Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Home server / házi szerver építése
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- Plazma TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltee10
addikt
Sziasztok!
Legendary editiont hol érdemes megvenni? az EAnál 60 eur, de még árukeresőn is látok 10eFtért kódot, de ezeknek eredetéről nem tudok meggyőződni.
-
PS-re EA Play előfizetéssel (7.990 HUF) ingyenesen beszerezhető a Legendary Edition (3 játék, plusz az összes DLC). Úgyhogy bele is kezdtem PS5-őn.

-
hevepapa
őstag
válasz
Morphus101
üzenetére
Ráadásul a Legandaryhoz is elérhető már az ingyenes ALOT és ALOV mod, ami mind a 3 részben még jobban feljavítja a grafikát. A nem hivatalos javításokról nem is beszélve, amik sok-sok apró hibát kijavítanak.
-
hevepapa
őstag
Ha valakit érdekel:
A Mass Effect: Pinnacle Station DLC-hez megcsináltam a magyar fordítást!
Most már lehet telepíteni az eredeti magyar nyelvű Mass Effectre is ezt a DLC-t.
A Legendary Editionhoz meg ott a modderek által készített DLC.
Mind a két verzió magyarítása letölthető a Magyarítások Portálról. -
looser
addikt
Sziasztok! Legendarynál van olyan lehetőség (pl. launcher, .bat file, mod, akármi, amivel közvetlenül az utolsó mentést tudom indítani ikonról, nincs animáció meg egyebek?
Köszi

-
Sziasztok!
Az 1 végén, hogy kit választok vezetőnek (Udina, vagy Anderson) befolyásolja a 2 vagy a 3 menetét. Először Andersont választottam, aztán még egyszer nekimentem az uccsó küldinek és a párbeszédeket már csak végignyomkodtam így véletlenül azt nyomtam be, hogy ezt döntse el a politika...

Köszi
-
vjacintka
tag
Sziasztok!
Szerintetek ha, az első 3 epizóddal szeretnék játszani, akkor az eredetit avagy a Legendary verziót próbáljam?
Egy kitélelem csak az lenne, hogy melyikhez fut a masseffect.hu-s magyarítás? Nekem ez lényeges lenne a sztori miatt.
Továbbá steam-ről töltsem vagy Origins?Köszönöm a segítséget!
-
ImACeltic
őstag
Ahogy írtam pár hete, a Legendary Edition meghozta a kedvemet az Andromeda második végigjátszásához és most értem a végére 55 óra alatt, ezúttal PC-n. Úgy emlékszem PS4-en kevesebb bugba és problémába futottam bele anno a megjelenésekor, ez azért érdekes.
Amúgy meg nagyon túl volt tolva a hiszti miatta. Persze nem ér fel a trilógiához és voltak nagyon rosszul kinéző animációk megjelenéskor - hozzáteszem PS4-en ezekből is talán ha 2-őt láttam összesen az első végigjátszáskor -, de ezeken kívül egy teljesen jó játék. Viszonyítok, a trilógia mondjuk 10/9.5, az Andromeda 10/8.
A játék zenéje nagyon jó, nem kopott sokat a látvány, nagyon jók a sztori cutscene-ek és van jó pár jól kidolgozott karakter benne. Gunplay is élvezetes, a történet pedig eléggé érdekes szerintem.
Most eléggé felvagyok hype-olva a folytatásra, ami elvileg összefonja a trilógiát az Andromeda-val. Van egy jó trailer elemzés twitteren: [link]
-
aginor
veterán
Sziasztok!
A LE-ben másnál is előfordul, hogy a beszélgetések alatt hiányzik a szövegsáv? A zene megy, az effektek is, de mindenki csak tátog..
-
shotika
őstag
Ha valakinek esetleg jól jön, akkor elkészült a Legendary Edition magyarítása. Pontosabban a meglévő fordítások átültetése. Egyelőre a fordítás tekintetében leginkább macerás első résszel próbáltam, és működött.
-
ImACeltic
őstag
válasz
TommyGun
üzenetére
Ha mondjuk az Andromeda-t folytatják - amire sok esélyt nem látok, főleg az új teaser trailere alapján -, és abból is egy trilógia születne, akkor akár fel is érhetne a régihez mert amúgy a játékélmény tényleg jó. De jelenleg az első három játék úgy együtt egy elég brutál univerzumot épített ki, ami összességében üti nekem az Andromeda-t.
-
ImACeltic
őstag
Nagyon odab@szós volt másodszorra is a trilógia! Ezt a lore-t nagyon összerakták. Anno amikor megjelentek ezek a játékok akkor még nem játszottam velük, de olvastam, hogy volt valami elégedetlenség a 3 befejezése körül és hogy utólag beleraktak egy jó endinget. Szerintem ezt csináltam meg, amikor azt választom, hogy elpusztítom a Reaper-öket és szereztem annyi military assett-et, hogy a végén beadta azt a cutscene-t ahogy Shepard vesz egy levegőt a romok között. De igazából a másik két lehetőség is teljesen jól ki volt találva és megvolt magyarázva mért lennének jók azok is.
Most pedig már el is kezdtem az Andromeda-t szintén másodszorra. Elsőre PS4-en sem futottam bele olyan sok bugba és animációs problémába, mint amennyire elszidták a játékot. Anno ugye elég közel jelent meg a Horizon Zero Dawn-hoz és én az Andromeda miatt félretettem a HZD-t, szóval szerintem teljesen jó ez a játék is. A trilógiához nem ér fel, de messze van a rossztól is.
Nagyon várom az új részt, de szerintem elég messze van, 2024 előtt nem igazán számítok rá.
-
TommyGun
őstag
Sziasztok, használja valaki esetleg?
https://me3tweaks.com/modmanager/
A 7essel már a LegendaryEdition is támogatott, de nekem az istennek nem akar működni....
A manage targetnél hiába keresem ki mindhárom indító exét a start game-el nem indulnak el a játékok....csak a launcher, de oda meg nem tölt be semmilyen modot.... -
-KP-
veterán
válasz
cyberkind
üzenetére
Szerintem a Soldier az a class, amit mindhárom részben nagyon eltaláltak. ME1-ben is brutál, de ME2-ben a Soldier a méginkább OP. Az adrenaline rush miatt jobb sniper, mint az infi. Viszont a shotgun infiltrator hatalmas móka. A vanguard is hatalmas móka. De tudni kell mit csinálsz, különben könnyen jön a töltőképernyő. Én ezeket ajánlom ME2-ben.
3-ban, is igazából ezt a hármat ajánlom, de Sentinelből is van egy nagyon Op build:
-
ImACeltic
őstag
CPT.Pirk, parkr
Köszönöm a válaszokat! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ImACeltic
üzenetére
Lényegi kihatása nincs ennek, ez inkább csak morális kérdés mivel cseppfolyósított emberekből épült "kaszás bébi" van benne. A cerberus meg mondjuk úgy, hogy több vasat tart a tűzben... Spoiler gomb nincs, úgyhogy itt olvashatod a részleteket a lap alján: https://masseffect.fandom.com/wiki/Collector_Base
-
ImACeltic
őstag
Hello there!
Most fejeztem be a 2. részt. Korábban, mielőtt kijött az Andromeda, már végigjátszottam egyszer a trilógiát, csak egy kicsit rush módban, de most nem ez a lényeg. Hoztam egy döntést a 2. rész végén, arról szeretnék kicsit érdeklődni, de csak körvonalakban, spoilermentesen szeretnék rá választ kapni mert a 3. rész is csak képekben ugrik be, hogy mi történt benne.
Szóval volt ez a döntés, hogy a Collector base technológiáját felrobbantom-e vagy felhasználom-e a Reaper-ek elleni harcban. Illusive Man meggyőzött arról, hogy jól jöhet ez a technológia a Reaper-ek ellen. Továbbá velem volt Mordin, aki akkor szintén azt mondta, hogy igen, föl kéne használni ezt a technológiát. Tehát úgy döntöttem felhasználom a technológiát. Erre kaptam asszem 15 renegade pontot. A küldetés után pedig mindenki, ráadásul Mordin is azt mondta, hogy veszélyes manőver volt a Cerbrus-ra meg az Illusive Man-re bízni ezt a technológiát....
Ezek alapján szeretnék kérni csak egy körvonalas, spoilermentes választ, hogy milyen kihatása lesz ennek a döntésnek a 3-ra nézve.
Amúgy kicsit ilyenkor zavarnak ezek az állandó döntés kategorizálások, hogy muszáj vagy jónak vagy nem jónak lennie a döntésnek, nincsenek árnyalatok vagy később még formálható dolgok. Oké, a Cerberus meg az Illusive Man képes megbolondulni és baromságokat csinálni a technológiával, de szerintem elméletben ez egy jó döntés is lehetne, felhasználni egy fejlettebb technológiát az ellenség ellen. Milyen jó lenne már ha ezt a döntést még tovább alakíthatnám a 3-ba, hogy figyelemmel kísérem a technológia felhasználását és tényleg a Reaper-ek ellen vetjük csak be, nem lesz belőle mindenféle kísérletezés, stb.
Ebben a topikban nincs spoiler takarás? Kerestem a lehetőségek között, de nem találtam.
-
cyberkind
félisten
Újrakezdtem vanguarddal és nőként, tetszik ez a kaszt, igazából sokkal kevesebbszer halok meg, mint a fullos katonával, pedig a nehézség is ugyanaz.
-
maajsz
senior tag
válasz
cyberkind
üzenetére
Az első részben inkább a biotic fun mint a tech, ha hozzá vagy szokva a soldieres közelharcos stílusra (mondjuk az immunity miatt) akkor talán a vanguard szerencsésebb, mert kicsit szívósabb, főleg ha shock trooperre specializálsz.
A második részben már jobban elválik a két stílus, ha sniperezni van kedved akkor mindenképp infi a cloak meg a widow miatt, ha meg inkább közelharcolni akkor vanguard charge. Ha meg mindkét oldalba bele szeretnél nézni akkor ott a sentinel, ami szvsz az első részben kicsit esetlen, viszont a 2-ben kvázi fullra lehet solozni vele, mivel shieldet meg armort is nagyon hatékonyan bont és az assault armor is nagyon adja.
A harmadik részben meg személy szerint az adeptet csípem a combo rendszer miatt, illetve mivel a shielded is nagyon könnyen kiütik, így a vanguardal is valamivel óvatosabban kell bánni.
-
cyberkind
félisten
Ha egyszer se toltam más kaszttal, csak a katonával, akkor melyikre érdemes ránéznem, amivel nem lesz túl nehézkes a játék? Vagy mit ajánlott kipróbálni, ami op és vagy fun? (Legendary Edition)
-
BoneDragon
veterán
Öööö...hónapok óta nem léptem be EA appba és most látom, hogy eltűnt az össze ME rész a collectionből...?! Ez igy WTF? Csak az Andromedat látom.
Ha kikeresem storeba azt irja vegyem meg őket. Most komolyan eltüntek az összes dlc-vel együtt amiket megvettem???????????Szerk.: Origin webes felületen elérhetőek. Hogy rohadnának meg. Else hiszem, hogy ez az EA app még az originnál is szarabb.
-
Geller72
veterán
Üdv. Gondoltam, nekiugrok az elejéről az első résszel. Steam accom van, letöltötte a kliens, de ugye a Steam-es verzió nem magyar. A poén, hogy én arra emlékszem, hogy ezt már egyszer játszottam magyarul a Steames fiókomból, csak nem ugrik be, hogyan is oldottam ezt anno meg. Tudnátok ebben nekem segíteni?

Köszönöm
Geller -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
shotika
üzenetére
Nem tudom. Akkoriban nagy CoD játékos voltam, de nem éreztem problémának az ME1 mozgását vagy harcát. Igaz akkoriban a gunplay fogalmáról se hallottunk még.
Az inventory mondjuk pocsék volt az ME1-ben, azt aláírom. Igazán fluid harcrendszere viszont az Andromédanak van. Maga a játék olyan amilyen, de a harc benne elég jó.
-
shotika
őstag
A klasszik ME1-ben tőlem a melegedő fegyverek se voltak idegenek, viszont a mozgással, a gunplay-yel, és az inventoryval annál több problémám volt. Ezeknél pedig szerintem jó érzékkel csiszoltak a következő epizódra, hogy fluidabb legyen az élmény. Hogy codosabb lett volna? Biztosan, de nem hinném, hogy a codon nevelkedtek miatt, hanem mert az akkori gamekhez képest a cod gunplay-e a legjobbak közt volt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
shotika
üzenetére
Jó lett az első rész harcrendszere. A lehetőségekhez képest jól megcsinálták, miközben nem lett gyökeresen másik játék. Ennek örülök, mert az ME1-et úgy szerettük meg, ahogy volt.
Nekem egy nagy visszalépés volt, mikor a melegedő fegyverek helyett behozták a thermal clip dolgot az ME2-ben, gondolom a CoD-on nevelkedettek miatt... A másik fájdalmam a fejlődés rendszer totál lebutítása, pedig az az ME1 legjobb része volt.
Egyébként a történet úgy teljes, ha valaki a könyveket is olvassa. Anderson Saren-el kapcsolatos múltja és Saren előtörténete pont olyan, amit csak érintenek a játékban, a könyv meg mindent elmesél.
-
shotika
őstag
Én a 2. résszel ismertem meg igazán a sorozatot. Játszottam előtte vmikor az elsővel is, de annyira borzalmas volt az irányítása, hogy az első küldetés után töröltem is. A 2. viszont azonnal beszippantott, az nagyon egyben volt. Nekem akkor az egész világa új volt, de soha egy percig nem éreztem, hogy az első rész kihagyása miatt szükségem lenne egy nagyobb volumenű világismertetésre.
Nagyon vártam anno a 3. részt, és majdnem tökéletes lett az is, de a vége olyan pocsékul lett kivitelezve, hogy az egész sorozatra rányomta a bélyeget.A Legendary Edition-nel egyelőre kivárok. A gameplay-ek alapján én sokkal többet vártam el felújítás címen (egy ideig úgy volt, hogy az első részt hozzáigazítják a többihez, főleg a harcrendszert, végül aztán ebből semmi nem lett), illetve borzasztóan fáj a magyar nyelv kispórolása

-
maajsz
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
Jó kérdés. Én csak annyit vettem ki, hogy a conduit kell ahhoz, hogy hozzáférjen a citadelhez és a keeperekhez is. Hogy ez pontosan mit takar nem tudom, lehetséges hogy nem csak fizikai hozzáférést ad, hanem először aktiválni kell, hogy be is jusson a rendszerbe..
Ha nem így van akkor, akkor csak arra tudok gondolni, hogy gyanús lett volna ha Saren csak úgy besétál és elkezd babrálni a konzollal, valószínűleg kameráktól kezdve mindennel figyelik a Citaldel Towert és ott csaklizták volna be azonnal. Ezt meg valószínű Sovereign nem akarta megkockáztatni és ezért indultak el a prothean vonalon (valószínű Sovi gyanította, hogy visszamaradtak túlélő protheanok és azok babráltak valamit a controllal). Aztán arra meg rájött a cipheren keresztül, hogy a Conduiton át tud nyomni egy kisebb geth sereget és ez a hülyebiztos megoldás
-
janos666
nagyúr
Igen, valószínűleg a komplex új világ felfedezésének jól komponált élménye az egyik erőssége, amire a többi rész már csak ráépít (látunk új helyeket/fajokat, de többségükről már hallottunk/olvastunk korábban).
SPOILER
Ami nekem kicsit olyan volt, mint a The Big Bang Theory-ban a frigyláda, hogy valaki felhívta rá a figyelmem: igazából semmi értelme Saren-nek keresnie a Conduit-ot, hisz Sovereign jól tudta, hogy a Citadel-en van a Control Panel, ahol Saren-nek már eleve volt bejárása oda, ahova a teleport beam ledobja. Talán kíváncsi lehetett valamire Ilos-on (pontosan mi történt ott a néppel, mit csináltak a Citadel-el, stb), de maga a Conduit mire így volt jó neki? Vagy mit hitt, mi lesz az?
Akkor ajánlom a DA3-at, avagy Inquisition-t. Ott szerintem nagyon jól kitalálták a "minden az egyben" módot. Nagyon kényelmes akár "akció" stílusban is játszani. Oda viszed a kamerát ahova akarod (játszhatsz csak a főhősöd háta mögé ragasztva, az égből, de akár egy n+1 szellemként besétálva a terepet, mint egy spectator (olyan 3D szögből és kameraorientációval, ahogy neked épp tetszik az adott táj, ellenség, stb függvényében), és nyomhatsz pause-t, ha szeretnél, de pl. normál nehézségen általában teljesen felesleges.
A fix turne based harc miatt marad ki nekem pár népszerű és jóra pontozott RPG. -
maajsz
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
Az ME széria kétség kívül legerősebb oldala maga az univerzuma és a karakterek. Még ha a ME1-t nem is érzem Kotor szintű sztorinak, akkor is az fektette le az ME univerzumot, a fajokat, a háttérsztorijukat, a világukat, ami önmagában is akkora impact ha elsőre játszod, hogy szinte teljesen megbocsájtható a többi ügyetlen része, főleg akkori szemmel. Az 1-nek van egy olyan sajátos hangulata amit a 2-3-on egyszerűen nem érzek. Itt nem azt mondom, hogy azoknak nincs, persze meg van a sajátjuk, de az első rész feelingje nekem akkor is valahogy kiugrik a többi közül. Nem hiába teremtett akkora fanbase-t millószori végigjátszással.
Ennek ellenére a 2-vel szvsz jó irányba léptek el, pedig anno nagyon sok forumon kritizálták hardcore fanok, hogy egy zárt "shooting gallery"-t csináltak a játékjukból és nem az open world kutakodós, item szintenzős irányt vitték tovább. Pedig az egyszetűsítések olyan szempontból nagyon jót tettek, hogy rengeteg olyan új embert vonzottak be és a játéknak is az erősebb tulajdonságait sikerült kiemelni. Hogy szívesen láttam volna e a folytatásban több szabadon (pl hammerhead-el) repkedős open world lehetőséget? Persze. De mindent nem lehet, a kapacitás véges egy irányt muszáj volt tartani. No meg láttuk, hogy még évekkel később is belebuktak az Andromedánál a "procedurally generated" mechanikába.
A DA szériából meg csak a DAO-t nyomtam, ami bejövős volt, a sztori adta, a döntés következmények sokkal jobban ki vannak hangsúlyozva, de (főleg mai szemmel) szívesebben játszanék a turn based/félig real time mechanika helyett egy full on action szemléletet pause nélkül. Mintha játszhatnék mondjuk egy Fallen Order-t Kotor szintű rpg elemekkel. Az lenne az ultimate ötvözet, ahol nem csak sztori alakulása végett, hanem az action miatt is kedved lenne replayhez
-
janos666
nagyúr
Igen, a DLC móka itt már karikatúra szintű lehúzásprogram volt (a második résztől).

Mindentől függetlenül, nekem mindig az 1 maradt a kedvencem, hiába láttatta be velem valaki később, hogy még a story is esetlen (pl. többek közt azért is kacifántos, hogy önmagában is megálljon egy játékként, ne csak a beígért folytatásaival együtt, mert ha nem így lett volna kanyarintva, akkor nem biztos, hogy lett volna pénz a folytatásra, stb).
Kár, hogy a DA szériából még hír sincs remaster-ről, pedig a DAO-ra már közvetlenül a megjelenés után ráfért volna egy grafikai ráncfelvarrás. A DAI-nak viszont más se kéne, mint pár bugfix és egy HDR10 képmód. -
maajsz
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
DLC-ket azért nem említettem, mert azokat azért anno meg kellett venni, nem is olyan olcsón és volt jó pár darab belőle, szóval tényleg illendő volt belefoglalni teljesen "ingyen".
Viszont a második részben már közel nem annyira szembetűnő az upgrade mint az elsőben, bár még csak 2 küldit csináltam. Mondjuk ennek lehet az oka, hogy anno kb minden létező HD textúra modot (alot stb), reshadet rányomtam, na meg az is, hogy a ME2 már közel nem annyira esetlen shooting mechanikával jött mint az 1.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
A vetett árnyékok viszont továbbra is sz*rok, azt hittem, hogy ezt is kijavítják ennyi pénzért

A korai Batman játékokban is sz*r volt, de az Arkham Knightban viszont jól megcsinálták és az is UE3 alapú, szóval ez sem mentség. Ha már maradtak az ősrégi motornál, legalább kimaxolhatták volna full AAA árért.

-
3L1T3
addikt
Tegnap már elkezdtem a 2. részt. Elképesztő, hogy mekkora ugrás volt ez anno és most mai fejjel is az 1. rész után.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Vistaboy
veterán
Kiadtak egy új patch-et a Legendary Edition-höz, a "17 May Update" névre keresztelt javítás az alábbi dolgokat tartalmazza:
General
Fixed the main issue where the launcher would crash or become unresponsive on Xbox Series X when using a wireless headsetKnown issue: This can still happen if you enable/disable a headset in the launcher. A future fix will resolve this issue.Improved iris shaders for better interaction with light and ambient occlusionMinor calibrations, fixes, and stability improvements
Mass Effect
Improved terrain texturesFixed an issue where kills for achievements/trophies weren’t tracking correctly
Mass Effect & Mass Effect 2
Resolved an issue where the character code would sometimes not display in the squad menuImprovements to pre-rendered cutscenes to reduce occasional artifacts
Mass Effect 2
Improved lighting and shadows in some cinematicsMinor visual, rendering, and VFX improvements on some levelsResolved minor text issues with achievements
Mass Effect 3
Fixed an issue where kills for achievements/trophies weren’t tracking correctlyA patch mérete 8.93 GB.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Érdekes kérdés, hogy hol tárolja az új verzió a beállításait. A BIOengine.cfg fájl már nem a régi helyén van, hanem a játék könyvtárában. Viszont ha benne átírsz valamit, azt a játék felülírja.
Ha átírod, de írásvédetté teszed a fájlt, akkor meg nem történik semmi, nem vesz róla tudomást a játék.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
janos666
üzenetére
Dohányfüst...
Még csak az első küldit toltam le, a Geth meg nem beszél. 
Egyébként igen, a textúrák egy részét AI sharpening javította fel.
L3zl13: Ash már ekkor elkezdte a plasztikai műtéteket és az ajakfeltöltést, amik igazán az ME3 idejére értek be.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként a mélység élesség van precízen a karakterekre állítva, ezért különülnek el annyira élesen a háttértől. Ezt is lehet tweakelni, akár ki is lehet teljesen kapcsolni configból és akkor a háttér is éles marad.
-
-
janos666
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Az "I will destroy you" loop-al mi lett?
Emlékszem, hogy annak idején azt állították, ez egy bug: több szöveg lett felvéve, csak rosszul válogat közülük a játék. (Bár ha ez igaz, akkor patch-elhették volna az eredetit is...)A képek tényleg jók (köszi
), viszont ugyan azt látom, mint egy videón, amit korábban néztem: néhány textúra olyan hatású, mint ha nem csak nagyobb minőségben lenne exportálva az eredeti jobb minőségű kép, vagy újrarajzolva jobb minőségben, hanem inkább, mint ha egyszerűen rátoltak volna valami "AI" sharpening filtert az eredeti alacsony minőségűre/felbontásúra (amit kb. egy butább féle otthoni modder is meg tud csinálni).
De van, ami "erdetinek" néz ki, és mai szemmel sem rossz.A füst pedig biztos dohány (és/vagy marihuána), csak a korhatár besorolás miatt el van rejtve a képről az, hogy mindenki bagózik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Feldobtam pár képet, így néz ki 1440P-ben, film grain nélkül. Meg kell hagyni, igen jól néz ki az új első rész.
Ez az utolsó kép mondjuk érdekes. A háttérben látszik, hogy tiszta köd a hajó légtere belül. Hasonló köd van a citadellán is. Ezt anno az alacsony minőségű textúrák elfedésére használták, nem tudom miért tartották meg. Lehet megint érdemes lesz belenézni az engine configba és ezt kikapcsolni.

Egyébként kellemes élmény játszani a játékkal, mai szemmel is.
*oh, viszont pont ugyanúgy lövik a társak a sziklákat ha ellenség van mögöttük, mint régen.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nehéz megalkotni az "eredeti" ME1-es femshepet a legendaryben, nekem nem is sikerült. Karakter kód alapján sem sikerült, így kiegyeztem ebben, olyasmi csak vörös hajjal:
Ez a kód hozzá: 7Q1.D9H.M66.F87.JDQ.96M.1D9.141.R46.44H.6G6.1CF.1
Amit a játék kínál fel eredeti femshep néven, az nagyon nem olyan, amit sajnálok... Nincs bajom az "iconic" femshep kinézettel ami az új default femshep, de én a régit szoktam meg.
L3zl13: nem tudom, én szkeptikus vagyok ezen a téren.

-
zsoltee10
addikt
válasz
Citroware
üzenetére
Én 2016ban játszottam végig újra az eredeti trilógiát és ha lesz magyar nyelv, akkor a neki állok a feljavítottnak. Szerintem a történet, a kapcsolatok lehetősége, a zene, meg az egésznek a hangulata messze kiemeli az elmúlt 20 év összes játéka közül. Már aki szereti a scifi műfajt. Számomra A Top játék a Mass Effect. Második a Far cry széria, 3. a Cyberpunk 2077. Főleg, ha Liarával jössz össze az első részben, kerek egész vele a kapcsolat a trilógiában, főleg a dlc-kkel együtt. Semmilyen más játékben ilyen mély romantikus szállal nem találkoztam.
-
maajsz
senior tag
válasz
Vistaboy
üzenetére
Az arcmodellek néhol (főleg emberkenél) nekem is kissé "műen" hatnak, mintha az eredetiek természetesebbek lettek volna. A textúra upgrade tetszik, de néha túlságosan is kontrasztos olyan értelemben, hogy egy ponton kvázi modern grafikának hat, de mellette egy tárgy vagy mögöttes háttér meg 10+ évesnek.
Viszont az ME1-ben a combat mechanika javult, egészen játszható 1. szintről is a még a legnehezebb fokozatokon is. Ami nekem eddig lejobban bejött az az UI, sokkal jobban látható a hp/shield, na meg váltásnál a fegyver animációk nagyon királyak.
Jó dolog még az egér érzékenység opció, visszont mintha az aim assist-al szórakoztak volna az ability-knél, nem lockol rá néha, vagy ha rá is akkor is miss-el.Részemről a harcrendszer ennyi kis "tuningja" már meghozta annyira a kedvet, hogy most az első részt ha nem is 100%-ra, de a legtöbb sidequest-el végigtoljam.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Mint más is írta meg vannak a forrás fájlok, kivéve a Pinaccle stationt, hiszen az pont emiatt maradt ki a legendary editionből. Tehát úgy tűnik már ekkora mennyiségű módosításhoz is szükség van ezekre.
Engine-t cserélni egy játék alatt gyakran előfordul fejlesztés közben. Persze nem ideális, időigényes és nagyon visszaveti a munkát, de semmiképp nem lehetetlen. -
Vistaboy
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Hát, megmondom őszintén, nekem kicsit furcsák lettek a karaktermodellek. Főleg az arcuk. Mintha nem a régi szereplők lennének. Élesek rajtuk a textúrák, de valamiért nem hasonlítanak azokra a fizimiskákra, amikre emlékeztem. Ráadásul egy jó pár árnyalattal - hogyan is írjam le félreértés nélkül -, mintha egy sivatagos bolygón szolgáltak volna a szereplők, alaposan le vannak barnulva...
Nem tudom, mostanában ennyire divatba jött, miszerint mindenkiből négert kell csinálni??? Anderson még oké, ő eleve az, na de Joker, Kaidan és Shepard (még Ashley is!!!) mióta lettek kreol bőrűek??? No offense, csak kérdem.Az Alliance egyenruhák továbbra is elég alacsony felbontásúak, főleg a rangjelzéseknél. Ha pedig átvezető van, annyira elmossa a hátteret, hogy eléggé zavaróan hat az amúgy tűéles textúrájú karakterek mögött a mosott háttér. Bár ahogy nézem, nem lettek túlzottan feljavítva a textúrák sem, élesebbek ugyan, de nem tűnnek olyannak, amibe túl sok energiát fektettek.
Hozzáteszem, nagyon az elején vagyok, még csak most megyünk a Citadellára, de valamiért eddig nem tűnik nagy durranásnak, már ami a külalak felturbózását illeti. Valamiért többen reménykedtem, legalábbis annak függvényében, hogy milyen drágán adták. És bár az is igaz, hogy ez mindhárom rész egyben, az összes DLC-vel, de amit eddig láttam belőle, azt modokkal simán meg lehet valósítani.
Arról nem is beszélve, hogy akinek megvan az eredeti trilógia és az összes DLC (kivéve multis, de az ebben sincs), annak miért nem adták oda jóval olcsóbban??? Vagy ingyen is akár. Elvégre annak idején egy egész komoly vagyont fizettünk az eredeti játékokért, a sok DLC-ről nem is beszélve, ennyi igazán járna. Vagy ha már elkérnek érte ilyen sok pénzt, legalább legyen jól megcsinálva...
Félreértés elkerülése végett: Nem fikázom a játékot, csak egy kicsit meglepődtem, majd meglátjuk később, hátha a második két rész jobban sikerült, de az elsőn nem érzem azt a "hűdeszuperlett" érzést eddig.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hát, a játék nem igazán tolerálja, ha nem angol a Windowsod. Egy dolog, hogy Linux alatt tegnap még nem ment, de Windows alatt is csak launcher működött, mindegyik játék oda dobott vissza.
Csak annyi volt a bűne a gépnek, hogy magyar W10 és ékezetes felhasználónevem van. Ezt a béta Unicode-UTF8 dolgot kell bepipálni, aztán reboot után már tud működni a játék: -
shotika
őstag
Amíg valahogy nem lehet megoldani a magyarítás telepítését, addig részemről jegelve a kiadás, de várom a beszámolókat, hogy milyen lett a cucc

-
janos666
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez így nem stimmel, a legtöbb gameplay változás az 1. részt érinti. Még pályákat is átalakítottak itt-ott.
L3zl13: szerintem nem kivitelezhető ilyen szintű átalakítás. Már csak azért sem, mert feltételezné az összes egykori játék forrás fájl meglétét, de ez már a pinnacle station dlc-nél sem volt adott.
-
janos666
nagyúr
válasz
Citroware
üzenetére
A helyedben adnék neki egy esélyt. Lassan indul be, de nagyon bele lehet szeretni.
Igaz, hogy régen volt, de szerintem az egyik legjobb játék volt a maga korában és kategóriájában.
Mindazonáltal magam sem nagyon szoktam visszavenni a régi játékok felújított változataiért, hiába szerettem a studio-t, ami csinálta. Pl. a Baldur's Gate felújított verziója sem hatott meg, hiába szerettem meg nagyon a Bioware-t a ME és DA kapcsán.
Sőt, engem az új játékok sem tudnak igazán lekötni. Jobban érdekeltek az utóbbi pár évben a kisebb indie játékok, mint a nagy "AAA" címek. Közben meg ülök a drága HW-en, ami vinné a látványosabb címeket is, és szeretem a szép grafikát.
#2620L3zl13 - Én egy Frostbite3 remake-et is elfogadtam volna, miután annyit nyafogtak, hogy mennyi erőforrás ment bele a MEA készítésébe (ami munka most már megvan). De az már nagyon a másik véglet lett volna.
De ez így, az abszolút minimalizmus szerintem sajnos azt jelzi, hogy a korábbi híreknek megfelelően tényleg süllyed lefelé a Bioware, és nem sok jót várhatunk ME5 és DA4 ügyben. -
3L1T3
addikt
válasz
Citroware
üzenetére
Maga a játék azon kívül, hogy jobban néz ki nem lett másabb. Ugyanakkor adj neki szerintem egy esélyt, és legyél türelmesebb. Az első rész 14 éves, mai szemmel a játékmechanikai megoldásai felett eljárt az idő. Ha fogékony vagy a sci-fi műfajra akkor pedig kár kihagyni, mert mestermű még mindig. Legalábbis én azóta se kaptam hasonló élményt.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Igen, az egy jóval nagyobb munka lett volna, és valószínűleg nem hozott volna arányosan többet játékélményben, hogy csak ezért megérje bevállalni. De végülis valamikor eldöntötték, hogy milyen mértékben nyúljanak a játékhoz egy full remake és egy minimal effort remaster közötti skálán. Korábban szóba került, a befejezés kijavítása, plusz tartalom vagy az első rész harcrendszerének a későbbi részekhez igazítása.
Ha olyan szinten belenyúltak volna a játékba, akkor már akár az engine váltás is egy opció lehetett volna.
Végül inkább az egyszerűbb utat választották, szerintem főként anyagi megfontolásból. Nem mondanám, hogy teljesen minimal effort, de azért gondolom sokan reméltük, hogy egy kicsit több lesz ennél. -
Ajánljátok bepótolni ezt a feljavított változatot, vagy már eljárt az idő felette?
Annak idején kb 5 óra után ráuntam az első részre, mert kezdett nagyon repetitív lenni és technikailag is kicsit elmaradott volt már, mert pár évvel később próbáltam.
Így abbahagytam, és értelemszerűen a többi résznek sem vágtam neki.Ez az egyik legnagyobb sikerű széria, ami kimaradt számomra úgy, hogy olyan nagyon az esélyt sem adtam meg. Szerintetek most érdemes, vagy ma már annyi jobb van, hogy hagyjam? (nagyon sok, ennél frissebb játékkal is le vagyok maradva és azokra is alig van időm)
-
janos666
nagyúr
+1, viszont talán jobb is így. Játszottam már pár órát több UE4-es "sétálószimulátorral", és legtöbbjük masszívan GPU igényes (mint ha abszolút csúcs VGA-kra tervezték volna, de a CPU-t kevéssé kérik), miközben bár szépek, nekem szubjektíven kevéssé tetszik, hogy gyakran nagyon "gloomy" az egész (fátyolos, blur, DoF szerű effektek mindenen, amit nem lehet külön kikapcsolni a menüben). Persze ez nagyban múlik a játékfejlesztőn is, nem csak az engine-en, de tippre hasonló eredményt szült volna a ME is (a tipikus divatos rendekezésre álló effekteket pakolták volna bele és nem próbálták volna túloptimalizálni, ha már eleve a portolás költségét se akarták megfizetni).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez nem ilyen fekete-fehér. Igazak amit a cikkben írnak, hogy gyakorlatilag új játékot kellett volna írniuk csaknem nulláról az UE4 miatt.
Mikor olyan kódhoz kell hozzányúlni, aminek az eredeti kitalálója már valszeg évek óta nincs is a cégnél és ezt be kellene portolni egy új engine alá, azt én sem vállalnám be. Szkriptelt jelenetek teljes újraírása... Eszméletlen meló lett volna.
szerk: így is kerültek be új bugok a játékba, panaszkodott erre az egyik tesztelő.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
janos666
üzenetére
UE3-nál maradtak, ha érdekelnek az okok olvasd el ezt: https://www.gamesradar.com/mass-effect-legendary-edition-uses-unreal-engine-3-for-good-reason-according-to-the-developers/
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A Steam elkezdte a maradék kicsomagolását.
We will bang!
-
janos666
nagyúr
Szerintem is: a profit az profit, amit nem hagy ott senki, aki teheti.
Sőt, ha sikeresebb nevek maradtak volna a ME és Bioware, talán több eladásra számítana a ME Remaster, mint így (akkor több új belépő játékost érdekelne az előzmény, illetve többen szeretnék újra végig játszani az elejétől, mint így, hogy páran "kukázták" fejben a Bio-t és/vagy a ME szériát). -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
"Meg merem kockáztatni, hogy ha az említett két játék nem lett volna problémás, akkor most nem lenne Legendary edition."
Fene tudja. Szerintem max kesobb jelent volna meg a Legendary Edition, mert ez meg igy is eleg free money nekik. (Jo persze nem pontosan ingyen penz de tippre tobbet nyernek rajta, mint amennyit beleoltek)
-
DeFranco
nagyúr
pár mondatban össze tudnád foglalni hogy mi a baj/kontraszt/logikátlanság a befejezés(ekk)el?
mármint azon kívül hogy végig világmegmentő alfák voltunk és a végén kiderült hogy akármennyire is profin csináltunk mindent nincs tökéletes happy end mert life sucks happened, mert az nekem sem logikátlan sem baj.
szerk: ok, CPT.Pirk leírta, thx.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VágniValó
üzenetére
Főleg akkor volt megrázó az ending, ha még EC előtt toltad.
<ez itt még valakinek spoiler lehet> Az érvelése a cybergyereknek az örök szintetikus - élőlény háborúkról fájdalmas, ahogy a learatásos megoldása is.
Arról nem is beszélve, hogy bármit is csinál ebben a galaxisban, az nem hat ki a szomszédos galaxisra, így téve teljesen értelmetlenné. Ha mondjuk a piros endinget választod, simán jöhet egy másik szintetikus nép egy szomszédos galaxisból és kiirthat mindenkit ebben... </spoiler>
Amúgy nem hiszem, hogy a közösség könyörgése miatt készült el a remaster. Inkább az tehet róla, hogy az Andromeda és az Anthem se szerepelt túl jól, így olyan projektet kellett elővenni, ami biztosan hozza a pénzt. Meg merem kockáztatni, hogy ha az említett két játék nem lett volna problémás, akkor most nem lenne Legendary edition.
-
maajsz
senior tag
válasz
VágniValó
üzenetére
Itt nem a happy endingről van szó. Sokkal inkább az elnagyoltságról meg logikai bukfencekről. Szvsz az nem figyelt aki nem érzi a kontrasztot az egész játékmenet és a végjáték között. Raycevick-nek vannak a YT csatornáján ME review-k, többek közt a 3-ról is, ajánlom ha nem láttad még, rávilágít a legtöbb problémára.
-
parkr
őstag
tudom hogy soha semmi sem jó, de eddig azért sírt a nép hogy egyáltalán legyen egy remaster...
mellesleg szerintem semmi gond nincs a befejezéssel /főleg extended cut után.
Új hozzászólás Aktív témák

- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- Utángyártott 90W töltő 7,4x5.0mm
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Még csak az első küldit toltam le, a Geth meg nem beszél. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De van, ami "erdetinek" néz ki, és mai szemmel sem rossz.