- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warton
őstag
válasz
tvamos #14141 üzenetére
Kizárólag a gyerekeimet fotózom ezekkel. Olyan meseszerűvé teszi a hátteret, ami egyébként csak egy sövény vagy fa lenne. Amúgy ovi meg suli fotók során készülnek róluk tökéletesen bevilágított, tökéletesen exponált képek és szerintem unalmasak pedig profi fotós csinálja profi felszereléssel, de valahogy mégsem adja úgy nekem.
-
Warton
őstag
válasz
tvamos #14139 üzenetére
1.4-es fronton van egy pár Minoltám. Nem rosszak, de annyira nem érdekes a bokehjuk. Viszont sikerült beszerezni egy Tessart pár ezerért. Azért az elképesztő, hogy egyeseknek van pofájuk 20000-et kérni egy Tessarért...
Basszus, kérjen 10.000-et és aki nagyon nem akar várni az vegye meg, na de a dupláját??!
A Domiplannal összehasonlítva, azért ez minőségibb objektívnek érződik, sokkal élesebb képet ad mint a Domi, főleg kisebb rekeszértékeken. Még egy nagyon jó fícsör, ami makró szempontból is előnyös, hogy 0,35 a min. fókusztávolság a Dominak úgy 0,75 mm.
Viszont a Domiplanoknak érdekesebb a bokehjuk nyitott rekeszen, sokkal több buborék, sokkal torzabb háttérmosás.
-
Warton
őstag
Rendeltem egy M42-es Domiplant, mert ami korábban volt annak nem volt jó a rekesze, meg EXA bajonettes, ami azért nem az igazi. Mikor megérkezett olyan ismerős volt... Aztán elővettem a fiókomból az 50/2.8-as Prakticaromat és lőn meglepetés.
Mindegy, kelet-német gyöngyözős háttértekerős objektívekből sosem elég. -
Warton
őstag
Esetleg valaki tudja, hogy mi lehet ez? Szovjet M39-es mountja van, egy picit nagyít. Fókusz nincs rajta, viszont 3,5-től 16-ig lehet a rekeszt állítani vele.Nem lehet, hogy valami vetítőgéphez való volt?
-
Warton
őstag
Az L39 és az M39 ugye nem ugyanaz a foglalat? Régebben mintha azt olvastam volna csak most nem találom, hogy a bázistávolság eltérő a kettő foglalat között, ez igaz? Vagy annyira elhanyagolható a különbség, hogy nem számít?
-
Warton
őstag
Szerintetek melyik a jobb Pentacon 135 2.8 vagy Jupiter 37A?
-
Warton
őstag
Milyen manuális teleobjektívet tudtok ajánlani M42-es véggel? Jupiter 21M-em már van, 200mm felett érdeklődnék lehetőleg nem horror áron, kb. 50.000-ig vagy afelett picivel. A tükörobjektívek nem érdekelnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Diablo IV
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest