- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
szazbolha
addikt
válasz bongeszo #13450 üzenetére
Ezek elég jó objektívek, talán csak a SUN zoom lóg ki a sorból.
Mivel az első négy objektív M42-es ezért egy M42 adapter beszerzése javallott.
A zuiko 50/1,8 a rögzített képeken lényegesen nem tér el a pentacon 50/1.8-tól, úgy hogy az Oly adapter beszerzése nem feltétlen gazdaságos. (hacsaknem a SUN is Oly és megtartod)A két Helios-ból szerintem érdemes megtartani a 44-2-öt, mert egyedi rajza szép háttérelmosása van, szóval a Pentacon 50/1,8 mellett elfér a polcon. Őrök darab, ha egy jót kifogsz. (nekem sikerült, pedig csak alkatrésznek vettem) A Helios-ból a 44-4-et eladnám, hacsaknem valamiért jobban tetszik mint a 44-2. max. szín visszaadásban lesz jobb/más.
Pentacon auto MC 135/2.8 a kistelék mezőnyében jól szerepel, érdemes megtartani, ha nincs másik 135-ösöd.A SUN zoom kakuktojás. A régi Sigma zoomokra hasonlít. Sokat nem várnék tőle, igaz nem is volt ilyenem soha. Ebben a kategóriában a Vivitar 70-210-ek szinte mindent vernek.
Bocs.. a gyártó mindnél beazonosítható volt a névből, csak a SUN-nál lehet értelme a serial számnak, de a 33 kezdőszám nem tudom mihez tartozik. Lehet saját gyártmányuk volt. Le kéne tesztelni, de nem hiszem, hogy a 135-ös Pentaconnál jobb lenne abban a zoom állásban. A 240-es vége meg valószínűleg lágy.
A legnagyobb hibája első ránézésre a súlya lehet. -
szazbolha
addikt
válasz bongeszo #13445 üzenetére
Szerintem írd meg milyen típusú objektívjeid vannak (esetleg gyári számmal, mert a gyártót az azonosítja) és megsaccoljuk melyiket érdemes megtartanod. Nem minden régi objektív volt jó rajzú... sőt!
Ha Sony E bajonetes géped van akkor tudok segíteni kipróbálásban is, mert mindenféle adapterem van.
Aztán rendelsz ebayról, vagy egy magyar hirdetőtől kicsit drágábban.Egyébként az a trükk, hogy Canon/NEX adaptert érdemes megvenni és ehhez a legtöbb brand adaptálható canon/xxx adapterrel. De a natív adapterek sem drágák.
-
Mega Bass
tag
válasz bongeszo #13443 üzenetére
Ha csak poros, akkor körtepumpával fújd le. Az ujjlenyomatot meg ablaktisztítóval átitatott papírtörlővel finoman. Lencsére ne tegyél folyadékot csak a papírra és úgy tisztítsd. Előtte mindig le kell fújni a körtepumpával, nehogy a rajta maradt porszemek megkarcolják.
SERTZUIL
-
Rapid136
őstag
válasz bongeszo #13443 üzenetére
Az a vicc hogy a hátsó homályos obi szinte biztosan Olympus OM bajonettes gyári obi a kinézetéből itélve
De ez tele igy elsőre passz, nincs semmi betüjelzés a bajonett környékén?
MD OM Y/C ilyesmi?Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz bongeszo #13440 üzenetére
Ha független gyártó, Sigma, Tamron stb akkor szokott jelölés lenni rajta pár karakter, esetleg a bajonettsapkán.
A nagyobbaknál meg adott Minolta, Nikon, Fujica, Pentax...
Ha feltöltenéd a fotót akkor hamarabb végzünk.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest