikre nem kéne, nálam crackekre szokott érzékeny lenni, néha, azokat nyirja ki pedig nem kéne
-
válasz
MagLev #25512 üzenetére
Hali!
A végével kezdem. Szóval fel kell küldeni a fájlokat az adott gyártónak elemzésre, aztán amiket valóban károsnak ítélnek meg, az legközelebb már bekerül az adatbázisába.
"Szerinted akkor most mi a helyzet ezzel?"
100 mintán végzett teszt(plusz hogy nem is 100 kártevő van benne) az bolha pöcsén a pattanás. Nem lehet belőle egyértelmű következtetéseket levonni, még akkor sem feltétlenül, ha valóban siralmas eredményt produkál. Az ugyanis, hogy 100-ból 1-et talál, az valóban lehangoló, de ha nem használod azt a progit(aminek amúgy meg több milliós adatbázisa van), akkor az a több millió kártevő is garázdálkodhat, amit meg ismer.Számomra ezek a kis mintán végzett tesztek azért érdekesek, mert jól látszik belőlük, hogy vannak olyan termékek a piacon, amik képesek folyamatosan/stabilan jó/nagyon jó/kiugróan jó eredményeket produkálni, kis minta ide vagy oda.
Szóval az ilyen "kicsi" teszteket a helyén kell kezelni, nem lehet ilyen kis minta után lehúzni egy szoftvert.(bár sajnos az is igaz, hogy vannak, amelyek folyamatosan nagyon rossz eredményeket hoznak)
Ráadásul összehasonlítani 2 terméket ez alapján, megint csak teljesen értelmetlen, mert a mintákon alapuló felismerés az csak egy szelete(igaz fontos része) a teljes védelemnek.
(Gondolok itt arra, hogy ha nem is ismeri fel az adott progi a kártevőt, az nem jelenti automatikusan azt, hogy ha futtatnád, akkor sem szólna semmit az adott biztonsági progi.)Fire.
-
MagLev
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #25493 üzenetére
Szia!
Szerinted akkor most mi a helyzet ezzel?
Haverom gépén néztük meg (Ő használ Nortont) és itt az eredmény. Majdnem két nap plusz adatbázis előnnyel, hozzá teszem. Ha el is fogadjuk, hogy nincs száz benne akkor is nagyon gyatra ez az eredmény szerintem.Ui.: És mi a túró van a megmaradt akárhány izével? Azokkal mi lesz? Mivel nincs beavatkozást igényló elem! Vagy nem is kell megmaradni mert csak 26 van összesen és a Norton találati száma a tuti?
-
MagLev
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #25507 üzenetére
Megerősítem.
Dél óta a harmadik aut.frissítés és ez most "csak" 1,2 MB lett. A másik kettő mind 2 MB feletti volt. Lehet, hogy tényleg előkészítenek valamit és a közeli napokban változás várható?
Vagy pedig látják vagy megtudták, hogy itt házi tesztelgetés folyik és le akarják verni a mezőny többi résztvevőjét? De hát ehhez meg nem kell frissíteniük megy az alapból is... -
-
válasz
Szavuskin #25504 üzenetére
Hali!
Igen ezt én is észrevettem, hogy pár napja megnőtt a frissítések mérete.
2-3 nap alatt szokott annyit frissíteni, mint amit mostanában 1 nap alatt.g.gergo
Nem arról az értesítésről van szó(ami egyébként ki is kapcsolható), hogy hát esetleg, talán, ha , meg ha időd engedi, akkor frissíthetsz 736-ra.
Ezt az ablakot most láttam először(képet nem tudok mutatni, mert nem mentettem ki, minek), és azt "sugallja" hogy "Telepítsd fel a 736-ot, vagy megszívod"
Amúgy W7 x64-ről van szó, ha Te nem ezt használsz, akkor elképzelhető, hogy nem fogsz ilyen ablakkal találkozni.(a 463-as hivatalosan nem W7 kompatibilis, csak a 736. Szóval a 463-as XP vagy Vista alatt nem feltétlenül fogja beadni ezt az ablakot/figyelmeztetést.)Fire.
-
Ribi
nagyúr
válasz
polonic #25500 üzenetére
Hát átlag usernek lehet kicsit macerás a használata, bár ahogy belegondolok a CIS pont ugyanannyit kerdez a usertől, szóval annyira lehet mégsem.
Elég sokmindent be lehet állítani, igen sok és kusza custom policy-t is be lehet állítani, de ebben nem vagyok valami profi.
Amúgy egy Endpoint Security and Data Protection van fent.
Persze van még céges tűzfal is, szóval az igazi tudását nem tapasztalatam meg -
Szavuskin
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #25501 üzenetére
Én egy hete updételtem fel a KIS-t 736-ra magamtól, nem kellett figyelmeztetnie.
Egyébként valamire készülhetnek vagy készíthetnek elő valami nagyobb dolgot Kasperskyék, mert az utóbbi egy-két napban (aut.frissítésen) többnyire egy mega fölötti anyagot húz le a KIS. Ma már a második ilyen terjedelmű frissítése volt. A többi az "csak" a szokásos párszáz kilobájtnyi.
Legutolsó az előbb jött le. Kép.
Ma reggel rögtön egy 2,8 MB -ossal indított amikor bekapcsoltam a gépemet. -
g.gergo
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #25501 üzenetére
Mit jelentett nálad az a markáns üzenet? Telepítés utén pár napig engem is zaklatott ilyenekkel, de én a "majd én eldöntöm öcsém, h mikor frissítek" opciót választottam.
-
válasz
Narxis #25498 üzenetére
Hali!
Persze, végül is ebben egyetértünk, meg ha pluszban figyelembe vesszük, amit korábban írtam, hogy ha 1 olyan kártevővőt ismerne pluszban, amivel 27 fájl van fertőzve, akkor máris 16+27 lenne a találati eredmény...
Megnéztem a mintákat, szóval ha levesszük az ugyanazon kártevővel fertőzött fájlokat, akkor is kb 50-es átlagot illene hozni bármely biztonsági proginak.
Más
A KIS463 tegnapi adatbázis frissítését követően, elég "markánsan" közölte egy új ablakban, hogy frissítettem 736-ra de gyorsan.
Ez esetben megtettem már 736-om van W7 x64 alatt, nem "vitatkozom" Kaspersky-vel, biztos oka van, amiért figyelmeztetett.Másnál is befigyelt ez az ablak?
Fire.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest