Hirdetés
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bluetooth hangszórók
- SSD kibeszélő
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
oleslie
aktív tag
Kis fejlemény a bérlettel kapcsolatban. ~20nm, 4 dugalj, 2 fázis, dugaljanként 16A-es kismegszakítókkal (ez van a kapcsolószekrényben), azt viszont még nem tudom, hogy milyen vezetékek vannak a falban (elbírnak e többet, vagy ezt a 16-ot sem = villanyásszal még nem tudtam beszélni). Ez elvileg 4x16 = ~62A összesen (a klímák elvileg nem az irodába menő vezetékekre vannak kötve, tehát nem azokat a kismegszakítókat terhelik)
Igen, jól érti a kolléga, átalánydíjas a bérlemény (bár ennek ki kellett volna derülni a 25e bérlet + 45e üzemeltetés = 70e-ből, vagy ez csak nekem egyértelmű? na mind1 ...)
Úgy emlékszem már írtam korábban : NINCS kitétel a szerződésben az áramfogyasztásra. Ennek értelmében ami a dróton/kismegszakítón átfér (vannak az épületben nagyobb fogyasztók is, szóval a 62A -el max. a középmezőnyben lennék), de ezt csak a jövő héten tudom pontosan kideríteni, mert szabin van az illetékes.
Egyenlőre ennyit, ha lesz új információ, megírom.Ezek a paraméterek 20nm -re vonatkoznak, értelemszerűen nagyobb helyiség = magasabb bérleti díj = több dugalj = több elhelyezhető gép
-
Geller72
veterán
A moon tegnap óta megnégyszerezte önmagát és az én befektetésem is..
. Fél btc-ből 2 btc..
...lenne, ha most eladnám. De lesz abból 5x is..
.Gyerekek, 17 a moon..
. -
Reggie0
félisten
Nem kell szunetmentes, eleg egy tulfeszultseg levezeto es magneskapcsolo, hogy ne kapcsoljon vissza automatikusan, igy a bekapcsolasi tranziensektol meg lehet vedeni a gepeket. Cserebe oda kell menni es kezzel visszakapcsolni.
Ha nagyon jo aron kapod az aramot(32Ft alatt), akkor erdemes lehet belevagni. De ilyen esetben mar gondolni kell a klimatizalasra is.
-
PesiHUN
csendes tag
Üdv, az lenne a kérdésem, hogy normális e hogy a poolom mindig orphan block kap? 8 bol 6 orphan
-
mepet
addikt
Én is gondoltam ilyen mining-rig-hosting-service indításra, mivel jelentős kedvezménnyel jutok a villamos-energiához. Azonban az tántorított el, hogy úgy is lesz, akinek ingyen van (mint láthatjuk, már van is), és vele nem tudok konkurálni. No meg errefelé igen komoly probléma a max. félévente lesújtó áramszünet (márpedig mikor visszajön, 3-ból 1 PC-nek annyi...), jelenleg pedig nem áll módomban komoly szünetmentesek vásárlása.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Geller72
üzenetére
De jó neked, én is szívesen vásároltam volna
Sajnos addig játszadoztam, hogy a kezdeti 550k-ból most csak 420k maradt, de nemsoká 440 lesz a bányászat miatt. Épp 0,15 uBTC/MOON az árfolyam. Reggel 0,06-7 volt. Tegnap meg 4-ért tudtam volna venni, ha még 1-2 órán át kitartok 
AAnti: ha jósdát nyitsz, elmondhatnád, melyik lesz a következő altcoin, amire így rá fognak repülni
1-2 kört jó volna diffugrás előtt lepörgetni belőle... -
válasz
Reggie0
üzenetére
Persze, tudom, de 100A közösben eltűnés, az azért nem ugyanaz, mint egyetlen irodában fix 7/24-es 50-100A-nyi használat (már ha van annyi áram egyáltalán, de kötve hiszem). Ekkora ráhagyás (egy bérlőre nézve) nem fér bele senkinek, ha nincs haver, nincs okosba' elsikálva a dolog, csak annyi a történet hogy "hoppá, átalánydíj? használjuk ki!"), akkor annak csúnya vége LEHET. De mindez levegőben logó kérdés, valamint az is, hogy ezekről mi áll a szerződésben, hiszen azon múlik minden. Én ezért kérdeztem inkább (és nem állítottam, bár később találgattam, mivel nem érkezett válasz), de totál félreértette az illető.
-
AAntii
őstag
Többszáz iroda esetén mondjuk 60 darab felsőkategóriás videokártya fogyasztása nem hiszem, hogy akkora feltűnést okozna. Gondolom azért van átalány, mert egyéni, irodánkénti mérésre nincs lehetőség és gondoltak az extrém túlfogyasztókra is. Ahol csak egy 100 wattot kajáló irodai gép van [ami megy napi 8 órát] ott sem hiszem, hogy hónap végén visszautalnak 10 ezret, hogy hé pajtás, ennyivel kevesebbet fogyasztottál.
Írta a kolléga, hogy lesz szerződés, ha komoly a dolog, akkor az ügyvédje ezt intézi. A bérleti szerződést pillanatok alatt át tudja nézni, aztán ennek függvényében mehet a buli. A bérlőket baromi nehéz kitenni a bérleményekből, még akkor is, ha akár a bérleti díjat sem fizetik, tehát ha nem akarják beengedni a saját bérleményébe, akkor nyugodtan kérhet rendőri segítséget, mivel a bérlet ideje alatt a birtokvédelem a bérlőt illeti meg. Nyilván nem lenne jó egy ilyen cirkusz kellős közepébe kerülni, de a jog mindig a bérlő oldalán áll [a bérbeadók legnagyobb bánatára].
-
Reggie0
félisten
-
Geller72
veterán
Az én bérleti szerződésemben alap kitétel, hogy x összeg PLUSZ a rezsi. Ez gondolom, egyértelmű, mit is jelent. Nekem minden hónapban bemutatja a befizetett csekkeket. Beállítottam, hogy mailre küldjön a szolgáltató értesítést, ha elmaradás van. Nem hinném, hogy van olyan tulaj, aki ezeket nem venné figyelembe. Bár ha van, akkor így járt. Bár nem hiszem.
-
válasz
oleslie
üzenetére
Félreértetted amit kérdeztem. Tudok olvasni, írtad hogy én nem tudnék bemenni az irodába, ez érthető, és nyilvánvaló ebben a konstrukcióban. A kérdésem arra vonatkozott, hogy mi van akkor, ha az üzemeltető rádöbben, hogy te 70kHUF-ot fizetsz, de CSAK az áram amit elhasználsz, az mondjuk 150kHUF (és akkor még nagyon finom voltam). Gondolom ezek a dolgok rögzítve vannak a szerződésben, és megvannak a megfelelő kitételek (extrém túlfogyasztás, kaució lefoglalása, bejutás akadályozása, etc…).
Ha te úgymond "bennfentes" vagy, és ezekkel nem lehet gond, azt is megértem, de ilyenről eddig nem volt szó. Ha manapság valaki bérel egy irodát (nem okosba, nem a haveron keresztül, akivel meg lehet beszélni hogy a 150kHUF-nyi áramot majd elsikálják (aztán vagy így lesz, vagy nem)), akkor ilyen paraméterek mellett 1-2 hónap után úgy kiteszik mint a macskát sz.rni, és/vagy fizetni kell mint a katonatiszt, egyébként még a bérleménybe se fogják beengedni (mármint a bérlőt). Szóval értem én ha azt mondod, hogy ebből nem lehet gond, de erről eddig nem adtál infót, és ugye józan paraszti ésszel mi csak abban tudunk gondolkodni, hogy minden hivatalosan megy, úgy meg biztosan nem tud működni a dolog, és szopás lesz a vége.
-
Geller72
veterán
válasz
Joe1985
üzenetére
Ha az első és az utolsó slot kellően messze van egymástól és a két vga kényelmesen, szellősen elfér, akkor persze, hog ynem kell kiemelni. Ha meg tudod oldani a hűtését így is.De ez mind egyedi, ezért nem nagyon lehet ebbe konkrétabb tanácsot adni, mert te ülsz előtte, te látod. Túl általános kérdés, és eléggé egyértelmű is, azért sem válaszolnak rá. Amolyan felesleges kérdés, ne haragudj.
. Azért elmondom az én verziómat, amit fent el is kezdtem, hátha előrébb vagy vele. Szóval, ha van hely akkor kettőt bepakolok és egyet kiemelek úgy, hogy mindegyiket tudjam plusz hűteni. 3 db 7950-nek számolhatsz 750-800W teljesítményfelvétellel nyugodtan. De mivel nem írtad, hogy milyen tápról van szó, így kitalálni meg nem tudom..
. Egy minőségi ezrest tennék alá, az tuti. -
Nakivagyok
tag
Nektek frissül a saját middlecoin reportotok? Nálam "Latest Values in BTC at 01/22/14 17:04 UTC" óta nem frissült...
-
válasz
Joe1985
üzenetére
Pedig 100x meg lettek ezek a kérdések válaszolva....
3db riser kell, hogy rendesen tudd szerelni és hűteni őket.
google képkeresővel "mining rig"-re keresve eldurranthatsz.
Tök mindegy hogy x1 vagy x1625162 port/kábel van használva, mert bányászatnál nincs nagy átmenő adatforgalom porton.
Egyébként ez már egy kompetencia szerinti előszűrés, hogy aki nem tud keresni, az ne vágjon bele, mert csak idejét vesztegeti (és a miénket is). -
oleslie
aktív tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Addig én is eljutottam, hgy a cgminert hasbaakasztottam. De a rendszer nem dőlt magába. ssh-n skeresztül ment a reboot, ennek meg úgy megörültem, hogy nem is gondolkoztam további lehetőségeken

Az meg most jutott eszembe, hogy kill xdm, fglrx ujratölt, és ha újrakonfigolja a kártyát, mit csinál ... hmmm ... lesz még vele jáccódásom, az is eszembe jutott, hogy hamár LAN, miért ne butuljon mind TFTP-ről (1 kivételével persze)? -
válasz
Joe1985
üzenetére
nekem ilyen lapban van most 3 db R9 270x ~ 1250 MHs simán lapba dugva a szélső 69 fokos a többi 85 viszont mivel lakásban van a ventik le vannak szabályozva ... + a fűtés se kapcsolt be 2 hónapja

- ja még annyi, hogy természetesen lassan szerzek be raiser kábelt, meg valami állványt, hogy nyáron ne pukkanjon el...
-
Joe1985
tag
Valaki tudna segíteni ebben? Köszi!
-
Reggie0
félisten
válasz
oleslie
üzenetére
Is-is. Egy gep lett megmerve es fel lett szorozva.
(#9248) oleslie: Le tud fagyni, foleg akkor ha tul sok a tuning a kartyan. De amugy az irodas otleted egyaltalan nem rossz, nekem peldaul olyan helyen vannak a gepek, ahova heti egyszer lehet menni. A keplet nagyon egyszeru, amit nem csesztetunk, az nem fagy le. Nem helyszinen kell kiserletezni, hogy mit bir a gep, hanem meg elotte otthon, es nem lehet baj. A tesztre meg idot kell szanni. Nekem is lefagyott egy gep es majdnem 5 napot allt, mert nem volt kello ideig tesztelve es kiderult, hogy csak 1 nap utan fagy. A masik fontos, hogy ha gond van, akkor nem inditgatjuk ujra a cgminert, hanem rogton reboot, biztos ami biztos.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Dexar007
üzenetére
Várjuk ki a végét. Ismételten rosszkor nyúltam bele, mikor 0,04-ért tudtam volna venni, kiszálltam. Utána már csak 0,07-ért váltották, most ismét 0,06-7 között mozog.
Ráadásul 14 helyett 99 lett a diff, most meg 150 körül jósol a következőre. Pont a legrosszabb pillanatban léptek be a nagyok, legalábbis számomra, meg a kicsik számára. Ráadásul a pool is rátett 2% feet. Így sose leszek milliárdos
Ez így nem lesz szárnyalás, vagy csak ékezet nélkül.Már csak azt kellene megjósolni, hogy melyik lesz a következő, amit felkapnak.
-
AAntii
őstag
válasz
Dexar007
üzenetére
6 óránként van diff retarget, utána majd valahol a lista alján lehet keresgélni. Nem mondom, hogy aki most átállt nem teszi jól, de erre a pár órára én például nem állok át. Nem ér annyi az egész, ha nem akarok 4-5 óra múlva visszatérni kutyázni. Sokkal több értelme van ilyen kicsi árfolyam mellett azzal szórakozni.
Ja, aki middlecoin vagy hasonló metódussal működő poolon vannak, annak jó lesz ez a kör is.
-
Dexar007
veterán
A holdat banyaszok is jol jarnak most.

-
janos666
nagyúr
válasz
oleslie
üzenetére
Én megbeszéltem magammal, hogy nem adom el még 0.0012-ért sem a CAT-et, hanem mikor leesett 0.0005-re, akkor az összes, akkor nagyon padló árú DOGE-mat átváltottam erre (közvetlen DOGE/CAT párból). Tök nyugodtan ültem rajta még akkor is, mikor lement az ára 0.00025-ig. Azt mondtam szarok rá, ha 0-át fog érni két hét múlva, akkor "így jártam", 0.002 a cél, még pánikeladásról is csak pillanatnyi 0.0005 fölé pumpálásnál lehet szó (hogy legalább nullásra jöjjön ki).
Aztán mikor a CAT-es vezetőség lehülyézett mindenkit, akik nyavalyogtunk IRC-en, hogy nem kell egy hónapon belül megint egy hardfork (még nem történt meg, de kb. csak azért, mert nem képesek Win-re leforgatni a tárcát
) és amúgy se kell instant retarget se a kódba, a DOGE pedig elkezdett az egekbe szökni, közben pedig itt lebegett bennem ez az "írjunk le minden veszteséget és mentsük a menthetőt" hangulat (amiatt, mert azt hiszem holnap elvileg technikailag kirúgnak az egyetemről úgy, hogy 1 tárgyam hiányzik, bár majd kiderül még mi lesz) akkor már a CAT is panicsell ~0.0003-on, ha már így emelkedik a DOGE és itt a 42.Egyikkel minimális, másikkal eddig közepes bukta, a CAT pedig közben felment 0.009-re.

De ezt szerintem már tényleg senki nem látta előre, csak aki megcsinálta. -
oleslie
aktív tag
válasz
janos666
üzenetére
"0 perces"
Nem, btc-vel kezdtem a mining.bitcoin.cz-n, aztán volt 1 kis szünet, majd ltc a givemecoins-on (onnan pont az előtt száltam ki, hogy felnyomták őket), és most a middlecoin. Napközben jövök-megyek, este néha örülök, hogy lyuk van a s3gg3men, se türelmem, se időm nézegetni, hogy van e új, számolgatni, hogy megéri e, etc."hülyeséget hülyeségre halmozok"
heh ... ez vhonnan ismerős. $150 ment a levesbe, amikor zuhant a BTC árfolyam, akkor megfogadtam, nem érdekel mi a tendencia, mit irogatnak a trollboxban, ami van, azt eladom, ha tudom, kiveszem, nem játszok az árfolyamok közti különbségre. Mondjuk ma megint vigyázban állt bennem a sz@r is. Áttoltam némi BTC-t, látom, hogy megvan a 6 megerősítés, a coinok mégsincsenek sehol. Valamikor valamiért frissült/változott a btce -n a címem, én meg nem állítottam át ... szerinted? Majdnem eret vágtam magamon. Szerencsére megjött, csak egy kicsit lassabban
-
janos666
nagyúr
válasz
oleslie
üzenetére
Sohasem bányászol 0 perces coin-t?
Mondjuk ezen a "problémán" már nagyjából túljutottak a friss coin-ok, hogy nem lehet szép böszme mennyiséget kilapátolni akkor sem, ha épp sikeresen ott vagy a legelején és vagy elsőre lefordul a wallet-ed a fórrásból és/vagy (mert előbb-utóbb át kell állni) pont az a pool nem omlik össze / mászik le a blokkláncról / lop meg, amelyikben vagy, mert gyorsabb a retarget vagy nem is ~0-ról indul a diff.
Másrészt pedig nálam eddig nagyjából kiejti egymást az, mikor abszolút feleslegesen bányásztam órákat (BAT, FOX, de még 42 is amiért lenyúlt a pool + aminek már a nevére sem emlékszem), és mikor többszörözött haszonnal (COYE, CAT - még ha utóbbival végül mégis befürödtem * mondjuk ennek megvan az oka, mert kb. egy hete nem vagyok mentálisan beszámítható, így nem csoda, hogy hülyeséget hülyeségre halmozok a coin-jaimmal is
de holnap vége). -
oleslie
aktív tag
válasz
janos666
üzenetére
5 cím van benne összesen, szóval nem. A linux is le tud fagyni?

Jó, ez hüje kérdés volt, persze, hogy le tud
, illetve
, de cgminer-től eddig még nem fagyott meg.
Ez mondjuk érdekelne, le lehet fagyasztani cgminerrel szándékosan? watchdog nem segít rajta? teljesen öszedől a rendszer, vagy van ami állva marad? ezzel még eljátszogatnék (ha a szándékos fagyasztásra tudsz mondani valamit) -
oleslie
aktív tag
válasz
deadwing
üzenetére
Ok, számolgass kicsit. Bele kell tolni nem kevés pénzt kezdetnek. Ha 0/24 órás support kell, az minimum 2 alkalmazottat jelent, az 120.000/fő (minimálbéren, de nem valószínű, hogy ennyiből meg lehetne úszni), ez 240.000 + 70.000 = 310.000, így viszont nem tartható az, hogy olcsóbban helyezed el a géped, mint amennyit otthon kifizetsz villanyszámlára, tehát nincs értelme az egésznek.
Ha otthon elmegy az áram, akkor beindítod a generátort? (mert 20A -t nem sokáig szolgálsz ki szünetmentessel) Ha nincs áram, akkor még van net? Ugye otthon is van még egy internet előfizetésed, ha épp arra van szükség.
Mondtam, hogy lenne szerződés? Nem, ahogy azt sem, hogy nem lenne (egyébként lenne, én sem hagynám ott a gépem sehol "becs'szóra"). Még kitalálás alatt van az egész (ha úgy döntök, hogy mégis megcsinálom, van ügyvédem, majd ő kitalálja mi legyen a szerződésben, ami engem is, és az ügyfelet is véd)
Bocs, én átgondoltam (legalábbis elkezdtem rajta gondolkozni, TE mit tettél?). Néhány kérdés valóban tisztázásra vár. A többiről kár beszélni.
Aki el tudja fogadni a feltételeket (nincs szünetmentes, nincs 0/24 support, nincs backup net, nincs sms ujraindítás), belátja azt, hogy egy szervert (mert ezek a gépek lényegében azok), nem állítgatunk 5 percenként, hátha lefagy, aztán ugráltatunk akit tudunk, az írjon PM-ben, ha nem érdeklődik senki, az sem zavar. -
AAntii
őstag
válasz
deadwing
üzenetére
Ha sok gépről és ezzel együtt nagy fogyasztásról van szó, akkor akár önállóan is érdemes bérelni egy ilyen irodát. 2,3 kw-os fogyasztás mellett már nullán vagy, ha ennél nagyobb a gépparkod fogyasztása, akkor már pluszban vagy. Aztán csak te mész majd be az irodába, amikor csak akarsz.
-
janos666
nagyúr
válasz
oleslie
üzenetére
Én csak annyit mondtam, hogy tapasztaltam már olyat bányászással, hogy még a Linux is "lefagyott" (nem tudom pontosan mi történt, de szerintem teleszemetelődött a RAM, swap pedig most nincs is, de ha folyik valahol, akkor úgyis telemegy az is).
Te még sohasem rendezgetted a pool listádat?

-
Darkhunter9
csendes tag
Sziasztok! Nektek is hülyéskedik a Cryptsy withdraw része? BTC-met szeretném kiutalni a számlámra és a kiutaló-ablaknál azt kéri hogy írjam be a captcha kódot. 2 gond van: nincsen captcha, de még csak mező sem ahova be lehetne írni. Nektek is ilyen?

-
deadwing
addikt
válasz
oleslie
üzenetére
"Ha csak szőrszálhasogatás lesz, akkor csak egy nagyobb irodába megyek, ahol elférnek a saját gépeim, mindenki más meg csináljon amit tud. Ha azt szeretnéd, hogy akkor mehess be amikor akarsz, akkor bérelj magadnak. "
Erre meg csak azt tudom mondani, hogy sok sikert.
Felesleges volt egyáltalán megemlíteni a "lehetőséget", ilyen hozzáállással nem is tudom mit vársz.
Ez nem szőrszálhasogatás, de te odavinnéd egy olyan helyre a gépeid, ahol nem tudsz hozzájuk férni? Gondolom szerződés sem lesz, anélkül meg simán ott hagyok több százezer forintnyi értéket. Na persze.
Ne haragudj, de tényleg nem tudom, ezt hogy is gondoltad...
Persze még mindig azt mondom, az ötlet tetszene, de a konstrukció nem átgondolt. -
oleslie
aktív tag
0/24 support biztos nem lenne (akkor nem ennyibe kerülne, valamiből ki kell fizetni legalább 2 droidot + járulék, amelyik bent mereszti a seggét, fölemeli a telefont, és időnként megnyom egy reset/pwr gombot), szóval nem, ilyen tutira nem lesz
szünetmentes? ha nincs áram, net sincs. Amúgy nem jellemző az áramszünet (utoljára 2 éve volt, rétinégerek basztatták a trafót az olaj miatt, és rossz néven vette ... felrobbant).
túlfesz.védelem igen (nehogy szó szerint lángra kapjon, mint nekem egy nyomtató a fenti esemény következtében. szó szerint kijött belőle a füst, és mint az köztudott, az elektromos készülékeket a beléjük zárt füst működteti, ha a füst kijön, nem működik tovább a készülék), ha ennek ellenére eldurran, akkor i.j. (mmint az ügyfél, lásd fentebb, jó neki a noname táp. Ugye nem gondolod komolyan, hogy ezért is vállalnom kellene a felelősséget)
nem építek ki olyan cuccot, amit távolról telefonnal/sms-el lehet vezérelni.
A bejutás itt is velem együtt történne (nincs 0/24 -ben bent ember az irodában), de ezt már leírtam párszor.
Irodaház, szóval nem fognak "fentről" eláztatni. Vizesblokk az emeletek végén van, alattuk nincsenek irodák. -
deadwing
addikt
válasz
oleslie
üzenetére
"Azt azért megkérdezném, hogy miért akarnál rajtaütésszerűen ránézni a gépre fizikailag ?"
Mondjuk azért mert beszarik a gépem? Ha sok ember cucca lesz ott, borítékolom, hogy nem lesz nyugtod tőlük. Szerver teremben dolgozom, a tapasztalat beszél belőlem.
Más.
Erre valaki nem tud megoldást? Haverom szenved, nekem nincs bajom ezekkel a kártyákkal, neki viszont annál inkább... Mindent megnéztünk már amit lehetett. Most ugyanaz a kata + AB van fent nekem, mint neki. Egyre inkább gyanús, hogy hibás a kártyája
-
-
oleslie
aktív tag
Eddig konkrét paraméter csak Imafett-től és HSM-től jött, (~20A , ~50A), ez mért vagy számított érték? (csak érdeklődöm)
Ennek fényében tudok én is érdeklődni az üzemeltetőnél.
Nincs kitétel a szerződésben a max. fogyasztható áramra vonatkozóan. A vezetékekről/biztosítékokról/kismegszakítókról meg tudom kérdezni a villanyászt, de konkrét válasz a fogyasztható áramra vonatkozóan (mi a max. amit még megengednek) csak a jövő héten lesz, mert szabin van az illetékes.Chal kérdésére: 6. éve vagyok itt, nem tervezem a költözést. Az pedig természetes, hogy nem engednek be, mivel én leszek a bérlő. Így vagy úgy, de így lesz. Ha csak szőrszálhasogatás lesz, akkor csak egy nagyobb irodába megyek, ahol elférnek a saját gépeim, mindenki más meg csináljon amit tud. Ha azt szeretnéd, hogy akkor mehess be amikor akarsz, akkor bérelj magadnak. (harmadjára írom le: előzetes egyeztetés után, 3 éve van szerverem a VH-ban, utoljára 2 éve jártam bent, amikor ramot raktam a gépbe, azóta csak ssh. Előzetes egyeztetés : szólsz, ha jönni akarsz, megbeszélünk egy időpontot, amikor itt vagyok vagy ide tudok jönni, és jöhetsz. Ha ez megfelel, jó. Ha nem, akkor nem nálam kell elhelyezned a gépe(i)d
-
Chappy
tag
válasz
oleslie
üzenetére
Nem rossz ötlet, de milyen SLA-t biztosítasz hozzá? Egy komolyabb klíma azért elég költséges, mi tárgyalóteremben hűtöttünk sima klímával webszervert jópár napig, hát nagyon melegünk volt mellette. Emellett mi van áramszünet / nincs net problémák esetén? UPS is lesz, ami elbír ilyen vaskos vga-kat? Túláram probléma esetén mi lesz, ha kiég egy ügyfél gépe? 0-24 órás support van hozzá, pl gépet be kéne kapcsolni, vagy kiépítesz valamit, hogy távolról is lehessen ilyet (ez nem olcsó dolog azért). Ja, és hibatűrés mekkora?
Bocsi, legurult már pár sör, így azonnal csak ennyi dolog jutott eszembe, persze még sok felsorolható. Mi is gondolkodtunk szobatársakkal, hogy 1-2 gépet befogadunk a koliba, ahol ingyen az áram és még gigabites low-latency net is van, ráadásul az odafigyelést is meg tudjuk oldani, az áramszünet/nincs internet meg elég ritka probléma. És csak egy elvárás lenne, hogy ne zúgjon a gép, hanem korrekt hangja legyen. És ez nekünk a gépkapcsolgatás kategória megérné pár sörért (a net az félévre 7000, kb ennyi a költség). VIszont azt nem merjük felvállalni, hogy a) tönkremegy itt valaki gépe b) a tulajdonos a belépétetős rendszer miatt csak velünk tud jönni/menni, egyedül nem. c) akkor áll le a gép és nagyon jó diff, amikor éppen elmentünk zh-zni. d) beázik a felettünk lévő emelet
Arra jutottunk, hogy egy ilyet nagyon para működtetni, mert sok mindennek nincs nagy esélye, de a következmény egy egyetemista számára katasztrofális lehet anyagilag. Szóval nem bántani akarlak, meg semmi, csak jól gondold át a velejáró kockázatokat és problémákat is, mert megoldható, csak ugye eléggé időigényes :-)
-
mepet
addikt
-
htc07
addikt
Ha ott kigyulladna egy vezeték..

-
Imafett
aktív tag
ez szép és jó, de én pl egyedül megkajálok itthon 20-22A-t és vannak itt nálam nagyobb bányászok is,
az 5Cos garázsban ami nem szigetelt laza 23-25fok van.. és ez csak 12db vga
-
HSM
félisten
válasz
oleslie
üzenetére
Ahogy előttem is írták, nem mindegy, miről van táplálva (bejövő elektromos csatlakozás, elosztók, vezetékek) mondjuk 10-20db gép 20-80db nagyteljesítményű VGA-val... Ráadásul ugye a díjak vs irodaház...Ja, és nem akármilyen klíma kell azt meghűteni... Az ötlet jó, a kérdés a részletek....
-
válasz
oleslie
üzenetére
És az irodaház mit fog szólni a villanyszámlához? Szerintem ők sem tudnak féláron áramhoz jutni... Nem akarják előbb-utóbb rádverni valahogy? Gondolom a költségeket nem arra kalkulálták ki, hogy fixen kajálsz 30A-t 7/24-ben... Szerződésben mi van erről, illetve hány amper jár az irodához?
-
PesiHUN
csendes tag
Frissen és üdén fut a magyar mincoin szerver is, http://newbiepool.szimre.net/ címen. Tegnap találtunk 2 blokkot is ^^

-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
n3zold3r
üzenetére
Ja ja, 17-18 körül vehettél volna egy Cooler Master Thunder 700W-ot nekem az viszi a 2 6970-et, szó nélkül. Vagy a hardveraprón 14-15 ért Corsair 750-et is lehet lőne, ha egy pár napot rászántál volna!
Sajnos nem véletlenül mondja mindenki, hogy csak néhány márka közül lehet választani és a legjobbak (megfizethetőben) a Corsair, FSP tápok!
Részvétem!
-
AAntii
őstag
válasz
n3zold3r
üzenetére
Reméljük a gép többi része túlélte a mókát.
Ebben a kategóriában (900 watt és fölötte) a minimum az ibm 1060-as delta belsős tápja, vagy valami komolyabb (az utóbbi időben cca. 6 ezer forinttal felment az ára, szóval már nem az igazi az sem
).Vidd vissza ahonnan vetted, ha szerencséd van nem tudnak cseredarabot adni és akkor veszel az árából és még kipótolva egy normálisat.
"Vagy baromság, felejtsem el, mert mindenki megoldja "okosba"?"
Az ötlet maga nem rossz. Jól konfigurált gépet engedj csak be, vagy legyen alap fagyás esetén az atuomatikus újraindulás és távoli asztalos elérés, ha nem akarsz az irodába rohangálni újrarúgni a gépeket. A fogyasztásmérő jó ötlet (pl egy átlagos 280x nem fogyaszt 380 wattot még bányászat alatt sem, különben nem ment volna másfél hónapot a korábbi tápommal, ami ekkora fogyasztás mellett kevés lett volna neki), így nincs vita. -
oleslie
aktív tag
Elkezdtem gondolkozni valamin. Szóval ez egy előzetes igényfelmérés.
Kivennék még egy irodát (BP., XIII. ker., nem a VH, egy irodaházról van szó a vasas pályához közel, 24 órás portaszolgálat van, de az irodába/géphez csak rajtam keresztül -előzetes egyeztetés után- lehetne bejutni, ill. távolról vnc/ssh, de az már a gép gazdáján múlik, hogy mit tesz rá - linuxot tudok adni 8GB-os pendriveon), és hozhatnátok gépet, valamilyen jelképes összegért/hó (klíma lesz, anélkül nem is menne).
Azon gondolkozom, hogyan legyen megállapítva a jelképes összeg. (azt előre le kell szögeznem, hogy csak és kizárólag Ft kerülhet szóba, mert abban kell fizetni a számlát)
Szóval, ha a gép fogyasztását vesszük alapul, és annak az 50% -áért cserébe le lehet támasztani a gépe(ket).
Például: 100%-on pörgetve, 1 óra átlagát alapul véve 1db 280x 380W, ennek a havi fogyasztása:
380*(30*24)/1000 = 273,6kWh ; 273,6*48,11 = 13.162,896Ft/hó, amit otthon fizettek
tehát ennyibe kerülne : 13.162/2 = 6581 (6580), ez lenne a kiindulási alap, aztán ha elegen összegyűlnénk, tudnám lejjebb vinni az árát (amíg nem vagyunk elegen, addig nekem kell kipótolni ~70e/hó -ra (nem kell külön villanyt fizetni, 25e+45e /bérlet+üzemeltetés/ amit fizetni kell, plusz én teszem le a 3 havi kauciót is /ami 210e/, szóval nagyon nem lehet alkudni ... eleinte)(mielőtt kérdeznétek, nekem ebben az a biznisz, hogy 1-2 héten belül -ahogy megjönnek a cuccok- rakok össze még 4 gépet, és a jelenlegi irodámban nem növelném tovább a zajszintet)
Vagy baromság, felejtsem el, mert mindenki megoldja "okosba"?
na, még valami eszembe jutott a végére : csak kulturált formában - valamilyen formában összerakva, ezt nektek kell megoldani - lehetne behozni a technikát
namégvalami : a gép fogyasztását nem hasra találjuk ki, hanem fogyasztásmérővel.
-
n3zold3r
csendes tag
Marha sokszor leírtátok, hogy ne spóroljon senki a tápon olvastam is, de azthittem én okosabb leszek.
Vettem egy ilyen csodát: MS-TECH MS-N950-VAL 14e-ért.Eddig 1db 6970-et vitt 375w falból felvett fogyasztással, ma szereztem még egy 6970-et mondom a kettő max. 700w-ot eszik akkor még tartalék is marad, kb. 10 percet ment a kettő és a táp lekapcsolt azóta meg se nyikkan...
-
joshy1984
tag
Google is your friend! Szerintem ha veszed a faradsagot es pl egy nem tul megerolteto "* power consumption" stringre keresel (* a keresett tipus) meglepodve tapasztalhatod, hogy az elso talalati oldal milyen hasznos lesz.
Egyebkent 270 150w koruli, 270x 180w koruli, 280x 300-350w... -
joshy1984
tag
Nyilvan nem az algo erdekel konkretan (habar egy pszeudokod johet- joke
), inkabb az, hogy hol nezi az aktualis adatokat, hiszen eddigi tapasztalataim alapjan ezek nem eppen hiteles forrasok, nem eleg gyakran frissulnek, sokszor fake adatokkal. Barmilyen jo is az algo, ha az adatforras nem az igazi... -
R270, R270X, R280X tapasztalatokra lenne szükségem.
Melyik mennyit fogyaszt bányászat alatt?
Sebességek nagyjából megvannak, de ha van tapasztalati érték, az jól jönne.
Pl mennyit fogyaszt 4-4-4 ilyen kártya egy gépben? Mekkora táp kellhet nekik?
Előre is köszi a választ -
Carpenter01
csendes tag
Akiknek R9 280X-ük van és lejjebb akarják vinni a fogyasztást: 1000/1250 mhz, nálam hozza a 700khasht, ha bármelyik órajelen 1-et is állítok már lassul 4-500-ra.

A többi beállítás:
-I 13 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8192
-
-
janos666
nagyúr
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Én most azon mosolyogtam egyet, hogy ha a middlecoin-on fut a gépem, és be van tolva egy altcoin-hoz egy adag BTC, ami egy multipool kiszórásos lökésszerű árfolyamesésre vár, olyankor gyakorlatilag talán saját magamtól vásárlom vissza az altcoin-okat abból a BTC-ből, amit a middlecoin váltott be nekem.

Persze mégis más, mert a tranzakció így csak akkor történik meg, ha tényleg leesett az árfolyam, míg bányászásnál csak remélhetem, hogy nem esik le / visszamászik, mire eladom, illetve akkor is egy autoswitch-es multipool-ban kéne lennem ahhoz, hogy automatikusan akkor bányásszak mindent, mikor alacsony a dif.
-
Nestor16
senior tag
Engem nagyon kíváncsivá tettél, de mit értesz hardcore alatt?

- nagy Hash Rate?
- nagy tapasztalat/tudás?
- 24/7-ben bányászni?Vagy ha ezt nem tudom akkor alapból "kiestem"?

(#9202) janos666: Ez lenne a logikus, és elvileg/szerintem így is van, ahogy néztem. Én azt hittem először, hogy azt érti a diffes dolognál, ahol a legkisebb a diff azt bányászom, de ez önmagában szinte értelmetlen.
-
Joe1985
tag
ASRock 970 Extreme4 lapban fogok hajtani 3db 7950-et. Ezekhez kéne riser kábel. Hogy szoktátok csinálni? Gondolom nem kell 3db riser, egy kártya mehet az alaplapba is, vagy esetleg 2 is? Vagy jobb ha mind a 3 riseren van?
Másik kérdés: a táp elbírna egy 4. 7950-et is. PCI Express 2.0 x1 slot-ba van értelme? -
ngabor2
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Arc Raiders
- E-roller topik
- Jövedelem
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Suzuki topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában töltővel fóliával
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
, induláskor mikor a legnagyobb csúcsa volt akkor súrolta max a 6-ot alulról ha jól emlékszem.

)
...lenne, ha most eladnám. De lesz abból 5x is..
.
. Egy minőségi ezrest tennék alá, az tuti.
Ok, nem annyira gond, shoppingoltam majd tízmillát belőle..