Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fecske13

tag

válasz Mcrazy #657 üzenetére

Nem arról van szó, hogy egy makró futásideje 10 ms vagy 1 perc, hanem arra próbálok rámutatni, hogy ne nekem kelljen kitalálni hogy mennyit várakoztassam ha azt akarom hogy a másik fejeződjön be és utána folytatódjon ennek a futása.

De legyen egy kitalált példa, hátha rávilágít mit is akarok mondani: adott egy makró "esemény nélkül" ami csak azt csinálja, hogy változók állapotának megfelelően különféle hangot játszik le.
    Ezt a makrót hívom meg xx másik makróból, ahol beállítom a megfelelő változót és meghívom a "lejátszó" makrót, majd várakozok és a lejátszás végeztével folytatom a makró további műveleteit.
    Ebben az esetben ugye a hívó makróban különféle fix várakozási idők vannak, mert ezeket én adtam meg annak függvényében hogy mit játszatok le.
    De ha megunom az egyik hangot és kicserélem a lejátszó makróban egy másikra aminek a hossza eltérő, akkor az összes öt hívó makróban a várakozási időket is át kell állítani az új hangnak megfelelőre.
    Nem lenne szebb megoldás ha nem kéne variálni a várakozással?

Vagy lehet adott esetben egy ciklus is ami lehet csak egyszer fut le, de lehet hogy 1001-szer.
    És még biztos van számtalan példa.

A probléma áthidalható egyszerűen egy változóval, de az nem szép. :N

Új hozzászólás Aktív témák